07.02.12, 17:53
zaczely sie ostrozne rozmowy(zarzucaniae haczyka) na temat podniesienia wieku emyratelnego
do lat 75.
Ludziska sa za i przeciw-bez histerii.
Dyskusje powoli nabieraj rozpedu.
Nie ma kategorycznych "nie!"
Ludzie natomiast dyskutuja nad konsekwencjami.
Bardzo mnie zemocjonowala sprawa podwyzszenia granicy wieku stypendialnego powyzej obowiazujacego dzisiaj 54 lata.
A to jest po to,by umozliwic ludziom zmiany zawodu.
Jaka roznica francuskiego podejscia do tej samej sprawy!
Obserwuj wątek
    • igor_uk a u nich++++++++++++++++++++++++++++++ 07.02.12, 17:59

Był sobie bardzo znany i bogaty rycerz. Ani pieniądze ani sława, jak to powszechnie wiadomo szczęścia nie dają. I tak, bohater naszego dowcipu nie był szczęśliwy. Postanowił pewnego dnia owo "szczęście" znaleźć. Kupił sobie kijek od mopa, zawiesił nań worek (treningowy), paczkę malborasow i wyruszył w świat. Szedł, szedł, aż doszedł do rozdroża czy jak kto woli rozstaju dróg. Jedna droga idzie w prawo druga w lewo. Pośrodku chatka... Bohater naszego dowcipu, słynny i bogaty rycerz, wszedł do słynnej chatki która w każdym dowcipie o walecznych rycerzach powinna się pojawić. Rycerz wchodzi do chatki gdzie czeka na niego stara babunia.
      - Witaj stara babuniu - mówi rycerz.
      - Witaj wędrowcze.
      - Szukam, stara babuniu szczęścia czy możesz mi powiedzieć w która stronę mam iść.
      - Jeśli pójdziesz w prawo - odpowiada babunia - znajdziesz szczęście. Po prawej bowiem stronie mojej chatki idzie droga do ogromnego zamku, w zamku mieszka prześliczna księżniczka, zajebista dupa, przysięgam. Możesz się z nią ożenić. Jej ojciec - król jest już starym dziadkiem niedługo odejdzie z tego świata a jak wykituje ty odziedziczysz jego majątek. Mówię ci stary. Jak pójdziesz w prawo będziesz najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi. Jeśli zaś pójdziesz w lewo - ciągnie stara babunia - to Cię POJ..... Rycerz zdębiał, nie wiedział co powiedzieć. Nie mógł uwierzyć ze szczęście może być tak blisko w końcu stwierdził ze stara babunia go podpie... ..a o oto co sobie pomyślał..
      - Kur.. to musi być podpierdułka, jakiś kit. Nie wierzę w te bzdury, chromolę to, idę w lewo raz kozie śmierć! I poszedł w lewo. Po kilku godzinach szybkiego marszu doszedł do wielkiej rzeki. W rzece stał wieki smok. Olbrzymia bestia z pięcioma głowami. Jak, kur.., rycerz nie wyskoczy. Jak nie zaczyna odrąbywać kolejno głów: pierwszej, drugiej , trzeciej. Wyciąga sztylet, wbija go w sam środek serca wielkiego smoczyska. Na to bestia się wyrywa i krzyczy: POJ..... CIĘ!? JA TU KUR.. TYLKO WODE PIJĘ.
      • nowgorod Re: anawet do polowy nie doczytalem+ 07.02.12, 18:18
        co za balwan z tego gownowoza ajgora.
        To jest przyklad szczytu intelektualnego tego kacapa.
        • igor_uk To masz krotszy ++++++++++++++++ 07.02.12, 18:55
          czym sie rozni komputer od sracza??
          ...nie wiem, ale do domu cie nie wpuszcze
          • bywszy1 Re: rozumiem,ze panski rozum sie skrocil+ 07.02.12, 19:03
            czy pan przed komputerem siedzi i na klawiszach bukwy wystukuje?
            Czy na gownie znaki wypisuje?
            • igor_uk Re: rozumiem,ze panski rozum sie skrocil+ 07.02.12, 19:06
              Facet na przystanku pyta sie Jasia:
              -Która godzina?
              Jasiu wyciaga termometr i mówi że sobota.
              • bywszy1 Re: rozumiem,ze panski rozum sie skrocil+ 07.02.12, 19:11
                jasiu ze spodni wyjal ajgora kacapa
    • bywszy1 Re: a u nas+ 08.02.12, 11:16
      wstrzymano wysylanieSyryjczykow z obozow dla uchodzcow do Syrii.
      Ze wzgledu na sytuacje w tym kraju.
      Inaczej sie dzieje z Afganczykami czy Rosjanami lub innymi.
      Czasami zal sciska.
      Losy ludzkie sa niesprawiedliwe.
    • zwyczajny Re: a u nas+ To znaczy gdzie? W Rosji, czy 18.02.12, 13:00
      Francji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka