Dodaj do ulubionych

Może nadszedł czas?

27.03.12, 16:13
I my wszyscy musimy zastanowić się nad tym,czy nie nadszedł czas zmienić nazwę tego forum na " Rosja" ,raczej nie, taki forum już jest.To może "Rosja inaczej",czyli taka,gdzie nic nie zmieniło się.Gdzie nadal rządzą Lenin i Stalin.
Ale to jeszcze za wcześnie,najpierw trzeba ustalić:

Tak sądzę,jak by wynik sondażu był pozytywny,to dalej mogli by my zastanowić się nad tym,jaką nazwę nadać to forum.
Proszę o aktywne uczestnictwo w sondażu.

p.s. Jak by mogli ,to postarajcie się w tym wątku powstrzymać się od oceny założyciela tegoż.Ja wiem wszystko,co każdy z was o mnie myśli.OK?
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 16:39
      Dominujca tematyka tego forum zmienia się raz na jakiś czas. Kilka lat temu mówiło się tu tylko o Żydach i Izraelu, teraz głównie o Rosji, za jakiś czas przerzucimy się na... :)
      • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 16:54
        Nic innego nie zastapi. Bo na forum uczestnicza przedstawiciele trzech narodowosci:
        -Polace.
        -Rosjanie.
        -Zydzi .

Tematyka polska nie zdominuje,poniewaz istnieje dla tego forum "Kraj",tematyka zydowska wysyla sie lub jeb...c sie,lub na "Osla Lawke",lub na "BW". Pozostal sie temat rosyjski.Wraz z tym,jak ten temat wszystkim znudzi sie,to forum stanie sie bardzo kameralnym. wojciech2345 z polskim_francuzem beda prowadzic tasiemkowe dyskusji bez sensu.
        • malkontent6 Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:00
          A ja ciąglę marzę żeby to forum rzeczywiścia miało światowy charakter. Nie mam nic przeciwko tematom rosyjskim, ale są tu ludzie z wielu krajów i mogliby zakładac wątki o ciekawostkach ze swoich stron. Kilka razy coś takiego zrobiłem ale był mały odzew.
          • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:05
            A czy ja nie chce? Popatrz jakie watki ja zakladam.Caly Swiat jest w nich.Ale innych,przedewszystkich tak zwanych bystrzakow ( twoi watki rowniez dotycza wylacznie Rosji) interesuje tylko Rosja .Moze dla tego,ze odreagowuja w tym temacie swoi kompleksy?
            • malkontent6 Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:09
              Nie zakładam wątków wyłącznie o Rosji. Niestety na wątki amerykańskie jest mało reakcji.
              • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:14
                Nu widzisz? I wlasnie to chcialem powiedziec.
                A pro-po,cos nie pamjetam watkow o Ameryce,ktore ty zakladales? Bo jak nawet watek niby i dotyczyl Ameryce,ty zawsze to laczyles z Rosja (RT),co wydawalo sie zawsze za prowokacje.
    • przyjacielameryki Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:48
      Mieczem walczysz - od miecza giniesz!! To mądre przysłowie i w 100% odnosi się do Ciebie Igor. To Ty i Twoi Towarzysze uruchomiliście całą kawalkadę antyamerykańskich, antyunijnych, antyżydowskich i antypolskich wątków na tym forum ale spotkaliście się ze zdecydowanym kontratakiem i polegliście bo samą propaganda nigdy się nie wygrywa.
      Ciekawe, czy "car Putin" zna treść tego w/w przysłowia, ale mam wrażenie że nie zna!
      • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 17:56
        Czy potrafisz napisac chociaz raz prawde?
        • bywszy1 Re: doctorze ajgor+ 27.03.12, 18:05
          zmiluj sie.
          Ja sie bawie,a pan mnie juz ktory raz wymazuje.
          Czy musi pan byc skutecznym sieksotom?
    • kamandir_vzvoda dalem glos na nie 27.03.12, 19:04
      bo Rosję bardzo lubie ale FS to se o USA moge podyskutować z ciulami z kanady :)
      • igor_uk Re: dalem glos na nie 27.03.12, 19:20
        Ale i tak jestes w mniejszosci.A jak chcesz pogadac z ciulami,to mozesz do trojkata podac sie,oni tam sa.Zreszta i felus zalozyl forum amerykanski.
        forum.gazeta.pl/forum/f,162263,Amerykanski_pasjans.html
        Nie ten forum musi zmienic nazwe.Nie koniecznie na Rosje.
        • kamandir_vzvoda a o czym ja z ciulam ibede gadal? 27.03.12, 19:38
          czy bikmak jest lepszy od malego maka? czy tez pepsi czy cola? ew kto wygra u pindosow wybory jakby to ku... mialo jakie znaczenie?
      • malkontent6 Kłamiesz. 27.03.12, 19:44
        Tylko jeden głos jest na nie - mój.
        • kamandir_vzvoda nie klamie kretacki ciulu 27.03.12, 19:45
          malkontent6 napisał:

> Tylko jeden głos jest na nie - mój.
          dalem na nie, a mi snie nic wiecej nie pojawia wiec glos byl oddany, ciulu nie zarzucja innym swojego kretactwa
          • malkontent6 Igor... 27.03.12, 20:30
            czy można sprawdzić kto jak głosował? Mnie się wydaje, że ja kliknąłem nie, kommisar twierdzi, że to on.
            • igor_uk Re: Igor... 27.03.12, 20:37
              Bezwzglednie to twoje nie.Czego cie nie daruje nigdy.
              • malkontent6 Re: Igor... 27.03.12, 20:47
                igor_uk napisał:

> Bezwzglednie to twoje nie.Czego cie nie daruje nigdy.

Czasami jestem złośliwy. :)
              • malkontent6 Kamandir!!! 27.03.12, 20:48
                igor_uk napisał:

> Bezwzglednie to twoje nie.Czego cie nie daruje nigdy.

No i co komisarzu, kłamiesz. Albo nie umiesz klikać.
    • elka-sulzer Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 20:50
      Tez zaglosowalam na NIE.
      Moj glos byl drugim na NIE.
      • elka-sulzer Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 20:54
        Mozemy miec do czynienia z filtrem.... tak wiec komandir moze wcale nie klamac.
        • malkontent6 Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 20:56
          Sugerujesz, że Igor założył jakiś filtr?
          • elka-sulzer Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 21:04
            malkontent6 napisał:

> Sugerujesz, że Igor założył jakiś filtr?

To Igor portalem zarzadza?
            • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 21:08
              podejrzewam ,ze u komwzwoda wylogowalo sie konto w trakcie glosowania.Wystarcze ,ze wyczisci ciasteczko i zaglosuje jeszcze raz.
      • malkontent6 Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 20:57
        elka-sulzer napisała:

> Tez zaglosowalam na NIE.
        > Moj glos byl drugim na NIE.

No popatrza, Eluś, czasami myślimy jednakowo. :)
        • igor_uk Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 21:03
          Ciekawa rzecz.Dwa glosy na "nie" i to dane od tak radykalnie roznych ludzi.To daje wiele do myslenia.
          • yurek11111 igorczik,zaglosowalem na pkt.trzeci.... :-))))) 27.03.12, 21:44
            Bo mi zwisa pod jakim haslem bede lac komsomolska bladz,tfu,brac.... :-)))))))))))))))))
            • elka-sulzer Re: igorczik,zaglosowalem na pkt.trzeci.... :- 27.03.12, 21:58
              A to ciekawe yurek ... mnie sie wyswietla, ze na NIE zaglosowales a nie na "ze mi zwisa" ...
              • elka-sulzer Re: Igor!!!! 27.03.12, 21:59
                Czy to TY portalem dowodzisz? A moze nawet serwerem?
                • malkontent6 Re: Igor!!!! 27.03.12, 22:03
                  Elżuniu, kliknij na "Rozpocznij nowy watek", a później "Sonda"...
                  • elka-sulzer Re: Igor!!!! 27.03.12, 22:10
                    Alez Malkontencie, ja bylam wylogowana ...
                    • malkontent6 Re: Igor!!!! 27.03.12, 22:19
                      No to co?
                • igor_uk Re: Igor!!!! 27.03.12, 22:05
                  Cala siecia globalna(he,he).
                  yurek1111 jest bardzo ograniczonym czlowiekiem z problemami seksualnymi,prawdopodobnie rece mu trzesa sie od ciaglego trzepania,dla tego nie tam trafil .
                  • elka-sulzer Re: Igor!!!! 27.03.12, 22:11
                    Tak sadzilam, Igor:D
                  • yurek11111 igorczik,oprocz bycia normalnym,to ty juz...:-)))) 27.03.12, 22:20
                    ...wszystkim byles,dzis wypowiadasz sie jako seksuolog,trzymaj sie ode mnie z daleka,po loda do Putina..... :-)))))))))
              • yurek11111 elzuniu,sondaz przygotowal igorczik...:-))))) 27.03.12, 22:12
                ...to jest jak z ruskimi wyborami,niewazne na co glosujesz,pokazuje ze wygral Putin i jego partia.... :-))))))))))))))
      • armandoso Re: Może nadszedł czas? 28.03.12, 21:12
        ja zaglosowalem, na odpowiedź trzecią :P
        Lepiej byłoby założyć osobne subforum na ten temat :D

---

tabletki na odchudzanie
        cyklinowanie, parkiety
        żaluzje
        auto klima katowice
    • swiblowo Re: Może nadszedł czas? 27.03.12, 22:21
      Ja uwazam, ze nie nadszedl czas.
    • wojciech.2345 Flecista z Hameln 27.03.12, 22:27
      Jakiś flecista z Hameln wyprowadzi wszystkich tych "polskich patriotów".

To tylko kwestia czasu.
      • swiblowo Re: Flecista z Hameln 27.03.12, 22:32
        Czy na forum Swiat mam obowiazek byc polskim patriota?
        • walter622 Witaj Swiblowo !!! 27.03.12, 23:08
          swiblowo napisała:

> Czy na forum Swiat mam obowiazek byc polskim patriota?

Obowiązkowo, lecz to nie jest "forum Świat" tylko "Кaщенкo имени п_ф".

www.youtube.com/watch?v=897AbBF2jak&list=FLcmDD1o6erQGQZdD1hOdRHg&index=106&feature=plpp_video
          "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • swiblowo Fajnie Cie widziec Walter! 28.03.12, 02:29
            Ech...nie lubie takiego "maglowania". Lepiej, zeby wszyscy byli bardziej "kumbaya" - burze wtedy sa intensywne, ale trwaja krocej.
            Chyba sie starzeje :))
            pozdrawiam.
            • walter622 Wzajemnie 28.03.12, 10:03
              swiblowo napisała:
              > Ech...nie lubie takiego "maglowania".

Niestety, nic na to nie poradzisz - to tak odnośnie twojej wczorajszej próby pogodzenia.
              To jak na wiejskim weselu - zawsze się znajdzie jakiś nawalony menel i będzie wszystkim udowadniał jaki on ważny. Przypuszczam, że niemała w tym wina również cenzury, która wszystkie te jego dotychczasowe popisy zbydlęcenia tolerowała. Dla mnie jest on ewidentnym prowokatorem i zwykłym chamem, swe pospolite chamstwo opakowującym w tandetne, pretensjonalne banały o swym rzekomym "szlachectwie" i "patriotyzmie", fundując wyjątkowo to żałosne widowisko.
              Tak więc, twe próby pogodzenia uważam za kompletnie nadaremne - pogodzić można strony dążące do ugody. Tu zaś mamy do czynienia z chamem, który czerpie satysfakcję ze swego zbydlęcenia. Dość rzadko ostatnio bywasz na forum więc chyba nie śledzisz jego codziennych wyczynów - niekończące się pasmo prowokacji i pospolitego chamstwa.
              Na to "Wersal" nie pomoże - z chamami trza krótko - walić ich na odlew w pysk, bowiem tylko to rozumieją. Na cenzurę nie ma co liczyć - prawdopodobnie to ich forumowy "wodzirej", stąd ta ich pobłażliwość dla jego ekscesów.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • swiblowo Re: Wzajemnie 28.03.12, 10:36
                Taaak, musze przyznac, ze nieprzyjemny "osad" zostal.
                Przepelnialy mnie dobre checi, "nadojela" ta zatruta atmosfera, ale widocznie /uwaga! brak skromnosci!/ ja jestem kims naprawde wyjatkowym, o duszy delikatnej i wrazliwej na estetyke w zyciu i otoczeniu, kulture osobista, kladzenie sztuccy w odpowiedni sposob po posilku...
                - jak mi poszlo? chyba niezle?

jak tam Twoja kocina? No i Ty sam?
                • walter622 Re: Wzajemnie 28.03.12, 12:55
                  swiblowo napisała:
                  > - jak mi poszlo? chyba niezle?

Kwestia temperamentu. Czasem trza odstawić sztućce na bok, zdjąć ze ściany kłycz i przywalić na odlew nachalnemu świniopasowi.

W pracy chaotyczne galery - kilka sporych kontraktów "zdechło" więc jest solidne zamieszanie i potworna harówa. Koniecznie chcą mnie wykopać na astańskiego Builda, lecz coś brak sił i ochoty. Dołujące uczucie towarzyszące pożegnaniom - przy tych odległościach stale ma się świadomość, że tych ludzi, być może, widzi się już ostatni raz. Po powrocie kilka tygodni nie jestem się w stanie pozbierać - nawet wiatr ma inny, "obcy" zapach.

> jak tam Twoja kocina?
                  "Kocina"? Ten potwór ledwie się mieści w fotelu. Obudził się i siedzi na parapecie, bacznie wpatrując się w podwórko (wiosna !!!) - a nuż dostrzeże jakiegoś seksownego kociaka.
                  W weekendy robimy wypady do lasu - kocur sprawdza swoje włości.

**************************************************************
                  • swiblowo Re: Wzajemnie 28.03.12, 14:11
                    Hahaha! Czyli te sluchy, ktore do mnie doszly, ze jakis facet chodzi po lesie z kotem na smyczy to prawda. Tylko swiadkowie mowia, ze ten kot ma pedzelki na uszach. To by wyjasnialo, dlaczego ledwo miesci sie w fotelu :))

Z tym "zapachem wiatru" to ciekawa sprawa. Tez to mam. Zapach powietrza...

Jesli w pracy galery, to dobrze - miesnie Ci nie zwiotczeja :)

Co do bicia swiniopasow - nie mam nic przeciw.
                    Tak jest - zdzielic go raz, drugi ale jesli wciaz usiluje sie podniesc belkoczac, zostawic pod stolem. Bo wyglada to dalej tak: "dzieci wesolo wybiegly ze szkoly, zapalily papierosy, wyciagnely flaszki, chodnik zapluly, ludzi przepedzily, siedza na laweczce i rycza do siebie..."
                    Rozumiesz, o co mi chodzi?
                    • walter622 Re: Wzajemnie 28.03.12, 14:33
                      swiblowo napisała:

> Hahaha! Czyli te sluchy, ktore do mnie doszly, ze jakis facet chodzi po lesie z
                      > kotem na smyczy to prawda.

To chyba ktoś inny. Nie jestem masochistą - gdybym kocurowi próbował założyć obrożę
                      pewnikiem by mnie przerobił na farsz i słusznie obrażony poszedł w siną dal. Ma całkowitą swobodę, lecz nauczył się również chodzić "przy nodze" - samemu, nikt go do tego nie przymuszał.

> Z tym "zapachem wiatru" to ciekawa sprawa. Tez to mam. Zapach powietrza...

To chyba najbardziej charakterystyczne. Lecz jest masę tych niezauważalnych drobnostek
                      - inna "przestrzeń", inna "szybkość czasu" , ba nawet inny smak chleba. Takim przemieszczeniom zawsze towarzyszy rozbijanie i ponowne składanie całej tej mozaiki
                      codziennych drobnostek. No i na dodatek mam ostatnio koszmarny strach w pokojach hotelowych - w nocy się budzę nie mogąc zrozumieć gdzie się znajdę - coś w stylu Kafki.

• swiblowo Re: Wzajemnie 28.03.12, 19:19
                        Moze niescisle mi doniesli. Moze to lancuch byl a nie smycz...niezle, wyprowadzasz rysie i inne tygrysy luzem...Mojej corce bardzo by sie to spodobalo!

Odnosnie wrazen. Podroze sa niesamowite, prawda?
                        Sluchaj, tylko zadnych pieknych stepow mi nie polecaj. Nie chce sie nakrecac!
                        • jk2007 Re: Wzajemnie 28.03.12, 20:25
                          swiblowo napisała:
                          > Odnosnie wrazen. Podroze sa niesamowite, prawda?
                          Sluchaj, tylko zadnych pieknych stepow mi nie polecaj. Nie chce sie nakrecac!

Zapraszam na Zatoke Finska! Chociaz jeszcze lezy lod, ale w maju juz przylatuja labedzi
                          • swiblowo Re: Wzajemnie 28.03.12, 22:22
                            Dzieki jk2007.
                            Bedziesz przewodnikiem?
                            • jk2007 Re: Wzajemnie 29.03.12, 11:49
                              swiblowo napisała:
                              > Dzieki jk2007. Bedziesz przewodnikiem?

bede, i na "Jezioro labedzi" tez
                        • walter622 OK 28.03.12, 21:59
                          To nie tygrys lecz zwykły rasowy podwórkowiec. Inna rzecz, że ma świetną wyżerkę (czasem jemu zazdroszczę), TV z mieczami piłki nożnej i fotel z którym musiałem się ostatecznie pożegnać.

Zamiast stepów masz coś z Simonsa. Sam miałem podobną sytuację - córka przyniosła małego kociaka, by mojemu "bandycie" nie było samemu nudno. Jemu chyba nie było nudno - w ciągu jednego dnia całe mieszkanie przekształcili w pole grunwaldzkie.

www.youtube.com/watch?v=3VLcLH97eRw&feature=fvwp&NR=1
                          • swiblowo Re: OK 28.03.12, 22:14
                            Hhhehehee! Twoj kocina ma charakter - co jednoznacznie wskazuje / bede sie upierac, chodza pogloski/ na lwa.
                            Ja mam dwa psy. O jednym to wiesz. Drugi ma na imie Leon - mowimy na niego Lonio /w domysle Brezniew - podobne brwi/. Co tam fotel...ja nie mam lozka!

a mnie sie to podoba:
                            www.youtube.com/watch?v=aPWaHH3-sUk
                            • walter622 Re: OK 28.03.12, 22:33
                              Owszem, ma charakter.
                              Jeszcze jeden koci bohater YouTube - Maru ( mój jest zbyt leniwy).

www.youtube.com/watch?v=xdhLQCYQ-nQ
                              • swiblowo Re: OK 28.03.12, 22:40
                                Lonio moglby go troche "rozruszac"...
                                • walter622 Re: OK 28.03.12, 22:51
                                  O, w to wątpię. Na "swoim" terenie wszystkich ustawia do pionu.
                                  Kiedyś do naszego domu letniskowego wpadli przejazdem znajomi myśliwi ze swą psiarnią.
                                  Znajomych nasz "bandyta" wpuścił do domu, natomiast ich psiarnia posłusznie spała na
                                  ulicy.
                                  Zresztą ma afekt do psów - w dzieciństwie, gdy był jeszcze podwórkowym łazęgą, przez
                                  psy został solidnie poharatany. Tak więc każde spotkanie z nimi natychmiast powoduje,
                                  że się jeży, okropnie syczy i jak błyskawica rzuca się im na kark. Z pogodnego pluszaka
                                  zamienia się w bezpardonowego killera.

• blueelvic A moze " Rosja i jej tradycje " ? 28.03.12, 13:24
      jw.
      • asmall4 Re: A moze " Rosja i jej tradycje " ? 28.03.12, 14:31
        Jestem za :)
        • blueelvic Temat rzeka, nieprawdaz? 28.03.12, 15:32
          Moze igor da sie na to namowic.
          • igor_uk Re: Temat rzeka, nieprawdaz? 28.03.12, 17:27
            Zaloz watek,ale rzeczowy.To pogadamy. Bo wodze,ze o tradycjach narodu rosyjskiego wiele nie wiecie.
            • bywszy1 Re: cos niecos wiemy+ 29.03.12, 13:30
              a szczegolnie chodzi o Polakach z narodu rosyjskiego.
              Nie mowiac juz o Tatarach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka