Dodaj do ulubionych

chimpsky i inni

07.04.11, 10:13
dawno juz chcialem skomentowac temat "produktywnosci" na forum, ale dzis nadarza sie szczegolna okazja. joanna wspomniala o tym (o liczbie postow na dzien evy15). postanowilem wiec dokonac szybkiego i niedokladnego przegladu "produktywnosci" forumowiczow (na watku zalozonym przez pf-a, nie wszystkich nickow - przepraszam).

ile postow dziennie napisali forumowicze, na podstawie liczb ktore wyskakuja po kliknieciu na nick? (oczywiscie, ci ktorzy maja pacynki pisza jeszcze wiecej... zalozmy ze nie dotyczy ponizszych nickow)

chimpsky : 20
eva : 17
p-f : 14
igor : 14
felusiak : 6.9
jk2007 : 4.9
walter : 4.1
melord : 3.9
borrka : 3.5
y-k-w : 3.0
joanna: 2.9

mamy tu do czynienia z rozkladem wyraznie bimodalnym. pierwsza grupa pisze ponad dwa razy wiecej niz druga. jest niemal tak dobra, jak chimpsky.

wiecej nic nie powiem (3 posty dziennie to tez przerazajaca statystyka. a dzisiaj to juz czwarty...)

uprzedzajac pytania uwaznych czytelnikow: ktoz to jest chimpsky? nim chimpsky
to autentyczna postac (szympans)**. chociaz prawdopodobnie nie pisze na fs, bojac sie ze jego posty nie pisane piekna polszczyzna nie znajda u niektorych aprobaty. jednak gdyby pisal tu na caly etat, tyle wlasnie postow dalby rade dziennie napisac. oto jak to wyliczylem.

aby pisac z sensem na forum, chimpsky czyta rozna prase polska i swiatowa, oczywiscie tez sprawdza i czyta watki na fs, a czasem zajmuje mu tez chwile odnalezenie i przestudiowanie materialow rekomendowanych przez jego rozmowcow/adwersarzy, itp. dlatego, srednio, na napisanie jedego postu chimpsky zuzywa 15 min. wiadomo, ze czasami to 5 minut, a czasami ponad pol godziny. chimpsky jest zatrudniony na pelen etat, we francji (35 godz/tydzien, srednio 5 godzin dziennie, chociaz oczywscie moze sobie pisanie rozlozyc na tyle dni w tygodniu ile mu sie podoba; czasem chce mu sie pracowac, a czasem woli byc na wybiegu). szympans, ktory podkreslam
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: chimpsky i inni 07.04.11, 17:39
      Zdecydowaną "przodownicą pracy" jest na FŚ Eva15. Średnio jest chyba aktywna tak mniej więcej na 6-wątkach(raz więcej raz mniej), przy uśrednionym założeniu że 17 postów przypada na wątek wychodzi około 100 postów dziennie(oczywiście średnio)
      Jeżeli Eva15 otrzymuje 0,5 euro za post to dziennie otrzymuje 50 euro a za 30 dni pracy(w niedziele i święta też pisze) - 1500 euro. Nie jest to dużo, ale zohydzanie USA, demokracji i Polski tak ją podnieca i fascynuje, że być może w innych okolicznościach będzie to robić społecznie.
      • igor_uk Re: chimpsky i inni 07.04.11, 17:50
        przyjaciel amerykanski,nu i wylazala z ciebie mala,zazdrosna istota (zreszta podejrzewalem ciebie o to juz od dawno).Pierwsze co zrobiles,to policzyles cudze pienjadze.
        Czy nie wiesz,ze przy kapitalizmie zaden pienjadz nie smierdzi?
      • you-know-who Re: chimpsky i inni 07.04.11, 17:52
        przyjacielameryki (dzienna srednia 5.7 ******)
        napisał:

> Zdecydowaną "przodownicą pracy" jest na FŚ Eva15. Średnio jest chyba aktywna ta
        > k mniej więcej na 6-wątkach(raz więcej raz mniej), przy uśrednionym założeniu ż
        > e 17 postów przypada na wątek wychodzi około 100 postów dziennie(oczywiście śre
        > dnio)

nie, 17 to jest srednia nicku eva ze wszystkich watkow.
        • eva15 Pocieszne rachunki 07.04.11, 19:14
          Nie wiem, jak wyliczałeś te twoje śrdenie, ale twoje wywody niewiele są warte. Mnóstwo forumowiczów ma podwójne (jeśli nie potrójne nicki). Jedni się do tego przyznają (jak np. p_f czy Januszek) inni nie (jak skiper/des4), jeszcze inni musieli zmienić nicka po zbanowaniu albo całkiem banalnie po tym, jak zapomnieli własnego hasła.
          • eva15 Re: Pocieszne rachunki 07.04.11, 19:16
            uciekł mi post
            podejrzewam, że jestem jedną z b. nielicznych osób, która od początku (9 lat) pisze pod tym samym nickiem.
            • igor_uk Re: Pocieszne rachunki 07.04.11, 19:23
              Ewa,w moim przypadku to rowniez nie zdaje egzaminu.Poniewaz udzielam sie od dosc dawno.Na poczatku jako igor_53 (zbanowany,dzieki abchaodu),pozniej igor-53 (zbanowany, komu byc wdziecznym nie wiem).Kilka-krotnie blokowali mnie i ten nick,ale o niego postanowilem walczyc i jak widac,skutecznie.
              • eva15 Re: Pocieszne rachunki 07.04.11, 22:28
                Dlatego tego typu obliczenia to totalna bzdura. Wolę się nawet nie zastanawiać pod iloma nickami występuje np. ten nieszczęsny abhod, czy jak go zwał.
                • you-know-who wiec mowisz, ze sa tu tacy co pracuja na 2 zmiany? 08.04.11, 02:45
                  z czego ma wynikac ze twoja jedna to niewiele. no coz, niewykluczone.
                  • eva15 ykw - zdyszany pies śledczy na fałszywym tropie 08.04.11, 12:09
                    Od śledzenia, kto co robi na forum jesteś ty, więc powinieneś wiedzieć, na ile zmian kto pracuje. Powinieneś, gdybyś był dobrym śledzczym, ale jeste marnym.

Nie wiem skąd przy klinkięciu na mój nick pojawia się ponad 50 tys. wpisów, dla mnie to absurd.
                    Jeśli klikniesz pod :
                    szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=eva15
                    widać wyraźnie, że wpisów było nieco ponad 20 tys. w czasie całej mojej obecności na GW, włącznie z cudzymi wpisami mnie dotyczącymi (czyli takimi gdzie wystąpiła fraza "eva15").
                    Do niedawna jeszcze GW podawała w tym miejscu, ile było wpisów w danym roku, teraz to niestety zlikwidowała, a szkoda, bo to było ciekawe. Tak czy inaczej - ta podana tu ilość zgadza się z moimi ocenami. 50 tys. brzmi pięknie, ale naprawdę było tego mniej niż połowa (włącznie, podkreślam, z cudzymi wpisami do mnie/o mnie).
                    • eva15 Re: ykw - zdyszany pies śledczy na fałszywym trop 08.04.11, 12:18
                      zresztąilości wpisów nie zgadzają się nie tylko w moim przypadku, sprawdziłam u kilku osób, podaję 1. z brzegu przykład p_f.

Na profili stoi, że ma prawie 30 tys. wpisów,

ludzie.gazeta.pl/polski_francuz/0,0.html

a w wyszukiwarce, że raptem nieco ponad 12 tys.

http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?view=espsystemwebcluster&es.ac.hitsPerPage=5&s.ac.offset=0&s.sm.collapsenum=2&s.si%28similarity%29.documentVector=&s.si%28similarity%29.similarType=&s.si%28navigation%29.navigationEnabled=true&search_form_old_similar_to=&search_form_old_similar_type=&s.si%28navigation%29.breadcrumbs=&s.sm.query=polski_francuz&s.sm.threadXx=0&previous_sort_by=news&previous_sort_order=&s.ac.sortBy=news&s.ac.sortOrder=&s.sm.author=&s.sm.title=&s.sm.forumName=&s.sm.forumNameType=simpleall&s.sm.authorType=equals&s.ac.hitsPerPage=10
                    • joanna_on-line Eva - skoro 50.000 brzmi pięknie 08.04.11, 12:27
                      to radzę Ci sie z tym pogodzić, bo to jest właściwa liczba

jeśli nie wierzysz pofatyguj się i zapytaj w gw - gdybyś była np. moderatorem prywatnego forum (a ja znam to od tej strony), to wiedziałabyś, że licznik, który podałaś nie zlicza wszystkich postów w danym wątku - jest ustawiony kompletnie idiotycznie, już teraz dokładnie nie pamiętam ile konkretnie, ale liczy tylko kilka pierwszych postów o zadanym wyróżniku z danego wątku - pozostałe po prostu pomija.

gw nadal podaje liczbę postów, które opublikowałaś w danym roku - przeczytaj ponownie ten post - tym razem nie tylko moje pierwsze zdanie, ale i nastepne - napisałam tam wyjaśnienie jak tego szukac

eva15 napisała:

> Od śledzenia, kto co robi na forum jesteś ty, więc powinieneś wiedzieć, na ile
                      > zmian kto pracuje. Powinieneś, gdybyś był dobrym śledzczym, ale jesteś marnym.

mówiłam juz, że bardzo szybko ferujesz wyroki i oceniasz... nieładnie.
                      >
                      > Nie wiem skąd przy klinkięciu na mój nick pojawia się ponad 50 tys. wpisów, dla
                      > mnie to absurd.

musisz koniecznie ten fakt zareklamować w gw - brzydka, brzydka gazeta.
                      • eva15 Sledztwa, bicie piany, błędne liczby 08.04.11, 12:49
                        Te liczniki są błędne. Weź sobie np. "Lubata" - u niego wychodzi porównując dane z profilu po klinkniąęiu na nicka z danymi wyszukiwarki forum, że łącznie wszystkich postów (dane z nicka) miał MNIEJ niż to, co podaje wyszukiwarka forum, o której piszesz, że wszak nie podaje wszystkich postów. Tak więc mimo, że wyszukiwarka omija niektóre posty Lubat ma ich więcej niż postów łącznych, nie pomijających rzekomo niczego (z nicka).

na nicku - 5993
                        ludzie.gazeta.pl/lubat/0,0.html
                        na wyszukiwarce forum - 6170
                        szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=lubat

Innych błędów wyszukuwać mi się nie chce, szkoda mi na takie śledztwa czasu. Dla mnie to bzdura, nie dość, że dane mylne, to jeszcze takie śledzenie jest z gruntu żałosne.
                        • you-know-who nie tworze watkow po to, zeby dokuczyc 08.04.11, 17:20
                          nawet tak produktywnym.. tego.. prominentnym nickom, jak eva15.

zamiast sie bronic, moze lepiej popasc w zadume nad czasem, ktory tu zbiorowo i induwidualnie tracimy, oczywiscie w przemilym towarzystwie :-)

wlasciwie to zrobilem te statystyke, zeby sie sam postraszyc i ograniczyc. i znowu kleska...
                        • joanna_on-line Re: Sledztwa, bicie piany, błędne liczby 08.04.11, 19:28
                          eva15 napisała:

> Te liczniki są błędne. Weź sobie np. "Lubata"

wzięłam hehe nawet dałam radę unieść ;))) ok już się nie wygłupiam

> na nicku - 5993 - to jest liczba opublikowanych postów przez nick "lubat" z kryterium "dokładnie taki", czyli tylko przez lubata nie przez np. gościa portalu: lubat

> na wyszukiwarce forum - 6170 - to jest liczba postów opublikowanych przez nick "lubat" i inne podobne (bez zadanego kryterium zaweżającego do "dokładnie taki") - nie wiem dokładnie jaki błąd zrobili programiści, ale tutaj podane sa posty nicków:
                          "lubat" - 5875
                          "gość portalu: lubat" - 259
                          "gość portalu: Lubat" - 2
                          "eva15" - 145 - z tych 145 tylko część jest zaliczona - prawdopodobnie ta część, w której "lubat" występuje w tytule wątku
                          "człowiek_ksiązka" - 61 j.w.
                          itd.

stąd nagle liczba wieksza, niż na profilu

jednak nawet jesli posłuzysz sie ta wyszukiwarką i zaznaczysz opcję przy autorze (w górnym polu wyszukiwarki) "dokładnie taki" - to wtedy wyskoczy Ci ogólna liczba 5463 - bo po lewej przy autorze nadal będzie: 5875 , czyli mniej niz na profilu :-)

róznice pomiedzy poszczególnymi wartościami dot. nicku dosłownie brzmiącego "lubat" są niewielkie, gw zreszta sama informuje tym znaczkiem ~ ;), że sa tu wartości przybliżone

> Innych błędów wyszukuwać mi się nie chce, szkoda mi na takie śledztwa czasu. Dla mnie to bzdura, nie dość, że dane mylne, to jeszcze takie śledzenie jest z gruntu żałosne.

to nie jest sledzenie - ykw wział pierwszy z brzegu wątek, niejako losowo - akurat tam sie także udzielałaś - dalsze drążenie tematu to juz Twoja inwencja ;)

a dane są w miarę dokładne, tylko trzeba uważac jakie i gdzie podaje się kryteria wyszukiwania (przy pierwszym filtrze - na str fs zazwyczaj opcja wyszukaj posty autora nie działa prawidłowo - trzeba to kryterium powtórzyć w "wyszukiwaniu zaawansowanym"

co do tej olbrzymiej róznicy w ilości Twoich postów - ta mniejsza wartość to liczba postów z forum swiat, wieksza zaś ze wszystkich forów, na których cos napisałas - lista forów z iloscią postów tam napisanych także po lewej stronie w zakładce: szukaj w forach
                          • you-know-who Re: Sledztwa, bicie piany, błędne liczby 08.04.11, 20:32
                            dzieki za dokladne wyjasnienia. mam nadzieje, ze pomoga.

ps. pierwszy raz mi sie zdarzylo ze cala miedzynarodowa konferencje odwolano - coz za blogie uczucie... nie trzeba przygotowywac referatu przez wielkszosc nocy przed wyjazdem... mozna pisac na fs...
                            • joanna_on-line Re: Sledztwa, bicie piany, błędne liczby 08.04.11, 20:56
                              you-know-who napisał:

> dzieki za dokladne wyjasnienia. mam nadzieje, ze pomoga.

ależ naprawdę nie ma za co ykw - z całą pewnością nie robiłam tego dla Ciebie :P
                              • igor_uk YKW! 08.04.11, 20:58
                                A tak na serio,co chciales powiedziec,zakladajac ten watek?
                                • you-know-who Re: YKW! 08.04.11, 21:30
                                  aby pomoc tym, ktorym jeszcze mozna pomoc. na nas juz za pozno, igor..
          • przyjacielameryki Re: Pocieszne rachunki 08.04.11, 15:29
            eva15 napisała:

> Nie wiem, jak wyliczałeś te twoje śrdenie, ale twoje wywody niewiele są warte.
            > Mnóstwo forumowiczów ma podwójne (jeśli nie potrójne nicki). Jedni się d
            > o tego przyznają (jak np. p_f czy Januszek) inni nie (jak skiper/des4), jeszcze
            > inni musieli zmienić nicka po zbanowaniu albo całkiem banalnie po tym, jak zap
            > omnieli własnego hasła.

Masz rację, YKW niedokładnie wyliczył te średnie. Moje są o wiele bardziej zbliżone do rzeczywistości, nie wiem tylko ile dostajesz za 1p., pomyliłem się? To sprostuj!
    • igor_uk Re: chimpsky i inni 07.04.11, 17:53
      YKW,jak to ty wyliczyles,ze ja pisze 14 postow dziennie? To nie jest prawda.W moim odczuciu, ich powinno byc tyle na godzine (he,he).
      • you-know-who Re: chimpsky i inni 07.04.11, 17:58
        # Jest z nami od 2 lat
        # Na forum napisał 10488 postów
        • joanna_on-line Re: chimpsky i inni 07.04.11, 18:03
          you-know-who napisał:

> # Jest z nami od 2 lat
          > # Na forum napisał 10488 postów

ale wiesz mam nadzieję, że dokładność do 1 roku*) jest w tym przypadku nieco hmmm... niedokładna :P

*) z tego, co zauważyłam (bo oczywiście musiałam posprawdzać ;) teraz gw podaje pobyt na forumie własnie z taka dość mało subtelną dokładnością
          • you-know-who Re: chimpsky i inni 07.04.11, 18:07
            nie boj bidy. od niedokladnosci jestem specjalista. przeciez uprzedzilem ze to niedokladna statystyka. (byc moze igor jest na forum od 1.5 roku.... :-)
            • joanna_on-line Re: chimpsky i inni 07.04.11, 18:29
              you-know-who napisał:

> nie boj bidy. od niedokladnosci jestem specjalista. przeciez uprzedzilem ze to
              > niedokladna statystyka.

specjalista od niedokładności??? no popatrz, a pani K całkiem inaczej Cię scharakteryzowała, a ja naiwna jej uwierzyłam ;/
              a tymczasem wygląda na to, że masz znacznie więcej specjalności na nie-
        • igor_uk Re: chimpsky i inni 07.04.11, 18:46
          YKW,a tak na serio,skad masz ta liczbe?
          Na forum napisał 10488 postów
          • joanna_on-line Re: chimpsky i inni 07.04.11, 18:58
            igor_uk napisał:

> YKW,a tak na serio,skad masz ta liczbe?
            > Na forum napisał 10488 postów

Igorek, pls przestań sie wygłupiać ;)))

* Jest z nami od 2 lat
            * Zostawił 37 komentarzy
            * Na forum napisał 10489 postów
            * Profil odwiedzono 7 razy ;-)))
            • igor_uk Re: chimpsky i inni 07.04.11, 19:19
              joanna, OK!
    • you-know-who propozycja dla gazety wyborczej 07.04.11, 18:11
      ktora zostanie odrzucona (bo gazecie bardzo zalezy na tym zeby chimpsky pisal, czytal i ogladal reklamy):

klikajac na "odpowiedz" powinnismy dostawac okienko z zapytaniem:
      "w ciagu ostatnich N lat napisales M tysiecy postow, tj. x dziennie.
      zuzyles na to mniej wiecej Y godzin. czy chcesz odpowiedziec na cytowany nizej post?
      Tak/Nie."
      • joanna_on-line Re: propozycja dla gazety wyborczej 07.04.11, 18:17
        you-know-who napisał:

> ktora zostanie odrzucona (bo gazecie bardzo zalezy na tym zeby chimpsky pisal,
        > czytal i ogladal reklamy):
        >
        > klikajac na "odpowiedz" powinnismy dostawac okienko z zapytaniem:
        > "w ciagu ostatnich N lat napisales M tysiecy postow, tj. x dziennie.
        > zuzyles na to mniej wiecej Y godzin. czy chcesz odpowiedziec na cytowany nizej
        > post?
        > Tak/Nie."

zwariowałeś! toż Ci najaktywniejsi, żeby sobie poprawic nastrój (czyt. zadbać o swoje dobre samopoczucie), pisaliby pod kilkudziesięcioma nickami - to by dopiero się porobiło...
        • you-know-who sa i tacy, ale... 07.04.11, 18:22
          kazdy kto osiaga lub przekracza liczbe srednio okolo 20 p./dzien automatycznie klasyfikuje sie w kategorii jakosci wpisow duzo ponizej szympansa, ktory badz co badz jednak troche informuje sie, analizuje, i mysli zanim zacznie stukac w klawisze...
          • joanna_on-line Re: sa i tacy, ale... 07.04.11, 18:38
            you-know-who napisał:

> kazdy kto osiaga lub przekracza liczbe srednio okolo 20 p./dzien automatycznie
            > klasyfikuje sie w kategorii jakosci wpisow duzo ponizej szympansa, ktory badz
            > co badz jednak troche informuje sie, analizuje, i mysli zanim zacznie stukac w
            > klawisze...

hehe czy mi się wydaje, czy usiłujesz się jeszcze komuś narazić? :)
    • felusiak1 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 20:02
      nie mam pojecia kto to chimpsky, ale mam problem z twoimi kalkulacjami.
      w tym roku od 1 stycznia w ciagu 96 i pól dni wpociliśmy:
      eva15 ................. 574
      igor_uk .............. 573
      misterpee ........... 385
      zlotamajka ......... 378
      jk2007 .............. 327
      polski_francuz .... 321
      walter622 .......... 319
      felusiak1 ............. 295
      melord ............... 206
      elka sulzer .......... 199
      you-know-who .... 184
      borrka ................ 180
      joanna_on-line .... 145
      • igor_uk Re: chimpsky i inni 07.04.11, 20:09
        felus,wystarcze kliknuc na nick i masz taka informacje
        felusiak1 -
        * Jest z nami od 6 lat
        * Zostawił(a) 0 komentarzy
        * Na forum napisał(a) 15101 postów
        * Profil odwiedzono 5 razy
        • felusiak1 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 23:27
          no popatrz ty igoruk, w dwa lata napisałeś 10501 komentarzy, ja w 6 lat 15101wpisów.
          rocznie bijesz mnie 5200 do 2520 a dziennie 14 do 7. powiedziałbym, żeś stachanowiec ale
          eva15 bije ciebie na głowę. 8 lat na forum i 50817 wpisów. to wychodzi 6352 na rok i ponad 17 dziennie.
      • zlotamajka Re: chimpsky i inni 07.04.11, 20:32
        Na jakiej bazie te obliczenia?
        • joanna_on-line Re: chimpsky i inni 07.04.11, 21:23
          zlotamajka napisała:

> Na jakiej bazie te obliczenia?

założono, że okres pobytu na forum podany przez gw w latach traktujemy jak pełne lata kalendarzowe, licząc rok=365 dni - czyli w Twoim przypadku:
          info gw mówi:
          * Jest z nami od roku
          * Zostawiła 0 komentarzy
          * Na forum napisała 4139 postów
          * Profil odwiedzono 7 razy
          wykonane działanie:
          liczba postów/liczba dni=liczba postów/dzień
          na liczbach:
          4139/365=11,3

wyniki są mocno nieprecyzyjne, szczególnie w przypadku krótkiego czasu udzielania się na forum, bo np. ten Twój rok to może być zarówno blisko 550 dni, jak niewiele ponad 180 ;), czyli ilość postów na dzień waha się w przedziale: 7,5 - 23,0

PS. zajrzawszy na Twój profil przeczytałam interesujące posty Twojego autorstwa na temat moich hehe wierzeń - wiesz Majeczko, żeby oceniać, w co dana osoba wierzy nalezy mieć do tego podstawy - albo deklarację wiary owej osoby, albo przynajmniej analityczny umysł, który nie wypacza znaczenia czyichś słów - wnioski wyciągnij sama
          • zlotamajka Re: chimpsky i inni 07.04.11, 22:42
            Dzieki za wytlumaczenie Joasiu, ale mnie chodzilo o dane felusia ktory podaje dane od 1 stycznia.
          • zlotamajka Re: chimpsky i inni 07.04.11, 23:21
            Skoro uwazasz Joasiu, ze przekrecam twoje slowa to moze powiesz jak. Bo jesli rzeczywiscie to chetnie sprostuje co napisalam.
        • eva15 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 22:31
          zlotamajka napisała:

> Na jakiej bazie te obliczenia?

Bazy dostarcza GW, ale nie podaje pod iloma nickami dana osoba pisze i/lub ilekroć swoje nicki zmieniała, a oba zjawiska są nałogowe (z różnych względów, piszę o tym wyżej).
          • zlotamajka Re: chimpsky i inni 07.04.11, 22:40
            To rozumiem. Mnie chodzilo o dane felusia. Podaje ze od stycznia tego roku napisalam 378 postow. Biorac moje dane z profilu okolo 4100 i dzielac a potem dodajac dni nic takiego nie wychodzi. A tej liczby nigdzie nie ma. Liczba nikow osobnikow to juz inna sprawa.
            • rusek11 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 22:53
              tu sa
              • zlotamajka Re: chimpsky i inni 07.04.11, 23:05
                Dzieki.
                • rusek11 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 23:11
                  nie ma za co.
          • polski_francuz Sprostowanie 07.04.11, 22:42
            wberw temu co pisze eva uzyawam jednego nicka. Drugi, marco_polo_1, uzywalem do zakladania watkow na FS gdy bylem zabanowany.

PF
            • eva15 Jakie sprostowanie ? 07.04.11, 23:16
              Przecież piszę, że niektórzy używają 2 nicków m.in. dlatego, bo ich zbanowano. To jest zrozumiałe, sam się do tych 2 nicków przyznałeś i wyjaćniłeś czemu (stąd moje powołanie się na ciebie) i uważam, że to jest w pełni OK. Nie ciebie się tu czepiam, lecz tych rachmistrzów, którzy takich sytuacji nie uwzględniają. Ba, innych jest ZNACZNIE więcej, jest kupa ludzi, którzy z innych powodów pisują pod kilkoma nickami, jednych łatwiej, drugich trudniej zidentxyfikować.
              • polski_francuz Sprecyzujmy zatem 07.04.11, 23:23
                Moj nick marco_polo_1 byl uzyty mniej niz 100 x do stworzenia watkow na FS i tylko do tego celu. W zaden sposob nie zmienia statystyki moich wpisow na forach.

Inne nicki, do ktorych czynisz aluzje uzywaja innych nickow do pisania na innym forum czy do pisania na tym samym forum w innym celu.

PF
                • polski_francuz Re: Sprecyzujmy zatem 07.04.11, 23:26
                  155 razy by byc precyzyjny...

PF
                  • eva15 Re: Sprecyzujmy zatem 08.04.11, 00:29
                    To bez znaczenia, ile akurat ty popełniłeś postów pod innym nickiem. Ważne, że to powszechne. Taki np. Januszek ma nie 2 a 3 nicki. Ciekawe,ile mają ci, którzy z zapałem zajmują się liczeniem cudzych postów...
                    • you-know-who Re: Sprecyzujmy zatem 08.04.11, 02:36
                      > Ciekawe,ile mają ci, któr
                      > zy z zapałem zajmują się liczeniem cudzych postów...

ok.

ja mialem kiedys jeden dodatkowy nick w 2007, moxey.
                      napisal 206 postow. byla tu kiedys niejaka rowerzystka. to byla inteligentna bestia. skojarzyla moxyego z ykw i sie przyznalem. dodatkowo nie chcialem cyganic ghotira, ktory uwierzyl ze moxey jest psychologiem tak jak on. anyway. nie wiem czy nie zalozylem nicka moxey zmuszony okolicznosciami: zeby sprawdzic czy picard2 byl lotnikiem (uwaga: nie czy byl picardem2! w jego domek na guadelulpie tez wierzylem. mysle nawet, ze latal wokol wyspy, ze znajomym. jako pilot z cala pewnoscia nie. po historii smolenskiej wszyscy sa juz specjalistami i wiedza, ze jak sie mowi pas 26 i pas 08 to jest to ten sam pas tylko w dwoch przeciwnych kierunkach. picard zaprotestowal w podobnej sytuacji, ze na lotnisku nie ma 2 pasow tylko 1. niemozliwa pomylka dla pilota. bylo wiele innych problemow z jego pilotowaniem..)

musialem zalozyc nowy nick, bo ykw juz robil podobne rozeznanie w sprawie innego indywiduum..

wiecej grzechow nie tylko nie pamietam, ale i nie popelnilem ;-/
                    • polski_francuz Dla mnie 08.04.11, 08:05
                      to ma znaczenie. Stworzylem innego nicka byc moc kontynuowac pisac jako PF. Zreszta, kazdy post pod nickiem marco_polo_1 byl podpisany PF.

PF
      • melord Re: chimpsky i inni 08.04.11, 01:15
        felusiak1 napisał:

> nie mam pojecia kto to chimpsky, ale mam problem z twoimi kalkulacjami.
        > w tym roku od 1 stycznia w ciagu 96 i pól dni wpociliśmy:
        > eva15 ................. 574
        > igor_uk .............. 573
        > misterpee ........... 385
        > zlotamajka ......... 378
        > jk2007 .............. 327
        > polski_francuz .... 321
        > walter622 .......... 319
        > felusiak1 ............. 295
        > melord ............... 206
        > elka sulzer .......... 199
        > you-know-who .... 184
        > borrka ................ 180
        > joanna_on-line .... 145
        >
        >
        gdzie dobry czlowieku te dane znalazles??
        • joanna_on-line Re: chimpsky i inni 08.04.11, 01:51
          melord napisał:

> gdzie dobry czlowieku te dane znalazles??

się wtrącę i pochwale f1 - napracował się chłopak ;)))

każdy nick sprawdzasz w wyszukiwarce - teraz dodano nowe opcje - w kolumnie po lewej klikasz: pokaż więcej opcji wyszukiwania --> zakładka: rok publikacji - w nawiasie podana jest ilość postów opublikowanych w danym roku
          • eva15 Pochwała czego??? 08.04.11, 01:57
            joanna_on-line napisała:

> się wtrącę i pochwale f1 - napracował się chłopak ;)))

A za co go właściwie chwalisz? Co ci się tak konkretnie podoba?
            • joanna_on-line Re: Pochwała czego??? 08.04.11, 02:01
              eva15 napisała:

> joanna_on-line napisała:
              >
              > > się wtrącę i pochwale f1 - napracował się chłopak ;)))
              >
              > A za co go właściwie chwalisz? Co ci się tak konkretnie podoba?

a to już moja słodka tajemnica ;)))
              • eva15 Re: Pochwała czego??? 08.04.11, 02:03
                Nie sądzę, żeby to było trudne do rozszyfrowania.
                • joanna_on-line Re: Pochwała czego??? 08.04.11, 02:07
                  naprawdę??? niedawno zauważyłam, że jesteś mistrzynią w błędnym rozszyfrowywaniu czyichś słów, ostatnio także moich :-)

ale w tym przypadku - no sorki, to był oczywiście żart.
                  • eva15 Re: Pochwała czego??? 08.04.11, 02:13
                    Przecież nic nie powiedziałaś (słodka tajemnica), więc tym razem nie ma obaw, że źle cię rozszyfruję.
          • melord Re: chimpsky i inni 08.04.11, 02:30
            dzieki dobra kobieto za instrukcje
            generalnie nie uzywam wyszukiwarki i wszelkich innych dodatkow i nnigdy nie mialem bladego pojecia ile tych watkow na przestrzeni lat wypocilem....wlasciwie mnie nie interesowalo
            zajrzalem jednak teraz i statystyka nie bardzo mi sie zgadza z tym co felusiak zamiescil....mniejsza z tym
            zwrocilem jednak uwage na "czampionow" tego forum....zazdroszcze energii i co najwazniejsze wolnego czasu ktory maja do dyspozycji ,by "tforzyc"
    • rusek11 Re: chimpsky i inni 07.04.11, 23:09
      uzer y-k-w dalej szuka, tym razem poszukiwany indywiduum ma rysopis konkretny zwierzeckoludzki czyli greenpeacowski, moze ta zguba ma problemy z szerzeniem swiatlosci na forumie swiat z powodow kiepskiej lacznosci internetowej z bengazi gdzie ten osobnik poszukiwany przez y-k-w wypelnia misje ratowania ludnosci cywilnej od smierci ludobojczej:)

prawda jest jednak taka ze y-k-w popierajac bombardowania mial racje. koles ma leb do polityki.
      • you-know-who Re: chimpsky i inni 08.04.11, 05:15
        f.y.i., nim chimpsky urodzil sie blizej abidzanu niz bengazi. to tytus de zoo z dzungli, a nie jakis sand monkey z sahary. i niezle sobie daje rade. udalo mu sie uratowac dziesiec tysiecy ludzi, lekka reka liczac? udalo.

reszta jest juz w rekach tubylcow. podobno nawet juz zaczynaja koordynowac swoje ataki kawalerii samochodowo-osobowej rozmawiajac przez krotkofalowki wojskowe. jakis postep jest. jak sie calkiem posraja i kadafi ich zepchnie na wschod, tzw. zachod bedzie musial dac im ciezka bron. moze nie bedzie to konieczne. zobaczymy za miesiac.

> mial racje. koles ma leb do polityki.

ciesze sie ze to doceniasz i dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka