Dodaj do ulubionych

Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski

18.01.12, 23:28
Czytam możliwie sporo tego, co ukazuje się nt Polski w mediach i zachodnich i krajowych.
I wygląda na to, że ostatnio wszyscy są absolutnie zgodni - jak to w demokracji, że Polska jest krajem-marzeniem. W Polsce wszystko jest nagle super:

wzrost gospodarczy jest super, zadowolenie społeczne jest super, kryzys mija Polskę szerokim łukiem - też super, Niemcy uciekają masowo do Polski za pracą i za wreszcie godziwą płacą - też super, kraj siedzi na łupkach, już nie tylko gazowych ale i ropnych - to już super, super... Powoli wygląda na to, że Polska to najzieleńsza z zielonych wysp.

Tylko czemu agencje ratingowe nie dają jej skutkiem tych świetnych wyników AAA? Czemu rząd polski się denerwuje, gdy ubodzy Holendrzy chcą usunąć do bogatej polskiej zielonej wyspy polskich bezrobotnych?

Trochę mieszkam w starej EU i dlatego już się boję czytając tyle pochwał naraz. Pamiętam jak krajem super, super były Hiszpania czy inna Irlandia, co to się wtedy nie działo, jaki był zachwyt!!! Ech - bycie super, super to jak w "Ojcu chrzestnym" potrafi być pocałunkiem śmierci. Oby tym razem tak nie było.
Obserwuj wątek
    • j-k Evelein - tlumaczylem Ci 18.01.12, 23:34
      Ze Holendrzy zamierzaja zatopic polskie (cale sczescie jusz nie nie niemieckie)
      Zulawy
      i to dopiero bendzie klopot.
      • elka-sulzer Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 18.01.12, 23:42
        Bolu zebow dostaje, czytajac "dobromyslne" stenogramy przeroznych prestytytutek "wolnomedialnych" ... Wypisuja bezmyslnieto co im korporacyjana slina na jezyk przyniesie. Doslownie!
        • j-k placz dzieciecia islamskiego 18.01.12, 23:50
          pisz na Berdyczow
          od dawna zaznaczam,
          ze GW jest pro-amerykanska i pro-zraelska.
      • eva15 Re: Evelein - tlumaczylem Ci 18.01.12, 23:48
        Ja od dawna tłumaczę ci tylko jedno - idź spać!
        • j-k Re: Evelein - tlumaczylem Ci 18.01.12, 23:51
          eva15 napisała:

> Ja od dawna tłumaczę ci tylko jedno - idź spać!

z Toba zawsze.
          tylko 69 nie lubie.
          reszta
          w sam raz.
          • eva15 Re: Evelein - tlumaczylem Ci 18.01.12, 23:58
            j-k napisał:
            > eva15 napisała:
            > > Ja od dawna tłumaczę ci tylko jedno - idź spać!
            >
            > z Toba zawsze.

Więc wygląda na to, że zawsze będziesz cierpiał na bezsenność. a brak snu powoduje bełkot i zwidy, mary (nomem omen) nocne.
            • eva15 Re: Evelein - tlumaczylem Ci 18.01.12, 23:59
              korekta:
              nomen omen
            • j-k Evelein - nie nerv sie 19.01.12, 00:03
              ja poza "69" wszystko potrafie
              nawet US moge nie kochac.
              • eva15 Re: Evelein - nie nerv sie 19.01.12, 00:17
                Najbardziej potrafisz się narzucać.
                • j-k Evelein - weiter nie nerv sie 19.01.12, 11:45
                  eva15 napisała:
                  > Najbardziej potrafisz się narzucać.

Tobie zawsze.
                  PUKI sie nie uspokoisz i odkleisz od polskich Interesow.

na US mozesz pluc.
                  to kazdy potrafi
                  rozumiem i nie zglaszam sprzeciwu.
                  na Zydzie mozesz jezdzic - jak na kulawej kobyle.
                  To jusz bywa zalosne.

Ale plucie na Polske
                  na polskim forum
                  - to czyste chamstwo.

• eva15 Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 18.01.12, 23:45
      Polska nawet odżywia się najzdrowiej w EU - Poalcy jedzą najwięcej warzyw i owoców, a nie tam jakieś schaboszczaki, kapustę i kartofle:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10991029,Polacy_jedza_najwiecej_warzyw_i_owocow_w_Europie.html

Jeszcze tylko brakuje, by EU, po dokładnych badaniach rzecz jasna uznała, że w Polsce mieszka najwięcej ludszi mądrych i pięknych z całej Unii.
    • eva15 Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 18.01.12, 23:54
      You forgot p_fcio!
      • polski_francuz Agent Russlanddeutsche 19.01.12, 12:02
        niezadowolona, ze o Polsce dobrze pisza. I jak to madra kobieta musi stress na kims wyladowac.

Moze bys sie tak ozenic? Jest tylu pieknych Russlanddeutschen wokol? Na ten przyklad agent Small Dick

PF

• eva15 Francowate frustracje 19.01.12, 12:13
          Najwyraźniej to ty, francowaty, musisz jakieś frustracje wyładować, więc wlazłeś znów na forum tylko po to, by obrażać i zaczepiać.
          • polski_francuz Kacapko 19.01.12, 15:07
            sama zaczelas a plazem twych zaczepek nie puszcze.

PF
            • eva15 Re: Kacapko 19.01.12, 17:14
              polski_francuz napisał:

> sama zaczelas a plazem twych zaczepek nie puszcze.

Ja o tobie do Kamandira grzecznie per "p-fcio", ty na to po raz koplejny ściekiem wyzwisk.
              Zadławisz się kiedyś własną żółcią, biedaku nieszczęśliwy i sfrustrowany.
              • polski_francuz Biedaczko 19.01.12, 17:20
                martw sie swoimi frustracjami. Ja moich zdjec w kostiumie kapielowym publicznosci nie pokazuje ani nie szukam partnerow na forum.

Juz ci raz napisalem, ze za pf-cia dostaniesz Russlanddeutsche. Prowokujesz to obrywasz.

PF
                • eva15 Francowaty zupełnie zwariował 19.01.12, 17:25
                  polski_francuz napisał:

> martw sie swoimi frustracjami. Ja moich zdjec w kostiumie kapielowym publicznosci nie pokazuje ani nie szukam partnerow na forum.

Widziałeś gdzieś moje zdjęcie w kostiumie kąpielowym na publicznym forum? Dawaj, ciekawa jestem, jak wyglądam.

>ani nie szukam partnerow na forum.

Czujesz się podrywany? A białe myszki też już widzisz?

> Juz ci raz napisalem, ze za pf-cia dostaniesz Russlanddeutsche. Prowokujesz to obrywasz.

Jeśli p_fcio to wyzwisko, to na psychiatrę już stanowczo za późno.
                  • polski_francuz Kacapko 19.01.12, 17:27
                    czemu szukasz zwady? Prowokujesz to obrywasz. Prosciej wytlumaczyc nie potrafie.

PF
                    • eva15 Francowaty, pokaz moje zdjęcie! 19.01.12, 17:44
                      Czekam, chcę zobaczyć, jak wyglądam. Dawaj, rzekłeś, że jest, to teraz dawaj.
                      • polski_francuz W lustro sie popacz 19.01.12, 17:55
                        "chcę zobaczyć, jak wyglądam"

Mysle, ze dyskusje na tym zakonczymy.

PF
                        • eva15 Re: W lustro sie popacz 19.01.12, 17:58
                          polski_francuz napisał:

> "chcę zobaczyć, jak wyglądam"
                          >
                          > Mysle, ze dyskusje na tym zakonczymy.

Weź się za polski, francowaty, zamiast gapić się na moje zdjęcie i podniecać.
                          Po polsku piszemy popatrz, nie popacz.
                          • polski_francuz Popacz 19.01.12, 18:04
                            siem jaka inteligentna kacapka. No i co lustro powiedzialo?

PF
                            • eva15 Re: Popacz 19.01.12, 18:07
                              Czekam na zdjęcie, chcę porównać. Do roboty franca, dawaj wreszcie zdjęcie, a może ty tylko po próżnicy ozorem mielesz?
                              • polski_francuz Zaproponowalas zdjecie 19.01.12, 18:09
                                czy nie? Odpowiedz na pytanie kacapko.

PF
                                • eva15 Francowaty oszczerco 19.01.12, 18:13
                                  polski_francuz napisał:

> czy nie? Odpowiedz na pytanie kacapko.

Wskaż wreszcie, gdzie proponowałam rozbierane zdjęcie, bo o tym cały czas piszesz.
                                  • polski_francuz Klamliwa kacapko 19.01.12, 18:18
                                    zapronowalas zdjecie czy nie?

PF
                                    • eva15 Psycholu, 19.01.12, 18:32
                                      Piszesz o jakimś rozbieranym zdjęciu w kostiumie kąpielowym. Wskaż wreszcie , gdzie je zaproponowałam.
                                      • polski_francuz Czekam 19.01.12, 18:35
                                        na odpowiedz na pytanie czy zaproponowalas rozebrane zdjecie czy nie.

Nie ma co sie wyzywac bez potrzeby. Teraz juz chodzi tylko o prawdomownosc.

PF
                                        • eva15 Re: Czekam. Przecież odpowiedź już dałeś 19.01.12, 18:40
                                          Nikt inny jak ty właśnie napisał, że ja zaproponowałam rozbierane zdjęcie. Czekam więc na link z mojej wypowiedzi na podst. której to ogłosiłeś na forum.
                                          • polski_francuz Migasz sie 19.01.12, 18:45
                                            i migasz od odpowiedzi.

Jest sie kim sie jest i robi sie to co sie robi. Nie ma co udawac kogos innego.

PF
                • j-k P-F, praszu :) 19.01.12, 17:28
                  mezczyzna przyjmuje ciosy (a zwlaszcza damski boks) na Klate
                  mnie tez sie nie raz tu oberwalo i nie robie z tego najmniejszego problemu.

Polacy sa szarmanccy wobec kobiet
                  i wydawalo mi sie, ze Francuzi tez.

po mordach leja sie tylko faceci.
                  i wtedy jest o.k.
                  • polski_francuz Dzi-kej 19.01.12, 17:36
                    alez ja nikogo nie zaczepiam. Poprosilem kilka razy grzecznie o nieszukanie zwady i niepisanie obrazliwych osobistych postow. Okazalo sie to zbyt trudne.

Sprobujmy zatem oko za oko o zobaczymy jakie to da rezultaty.

PF
                    • j-k Re: Dzi-kej 19.01.12, 17:40
                      Nie tedy droga, Starry.

Kobietom sie ich kobiecosc wybacza.

3miej sie.

J.K.
                      • polski_francuz Kobiecym kobietom 19.01.12, 17:42
                        owszem. Ale ja tu kobiecosci nie widze.

Pozdro

PF
                        • eva15 Slepy francowaty 19.01.12, 17:46
                          polski_francuz napisał:

> owszem. Ale ja tu kobiecosci nie widze.

Masz zdjęcie i to rozbierane i jeszcze nie widzisz?
                          • polski_francuz Zdjecie 19.01.12, 17:50
                            bylo tylko dla agentow.

PF
                            • eva15 Re: Zdjecie 19.01.12, 17:55
                              A dopiero co twierdziłeś, że było wystawione publicznie, odmieniło ci się, bidulo... Co tam się jeszcze w twojej główce ulęgnie, francowaty? Skoro jednak nie byo wystawione publicznie,a tylko dla agentów, to skąd wiesz, że było w kostiumie kąpielowym, agencie jeden! Dawaj zdjęcie, francowaty i się nie wykręcaj.
                              • polski_francuz Chcesz napisac 19.01.12, 18:03
                                kacapko, ze nie proponowalas zdjecia rozebranego? Dobrze cie zrozumialem?

PF
                                • eva15 Franca dawaj linka do moich słów 19.01.12, 18:05
                                  polski_francuz napisał:

> kacapko, ze nie proponowalas zdjecia rozebranego? Dobrze cie zrozumialem?

Francowaty, wskaż cytat, gdzie proponuję moje rozbierane zdjęcie.

Czekaaaam, bystrzaku pocieszny.
                                  • polski_francuz Kacapa 19.01.12, 18:07
                                    wpierw odpowiedz na pytanie, ktore ci zadalem.

PF
                                    • eva15 Francowaty oszczerca 19.01.12, 18:11
                                      polski_francuz napisał:

> wpierw odpowiedz na pytanie, ktore ci zadalem.

Franca, albo dasz linka do moich słów, albo, co wiadomo, jesteś kłamczuchem i oszczercą. Nie znajdziesz takiego linka, bo nie istnieje, więc masz u mnie awans:

od dziś będziesz nazywany francowatym oszcercą , bądź francą-kłamczuchą.

Powiedz, co wolisz.
                                      • polski_francuz Klamliwa kacapo 19.01.12, 18:19
                                        zaproponowalas zdjecie czy nie?

PF
                                        • igor_uk Janusz. 19.01.12, 18:23
                                          Nu i co?Czemu nie napisales juz donosa na forumowicza, piszacego pod nickiem polski_francuz? Czy to co on tu wypisuje nie lamie regulamina,o zwyklej kulturze juz nie wspomne?
                                        • eva15 Franca, nie wiesz, co piszesz? 19.01.12, 18:29
                                          A piszesz o rozbieranym zdjęciu w kostiumie kąpielowym. Nadal czekam na linka do tej mojej rzekomej propozycji.
                                          • polski_francuz A ja czekam na odpowiedz 19.01.12, 18:33
                                            na pytanie: czy zaproponowalas rozebrane zdjecie czy nie?

Odpowiesz na pytanie to sie rozmowa posunie. Na razie sie zapetlila.

Mamy tu Igora, ktory sie dopisuje. Zadajmy jemu pytanie zatem. Czy forumowiczka Eva15 zaproponowala rozebrane zdjecie na forum czy nie?

PF
                                            • eva15 Re: A ja czekam na odpowiedz 19.01.12, 18:37
                                              Zwariowałeś do reszty. Przecież TO TY napisałeś powyżej, że ja zaproponowałam rozbierane zdjęcie.
                                              Uznałeś to za FAKT, a teraz pytasz? To oznacza, że sam uważasz, że nie masz wszystkich klepek w głowie.
                                              • polski_francuz Albo sie pisze prawde 19.01.12, 18:42
                                                albo sie klamie.

Moje pytanie jest czy zaproponowalas rozebrane zdjecie na forum albo nie. Wystarcza trzy litery (tak albo nie) i nie ma sprawy.

PF
                                                • igor_uk Ewa. 19.01.12, 18:45
                                                  Olej tego gada.Przeciez kazdy widzi,ze on sklamal i teraz wije sie jak waz.
                                                  • eva15 Masz rację, Igor 19.01.12, 18:49
                                                    Tak, masz rację, olewam. Napisał kłamczuch , że dałam na forum rozbierane zdjęcie, a teraz żąda ode mnie dowodów, że to zdjęcie dałam. Kłamczuch i wariat.
                                                • eva15 Albo sie pisze prawde. No właśnie. 19.01.12, 18:50
                                                  To TY, nie ja, twierdzisz, że dałam, więc proszę podaj wreszcie DOWODY na twoją własną prawdomówność..
                                                  • eva15 Franca, pomyleniec 19.01.12, 18:53
                                                    Franca pisze:
                                                    - eva wstawiła rozbierane zdjęcie na forum
                                                    eva na to:
                                                    - franca, udowodnij to, podaj stosownego linka
                                                    franca na to:
                                                    - eva powiedz, dałaś zdjęcie czy nie

Franca, sorry, nadajesz się tylko do psychiatry.
                    • igor_uk polski_francuz. 19.01.12, 17:44
                      Ty odrazu wal Ewe w twarz .Co tam bedzie jekies babsko podskakiwac do czlowieka o bardzo wysokiej kulturze i dobrym wyksztalceniu.
                      A jak nie,to mozno i skopac nogami po brzuchu. Chamskie babsko trzeba, przeciez, uczyc kulturze.

polski_francuz napisał: Sprobujmy zatem oko za oko o zobaczymy jakie to da rezultaty
                      • eva15 Francowaty jest w absolutnym amoku 19.01.12, 17:48
                        Zwariował całkowicie i ostatecznie. Uważa, że nazywanie go p_fciem to chamstwo, na ktore oko za oko chamstwem odpowie, twierdzi, że ma moje zdjęcie w kostiumie kąpielowym i podejrzewa, że go podrywam.

Ale kabaret!
                        • polski_francuz Kacapko 19.01.12, 17:51
                          widze ze probujesz dalej manipulowac. Przestan to i ja przestane.

PF
                          • eva15 Re: Kacapko 19.01.12, 17:57
                            Zacząłeś, a teraz chcesz abym ja przestała? A po co, mnie to bawi, jak ty się pogrążasz, francowaty.
                            • igor_uk Zwariował całkowicie i ostatecznie? Nie.... 19.01.12, 18:09
                              Ewa ,pisalem o tym forumowiczu juz rok temu,kiedy zwrocilem uwage na to,ze on udaje z siebie kogos innego,niz kim jest naprawda.Wtedy napisalem,ze mozno wiele rzeczy udawac,ale nie da sie z siebie udawac czlowieka inteligentnego i kulturalnego.Bo jak by czlowiek nie staral sie pokazac,ze posiada wiedze,glupota zawsze wyjdzie,tak samo jak i chamstwo.
                              Glupota wykazuje sie na okraglo,a i cham z niego wylazi dosc regularnie.W sumie jego zachowanie jest ,jak na niego,normalne,zadnego zwariowania nie widze.
                              • eva15 Re: Zwariował całkowicie i ostatecznie? Nie.... 19.01.12, 18:14
                                Ja jednak mam wrażenie, że mu się jeszcze pogorszyło, choć zdawało by się, że to niemożliwe.
                          • eva15 Francowaty,co jest,wyczerpał ci się zapas wyzwisk? 19.01.12, 18:03
                            • polski_francuz Kacapko 19.01.12, 18:05
                              jakich wyzwisk?

PF
                              • eva15 Franca wamoku 19.01.12, 18:08
                                Franca zatraciła całkiem poczucie rzeczywistości?
                                • polski_francuz Kacapa prowokuje 19.01.12, 18:11
                                  i obrywa.

PF
                                  • eva15 Tępa franca 19.01.12, 18:16
                                    Franca, ty naprawdę jesteś taka tępa, by nie widzieć, że ja się twoim amokiem bawię i go coraz bardziej prowokuję? Drażnię cię już teraz z pełną premedytacją.
                                    • igor_uk Ewa. 19.01.12, 18:20
                                      To co Ty robisz,jest niehumanitarne.
                                      • eva15 Re: Ewa. 19.01.12, 18:25
                                        igor_uk napisał:

> To co Ty robisz,jest niehumanitarne.

Eee tam, franca i tak nie kuma. On myśli., że to on mne denerwuje a każdym razie tak sobie wmawia.
                                    • polski_francuz Kacapa 19.01.12, 18:21
                                      mnie draznisz?

Raczej sama sie denerwujesz.

PF
                                      • igor_uk do francowatej swoloczy. 19.01.12, 18:43
                                        Jestes paskudnym wrednym czlowiekiem,niegodnym byc przedstawicielem zadnego narodu.Jestes nie tylko tepym chamem,a i do tego klamca.
                                        Ewa napisla dokladnie to:
                                        "Nagrodą jest moje zdjęcie w stroju wakacyjnym z Turcji sprzed ca 2 lat (zakładam, że nikt nie wygra )))" .

Od dzis nie bedziesz mogl prowadzic zadnego watka.Uprzedzam,kazdy twoj watek bede doprowadzac do poziomu zwyklej pyskowki,takiej,jaka zrobiles tutaj.
                                        Nu chyba ze grzecznie przeprosisz Ewe,a Ewa twoi przeprosiny przyjmie.
                                        • polski_francuz Dzieki 19.01.12, 18:54
                                          za pomoc Evie15. Zaczelo sie od uwagi n/t moich frustracji i skonczylo sie frustracjami innych.

Raz jeszcze przypominam reguly gry: za pf-cia i za zlosliwe uwagi ta forumowiczka dostanie Russlanddeutsche.

PF
                                          • eva15 Franca, czekam na linka 19.01.12, 18:59
                                            Stwierdziłeś oszczerco, że ja wstawiłam rozbierane zdjęcie na forum. Nadal czekam na dowód w postaci linka do mojej wypowiedzi.

Jesteś, franca nastajaszczym głupcem i chamem zarzygującym forum swoimi brudnymi myślami i pomówieniami.
                                          • igor_uk Re: Dzieki 19.01.12, 19:03
                                            Czlowieku,znajdz w sobie chociaz by odrobine mezczyzne i przepros Ewe,za te pomowienia.
                                        • eva15 do francowatej swoloczy zarzygującej forum 19.01.12, 18:56
                                          No właśnie, a ja ciągle czekam na francowatego linka do mojej rzekomej wypowiedzi o rozbieranym zdjęciu.

Franca widać potajemnie o tym marzył i głupio wyszło, wziął swoje fantazją za fakty i zarzygał forum.
                                          • polski_francuz Po co te nerwy 19.01.12, 19:03
                                            i po co wyzwiska szanowna forumowiczko?

Nie obrazaj innych i to w zupelnosci wystarczy.

PF
                                            • igor_uk Re: Po co te nerwy 19.01.12, 19:04
                                              Czy zdobedziesz sie na zwykle - przepraszam?
                                              • eva15 Re: Po co te nerwy 19.01.12, 19:11
                                                igor_uk napisał:

> Czy zdobedziesz sie na zwykle - przepraszam?

Przecież on nie ma ZADNEGO formatu i kultury.
                                            • eva15 Cierpliwie czekam na linka 19.01.12, 19:11
                                              Jakie nerwy, oszczerco i kłamco? J adalej cierpliwie czekam na linka do mojej wypowiedzi o rozbieranym zdjęciu. Nie przepuszczę ci tej wypiowiedzi, aż podasz dowód.
                                              • czlowiek_ksiazka najdroższa evo15 - czemu to służy?? 19.01.12, 22:21
                                                Przez bite godziny "dyskutujesz" dzisiaj na forum ze stworem internetowym najprawdopodobniej z odchyleniami - po co i czemu to służy? To samo - w te i we wte.

Nie szkoda ci cennego czasu, evo15, na puste połajanki z łobuzami sieciowymi spod znaku bezzębnych lobotomów od banderowców? I tak od tygodni (miesięcy?)... :(

Dzięki takim właśnie dyskusjom forum zeszło(!) już na psy... :(
                                                Do czego chcesz przekonać francowatego stworka - że białe jest białe??
                                                Po co?? On spod znaku patryjotów. I tak nie uwierzy.
                                                • eva15 Re: najdroższa evo15 - czemu to służy?? 19.01.12, 23:00
                                                  Niczemu to nie służy oprócz tego, by głupawej francy raz na zawsze przetrącić kręgosłup. Akurat dziś mi się na to zebrało, bo się franca mocno podłożył kłamstwem i oszczerstwem pod moim adresem. Normalnie omijam go jak...no jak wiadomo co, bo brzydko pachnie.

• igor_uk zgadza sie ,Ewo. 19.01.12, 23:10
                                                    Dzis ta paskuda przeszla sama siebie.Cos mi sie wydaje,ze znow na dluzej zamknie sie,jak to juz bylo kilka razy,zawsze po tym,jak byl zlapany na glupocie.
                                                  • eva15 Re: zgadza sie ,Ewo. 19.01.12, 23:26
                                                    No właśnie, chamstwo jednak należy tępić, czyli reagować. Moi kulturalni rodzicie niepotrzebnie uczyli mnie od dziecka, by ustąpić głupszemu i dać sobie spokój z chamstwem. Dziś wiem, że to jest najlepsza recepta na to, by głupota przejęła całe pole i zalała je swoim nawozem.
                                                  • czlowiek_ksiazka nie ma zgody,evo15 19.01.12, 23:42
                                                    Chamstwo można i należy tępić, jeśli jest rozumne(!).

W kontaktach ze stworami-lobotomami z internetu czy z partią patryjotów z Europy Środkowo-Wschodniej zaleca się szczególną ostrożność. Słusznie piszesz - obchodzimy toto szerokim łukiem.

Uważasz, evo15, że jeśli nie odpowiesz francowatemu w jego stylu, to stracisz szacunek i poważanie w oczach lubata czy moich!?? No żesz przestań, tak nie będzie!
                                                  • eva15 Re: nie ma zgody,evo15 19.01.12, 23:48
                                                    C_k tak naprawdę to Ty i Lubat macie rację. Ale co a poradzę, że czasem ponosi mnie niemiecki temperatent i niemiecka gorąca krew, ha, ha, kto z mim przestaje....
                                                    Wybacz to takie odchylenia, ja z i walczę, zauważ proszę, jak rzadko mi się to ostatnio zdarza.
                                                  • eva15 Re: nie ma zgody,evo15 19.01.12, 23:51
                                                    Korekta, za szybko puściłam tekst (ach ten temperament!):

>C_k tak naprawdę to Ty i Lubat macie rację. Ale co ja poradzę, że czasem ponosi
                                                    > mnie niemiecki temperament i niemiecka gorąca krew, ha, ha, kto z kim przestaje...
                                                    > > Wybacz to takie odchylenia, ja z nimi walczę, zauważ proszę, jak rzadko mi się to
                                                    > ostatnio zdarza.
                                                  • czlowiek_ksiazka Re: nie ma zgody,evo15 20.01.12, 00:24
                                                    Szkoda po prostu twojego talentu i czasu, evo15, na lobotomów i p_fciów.

Chyba, że masz go w n-dmiarze, a!, no to rozumiem...
                                                  • eva15 Re: nie ma zgody,evo15 20.01.12, 00:29
                                                    A gdzie tam ale coś mi dzisiaj odbiło, bo piątki mam z reguiły wolne, więc poczułam się już jak na wolnym weekendzie, zamiast zająć się tym, co zalega na biurku i w chałupie.
                                        • yurek11111 igorczik,najmadrzejszy byl mlody...:-))))))) 20.01.12, 00:12
                                          Nawet nie chcial nagrody,przewidzial ze z evci moze by "Matka Boska"...:-))))

Idzie dwoch kumpli,ktorzy dawno sie nie widzieli...
                                          Jeden pyta -ozeniles sie ?
                                          Drugi -tak,pare lat temu...
                                          Jak sie nazywa zona?
                                          -Maria,ale wszyscy mowia "Matka Boska"...
                                          Pierwszy-Matka boska, a czemu???
                                          -Nie wiem...
                                          A masz zony zdjecie?
                                          -Mam
                                          -Pokaz...
                                          -O, zobacz...
                                          Pierwszy spogladajac na zdjecie szpetnej malzonki-Ooooo, Matka Boska....
                  • jk2007 Cherchez la femme! 19.01.12, 17:54
                    j-k napisał:
                    > Polacy sa szarmanccy wobec kobiet i wydawalo mi sie, ze Francuzi tez.
        • g-48 Re: Agent Russlanddeutsche 19.01.12, 16:12
          Moze bys sie tak ozenic? Jest tylu pieknych Russlanddeutschen wokol? Na ten prz
          > yklad agent Small Dick
          A co jestes znowu do wziecia ze oferujesz swoje uslugi ?!
          Zostaw Efcie w spokoju bo watek jest na czasie a ze demoluje obecny rzad to nie powinno cie obchodzic w koncu znalazles swoja przystan w Francji.
    • j-k nie, wywieszam tam flagge 18.01.12, 23:57
      zobacz , jak pieknie brzmi
      bartoschewski.com/
    • mara571 to chyba nie tylko medialne kreacje 18.01.12, 23:57
      w kantynie kolega zadaje przy obiedzie pytanie, czy jest bezpiecznie trzymac forse w Commerzbank.
      Bylo to po ogloszeniu wynikow stress-testu.
      Krotko rzucam halso: wystarczy, ze sprzedadza swoje banki w Polsce i dostana potrzebne miliardy.
      Kolega rzuca uwage: tja banki w Polsce.
      I dostaje blyskawicznie odpowiedz od drugiego: radzilbym ci sie nie smiac, tylko poczytac albo lepiej tam jechac. Zdziwisz sie.
      Ja sie juz nie odezwalam w dalszej dyskusji, ktora szybko zeszla na Grecje...
      • eva15 Re: to chyba nie tylko medialne kreacje 19.01.12, 00:01
        A zdziwienie wspomniane przez cytowanego kolegę czego miałoby dotyczyć?
        • extremeconcept.pl Re: to chyba nie tylko medialne kreacje 19.01.12, 00:10
          To takie rozwinięcie kwintesencji hasła "by żyło się lepiej"...

900 miliardów PLN...

900 miliardów PLN...

901 miliardów PLN...

901 miliardów PLN...

906 miliardów PLN...

912 miliardów PLN...

tik-tak-tik-tak-tik-tak...
          • mara571 Re: to chyba nie tylko medialne kreacje 19.01.12, 00:23
            www.staatsverschuldung.de/schuldenuhr.htm
            www.usdebtclock.org/
            www.optimal-banking.ch/schuldenuhr.php
            itd
            itd
            itd
            itd
            itd
      • mara571 Re: to chyba nie tylko medialne kreacje 19.01.12, 00:05
        obydwaj panowie organizowali jako mlodzi ludzie pomoc humanitarna w 1982 roku i jezdzili do Polski z paczkami, szukali lekarstw.
        Ten drugi odwiedza Polske raz na dwa trzy lata.
        • eva15 Re: to chyba nie tylko medialne kreacje 19.01.12, 00:22
          Aaa Gutmenchen, to ładnie, ale co z tego odnośnie aktualnej analizy?
    • j-k may bee 18.01.12, 23:58
      bartoschewski.com/
    • eva15 Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 19.01.12, 00:18
      On jest two in one, podobnie jak Januszek.
    • eva15 Re: eva to tak jak z przypowiescia o swince 19.01.12, 00:23
      Brutalne, ale prawdziwe..
      • mara571 nieprawdziwe 19.01.12, 09:40
        w dzisiejszych czasach tlusta swinia w rzezni to tylko klopot i nizsza cena.
        W ramach walki z otyloscia, epidemia nadcisnienia itp ustalono, ze swinki dostarczane do rzezni nie powinny wazyc wiecej niz 110 kg.
    • dirloff Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 19.01.12, 01:54
      Eva, każdy dobry gospodarz chwali własne obejście i poklepuje woły robocze... Ponieważ Niemcy - i niemieckie media, prasa - są gospodarne, to i chwalą ile tylko wejdzie... Polska pod rządami PO coraz bardziej przypomina protektorat Berlina, a Tusk wraz z Sikorskim werbalizują życzenia Anieli Makreli jeszcze zanim je sobie kanclerzyca wymyśli...

Rację miał Kaczyński, rzucając to prowokacyjne "kondominium niemiecko-rosyjskie". Ale taka jest obecna rzeczywistość, vide podlizywanie się Berlinowi w przestrzeni europejskiej, unijnej, czy łykanie rosyjskiej maskirówki smoleńskiej...
    • borrka Nie przezywaj, Efciu. 19.01.12, 08:44
      Matuszka tez przezywa od czasu, ataki dobrego PR na Zachodzie i jakos ani sie nie "zawalila", ani nie zostala potega gospodarcza.
      Te napady euforii pismakow, zupelnie NIC nie znacza, bo nie sa oparte na rzetelnej wiedzy.
      Nie czytam tych bredi programowo.

Jest w tym wszystkim element pozytywny - w swiadomosci sztamtisza w Castorp-Rauxel (przez jedno l) niknie w Polsce obraz drabiniastego wozu ze szczerbata babą, a pojawia sie nowy kawalek A2.
      Pojawili sie tez nowi chlopcy do bicia: Grecja (PIGS ogolnie) i zapomniana juz Italia.
      A Bild am Sonntag laknie chlopcow do bicia, jak kania dzdzu!

No i JA zyje w Polsce, co nalezy bezustannie podkreslac.
      • mara571 nadchodzi nastepne 10 min borrka, 19.01.12, 09:31
        w czasie EM.
        Pytanie czy i jak je wykorzystamy, aby jeszcze bardziej zmienic swiadomosc bywalcow Stammtischa gdziekolwiek w Niemczech i Europie.

Najnowszym chlopcem do bicia jest Orban.
        Dawno nie widzialam tak wscieklego i zmasowanego ataku na maly kraj jak w ostatnich dniach.
        Najzabawniejsze jest stawianie zarzutow w tych punktach, gdzie Orban dostosowal prawo wegierskie do norm europejskich np. obnizajac wiek emerytalny dla sedziow.
        • borrka Zarowno nagle zachwyty... 19.01.12, 10:06
          Jak i gwaltowne ataki, nie sa wiarygodne.
          Pamietasz czasy wychwalania Wegier, czy "Baltyckich Tygrysow" ?
          Ja czulem, ze to sie zle skonczy.

Procesy ekonomiczne sa powolne i cudow nie ma.
          Za Niemcami, Francja, Anglia stoja wieki pracy, rabunku, zgromadzone bogactwo.
          Gdy jakis kraj NAGLE awansuje ekonomicznie do czolowki, budzi to podejrzenia.
          • mara571 tez jestem sceptyczna, kiedys cos 19.01.12, 10:23
            nagle i szybko sie rozwija.
            Zobaczymy co bedzie w Chinach.
            Inny przyklad: jakas agencja wyszacowala dochodowosc niemieckich firm w latach 200-2010.
            Na czele byl SAP, pierwszej dziesiatce 2 firmy z branzy slonecznej.
            Pikatne jest, ze informacja zostala opublikowana przed , a Solar Millenium juz w grudniu 2011 oglosil bankructwo.
            Byli chyba na trzecim miejscu w tym rankingu.

A wracajac do Polski: nikt za Odra nie pisze o cudzie gospodarczym, tylko o stabilnej sytuacji politycznej i widocznych postepach rozwoju kraju i inne bla bla bla.
            Wazne jest, ze pisza pozytywnie. Jeszcze przed rokiem w telewizyjnym reportazu w ramach audycji sportowej nie zostawili suchej niktki na polskich stadionach na Euro.
            Tydzien, dwa tygodnie pozniej przyszlo Niemcom grac na nowym stadionie w Gdansku.
            • mara571 korekta 19.01.12, 10:32
              Pikatne jest, ze informacja zostala opublikowana w styczniu 2012 , a Solar Millenium juz w grudniu 2011 oglosil bankructwo.
            • eva15 Re: tez jestem sceptyczna, kiedys cos 19.01.12, 11:24
              mara571 napisała:

> nagle i szybko sie rozwija.
              > Zobaczymy co bedzie w Chinach.

Ze co? Chiny rozwijają się od lat 70. ub. w. czyli powoli, ewolucyjnie, w dodatku planowo, z pomysłem i konsekwencją.
      • jk2007 ostatnio w Polsce 19.01.12, 10:23
        szhaman.livejournal.com/2012/01/14/
      • eva15 Re: Nie przezywaj, Efciu. 19.01.12, 11:30
        Napady euforii pismaków, jak to określasz, rzadko są spontaniczne i niczemu nie służą. Już sam fakt, że wszyscy piszą to samo nijak nie świadczy o spontaniczności i samodzielności.

EU potrzebna jest propaganda sukcesu raz jej wykreowanym obiektem staje się Hiszpania, raz Irlandia, innym razem nowe "tygrysy bałtyckie" , teraz Polska etc. etc. Z tymi obiektami to jak z wycenami agencji ratingowych - daje się AAA (jak produktom suprime) a później następuje upadek, plajta, kryzys.
        • borrka Z grubsza sie zgadzam. 19.01.12, 11:37
          Co do mechanizmu.
          Przyczyny nie sa dla mnie tak oczywiste.
          Bardziej widze w tym glupote, niz "perfidne" wyrachowanie.
          Moze sie myle.
          • eva15 Re: Z grubsza sie zgadzam. 19.01.12, 11:56
            Taaak, zmasowany atak medialny na rząd Orbana to też tylko przypadek, głupota a nie świadome "perfidne" wyrachowanie.
            • j-k tez Z grubsza sie zgadzam. 19.01.12, 12:11
              eva15 napisała:

> Taaak, zmasowany atak medialny na rząd Orbana to też tylko przypadek, głupota a
              > nie świadome "perfidne" wyrachowanie.

oczywiscie ze perfidne.
              nie mysl , ze nie potrafie przyznac Ci racji
              - gdy ja masz.
            • borrka Nie chodzi mi o Orbana. 19.01.12, 12:18
              Lecz o sposob relacjonowania sytuacji, szczegolnie na Wschodzie.
              Nigdy nie byl normalny - zawsze miotajacy sie miedzy skrajnosciami.
              • eva15 Re: Nie chodzi mi o Orbana. 19.01.12, 12:33
                Tak, to prawda.
    • malkontent6 Re: Kreacje medialne, czyli 5 minut Polski 19.01.12, 14:16
      W domu wszyscy zdrowi?
    • czlowiek_ksiazka splendid jednomyślność "wolnej" prasy zachodniej 19.01.12, 14:31
      Kiedyś dziarscy Bryci słynęli ze splendid isolation.
      Oraz m. in. ludobójstwa w koloniach - jak każdy "porządny" kraj zachodniej demokracji.

Teraz prasa w Unii Europejskiej i szerzej całym świecie zachodnim słynie z bełkotliwej splendid newspeak.

Po co tyle tytułów??
      Wystarczy przejrzeć jednego "wolnego" Economista czy innego Wprosta i już się wie, że Putin jest straszny, a Polska modra, Węgry i Białoruś - totalitarne, a Kosowo - oazą i krynicą wolności!

Inne "obiektywne" media tylko powtarzają to samo w różnych konfiguracjach słownych.
      Są mikro-wyjątki,np. prof. Łagowski w Przeglądzie w najlepszym przyp. raz w tygodniu, potwierdzające ogólną regułę:
      totalitarny de facto, zdegenrowany charakter "niepodległych" mediów - narzędzia indoktrynacji i powszechnego odmóżdżania.
      • malkontent6 Na poprawę humoru. 19.01.12, 15:03
        Widzę, że nadal jesteś sfrustrowany więc po przyjacielsku przesyłam ci wiadomość, która powinna wprowadzić cię w dobry nastrój - Maria Sharapova wczoraj wygrała z Amerykanką. Wprawdzie Jamie Hampton nie jest WASP ale mimo to chyba sie cieszysz.

Oglądałem fragmenty tego meczu, Marusia wygrała bez trudu 6:0, 6:1.

rt.com/sport/tennis/sharapova-kvitova-bogomolov-djokovic-australian-open-163/
    • igor_uk Ewa. 19.01.12, 18:00
      Tak naprawda wszystkie te pozytywne informacji o sytuacji gospodarczej w Polsce,opieraja sie na prawdziwych danych .Sytuacja makroekonomiczna Polski,w liczbach,wyglada naprawda imponujaco.Diabel,jak zawsze,tkwi w szczegulach.
      I tak jest w tym przypadku.
      Wymiana handlowa w liczbach wyglada bardzo dobrze .Obrot z najwazniejszymi partnerami wykazuje ciagly wzrost.Gorzej zaczyna to wszystko wygladac,jak sie chce przeanalizowac te liczby.
      Jedyne,co jest rzecza niepodwazalna,to dosc wysoki popyt wewnetrzny,ktory w duzym stopniu i napdza gospodarke,ale i on w duzym stopniu jest zasluga emigrantow zarobkowych.Wiekszosc z nich,zarobia na Zachodzie,a wydaje w Polsce.A to budujac domy lub po prostu je remontujac.Kupuja meble i reszte.Zreszta nie widze potrzeby nad tym duzo rozpisywac sie,poniewaz kazdy wie o o chodzi.
      Krotko mowiac,podstawy dla tak dobrych ocen Polska ma,bo jak by to nie bylo,Polace,zarobiajac kase na Zachodzie,a wydajac ja w Polsce,robia dobrze i za to dostaja dobre oceny od dziennikarze.
      • jk2007 Re: Ewa. 19.01.12, 18:08
        igor_uk napisał:
        > Krotko mowiac,podstawy dla tak dobrych ocen Polska ma,bo jak by to nie bylo, Polace,zarobiajac kase na Zachodzie,a wydajac ja w Polsce,robia dobrze i za to dostaja dobre oceny od dziennikarze.

zle, ze nie placa podatkow w Polsce
        • igor_uk Re: Ewa. 19.01.12, 18:16
          jak by nie wyjechoali,to stali by w kolejce po zasilek .A tak,kupujac wiele towarow,placa wszystkie podatki zawarte w cenie.
      • eva15 Igor, 19.01.12, 18:35
        Nie do końca tak jest, zwłascza jeśli chodzi o wymianę handlową, Polska ma duży deficyt i czasem zakłamuje dane. Tak np. w PL podaje się, że w handlu z Niemcami PL ma nadwyżką, tymczasem Niemcy podają, że to oni mają nadwyżkę. Obawiam się, że to niemieckie dane są prawdziwe.
        • eva15 Re: Igor, 19.01.12, 18:46
          Daję linka do tematu na innym forum, gdzie się zresztą wypowiadałam:

szczesniak.pl/1865
        • igor_uk Re: Igor, 19.01.12, 18:51
          Ewa,a przeciez napisalem:
          "Wymiana handlowa w liczbach wyglada bardzo dobrze .Obrot z najwazniejszymi partnerami wykazuje ciagly wzrost.Gorzej zaczyna to wszystko wygladac,jak sie chce przeanalizowac te liczby. "
          • eva15 Re: Igor, 19.01.12, 19:02
            Igor, liczby też nie wyglądają dobrze, Polska ma ciągle deficyt w handlu zagranicznym. Zerknij do linka, który podałam.
            • igor_uk Re: Igor, 19.01.12, 19:09
              Ewa,przeciez to wiem.Liczby makroekonomiczne zawsze falszuja prawdziwy obraz.tam zazwyczaj podaje sie - obrot handlowy z Niemcami osiagnal,powiedzmy,100 mlrd.Euro .Wszysci klaskaja i nikogo nie obchodzi,ze Polska sprowadzila z Niemiec towarow na 60 mlrd,a wyslalo za 40 mlrd.
              • eva15 Re: Igor, 19.01.12, 19:13
                Tak, dlatego mówię o saldzie w handlu zagr. Saldo od lat jest ujemne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka