Dodaj do ulubionych

Internacjonalizm - pytania.

13.11.11, 15:49
Moje pytania kieruję głównie do forumowiczów o poglądach lewicowych.

Jakie mogą być powody zapraszania na polską imprezę rocznicową grupy niemieckich aktywistów?

"Kolorowa Niepodległa" zaprosiła na polską manifestacje przedstawicieli niemieckiej antyfaszystowskiej organizacji o nazwie "Antifa".

Można też zadać pytanie z innej strony - jaki jest sens brania udziału w zawieruchach w innych krajach przy okazji tamtejszych świąt państwowych?

"Wśród zatrzymanych w trakcie manifestacji z okazji Święta Niepodległości są cudzoziemcy - 92 obywateli Niemiec, 1 obywatel Hiszpanii, 1 obywatel Węgier i 1 obywatel Danii."

Czyżby to była jakas nowa forma internacjonalizmu?

wiadomosci.onet.pl/kraj/kolorowa-niepodlegla-krytykuje-zarzuty-i-grozi-sad,1,4905220,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 17:19
      malkontent6 napisał:

> Moje pytania kieruję głównie do forumowiczów o poglądach lewicowych.
      >
      > Jakie mogą być powody zapraszania na polską imprezę rocznicową grupy niemieckic
      > h aktywistów?
      >
      > "Kolorowa Niepodległa" zaprosiła na polską manifestacje przedstawicieli niemiec
      > kiej antyfaszystowskiej organizacji o nazwie "Antifa".
      >
      > Można też zadać pytanie z innej strony - jaki jest sens brania udziału w zawier
      > uchach w innych krajach przy okazji tamtejszych świąt państwowych?
      >
      > "Wśród zatrzymanych w trakcie manifestacji z okazji Święta Niepodległości są cu
      > dzoziemcy - 92 obywateli Niemiec, 1 obywatel Hiszpanii, 1 obywatel Węgier i 1 o
      > bywatel Danii."
      >
      > Czyżby to była jakas nowa forma internacjonalizmu?
      >
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/kolorowa-niepodlegla-krytykuje-zarzuty-i-grozi-sad,1,4905220,wiadomosc.html

To ściąganie młodych obcokrajowców do walki z polskimi nacjonalistami i faszystami skupionymi wokół ONR i Młodzieży Wszechpolskiej nie ma sensu. To było zupełnie niepotrzebne. Niemniej jednak dzisiaj już wiadomo, że np. niemieccy antyfaszyści byli aresztowani prewencyjnie już około godz. 12.00 i nie brali udziału w żadnych zadymach czy bijatykach. Burdy, ataki na policję, niszczenie mienia dokonywali polscy nacjonaliści wspólnie ze ściągniętymi tam specjalnie kibolami rodzimego pochodzenia.

Ps. Ja tego nie widziałem bo 11 listopada byłem w Łodzi na fantastycznym koncercie Sade w Atlas Arenie(był tam też Premier Tusk z Grabarczykiem i Kwiatkowskim - siedziałem blisko nich)
      • malkontent6 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 17:53
        Nie mam wątpliwośći, że można się spodziewać niczego dobrego ze strony ONR, MW, kiboli i innego ta łatajstwa, ale sciąganie posiłków z Niemiec do walki z nimi to też nic mądrego.
        • mara571 malkontencie, ty czytasz pierwsza strone 13.11.11, 18:11
          wiec doskonale wiesz, ze trwa kampania okreslonych kol lewackich majacych z Polakow zrobic Europejczykow pelna geba. Podziwiajacych homesksualistw, feministki, pogardzajacych religia i KK.
          Jako przynete w kampanii Palikota uzyto przyrzeczenie: marihuana bedzie legalna. I mlodzi kupili ta propagande.
          Teraz trzeba isc za ciosem: gdyby chlopaki z ONR, MW czy kibole pobili Polakow i Niemcow to mozna by wolac dalej o pomoc z Europy. Jeszcze bardziej liczna niz te delegacje na teczowe parady.
          Niestety plan nie wypalil i teraz trzeba sie tlumaczyc. Oczywiscie winni sa ci drudzy...
          • walter622 Re: malkontencie, ty czytasz pierwsza strone 13.11.11, 18:31
            mara571 napisała:
            > gdyby chlopaki z ONR, MW czy kibole pobili Polakow i Niemcow to mozna
            > by wolac dalej o pomoc z Europy.

No, a jeżeli by ci Polacy i Niemcy pobili kiboli to jaki scenariusz przewidujesz ? Przecież
            do tej pory pisałaś, że ci Niemcy są niesamowitymi, krzepkimi zbirami.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
      • mara571 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:03
        przyjacielu: Niemcow przybylo 200-stu. 8 autokarow. I palek nie mieli
        Ten wystep na Nowym Swiecie to byla tylko rozgrzewka: zapraszajacy zapomnieli powiedziec gosciom, ze tam idzie pochod panstwowy. Na Nowym swiecie palki mieli.
        • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:20
          mara571 napisała:

> przyjacielu: Niemcow przybylo 200-stu. 8 autokarow. I palek nie mieli
          > Ten wystep na Nowym Swiecie to byla tylko rozgrzewka: zapraszajacy zapomnieli p
          > owiedziec gosciom, ze tam idzie pochod panstwowy. Na Nowym swiecie palki mieli.

Mara, fantastyczny koncert Sade w Łodzi. Soul w całej najlepszej okazałości. O Niemcach, zadymach, kibolach i Wszechpolakach dowiedziałem się dzisiaj z telewizji. Niemieccy uczestnicy(ci aresztowani o 12.00 na Nowym Świecie) wyjaśniali całe zajście w TVN24.
          • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:23
            Antifa to organizacja paramilitarna.
            Zobacz jak są zorganizowani.

www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM&feature=player_embedded
            • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:31
              wojciech.2345 napisał:

> Antifa to organizacja paramilitarna.
              > Zobacz jak są zorganizowani.
              >
              > www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM&feature=player_embedded

Ok, ja ich nie bronię. Zupełnie nie potrzebnie ich zapraszano. Tyle, że już o 12.00 byli aresztowani więc nie za bardzo mogli zadymiać. Chodzi tylko o rzetelność informacyjną. Problemem nie byli Niemcy a Polacy(chyba głównie kibole bo oni tylko czekają na takie okazje), i to oni atakowali policjantów i niszczyli mienie. To już jest udowodnione.
              • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:35
                PA,
                jeśli wiesz kim jest autor tego listu, to nie będziesz miał najmniejszych wątpliwości
                co do oceny sytuacji.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,130627520,130627520,SLD_i_antyfaszysci_.html
                Następnym razem mogą stanąć naprzeciwko sobie dwie formacje paramilitarne.
                Co wtedy?
                • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:49
                  wojciech.2345 napisał:

> PA,
                  > jeśli wiesz kim jest autor tego listu, to nie będziesz miał najmniejszych wątpl
                  > iwości
                  > co do oceny sytuacji.
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/w,50,130627520,130627520,SLD_i_antyfaszysci_.html
                  > Następnym razem mogą stanąć naprzeciwko sobie dwie formacje paramilitarne.
                  > Co wtedy?

Wojtek, ja do tej pory nawet nie wiedziałem dokładnie kto i po co tych Niemców zapraszał??? Dziwne, że jest w to zamieszany Sierakowski bo chociaż jest od mnie dosyć mocno odległy światopoglądowo sprawiał pozytywne wrażenie i generalnie szanowałem go. Wielka szkoda, że doszło do tych starć i zadym i to akurat w nasze Święto Niepodległości.
                  Niemniej jednak ja nie mam zaufania do takich organizacji jak ONR, Młodzież Wszechpolska itp. Ja mam poglądy liberalne, jestem tolerancyjny. Nie przeszkadzają mi Żydzi, Arabowie, czy Turcy. Natomiast Niemcy(państwo) są naszym bliskim sojusznikiem i partnerem w UE a także najważniejszym partnerem gospodarczym i nie można psuć tych stosunków przez czyjąś głupotę. No nie można pleść takich bzdur jak J.Kaczyński - Niemcy przyjechali na nasze święto bić Polaków i robić z tego w tak prymitywny sposób polityki. J.Kaczyńskiemu już to i tak nic nie pomoże ale znowu trochę napsuje.
                  • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:56
                    W Polsce nie ma gleby dla faszyzmu, a Kaczyński nie podniósł
                    się po katastrofie smoleńskiej. PiS jest w permanentnym kryzysie.

Chyba demonizujesz Jarkacza.
                    • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:29
                      wojciech.2345 napisał:

> W Polsce nie ma gleby dla faszyzmu, a Kaczyński nie podniósł
                      > się po katastrofie smoleńskiej. PiS jest w permanentnym kryzysie.
                      >
                      > Chyba demonizujesz Jarkacza.

Nie, w gruncie rzeczy współczuję mu. To z jednej strony niezwykle uczciwy i wartościowy człowiek z drugiej wyjątkowy nieudacznik, człowiek starej daty, nie rozumiejący współczesnej Europy i dokonujących się przemian.
                      Wg. opinii psychologów i socjologów te zadymy czy zadymy kiboli to nie wyraz jakichś poglądów, tylko wyraz frustracji, niepowodzeń zawodowych, rodzinnych, itd. To samo się dzieje w całej UE. Politycy powinni w końcu zacząć wyciągać jakieś wnioski.
                      • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:31
                        przyjacielameryki napisał:
                        > Politycy powinni w końcu zacząć wyciągać jakieś wnioski.
                        ------------------------
                        Ano politycy wyciągają wnioski np. taki.
                        Mnie to coś przypomina.

wiadomosci.onet.pl/kraj/wojciechowski-to-moze-byc-przygrywka-do-delegaliza,1,4905276,wiadomosc.html
                        • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:39
                          wojciech.2345 napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                          > > Politycy powinni w końcu zacząć wyciągać jakieś wnioski.
                          > ------------------------
                          > Ano politycy wyciągają wnioski np. taki.
                          > Mnie to coś przypomina.
                          >
                          > wiadomosci.onet.pl/kraj/wojciechowski-to-moze-byc-przygrywka-do-delegaliza,1,4905276,wiadomosc.html

No coś Ty???? Wojciechowski jest cały czas na coś i na kogoś obrażony bo cały czas przegrywa. Wcześniej pożarł się w PSL-u bo też miał wielkie ambicje.
                          To kompletne bzdury. To nie jest tak, że jak ktoś coś napisze to tak ma być i tak będzie.
      • kaszebe12 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:08
        Dlaczego klamiesz , przyjacielu JUESEJA ? -I , na dodatek ,piszesz , ze niczego ,procz Sade i Tuska , nie widziales...
        • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:34
          kaszebe12 napisał:

> Dlaczego klamiesz , przyjacielu JUESEJA ? -I , na dodatek ,piszesz , ze niczego
          > ,procz Sade i Tuska , nie widziales...

Kaszebe, znowu za duża przecinków!!!!!
          • kaszebe12 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:58
            "Za duzo" , a nie "Za duza"...i odczep sie ,prosze ,od moich przecinkow.-Zwroc lepiej uwage na polszczyzne "autentycznych" Polakow,zwlaszcza tych zyjacych w Polsce. -Nad tymi z zagranicy lepiej sie nie zastanawiac...
            Skoro jestes tak zorientowany w temacie , czemu zadajesz pytania ?
            "...jest w nim jakas dzika zacieklosc niedozrozumienia" -pef wieszcz
            • przyjacielameryki Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:31
              kaszebe12 napisał:

> "Za duzo" , a nie "Za duza"...i odczep sie ,prosze ,od moich przecinkow.-Zwroc
              > lepiej uwage na polszczyzne "autentycznych" Polakow,zwlaszcza tych zyjacych w P
              > olsce. -Nad tymi z zagranicy lepiej sie nie zastanawiac...
              > Skoro jestes tak zorientowany w temacie , czemu zadajesz pytania ?
              > "...jest w nim jakas dzika zacieklosc niedozrozumienia" -pef wieszcz

No dobra, dobra!!! Wyluzuj! Już się odstawiam od tych przecinków, a niech sobie będą.
      • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:15
        przyjacielameryki napisał:
        > To ściąganie młodych obcokrajowców do walki z polskimi nacjonalistami i faszystami skupionymi wokół ONR i Młodzieży Wszechpolskiej nie ma sensu.
        ------------------------
        Antifa rozpoczęła występ od zaatakowania przebierańców w strojach napoleońskich - aktorów.
        Nie wiedziałem, że faszyzm ma już 200 lat.

Człowiek ciągle się uczy.
        • kaszebe12 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 18:59
          ...do grobowej deski , niestety.
        • walter622 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:26
          wojciech.2345 napisał:

> Antifa rozpoczęła występ od zaatakowania przebierańców w strojach napoleońskich
          > - aktorów.

Wojtus - znów bajdurzysz jak wczoraj z tym samochodem podpalonym przez policjantów.
          Cały ten ich chamski numer wyglądał następująco. Jakiś Niemiec plunął w stronę chłopaka
          w mundurze z epoki Księstwa Warszawskiego, co spowodowało bardzo ożywioną wymianę zdań.
          Natychmiast interweniowali policjanci i na tym cała sprawa się zakończyła. Wbrew twierdzeniom Mary Niemcy nie mieli kijów baseballowych.
          Przy tym ci "przebierańcy" nie są aktorami tylko członkami klubów rekonstrukcji
          historycznej. Niemcy mieli więcej szczęścia niż rozumu - to środowisko jest wyjątkowo
          zżyte i solidarne tak więc cały pochód "przebierańców" w razie czego by natychmiast dowalił tym Niemcom. Na dodatek byli jeszcze członkowie klubów którzy w pochodzie nie brali udziału i byli tylko zwykłymi widzami.
          • wojciech.2345 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:37
            walter622 napisał:
            > Cały ten ich chamski numer wyglądał następująco. Jakiś Niemiec plunął w stronę
            > chłopaka w mundurze z epoki Księstwa Warszawskiego ...
            ------------------------
            Tja.

galopujacymajor.wordpress.com/2011/11/13/niemiecka-antifa-zdemolowala-miasto/
          • kaszebe12 Re: Internacjonalizm - pytania. 13.11.11, 19:37
            Znowu wyklocamy sie o detale.-Przejdzmy , w koncu, do meritum...
            "Artystom trzeba wybaczyc , gdyz zyja oni w innym wymiarze i kieruja sie glownie emocjami a nie mozgiem"- pef filozof.
            • kaszebe12 Errata 13.11.11, 19:38
              "mozgiem" zastapic prosze "rozumem"
          • malkontent6 Re: Internacjonalizm - pytania. 14.11.11, 08:14
            walter622 napisał:

> Jakiś Niemiec plunął w stronę chłopaka w mundurze z epoki Księstwa Warszawskiego

Dlaczego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka