Dodaj do ulubionych

Europejczycy powinni rządzić Światem

07.08.11, 19:20
Znalazłem dowód na to, że Europejczycy powinni rządzić Światem.
Rozważyłem wszystkie "za" i "przeciw".
No i znalazłem argument nie do zbicia.
Tylko ludzie czujący słodycz mają prawo rządzić Światem.
Oto on, nauka nie kłamie.

-------------------------------------------------------------

Europejczycy najlepiej wyczuwają słodycz

Europejczycy należą do ludzi najbardziej wyczulonych na słodki smak - informuje "New Scientist".

Jak wykazała analiza genetyczna przeprowadzona przez zespół Dennisa Drayny z National Institute of Deafness and Other Communication Disorders w betesda (Maryland), większość mieszkańców krajów takich jak Wielka Brytania, Francja, Włochy i Rosja ma specyficzne wariacje genetyczne, które umożliwiają im wykrywanie nawet bardzo słabego smaku słodkiego.

Nieco mniej czuli na ten smak byli Japończycy, Palestyńczycy i inni mieszkańcy Środkowego Wschodu oraz Azjaci, dużo trudniej szło Afrykanom. Ogólnie rzecz biorąc, lepiej wyczuwają słodach mieszkańcy krain północnych niż tropików, gdzie słodkich pokarmów jest dużo więcej.

kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/381/1/1/europejczycy-najlepiej-wyczuwaja-slodycz.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 19:36
      wojciech.2345 napisał: "Europejczycy należą do ludzi najbardziej wyczulonych na słodki smak ...........większość mieszkańców krajów takich jak Wielka Brytania, Francja, Włochy i Rosja ma specyficzne wariacje genetyczne, które umożliwiają im wykrywanie nawet bardzo słabego smaku słodkiego".

Dziekuje,to jest niezbityw dowodem na to,ze Rosjanie sa Europejczykami i zadne "pridurki" ,cos w rodzaju zebrakow_zegarkow,czy innych dupolizow amerykanskich,tego nie zmienia,plujac na Rosjan jadem.

Wojtek,jestes The Best.

p.s. I znow jakos na Zachodzie pomineli Polske.A przeciez Polska to nie byle Estonia,liczaca tyle mieszkancow,co Warszawa.
      • walter622 Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 20:01
        igor_uk napisał:
        > I znow jakos na Zachodzie pomineli Polske.

Banalnie - przecież prawdopodobnie z powodu, który wskazał wojtuś do nieskończoności
        zlikwidowano w Polsce praktycznie wszystkie cukrownie, a cukier jest droższy niż chociażby
        w Czechach.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
        Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • kaszebe12 Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 19:37
      Sugerujesz , ze aktualni wlasciciele swiata powinni byc straceni z ich bankospekulacyjnych tronow ?
      • igor_uk Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 19:44
        kaszebe,daj spokoj wojtusiu.On nic nie sugeruje,on tylko stwierdzil fakt i wkleil bardzo ciekawy tekst.Ale my z toba,mozemy ten temat rozwinac,dopoki jakijs Zyd nie wpieprzy sie do rozmowy,starajac sie wszystko sprowadzic do smietnika,zeby tylko o obecnie rzadzacych nie bylo mowy.Ale my na ta prowokacje nie poddamy sie,nie prawdaz ,kaszebe?He,he.
        • kaszebe12 Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 21:00
          Oj ,Igor...-Nie damy sie sprowokowac faszonaziksenofobonacjorasiskrajnej prawicy ! -My , i tak , wiemy , ze swiatem rzadza Apacze , Londyn i Paryz sa podpalane przez skinow przebranych za arabow i Murzynow , a Francuzi produkuja specjalne bomby , ktore celuja wylacznie w terenowe Toyoty i kadafopodobnych terrorystow.
      • wojciech.2345 Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 19:56
        kaszebe12 napisał:
        > Sugerujesz , ze aktualni wlasciciele swiata powinni byc straceni z ich bankospekulacyjnych tronow?
        ------------------------------------
        Nie rozumiesz doniosłości mego odkrycia.
        Żeby rządzić Światem trzeba przejść cukrzany test.

Pamiętasz tę genialną scenę?
        Niech żyje polskie kino for ever.
        Hollywood wysiada.

www.youtube.com/watch?v=mdb4wu6n4kw
        • kaszebe12 Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 20:55
          Eureka ! -Teraz rozumiem ,Wojtek ! -To jest , faktycznie ,doniosle odkrycie ! -Tobie Nobla !
          Tylko Polacy moga przejsc nieomylnie przez cukrzany test , tylko Oni sa tak wyrafinowani smakowo , by moc wyczuc zawartosc cukru w cukrze.
        • romrus Re: Europejczycy powinni rządzić Światem 07.08.11, 22:46
          wojciech.2345 napisał:

> Pamiętasz tę genialną scenę?
          > Niech żyje polskie kino for ever.
          > Hollywood wysiada.

100% sie podpisuje, Wojtku.
          Polskie kino jest naprawde dobre, bardzo go lubie.

Co do genialnych scen, to polecam ta:
          www.youtube.com/watch?v=SLNYLo_sUvw
          • mara571 dobry wieczor Romrus 07.08.11, 22:57
            Ja troche nie na temat, ale skoro jestes w Finlandii, to sie dobrze sklada.
            W czasie pobytu w Polsce widzialam toTekst linka.
            Powiedz mi, czy obecnie w Rosji buduje sie drewniane domy, troche inne od tych starych, ktore widzi sie na rosyjskiej wsi?
            • walter622 Witaj Mara571 08.08.11, 01:10
              mara571 napisała:

> Powiedz mi, czy obecnie w Rosji buduje sie drewniane domy, troche inne od tych
              > starych, ktore widzi sie na rosyjskiej wsi?

Może odpowiem za Romrusa.
              Owszem budują i to sporo. Co roku w kwietniu i listopadzie w Moskwie organizowana jest wystawa/targi budownictwa stosującego rożne technologie ( od bala po typowe "Kanadyjczyki"). W tej wystawie uczestniczą wszystkie liczące się w Rosji firmy ( ca. 120- 150 firm) i sporo firm zagranicznych. Rosyjskie firmy faktycznie mają co pokazać - ostatecznie
              mają surowiec ( imponują np. domy budowane z syberyjskiego cedru) i doskonałe osprzętowienie (głównie niemieckie linie technologiczne drewna klejonego dla "wielofazówki").

Info planowanej na ten rok jesiennej edycji wystawy (10-13 listopada) :
              holzhaus.ru

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            • romrus Dzien dobry Mara 08.08.11, 08:51
              mara571 napisała:
              > Powiedz mi, czy obecnie w Rosji buduje sie drewniane domy, troche inne od tych
              > starych, ktore widzi sie na rosyjskiej wsi?

Tak, Mara.
              Z drewna sie buduje bardzo duzo, taki domy sa uwazany za naizdrowszy, ekologiczny.

Jako przyklad podam pare linkow:
              www.logcabin.ru/
              www.derdoma.ru/
              Wprowadz do Googla "cтрoительcтвo деревянных дoмoв", sa setki ofert.
              • mara571 dzieki za linki 08.08.11, 21:22
                musze przyznac, ze prezentowane projekty mnie zaskoczyly. Dokladniej ujmujac ich architektura. Czy to cos w rodzaju mody podobnej do polskiej na tzw "dworki"?
                A tak naprawde chcialabym raz zobaczyc, co i jak sie teraz w Rosji buduje. Oczywiscie nie chodzi mi o wiezowce, ale o budynki mieszkaniowe, jak wygladaja nowe osiedla w miescie i pod miastem. Masz jakies linki?
                • romrus Re: dzieki za linki 08.08.11, 23:00
                  mara571 napisała:

> musze przyznac, ze prezentowane projekty mnie zaskoczyly. Dokladniej ujmujac ich architektura. Czy to cos w rodzaju mody podobnej do polskiej na tzw "dworki"?

Szczerze mowiac, nie wiem co to za moda na dworki, wiec nie moge porownac.

Buduje sie bardzo roznie, w drewne wystepuja projekty typowo finski, projekty typowo rosijski z uzywanijem skandinawskich technologii, oraz hybridy tego wszystkiego.

> A tak naprawde chcialabym raz zobaczyc, co i jak sie teraz w Rosji buduje. Oczy
                  > wiscie nie chodzi mi o wiezowce, ale o budynki mieszkaniowe, jak wygladaja nowe
                  > osiedla w miescie i pod miastem. Masz jakies linki?

Jezeli chodzi o budynki mieszkaniowe to dam kilka linkow okolo St.Petersburgu:
                  www.normann.ru/projects/6
                  www.garant-dev.ru/tokkari/
                  www.scheglovka.ru/
                  Radze zrobic copy-paste w Google: "дoм в кoттеджнoм пocелке" i znajdziesz oferty sprzedazy, a w obrazkach wieliu zdiec.

• gosc88 Gdzie w twoim poscie jest argument, za teza ze 08.08.11, 04:47
      Tylko ludzie czujący słodycz mają prawo rządzić Światem ??
      • de_oakville Europejczycy juz rzadzili swiatem 08.08.11, 09:00
        "Kiedy bedzie lepiej?" (odp. "juz bylo")

Europejczycy juz rzadzili swiatem, a apogeum tego rzadzenia byla "piekna epoka" ("La belle epoque"), czyli okres gdzies okolo roku 1900. Mape swiata pokrywaly glownie europejskie kolonie. Potem Europejczycy wywolali dwie wojny swiatowe (tacy Europejczycy jak Cesarz Niemiec Wilhelm II-gi, a nie zadni tam "Zydzi") i na skutek tego Europa poszla na dlugo "w odstawke". Z pozogi wojennej wylonily sie nowe mocarstwa. Bo Europejczycy nie mowili jednym glosem, a kazdy chcial ciagnac tylko w swoja strone i chcial sam rzadzic swiatem. Dopiero w Ameryce roznych Europejczykow zjednoczylo wspolne panstwo i wspolne cele. Jacy Europejczycy powinni rzadzic swiatem? Pewnie nie mieszkancy San Marino tylko "duzi Europejczycy" jak Niemcy, Francuzi, Anglicy, Wlosi, Hiszpanie, no moze i Polacy. Najlepiej wszyscy Europejczycy, zjednoczeni i nie skloceni. Tylko czy na rzadzenie swiatem pozwola im Chinczycy? A Rosje tez denerwuje, ze to nie oni maja rzadzic i robia wszystko aby Europejczykow sklocic i poroznic, aby mieli mentalnosc jak w 19-tym i na poczatku 20-tego wieku. Slaba Europa (nie zjednoczona) i silna Rosja! Uznali na przyklad Polske i amerykanskie kompleksy Schrödera za dobry grunt dla swoich celow. Muzulmanie w Europie to rowniez dla nich "woda na mlyn", podczas gdy Rosja pozbyla sie swoich Muzulmanow i stala sie przez to "czysta" - reszte "czornożopnych" trzymaja podobno "krotko" tamtejsi "skini" w charakterystyczny dla tego kraju sposob. Za granica licza na Polske i jej naiwnosc. Ale czasy sie zmienily, ludzi swiatlych jest na tyle duzo, ze Rosja moze w Polsce liczyc tylko na tych, ktorzy mentalnie zatrzymali sie gdzies na epoce Pilsudskiego (teoria "dwoch wrogow", mieszanie sie Kosciola do polityki, choc w czasach PRL-u bylo to bardzo dobre i postepowe) jak na przyklad przywodcy PiS.
        • gosc88 d'oakville, czy ten twoj wpis to reakcja na 09.08.11, 03:27
          ostatni moj wpis czy wpis kogos innego ?
    • facettt dobre to juz bylo 08.08.11, 10:59
      a odgrzewane dania nie smakuja
      tak jak swieze.
    • bywszy2 Re: Wojtek+ 08.08.11, 11:30
      A czemu o kacapach nic nie wspomniales?czyzby oni nawet w spisie ludnosci Kuli Ziemskiej sie nie mieszcza?
      Tutaj w tym poscie Ajgor niajaki do Rosjan sie przymierza.Wiec pytanie zachodzi,czy rogacizna cukier wyczuwa?
      • kaszebe12 Przyjemna teza ,przyjemna teoria... 08.08.11, 11:41
        Czemu nie ? -Wojciech ma racje , a odrobina humoru nikomu nie szkodzi. Ludzkosc polyka ,codziennie,caly stek , czesto zabojczych , bzdur i oczywistych klamstw...

Niech zyje cukier , niech zyje slodycz ! -Niech zyja , rowniez , wszelkie uboczne produkty cukru , zwlaszcza te wyciekajace kropelkowo z aparatury dystylacyjnel !
        • bywszy1 Re: Przyjemna teza ,przyjemna teoria+ 08.08.11, 12:04
          Wlasnie,niektorzy twierdza,ze pan jezus byl czarny.I,w dodatku,baba!
      • wojciech.2345 Re: Wojtek+ 08.08.11, 19:14
        bywszy2 napisał:
        > A czemu o kacapach nic nie wspomniales?czyzby oni nawe
        > t w spisie ludnosci Kuli Ziemskiej sie nie mieszcza?

---------------------------------------
        Rozmowa z Marsjanami stała się nudna.
        Kłamią jak najęci.

Wielu ich postów nie otwieram.
        Po co?
      • rusek111111 Re: Wojtek+ 08.08.11, 19:37
        nie staczaj sie tak nisko, zaden igor ani rusek tego wart nie jest/:
        • igor_uk Re: Wojtek+ 08.08.11, 19:43
          wojtek walczyl jak lew z marsianami,ale,jak widac,polegl. Coz,rozumem i wiedza nie blyszczal.
          Amen.
        • igor_uk rusek1111. 08.08.11, 19:45
          Zagladasz na forum "BW"? Zajrzelem tam,a tam cisza,tam ten forum jest martwy.Chcialem stoczyc tam bitwe z aryjczykami,ale chyba ,jak i wojtus,polegli.
          • rusek111111 Re: rusek1111. 08.08.11, 20:06
            nie zgladam. igor_ue ja jestem sentymentalny czel i jako osoba wrazliwa odbieram ja1 z szacunkiem i pokora, nie zawsze sie zgadzalem ani ni kazdy raz bylo nam bliskie wydarzenia swiatowe i lokalne, ale odnosilem sie i odnosze do niego z szacunkiem i powazaniem.
            igor doprawadziles ze ten szacunku zaslugujacy w pelni czlowiek szuka przyjacieli wsrod rusofobsko-antysemicko-goiwnianych osobnikow, wstydz sie igor.
            to twoja i moja wina, to my zawinilismy ze osoby wysocointelektualne pod priegierzem pseudoruskiego balobolstwa tak radykalnie zmieniaja swe poglady.
            :/)
            • igor_uk Re: rusek1111. 08.08.11, 20:30
              rusek111111,nie jest tak,jak piszesz. To nie moja, a nie tym bardziej twoja wina,a nie zadne pseudoruskie balobolstwo.I wstydzic sie nie ma czego.Osoba wysokointelektualna nigdy nie zmieni swoi poglady ,a tym bardziej nie pod wplywem tego,co pisza rozne jajcarze na forum ,do tego anonimowo pod nic nie znaczacymi nickami.Widac taka osoba nie byla zbyt intelegentna.
              Co by nie wypisywali tu rozne rusofoby pod adresem Rosji,ja zadnych swoich pogladow na temat Polakow nie zmienie.Przeciez nie wiemy,kto tu pisze i z jaka cela.Mam duzy dystans do wszystkiego,co dzieje sie na to forum.Przeciez tu udziela sie zaledwie kilka osob ,w sumie mozno policzyc na rekach obu rak. Tak naprawda mnie to forum juz nudzi,wiem co kazdy z forumowiczy moze napisac w konkretnym temacie,jedynie to Ty potrafisz napisac cos niespodziewanego,ale moze tylko dla tego,ze piszesz nie regularnie.
              • rusek111111 Re: rusek1111. 08.08.11, 20:41
                chyba masz racye, smutno to by bylo, ale jednak ja1 beda dalej lubic.
                ciebie tyz.
                :)
                • igor_uk Re: rusek1111. 08.08.11, 20:45
                  Ja cie tez polubilem,chociaz poczatek byl trudny - moja wina,nie polapalem sie w twoim sposobie wyslowiania sie.
          • walter622 Witaj Igor_uk 08.08.11, 20:25
            igor_uk napisał:

> cialem stoczyc tam bitwe z aryjczykami,ale chyba ,jak i wojtus,polegli.

Jak chcesz stoczyć jakąś bitwę to szwenda się po tym forum "niedorezannyj" banderowiec.
            Faktycznie miernej postury, małego rozumku i na dodatek czasami kwęka, że mu rura nawala. Tak z niego kiepski przeciwnik. Shnur jego świetnie scharakteryzował w swojej piosence .

• igor_uk Re: Witaj Igor_uk 08.08.11, 20:33
              walter,z borcia nie da sie walczyc,jak tylko zanosi sie na "walke wrecz",to on zawsze ucieka.
              • walter622 Re: Witaj Igor_uk 08.08.11, 20:41
                igor_uk napisał:
                >on zawsze ucieka.
                Bohaterska natura świniopasa ?

• igor_uk Re: Witaj Igor_uk 08.08.11, 20:48
                  nie ,walter,zaden swinopas ,wrecz przeciwnie .Przez takie jego zachowanie widze ,ze on posiada rozum,bo w przeciwnym wypadku pchal sie by na czolg, trzymajac w rece scyzorek.
                  • walter622 Re: Witaj Igor_uk 08.08.11, 21:13
                    igor_uk napisał:
                    >zaden swinopas

Trusost' i chołujstwo sut' lubogo chochlandskogo cholopa.

**************************************************************
    • wojciech.2345 cukier krzepi 08.08.11, 16:41
      Za te dwa słowa Melchior Wańkowicz zgarnął
      przed wojną 5000 zł. Ładna sumka i piękne
      hasło.

No i ta lapidarność.
      • polski_francuz Wilniuk 08.08.11, 16:45
        oszczedny, patriota i celny jezyk.

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka