Dodaj do ulubionych

"Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki"

26.05.04, 11:25
*"Deutschland erwache" to popularny kilkadziesiat lat temu w Niemczech zwrot
znaczacy tyle co "Niemcy przebudzcie sie!"

Mama biedronki widziala wczoraj w tramwaju "zaczepki pijanego Niemca (z NRD)
w stosunku do kobiety arabskiej".

Biedronka okresla to jako "bunt przeciw fanatyzmowi". Jest to wedlug niej
przejaw "oporu ludzkiego", ktory jej bardzo imponuje bo w tramwaju "nikt sie
nie ruszyl".

Biedronka ma nadzieje, ze dzieki takim formom "oporu ludzkiego" i "polidioci"
z Al Kaidy kiedys "zrozumieja".

Pozostaje nam zaczekac na nastepna noc krysztalowa (wzglednie kebabowa) i
pelne zachwytu doniesienia biedronki, jak to w Magdeburgu "nikt sie nie
ruszyl".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12933307&a=12945738
Obserwuj wątek
    • Gość: ANka Nie imponuje osle IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:29
      moja mama to zauwazyla i to bylo dla niej bulwersujace.
      Niemniej tak tlum odpowiada wlasnie na dzialania terrorystow. Poczekaj jeszcze
      troche.
      Widzisz z mysleniem u ciebie zawsze kiepsko.
      • goldbaum Al Kaida? Tez mi nie imponuje, robalu. 26.05.04, 11:41
        O "zbulwersowaniu" mamusi biedronki w rzeczonym tekscie nie ma ANI SLOWKA.

Duzo za to zrozumienia i wyrozumialosci dla "oporu ludzkiego" "pijanego Niemca"
        i tego, ze "nikt sie nie ruszyl"

No ale jesli mama biedronki byla zbulwersowana tym, ze arabska kobieta odwazyla
        sie jechac niemieckim tramwajem, to pasowaloby to wysmienicie do calej reszty...

• Gość: ANka Jak to? Nic innego nie robisz tylko IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:46
          usprawiedliwiasz terroryzm. Tu na forum to twoje typowa - nadrzedna funkcja. W
          jej imie nawet niekontrolujesz swojego zachowania i cala malosc twoich
          wyniesionych z wychowania ´idealow´ wylazi.
          Czy ty umiesz wogole myslec? Dlaczego ludzie cos wogole zauwazaja? Jak sadzisz?
          Powiem ci ze moja mama uwaza rowniez cyt. ´wiem czego sie mozna po Arabach
          spodziewac- (to w odniesieniu do doniesieniach o Bergu). Ale to wlasnie ona na
          te sytuacje zwrocila uwage.
          I co maly czlowieku? Kto ci dal prawo mnie obrazac?
          Takis malutki moralnie? Przyjedz tu- powiedz cokolwiek co trzyma sie kupy. I nie
          obrazaj tych, ktorym do piet nie dorastasz. Bo nie dorastasz. Widac to w kazdym
          twoim mailu. Jak cos sie zmieni- dam ci znac.
          • goldbaum tylko przygladam sie nazistom, takim jak ty 26.05.04, 11:57
            Gość portalu: ANka napisał(a):

> usprawiedliwiasz terroryzm.

Musialas mnie z kims pomylic biedronko. Bo to nie ja usprawiedliwiam pijakow
            atakujacych kobiety albo kogokolwiek, kto krzywdzi bezbronnych, niewinnych
            ludzi.

> Powiem ci ze moja mama uwaza rowniez cyt. "wiem czego sie mozna po Arabach
            > spodziewac". Ale to wlasnie ona na te sytuacje zwrocila uwage.

Serdeczne pozdrowienia dla czujnej mamusi!
            Jesli mozna juz tam u was w NRD zapisac sie do SA, to mamusia powinna jak
            najpredzej zlozyc wniosek. Jej bulgarskie pochodzenie nie powinno stanowic
            przeszkody. Przeciez Bulgarzy to (przynajmniej po czesci) rowniez Aryjczcy -
            aczkowliek z duza domieszka tureckiej krwi....
            • Gość: ANka Sluchaj panie ´glassman´ IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 12:02
              nie chcialabym rozbic twojego wysokiego przekonania o sobie- ale powiem ci cos
              mimo wszystko. Czasami powtorz sobie raz jeszcze to co napisales. I wyszczerz
              potem zeby do lustra.

Moja mama jest Polka. Bulgarka z urodzenia. Nie wiem jakiego panstwa taka
              zalosna kreatura jak ty jest Burgerem. Bo ty jestes typowym (C) ham- burgerem.

To wszystko co mam takim jak ty do powiedzenia. Zeby pisac bajki trzeba miec
              najpierw po kolei w glowie. NIe mozna pisac bajek z nozem w reku. Postaraj sie
              byc bardziej wiarygodny. Ciapo skonczona
    • Gość: ANka A interpretuj sobie swoj ukochany IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:32
      Koran. I Szariat. Tam masz pelne pole do popisu. I duzo wysilku trzeba bedzie
      wlozyc by udowodnic, ze to religia ´milosci i pokoju´.
      Moje zdanie i moj opis jest ´jak stoi´ (dzieki za cytat).
      I naucz sie czytac to co inni pisza a nie przypuszczac i podciagac pod to co ty
      bys chcial uslyszec.

TAk - do tego wlasnie miedzy innymi prowadza dzialania terrorystow.
      Ludzie obojetnieja na takie wlasnie sytuacje. Brawo dziubdzius- Jak to sie mowi
      pomagasz mi w przekazaniu tego co chce wlasnie powiedziec- choc wcale tego nie
      chciales. Jak slicznie :)
      • Gość: ANka I dziubdzius tam nie ma ze ´Niemiec z NRD´ IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:36
        nie legitymowalam go ani ja ani moja mama. NO jak dziubdzius? Jakies jeszcze
        naciagania? :)
        Popisz sie nam popisz- poskacz troche, jeszcze pare piruetow.
        • goldbaum jak pijany to raczej miejscowy 26.05.04, 11:59
          Myslisz, ze to byl jakis zachodni Niemiec, ktory przyjechal do Magdeburga, zeby
          sie upic?

Mozliwe...
      • Gość: ? Re: A interpretuj sobie swoj ukochany IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 11:38
        Anka-biedronka24 ty masz naprawde bardzo, bardzo nieuczesane mysli.
        • Gość: ANka A tobie kto je uczesal IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:39
          ze nawet przedstawic sie jak czlowiek nie potrafisz tylko przedstawiasz sie jak
          znaczek. Kobiety w zyciu nie widziales?
          • Gość: ? Re: A tobie kto je uczesal IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 11:45
            Nie musze sie czesac tylko kremowac a ciebie ANka napewno nie chce widziec. Nie
            lubie BLONDYNEK.
            • Gość: z daleka Re: A tobie kto je uczesal IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 11:49
              Blondynek nie lubisz a zaczepiesz. Znaczy sie jakies zamiary masz. Moze jeszcze
              nieuswiadomione?
              • Gość: ANka Musi byc szalenie nieszczesliwy :) IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:53
                bo jak pisze z Niemiec to mimo wszystko jednak troche blondynek nawet
                platynowych sie tam zdarza.- zaleznie od tego jaka farba i utleniacz jest
                aktualnie modny:)
                Nic dziwnego, ze tak nim miota:)
              • goldbaum Re: A tobie kto je uczesal 26.05.04, 12:03
                Z daleka jest z takiego daleka, ze tam nawet zapytanie kobiety o godzine
                traktowane jest jako "zaczepka".

To tylko tak na marginesie, gdyby nie bylo wiadomo, skad ten facet pochodzi i
                dlaczego pisze takie dziwne rzeczy.
                • biedronka24 A ty dziubdzius? 26.05.04, 12:09
                  goldbaum napisał:

> Z daleka jest z takiego daleka, ze tam nawet zapytanie kobiety o godzine
                  > traktowane jest jako "zaczepka".
                  >
                  Z cham- Burgerii?
                  A moze tak naprawde to nie wiesz skad jestes? Mozes ni to Polak, ni to Niemiec,
                  ni to Arab co? Widzisz jesli masz problemy z samookresleniem to naprawde, ale
                  naprawde nikogo nie interesuje.
                  Niemniej nie daje ci prawa ani nie usprawiedliwia chamstwa.
                  • gw_bush A propos 26.05.04, 12:14
                    biedronka24 napisała:

Wrobelek roznie sie tym, ze ma dwie nogi a szczegolnie lewa.

> Z cham- Burgerii?
                    > A moze tak naprawde to nie wiesz skad jestes? Mozes ni to Polak, ni to
                    Niemiec,
                    > ni to Arab co? Widzisz jesli masz problemy z samookresleniem to naprawde, ale
                    > naprawde nikogo nie interesuje.
                    > Niemniej nie daje ci prawa ani nie usprawiedliwia chamstwa.

• biedronka24 Dobra bush 26.05.04, 12:17
                      wysil sie lepiej.
                      Za co go lubisz? Za chamstwo w stosunku do kobiet? za niekonsekwencje w tym co
                      pisze o sobie i tym czego wyraz daje w mailach?
                      za to ze ´po twojej stronie´?
                      No jedno uczciwe slowo- dalej - masz dwie minuty. Bo na wiecej nie mam czasu.
                      • goldbaum Dobra biedronko 26.05.04, 12:24
                        Czyzbys mnie nie lubila? Nie jestes po mojej stronie?

A teraz male sprostowanie bo widze, ze myla ci sie znow osoby....

Wszystko co piszesz biedronko o mnie odnosi sie tylko i wylacznie do ciebie.

To ty juz w pierwszym poscie rzucasz "oslami" ergo jestes chamem.

To ty, w co drugim poscie sama sobie zaprzeczasz, co skrupulatnie ci ukazuje.

Wiem, ze i tak nie zrozumiesz ale ....
                        • biedronka24 Cham to okreslenie 26.05.04, 12:29
                          sposobu zachowania czlowieka. Chamow nazywam chamami i tyle.
                          Nie bede wyjasniac czemu ich nie lubie. Prawdopodobnie ten w tym tramwaju tez
                          sadzil ze bardzo kulturalnie sie zachowuje i nie mial sobie nic do zarzucenia-
                          ergo- moglbys to byc ty.
                          Pa zlotko. Nie mam ci wiecej nic do powiedzienia. I nie podstawiaj sie pod moje
                          odpowiedzi do innych. Jesli cie tego mamusia nie nauczyla to dowiedz sie - ze
                          chcialabym poznac tez inne odpowiedzi- jesli potrafia byc inne. Chyba ze to twoi
                          klakierzy.
                          • goldbaum Re: Cham to okreslenie 26.05.04, 12:33
                            biedronka24 napisała:

> sposobu zachowania czlowieka. Chamow nazywam chamami i tyle.

Ja tez. Czlowiek nazywajacy swego adwersarza juz w pierwszym zdaniu "oslem" to
                            najzwyklejszy cham. I nie ma o czym nawet dyskutowac.
                            • biedronka24 Zapomniales o czyms :) 26.05.04, 12:41
                              ty dales sie poznac od tej swojej - wlasciwej strony- juz w drugim naszym
                              spotkaniu (wogole tu na forum). Chyba ze uzywasz tez innych nickow i juz
                              wczesniej w podobny chamski sposob sie wyrazales- co nie jest wykluczone.
                              Jak - nie bede ci przypominac. Sam to wiesz.
                              Jak nie chcesz dyskutowac to sie odczep wreszcie- bo ja nic tu na tym forum do
                              ciebie nie pisze od dawna. Przyjmij do wiadomosci ze twoje opinie od dawna mnie
                              nie interesuja. Odczep sie ode mnie- a nie bede wiecej udowadniac twojego
                              oczywistego chamstwa i malosci moralnej. Nie zamierzam porywac sie na wiatraki:)
                              • goldbaum ja nie zapominam o niczym! 26.05.04, 12:46
                                nawet o "oslach" i "kretynskich balwanach" (to nawet mialo swoj urok) jak i o
                                dziesiatkach twoich postow, ktore usunieto z powodu nagromadzenia bulgaryzmow.
                                • biedronka24 bujna wyobraznia 26.05.04, 12:50
                                  nie nazywa sie jednak pamiecia:).
                                  a za ´osly´ jak widac nie ´usuwaja´. To jak dziubdzius?
            • Gość: ANka Co za nieszczescie :) IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:50
              To pewno jestes rudy. Ale to jeszcze nie powod zeby nie miec wlosow. Co do mnie
              to nie insynuuj. Sama nie wiem jaki mam kolor wlosow- ale sa ha!!! - dlugie :)
              To tak do nastepnego kaprysu i ciecia :).
              Poza tym sam twierdziles ze mnie widzisz. Ja na pewno nie musze ogladac
              wszystkich lysych jakich ten swiat stworzyl. Nic nadzwyczajnego.
              Moge zas z nimi pogadac jak maja cos do powiedzenia i jakies doswiadczenia
              ktorych ja nie mam. Ty zas wygladasz na belkotliwca i w tej sytuacji co masz nad
              dura kompletnie mnie nie interesuje.
              • Gość: ? Re: Co za nieszczescie :) IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 12:08
                Jestem lysy i gdybym mial palke i rozbijal w tramwajach arabom glowy to z
                pewnoscia bym sie tobie spodobal.
                • goldbaum Re: Co za nieszczescie :) 26.05.04, 12:12
                  Gość portalu: ? napisał(a):

> Jestem lysy i gdybym mial palke i rozbijal w tramwajach arabom glowy to z
                  > pewnoscia bym sie tobie spodobal.

A wiesz jak spodobalbys sie czujnej mamusi!
                  Bo mamusia wie "czego sie mozna po Arabach spodziewac" i "to wlasnie ona na
                  te sytuacje zwrocila uwage" !
                  • biedronka24 No jasne 26.05.04, 12:15
                    Bo takie osly jak ty maja do zarzucenia ludziom to iz maja jakies wlasne
                    doswiadczenia. Najchetniej bys tych co doswiadczyli pomordowal bo byloby wtedy
                    wygodniej udowodnic jak to wszyscy ludzie sa wspaniali. A tu sie okazuje ze nie
                    wszyscy. Niestety. Ty na pewno nie :)
                • biedronka24 To wywnioskowales z czyjej wypowiedzi? 26.05.04, 12:13

> Jestem lysy i gdybym mial palke i rozbijal w tramwajach arabom glowy to z
                  > pewnoscia bym sie tobie spodobal.
                  Mojej czy twojego idola Goldbauma? Bo ja co do niego nie mam watpliwosci. Jesli
                  ktos nie panuje nad soba na tyle ze w co drugim slowie zaprzecza wszystkiemu co
                  powiedzial o sobie wczesniej. Jesli kazde jego zdanie przeczy temu co mowi o
                  sobie to co mozna powiedziec o takim czlowieku? Jesli ktos kobiety wyzywa i nie
                  moze sie od tego powstrzymac w co drugim zdaniu to co o nim mozna sadzic?

Moj ojciec chrzestny jest lysy. I nigdy mi jakos to nie przeszkadzalo.
                  Dobra - szkoda czasu na zabaweczki. Mam prace- czesc.
                  • gw_bush Re: To wywnioskowales z czyjej wypowiedzi? 26.05.04, 12:17
                    biedronka24 napisała:

> Dobra - szkoda czasu na zabaweczki. Mam prace- czesc.

Tylko dotrzymaj tym razem slowa coreczko.

Przynajmniej ten jeden raz.
                    • biedronka24 Komu? :) 26.05.04, 12:19
                      no broflovski? Komu?

• gw_bush Re: Komu? :) 26.05.04, 12:20
                        biedronka24 napisała:

> no broflovski? Komu?

Delikwenci do dekapitacji czekaja .
                        • biedronka24 twoi? Wcale sie nie dziwie 26.05.04, 12:21
                          TYlko dogadaj sie z Goldbaumem bo on tu forum zarzuca swoim kitem ze on wielki
                          humanista :)
                          • goldbaum anuszko... 26.05.04, 12:31
                            To zadna sztuka anuszko.

W porownaiu z toba i twoja mamusia nawet bulka z serem jest przepelniona
                            humanizmem.

I do tego ma wyzszy IQ.
                      • Gość: ? Re: Komu? :) IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 12:25
                        MNIE NP. !
                        • biedronka24 A kto to jest ja? 26.05.04, 12:31
                          Kolejne wcielenie Goldbauma? Jego klakier? Poza tym na razie zadnego slowa
                          nikomu z armii Goldbauma nie dawalam :)
                          Na to trzeba zasluzyc i musza byc ku temu powody. Byle lachudrom slow nie rozdaje:)
                          • goldbaum biedronka to tez goldbaum 26.05.04, 12:35
                            biedronka24 napisała:

> Kolejne wcielenie Goldbauma? Jego klakier? Poza tym na razie zadnego slowa
                            > nikomu z armii Goldbauma nie dawalam :)

Cos takiego nazywa sie chyba "paranoja"......
                          • biedronka24 mieczaki bez wlasnego zdania 26.05.04, 12:36
                            albo wiele wcielen jednego zalosnego Goldbauma. Coz za roznica.
                            Coz smutne i zadziwiajace iz ludzie o pewnych pogladach nadspodziewanie czesto
                            tu na tym forum w podobny sposob sie tez zachowuja i podobny rodzaj zachowan
                            akceptuja.
                            W podobny tez sposob nie rozumieja slowa pisanego.
                            • goldbaum mieczaki bez anuszkowego zdania 26.05.04, 12:49
                              biedronka24 napisała:

> albo wiele wcielen jednego zalosnego Goldbauma. Coz za roznica.
                              > Coz smutne i zadziwiajace iz ludzie o pewnych pogladach nadspodziewanie czesto
                              > tu na tym forum w podobny sposob sie tez zachowuja i podobny rodzaj zachowan
                              > akceptuja.
                              > W podobny tez sposob nie rozumieja slowa pisanego.

I to jest bardzo podejrzane biedronko! Tego nie powinno sie przemilczac.

Czy nie chcialas pojsc sobie juz godzine temu? Zamiast tego rozdajesz na lewo
                              prawo.
                              • biedronka24 Jak slicznie - a kto jest autorem tego watku? 26.05.04, 12:56
                                Moze ja?
                                Kto zaczal od ´wywolywania´ mnie?
                                A teraz gdy wyszlo na to ze jak zwykle sie zblazniles juz chcesz sie mnie
                                pozbyc? Ladnie to tak kolego? No i kto tu ´rozdaje´ panie szczegolnie -
                                szarmancki - inaczej?
                          • gw_bush Re: A kto to jest ja? 26.05.04, 12:38
                            biedronka24 napisała:

>Byle lachudrom slow nie rozdaje:)

A co rozdajesz lachudrom ?
                            Czy sa naprawde chetni na to co ty masz do dania ?
                            • biedronka24 Lachudrom moralnym nic :) 26.05.04, 12:42
                              a co do drugiego pytania- ´co cie to obchodzi´?
                              Troszczysz sie o mnie :)? Dlaczego boisz sie uzywac tego samego nicku?
                              • Gość: ? Re: Lachudrom moralnym nic :) IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 12:44
                                Eee, juz mialas dawno pojsc i jeszcze cie tu trzepie?
                              • biedronka24a Re: Lachudrom moralnym nic :) 26.05.04, 12:49
                                biedronka24 napisała:
                                Dlaczego boisz sie uzywac tego samego nicku?

Dla ciebie wszystko tylko obiecaj, ze nie zaniedbasz swoich obowiazkow
                                zwiazanych z dekapitacja.

Zadowolana jestes teraz, ze uzywan "tego samego niku" ?
                                • biedronka24 udowadniasz jakich zasad nie posiadasz 26.05.04, 12:53
                                  a to poniekad mowi o tym z kim mamy do czynienia. I nadal konsekwentnie iz boisz
                                  sie pokazac swoje wlasciwe zamiary. Boisz sie tego kim jestes. Inaczej nie
                                  zmienial bys nickow. NO co jeszcze potrafisz?
                                  • biedronka24a Re: udowadniasz jakich zasad nie posiadasz 26.05.04, 12:58
                                    biedronka24 napisała:

> a to poniekad mowi o tym z kim mamy do czynienia. I nadal konsekwentnie iz
                                    bois
                                    > z
                                    > sie pokazac swoje wlasciwe zamiary.

No dobrze.
                                    Moim wlasciwym zamiarem jest miec z toba troje dzieci.

Boisz sie tego kim jestes.

Ty tez bys sie bala gdybys byla mna.
                                    Ja jestem naprawde straszny to nic dziwnego, ze sie boje.

>Inaczej nie zmienial bys nickow.

Sama mnie przeciez prosilas.

NO co jeszcze potrafisz?

To ma byc niespodzianka ale wiem, ze bedziesz ogryzac paznokcie z radosci.

• biedronka24 jestes zalosny 26.05.04, 13:04
                                      i jak to twoj cel zyciowy to szczerze wspolczuje. Nie ma szans na powodzenie.
                                      Jak bedziesz mial dzieci nieszczesniku to postaraj sie aby nie mialy ahedonii.
                                      I zeby mialy do ciebie na tyle szacunku by nie poderznely ci gardla w przyplywie
                                      impulsu.
                                      Wielu zdecydowanych uderzen w klawisze i wiecej tresci a mniej banialukow- zycze.
                                      Pa.
                                      • biedronka24 I postaraj sie (szczerze Ci zycze) 26.05.04, 13:06
                                        aby ich ojcem chrzestnym nie byl Goldbaum. Bo wtedy ta ewentualnosc z ´impulsem´
                                        jest calkiem mozliwa.
                                  • goldbaum obawiam sie anuszko... 26.05.04, 13:02
                                    ze jedyna osoba, ktora "zmienia" tutaj nicki jestes tylko i wylaczne ty.....

Ponad wszelka watpliwosc "biedronka24" i niejaka ANka to jedna i ta sama osoba..

Kolejny zarzut z twojej strony, ktory odnosi sie tylko i wylacznie do samej
                                    ciebie...

Wiem, jak bardzo zalezy ci na konwersacji ze mna ale musze na dzisiaj ja
                                    zakonczyc.

Pozdrowienia dla mamusi.
                                    • biedronka24 Nie obawiaj sie- ty sie boj 26.05.04, 13:11
                                      ze to co po tobie zostanie to tylko....hmmm

I nic wiecej.
                  • goldbaum wszystko mozna wywniskowac z twoich wlasnych 26.05.04, 12:29
                    biedronka24 napisała:

> Jesli ktos nie panuje nad soba na tyle ze w co drugim slowie zaprzecza
                    > wszystkiemu co powiedzial o sobie wczesniej.

Pokaz chocby kilka takich "co drugich" slow anuszko a wszyscy bedziemy ci
                    niezmiernie wdzieczni. Bo ja moge pokazac takie twoje slowa....
                    Pamietasz jeszcze jak to nie moglas "sie artykulowac"?

> Jesli ktos kobiety wyzywa

Kobiet nie wyzywam! ty za to juz w pierwszym poscie bylas bardzo wulgarna.
                    Myslisz, ze Wulgarkom wolno wszystko na tym forum?
    • gw_bush Re: "Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki" 26.05.04, 12:02
      goldbaum napisał:

> Biedronka okresla to jako "bunt przeciw fanatyzmowi". Jest to wedlug niej
      > przejaw "oporu ludzkiego", ktory jej bardzo imponuje bo w tramwaju "nikt sie
      > nie ruszyl".

Musi dziwic, ze ta idiotka jeszcze nie padla z glodu.
      Z tym co ona ma w glowie nie da sie przeciez lyzka trafic do geby.
      Czy ktos ja karmi ?
      • goldbaum Re: "Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki" 26.05.04, 12:05
        gw_bush napisał:

> Musi dziwic, ze ta idiotka jeszcze nie padla z glodu.
        > Z tym co ona ma w glowie nie da sie przeciez lyzka trafic do geby.
        > Czy ktos ja karmi ?

:)

Brzmi okrutnie ale sporo w tym chyba prawdy.

• biedronka24 Takie jak wy mszyce :) 26.05.04, 12:06
        gw_bush napisał:

> Musi dziwic, ze ta idiotka jeszcze nie padla z glodu.
        > Z tym co ona ma w glowie nie da sie przeciez lyzka trafic do geby.
        > Czy ktos ja karmi ?

Ha, ha. Same slodkosci. Mroweczki wam tyleczki wylizuja a ja tylko nadzoruje
        wasze samounicestwienie nad ktorym dzielnie pracujecie:)
        • Gość: z daleka Re: piosenka dla Goldbauma IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 12:56
          Szuja - naomamiał, natruł i nabujał
          Szuja - a wierzyłam przecież mu jak nikt
          Szuja - dziecku kazał mówić proszę wuja
          Alleluja wesołego zrobił mi i znikł
          Szuja - obrzydliwa larwa i szczerzuja
          Szuja - do najtępszych pierwotniaków rym
          Szuja - bezlitostny kamień i statuja
          Fałsz i ruja bezustannie powodują nim

Gdy życie zdarło z faceta już maskę
          Gdy mu fasada rozpada się z trzaskiem
          Gdy zza niej wyjrzy jak małpa z pokrzywy
          Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef
          O wtedy chociaż się pragniesz powściągać
          nie nasobaczyć i nie naurągać
          Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać
          To same twe usta wykrzykną tobie wbrew:

Szuja - pióra by pożyczyć od Anouilh'a
          Szuja - by opisać co to jest za typ
          Szuja - kawał matrymonialnego zbója
          Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb
          Szuja - najpiękniejszy kęs mi życia ujadł
          Szuja - toczył ze mnie hektolitry łez
          Szuja - cóż takiego uczyniłam mu ja
          Żem jak tuja poderżnieta przezeń dzisiaj jest
          Mówię wam poderżnietam jest
          (z Kabaretu Starszych Panow)

• goldbaum pocil sie grafoman godzine i 7 minut 26.05.04, 13:06
            i wypocil....

Uczcijmy grafomana:

Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Szuja - naomamiał, natruł i nabujał
            > Szuja - a wierzyłam przecież mu jak nikt
            > Szuja - dziecku kazał mówić proszę wuja
            > Alleluja wesołego zrobił mi i znikł
            > Szuja - obrzydliwa larwa i szczerzuja
            > Szuja - do najtępszych pierwotniaków rym
            > Szuja - bezlitostny kamień i statuja
            > Fałsz i ruja bezustannie powodują nim
            >
            > Gdy życie zdarło z faceta już maskę
            > Gdy mu fasada rozpada się z trzaskiem
            > Gdy zza niej wyjrzy jak małpa z pokrzywy
            > Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef
            > O wtedy chociaż się pragniesz powściągać
            > nie nasobaczyć i nie naurągać
            > Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać
            > To same twe usta wykrzykną tobie wbrew:
            >
            > Szuja - pióra by pożyczyć od Anouilh'a
            > Szuja - by opisać co to jest za typ
            > Szuja - kawał matrymonialnego zbója
            > Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb
            > Szuja - najpiękniejszy kęs mi życia ujadł
            > Szuja - toczył ze mnie hektolitry łez
            > Szuja - cóż takiego uczyniłam mu ja
            > Żem jak tuja poderżnieta przezeń dzisiaj jest
            > Mówię wam poderżnietam jest
            > (z Kabaretu Starszych Panow)
            >

• Gość: z daleka Re: pocil sie grafoman godzine i 7 minut IP: 83.130.242.* 26.05.04, 13:21
              goldbaum napisał:
              i wypocil....
              Uczcijmy grafomana

--------------
              Nazwanie Jeremiego Przybory grafomanem moze wskazywac albo na skrajny brak
              podstawowej wiedzy o polskiem kabarecie albo zwyczajna tepote ogolna. Wchodzi w
              rachube jedno i drugie na raz.
          • biedronka24 Szuja sobie wyobrazal :) 26.05.04, 13:08
            ale zostawmy te gombrowiczowizmy.
            Naprawde sa rozne formy wyrazu.
            Tam gdzie cos ze srodka az piszczy- szuja on ci- nie trzeba nawet nazywac. Po co?
            Pozdrowienia serdeczne i dzieki za rozrywke:)
            ANka
            • biedronka24a Re: Szuja sobie wyobrazal :) 26.05.04, 13:10
              biedronka24 napisała:

> ale zostawmy te gombrowiczowizmy.
              > Naprawde sa rozne formy wyrazu.
              > Tam gdzie cos ze srodka az piszczy- szuja on ci- nie trzeba nawet nazywac. Po
              c
              > o?
              > Pozdrowienia serdeczne i dzieki za rozrywke:)
              > ANka

Do wiadra !!!
              • biedronka24 Jak tam ´tatus´ 26.05.04, 13:13
                przywodca moralny? Czy skojarzenia grupki to tylko ´jajecznica´, ´zmywanie
                naczyn´, ´wiadro´, ´mycie´ i ´rasizm´.
                Czy to wyczerpuje wasze srodki wyrazu?
                Bo metody juz znamy.
                • biedronka24 Grupki- co ja mowie :) 26.05.04, 13:17
                  Hmm, jak bedziesz mial dzieci to postaraj sie aby ich ojcem nie byl Goldbaum.
                  Albo Goldbaum na takim poziomie i z taka moralnoscia jaka ma do zaoferowania dzis:).

• marcus_crassus goldbaum sie jaka czyli zbiera sie burza :DDDD 26.05.04, 14:14
      a)malo mnie interesuja jakania sie przyglupiastego goldbauma jak i osoby o
      nicku gw_bush :DDDDDDDDDD

po prostu mam ciekawsze rzeczy do roboty niz wsyluchaiwanie X raz jakan sie w
      tym samym stylu bez zadnych merytorycznych tresci :))))))))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6048997&a=6048997

a tutaj jest co moze niedlugo grozic Europie.poczekajcie na Ateny.niech
      terrorysci cos wysadza.poczekajcie na trupy w londynie albo w paryzu albo w
      warszawie.

jesli Bin Laden chce "wielkiej wojny" z zachodem to dostanie ja.

i jego swiat po prostu w tej wojnie przestanie istniec.

chcecie-macie.dajemy wam swobode wyboru :)))
      • biedronka24a Re: goldbaum sie jaka czyli zbiera sie burza :DDD 26.05.04, 14:24
        marcus_crassus napisał:

> chcecie-macie.dajemy wam swobode wyboru :)))

A wy napoleon lekarstw dzisiaj juz braliscie ?
        • marcus_crassus powiedzialo to co przyszpililo sobie "a" na koncu 26.05.04, 14:25
          a jak juz ochloniesz po szoku radze uwazac na ulicach..jak widzisz coraz gorzej
          sie dla was robi :)
          • Gość: oak Re: powiedzialo to co przyszpililo sobie "a" na k IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 14:34
            a na cóz tobie ulice bohaterze zza klawiatury przecież i tak nie ruszasz dupy z
            przed ekranu, na których toczysz swoje wyimaginowane podboje.
            A teraz wyluzuj puść sobie n-ty raz Rambo albo jakis inny Bruce Willis i
            onanizuj się na widok chłopców z delta force.
            Jak się zbytnio rozgrzejesz to sobie możesz z tego plastikowe pistlecika na
            wode, który mama ci na gwiazdke podarowała siknij zimna woda na buźke i ci
            przejdzie chłopaczku.
            • marcus_crassus ja nie musze.bilans nocy -25/30 sadrowcow u 26.05.04, 14:35
              allaha.ja nie musze dupy znad kompa ruszac.:)
              • Gość: oak cóż, jednych rajcuje zgrabna laska, ciebie wyczyny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 14:50
                morderców zakutych w pancerze..... spocznij
                możesz brandzlować się dalej
                • biedronka24 Dziubdzius ale ciebie moze i rajcuje 26.05.04, 14:57
                  tylko ze ty nie szanujesz tych co ciebie rajcuja. I tu tkwi problem ´zajscia´.
                  A takich jest wielu- wyjatkiem nie jestes.
                  Zreszta taki jak ty mezus- przyklady nota bene tez widzialam, pewno przejalby
                  sie tylko w sytuacji ´pierwszenstwa do zloba´- a nie w ogolnym pojeciu ´troski o
                  zone´:)
              • biedronka24 Doborowe humanistyczne towarzystwo 26.05.04, 15:14
                sciagnelo swojego idola.
                Ja zmykam Marcusie. Do tych ciekawszych i do tych wazniejszych zajec.
                Bic sie z dresiarzami nie bede. Plakietek od nich odlepiac tez nie. Niech sobie
                przylepiaja. Ostatecznie nie kazdy kibic meczow pilkarskich jest Polakiem.
                Wrecz przeciwnie- niewykluczone, ze liczba tych co sklaniaja sie ku bardziej
                wyrafinowanym rozrywkom rosnie.
                swoja droga wkrotce w naszym malym miasteczku wyklad Jane Goodall:)
                Biletow juz prawie nie ma. Wszyscy chca wiedziec jak radzic sobie z szympansami
                a tych- w kazdym narodzie jak widac troche jest :)
            • biedronka24 A Panu z IPz Katowic co mamusia podarowala 26.05.04, 14:44
              umiejetnosc wlazenia na czyjes serwery? Basnie Sheherezady?
              A moze opowiesci o przygodach lozkowych w krainie wielu zon?
              (jakies male potrzeby maja te zony ze trzeba ich tak wielu- swoja droga:)).
              Gdzie Marcus pisze o wojsku?
              Pisze o nastrojach ludzi. Tak jak i ja. I ma racje.
              Panu zas nie radze rozdawac dzieciom pistolecikow nawet wodnych i nawet na gwiazdke.
              Fatum jest fatum i jak pana dziecku ktos da lopatka w glowe to najlepiej aby
              przyszlo z rykiem do pana, a jak podrosnie i bedzie ktos tlukl jego siostrzyczke
              to najwazniejsze by udawal, ze nic nie widzi.
              • Gość: oak blondynka, ach blondynka ))))))) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 14:47
                ech żebyś tak jeszcze potrafiła napisać to co wylęgłą ci sie w tym ptasim
                enerdowskim móżdżku.
      • goldbaum MarcuSS: jedyny ratunek Europy to nowy Hitler! 26.05.04, 20:23
        Doczytalem twoj post prawie do konca marcuSS. Jak zwykle nie zawiodlem sie.

Twoja analiza przyczyn hitleryzmu i antysemityzmu ma tyle...... glebi :)

A twoja recepta na przyszlosc Europy (nowy Hitler jako logiczna
        konsekwencja "zydobo-" czyli dzisiaj "islamolszewizmu" i grozba wojny totalnej)
        to niemal slowo w slowo to, co powiedzial Goebbels w palacu Sportu, podczas
        jego najslynniejszego przemowienia.

Nie myslales czyba, ze jestes oryginalny?
    • Gość: Gaal Re: "Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki" IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 14:22
      1)Niemcy to specyficzny "materiał" - w Germanii zawsze istnieje ciągłość jednej
      i tej samej polityki (od poł XIX w.). Obojętne kto rządzi - zarówno lewasy
      (socjaldemokraci czy naziści) jak i prawica, realizują identyczny makro plan,
      zmieniajc co najwyżej metody i narzędzia (droga pokojową wzgl. wojenna), metodą
      prób i błędów. To się nazywa ciągłość polityki - i nie jest to bynajmniej
      komplement. Karl von Clausewitz mawiał: "Wojna jest tylko kontynuacją polityki
      innymi środkami" ("Der Krieg ist nichts anderes als die Fortsetzung der Politik
      mit anderen Mitteln".)
      2)W zasadzie dzisiejsze Niemcy to już nie jest dawna Germania - rok 1871
      przyniósł nieszczęscie dla Niemiec, zostały zjednoczone przez "przyszywanych"
      Niemców (Prusactwo powstałe z germanizacji Prusów). Prusacy byli bardziej
      niemieccy niż sami Niemcy. A dziś Niemcy to naród pod kroplówką - demograficzny
      regres i umyślna deprawacja (rola mediów). Tak jak lata
      dwudzieste/trzydzieste... Czy Obcy znowu staja się w Niemczech bardziej
      niemieccy niż sami Niemcy - Deutschland, Deutschland uber alles...
      • Gość: Gaal Re: "Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki" IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 14:59
        Idol świata lewicy Adolf Hitler ogłosił "międzynarodowe żydostwo" wrogiem numer
        1 Nowej Europy (Germanii) - w dzisiejszej "zjednoczonej" Europie (Germanii)
        niebezpieczeństwo żydowskie zastąpione zostało niebezpieczeństwem nie mniej
        obcego rasowo "fundamentalizmu islamskiego". To swoisty parakosks czy "chichot
        historii"?
        Tyle, że przed rokiem 1933 Żydzi stanowili 1 % ludności Rzeszy Niemieckiej. W
        np. prasie, filmie i bankowości ich udział przekraczał 50 %. W Berlinie Żydami
        było 55 % adwokatów i 52 % lekarzy. 15 Żydów obsadzało 718 stanowisk w radach
        nadzorczych. etc. etc.
        Czy głosząc zagrożenie "fundamentalizmem islamskim" mamy do czynienia również z
        dominacją Islamistów w niemieckiej polityce i gospodarce. Wolne żarty - nic się
        nie zmieniło (za wyjątkiem przerwy 1933-45) w tym "status quo". Jak to się
        skończy? Czy Olbrzym przebudzi się i na kogo zwróci uwag? Czy aby na pewno na
        Islamistów?
        • biedronka24 No widzisz i tam tylko sytuacja ekonomiczna 26.05.04, 15:01
          tak wiele zlego zdzialala. A teraz masz realne przyklady okrucienstw powiazanych
          z ludzmi wywodzacymi sie z jakiejs kultury, ba powolujacych sie na nia.
          Jak myslisz? Co bedzie dalej?
          Masz wyobraznie? Bo ja oprocz niej mam tez jakies tam doswiadczenia.
          • Gość: Gaal Re: No widzisz i tam tylko sytuacja ekonomiczna IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 15:15
            Demonizujesz to co odległe (acz wcale nie grozne). Niemcy żyją na kredyt,
            gospodarka zwija się, społeczęnstwo biednieje i popada w coraz większe
            bezrobocie - przy coraz większym bogaceniu się "pasożytów". A ty mówisz o...
            temacie zastępczym ("fundamentalistach islamskich"). To jest tylko Matrix -
            media dają żer - by zająć maluczkich i skierować odpowiednio gniew Niemców. Te
            same media są również odpowiedzialne za demoralizację Niemców i katastrofę
            demograficzną. Promując tzw. "swobodny styl życia", zboczenia i odgórną
            przyjażn do Obcych.
            • biedronka24 Juz taka jestem demoniczna :) 26.05.04, 15:21
              Ostatnia dzialalnosc mediow :

´Sex fuss unter, Er sah der Madel.. itd a autobus nadjechal z lewej :)´
              Albo ´obejrzal sie za siebie ale niestety bylo to na skrzyzowaniu´

Demoniczne media i bedronki...

Gaal chyba nie jest tak zle. Bo sciagaja tu jak widzisz Chery i inne takie (czy
              ja wiem czy takie znow pacyfistyczne? Pamietam jej koncerty wsrod tlumu
              marynarzy tych wojennych :).
              Nie przesadzajmy.
              • biedronka24 Mowie o sytuacji ktora widac golym okiem 26.05.04, 15:29
                Jezeli ´milujacy pokoj´urzadzaja halasliwe, pelen agresji demonstracje i pala
                flagi. Jezeli zamiast mowic normalnie dra sie na caly tramwaj, gdy do niego
                wchodza to nic dziwnego ze budzi to niechec. Do tego dochodza doniesienia o
                okrucienstwach fundamentalistow.
                Komu zalezy na uodpornieniu spoleczenstw na ludzka krzywde? Kto moze miec w tym
                interes? Nikt- ale do tego prowadzi terroryzm. Z jednej strony ludzie sie
                chronia, z drugiej nie dostrzegaja mniejszych, drobnych krzywd na codzien.
                Biologiczne prawo- nic wiecej. Ciekawa jestem jak dlugo ci wrazliwsi beda mogli
                tlumaczyc masom ze nie nalezy zachowac wrazliwosc. Jak dlugo beda przeciwstawiac
                sie temu procesowi- on jest tym mechanizmem ktory pograzy terrorystow z cala
                pewnoscia tylko ile ludzi jeszcze? I kto na tym ucierpi najbardziej?
              • Gość: Gaal Re: Juz taka jestem demoniczna :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 15:39
                A kto zafunował Niemcom taki a nie inny styl życia - media i ich nowe wzorce.
                (A tak przy okazji, kto jest właścicielem tych mediów? Nie musisz odpowiadać,
                bo wiem.). Wszystko po to by odgórnie "wychować" Niemców i wybić im z głowy
                genetyczne tęsknoty. W rezultacie model rodziny niemieckiej to 1 + 1 = 0 lub
                czasami 1, rzadko 2 (blisko 40 % niemieckich kobiet jest bezpłodnych, wczesna
                inicjacja seksualna dla nastolatek, przy braku wytworzenia systemu
                odpornościowego na kontakty seksualne plus zabójcze "środki medyczne" do tego
                doprowadziły) a model rodziny postimigracyjnej (ignorującej papkę medialna i
                jej "fascynacje") to 1 + 1 = 6, czasami 8 a nawet 10. Więc o czym mówisz?
                • Gość: oak Gaal nie żołądkuj sie, nie widzisz że to idiotka ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 15:43
                  człowieku !!! Nie szkoda Ci czasu na "dyskusje" z tym infantylnym dziewczątkiem.

Przecież ona tu robi za element buffo czerpiący swą wiedzę na temat świata
                  pospolitych modenheftów dla typishe Hausfrau aus Magdeburg :-)
                  • Gość: ANka A ten tüpische Haus- Mann vel. bohater IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 15:49
                    ale tylko czasami to jakie miasto reprezentuje- jesli wolno spytac? (moge
                    szybciej ale dla hausmannow od jajecznic- specjalnie wolno :)))))
                  • biedronka24 no to ja rzeczywiscie nie na temat:)))) 26.05.04, 15:52
                    Gość portalu: oak napisał(a):

> człowieku !!! Nie szkoda Ci czasu na "dyskusje" z tym infantylnym dziewczątkiem
                    > .
                    >
                    > Przecież ona tu robi za element buffo czerpiący swą wiedzę na temat świata
                    > pospolitych modenheftów dla typishe Hausfrau aus Magdeburg :-)

Swiat pospolitych modeheftow faktycznie mnie nie interesuje i rzeczywiscie
                    Magdeburg nie dostarcza na ten temat wielu informacji.
                    Wobec tego dziekuje za okreslenie mnie ´dziewczatkiem´ w ustach takiego
                    ´erudyty´ to prawdziwy zaszczyt :)
                • Gość: ANka puk, puk :) jest tam kto? IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 15:46
                  ja pisalam o miediach z gatunku ´ostrzezenia przed wypadkami´ a nie ´wpadkami´.
                  Glodnemu jak zwykle na mysli.
                  Przepraszam ale musze wrocic do doswiadczen :).
                  Proponuje zainteresowac sie poziomem moralnym kolegi Gucia- on jest ´upadly´ i
                  ´cierpiacy´. Jak to sie Panu uda chetnie wyslucham rad i przestrog :)
                  • Gość: geg Re: puk, puk :) jest tam kto? IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 18:11
                    Co, pukasz sie w glowe ???
                    • biedronka24 Ale blyskotliwe- po prostu szczyt intelektu. 26.05.04, 18:14
                      tymczasem panowie ´bohaterscy´ nadal daja dowody swej erudycji (´debilko´-
                      ´kretynko´)
                      w watku na ktorym dana po prostu probuje rozmawiac z ludzmi ktorzy atakuja jej
                      ojczyzne. Pieknie. Zalosne sepy.
                      • Gość: geg Re: Ale blyskotliwe- po prostu szczyt intelektu. IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 18:19
                        Daj sobie dzisiaj spokoj z pisaniem bo widze, ze ci sie juz watki pieprza.
                        • biedronka24 To tobie- byles na innym :) 26.05.04, 18:29
                          Gość portalu: geg napisał(a):

> Daj sobie dzisiaj spokoj z pisaniem bo widze, ze ci sie juz watki pieprza.

Wiec proponuje nie sol tyle.
    • Gość: oak Re: "Deutschland erwache!" * czyli "opor ludzki" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 14:45
      goldbaum napisał:

> *"Deutschland erwache" to popularny kilkadziesiat lat temu w Niemczech zwrot
      > znaczacy tyle co "Niemcy przebudzcie sie!"
      >

> Mama biedronki widziala wczoraj w tramwaju "zaczepki pijanego Niemca (z NRD)
      > w stosunku do kobiety arabskiej".

bo to był tramwaj z napisem "Nur fur Deutsche"

> Biedronka okresla to jako "bunt przeciw fanatyzmowi". Jest to wedlug niej
      > przejaw "oporu ludzkiego", ktory jej bardzo imponuje bo w tramwaju "nikt sie
      > nie ruszyl".
      >
      Oczywiście. Mamy tu do czynienienia z patryjotycznym zrywem komunistycznego
      Niemca kultywującego tradycje misia coala (inaczej - "polski niedzwiadek"),
      przed anschlussem arabskiej prohibicji na tle religijnym

> Biedronka ma nadzieje, ze dzieki takim formom "oporu ludzkiego" i "polidioci"
      > z Al Kaidy kiedys "zrozumieja".
      >
      co zrozumieją ? Że Hitler chciał dobrze tylko mu bolszewia przeszkodziła ?

> Pozostaje nam zaczekac na nastepna noc krysztalowa (wzglednie kebabowa) i
      > pelne zachwytu doniesienia biedronki, jak to w Magdeburgu "nikt sie nie
      > ruszyl".

myśle że Biedrona na tyle długo juz mieszka w tym enerdówku, że nie zdradzi ją
      akcent gdy nazajutrz bedzie ryczeć z okna "sieg heil" do maszerujących
      radosnych bojówek

/sądze że używając sformułowań "kryształowa noc" przeceniasz możliwości i
      wiedzę naszego słodkiego robaczka w kropki/
      >
      • biedronka24 ´biedrona´ ha, ha, ha. 26.05.04, 14:54
        nie nie zdradzi- ha, ha, ha,
        slowa naogol (przewaznie) ha, ha, ha, zupelnie, nic, a nic, nie zdradzaja emocji :)

Osiolkowi w zlobie dano....

´Biedrona´ wstawia sie za Arabka z dziecmi a ´szuji´ sie to nie podoba. Chce
        miec wylacznosc-
        No to prosze bardzo dziubdzius- masz szanse na bohaterstwo- analogiczna
        sytuacja- ja matka dzieciom- w dzien matki i cham Goldbaum. Internet - jak
        tramwaj. No pokaz swoje bohaterstwo. Nawet odwloka ruszac nie musisz. Wystarczy
        ze cos napiszesz ha!
        • biedronka24 A moze jestes rasista? No ja nie Arabka- to fakt 26.05.04, 14:58
          wiec jak tam?
          • Gość: Gucio Arabka, Arabka! IP: *.ipt.aol.com 26.05.04, 15:07
            > Bralas w kazda dziure na raz od Arabow, wiec kwalifikujesz sie jako
            Arapcha!!!!

> Tak to bywa z takimi wykropkowanymi patologicznie nygami, ze zapominaja komu
            to sluzyly, gdy ich wiek i wyrabany przodek wyeliminowal z arabskiego obiegu...

> P.S. Widac ze moje ogloszenie o gorniku jakos nie zalapalo zadnego
            specjalisty od wyrabanych przodkow, bo frustracje swoja przelawasz na
            kogokolwiek dorwiesz. Sproboj jakies warzywo....
    • Gość: mirmil brrrrr IP: 217.153.143.* 26.05.04, 21:02
      "co złego uczynisz najmniejszym braciom swoim, to tak, jakbyś mnie uczynił"

tu oczywiscie chodzi o to, czego widze calego spektaklu "nie uczynili".
      • biedronka24 Re: brrrrr 26.05.04, 21:16
        Gość portalu: mirmil napisał(a):

> "co złego uczynisz najmniejszym braciom swoim, to tak, jakbyś mnie uczynił"
        >
        > tu oczywiscie chodzi o to, czego widze calego spektaklu "nie uczynili".
        Otoz to :) Ciesze sie mirmil ze raz w zyciu udalo ci sie miec racje.
        Po pierwsze sklamali mowiac o ´zachwycie´
        i podali na dowod swego klamstwa cytat oryginalny ´Nawet tego ze za jej slepote
        placa
        przecietni Arabowie i muzulmanie´
        To rozumiem wyraz zachwytu?!
        A teraz dalej- kolejny przyklad
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12930135&a=12962447
        To z kregu sympatykow i sprzymierzencow politycznych tych o to ´szlachetnych´
        osobnikow.

Czego ´nie zrobili´ otoz nie umieli sie zachowac. I nie udalo im sie przekrecic
        slow ktore brzmia jak brzmia. A dowodza silnie iz to oszczerca padl lupem swojej
        wlasnej proby ponizenia kogos :)
        • mirmilek Re: brrrrr 26.05.04, 21:20
          "co złego uczynisz najmniejszym braciom swoim, to tak, jakbyś mnie uczynił"

jak rowniez

"miluj blizniego swego jak siebie samego"

to sie tyczy, aniu, "nawet" arabskich kobiet zaczepianych w autobusach przez
          pijanych mezczyzn.

szkoda, ze nie jestes w stanie tego zrozumiec.

dobranoc.

pomysl sobie jeszcze raz nad cala sprawa:

"co złego uczynisz najmniejszym braciom swoim, to tak, jakbyś mnie uczynił" :(
          • biedronka24 i polskich kobiet ktore wstawiaja sie za Arabkami 26.05.04, 21:27
            mirmilku- Arabku.
            Czas abys to pojal. Ja wiem ze ty kobiet nie szanujesz- nawet Arabek. Ale nie
            ucz mnie przykazan ani nie rozstrzygaj bo w naszej religii ocenia i rozgrzesza
            Bog. A reszta to czyjes sumienie.
            Lepiej pakuj nos w swoje. Najwyzszy czas.
            • biedronka24 zwlaszcza starszych kobiet 26.05.04, 21:28
              beznarodowcu i szujo. I zwlaszcza matek. Ale ty najwyrazniej nie masz takich
              przykazan i nie masz sumienia.
    • goldbaum biedronka "sie wstawia"... bulgarskim koniakiem 27.05.04, 09:52
      Dla pzypomnienia jeszcze, jak to ty i twoja mamusia "wstawiacie sie"
      (co wieczor chyba bulgarskim koniakiem "Sloneczny Brzeg").

"Powiem ci ze moja mama uwaza rowniez cyt. "wiem czego sie mozna po Arabach
      spodziewac"

Dlatego:

"tworzy sie opor nie tylko militarny ale i ludzki (...)moja mama obserwowala
      zaczepki pijanego Niemca w stosunku do kobiety arabskiej. W tramwaju"

"Pijany Niemiec" nie agresor a "opor ludzki".

"Ludzie widza i ludzie (mowa o pijanym Niemcu) sie buntuja przeciwko
      fanatyzmowi"

"Nikt sie nie ruszyl" - "Nikt" to wstawiona mama biedronki i reszta pasazerow
      tramwaju czyli "ludzie", ktorzy "widza" i "sie buntuja"

Oj biedronko jak wy sie wstawiacie!!! Tak sie wstawiacie, ze do nieprzytomnosci
      wrecz!
      • Gość: oak Goldi !!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 10:03
        moge Cie o coś prosić ?
        zakończ ten wątek, proszę !!!! bo zgroza i żenada patrzeć na "popisy" tej "Klio
        magdeburskiej"
        • goldbaum Nie ma mowy! 27.05.04, 10:19
          Ale nie martw sie. Watek i tak powoli osiaga juz mase krytyczna 100 postow i
          zdechnie pewnie wkrotce smiercia naturalna.

Nie uwierzysz ala mnie osobiscie Anka.... fascynuje. Pelno na tym forum roznych
          oszolomow, psycholi i bydlakow ale Anka... to po prostu chodzaca kwintesencja
          glupoty. Jeszcze glupsza niz chemiczny jasiu (choc nie tak prozna) i marcuss
          (choc nie tak zboczona).
          Nie ma chyba na forum czlowieka, ktory nie przyna mi w tym racji.
          Nawet dyzurni nazi-syjonisci w osobie dany, marcuSSa, z daleka, czyli najgorsze
          plwociny propagujace mordowanie dzieci przyznaja mi racje, tyle ze po cichu.

Glosno nie moga bo straciliby jej sympatie a czasy nie sa dla nich latwe i
          kazdy sympatyzant ich brudnych wykwitow - nawet tak glupi jest dla nich na wage
          zlota.
          • Gość: marian Re: Nie ma mowy! IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.04, 10:47
            goldbaum wiesz moze gdzie obecnie bywa nasz azylant? Zszedl do podziemia i
            zbiera sily na nastepny atak glupoty? Czy raczej klepie swoje wizje w komputer
            aby nas tutaj zaszokowac zwoja blyskotliwoscia? Kto wie czy ANka nie jest
            spokrewniona z jasiem np. corka, charakter oraz poziom intelektualny ten sam.
            • goldbaum Re: Nie ma mowy! 27.05.04, 11:15
              Nie mam pojecia co porabia jasiu. Moze go dzisiaj odlaczyli od pradu?

Pokrewienstwo duchowe miedzy jasiem i Anka istnieje ponad wszelka watpliwosc.
              Moze jesiu to ten mlodszy brat Anki, ktory oberwal dachowka w glowe od Araba?

Anka pisala niedawno o tym tragicznym zajsciu.
            • Gość: profesorek Re: Nie ma mowy! IP: *.twcny.rr.com 27.05.04, 18:44
              gdzie sie nasz fredzio i jarek-zyd podzial, sa moze na innych stronach.Widze ,ze
              biedronka jest wierna tobie i bardzo aktywna.niektorzy nie maj nic do roboty
              ,tylko przekonywac drugich o swej wyzszosci.niektorzy nazywaja cie
              komunista,skad to sie bierze?
            • schlagbaum Re: Nie ma mowy! 27.05.04, 20:03
              Gość portalu: marian napisał(a):

> goldbaum wiesz moze gdzie obecnie bywa nasz azylant? Zszedl do podziemia i
              > zbiera sily na nastepny atak glupoty? Czy raczej klepie swoje wizje w
              komputer
              > aby nas tutaj zaszokowac zwoja blyskotliwoscia? Kto wie czy ANka nie jest
              > spokrewniona z jasiem np. corka, charakter oraz poziom intelektualny ten sam.

Bylaby z nich para.
              Juz jasiowi proponowalem, by sie mszyca zainteresowal ale moze masz racje, ze
              sa krewnymi.
          • mirmilek Re: Nie ma mowy! 27.05.04, 14:00
            > Nie ma chyba na forum czlowieka, ktory nie przyna mi w tym racji.
            > Nawet dyzurni nazi-syjonisci w osobie dany, marcuSSa, z daleka, czyli najgorsze
            > plwociny propagujace mordowanie dzieci przyznaja mi racje, tyle ze po cichu.

w tych słowach masz troche racji :D
            • biedronka24 On ma we wszystkim racje :) 27.05.04, 14:37
              szczegolnie w swoich aluzjach do Bulgarii i Bulgarow, zupelnie oczywiscie nie
              rasistowskich, w aluzjach do czyichs mozliwosci intelektualnych do wypadkow i
              ich ewentualnych konsekwencjach w uposledzeniach.
              Pieknie brniecie Panowie.
              Widac moje dzialanie odnosi skutek. Goldbaum pokazal juz wszystkie chyba mozliwe
              meandry psychopatycznej psychiki wlacznie z pogarda dla osob uposledzonych
              wskutek urazow (vide- np dziecko ktore faktycznie mogloby dostac urazu po
              trafieniu w glowe).
              Ciekawie jest patrzec jak bezkrytyczne grono potakiwaczy jest w stanie
              akceptowac wszystko co ten czlowiek o takich pogladach z siebie wypluwa. Jak
              zacmiewa im to mozliwosc samodzielnego czytania tekstu pisanego i wyciagania
              wnioskow o pogladach konkretnej osoby.
              No Goldbaum- awansowales na Guru bardzo wrazliwych jednostek - zwlaszcza na los
              dzieci, ktore z gruntu wysmiewaja te, ktore moglyby byc np opoznione w rozwoju
              psychicznym na skutek urazu. No slicznie, po prostu miodzio.
              W zasadzie powinnam tez tekscik na temat Bulgarii i Bulgarow pokazac
              zaprzyjaznionemu radcy handlowemu- ktorego znam z okresu studiow. Z pewnoscia b.
              mu sie spodobaja zupelnie nierasistowskie wypowiedzi rzekomych ´Polakow´ na
              lamach forum GW. P. Kostow sie b. ucieszy.
              Buzka kochani
              • goldbaum Nie trzeba bylo tak od razu biedronko? 28.05.04, 10:42
                Sama przyznajesz, ze mam racje.
        • biedronka24 Bron Boze!!!! 27.05.04, 14:57
          Ja chce jeszcze popatrzec na popisy humanisty i erudyty, milujacego dzieci
          (zwlaszcza uposledzone) Goldbauma :)
          To b. interesujace. A jakie zaszczytne grono do siebie przyciaga:)
          • goldbaum Re: Bron Boze!!!! 28.05.04, 10:44
            biedronka24 napisała:

> Ja chce jeszcze popatrzec na popisy humanisty i erudyty, milujacego dzieci
            > (zwlaszcza uposledzone)

Nie napisalem, ze cie "miluje", tylko, ze mnie poniekad.... fascynujesz.
            No ale skoro tak chcesz to widziec, to nie mam w zasadzie nic przeciwko.
            • Gość: ANka Pogardzam kims o takich pogladach i metodach IP: *.ifn-magdeburg.de 28.05.04, 11:14
              dzialania jakie reprezentujesz. Jesli sprawia ci frajde utwierdzanie mnie w tym-
              to smacznego.
              W moim poczuciu tu na forum przedstawiasz sie jak szmata nie czlowiek.
              Jesli czasem ci odpowiadam to tylko dlatego ze szkoda mi innych ludzi ktorzy
              mogliby sie nabrac na twoja ´wielkodusznosc´ albo pozory ´wiedzy´ ktore sa
              niczym innym jak tylko plytka umiejetnoscia pykania w guziczki.
              Zbyt latwo cie rozgryzc. Jednym potrzeba na to wiecej czasu innym mniej, a
              jeszcze innym trzeba doswiadczen z autopsji i np kilku lat bytowania wsrod
              takich postaw by wiedziec jakie skutki one soba generuja.
              Nie licz na to jednak ze ludzie nie dostrzegaja twojej hipokryzji. Braku
              kultury. Chamstwa i podlosci. W koncu - predzej czy pozniej- kazdy bedzie mial
              okazje sie z tym zapoznac- jedni przed szkoda ktora wygenerujesz inni po niej-
              zaleznie od indywidualnej roztropnosci.
              Ja w kazdym razie przed takimi jak ty nie przestane ludzi ostrzegac.
              Pa zlotko.
              • Gość: ANka I czekam na twoj przyjazd IP: *.ifn-magdeburg.de 28.05.04, 11:15
                pragniemy z p. Kostov poznac zakres twojej odwagi osobistej :)
                • goldbaum Sorry ale Magdeburg mi nie po drodze. 28.05.04, 11:58
                  W tej czesci Europy, (jesli Europa to nazwac mozna) nawet sie nie zatrzymuje.
                  Nawet na siku i na tankowanie.

Czy P. Kostov to ten znany bulgarski zapasnik? Pozdrow go ode mnie.
                  • biedronka24 Jasne tchorzu 28.05.04, 12:01
                    szczekac, przekrecac i klamac potrafisz.
                    A spojrzec ludziom w oczy gloszac te same idee rasistowskie ktore glosisz tu na
                    forum i obrazajac ich - nie- znamy ten ´zespol´.
                    • biedronka24 A dla mnie to nie problem- pojde ci na reke 28.05.04, 12:03
                      zlotko. Mozemy sie spotkac gdzie chcesz- skoro tak cienko przedziesz i masz
                      problemy dojazdowe.
                      Np w ambasadzie bulgarskiej w Warszawie? Gdziekolwiek w Niemczech- w Poznaniu-
                      prosze bardzo. Tylko pozwolisz - bedziemy mieli swiadkow:)
                      • goldbaum Anuszko, ja tobie w oczy wszedzie... 28.05.04, 12:18
                        ..i zawsze. Nie ma sprawy. Ale musisz zrozumiec, ze - w przeciwienstwie do
                        ciebie - poza tym forum mam tez i inne zobowiazania.

Ale mimo to chetnie sie spotkam! jesli tylko okolicznosci na to pozwola.
                        Podrzuc jakies namiary; nazwisko, adres, nr telefonu...
                        To tyrkne, chocby dzis! I sie umowimy.

Poznan bylby mi najbardziej na reke ale dopiero jesienia. Wybierasz sie tam
                        moze tez jesienia?

A poki co, moglbym sobie z toba i z tym twoim zapasnikiem chocby przez telefon
                        pogawedzic. Co o tym sadzisz?
                        • biedronka24 Zacznijmy od ciebie 28.05.04, 12:26
                          tego wymaga kultura - nie wiesz? Mezczyzna sie ofiaruje- podaje swoje
                          coordonnees a kobieta mowi tak, nie lub nie mam czasu.
                          Miales wogole rodzicow?
                          No to z kulturka - drogi chlopcze.
                          • goldbaum Czy to ja ciebie zaprosilem do mnie? 28.05.04, 12:35
                            To ty mnie zapraszasz do siebie a nie na odwrot. Czy musze tlumaczyc reszte?
                            A do tego jeszcze - Ladies first.

P.S. Kazdy kulturalny czlowiek wie, ze najwiekszym dowodem braku kultury jest
                            wytykanie innym (slusznie czy nieslusznie) jej brak.

:)

Jesli sie krepujesz (co doskonale rozumiem) mozesz napisac wprost do mnie:
                            goldbaum@gazeta.pl
                            • biedronka24 Mylisz sie skarbie 28.05.04, 13:09
                              chyba nie narazisz kobiety na niebezpieczenstwo?!!!!
                              Ladies first ale tylko tam gdzie jest bezpiecznie. A tu szalenie niebezpiecznie.
                              A moze przodem puszczasz panie tam gdzie sie obawiasz o swoj ´lower back´?
                              Ale wiesz to nie sa zasady savoir- vivre i bynajmniej nie gentlemen´a.
                              Moze kogos starszego zapytasz?

A z ciebie bije tak straszliwa chec poznania mnie ze po prostu ulitowalam sie
                              nad toba. Nie moge czekac wieku az sam mnie zaprosisz. Na wiecej jednak nie licz:)
                              Pora nauczyc sie zasad :)
              • goldbaum naprawde pieknie napisane biedronko... 28.05.04, 11:56
                ...az sie wzruszylem!

Ostrzegaj, gdzie tylko mozesz!
              • Gość: geg Re: Pogardzam kims o takich pogladach i metodach IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.04, 14:32
                ANka ile tych dachowek rzucil wtedy ten Arab, moze ciebie jakas trafila ?
                • biedronka24 Sloneczko- zapraszam na przyjecie 28.05.04, 14:40
                  Gość portalu: geg napisał(a):

> ANka ile tych dachowek rzucil wtedy ten Arab, moze ciebie jakas trafila ?
                  a o szczegoly zapytac bedziesz mogl na przyjeciu z fajerwerkami i innymi
                  aktrakcjami- zorganizowanym wedle zyczen jego:).
                  Ja mu tylko pomagam on z pewnoscia zechce Ci gasiorku wyjasnic jakich to
                  dachowek uzywaja Arabowie:)
                  Z moich doswiadczen wynika ze nie uzywaja a dachy u nich koncza sie takimi
                  drutami w powietrze i niezbyt wysokim murkiem na ktorym bawi sie palonym wapnem
                  arabskie potomstwo :). Z pewnoscia jednak czegos istotnego - kluczowego w tej
                  sprawie sie jeszcze dowiesz. Kieruj wiec swe pytania do tego ktory ´ma mnie w
                  garsci´:)
                  • Gość: geg Re: Sloneczko- zapraszam na przyjecie IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.04, 14:45
                    No jak to mowia: Lepszy wrobel w garsci niz golabkow sto na dachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka