igor_uk53
30.10.11, 16:36
Lubie sobie czasami poczytac,co pisza o Rosji Niemcy.Nu i nie moglem nie zauwazyc tego artykula ( po rosyjsku.............po niemiecku) w ktorym Ingo Mannteufel ,tak naprawda bijac piane,stara sie napisac duzo i nie o czym.Chociaz moze jemu chodzi i o to,zeby bez wzgledu na logike,pokrytykowac wszystko,co jest ruskie.
Jak jest wiadomo Rosja w tym roku nie zmienila czas letni na zimowy,pozostajac sie przy czasie letnim.Decyzja Medwiedziewa,jak pisze autor artykula,jest jak najbardziej sluszna,ale(to cholerne ale) tym Medwiedziew wyrzadzil niedzwiedzia przysluge Rosjanam(tak w artykule).Nu i czemuz tak widzi ten grafoman? A no dla tego,ze Rosja stanie sie jakims dziwolagiem,ktory zyje zgodnie z wlasnym czasem(ktory jest tlumaczony tylko wzgledami geograficznymi).Oczewiscie autor wie,ze roznica w czasie byla zawsze,ale byla nie 3 godziny,a tylko dwie,co jego zdaniem teraz utrudni niesamowicie prowadzenie biznesa,nu bo jak w Berlinie bedzie 9,to w Moskwie bedzie juz 12 -ta (oczewiscie ktora godzina bedzie w Pekinie,czy Tokio Ingo nie zostanawia sie,rowniez jak nad tym,ze w USA ludzi dopiero beda isc do lozka,po kolejnemu dniu pracy.
Bardzo spodobali sie mnie te slowa(zacytuje w calosci):
"Решение Медведевa, в ocтaльнoм cтрacтнoгo мoдернизaтoрa и еврoпейцa, oтдaлилo Рoccию oт Еврoпы "вo времени". И этo реaльнo cкaжетcя нa еврoпейcкo-рoccийcких oтнoшениях в пoвcедневнoй жизни. "
Moze jestem bardzo tepy i dla tego nie rozumiem slow tak madrego czlowieka .I dla tego mam prosbe, czy mogl by mnie ktos wytlumaczyc,o co chodzilo autoru tego artykula?
p.s.wacki,mowiac slowami waltera,nie maja narodowosci.