tojabogdan 03.01.12, 20:23 iobic.de/silikon od czasów jana sebastiana bach, nic dobrego stamtąd nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojabogdan Re: No Bethovena tez lubie :) 03.01.12, 21:47 no znalazłoby się i jeszcze kilka wyjątkowych osobowości ze świata muzyki czy nawet literatury... Beethoven aż taki znów niemiecki nie był, bo ojciec gdzieś z Brabancji, a życie artystyczne spędzał też nie w wiedniu wj-k napisał: > o Schumanie nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: ... znów te niemce 03.01.12, 22:32 znalazloby sie pare rzeczy. Ale ja nie o tym. Jak ktos chce wysokich zyskow i niskich kosztow kupuje zawsze dziadostwo. Szkoda mi tych amazonek. Idiotek nie zaluje... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jacy Niemcy? 03.01.12, 22:37 Francuzi...Poly Implant Prothese zaczal oszczedzac na produktach silikonowych i zaczal dodawac jakis chemikaliow przemyslowych. Jedna kobieta zmarla. Firme zamknieto. Syn jej tworcy zalozyl walsnie nowa forme. Bedzie wytwarzac...impntaty silikonowe. Nienawisc cie zaslepia bogus. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jednak Niemcy 03.01.12, 22:40 zajrzyj do linka, to sie dowiesz, kto dostarczyl "budowlany" silikon. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Kto robil protezy 03.01.12, 22:45 jest winny a nie dostawca tej firmy. Dostawca dostal zamowienie i nie musial wiedziec do czego jego produkt sluzy. Zastanowze sie choc troche. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Kto robil protezy 03.01.12, 22:51 zalozymy sie, ze chodzilo o najtanszy surowiec? Zreszta prokuratorzy pewnie znajda faktury i zamowienia. Wtedy sie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Juzesmy sie dowiedzieli 03.01.12, 22:58 bo to sami Niemcy powiedzieli, ze dostarczali produkty PIP. To PIP dostarczal je chirurgom. I PIP oklamywal kontrolerow sluzby zdrowia (bo znal daty kontroli i stosowal wowczas prawidlowa formulacje protez) i to PIP jest odpowiedzialny za ten skandal. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k winien jest ten, kto wiedzial. co czyni. 03.01.12, 22:51 dostawca moze sie co prawda domyslec. ale gdyby za kazdym razem reagowal, to kapitalizm, jako system by juz dawno padl. Odpowiedz Link Zgłoś
melord niemiecka solidnosc,rzetelnosc... 03.01.12, 23:21 widac to juz dzisiaj slogany domena jednej nacji "szwindele" widac robi kariere rowniez u Niemca Odpowiedz Link Zgłoś
j-k smiesznosc. 03.01.12, 23:33 Gdy Ci sprzedam tone nawozow sztucznych: np. azotan potasu (KNO3) z czego mozesz zrobic pare ladnych bomb to JA mam miec wyrzuty sumienia? J.K. chemik. Odpowiedz Link Zgłoś
melord nie badz naiwny 03.01.12, 23:46 j-k napisał: > Gdy Ci sprzedam tone nawozow sztucznych: > > np. azotan potasu (KNO3) z czego mozesz zrobic pare ladnych bomb > > to JA mam miec wyrzuty sumienia? > > J.K. > chemik. tak,powinienes miec...... od wielu lat sprzedaz nawozow sztucznych jest kontrolowana...kto kupuje? nawet probuja to robic w Afganistanie,rowniez od wielu lat obowiazkiem finalnego producenta jest kontrolowanie jakosci surowcow/komponentow...itd ktore sprowadza/importuje......to on odpowiada za produkt i jego jakosc,nikt inny Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot. 04.01.12, 00:13 KNO3 (azotan potasu) jest dostepny jako nawoz WSZEDZIE w milionach ton. kontrolowac sie tego nie da. J.K. chemik. Odpowiedz Link Zgłoś
melord naiwny i ignorant 04.01.12, 00:22 nie pracowales w przemysle dzisiaj kontroluje sie wiecej niz sobie wyobrazasz gdzie,co,od kogo,komu....oczywiscie nie mam na mysli masla czy paieru toaletowego Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkotu i niewiedzy cd... 04.01.12, 00:25 melord napisał: > nie pracowales w przemysle pracowalem nieuku i w przemysle i w nauce. i nabycie w Europie 1 tony KNO3 - gdy ma sie znajomego rolnika, nie jest zadnym problemem. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. chemik i ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
melord zaczynasz kumac,z oporami coprawda 04.01.12, 00:41 >>gdy ma sie znajomego rolnika, jeszcze trzeba miec znajomego dostawce kwasu czy innego chemicznego badziewia aluminium po znajomosci dostac i dodac znac proporcje(te mozna kupic od j-k)pomieszac toto i dopiero ewentualnie wybuchnie Odpowiedz Link Zgłoś