Dodaj do ulubionych

Pytanie do polskich Zydow w Izraelu

IP: *.sympatico.ca 04.03.02, 19:55
Czytalem na forum GW wiele krytycznych uwag Polakow
mieszkajacych za granica o nowej ustawie paszportowej.
Mam pytanie do polskich Zydow w Izraelu ,jakim paszportem
poslugujecie sie podczas podrozy do Polski, polskim czy
izraelskim ,czy mieliscie jakies problemy przy
przekraczaniu granicy,na jakich paszportach podrozuja
do Polski wasze dzieci urodzone w Izraelu.Dziekuje za
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paul Na paszportach izraelskich. IP: *.proxy.aol.com 04.03.02, 20:00
      • sababa Paszporty 04.03.02, 20:14
        Ja mam dwa paszporty. Do Polski wjezdzam na polskim. Nawet mialem ochote
        wjecjac na izraelskim zeby zobaczyc czy to zadziala, czy ktos to sprawdzi... W
        sumie doszedlem do wniosku - po co mi to? Tlumaczyc sie przed jakimis dziwnymi
        ludzmi?

W Izraelu jest takie samo prawo. Nie wolno wjezdzac nai wyjezdzac na obcym
        paszporcie - tzn podwojne obywatelstwo jest dozowolone ale na terenie Izraeala
        jest sie wylacznie Izraelczykiem. Trzeba dodac, ze sytem identyfikacyjny jest
        calkowicii sokmputerowany i kazdy urzednik na granicy wie wpsiujac moje
        nazwisko czy jestem obywatelem Izreal i czy wyjechale. No chyba, ze zmienie
        nazwisko w Polsce... Nie mam dzieci
        • Gość: Viking Re: Paszporty IP: *.prem.tmns.net.au 05.03.02, 03:44
          Wjezdzajac czy tez wyjezdzajac z Polski nigdy nie spotkalem sie z problemami
          dotyczacymi paszportow. Sprawa natomiast wiz (przedluzania pobytu w Polsce) to
          oddzielny rozdzial na ktorego temat duzo mozna byloby pisac.
    • Gość: Fredzio Re: Pytanie do polskich Zydow w Izraelu IP: *.pppool.de 05.03.02, 19:16
      Niema Polski Paszport bo Gomulka nam Polskie obywatelstwo wzol nawet ze sie z
      Polska konstetucie nie zgadza.
      Odzyskac Polskie obywatelstwo nie zgadza sie, musi mi odano automatycznie bez
      jakies plate i pierdoli !
      • Gość: kilgor Re: Pytanie do polskich Zydow w Izraelu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 20:17
        Gość portalu: Fredzio napisał(a):

> Niema Polski Paszport bo Gomulka nam Polskie obywatelstwo wzol nawet ze sie z
        > Polska konstetucie nie zgadza.
        > Odzyskac Polskie obywatelstwo nie zgadza sie, musi mi odano automatycznie bez
        > jakies plate i pierdoli !

jak bys nie zauważył kretynie z niemiec to był powazny post po co sie
        wpierdal.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka