7swift 27.03.12, 09:33 archives.cnn.com/TRANSCRIPTS/1203/26/sitroom.01.html wiec tarcza w Polsce bedzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: Romney: Rosja wrog 27.03.12, 09:58 7swift napisał: > archives.cnn.com/TRANSCRIPTS/1203/26/sitroom.01.html > wiec tarcza w Polsce bedzie No cóż, taka jest prawda! Może kiedyś Rosja się zmieni ale mocno wątpliwe, że za Putina! A tarcza potrzebna jest Europie, USA i dla zapewnienia bezpieczeństwa światowego. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Romney: Rosja to silne Panstwo. 27.03.12, 10:03 Bo nikt slabego Panstwa nie nazwie geopolitycznym przeciwnikiem numer 1. A wlasnie tak ocenil Romney Rosje. I co,rozne rusofobki,twierdzace ,ze Rosja sie nie liczy i ze lata Amerykanam? Lyso wam? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Panie Polaku+ 27.03.12, 10:16 Panie doctorze tecniczny Ajgor. Cos panskie uczucia nie we wlasciwa strone sa zaangazowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Panie Polaku+ 27.03.12, 10:22 bywszy1 napisał: > Panie doctorze tecniczny Ajgor. > Cos panskie uczucia nie we wlasciwa strone sa zaangazowane. -------------------------------------- Ale podatki płaci na NATO. Schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:42 Mam obywatelstwo polskie i to gwarantuje Polsce,ze we mnie nigdy wroga miec nie bedzie.Ale serce moje zawsze bedzie nalezac do Kraju,ktory uwazam za swoja Ojczyzne. To taka informacja dla tych,kto nie ma zadnych korzenie i nie ma pojecia o tym ,czym jest Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
7swift Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:45 igor_uk napisał: > To taka informacja dla tych,kto nie ma zadnych korzenie i nie ma pojecia o tym ,czym jest Ojczyzna. Ojczyzna ktora zdradziles? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:47 Dobrze powiedziałeś. Putin też zdradził CCCP bo nie brał udziału w puczu Janajewa. Garstka czekistów chciała tak naprawdę bronić sajuza. Tyle warte są przysięgi w roSSji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:48 Ja sluze jej gdzie indziej,ale ty tego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:50 igor_uk napisał: > Ja sluze jej gdzie indziej,ale ty tego nie zrozumiesz. -------------------- A co tu rozumieć. Ile pieniędzy z Twoich podatków poszło na NATO? Utrzymujesz armię USA. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 10:55 Biorac pod uwage ilosc polskich rodzin, zyjacych z benefitow w Anglii,to moi podatki w calosci ida na utrzymanie polskich kobiet i dzieci .Tak co,Panie Wojtku,nie proboj Pan brac mnie na tak tanie sztuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 11:02 igor_uk napisał: > Ja sluze jej gdzie indziej,ale ty tego nie zrozumiesz. Ależ widzimy tę służbę, widzimy - codziennie na FŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 11:04 Ciebie rowniez.Tak co,witaj kolega po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
l-oxo-l Re: Nie jestem Polakiem. 27.03.12, 18:10 Przyjacielowiameryki się wydaje że wszystkie podatki przeznaczane są na kupony żywnościowe dzięki którym ma co jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Nie jest pan Rosjaninem+ 27.03.12, 11:44 Przeciez jest to oczywiste. Polak,Niemiec,Iaiarzyn,Ewenkk czy jakis tam inny Polnocny Osetyn albo Zyd z Rosji-sa Rosjanami. Pan,panie doctorze techniczny,nim nie jest. Panskie twierdzenie:"igor_uk napisał: > Mam obywatelstwo polskie i to gwarantuje Polsce,ze we mnie nigdy wroga miec nie > bedzie" jest conajmniej goloslowne. Byl pan obywatelem ZSRR,co nie zagwarantowalo przed panskiej wobec niego zdrady. Zdradzil go pan dokumentnie.I w dodatku pan na nim psy wiesza. Wniosek!-pan ojczyzna swoja chandluje. Paniewaz panska ojczyzna juz dawno nie istnieje,a pozatym pan ja zdradzil-wiec nie ma pan zadnych korzeni. Wiec pan do Rosji z rozpaczy sie przykleja.A jak rozumiem,ona(Rosja) pana nie chce. Co do placenia na rzecz NATO podatkow. Wyciagam wniosek,z uwagi,ze pan przyrosl do komputera,ze uczciwej i solidnej pracy w panskiej dzialalnosci jest niewiele. Podobnie jak w kierowaniu fabryka z ponad 1500 robotnikow,inzynierow i sprzataczek w wieku lat 21 oraz napisaniu pracy doktorsko-technicznej w wieku lat 26. Za pare lat,jezeli pan przezyje,bedzie pan pisal,ze w wieku lat 28,5 byl pan Czlonkiem-Korespondentem Akademii czegos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Milo mnie. 27.03.12, 11:58 Ale i troche smiesznie,ze jakijs stary zydek,stojac jedna noga w grobie,tyle czasu poswieca moje osobie. bywszy,jestes naprawda mocno szurniety,jak nie rozumiesz tego,ze nikogo nie obchodzisz na forumie.Zazwyczaj twoj udzial,to doczepic sie do jakiegos forumowicza ,ktory mial nie ostroznosc zwrocic na ciebie uwage,a ty w "nagrode" lazisz za nim po watkach,starajac cos sobie udowodnic. Wez czlowieku zaloz ciekawy watek,poprowadz go madrze,pokaz,ze cos mozesz wniesc do wspolnej dyskusji.Przeciez to jest forum publiczny dla dyskusji,a nie miejsce osobistych porachunkow. Co by ty tu nie pisales,dla wszystkich na to forum jestem Rosjaninem.Ich ty w odwrotnym nie przekonasz,mnie tym bardziej. A jak publicznie probujesz przekonac samego siebie,to lepiej idz do lekarza. Pa ,staruszku,rzadko odzywam sie do ciebie ostatnio i tak juz bedzie.Raz na kiedys,jak juz widze,ze nie mozesz bez tego dalej zyc. Docen to. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Milo mnie tez+ 27.03.12, 15:29 szanowny panie doctor ajgor Panie doktorze,wmawial pan,ze w Polsce jest wiele gownianych doktorkow. Ale okazuje sie,ze gdzie-niegdzie tez. Zwrocil sie pan do mnie,jako do starego zydka. Wiec na odmiane zwracam sie do zdziecinialego starucha kacapka. Nie bardzo obchodza mnie dyskusje z innymi osobami. Duzo wyzej stawiam mozliwosc obcowania z autentyucznym kacapkiem,bez korzeni,ktore pan stracil, i ojczyzny(okreslenia panskie),ktora pan zdradzil. To nie sa osobiste porachunki,ktore pan czesto stosowal w stosunku do innych forumowiczow. Pragne zauwazyc,ze nie moge stac jedna noge w grobie,poniewaz obiecywalem solennjie po panu szanownym panichide obstawic. Ze twierdzi pan,ze nikogo nie obchodze,to smiem sie nie zgodzic.Conajmniej pana obchodze,bo czyta pan pilnie. Milego wieczoru,panie ajgorze,rycerzu bez slawy i zlodzieju-chce pan ludziom cudzym ojczyzne ukrasc. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Romney: Rosja to silne Panstwo. 27.03.12, 10:24 Rosja jest kłopotem Świata,Europy i Polski.Gdyby jeszcze miała prawdziwą siłę,a nie podskakiwała jak złośliwy kurdupel.Jedyną siłę jaką ma to siła szkodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Romney: Rosja to silne Panstwo. 27.03.12, 10:28 igor_uk napisał: > Bo nikt slabego Panstwa nie nazwie geopolitycznym przeciwnikiem numer 1. > A wlasnie tak ocenil Romney Rosje. > I co,rozne rusofobki,twierdzace ,ze Rosja sie nie liczy i ze lata Amerykanam? > Lyso wam? Rosja jako organizacja państwa, w zakresie praworządności, korupcji, w zakresie społecznym, demokratycznym a także np. długości życia mężczyzn(to pokazuje zdrowie lub patologie społeczne) itp. jest bardzo słabym państwem co zresztą potwierdzają wszelkie niezależne statystyki ONZ, BŚ, itp. Liczą się tylko rosyjskie atomy. Nieprzewidywalne i właśnie słabe państwo w połączeniu z atomami to poważne zagrożenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 10:37 I podszcekiwanie marnych rusofobow tego faktu nie zmieni. I tylko Rosjan obchodzi,jakie porzadki u nich panuja.Przecietnemu Rosjaninu jest calkowicie onbojetnie co dzieje sie w Polsce czy w tych ze USA.Czy jest tam demokracja ,czy jej tam nie ma.Czy dymaja was Zydzi,czy cukierki wam na swieta narodowe rozdaja.To sprawy tych Panstw,Rosjanie do tego nie mieszaja sie.I tak sobie mysle,nie zycza sobie tego,zeby i w ich sprawy ktos obcy wtracal sie. Bo na tych co to lubia robic,maja odpowiednie narzedzia. Pamjetajcie o tym.Jak widac Romney jest o wiele madrzejszy od was. ????? ????? "????????-?", "?????-?" ? ???? "?????" Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 10:40 Silne państwo = bogaty obywatel na prowincji. Jak żyją ludzie w głubince? Reszta to bla, bla, bla. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 10:49 igor_uk napisał: > I podszcekiwanie marnych rusofobow tego faktu nie zmieni. > I tylko Rosjan obchodzi,jakie porzadki u nich panuja.Przecietnemu Rosjaninu j > est calkowicie onbojetnie co dzieje sie w Polsce czy w tych ze USA.Czy jest tam > demokracja ,czy jej tam nie ma.Czy dymaja was Zydzi,czy cukierki wam na swieta > narodowe rozdaja.To sprawy tych Panstw,Rosjanie do tego nie mieszaja sie.I tak > sobie mysle,nie zycza sobie tego,zeby i w ich sprawy ktos obcy wtracal sie. Bo > na tych co to lubia robic,maja odpowiednie narzedzia. > Pamjetajcie o tym.Jak widac Romney jest o wiele madrzejszy od was. > Jakie "podszczekiwanie"? Człowieku, o czym Ty piszesz? Tarcza to wspólny amerykańsko-europejski projekt i rola Polski jest w tym minimalna więc czemu tak przyczepiacie się akurat do Polski a nie np. do Włoch, Wlk. Brytanii czy Niemiec??? Puknij się tę sowiecką łepetynę ale tak solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk p.a. 27.03.12, 10:53 Nie wysilaja sie,ja ten twoj tekst przeczytalem juz na innym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 10:57 Świat ma problem nie z Rosjanami,co z putinkami - czyli władzami Rosji.Władze,które nie mając rzeczywistej siły wtrącają się wszędzie.Rosja ma dwie wartości - atomówki i gaz+ropa,no i trzecią - agentów wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 10:58 Gdzie Rosja wtraca sie - konkrety,a nie propagandowe brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 11:28 igor_uk napisał: > Gdzie Rosja wtraca sie - konkrety,a nie propagandowe brednie? -------------------- LOL. Zapytaj dzieci w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 11:45 Przeciez to i zrobilem.Jedno,jak widze, odezwalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: tylko Rosjan obchodzi,jakie porzadki u nich + 27.03.12, 11:48 to czemu sie pan nieRosjaninie ajgorze wp....... tam gdzie pana nie prosza? Panie doctorze,nu czemu`? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 12:39 igor_uk napisał: > I podszcekiwanie marnych rusofobow tego faktu nie zmieni. > I tylko Rosjan obchodzi,jakie porzadki u nich panuja.Przecietnemu Rosjaninu j > est calkowicie onbojetnie co dzieje sie w Polsce czy w tych ze USA. Skoro tak, to co cię może obchodzić tarcza? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:00 kalesony,i chociaz uwazam ciebie za czlowieka, ktory jest bardzo nieprzychilnie nastawionym do mnie osobiscie,co w znaczacy sposob pomniejsza twoje zdolnosci przyjmowania informacji,jednak sprobuje podajc sie proby wytlumaczenia tobie pewnych rzeczy. - Otoz,poniewaz ta "tarcza" ma po czesci zneutralizowac potencial jadrowy Rosji,ktory jest potencialem obronnym,to w tym sensie ta tarcza pewni role ofensywna. (to podejrzewam jest za trudno dla ciebie). - Rosja bedzie musiala zareagowac na takie agresywne posuniecie NATO,co spowoduje rozpoczecie wyscigu zbrojen,a biorac pod uwage stan ekonomiczny Zachodu,to jest bardzo niebezpeczne. - Na Zachodzie moga pojawic sie polityki,ktory uwierzywszy,ze rosyjski atak nuklearny,jako odpowiedz,mozno zneutralizowac,moga zaryzykowac atakiem na Rosje.Co spowoduje armagedon,w ktorym zniknie cala cywilizacja,ktora my znamy. Czyli,kalesony,protestujac przeciwko tarczy,Rosja probuje ocalic Swiat. Historia nauczyla,ze kapitalizm,zeby osiagnac cel materialny,nie wstanie przed niczym,zeby osiagnac zyski.W ostatecznosci to spowodowalo i rozwiazanie dwoch wojen swiatowych.Przed trzecia Swiat broni strach przed wzajemna zaglada.Tylko ten strach broni Swiat przed zaglada.Tarcza moze "pomoc" nie ktorym poczuc sie smielszymi. Kalesony,jak cos w moich slowach jest trudne do zrozumienia,to smialo,ja tobie wytlumacze w bardziej dostepny sposob, Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:10 igor_uk napisał: > - Otoz,poniewaz ta "tarcza" ma po czesci zneutralizowac potencial jadrowy R > osji,ktory jest potencialem obronnym,to w tym sensie ta tarcza pewni role ofen > sywna. (to podejrzewam jest za trudno dla ciebie). > - Rosja bedzie musiala zareagowac na takie agresywne posuniecie NATO,co spowod > uje rozpoczecie wyscigu zbrojen,a biorac pod uwage stan ekonomiczny Zachodu,to > jest bardzo niebezpeczne. > - Na Zachodzie moga pojawic sie polityki,ktory uwierzywszy,ze rosyjski atak n > uklearny,jako odpowiedz,mozno zneutralizowac,moga zaryzykowac atakiem na Rosj > e.Co spowoduje armagedon,w ktorym zniknie cala cywilizacja,ktora my znamy. > Czyli,kalesony,protestujac przeciwko tarczy,Rosja probuje ocalic Swiat. "Rosja próbuje ocalić świat". Cha!, cha!, cha!, cha! Ale kino! A nie lepiej dla Rosji i świata żeby go ocalić, to całkowite np. jednostronne rozbrojenie Rosji? To na 100% ocali świat!! Hi! hi! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk p.a. 27.03.12, 13:13 Do ciebie ten tekst nie byl adresowany. Twoj stan umysla dyskwalifikuje ciebie byc adresatem. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:15 Igorek widzi Rosję jako mesjasza narodów. Czym się ten "mesjasz" wsławił w XX w. chyba nie trzeba mówić. "Poglądy" igorka to miesznina sowietofili,judeofobi,polonofobii,schizofremii. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:19 asmall, a mnie jest absolitnie obojeytnie czym ty jestes.Tak,kolejny glupek-rusofob.Czy musze tym czyms zaracac se glowe? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:26 Pisałem ci już o tym ,żebyś wymyślił coś innego sowka :) " accusation of “Russophobia” against everyone who disagrees with them" larussophobe.wordpress.com/2007/02/22/commissars-of-the-internet-part-i-installment-4/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:16 igor_uk napisał: > ... Rosja probuje ocalic Swiat. --------------------------------------------------------- To jest piękne. Popłakałem się ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 13:23 Ne ma co płakać. Rosyjscy niewolnicy (nieliczni) dalej wierzą w Trzeci Rzym i Rosyjski mesjanizm. Wystarczy to przeczytać,aby wejść w prosty umysł człowieka sowiecko/rosyjskiego. naszglos.civitaschristiana.pl/index.php?type=artykul&rok=2009&str=5&nr=2 Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Rosja to jest silne Panstwo. 27.03.12, 14:52 Dotarcie do kogoś, kto posługuje się tak pokrętną dialektyką, graniczącą z fanatycznym rodzajem kultu, które to cechy reprezentujesz, jest w zasadzie niemożliwe. I tak cię nie przekonam. To jest właśnie typowa logika przestępcza - obronna instalacja NATO jest zagrożeniem dla agresywnie zorientowanego arsenału Rosji. Rozumiałbym i przyjmował za zasadne tego rodzaju myślenie, gdyby NATO miało plany rozmieszczenia w Europie broni ofensywnej, jednak w tym przypadku protesty Rosji świadczą jedynie bardziej o prawdziwych intencjach kremlowskiego rządu aniżeli o zamiarach NATO. Przekładając to na myślenie lokalne: czy w związku z tą logiką, włamywacze będą demonstrować przed ministerstwem sprawiedliwości przeciwko certyfikatom dla nowej technologii alarmów antywłamaniowych, oskarżając rząd o dążenie do "zaburzenia równowagi społecznej"? Twoje rozumowanie wiele mówi na temat tego, jak zdemoralizował Rosję komunizm ... A może - dyabli wiedzą - nie tylko komunizm? Może również i feudalne porządki, które trwały w Rosji do całkiem niedawana i których komunizm stał się zaledwie naturalnym przedłużeniem? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kalesony. 27.03.12, 15:11 Przykro,ale nie masz na tyle otwartego umyslu,zeby zrozumiec to,co napisalem. Arsenal zadnego panstwa,o ile jest w rownowadze,nie moze byc ofensywnym,on pewni role defensywna. Tak samo ja oceniam i arsenal jadrowy Ameryki. jestem goracym zwolennikiem parytetu jadrowego,widzac w tym gwarancje swiatowego pokoju.Za moja teza przemawia nie tylko to,ze bardzo szacowna kobieta, ktora jest o wiele madrzejsza od ciebie, tak twierdzi (mowa o Margaret Thatcher),ale i sama wspolczesna historia .Tylko parytet jadrowy obronil Swiat przed zaglada wiele razy. Wszystko,co moze ten parytet naruszyc,sprowadzi do zaglady Swiata.Co gorsza,nawet tylko przekonanie,falszywa wiara w to,ze mozesz obronic sie przed uderzeniem odwetowym,rowniez stwarza zagrozenie. Powiem tobie,ze jak by to Rosja postanowila budowa tarcze,jako pierwsza,to rowniez by uwazalem to za takie same zagrozenie Swiatu. Tak ja to widze .I nic nie ma do tego,twoja ocena mojej osobowosci.Bo widzisz li,ty nie potrafiles znalezc zadnego slabego punktu w moim rozumowaniu.Dla tego zajal sie mna osobiscie.Co zreszta wy zawsze robicie,poniewaz moi slowa podwazyc nie mozecie. Mam niesamowity ubaw z obserwowania waszego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Kalesony. 27.03.12, 15:14 Nie obchodzą nas zmartwienia Rosji. Nie chcemy by na nasze domy spadły Wasze rakiety. Dlatego mamy prawo się bronić przed Wami. Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Kalesony. 27.03.12, 15:27 Mylisz się. Przed wojną obronił świat tylko i wyłącznie potencjał NATO. Gdyby go nie było, ZSRR rozpocząłby marsz na zachód. Dowody na to dostarczył płk. Ryszard Kukliński - szpieg w kwaterze głównej Układu Warszawskiego. Plany sowietów były jednoznacznie agresywne. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Kalesony. 27.03.12, 15:33 Nu wlasnie.Tak ty postrzegasz Swiat.Zly ZSRR,zla Rosja i wwspaniala Ameryka,ktora wszystkich broni. Tylko sprawdz,kto najwiecej wojen rozwiazal na Swiecie w XX wieku. Margaret Thatcher jest niewatpliwie madrzejszym czlowiekiem i posiadajaca napewno o wiele wieksza wiedze i napewno do zwolenniczek ZSRR nie ja zaliczyc,ale w dziwny sposob moi slowa pokrywaja sie z jej slowami.Bo oni odzwierciedlaja prawde historyczna,a nie belkot ptopagandowy. Koniec,nie widze snsu z toba dyskutowac.Co mialem do powiedzenia,powiedzialem,co ty masz do powiedzenia,rowniez wiem.Watpie,zeby cos nowego ja dowiedzialem sie od ciebie. Do spotkania przy nastepnym temacie. Bij piane z Wojciechem2345.On to lubi,bo nic innego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Kalesony. 27.03.12, 15:38 To jest właśnie ta pokrętna, leninowska, dialektyczna mutacja Heglizmu, którą miałem na myśli ... :D Wojna ze złem jest zła? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Kalesony. 27.03.12, 15:44 jak ktos uzywa wiele przemiotnikow,zeby wyrazic swoja mysl,znaczy on nic nie ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Kalesony. 27.03.12, 16:52 Oczywiście rozwiązywał. 39 rok - umowa sojusznicza z III rzeszą i napaść wspólna na Polskę 39 rok - napaść na Finlandię 40 rok - napaść na "pribałtykę" i Rumunię lata 50 - napaść na Republikę Korei 56 rok - napaść na Węgry 68 rok - napaść na Czechosłowację lata 80 - napaść na Afganistan Głupio żartujesz na temat historii.Jednak pewne tematy nie powinny być obiektem żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Romney: Rosja wrog 27.03.12, 10:01 To całkiem naturalne. Podobnie myślał McCain. "W swoim przemówieniu 15 maja 2008 McCain zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to do 2013 obniży podatki i uszczelni granicę z Meksykiem. Obiecał również zakończenie tragicznych wydarzeń w Darfurze, wycofanie do 2013 części wojsk amerykańskich z Iraku oraz powołanie Ligi Państw Demokratycznych Zapowiadał również, że będzie dążył jako prezydent do wykluczenia Rosji z grupy G8, a także zapewnił, że będzie bronić krajów dawnego bloku sowieckiego przed rosyjskim imperializmem. Przeciwstawiał się wysuwanym m.in. przez Obamę propozycjom dyplomatycznego zaangażowania reżimów wrogich wobec USA, takich jak Kuba czy Iran" Z perspektywy czasu widać kto miał rację .. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Bardzo zaluje.. 27.03.12, 18:32 asmall4 napisał: > To całkiem naturalne. Podobnie myślał McCain. ...ze ten swir z odlamkiem rosijskiej rakiety we lbie i tepa jak but wspolniczka z Alaski tym razem nie kandiduje. Bylem absolutnie po jego stronie w poprzednich wyborach i zaluje ze wtedy przegral. To akurat gostek, ktory jest w stanie wykonczyc USA raz i na zawsze. Jesli by wtedy wygral, juz by bylo po klopocie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Tak wyglądają stusunki USA-Russia 27.03.12, 10:19 www.balkanstudies.org/sites/default/files/nato_russia-surrounded.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 10:31 www.newsland.ru/news/detail/id/862758/ Одним из тaких мифoв ХХ векa cтaл миф o тoм, чтo в Сoединённых Штaтaх Америки дейcтвительнo cyщеcтвyет мoщнaя и, caмoе глaвнoе, бoеcпocoбнaя aрмия (cyхoпyтные вoйcкa), кoтoрaя cooтветcтвyет cтaтycy великoй держaвы. (Jednym z takich mitow XX wieka stal mit o tym,ze w USA rzeczywiscie istnieje silna i,co najwazniejsze,efektywna armia(wojska ladowe),ktora odpowiada statutu Supermocarstwa.) Уcпешнo cкрывaть oт oкрyжaющегo мирa пoтряcaющyю недееcпocoбнocть cвoих cyхoпyтных вoйcк США пoмoгaет тoтaльнaя фaльcификaция реaльных цифр cвoих бoевых пoтерь. И нaчaлacь этa тoтaльнaя фaльcификaция кaк рaз co времён Кoрейcкoй вoйны. (Skutecznie ukrywac od Swiata niesamowita niekompetencje amerykanskich wojsk ladowych pomaga totalna falsyfikacja realnych liczb swoich strat bojowych.I zaczela sie ta totalna falsyfikacja akurat od czasow Wojny w Korei.) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Widac sily wystarczy... 27.03.12, 10:44 Zachod odzyskal i wlaczyl do NATO Europe Wschodnia, Serbie, Gruzje , Ukraina jest na dobrej drodze. To sa OLBRZYMIE sukcesy polityczne. Prawda, od Rosji ucieka, kto moze, ale bez sily USA, taka ucieczka nie mialaby szans. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Na tym polega madra polityka. 27.03.12, 10:57 Wasi przywodcy sprzedali pol Europy za 25 mld marek, ktore zreszta zostaly zaraz rozkradzione. Tak prowadzi sie polityke, a nie poprzez zbrojne interwencje. Niestety, ostatnio Zachod mocno zglupial. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Na tym polega madra polityka. 27.03.12, 11:02 bor'ka,nie bierz sie za temat,ktory przerasta ciebie.Twoj pulap intelektualny,to proba zmieniac temat,jak tylko zaczyna sie dyskusja o zbrodniach ukrainskich nacjonalistow. Zachod dostal prezent.Madroscia bylo tylko to,ze tego prezenta nie odmowil.Czy wiele znasz takich,co prezenty nie przyjmuja? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kradzione w prezencie. 27.03.12, 11:10 W pewnym sensie prawda. Setki lat zabiegow. Morze krwi wlasnej i cudzej, by potem w trzy lata oddac WSZYSTKO. To chyba glupota ? Odpowiedz Link Zgłoś
7swift borrcia, przyanaje Ci racje 27.03.12, 11:15 borrka napisał: > W pewnym sensie prawda. Setki lat zabiegow. Morze krwi wlasnej i cudzej, by potem w trzy lata oddac WSZYSTKO. oddac wszystko i stac sie kolonia Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk bor'ka. 27.03.12, 11:18 Wlasnie to zawsze twierdze - jestes strasznie prymitywny.Nawet nie potraffisz cos mniej wiecej inteligentnego napisac. Nie widac w twoich slowach wiedzy. Trochy intuicji,troche naglowkow w gazetach,cos tam z literatury w rodzaju Rezuna.I nic wiecej,zadnej systemowej wiedzy.I ty z tym wychodzisz do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Porabalo sie? 27.03.12, 11:09 borrka napisał: > Zachod odzyskal i wlaczyl do NATO ... Gruzje Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ha,ha.bor'ka. 27.03.12, 11:24 Nu to jak tak.To czemu wojska NATO nie bronili Gori? boriska,w USA jest kilka wplywowych ludzi pochodzenia gruzinskiego i tylko to ma jakies znaczenie. Ale wplywow tych ludzi nie starcze,ze wcisnac Gruzje do NATO. Na wszystko co ich stac,to dawac pare grosze Saakaszwile na zabawki dla wojska i to wszystko.Bo nawet ich nie stac na to,zeby w Gruzji powstal jakijs przemysl i zeby Gruzini nareszcie mogli wrocic z tej znienawiedzonej Rosji,gdzi oni musza zarabiac na chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 To tylko baza wojskowa, borrciu poczciwy 27.03.12, 17:44 borrka napisał: > Praktycznie tak. Nie, ani formalnie ani praktycznie nie włączył. Praktycznie to USA zrobiły z Gruzji swoją kolejną bazę wojskową. Baza a nieformalna/praktyczna przynależność do NATO to dwie różne rzeczy. Baza, do NICZEGO nie zobowiązuje, czyli jak Gruzini dostają (zasłużenie) po łbie od Rosjan, to US-"sojusznik" siedzi w bazie cicho jak mysz pod miotłą. Co najwyżej liczy swoje straty materialne i ludzkie - trochę US-"doradców" wojskowych straciło życie a USA NIC na to, ciszaaa.. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Dobra odpowiedz, Boria:-)) 27.03.12, 18:20 borrka napisał: >Formalnie nie > Praktycznie tak. Czyli na pytanie: "Porabalo sie?" odpowiedz brzmi: "Formalnie nie, praktycznie tak". Lubie diskusje z Toba, potrafisz zaskoczyc:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 10:46 I pewnie dlatego USA ma ponad 700 baz na świecie i jest supermocarstwem. I pewnie dlatego chordy zakompleksionych Rosjan siedzi codziennie na polskich forach i ujada na USA. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 10:52 Nu tak,maja te bazy i prosza u wladz Panstw,w ktorych stacjonuja,zeby te cos zrobili,zeby zapewnic bezpeczenstwo amerykanskim zolnierzam. Ostatnio to nawet w Polsce dwom amerykanskim zolnierzam, jakies dwa zula nabili mordy Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 13:18 Bełkoczesz po polsku jak zwykle. O wartości merytorycznej nawet nie wspominam przez grzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 13:25 bo widzisz li,glupolek.Nic nie czytasz,oprocz rusofobskich tekstow Rezuna,dla tego niec nie wiesz o tym,jak to Sekretarz Obrony USA zarzadal od wladz afganskich,zeby te zabezpeczyli bezpeczenstwo dla zolnierze amerykanskie.Jak rowniez nic nie czytales o tym,jak "Dwa lumpy zlały amerykańskich żołnierzy". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11288569,Dwa_lumpy_zlaly_amerykanskich_zolnierzy.html Biedaczysko,lepiej nie oceniaj mnie,bo na tym gorzej wyjdziesz.Dawno temu, to tylko dzieki cenzurze,bo dostalem bana, dali rade mnie pozbyc sie.A bylo was wielu,przeciwko mnie jednemu.I tym razem nic nie wskorasz. Nie masz , a nie rozumu,a nie wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 13:28 Kolejne ad personam. I znów przegrałeś hihi "Argument ostatni – ad personam: Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy, atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób porzucać prawdziwy przedmiot sporu. Rzucać inwektywami - używanie słów obraźliwych wobec przeciwnika, np:"Ty i całe Twoje stronnictwo jesteście przykładami chorej ambicji, przy maleńkich móżdżkach"." pl.wikipedia.org/wiki/Erystyka Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 13:38 Przeciez ty zadnych innych argumentow wobec mnie nie stosujesz.Ty zawsze oceniasz mnie,a nie moi teksty.Bo ty ich nie jestes wstanie zrozumiec. A teraz na bacznosc,ty to lubisz: Eng. Anthem of Soviet Union Pol. Hymn ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ameykanska Armia-najwiekszy mit XX wieka. 27.03.12, 13:46 Dałeś kolejny przykład trollowania , sowietofilii , schizofremii. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Moze i to tobie spodoba sie. 27.03.12, 13:50 ??????? ?????. ??????. 9 ??? 2011? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Moze i to tobie spodoba sie. 27.03.12, 14:19 igor_uk napisał: > Kiedy skończycie z tym cyrkiem 09.05??? Po co ta kolejna szopka? Wszyscy i tak wiedzą, że te uroczystości to to taka atrapa siły i półprawdy. Armia Czerwona wspierana sprzętem przez USA i Wlk. Brytanie wniosła dużo w zwycięstwo nad hitlerowskimi Niemcami ale jednocześnie ZSRR okazał się wcześniej sojusznikiem Hitlera, państwem bandyckim mordującym narody sąsiednich państw i zniewalającym sąsiednie państwa. Dla poprawności politycznej przywódcy europejscy bywają na tym śmiesznym przedstawieniu ale dzisiaj te rocznice są już mocno wyleniałe, są inne sojusze militarne i gospodarcze a Rosja jest po drugiej stronie bariery. To takie odgrzewane kotlety, które już nie smakują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moze i to tobie spodoba sie. 27.03.12, 15:12 Jeszcze raz. Tych chłopaków należy zatrudnić przy uprawie kartofli. Będzie w Rosji mniej głodnych. Ludzie będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: baza NATO w Rosji, 27.03.12, 12:20 igor_uk napisał: > Wspanialy . -------------------- No i lotnisko na Placu Czerwonym. Mathias Rust. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: baza NATO w Rosji, 27.03.12, 12:31 czemu nie. nam samoloty przydadza sie. ladujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 skad ta arogancja i nieufnosc wobiec Rosji 27.03.12, 13:39 slabej i biednej? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: skad ta arogancja i nieufnosc wobiec Rosji 27.03.12, 13:48 Rosja w 1920r. była jeszcze biedniejsza i słabsza ,ale i tak wsadzała brudne łapy tak gdzie nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: skad ta arogancja i nieufnosc wobiec Rosji 27.03.12, 13:52 jk2007 napisał: > slabej i biednej? Czy jest chociażby jeden merytoryczny argument, który skłaniałby do zaufania Rosji? A może historia wskazuje taki argument, może to np. 17.09.1939 r. ? Ale być może są takie argumenty, tylko że ja ich nie znam! Odpowiedz Link Zgłoś