Dodaj do ulubionych

Cos dla felusia.

22.02.12, 10:01
Wiem,ze znow felus napisze,ze to co linkuje to glupota.Moze i tak,ale czyta sie fajnie.

Debt Slavery: 30 Facts About Debt In America That Will Blow Your Mind

30 szokujacych faktow o dlugach w Ameryce.
1. 46% Amerykanow , miesiac w miesiac , ma debet na swoich kartach kredytowych.
2. W sumie dlug Amerykanow po kredytnym kartam wynosi 798 mld ( europejskich) baksow.
3.Jak by ktos z was zyl od czasow Jezusa i wydawal co dzien po 1 mln dolarow,to i tak takiej sumy(798 mld ) nie wydal.
4. Na ten moment w USA sa aktywowano 600 mln kart kredytowych

I tak dalej,reszta mozno przeczytac w zalinkowanym przez mnie artykule.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Tak to jest. 22.02.12, 13:16
      Nigdy felusia nie ma,jak jest potrzebny.
    • malkontent6 Re: Cos dla felusia. 22.02.12, 14:01
      No to jaj jestem dziwnym Amerykaninem, bo nie mam debt na karcie kredytowej. Ostatni raz zdarzyło się nam to, gdy się przeprowadzaliśmy 15 lat temu i gdzieś nam się rachunki zawieruszyły.

A kupowanie samochodu na kredyt nie jest głupie.
      • igor_uk Re: Cos dla felusia. 22.02.12, 14:04
        Wiem o tym,ze nie jestes typowym Amerykaninem,dla tego wspomnialem o felusiu.
        • malkontent6 Re: Cos dla felusia. 22.02.12, 14:19
          igor_uk napisał:

> Wiem o tym,ze nie jestes typowym Amerykaninem,

Znam wielu takich nietypowych. :)
    • kombrig Re: tez nietypowy PolskiAnglik+ 22.02.12, 14:14
      53igor-uk napisał:
      46% Amerykanow , miesiac w miesiac , ma debet
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      on ma tylko diabet,jezdzi szrotem.
      A wogole jest go.nowoz.
    • yurek11111 Cos dla manipulatorka igorczika.... 22.02.12, 14:25
      igorczik,chwaliles sie ze masz nadwyzke funtow,nawet mi ochoczo proponowales podeslac ,wiec pokaz dobre ruskie serducho,wez i splac amerykanskie karty kredytowe ,to tylko 798 mld ( europejskich) baksow....:-))))))
      re:W sumie dlug Amerykanow po kredytnym kartam wynosi 798 mld ( europ
      > ejskich) baksow.
      • misterpee Re: Cos dla yureka i felusia 22.02.12, 15:06
        Wielu komunistycznych oprawców uciekło za granicę. Tylko do Izraela wyjechało po marcu 1968 r. ok. tysiąc zagorzałych stalinistów. Niektórzy żyją do dziś. Trzeba ich ścigać i pokazywać ich zbrodnie.
        Do Szwecji
        Funkcjonariusze komunistycznego systemu bezprawia uciekali w różnych kierunkach. Szczególnie upodobali sobie Szwecję.
        marucha.wordpress.com/2012/02/22/czerwoni-turysci/
        • malkontent6 Re: Cos dla yureka i felusia 22.02.12, 15:10
          Jaki to ma związek z tematem tego wątku?
        • kombrig Re: wic na poczatek+ 22.02.12, 21:20
          nalezy zaczac od pana,panie pi.
      • igor_uk yureczek. 22.02.12, 15:11
        baranek,a w czym widzisz moi manipulacji?
    • felusiak1 Re: Cos dla felusia. 22.02.12, 15:03
      bardzo dobry artykuł. pokazuje "prawdę" o ameryce i głupich amerykanach.
      autor tego artykułu zapomniał napisać, że dług na kartach kredytowych w 2007 wynosił 973 mld
      a to oznacza, że ubyło niemal 200 mld co oznacza, ze amerykanie ograniczyli swoje kredytowe wydatki co oznacza, że ta statystyka jest nic nie warta.
      • tytus_staropolski Takich autorow i stron jest multum. 22.02.12, 15:12
        Jest to przyklad amerykanskiej wolnosci wypowiedzi, ... co nie znaczy, ze glupi. Czytanie takich stron satysfakcje sprawia ludziom, ktorych kompleksy nie sa juz kontrolowane.

Karta kredytowa - robienie pieniedzy z niczego i o tym nalezy pamietac.
        • igor_uk Re: Takich autorow i stron jest multum. 22.02.12, 15:17
          Ha,ha. Tylko karty kredytowe,nic wiecej,a nie felus,a nie tytus nie zauwazyl w artykule.
          Tez metoda.
      • igor_uk Re: Cos dla felusia. 22.02.12, 15:13
        felus, brawo,wlasnie cos takiego i oczekiwalem od ciebie.
        • romad2447 Zadanie dla Igorka ! 22.02.12, 22:08
          Igorek,widac,ze masz za duzo czasu,wiec znajdz statystyki,ile samochodow,lodowek,telewizorow,lazienek,metrazu przypada na przecietnego Amerykanina,znajdz takze ile Amerykanow chodzi do restauracji,ile chodzi do gym,gra w tenisa ,korzysta z plywalni itd, wtenczas bardziej zrozumiesz dlugi na kartach kredytowych.
          Widac wyraznie,ze nie masz pojecia o zyciu w Ameryce i Amerykanow.
          • igor_uk Ha,ha. 22.02.12, 23:00
            Przeciez wlasnie o tym ten watek i jest,ze macie wszytko na kredyt.Cale wasze Panstwo zyje na kredyt calego Swiata,tylko wy nigdy swojego dluga nie splacicie.Predzej zniszczycie swojego wierzyciela,niz rozliczycie sie z nim.
        • felusiak1 znowu ci nie wyszło. 23.02.12, 04:22
          widzisz igor takich bzdurnych artykulików jest w necie tysiace.
          i tysiące takich naiwnych jak ty konsumuję tę sieczję z uśmiechem i radością.
          jeśli tobie to sprawia przyjemność to mnie z tym dobrze.....
          • igor_uk Czemu nie wyszlo? 23.02.12, 07:28
            Zadnej liczby nie podwazyles,czego zreszta praktycznie nigdy nie robisz.
            Widzisz li,felus, ten artykul moze i jest bzdurny i takich moze jest tysiece,ale jedno trudno mu zarzucic,to to,ze jest klamliwy.Spleczenstwa zachodnie sa zadluzone ,ucza ich od dziecinstwa ,ze najwazniejsza rzecz,to BUDOWANIE HISTORII KREDYTOWEJ ,czemu i mnie probowali nauczyc (ale jestem tepy,nie nauczylem sie) .Nawet majac troche gotowki,staraja sie kupic lodowke wartosci £200 na kredyt ,w sumie placac za nia £250 .Mnie,tak naprawda,to nie przeszkadza,tobie,jak widze,rowniez.Ale to nie zmienia faktu,ze cos takiego istnieje.
            • romad2447 Re: Czemu nie wyszlo? 23.02.12, 09:18
              bo widzisz tylko dlugi a nie widzisz majatku ?
              • igor_uk Re: Czemu nie wyszlo? 23.02.12, 09:28
                Czemu nie widze?Widze.Sam posiadam majatek.Co nie zmienia faktu,ze dziesiatki,jak nie setki,tysiecy ludzi,uwazjace,ze maja majatek i ze zyja na bardzo wysokim poziomie,w jeden dzien przekonali sie do tego,ze oni nic ,tak naprawda,nie posiadaja.Bo to wszystko nalezy do bankow.
                Widzisz li romado,ciebie ja nie znam,nigdy ciebie na oczy nie widzialem i chyba nie zobacze.Ale tu w UK,spotykam sporo reemigrantow (Polakow) z USA,ktore porzucili wszystko tam i teraz zapieprzaja tu za minimalna stawke,ale z czystym kontem. Im wierze,chcociaz i zdaje sobie sprawy z tego,ze oni naleza do tych,ktorym nie udalo sie.I w artykule wlasnie o takich mowa,czego Ty i felus staracie sie nie zauwazyc.
                • romad2447 Re: Czemu nie wyszlo? 23.02.12, 12:08
                  piszesz o wyjatkowych przypadkach,co nie stanowi reguly,jak znajdziesz odpowiedz na moje pierwsze pytanie, moze Ci sie w glowie troche rozjasni o standardzie zycia w USA.
                  • igor_uk Re: Czemu nie wyszlo? 23.02.12, 12:10
                    Watpie,zeby standart zycia w UK radykalnie roznil sie od tego,jaki jest w USA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka