Dodaj do ulubionych

Rosja & Francja.

22.06.11, 21:45
Bardzo cicho,bez zadnego echa,przeszla informacja o tym,ze Francja i Rosja nareszci podpisali ostateczna umowe po "Mistral".Rozne bystrzaki forumowe powiedza: Nu i co z tego? A nu wlasnie to,ze to nie pierwszy przypadek,kiedy polityczne elity V Republiki wstaja po stronie Rosji,broniac jej interesow na euroatlantycznej przestrzeni,ale trzeba przyznac,ze tak daleko ta wspolpraca jeszcze nie posuwala sie.
Konsultant Pentagona Robert Keryan powiedzial:-"Nu ,sojuszniczki,miarka przebrala sie!" i co na to Francuzi-a nic.Im to lata.
A w czym to Francuzi przebrali miarke?A w niczym innym,jak tylko w przekazaniu Rosjanam systemu lacznosci i kierowania "Sinik 9",ponoc najbardziej nowoczesny i najlepszy na Swiecie,ktory jest wdrozony w wiekszosci krajach NATO.Bialy Dom zagrozil zerwaniem wspolpracy wojskowej z Francja i co? Olali,malo tego,kontrakt obejmuje kody kierowania ,ktore uzywany przez Francje i nie tylko.caly projekt Mistral ,przez system "Sinik 9",Pentagon wniosl dorejestru pod kodem A1,czyli drugi po broni atomowej w znaczymosci.
Jak spojrzec na to,co dzialalo sie w ostatnim dziesiacioleciu wydaje sie,ze jstnieje jakas tajna zmowa miedzy Paryzem i Moskwa na poziomie rzadzacych elit.
Po spotkaniu glow Francji i Rosji rozpoczela sie epoka wielkiego rozlamu atlantycznego,ktory zaczel sie z momentu ataka USA "w imie demokracji",na Irak.
W krytycznym 2008 roku,to wlasnie Francja i jej Prezydent stali sie buforem miedzy rozwscieczonym rosyjskimi wojennymi zwycienstwami w Gruzji Zachodem i sama Rosja ,nie pozwoliw obrocic ta wojne w propagandowo-prestizowa porazke dla Rosji.Francuzkie polityce lawiruja miedzy roznymi nurtami potrafili obrocic caly patos oburzonych "obroncow" malej Gruzji,w jedne slabe pierdniecie wyprowadzilo europejska polityke w do konstruktywnego dialogu.
I wlasnie francuskie europoslowie regularnie podnosza w Europarlamencie pytanie o zniesienie wiz dla Rosjan.
Poziom technologicznej wspolprace rowniez powala.
Francuskie systemy elektroniczne wykorzystywane w projekcie "Sukhoj Superjet 100",pociag "Allegro" laczacy Helsinki i Petersburg powstal na bazie francuskiego Alstom.Tylko Rosjan Francuzi wpuszczaja na swoj kosmodrom bez zadnych ograniczen.
Termowizory "Katrine" ,ktore nawet Amerykanie montuja na swoich najnowszych produktach,przekazane do produkcji w Rosje.Jak rowniez systemy "Thales".
rosja rowniez wnosi swoj posilny wklad do wspolpracy.Dal wojska francuskiego dostarczane samoloty amfibie "BE-200".Oprocz tego dostarczane rakiety "Sojuz",jak rowniez satelity jak rowniez inne wysokotechnologiczne prodykte rosyjskiej produkcji.Na bazie helikoptera "MI-26" Francuzi buduja wlasny helikopter.W sumie ta liste mozno wydluzac w nieskonczonosc.

Z powyzszego wychodzi jednoznacznie,ze Rosja i Francja,to strategiczne partnery,na dobre i na zle. I jakos nie przeszkadza fakt,ze kiedys Francuzi zdobyli Moskwe,a Rosjanie Paryz.
Patrza te Kraje w przyszlos, nie potykajac sie o przeszlosc.
Obserwuj wątek
    • j-k Od lat tu pisze, Goria 22.06.11, 21:52
      ze USA i Rosja nie maja zadnych przeciwstawnych interesow.
      nie ma ich takze - w stosunku do Rosji (dzisiejszej) Francja.

z czego robisz problem ?
      • igor_uk Re: Od lat tu pisze, Goria 22.06.11, 22:18
        koziolku,ty to o czym
        Czy to ja robie problem,czy to Bialy Dom grozi Francji zerwaniem wspolpracy wojskowej?Naucz sie czytac ze zrozumieniem.

p.s.Szkoda ze Obama nie czyta forum "Swiat",a zwlaszcza twoi wypociny,to napewno by wiedzial,ze Rosja i USA nie maja sprzecznych interesow.
        • j-k dziecie 22.06.11, 22:27
          zwroc sie z tym pytaniem do Obamy.

PS - mialo byc: - od 30 tu lat

Dobraj Noczi.
          • igor_uk Re: dziecie 22.06.11, 22:32
            Dobraj Noczi -a to po jakiemu?

p.s. reszta z twojej wesolej tworczosci,w ogole nie zasluguje na moja uwage,przeciez nie jestem psychiatrem.Mawiasz,ze od 30 lat TU (w domysle na tym forum) piszesz?He,he.
            • j-k tak, dziecie 22.06.11, 22:43
              igor_uk napisał:

> p.s. reszta z twojej wesolej tworczosci,w ogole nie zasluguje na moja uwage,

to nie odpisuj na nia , dziecie

w koncu o to chodzi
              masz to co pisze, przyjmowac do akceptujacej wiadomosci

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • igor_uk Re: tak, dziecie 22.06.11, 22:48
                gupek,przeciez zadalem cie pytanie.Co,nie potrafisz odpowiedziec
                Wykrecasz sie,jak ta dziwka.
                • j-k tak, dziecie 22.06.11, 22:51
                  igor_uk napisał:
                  Wykrecasz sie,jak ta dziwka.

tak dziecie.
                  gdyz od dawna , to ja dyktuje tu tematy.

wystarczy, czy uproscic?

Tfu(j), jak zawsze, Dr.J.K

Buenas Noches
                  • igor_uk Re: jeb-koziolek 22.06.11, 22:58

Co bierzesz?
    • zlotamajka Re: Rosja & Francja. 22.06.11, 22:08
      Francuska sprzedarz zbrojen Rosji to jeden z wielu przykladow ze elity tak zwanego "Zachodu" czesto maja sprzeczne interesy. Widzielismy to przy przygotowaniach do wojny w Iraku jak i ostatniu w przygotowaniach do wojny w Libi i nawet teraz.
      Wbrew ogolnym przekonaniom nie mamy zadnej demokracji ale "Zachodem" i praktycznie calym swiatem rzadzi grupa oligarchow w ktora wchodza rodziny europejskich monarchow, bankstery i wielkie korporacjie. Im sluza tak zwane elity polityczne. Ci oligarchowie choc sa dosc skoordynowani i podzielaja mniej wiecej ta sama ideologie czasami roznia sie co do interesow. Przypadek sprzedarzy zbrojen Rosji przez Francje to jeden z przykladow. Naturalnie innemu ugruopwaniu oligarchow w USA to sie nie podoba.

O oligarchi i demokracji pisze wiecej w linku ponizej:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,126375738,126381736,what_s_in_a_name.html
      • j-k biednie jest byc wrogiem kapitalizmu 22.06.11, 22:12
        ktory podobnie jak w USA i Francji i w Rosji dzisiaj dziala

a cos na temat ?

• zlotamajka Re: biednie jest byc wrogiem kapitalizmu 22.06.11, 22:16
          Kapitaliz tak dobrze dziala ze EU plajtuje. Ale dziala.
        • igor_uk Re: biednie jest byc wrogiem kapitalizmu 22.06.11, 22:19
          j-k,nie ma juz zadnego kapitalizmu.Czy ty tego nie widzisz?
          • j-k o "trzeciej drodze" 22.06.11, 22:24
            igor_uk napisał:

> j-k,nie ma juz zadnego kapitalizmu.Czy ty tego nie widzisz?

"konwergencja"

to uczyli mnie 3= lat temu na studiach

nie widze
            nie slysze.

ekonomista
            • igor_uk Re: o "trzeciej drodze" 22.06.11, 22:33
              ale wali cie dzis!Jestem pod wrazeniem.
              • j-k belkot BEZ pojecia 22.06.11, 22:46
                napisz cos 0 "trzeciej drodze"

- tej miedzy kapitalizmem ,a socjalizmem

i nie brzecz.

Tfu(j), jak zawszw, Dr. J.K.
                ekonomista
                • igor_uk Re: belkot BEZ pojecia 22.06.11, 22:50
                  precez to ty cos belkoczesz o treciej drodze,mnie tam chodzi tylko o twoja pisanine.Co,znow dorwal sie do komputera po denaturacie?Popatrz,jak oczewiscie jeszcze cos widziesz,co ty wypisujesz.
                  • j-k dziecie 22.06.11, 22:53
                    o tym o czym piszesz, nie masz pojecia
                    nie meczy cie to ?

ekonomista.
                    • igor_uk jeb-koziolek. 22.06.11, 23:04
                      Mnie nic nie meczy,nawet twoja glupota.
                      • j-k belkot 23.06.11, 13:11
                        igor_uk napisał:

> Mnie nic nie meczy,nawet twoja glupota.

no Twoja bezwiedza mnie nawet cieszy :)

• przyjacielameryki Re: Rosja & Francja. 23.06.11, 09:12
      Jakie tam partnerstwo! Opanuj się, co Ty bredzisz. Francji zależy na kasie bo ma kłopoty i tyle. Rosja zabuli górę forsy za swoje zacofanie technologiczne co i tak nie wiele zmieni w jej przestarzałej armii. Igorek, francuskie wojskowe technologie nie wiele liczą się w świecie. USA i Izrael to obecnie najważniejsi producenci nowych militarnych technologii. W NATO liczy się tylko amerykańska armia i amerykańskie technologie. A jaki to system antyrakietowy będzie wprowadzany do Europy, francuski? A GPS który pomaga nam podróżować samochodami to system francuski.??? Itd., itd., itd!!!!
      Komsomolec, podskakuj sobie z radości bo Rosja zamiast wreszcie wybudować jakąś autostradę, czy szkoły i przedszkola na wsiach wywala kasę na sfinansowanie swojego wojskowego zacofania technologicznego. Francja zrobi, Rosja nie będzie miała z tego żadnego pożytku a NATO i tak systematycznie wzmacnia swoją obronę!
      • kaszebe12 Re: Rosja & Francja. 23.06.11, 13:16
        Masz racje , p/US...-zadne partnerstwo !-Kiedys ,w ZSRR , uzywalo sie ,w stosunku do Francuzow , pojecia "uzyteczni idioci". -W tej gestii niewiele sie zmienilo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka