Dodaj do ulubionych

Ajgor,skleroza?+

26.05.11, 19:54
Nie rozumiem,dlaczego w nasza wymiane zdan wpadac w smarkate sentymenty?

Mojej pierwszej Ojczyzny juz dawno nie ma.
Druga Ojczyzna(PRL) mnie w pewnym momencie nie chciala.Teraz mnie uznaje i jest mnie przyjazna,a ja jej.
Jestem od ponad 40 lat w trzeciej ojczyznie i jestem u siebie w domu.
Jak juz mowilem z pierwszej ojczyzny wyjechalem majac lat 16 wraz z ojczymem ktory wracal z mojej pierwszej ojczyzny do swojej wlasnej,ktora stala sie moja druga ojczyzna.
A wtej mojej pierwszej ojczyznie ojczym znalazl sie nie z wlasnej woli.

Wraz z Mongolem zarzuciliscie mnie,ze jestem "zydowska morda" izdrajcem mojej pierwszej ojczyzny i nie lojalnosc wobec drugiej,bo dawno temu znalazlem sie w Szwecji.

Opusciles ZSRR majac lat 29.
Byles dyrektorem fabryki z zaloga ponad 1500 ludzi-przyznaj,podejrzana sprawa.
Musiales nawiewac,czy spuscili cie ze schodow?
Wiec olales ZSRR.
Nasza pierwsza ojczyzna sie skonczyla.
Miales szanse miec druga ojczyzne - Rossiju.Olales.
Wolales bogatsza Polske(to mnie zaqrzucaliscie).
Obywatelstwo dostales od Prezydenta Polski w nagrode za wykonanie waznego zadania.
Wydaje sie mnie,ze prezydent wrecza obywatelstwo wszystkim ,a nie tylkom tobie.
A jednak biorac pod uwage stosunki polsko-rosyjskie,nielicha przysluge musiales prezydentowi przysluzyc-oczywiscie na szkode Rosji.
No i jak ty te swoja ojczyzne kochasz?A zreszta,ktora?Bo i wobec Polski nie jestes lojalny-pusciles ja kantem.Twierdzisz wprawdzie,ze spelniasz tajne zadania.A gdzies indziej piszesz,ze rozpuszczasz swoje geny po Europie.Innymi slowy spelniasz role zigolo?
Z tego zyjesz?A ja myslalem,ze ze sprzatania toalet.
Nie bede sie wiecej rozwodzic.Bo mnie sie juz nie chce.

Odpowiedz mnie tylko na jedno pytanie:
" Z kolei z Polski wyjechalem do Anglii (po 15 latach pobytu) wlasnie dla tego i nie ja jeden,setki tysiecy rodowitych Polakow zrobili to samo(to ty napisales)"-
a dlaczego tylko ja bylem nielojalny?

P.S
Przyjacielu.
Spusciles z tonu-robisz sie placzliwy.
Nie kaze ci jechac do twojej bylej ojczyzny(ktorej).
Tylko nie udawaj patriote kraju,do ktorego nie nalezysz.
I nie masz prawa sie cieszyc z ilosci broni,mordujacych ludzi,wyprodukowanych przez Miszke i Ludmilile.
A pozatym zapytaj ich,czy oni sie z tego ciesza?
A to,ze Rosja ma jakie osiagniecia-to nie twoja zasluga.
Obserwuj wątek
    • bogo2 a swiat sie smieje....:) 26.05.11, 20:05
      www.filmweb.pl/film/%C5%9Awiat+si%C4%99+%C5%9Bmieje-1934-31794
    • igor_uk Re: Ajgor,skleroza?+ 26.05.11, 20:43
      bywszy,nic podejrzanego w moim wyjezdzie nie bylo.Tym bardziej ,ze napisalem,ze nie przypuszczalem,ze ten wyjazd bedzie na stale.
      Czlowieku,nie zapominaj,to jest publiczny forum,na ktorym ludzi wypowiadaj sie anonimowo.Jak chcesz wiecej szczegolow z mojej biografii,zawsze mozesz skorzystac z kontaktu prywatnego (to forum umozliwia kazdemu).
      Co dotyczy "smarkatych sentymentow",to widac lub moj polski jest bardzo zly,lub ty nie jestes wstanie zrozumiec prostych tekstow,napisalem:
      "Ty jakos rowniez nie speszysz sie do swojej ojczyzny,ale nie stawiam cie przez to zadnych zarzutow,poniewaz wiem,ze roznie uklada sie ludzkie zycie. " Tak i moje zycie ulozylo sie.Napewno nie bylem emigrantem politycznym,jak rowniez nie uciekalem przed prawem,a i lepszego zycia w Polsce nie bylo co szukac wtedy.Moze nie uwierzysz,ale ludzi w mlodym wieku( i nie tylko) potrafia rzucic wszystko dla milosci.

p.s. Nie uwazam za stosowne zakladanie przez ciebie watka, poswieconego bardzo prywatnym sprawam.
      • bywszy1 Re: Ajgor,skleroza?+ 26.05.11, 21:07
        Zgadza sie,to jest forum publiczne.
        Sprawy prywatne twoje mnie nie interesuja.
        Powiedzialem tobie to juz na samym pocztku,jka twierdziles,ze byles szefem.
        Najwazniejsze,ze rura ci zmiekla.Zycie na obczyznie nie jest latwe.
        Juz nie wydaje sie,ze jestes bufonem i nie chcesz sciagac ludzi do parteru.
        Jednym slowem-moze da sie w przyszlosci z toba normalnie rozmawiac.
        • igor_uk Re: Ajgor,skleroza?+ 26.05.11, 21:15
          bywszy,tak naprawda w ogole nie wiem o co cie chodzi,jak nie o moja skromna osoba.

p.s.Powiadasz,ze zycie mnie zmiekczylo.Ciekawo,jak duzo czasu minelo od tej pory,kiedy my wymienili sie miedzy soba paru zdaniami? bywszy,staram sie byc milym w stosunku do ciebie (ze wzgledu na twoj wiek),a ty rozumiesz to w dosc dziwny sposob.Coz,widac najbardziej cie odpowiada chamstwo,ktorym wlasnie Ty zaczales nasza mala wojne.
          • bywszy1 Re: o,nie+ 26.05.11, 21:21
            Zaceliscie wy,ty i Mongol:
            Morda zydowska
            zdrajca
            nielojalnosc
            Z wieku mego sie nabijales
            Mlodziencem pelnym wigoru byles.
            Chamy byliscie!
            I mialem racje-ze skleroza.
            • igor_uk Re: o,tak. 26.05.11, 21:29
              zapomiales,jak staralem sie uspokoic sytuacje,kiedy wy z mongolem wymieniali sie "ciosami"?
              A po tym,jak ja skrytykowalem twoja wypowiedz ,w watku zalozonym przez mnie (przeciez mialem prawo miec inne zdanie),to ty rzucil sie na mnie.Wtedy zrozumialem,ze wlasnie taki sposob dyskusji tobie jest najbardziej odpowiedni.
              p.s. Nigdy nie nadstawiam drugiego policzka.
              • bywszy1 Re: o,tak. 26.05.11, 21:36
                Jestes taki sam falszywy,jak rosyjscy historycy.
                A pozatem masz skleroze.
                Pozdrowienia dla przyjaciela Mongola.
                Czesc!
                • igor_uk Re: o,tak. 26.05.11, 22:09
                  zegnaj.
                  • darekvtb Re: o,tak. 27.05.11, 08:46
                    "Не деритеcь, гoрячие ээээcтooooнcкие пaрни.." (c)
                    • bywszy1 Re: o,tak.+ 27.05.11, 12:05
                      Ja - cholodnyj Czeczniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka