Dodaj do ulubionych

Walter,bleman -cos dla was.

25.06.12, 19:17
Poniewaz watek ,dotyczacy wyborow w jednym z panstw (celowo nie podaje w ktorym,zeby znow mnie watek nie wyslali na forum-cmentarz) znikl z tego forum,a wy podjeli dyskusje ,dla tego otwieram nowy watek.

walter,pytales mnie:
"Już masz tekst jego oficjalnego wystąpienia ( te, które miał wygłosić wieczorem) ? " .
tekstu wystapienia oficjalnego nie mialem,ale mialem cos lepszego,jego wywiad ,ktory on udzielil agencji "Fars". Tu masz streszczenie tego wywiadu z komentarzem.
english.farsnews.com/newstext.php?nn=9103083630
"Our policy towards Israel will be a policy based on equality since we are not weaker than them in any field and we will discuss the issue of the Palestinians' rights with the related sides since this is highly important,"
(Nasza polityka w stosunku do Izraela bedzie oparta o rownosc,poniewaz my nie sa slabsze od nich w kazdej dziedzinie,i my bedziemy omowiac problemy ,zwiazany z prawami dla palestynczykow ,z odpowiednimi zainteresowanymi stronami,poniewaz to jest skrajnie wazno)
I dalej,co jest niesamowicie istotne :

"We will revise the Camp David treaty," (my dokonamy przegladu porozumienia z Camp David).

Uwazam osobiscie,ze w tym wywiadzie ten czlowiek byl szczery.Oficjalne przemowienie nigdy takim nie jest.

bleman ,napisales:
"Nowy prezydent oswiadczyl ze chce zacisnic stosunki z Iranem...

No to ciekawe co na to mu armia odpowie "
.
Armia juz od jakiegos czasu dazyla do normalizacji stosunkow z Iranem .Od 2010 roku Iran sprzedaje rope do Egiptu,miedzy tymi Panstwami odwarte bylo ponownie polaczenie lotnicze.
Iran zadeklarowal,ze zmieni nazwe ulicy,ktora nosi imie jednego z zabojcow Anwara Sadata (chodzi o Khalid Islambouli).Czyli tu pola do konfliktu nie widze.
Zreszta nowy Prezydent nic nie mowil o zacisnieciu wspolpracy,a tylko o dalsza normalizacje stosunkow.

Obserwuj wątek
    • bleman Re: Walter,bleman -cos dla was. 25.06.12, 20:05
      No własnie nie wiem jak w koncu co powiedzial. :)

Bo teraz alarabija : "The Egyptian presidency has denied that President-elect Mohammed Mursi gave an interview to Iran's Fars agency on Monday, in which he had been reported to say that he was looking to expand ties with Tehran to create a strategic “balance” in the region."

A jeszcze rano wlasnie pisali, że powiedział o mocniejszych więzach/wspolpracy z Iranem.

Stąd moja wypowiedz o zaciesnianiu wspolpracy z Iranem.
      • igor_uk Re: Walter,bleman -cos dla was. 25.06.12, 20:13
        Wlasnie dla tego zawsze staram sie dotrzec do zrodla.Jak gdzies mnie trafi sie,ze ktos cos powiedzial,to ja zawsze szukam tego,co naprawda bylo powiedziano,szukam u zrodla.
        Wbrew pozoram,to nie jest trudne.
    • walter622 Dzieki 26.06.12, 13:11
      igor_uk33 napisał(a):

> Ponieważ watek,dotyczacy wyborow w jednym z panstw (celowo nie podaje w ktorym
      > ,zeby znow mnie watek nie wyslali na forum-cmentarz)

Chyba jest jakaś przerwa techniczna w niekończącym się zakopywaniu wątków.
      Dzięki, jego wywiad dla Irańczyków czytałem, natomiast nigdzie nie trafiłem na jego wieczorne wystąpienie. W kontekście wypowiedzi dla Irańczyków wyjątkowo ciekawym
      są jego plany odnoście stosunków z Saudami.
      • kreska54 Re: Dzieki 26.06.12, 15:07
        walter622 napisał:
        <Chyba jest jakaś przerwa techniczna w niekończącym się zakopywaniu wątków.>

To dzięki Wam - nareszcie przestrzegacie netykiety :-)
        • silverbaum half half... 26.06.12, 15:12
          kreska54 napisała:
          > To dzięki Wam - nareszcie przestrzegacie netykiety :-)

Tylko niekiedy nie zapedzaj sie, Kropa, please.
          Czasami pracujesz "hurtem" :)

Wyrzucilas mi ostatnio dwa posty, w ktorych nikogo nie obrazalem i nawet w duzym stopniu zgadzalem sie z autorem wontku ...
        • mara571 netykieta nic nie mowi 26.06.12, 15:55
          o koniecznosci uzycia jezyka polskiego i polskich zrodel.
          Podalam wazne z punktu widzenia watku dementi z Kairu, ze ten cytowany przez Igora wywiad dla Iranczykow nie mial miejsca.
          Pisze o tym calal niemiecka prasa w wydaniach online:
          www.focus.de/politik/ausland/krise-in-der-arabischen-welt/aegyptens-kuenftiger-praesident-mursi-angebliche-israel-aussage-sorgt-fuer-verwirrung_aid_772735.html
          www.taz.de/Mursi-dementiert-Iran-Interview/!96116/
          www.stern.de/politik/ausland/interview-mit-iranischer-nachrichtenagentur-mursi-dementiert-aussagen-zu-israel-1845960.html
          www.faz.net/aktuell/politik/arabische-welt/aegypten-angebliches-interview-mursis-sorgt-fuer-irritationen-11799588.html
          Tym razem inne zrodla z pominieciem Spiegla, ktorego chyba nie lubisz....
          • igor_uk mara. 26.06.12, 16:14
            To nie w pierwszy raz zdarzylo sie,ze ktos zabiera swoi slowa z powrotem .A w tym przypadku sam "winowajca" nie zabral glosu.Tylko jakis urzednik zaprzeczyl,ze wywiad mial miejsce.
            Prawdopodobnie uswiadomili sobie,ze za ostro pojechali.
            "Brat muzulmanski" nigdy nie bywa bylym.
        • walter622 Re: Dzieki 26.06.12, 20:29
          kreska54 napisała:
          > To dzięki Wam - nareszcie przestrzegacie netykiety :-)

To się cieszę. Aczkolwiek nurtuje mnie jedno pytanie - dlaczego z forum pożeglowały w kosmos wątki poświęcone prawosławnemu świętu Paschy i turańskiemu świętu Narvuz, natomiast pozostawiono całe mnóstwo wpisów reklamujących pewien wyrób alkoholowy ???
          • igor_uk33 walter. 26.06.12, 21:27
            Tak podejrzewam,ze cenzura kasuje to,co jej podrzuci,miedzy innymi,wlasnie ten amator koszernej.A przeciez nie bedzie donosic na samego siebie.
          • kreska54 Re: Dzieki 27.06.12, 14:39
            walter622 napisał:

> kreska54 napisała:
            > > To dzięki Wam - nareszcie przestrzegacie netykiety :-)
            >
            > To się cieszę. Aczkolwiek nurtuje mnie jedno pytanie - dlaczego z forum pożeglo
            > wały w kosmos wątki poświęcone prawosławnemu świętu Paschy i turańskiemu świętu
            > Narvuz, natomiast pozostawiono całe mnóstwo wpisów reklamujących pewien wyrób
            > alkoholowy ???

Daj linka do tej reklamy,niestety o świętach nic nie wiem.
            • elka-sulzer Re: Dzieki 27.06.12, 18:28
              Ale wpadka!

kreska54 napisała:

> Daj linka do tej reklamy,niestety o świętach nic nie wiem.

Ani o rekalmie nic nie wie ani o swietach ?!
              To z jakiej racji tnie????
              Moze najpierw jakims poziomem wiedzy powinno sie wykazac nim sie przyjmie pozycje tnacego ciecia.
              • kreska54 Tu masz odpowiedź 27.06.12, 20:54
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,136965234,136965529,Ja_tu_nie_rzadze_.html
                a tu cd
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,136965234,136965561,Re_Ja_tu_nie_rzadze_.html
            • igor_uk33 kreska. 27.06.12, 20:54
              Wpisz w wyszukiwarce forumowej w pole autor nick j-k,a wyzej wklej ten tekst :
              kosher-companies-start-using-celebrity-endorsements/
              i zobacz co tobie wyjdzie :

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=kosher-companies-start-using-celebrity-endorsements%2F&author=j-k&title=&forum=
              • kreska54 Re: kreska. 27.06.12, 21:08
                Duuuuzo wyszło.

Usunęłam trochę - wstecz do 30.04.
                Reszta - mam nadzieję zniknie w mroku dziejów tego forum.
                • igor_uk Re: kreska. 27.06.12, 21:26
                  Dzieki,poczciwa z ciebie kobieta.
                  • kreska54 Re: kreska. 27.06.12, 21:28
                    Ty też....ale nie kobieta :-)
                • walter622 Re: kreska. 27.06.12, 23:23
                  kreska54 napisała:
                  > Usunęłam trochę

W nagrodę - piosenka Cechmor'a.

www.youtube.com/watch?v=sz_Pa47TFuw&feature=related
                • yurek11111 Re: kreska. 27.06.12, 23:31
                  hehe,jak za komuny, tez cieli wstecz,a nawet do przodu.... :-)))

kreska54 napisała:
                  Duuuuzo wyszło.
                  Usunęłam trochę - wstecz do 30.04.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka