bywszy1
26.05.11, 19:54
Nie rozumiem,dlaczego w nasza wymiane zdan wpadac w smarkate sentymenty?
Mojej pierwszej Ojczyzny juz dawno nie ma.
Druga Ojczyzna(PRL) mnie w pewnym momencie nie chciala.Teraz mnie uznaje i jest mnie przyjazna,a ja jej.
Jestem od ponad 40 lat w trzeciej ojczyznie i jestem u siebie w domu.
Jak juz mowilem z pierwszej ojczyzny wyjechalem majac lat 16 wraz z ojczymem ktory wracal z mojej pierwszej ojczyzny do swojej wlasnej,ktora stala sie moja druga ojczyzna.
A wtej mojej pierwszej ojczyznie ojczym znalazl sie nie z wlasnej woli.
Wraz z Mongolem zarzuciliscie mnie,ze jestem "zydowska morda" izdrajcem mojej pierwszej ojczyzny i nie lojalnosc wobec drugiej,bo dawno temu znalazlem sie w Szwecji.
Opusciles ZSRR majac lat 29.
Byles dyrektorem fabryki z zaloga ponad 1500 ludzi-przyznaj,podejrzana sprawa.
Musiales nawiewac,czy spuscili cie ze schodow?
Wiec olales ZSRR.
Nasza pierwsza ojczyzna sie skonczyla.
Miales szanse miec druga ojczyzne - Rossiju.Olales.
Wolales bogatsza Polske(to mnie zaqrzucaliscie).
Obywatelstwo dostales od Prezydenta Polski w nagrode za wykonanie waznego zadania.
Wydaje sie mnie,ze prezydent wrecza obywatelstwo wszystkim ,a nie tylkom tobie.
A jednak biorac pod uwage stosunki polsko-rosyjskie,nielicha przysluge musiales prezydentowi przysluzyc-oczywiscie na szkode Rosji.
No i jak ty te swoja ojczyzne kochasz?A zreszta,ktora?Bo i wobec Polski nie jestes lojalny-pusciles ja kantem.Twierdzisz wprawdzie,ze spelniasz tajne zadania.A gdzies indziej piszesz,ze rozpuszczasz swoje geny po Europie.Innymi slowy spelniasz role zigolo?
Z tego zyjesz?A ja myslalem,ze ze sprzatania toalet.
Nie bede sie wiecej rozwodzic.Bo mnie sie juz nie chce.
Odpowiedz mnie tylko na jedno pytanie:
" Z kolei z Polski wyjechalem do Anglii (po 15 latach pobytu) wlasnie dla tego i nie ja jeden,setki tysiecy rodowitych Polakow zrobili to samo(to ty napisales)"-
a dlaczego tylko ja bylem nielojalny?
P.S
Przyjacielu.
Spusciles z tonu-robisz sie placzliwy.
Nie kaze ci jechac do twojej bylej ojczyzny(ktorej).
Tylko nie udawaj patriote kraju,do ktorego nie nalezysz.
I nie masz prawa sie cieszyc z ilosci broni,mordujacych ludzi,wyprodukowanych przez Miszke i Ludmilile.
A pozatym zapytaj ich,czy oni sie z tego ciesza?
A to,ze Rosja ma jakie osiagniecia-to nie twoja zasluga.