jk2007 19.06.11, 14:51 Зaпредельный пиздец. nocturnal-kira.livejournal.com/145096.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mongolszuudan Re: Jelena Bonner :))))) 19.06.11, 16:05 prawda2.info/viewtopic.php?t=12186 prawda2.info/viewtopic.php?t=13921 Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Kolejny charakterystyczny przypadek 19.06.11, 16:23 Coś dużo tam w tej Rosji opozycjonistów, którzy nawet nie są Ruskimi. Nawet umrzeć na Rodinie nie potrafią. I dlaczego to akurat w Pomrocznej tak dobrze rozumieją (propagandowe palanty)? A gdzie ta ci... była jak Nato bombardowało Jugosławię uranem, fosforem i napalmem? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Kolejny charakterystyczny przypadek 19.06.11, 16:53 Pytanie musi byc innym: czy jest w Rosji chociazby jeden Ruski opozycjonista? W polskim sensu tego slowa, naturalnie, a w naszym - cudzoziemski agent, wsciekly wrog i zdrajca ojczyzny i rosyjskiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Jelena Bonner :))))) 20.06.11, 08:40 martinis09.livejournal.com/262897.html#cutid1 Odpowiedz Link Zgłoś
mag-is-one Re: Jelena Bonner :))))) 20.06.11, 14:35 Wiedza o Rosji jest bezcenna. Kiedyś oglądałem film o dysydencie rosyjskim i jego dzieciach, którzy spokojnie sobie żyją w USA. I To nie był jakiś tam wredny film, mający za zadanie spoczwarzyć Rosję. Moja kobieta, która mieszka na Lazurowym Wybrzeżu, ale ni cholery nie rozumie obecności Rosjan na Zachodzie, zadała mi kiedyś pytanie: ty mi powiedz, dlaczego w knajpie w Nicei siedzi sobie jakiś ruski palant i nic innego nie potrafi wymyślić, tylko rzuca pieniędzmi kelnerowi, gdy ten mu grzecznie zwraca uwagę, że tu się nie pali, mówiąc, że kelner nie ma racji i w ogóle jest do obsługiwania? No i co ja mam jej powiedzieć? Że nie ruski i nie palant, tylko jakaś Czeczenia porąbana? Ze swoimi długonogimi laskami? No widzisz, takie jest myślenie, bo ktoś się odezwał po rosyjsku. A ludzie nie wiedzą, że Rosja to nie tylko nosiciele tego języka. Na Rosję będą pluć i będzie im się wydawać, że wiedzą! Ale swojej pani wytłumaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Jelena Bonner, przyjaciólka Polski 21.06.11, 03:50 Odznaczona Krzyżem Komandorskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej w 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Jelena Bonner, zasłużyła na nienawiść kanalii 21.06.11, 03:53 bo była przyzwoitym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jelena Bonner, zasłużyła na nienawiść kanalii 21.06.11, 07:56 Co mnie zadziwia w sposobie myslenia Apaczow: Nie wazne czy Apacz byl dobry czy zly, lewicowy czy prawicowy, biedny czy bogaty, wyksztalcony czy prymityw, najwazniejsze ze to NASZ(Apacz) i dlatego jest gut! Kiedy ja dyskutuje o Polakach to mam o roznych ludziach niejednakowe mnienie. Sa tacy ktorych kocham, sa ci ktorych podziwiam, szanuje ale i tacy ktorych sie wstydze. Za to dla Apacza, jesli ktos jest tez Apaczem, to trzeba go chwalic niezaleznie od obiektywnych faktow, z obowiazku apaczowskiej solidarnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jelena Bonner, zasłużyła na nienawiść kanalii 21.06.11, 09:05 bogumilka , dzieki temu ze nie znasz rosyjskiego - nie jestes w stanie przeczytac tekst z linku jk2007 i dzieki temu twoj niezasmiecony wiedza mozg moze nadal plodzic naiwne tekst o "porzadnym czlowieku". Moze to i dobrze. Szok od prawdy bylby zbyt wielki i rozsadek moglby tego nie przezyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek komsomoł pluje i ujada 21.06.11, 10:00 Jelena Bonner (Еленa Геoргиевнa Бoннэр, ur. 15 lutego 1923 w Antiochii Margiańskiej, zm. 18 czerwca 2011 w Bostonie[1]) - rosyjska lekarka, obrończyni praw człowieka, wdowa po Andrieju Sacharowie. Jej ojciec został rozstrzelany w czasie Wielkiej Czystki za „zdradę ojczyzny”, matka była zesłana do łagru na osiem lat. W 1972 poślubiła Sacharowa, odebrała za niego przyznaną mu Nagrodę Nobla. W 1980 pojechała z nim nim na zsyłkę, w późniejszym czasie została skazana na osobną karę za „oczernianie ZSRR”. Po upadku ZSRR kontynuowała walkę o prawa człowieka w demokratycznej Rosji. Odznaczona Krzyżem Komandorskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: komsomoł pluje i ujada 21.06.11, 10:43 "W 1980 pojechała z nim nim na zsyłkę.." A moze Pan dokladniej opisac na czym polegala owa "zsylka"? Czy byl Pan w stanie przeczytac tekst z linku jk2007? Ja sadze ze jednak Rosjanie znaja sia na niej lepiej niz Polacy.. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: komsomoł pluje i ujada 21.06.11, 11:04 zapewne pławiła się wluksusach i judziła z amerykańskie i dolary i izraelskie szekle co robił w 1980 r. mlody obiecujący oficer KGB Władimir Władimirowicz Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Uczcie sie jezykow, bo tlumaczyc wam nie bede! 21.06.11, 11:49 Ja wiem co ona robila, a Pan nie jest w stanie przeczytac.. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Uczcie sie jezykow, bo tlumaczyc wam nie bede 21.06.11, 12:33 A co robiła? Nie potrafisz napisać w kilku wlasnych słowach zamiast popierać się linkami z rynsztokowych źrodeł? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Uczcie sie jezykow, bo tlumaczyc wam nie bede 21.06.11, 15:18 Jak Pan smie internetowa siec socjalna, stworzona przez przedstawiciela JEDYNIE POPRAWNEJ narodowosci nazywac "rynsztokowym źrodłem"!? Toc Pan jest ANTYSEMITA ! Za takie cos to powinien byc ban na 5 lat! (co najmniej) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Uczcie sie jezykow, bo tlumaczyc wam nie bede 21.06.11, 20:52 nie obchodzi mnie mieciu narodowość uciekasz od pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Uczcie sie jezykow, bo tlumaczyc wam nie bede 22.06.11, 09:38 Ja sie za Pana jezykow uczyc nie bede :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Jelena Bonner :))))) 21.06.11, 11:33 Wybitna i podziwiana przez cały świat Rosjanka a opluwana przez rodaków. Co za podłość!! Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jelena Bonner :))))) 21.06.11, 11:46 Ucz sie jezykow, to moze kiedys zdolasz przeczytac (i zrozumiec) co zalinkowal jk2007.. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Jelena Bonner :))))) 21.06.11, 11:49 przyjacielameryki napisał: > Wybitna i podziwiana przez cały świat Rosjanka a opluwana przez rodaków. Co za podłość!! odwrotnie - jest chwalona przez rodaków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Jelena Bonner :))))) 21.06.11, 15:20 Зря cтaрaешьcя.. Amigo nie zrozumie Twojej ironii :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: jak Bonner naciagnela Bieriezowskiego :))))) 21.06.11, 12:18 "W finale mistrzostw świata na szybkość znaleźli się: Niemiec, Francuz i Żyd. Mieli za zadanie uprasować koszulę, zjeść bochenek chleba i wy@ymać kobitkę. Wszystko w 7 minut. Pierwszy wyszedł Niemiec. Zaczął prasować koszulę. Uprasował, ale czasu wystarczyło mu zaledwie na kilka kąsnięć chleba. Francuz zdążył wy@ymać kobitkę i zjeść połowę bochenka. Żyd kazał kobicie prasować koszulę, a @ymając ją od tyłu, zjadł spokojnie chlebek. 7 minut wystarczyło i wygrał! Na konferencji prasowej Niemiec powiedział: - U nas na pierwszym miejscu liczy się praca, później jedzenie. Jak zostanie trochę czasu, to się zabawiamy. - Dla nas ważna jest zabawa - oświadczył Francuz. - Potem należy pojeść frykasów. A na końcu popracować. Żyd zaś wyznał: - U nas jest takie powiedzenie: jeśli nie wy@ymasz tego, co na ciebie pracuje, to jeść nie będziesz." Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: jak Bonner naciagnela Bieriezowskiego :))))) 21.06.11, 15:27 Q.wa! Я вaлялcя пaцтaлoм! :-)))) Masz takich wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: jak Bonner naciagnela Bieriezowskiego :))))) 22.06.11, 00:17 ha, ha, to świetne. Odpowiedz Link Zgłoś