Dodaj do ulubionych

Wall Street i bolszewicka rewolucja.

21.08.11, 20:35
Przeczytalem dzis ksiazke pod tytulem,ktory zrobil tytulem swojego watku. Polecam wszystkim,kto interesuje sie rewolucja pazdziernikowa,dla anglojezycznych proponuje zajrzec TU .
W tej ksiazce kazdy znajdzie cos dla siebie.Kto wierzy w to,ze za rewolucja bolszewicka stali Niemcy,to wystarcze przeczytac T O ,jak komus cos spadlo na glowe i sadzi,ze za przewrotem bolszewickim stal kanadyjski wywiad wojskowy ,to moze znalezc podtwierdzenie w TYM miejscu. A specjalnie dla forumowicza,piszacego pod nickiem bywszy1,jest w tej ksiazce prawdziwa gratka.
Ale pomijajac wszystko, tekst jest ciekawy i czyta sie lekko i nawet sporo tabelek ,jak rowniez zsylek na wykorzystany materialy temu nie przeszkadza.
Obserwuj wątek
    • walter622 Klasyka 21.08.11, 21:42

A. Sutton to już klasyka - choć leciwe ( wydanie bodajże 75 r.) ale nadal godne uwagi.
      Masz w wersji "rozwiniętej" (lecz bez kilku załączników - dziwna sprawa - brakuje listy zdrajców/pasażerów pewnego sławnego pociągu).
      www.velesova-sloboda.org/geo/revolution.html
      > A specjalnie dla forumowicza,piszacego pod nickiem bywszy1,
      Jemu bym polecił ostatni rozdział - same swojsko brzmiące nazwiska:
      Ктo прaвил Сoветcкoй Рoccией в 1918 - 1919 гг.

Najbardziej znane jego opracowanie to trzy-tomówka "Western Technology...
      A tu masz inne książki A.Sutton'a - równie ciekawe

reformed-theology.org/html/books/wall_street/index.html
      www.velesova-sloboda.org/geo/order.html
      "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
      • igor_uk Re: Klasyka 21.08.11, 22:21
        walter,specjalnie nie lubie czytac czyichs "rozmyszlen" na wydarzenia historyczne.Sutton mnie zainteresowal tym,ze caly czas,praktycznie kazda teze,probuje udokumentowac,co robie czytanie bardzo ciekawym,poniewaz szukasz odrazu zrodla.To czciwo nie jest zwyklym lykaniem, przezutej przez kogos innego ,informacji.
      • swiblowo Re: Klasyka 21.08.11, 22:27
        Retro - mozna powiedziec :))
        pozadane jak meble Ludwik XIV.
        - tak mi sie jakos skojarzylo...dla koneserow w kazdym razie pozycja.
        pozdrawiam - s.
        • jk2007 sprawa skomplikowana 22.08.11, 00:18
          martinis09.livejournal.com/222435.html
      • jk2007 Re: Klasyka 21.08.11, 23:06
        walter622 napisał:
        > A. Sutton to już klasyka

klasyka jak Robert Conquest?
    • you-know-who Re: Wall Street i bolszewicka rewolucja. 22.08.11, 09:04
      sutton to moze i klasyka ale nie czytalem - bo znam te rzeczy z nowszych opowiesci.

ale o co ci igor chodzi, masz jakies watpliwosci co do historii? czy raczej jestes zaskoczony ze komunistow przywiezli do rosji anglicy (kanada nie byla wtedy samodzielnym panstwem, masz tu na mysli zatrzymanie trockiego po drodze z nowego jorku w halifaxie przez wywiad bryt., a potem puszczenie go wolno do rosji?)
      bo o tym ze leninowi i grupi epodobnych, kolega lenina (co ciekawe, mienszewik, zyd) zalatwil blyskawicznie u wladz niemieckich transport przez walczace z rosja cesarstwo?

o exteryterytorialnosci tego slynnego wagonu czy pociagu komunisci natworzyli potem duzo mitow, o ktorych do dzis sie pisze. to bylo zrozumiale, wszystko po to
      zeby zapobiec naturalnemu oskarzaniu ich o wspolnote z cesarstwem wrogim rosji
      (i dlatego pomagajacym chocby i komunistom). naprawde to nie byl jeden wagon, jeden pociag i nie byl zapieczetowany, wrecz przeciwnie. trawal wojna i tym pociagiem jechali tez na front oficerowie niemieccy, a w miastach gdzie pociag sie zatrzymywal zawsze znajdowali sie jak na zawolanie wysoko postawieni bolszewicy (najciekawszy przyklad o naczelny policmajster helsinek), ktorzy fetowali przejazd znamienitych teoretykow oczekiwanej z niecierpliwoscia przyszlosci swiata.

a pilsudski tez w polsce nie pojawil sie na skrzydlach pegaza....
    • borrka Uwaga ogolna. 22.08.11, 09:50
      Zamieszczanie tego rodzaju linkow przez Naszych Slowianskich Braci ze Stepow Azji, ma ZAWSZE jeden cel:
      jesli w historii Matuszki zdarzylo sie cokolwiek mniej chlubnego, stoja za tym Zydzi, miedzynarodowa finasjera, tez zreszta zydowska, Dzierzynski Feliks Edmundowicz, Strzelcy Lotewscy i , aczkolwiek niechetnie, bratnia dzis Giermania.

Nasze Wanki pojawiaja sie wylacznie jako zwyciezcy wojen, Gagariny, sputniki, lunniki i Miczuriny...

Poniewaz tak glupio sie sklada, iz wielka czesc matuszkanskich noblistow jest niewatpliwie koszerna, jako "wychowani wkregu cywilizacji rosyjskiej" staja sie honorowymi Ruskimi.
      Litosciwie przymyka sie oko na brak napletka.
      • eva15 Specyfika noblistów 22.08.11, 10:22
        borrka napisał:

> Poniewaz tak glupio sie sklada, iz wielka czesc matuszkanskich noblistow jest niewatpliwie koszerna,

To nic specyficznie rosyjskiego, tak jest w każdym kraju, z wyjątkiem Izraela - tam noblistów ani na lekarstwo (raptem 2 przez ponad 60 lat).

• borrka Zupelnie off topic, Efciu. 22.08.11, 10:49
          To mogloby dotyczyc literatury, czy mojej umilowanej nagrody pokojowej.
          Wyroznien czysto uznaniowych.

Ale nikt mi nie wmowi, ze wschodnioeuropejski Zyd z Plocka, staje sie nagle beniaminkiem Zachodu.
          Oni sa i dobrzy, i maja genialne wyczucie, za co sie warto w danym momencie brac.
          Mycki z glow.
          • eva15 Re: Zupelnie off topic, Efciu. 22.08.11, 10:54
            Mnie zastanawia, co się dzieje z tym geniuszem? Czemu więdnie we własnym kraju?
            • borrka Ssanie centrow cywilizacji. 22.08.11, 11:00
              Nie inaczej, niz Polacy, zydowscy naukowcy maja lepsze mozliwosci np. w USA.
              Nauka jest dzis potwornie droga, a Izrael ma inne problemy.
              A co opracuja dobrego w Izraelu i tak jest scisle tajne (bo militarne) :):)
              • eva15 Re: Ssanie centrow cywilizacji. 22.08.11, 11:11
                borrka napisał:

> Nie inaczej, niz Polacy, zydowscy naukowcy maja lepsze mozliwosci np. w USA.

No fakt w USa też jest perłno polskich noblistów, wręcz zatrzęsienie. Słusznie, borrcia kombinujesz, jak zawsze zresztą.

> Nauka jest dzis potwornie droga, a Izrael ma inne problemy.

No tak, znów masz rację, pewno nawet i matematycy kosztują miliardy, a na to Izraela nie stać.

> A co opracuja dobrego w Izraelu i tak jest scisle tajne (bo militarne) :):)

Zupełnie odwrotnie niż w USA, tam wszystko jest jawne i dlatego szybko przekłada się na Noble. .

• borrka Heglowska synteza. 22.08.11, 11:16
                  To wlasnie Zydzi z Polski sa nad wyraz czesto noblistami.
                  Musi Skandynawowow fascynuje kultura Jidisch:)
                  • borrka PS. 22.08.11, 11:18
                    Jidisch ma korzenie w Placie, a Plattdeutsch jest zblizony do jezykow skandynawskich.
                    Widzisz Efcia, jaki ciag przyczynowo-skutkowy ?
                  • eva15 Re: Heglowska synteza. 22.08.11, 11:21
                    Aa, rozumiem, ci Polacy odnoszący sukcesy w USa to Zydzi. Nie mogłeś tak od razu, borrcia?
              • bywszy1 Re: prosze+.+ 22.08.11, 11:18
                Zwrocic uwage na % BNP pozycja 1816,,3,25
                • bywszy1 Re: prosze+.P.S+ 22.08.11, 11:26
                  Przepraszam.
                  To bylo po szwedzku.
                  To sa wydatki na nauke i badania w poszczegolnych krajach w stosunku do Produkt krajowy brutto oraz w kosztach bezwzglednych.
                  • you-know-who Re: prosze+.P.S+ 22.08.11, 12:13
                    jak opodatkowane as te naklady panstwa izrael na nauke? od tego bardzo zalezy miejsce w rankingu. np. szwecja z moich prywatnych obserwacji nie ma duzo wiekszych procentowo nakladow niz kanada, tylko ze w szwecji jak mialem kupic z grantu olowek, to najpierw odebrano mi jakis overhead tu potem tam (na roznych szczeblach admin. uczelni) a na koniec jeszcze zaplacilem 25% VAT jesli to olowek skomputeryzowany. i 50% kosztow socjalnych za obsluge do olowka.
                    w sumie mialem ten olowek kosztujacy $10 za $20 dolarow minimum!

a w kanadzie, mam olowek za $10 za $10, plus gora 15% HST (teraz, bo do niedawna czasem bez taksy)

jednak w tabeli szwecja wydala $20 na moj olowek, a kanada $10, ot i dlaczego szwecja wysoko a kanada nizej.

wiec.. jak jest w izraelu?
                    • you-know-who Re: prosze+.P.S+ 22.08.11, 12:15
                      zapomnialem dodac, ze w szwecji univerek jest panstwowy wiec o jakims faktycznym wydaniu $20 nie ma mowy, $10 bylo przelewane z jednej kieszeni w druga tego samego panstwa, nie zdziwie sie jesli te $10 bylo tez dwa razy wliczone w PKB/GDP
                      i inne statystyki
        • bywszy1 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:06
          ci co sa poza Izraelem uszlachetniaj zycie duchowe kulturalne,ekonomiczne i tp.innych narodow.
          To jest ich misja od czasow stworzenia chrzescianstwa oraz do przyczynienia sie do powstania islamu.
          To tak z grubsza,pani Ewo.
          • eva15 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:28
            Teraz wiemy dlaczego Chiny popadają w coraz wększą nędzę i upadek - brak im tego cennego materiału uszlachetniającego.
            • bywszy1 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:33
              Madrzeje pani powoli.
              No nic.I na starosc swoja nabywa,pani,wiecej sarkazmow.
              Widac,ma pani trudne zycie w tyej Germanii.
              • eva15 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:36
                Najmądrzejsze są USA, te się mocno uszlachetniły, co niewątpliwie jest przyczyną ich obecnego rozkwitu i coraz większych sukcesów gospodarczych.
                • bywszy1 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:42
                  Pani,Ewo.I pania tez uszlachetniono,poprzez to,ze okolicznosci sprowadzily pania z panstwa rydzykowatego (pije do panstwa syjonistycznego jako synonymu Izraela) do uszlachetninego kraju niemieckiego.
                  Prosze sie nie bawic w wilka polityke.Ja chlopak prosty i na sarkazmach sie nie znam.
                  Nie przystoi..
                  • eva15 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 11:50
                    Jeśli się nie mylę to Niemcy się znacznie odszlachetnili, co zresztą nie przeszkodziło im odnieść sukces gospodarczy po wojnie.
                    Za dobre rady dziękuję, ale nie skorzystam, bo jak mówi przysłowie - piekło jest nimi wybrukowane.
                    • bywszy1 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 12:01
                      No,ale im sie popsulo.
                      Bo moze dlatego,ze pani ich odwiedzila i tam zostala.
                      Podobnie,chyba,sie stalo i z USA.
                      pani wybaczy.Chociaz jestem pensjonariuszem,ale obowiazki wzywaja.
                      Nie wszyscy maja duzo czasu,jak pani,na gawedzenie.
                      Zycze pani dobrego dnia i dobrego samopoczucia.
                      • eva15 Re:pani Ewo+ 22.08.11, 12:05
                        A w jakim zakładzie jest pan pensjonariuszem? Najwyraźniej jest tam jakaś zaostrzona klauzala i pensjonariusze nie mogą spędzać dowolnej ilości czasu w internecie. Pewnie słusznie.
                        • bywszy1 Re:Droga pani Ewo+ 22.08.11, 15:14
                          Jestem pensjonariuszem w prywatnym zakladzie mojej zony i moim.
                          Od czasu jakmysmy sprawili jej komputer,jakies 15 lat temu,pozwala mnie moj uzywac ile czasu chce i w jakij sposob chce-bez ograniczen.
                          Swoje komputery uzywam od lat ponad 30-tu.
                          Wiec mam pelnie swobody.
                          Wprawdzie od czasu do czasu zona mnie wyprowadza na spacer.
                          Wiec to jest moj glowny obowiazek-towarzyszyc damie.
                          Innych zakazow nie ma.
                          Od czasu do czasu ludziska sie zwracaja,by im cos pomoc.
                          To sa jedyne ograniczenia.
                          Wiec droga Ewo prosze smialo.
      • walter622 Ciężka dola borrata 22.08.11, 11:07
        borrka napisał:
        kolejne brednie

Za sovietów borracik miał fuchę prostą jak cep. Otóż za sovietów, za posiadanie jakiejkolwiek książeki autorstwa A. Sutton'a dostawało się ca. 6 lat lagru. Borracikopodobni włamywali się do mieszkania i jak znaleźli takie książki to delikwent trafiał do pierdla, a borrcie mogły zając się swoim ulubionym zajęciem - opróżnianiem flaszki politury.
        Teraz sytuacja się nieco pogmatwała, ale ja widać niechęć do A. Sutton'a u borrata pozostała.

Borrat - możesz nie czytać A. Sutton'a - tobie i tak to nie pomoże - flaszka politury i piosenka (twoja ulubiona) wystarczy.

www.youtube.com/watch?v=XfgnJ11yUho
        "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      • igor_uk borcia,a moze trzeba bylo by przeczytac ? 22.08.11, 14:53
        Przed tym,jak wypowiadasz sie w temacie.Bo widze,ze oprocz tytula,na wiecej cie nie starczylo.
        • walter622 Re: borcia,a moze trzeba bylo by przeczytac ? 22.08.11, 15:15
          igor_uk napisał:
          > Przed tym,jak wypowiadasz sie w temacie.

Borrat ma zakaz czytania A.Sutton'a.
          On wie jedno - A.Sutton to wstrętny rusek. LOL

• igor_uk Re: borcia,a moze trzeba bylo by przeczytac ? 22.08.11, 15:40
            walter, Ja przeczytalem ten tekst za niecale dwie godziny,przeczytalem by o wiele szybciej,jak by nie szukalem odpowiednich materialow,na ktore powolywal sie autor.borcia tyle czasu nie ma.
          • bywszy1 Re: a czy to ladnie,dwoch na jednego?+ 22.08.11, 15:52

• bywszy1 Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 11:02
      Jestem Zyd z napletkiem.Nobel dla mnie w kazdej dzieszinie nieosiagalny.
      Wiec poprostu.Jestem chlopak prosty,chociaz jestem dumny,ze jeden akapit poswiecony jest mnie:
      Przede wszystkim-slowa,slowa:
      "Бoлее тoгo, кoгдa зaявления и yтверждения не пoдтверждены твердыми дoкaзaтельcтвaми, a пoпытки нaйти тaкoе дoкaзaтельcтвo привoдят пo крyгy внoвь к нaчaльнoй тoчке — ocoбеннo кoгдa ктo-тo цитирyет кoгo-тo еще — тo мы дoлжны oтбрocить тaкyю иcтoрию кaк лoжнyю. "
      No coz,jako Zyd moge byc dumny,ze bez Zydow swiat obejsc sie nie moze w ten lub inny sposob -prawdziwy darwinizm.Zydzipoprzezswoja ceche spiskowania sa motorem rozwoju czlowieczenstwa:
      Nie zaczne od pitekantropusa-bo to wiadomo,juz wtedy spiskowal.
      A od Adama i Ewy z tworczosci iudeow-dali poczatek ludzkosci.
      A od Kaliguli,co Rzym spalil,bo juz wtedy chcial synagogi w Rzymie budowac.
      A od judejczykow,ktorych sekta stala sie chrzescianska i dala poczatek zyciu duchowemu tak zwanym indoeropejczykom,co przyczynilo sie do ich rozwoju umyslowego,panstwowych i ekonomicznych-bo nauczyli ich chandlu i bicia pieniedzy.
      A od judejczykow,ktorzy przyczynili do stworzenia religii muzulmanskiej.I,ktora zyd,ten potwora, swoim wrogim dzialaniem rozdzielil na sunnitow i sziitow.I bija sie do dzisiaj.
      I to zydzi doprowadzili do bratobojczych walk germansko-palestynskich przy Poitiers.
      A jeszcze wieksze nieszczescie,jak sie czlowiek zastanowi nad Jewriejskimi Korniami Rusi.
      Juz nie mowiac o Dobryni co Nowgorod chrzcil,albo Ilji Muromca ”von Karaczajew” czy o zalozycielach stolicy Ukrainy-Kijowa.
      No i Mojzesz-Mojsze-Mosia-Moska-Miesko-Mieszko o praslowianskim nazwisku ”Piast” cudownie sie objawil.
      Potem zydzi chrzescianskie narody Europy na siebie nastawiali.
      Bo jak wiadomo:”W bor´bie rozdajetsia istina”
      Wiec w walkach tych nieskonczonych wykuwala sie Europa-jak po Darwinie.
      Potem byli inni zydzi---ale chrien s nimi.
      Potem przyszli Spinozy rozni i szwal inna.
      O zydow z ”matek obcych” Puszkinie,Lwie Tolstom czy Mickiewiczu juz nie wspomne
      Potem przyszli Marks od ”polityki”oraz oraz inni od kultury.
      Potem przyszla rewolucja z Pawkiem Korczaginem i Arkadijem Gajdarem(najbardziej lubianym bochaterem bolszewickim oraz bolszewickim pisarzem zyda bez napletka).
      A potem przyszli zyd Stalin i Berija(jak twierdza niektorzy forumowicze)
      Co sie bede dalej rozpinal na ten temat?
      Powiem poprostu:
      ”jestem dumny z mego zydowstwa co jest motorem rozwoju czlowieczenstwa”.
      Ajgor i inni,co sie czuja uposledzeni:Nie musicie tym sie przjmowac.
      Slowa i slowa.
      A ja jestem za tym:
      ”Дa Здрaвcтвyет Дрyжбa Междy Нaрoдaми!
      Дa Здрaвcтвyет Мир Вo Вcем Мире!
      I oby mnie zona zawsze kochala!”
      Ajgor.Zacznij sie czuc czlowiekiem,a nie badz kacapem.
      A jak nim zostaniesz,to moze dostapisz zaszczytu stania sie Rosjaninem.
      Rodina mat´potzebuje ciebie.
      • jk2007 ciekawa dyskusja+ 22.08.11, 11:20
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,6255435,,zydzi_i_rewolucja_bolszewicka.html?s=0
        • bywszy1 Re: ciekawa dyskusja+ 22.08.11, 11:31
          to co mowilem.
          Zydzi sa motorem darwinizmu.
          Niemcy chcieli przjac te role,ale im sie nie udalo.
          Chociaz Hitler i Hejdrych oraz Miller z gestapo byli zydami.
          Goering swym zwyczajem(kto jest zydem decyduje ja) odmowil im zydowstwa.
          A rzesza ich nie trwala 1000 lat.
      • jk2007 Żydzi w Rosji 22.08.11, 11:29
        Андрей Дикий "Евреи в Рoccии и в СССР"
        lib.com.ua/books/6/377n1.html
        • bywszy1 Re:ktorym+ 22.08.11, 11:38
          narodem jeszcze tak duzo zajmuje sie staruszka Europa?
      • igor_uk Nie zydowska rewolucja+ 22.08.11, 15:12
        bywszy,starcze,co tekst okazal sie za dlugi i przeczytales tylko tytul rozdzialu.
        A przeciez na koncu tego rozdzialu wyraznie napisano:-
        "Нacтoйчивocть, c кoтoрoй прoтaлкивaетcя миф o еврейcкoм зaгoвoре, нaвoдит нa мыcль, чтo oн впoлне мoжет быть нaмеренным cредcтвoм для oтвлечения внимaния oт дейcтвительных вoпрocoв и дейcтвительных причин.

Дoкaзaтельcтвa, приведенные в этoй книге, пoкaзывaют, чтo евреи, тaкже бывшие cреди нью-йoркcких бaнкирoв, игрaли oтнocительнo незнaчительнyю рoль в пoддержке бoльшевикoв, тoгдa кaк глaвные рoли игрaли нью-йoркcкие бaнкиры-неевреи (Мoргaн, Рoкфеллер [303], Тoмпcoн). "

Nu i po raz kolejny wyszedles na starego durnia,ale i tak tego nie zrozumiesz.
        Ja wlasnie caly czas twierdze,ze Zydzi nie odegrali zadnej znaczacej roli w dziejach Swiata.Byliscie,sa i bedziecie chlopcami do bicia i "strelocznikami",na ktorych wieszaja wszystko,co zlego dzieje sie na tym Swiecie. Nawet Izraelity,walczac i cierpiac,robia tylko to,co im kaza prawdziwe wladcy tego Swiata i to napewno nie Zydzi.Tak co,staruszek,nie podniecaj sie,jestes przedstawicielem dosc marnego narodu,ktory kopali wszystkie,komu tylko nie bylo len,co doprowadzilo do tego,ze wy stali sie ,jak tarakany,potrafiace przezyc w kazdych warunkach.
        • bywszy1 Re: Nie zydowska rewolucja+ 22.08.11, 15:21
          Osesku,niedorozwiniety,a juz skapcanialy.
          A ja twierdze,ze zydzi sa motorem darwinizmu.
          A ty,glupi,kacap tego pojac nie mozesz.
          A ci Izraelici,o ktorych wpomniales,rzeczywiscie nie byli Zydami(Jewriejami).
          Byli Iudaiczykami,Izrailitami,Czescia Chazarow-co Rusi korzenie dali.
          A co do kacapow?A ...... ich wie,skad oni sie wzieli.
          Przeciez z Rosjanami nic wspolnego nie maja.
          Tak ze zdziecinialy kacapek,jak widac coraz gorzej z twoimi polkulami.
          • bywszy1 Re: Nie zydowska rewolucja.P.S+ 22.08.11, 15:26
            Po zatem,glupcze.Naucz sie czytac po polsku.
            Bo wstepu nie zrozumiales.
            Czyzby IQ ci podskoczylo?
            Wez lewatywe.
            nasz lekarz pulkowy wszystkich klizma leczyl.
            Uwierz.pomaga.Kacapom szczegolnie
            • igor_uk Zydek pojechal. 22.08.11, 15:34
              Co ,Zydku,przykro stalo,ze ktos nie uznaje twoja wyzszosc? W nerwach to odrazu dwa posta, pod rzad, wypociles. Powtarzam cie jeszcze raz-JESTES PRZEDSTAWICIELEM DOSC MARNEGO NARODU,KTORY KOPALI WSZYSCI,KOMU TYLKO NIE BYLO LEN.
              I nie zmieni tego faktu to,ze ty tu wszystkich wyzywasz od polaczkow i kacapow .

Jestes tylko Zydkiem,od ktorego nic nie zalezy i z tym musisz pogodzic sie
              • bywszy1 Re: Zydek dojechal.+ 22.08.11, 15:49
                Ja zydek z napletkiem,swojej wyzszosci nie udowadniam.Bo po co?
                Przeciez,kacapie,sam widzisz,ze bez zydow ani rusz.Przeciez tyle o nas ksiazek,opowiadan,bajek,snow.
                To po co ja mam sie wysilac?Kacapy za mnie to robia.Jedni udowadniaja,ze ja nad nimi,ty chcesz udowodnic naodwrot.
                Przeciez ty sie z tym dawno pogodziles,ze ja nad toba,,tylko brykasz jak kacapowi przystalo-dla "widu".
                • igor_uk Re: Zydek odjechal. 22.08.11, 15:53

Co,biedaczek,nie potrafisz zrozumiec dosc prostego tekstu?
                  • bywszy1 Re: to ty kacapek po polsku nie rozumiesz?+ 22.08.11, 16:39
                    A co Lenin powiedzial?:trzeba,a szczegolnie,kacapom sie uczyc.
        • walter622 Re: Nie zydowska rewolucja+ 22.08.11, 15:25
          gor_uk napisał:

> bywszy,starcze,co tekst okazal sie za dlugi i przeczytales tylko tytul rozdzialu.

Pewna dość poważna niekonsekwencja - w składzie pierwszej Rady Komisarzy Ludowych (bolszevicki rząd) na 22 komisarzy 18 byli Żydami.
          W komisariacie wojny - na 43 wyższe stanowiska 34 przypadło Żydom ( ani jednego Rosjanina), w komisariacie spraw wewnętrznych na 61 wyższe stanowiska 43 przypadło Żydom i 2 Rosjanom itd itp....
          Równie ciekawa jest lista pasażerów sławnego pociągu - tam praktycznie nie było żadnego Rosjanina.

• igor_uk walter. 22.08.11, 15:37
            Wiekszosc z tych dzialaczy,pochodzenia zydowskiego,to byli tylko spryciarze,ktore wsiedli do pociagu,ktory ,ich zdaniem,zawiezie ich na Olimp.Najwazniejsze roli odgrywali inni.
            Ja naprawda nigdy nie uwazalem Zydow za tych,kto zrobil nam rewolucje.
          • bywszy1 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 15:38
            "W komisariacie wojny - na 43 wyższe stanowiska 34 przypadło Żydom"-
            Stworzyli armie,rozgromili AntantuSozdali armiju,razgromili Antantu.
            Niesmotria na to,czto Japoncy Siergieja Lazo w parowozie sozgli,Dalniewostocznuju Riespubliku sozdali.
            Barona Ungierna razbili,Wrangiela toze.
            Judienicza,Kolczaka,Dienikina,afganskich basmaczej razbili i raznych tam atamanow.
            A wot tam,gdie zydow nie bylo-w dupe dostawali.Pod Warszawa chociazby.
            A jak ich nie stalo,to gieroi Woroszylow z Budiennym w dupe calkiem dostali.Wraz z Timoszenko.
            A jak po wojnie Zydow nie stalo,to cale panstwo Sowietow rozkradli.
            I na lopatki polozyli.
            Jednym slowem:"daj chlopu zegarek"
            • igor_uk Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 15:57
              Stary,pod Warszawa,to przedewszystkim Zyd Trocki dostal ,co pozniej bylo podtwierdzono,wbijajac mu do glowy "lodorub". Nie wiedziales tego?
              • bywszy1 Re: kacapek a historia+ 22.08.11, 16:43
                Trocki byl w Pietrogradzie,szlachcic russkij pod Warszawa,a zdradzili go Budiennyj I Woroszylow wraz z Jegorowym.
                Chociaz kacap jestes,a historie Sowietskoj Rossijj(ktora zdradziles) i Polski(do ktorej sie z zaplata wzeniles) powinienes znac.
                • igor_uk Nie bedzie zydek historii uczyc. 22.08.11, 16:47
                  Nikuja ty stary nie wiesz.
                  • bywszy1 Re: Nie bedzie zydek historii uczyc.??????+ 22.08.11, 16:54
                    znowu belkoczysz,kacapie.
                    Przeciez ucze i ucze cie balwanie.
                    A ty twierdzisz,ze nie robie tego.
                    Naucz sie,balwanie rozumiec po "polskiemu".
                    A to ni ........ ,ni po polsku,ni po rusku.
                    • igor_uk Re: Nie bedzie zydek historii uczyc.??????+ 22.08.11, 17:03
                      Alez ucz,durny stary zydek,tylko najpierw sam czemus naucz sie.
                      A zreszta,gadaj sobie do rzeczy,bo jak przeczytalem twoj watek,to szkoda mnie cie zrobilo sie.Cale zycie po przytulkach.Teraz widze,skad w tobie tyle zlosci.
                      • bywszy1 Re: a ty+ 22.08.11, 17:11
                        mnie,kacapie nie zaluj.
                        Tylko wiedze pochlaniaj.
                        I nie brykaj.
                        Zastanow sie nad swym losem-kacap bez rodu bez plemieni.
                        Tula sie toto po UE.
                        Tak i ci i trzeba.
                        Zasluzyles.
                        A mogl bys byc Russkim,w wolnej Rossii.
                        Panstwoswoje bys budowal,"poczet i uwazenije" bys mial.
                        A na koncu bys zostal "piersonalnym piensionierom".
                        A tak?-"mieszok dier´ma".
                        Zdziecinialy piedziesiecioletni stachanowiec w objektach toaletowych angielskich.
                        Priwiet.
                        • igor_uk i kto by to mowil. 22.08.11, 17:19

• bywszy1 Re: to ja to mowie+ 22.08.11, 17:35
                            Pamietasz jak zescie z twoja zona mongolczykiem mnie pouczalisci?
                            A ja z rozkosza tobie to mowie.
                            A moge i powtorzyc.
                            Zdrajco,ojczyzny,okradles ja i na paszport zamieniles,kacapie.
                            Zal mi ciebie.Pisze i lzy moje policzki zalewaja.Tylko nie wiem-radosci czy smutku.
                            • igor_uk Re: to ja to mowie+ 22.08.11, 17:38
                              bywszy1,czy moge cos zrobic dla ciebie,w ramach przeprosin za te krzywdy,co my z mongolem cie zrobili?
                              • bywszy1 Re: jakbym wierzyl,ze to co napisales+ 22.08.11, 17:43
                                jest uczciwe.
                                To nie musialbys mnie przepraszac.Pierwszy reke bym podal.
                                • igor_uk Re: jakbym wierzyl,ze to co napisales+ 22.08.11, 18:00
                                  widzisz li,bywszy1 ,jak pisalem wielokrotnie,nic osobistego do Ciebie nie mam,nie mialem i nie bede miec,poniewaz to tylko wirtualny forum,na ktorym ludzi powinni po prostu wymieniac sie swoimi pogladami .
                                  Jak wszedlem pierwszy raz na to forum,to bylem odrazu zaatakowany i nawyzywany od wszystkiego najgorszego,oczewiscie podstawa zarzutow pod moim adresem, byla moja narodowosc.Przyjelem te reguly i powiedz mi szczerze,czemu by mialem wstydzis sie za to,czy kogos przepraszac? Przeciez nie ja zaprowadzilem takie porzadki na forum "Swiat" i nie mnie ich zmieniac. Zreszta Ty rowniez w slowach nie przebierasz i to nie tylko pod moim adresem.
                                  Szanueje ciebie,jako obronce swojego Narodu,w tym my sa podobni.Roznica miedzy nami polega w tym,ze ty ,broniac narod zydowski,probujesz zawsze zmienic temat dyskusji,wykorzystujac dla tego Rosje, ja ze bronie swoj Narod w otwartej walce,nie zmieniajac tematu .
                                  Zreszta,czy to wszystko jest wazne? Przeciez to tylko wirtualny forum,na ktorym ludzi pisza pod wymyslonymi przez siebie nickami ,starajac sie zachowac calkowita anonimowosc. Wiecej dystansu,dluzej bedziesz zyc.
                                  .
                                  • bywszy1 Re: o,nie stary+ 22.08.11, 18:21
                                    to nie takie proste.
                                    Do waszego przybycia to ja odgrywalem role "obroncy" Rosji i Rosjan oraz Zydow na tym forum.
                                    Forum bylo inne w zeszlym roku.
                                    Trwalo to pare lat.
                                    Potem to sie zalagodzilo.
                                    Potem wyscie sie zjawili.
                                    Wszystko zescie zapaskudzili.
                                    A szczegolnie z Zydami.
                                    Bylem bardzo lagodny.
                                    A od ciebie i mongola nalezalo przejac pewne chwyty.
                                    Bo inaczej sie nie dalo.
                                    A co do twego adresu?Coz,to odwet za Zydziare i tp.
                                    Pozatem nie wymiguj sie.Ja na temat Rosji i Rosjan slowa zlego nie powiedzialem.
                                    Poniewaz musze sie odgryzc,to aby Rosjan nie obrazac,to wymyslilem "kacapa" zreszta jak i "polaczka" by narod polski nie obrazac.
                                    Co do mego zycia nie musisz sie niepokoic.
                                    Przeciez obiecywalem po tobie panichide sprawic.
                                    Zazwyczaj dotrzymuje slowa.
              • bywszy1 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 16:47
                Wiedzialem,kacapie o lodorubie.
                Sudoplatow z Etingtonen sie napracowali i Mercadera z Matka napuscili.
                • igor_uk Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 16:49
                  zydek,mnie nie o lodorub chodzilo,a o to,co ty nie wiedziales napewno,czemu dales dowod.
                  • bywszy1 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 17:37
                    kacapku.
                    Dwa tomy Sudoplatowa+dwutomowe wydanie jego syna na polkach w domu leza.
                    • igor_uk Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 17:42
                      A moze by tak ich podniosl i sprobowales przeczytac?
            • walter622 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 15:59
              bywszy1 napisał:
              > Jednym slowem:"daj chlopu zegarek"
              Innymi słowy - same sukcesy.
              Coś zapomniałeś się pochwalić, że stworzyli też lagry.

• bywszy1 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 16:51
                Czy to mowa o Dzierzynski,Mienzynskim czy Redensie?
                A jednak to nie ladnie Jeden Slowienin+jeden kacap na jednego slowianina.
                A jeszcze jak slowianka z Niemiec doskoczy,to UJ jak strasznie.
                • walter622 Re: no i co sie stalo?+ 22.08.11, 17:00
                  Skromny jesteś - pomysł utworzenia lagrów był autorstwa pewnego drobnego kryminalisty
                  z Odessy, który za bolszevi (za swoje pomysły) wdrapał się na wyżyny władzy. Jemu też powierzono ich utworzeni i nadzór.

**************************************************************
                  • jk2007 Mudjug 22.08.11, 18:17
                    walter622 napisał:
                    > pomysł utworzenia lagrów

первым кoнцлaгерем нa территoрии Рoccии был бритaнcкий, нa ocтрoве Мyдьюг пoд Архaнгельcкoм.
                    • bywszy1 Re: solowietsk+ 22.08.11, 19:16
                      chyba byl wczesniej?
                      • igor_uk Goowno prawda. 22.08.11, 19:37
                        В Сoветcкoй Рoccии первые кoнцентрaциoнные лaгеря были coздaны пo прикaзy Трoцкoгo в кoнце мaя 1918 гoдa, кoгдa предпoлaгaлocь рaзoрyжение чехocлoвaцкoгo кoрпyca.

Jednak Zydzi!

Aha ,bywszy,pisalem do ciebie,ze kujowo rozumiesz po rosyjsku.
                        "Сoлoве́цкий лáгерь ocóбoгo нaзнaче́ния (СЛОН) — крyпнейший иcпрaвительнo-трyдoвoй л
                        aгерь 1920-х гoдoв, нaхoдившийcя нa территoрии Сoлoвецких ocтрoвoв" ( z twojego linka).
                        Otoz wyraz "1920-х гoдoв" w cale nie znaczy,ze to bylo w roku 1920,a tylko ze w latach 1920-ch,w tym przypadku,jak by przeczytales troche wieciej tekstu,link do ktorego wkleiles,to by zauwazyles:
                        "Оргaнизoвaн пocтaнoвлением СНК oт 13 oктября 1923 гoдa"
                        Co dotyczy lagra ,o ktorym wspomina jk2007,to:
                        "23 aвгycтa 1918 гoдa нa ocтрoве пocтрoен oдин из первых кoнцентрaциoнных лaгерей для вoеннoпленных кoммyниcтoв, coздaнных Белoй aрмией и интервентaми. Мyдьюг прoзвaли «ocтрoв cмерти»."
                        Czyli 5 lat wczesniej. Moze ,jednak,troche poduczysz sie historii?
                        • jk2007 Re: Goowno prawda. 22.08.11, 21:30
                          В coвременнoм виде кoнцлaгерь был coздaн лoрдoм Китченерoм для бyрcких cемей в Южнoй Африке в 1899-1902 гoдaх. Эти лaгеря нaзывaлиcь "Refugee" - т.е. "меcтo cпacения". В этих кoнцлaгерях пoгиблo приблизительнo 26 000 челoвек oт гoлoдa и бoлезней.
                          www.liveinternet.ru/users/2874834/post100323199/
                        • bywszy1 Re: Goowno prawda.+ 22.08.11, 21:41
                          Wlasnie gowno.
                          Nie jestes Rosjaninem,a kacapem.
                          A to wielka roznica.Jak miedzytygrysem,a szakalem.Ty-odpowiednik szakala.
                          Co do obozow.Napisalem "chyba".
                          Dziekuje zes mnie oswiecil.
                          Co do rosyjskiego,to baranie,musisz sie lepiej podciagnac.
                          W porownaniu z facetem majacym wtedy 17lat i ,ktory od poczatku 1958 roku rosyjskiego praktycznie nie uzywal,jestes niegramotnyj wysokoobrazowannyj glupi buc.
                          • igor_uk Re: Goowno prawda.+ 22.08.11, 21:44
                            zydku,co cie jest?Wskazalem na twoja glupote,a cie odrazu cisnienie podskoczylo?Nie rozrobiaj tam w przytulku w nerwach,bo naprawda trafisz do wiezienia.
                            • bywszy1 Re: Goowno prawda.+ 22.08.11, 21:54
                              kacapku,z zona sie poklucilem.
                              Na ksiuty mnie nie puszcza.
                              Wiec na tobie,przybledo UEowski zlosc zrywam.
                              I palic mi sie chce.
                              A ona nie pozwala.
                              Co za wredna kobiecina!
                              • igor_uk Jak tylko o to chodzi. 22.08.11, 21:59
                                To rad jestem cie pomoc w tym.
          • bywszy1 Re: Nie zydowska rewolucja+ 22.08.11, 15:42
            No i widzisz,kacapie,jak zydow nie stalo,to Niemcy pod Moskwa sie znalezli.
            A jak byli,to Antante pokonali.
            • igor_uk Re: Nie zydowska rewolucja+ 22.08.11, 15:58
              Rece zydowskie precz od Moskwy.
              • bywszy1 Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 16:48
                Podwyzke dostales za czystke ustepow angielskich?
                Tos taki wesoly?
                • igor_uk Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 16:53
                  Kacap (z ukr. кaцaп) – nacechowana negatywnie albo humorystyczna nazwa Rosjanina w języku polskim. A poniewaz jestem Rosjaninem,dla tego odpowiem.
                  Otoz,zrobilo sie mnie bardzo wesolo,bo ty mnie rozbawiles,piszac o czyms ,o czym nie masz pojecia . zydek,przed tym jak cos powiedziec,trzeba przeczytac to,co cie proponuje sie,a nie rzucac sie od razu do boja. Obesral sie dzis ty i cos mi sie wydaje,ze zrozumiales to,wlasnie stad twoi nerwy.
                  • bywszy1 Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 16:57
                    kacapek.Toz to po ukrainsku.
                    A po mojemu,to jest synonim balwana,udajacego,ze jest Rosjaninem.To sie ciez,bo balwanom to jeszcze to nie jest zabronione.
                    A po niewaz ty o nerwach:
                    czy kacapy tez maja nerwy,czy zawsze sa prymitywnymi cymbalami?
                    • igor_uk Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 17:05
                      zydku,co polski jezyk to trudny jezyk?

Kacap (z ukr. кaцaп) – nacechowana negatywnie albo humorystyczna nazwa Rosjanina w języku polskim .
                      • bywszy1 Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 17:23
                        A ja,kacapie,mam swoja terminologie.
                        Wlasna.
                        Wiec,Kacap-balwan udajacy Rosjanina.
                        Kacapek-pieszczotliwie dla Kacapa albo kacapa.
                        • igor_uk Re: cos ty sie,kacapie,rozbrykal?+ 22.08.11, 17:24
                          zydek,ja juz zauwazylem,ze ty masz wszystko swoje.Swoja hiostorie,swoj jezyk,zswoja terminologie.Tylko wiesz co?Jakos obco to wszystko brzmi w normalnym Swiecie.
                          • bywszy1 Re: cos ty sie,kacapie ajgorku,rozbrykal?+ 22.08.11, 17:41
                            kacapie.Jam oryginal.I stac mnie na pewne rzeczy.
                            A IQ moje pozwala na wlasna terminologie.
                            A ty prymityw.Nawet linke chciales by sie dowiedziec,jak moja krolewna w ciaza zaszla.
                            Ja zazwyczaj rzeczy intymne nie wiode dalej.
                            A cie nie stac,by sie domyslic?
                            A w ogole,umiesz mysliec?
                            Czy do wszystkiego linke miec musisz?
                            • igor_uk Re: cos ty sie,kacapie ajgorku,rozbrykal?+ 22.08.11, 17:44
                              Widze,Panie bywszy,ze jestes oryginalem,nie kazdy przez cale swoje zycie po przytulkach poleta sie.Zreszta,to mnie wiele wyjasnilo i dla tego moj stosunek do Pana radykalnie zmienil sie.Z obojetnosci,do litosci.
                              • bywszy1 Re:nieprawda,ajgorze+ 22.08.11, 21:57
                                obojetny nie byles.
                                Tyle atramentu na mnie wylales.
                                A zes litosciwy?
                                Co,zycie cie przycisnelo i do Boga sie zwrociles?
                                Nie musisz mnie kochac,jak swego blizniego.
                                Brzydze sie toba.
                                Brrrrr!
                                • igor_uk Re:nieprawda,ajgorze+ 22.08.11, 22:07
                                  Wlasnie to prawda. I wlasnie najbardziej ciebie wkurza to,ze czujesz to sam. Jestes dla mnie tylko jednym z nickow,powiedzmy jak by w grze akcji,byles jakims elementem gry,ktory mam zwalczyc.Powiedz,czy moge miec jakijs stosunek do elementu wirtualnego Swiata?
                                  Teraz,jak dowiedzialem sie,ze jestes w domu starcow,naprawda za nickiem bywszy 1 zobaczylem czlowieka,ktoremu cos w tym zyciu nie poszlo tak,jak trzeba. Widzisz li,mialem wspanialych rodzicow i nigdy mnie nie przyszlo do glowy,zeby oni odeszli z tego Swiata wsrod obcych ludzi i wlasnie dla tego zrobilo sie mnie ciebie zal (niezaleznie,czy moj zal jest tobie potrzebny,czy nie).I matka cie oddala do sierocinca i na starosc do doma starcow musiales isc.
                                  A moze nie macie z zona dzieci? To jak by bylo tak,to rowniez cos tobie nie udalo sie.Nu widzisz sam,jak czlowiek,ktory ma serce,moze nie miec do ciebie litosci?
                                  • bywszy1 Re:nieprawda,ajgorze+ 22.08.11, 22:19
                                    widzisz,pajacu.
                                    Polski nie rozumiesz.
                                    skad wziales,ze jestem w domu starcow?
      • swarozyc Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 22:11
        bywszy1 napisał:
        Jestem Zyd z napletkiem.
        .....................................................
        Bywszy, ty nas nie kokietuj swoim napletkiem, tylko mów coś ty robił w UB.
        • bywszy1 Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 22:39
          takim jak ty napletki naciagalem.Boscie Zydow udawali.
          • swarozyc Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 22:49
            to który wydział był od "napletkowania"?
            Chyba nie ten w którym Różański pracował?
            • bywszy1 Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 22:59
              w 1954 roku mialem trzynascie lat.
              I mieszkalem w ZSRR,w ktorym sie urodzilem.
              W zwiazku z czym w polskim MB(a nie w UB) zaocznie zajmowalem sie naciaganiem napletkow takim idiotom jak ty.
              Fajna byla robota dla niepelnoletnich..
              • swarozyc Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 23:02
                bywszy1 napisał:
                w 1954 roku mialem trzynascie lat.
                > I mieszkalem w ZSRR,w ktorym sie urodzilem.
                > W zwiazku z czym w polskim MB(a nie w UB) zaocznie zajmowalem sie naciaganiem n
                > apletkow takim idiotom jak ty.
                > Fajna byla robota dla niepelnoletnich..
                ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                To GRU nauczyło cię polskiego i naciągania napletków?
                Wot, specjalisty...
                • bywszy1 Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 23:09
                  nie nie GRU,tylko Osnaz-dla naciagania napletkow polaczkowatym swarozcom.
                  • swarozyc Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 23:11
                    Aj waj, bluźnisz Zydzie!
                    • bywszy1 Re: zydowska rewolucja+ 22.08.11, 23:13
                      jesus maria!
                      Co za kretyn polaczkowaty!
                      • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S+ 22.08.11, 23:29
                        Nie kretyn,a idiota.
                        Przepraszam przeogromnie.
                        • swarozyc Re: zydowska rewolucja.P.S+ 22.08.11, 23:35
                          Mam twoją postawę złożyć na karb chamstwa żydowskiego, czy to objawy zmian starczych?
                          • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S+ 22.08.11, 23:47
                            nie to dzentelmenstwo polaczkowate.
                            Smakuje?
                            • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 22.08.11, 23:58
                              wytrzyj smarki.
                              Myslisz,ze bezkarnie Zydow obrazac bedziesz+
                              Jak sie,gowniarzu chcesz bawic,to poznaj regulyn gry.
                              • swarozyc Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 00:01
                                Co z ciebie za Zyd z napletkiem..
                                • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 06:38
                                  Glupcze,jestem Zyd z napletkiem,kochajacym golonke z szynka,czasami baby i wodke-jak slowiani prawdziwy,a nie zyd.
                                  A co z ciebie za Polak?Taaaki duren?
                                  I za ublizanie mnie zaczyna,mnie nie znajac.
                                  Jkbys mnie wpierw poznal,a potem zaczal ublizac-to bym scierpial.
                                  A ty naodwrot.
                                  Prawdziwy idiota.
                                  • swarozyc Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 11:30
                                    Szalom Mosze !
                                    Dzis znowu golonka?
                                    • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 12:10
                                      Szczesc boze,polaczku.
                                      Dzisiaj bedzie bigos na wieprzowinie.
                                      A ty co?Stac cie przynajmniej na sucharek?
                                  • swarozyc Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 12:52
                                    Skoros ty Zyd z napletkiem, to, ani chybi, komunista!!
                                    • bywszy1 Re: zydowska rewolucja.P.S2+ 23.08.11, 16:06
                                      chcesz ode mnie rekomendacji?
                                      Glupolom nie daje.
    • przyjacielameryki Re: Wall Street i bolszewicka rewolucja. 22.08.11, 11:50
      Cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha! Już nie mogę!!! Jednak sami Rosjanie robią z siebie cyrk i pośmiewisko.
      Ależ oczywiście za rewolucję bolszewicką są odpowiedzialni USA, Anglia i Niemcy ale także Żydzi. Morderca Rosjan, Ukraińców, Polaków, Litwinów, Łotyszy, Estończyków . . . . . . i wiele innych narodowości to Gruzin a mordercy polskich oficerów w Katyniu to Żydzi. Rosjanie we własnym kraju zostali oszukani, zmanipulowani i mordowani przez nieczyste imperialistyczne i wrogie siły Zachodu, sami są czyści jak łza. Cha!, cha!, cha! Obecnie również to USA i Zachód ponoszą odpowiedzialność za niedany proces demokratyzacji Rosji w latach 90-tych a Gorbaczow został zmanipulowany i oszukany.
      Igorek puknij Ty się jakimś porządnym młotem w tę nieprzytomną łepetynę!!! Jeżeli Wy tak będziecie oceniali swoją historię - to inni są winni za całe zło Rosji - to faktycznie nigdy nie wygrzebiecie się z tego bagna w jakim cały czas tkwicie po uszy!
      • walter622 pis-bolszevik 22.08.11, 12:09
        przyjacielameryki napisał:

> Cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha!, cha! Już nie mogę!!!....

"Przyjacielski" przygłupie, być może nie wiesz, że A. Sutton jest Brytyjczykiem, a za samo posiadanie tej książki w bolszevi sadzano na 6 lat do łagru.
        Jak widać po twojej i tobie podobnych reakcji na tę publikację pis-bolszevikom ta książka
        stoi nadal kością w gardle.

• przyjacielameryki Re: pis-bolszevik 22.08.11, 12:38
          walter622 napisał:

>
          > "Przyjacielski" przygłupie, być może nie wiesz, że A. Sutton jest Brytyjczykiem
          > , a za samo posiadanie tej książki w bolszevi sadzano na 6 lat do łagru.
          > Jak widać po twojej i tobie podobnych reakcji na tę publikację pis-bolszevikom
          > ta książka
          > stoi nadal kością w gardle.

Wania, ja dyskutuję tylko z poważnymi osobami. Pogadaj sobie z igorkiem, evą, książką, misterem, koślawą.
          • walter622 Re: pis-bolszevik 22.08.11, 12:43
            "Przyjacielu", ja z tobą nie dyskutuję - śmieję się z twojej głupoty. Ty i tobie podobni pis-bolszevicy nie wiedzą nawet kim jet A.Sutton - więc możecie w swoim gronie pogaworzyć sobie na jego temat.

• jk2007 Re: pis-bolszevik 22.08.11, 12:42
          tą książkę też 6 lat do łagru :(
          lib.ru/INPROZ/SELIN/kraj_nochi.txt
        • yurek11111 Czemu narod rosyjski jest zawsze dymany???? 22.08.11, 17:30

Bo biedny?
          A biedny bo glupi.....
    • swarozyc Re: Wall Street i bolszewicka rewolucja. 22.08.11, 12:40
      jest cos podobnego po polsku i wiele w niej odwolan do ksiayki suttona
      www.naszawitryna.pl/ksiazki_39.html
      • walter622 Re: Wall Street i bolszewicka rewolucja. 22.08.11, 12:51
        swarozyc napisał:

> jest cos podobnego po polsku i wiele w niej odwolan do ksiayki suttona

Fakt, Pierre F. de Villemarest pisał te swoje dwie książki (w polskiej wersji wydane w jednym tomie) bodajże w połowie lat 80-ych i solidnie korzystał z prac A. Suttona, który jak wspomniałem jest klasykiem - pierwszy dokonał tak obszernej analizy mechanizmów finansowania faszyzmu i bolszewizmu.

• wojciech.2345 propozycja 22.08.11, 16:47
      Proponuję ten wątek przenieść na forum

Psychiatria.
      • bywszy1 Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:00
        Bo jak te ferajnem do psychiatrii przeniesiesz,to psychicnie stamtad pouciekaja.
        Moze gdzie indziej?
        • igor_uk Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:07
          A tu sie zgadzam z toba,bywszy1.Rzeczywiscie,po cholere psycham jeszcze zramolaly zydek jest potrzebny? Jak by tam swoich problemow nie mieli.
          • bywszy1 Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:14
            nu,widzisz,kacap juz sie podniecil.
            Chce sie przeprowadzic.
            A czy nie ma forum dla kacapow?
            Ja po rosyjskich szukalem-i cholery nic podobnego jak tutaj nie ma.
            Dlatego przyglupy niektore sie tutaj paletaja.
            A ja tutaj tez russkojezycznych sie pytalem,chcialem do jakiegos rosyjskiego sie wpisac,to tez nie wiedza.
            • igor_uk Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:21
              Nu widzisz zydek,jak to ty wszystko dobrze rozumiesz,tylko wyslowic sie zrozumialo nie potrafisz,bo znow cie nerwy poniesli.
              • bywszy1 Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:25
                Kacapie:
                zaczynasz juz nudzic.
                Raz rozumiem.
                Raz nie rozumiem.
                Jeden wniosek: ni ..... ty sam nie rozumiesz.
                S.ierdalaj.Znudziles sie mnie dzis.
                • igor_uk Wez zurafen. 22.08.11, 17:28
                  Ogladales serial "Mamuski"?
                  • bywszy1 Re: Wez zurafen.+ 22.08.11, 17:31
                    Nie.Bo gdzie?
                    A ten zurafen,to pewna sprawa?
                    Sprawdziles?
                    Nu,i jak?Udalo ci sie gliste z twego brzuszka wypedzic?
                    • igor_uk Re: Wez zurafen.+ 22.08.11, 17:37
                      Jak serialu nie ogladales,to nie zrozumiesz,chociaz zawsze mozesz wejsc na You Tube i poogladac co chcesz,miedzy innym i ten bardzo smieszny serial,ze swietna obsada.
        • przyjacielameryki Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:11
          bywszy1 napisał:

> Bo jak te ferajnem do psychiatrii przeniesiesz,to psychicnie stamtad pouciekaja
          > .
          > Moze gdzie indziej?

Może utworzyć nowe forum - Np. "Forum komsomoł", albo "Forum demokracja w Rosji" albo "Rosja i bezpieczeństwo Kaukazu", albo "Rosja wzorcem ekonomicznym świata", albo "Wkład Rosji w bezpieczeństwo Europy i świata", albo " Wkład Rosji w rozwój i bezpieczeństwo graniczących z nią państw", albo np. "Dynamiczny rozwój infrastruktury drogowej w Rosji"

Tematów szalenie ciekawych jest mnogo.
          • bywszy1 Re: a kto tam+ 22.08.11, 17:18
            kacapow zapedzi?
            Oni wola tutaj-Polska chyba takiemu bardziej sie podoba.
            Obywatelstwo nawet,tem kacap zmienil.Ciekawie(chociaz nie bardzo)czy to drogo to kosztowalo?Chociaz kawalek samorodka mu sie dostal.A jednak?
            • igor_uk Re: a kto tam+ 22.08.11, 17:23
              Fajna romowa dupolizka amerykanskiego z zydkiem i to o kim? O Rosjanach,ktorym ,najwyzej ,piety pozwolono im lizac.
              • bywszy1 Re: ten kacap+ 22.08.11, 17:28
                jest jakis nie do rzeczy dzisiaj.
                Przeciez prostej rzeczy nauczyc sie nie potrafi.
                Wiec,
                Kacap-balwan udajacy Rosjanina.
                Taki mlody,a skleroze juz ma.
                • igor_uk bywszy1. 22.08.11, 17:34

A teraz serio, przestaje nad toba nabijac sie,widze ze zycie cie nie rozpieszczalo,od dziecinstwa i do starosci po przytulkach! Boze,a moja mama zmarla na naszych, z siostra,rekach.Nigdy by nie pozwolili,zeby nasza MAMA poszla na starosc do przytulka. A ciebie to i matka wyslala do sierocinca.
                  Wybacz,bywszy,za moi wszystkie slowa,ktore mogli cie urazic.
                  • bywszy1 Re: ?????????????????????????????+ 22.08.11, 22:00
                    a czy wtedy mieliscie czyste rece?
                    A to ty od mamy spieprzyles do Polski?
                    Mame na paszport wymieniles?
                    • bywszy1 Re: ????????????????????????????1+ 22.08.11, 23:12
                      ponawiam pytanie
                      • bywszy1 Re: ????????????????????????????2+ 23.08.11, 12:13
                        Nu?
          • igor_uk Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:21
            dupolizek,przeciez kazdy moze zalozyc forum o dowolnej tematyce.Nie wiedziales o tym?
            • bywszy1 Re: ja sie na to nie zgadzam+ 22.08.11, 17:28
              No ale sztuka,by tam kacapa obywatela polskiego zapedzic.
              • igor_uk biedny bywszy1. 22.08.11, 17:40
                jak tylko powiesz,to zaden problem,pojde wszedzie za toba.
                • bywszy1 Re: biedny bywszy1.+ 22.08.11, 17:46
                  a nam nie po dorogie,towariszcz kacap.
            • walter622 Ale się pis-bolszevicy ożywili !!! 22.08.11, 17:36
              No proszę, ale się nagle pis-bolszevicy ożywili.
              Coś do tej pory niemrawo gaworzyli twierdząc, że A. Sutton, P. F. de Villemarest i
              R. Conquest to "komsomolcy" i na dodatek "ruscy" (sic).

I nagle taka aktywność.

• igor_uk Re: Ale się pis-bolszevicy ożywili !!! 22.08.11, 17:41
                Bo widzisz li walter,tymi PiS bolszewicami,jak widac,rzadza Zydzi.Wystarczylo,ze jeden z Zydow skoczyl do ataku,to reszta potraktowala to,jako rozkaz.
                • bywszy1 Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 17:48
                  Bedzie nastepna rozruba.
                  A cos z wasza konsolidacja niemrawo.
                  Czy Ewa wziela sie do roboty,jak jej radzilem?
                  • igor_uk Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 18:03
                    bywszy,zaden problem,jestem wstanie jeden atak przetrzymac dopoki posilki nie nadejda.
                    • bywszy1 Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 18:11
                      znajac kacapskie posilki-nie pokladaj na njch nadzieje.
                      • igor_uk Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 18:16
                        Rosjanie swoich nie zostawiaja,tak co nie martw sie o mnie.
                        • bywszy1 Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 19:10
                          Ty o Rosjanach ciagle.
                          A co oni kacapow za swoich uwazaja?
                          Watpie.
                          • igor_uk Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 19:23
                            Powtorze cie,bywszy1,bo widze ze nalezysz do ludzi,ktorym trzeba powtarzac proste rzeczy setki razy,ale ja jestem bardzo cierpliwy,nie ma spraw.
                            Otoz,jestem Rosjaninem, ktorych rozne buraki,nazywaja kacapami. Tak co,buraku ,musisz wiedziec,ze my Rosjanie,swoich nie pozostowiamy w biedzie .U was ze ,burakow,to i dzieci ,przy zywych matkach ,trafiaja do sierocincow.Dla tego to co ja pisze ty nie potrafisz zrozumiec.
                            • bywszy1 Re: no widzisz.Zydzi sie konsoliduja+ 22.08.11, 23:07
                              nie wiem jak u kacapow,ale u Rosjan byly sierocince:
                              Piatidniewnyje dietsady.
                              Dietdomy.
                              Ru-skoszarowane rimieslennyje ucziliszcza
                              Suworowskije ucziliszcza
                              Nachimowskije ucziliszcza
                              A potom byli doma dla biesprizornikow
                              A jeszczo byli tiur´my dla maloletok
                              A jeszczo byli doma dla DWN-dietiej wragow naroda.
                              A jeszczo byli "stiep´da stiep´krugom"-tzn kazchskije stiepi dla Czeczni,Tatarow Niemcow Powolzja itp.
                              Wiec nie pier.ol,Ajgorze,po prozwiszczu kacap.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka