53.uk.igor 14.09.12, 17:11 Gdzie zaczyna sie upadek Ameryki? Czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Zagadka. 14.09.12, 17:23 Jak gdzie? Masz na myśli geografię, jakieś konkretne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Zagadka. 14.09.12, 17:27 Ewa,to zart.Za chwile wyjasnie wszystko. A chodzi mnie o konkretne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Zagadka. 14.09.12, 17:31 53.uk.igor napisał(a): > Gdzie zaczyna sie upadek Ameryki? > Czy ktos wie? Twoje kompleksy wobec USA mają gigantyczne rozmiary. Jak Ty w ogóle możesz żyć w takim upokorzeniu, frustracji i bezsilności??? Te antyamerykańskie, antypolskie czy antyżydowskie wątki na FŚ to takie odreagowanie tej totalnej słabości?? Nie wiem czy śmiać się czy płakać ale współczuję. Czy te twoje rozpaczliwe wątki to odzwierciedlenie opinii Kremla?? To by mi pasowało, Rosja aspiruje do roli mocarstwa a przegrywa wszystko z kretesem. Nie liczy się zupełnie a już w naszej części Europy w szczególności. Hi!, hi! Ps. USA zawsze będą dla was Rosjan nieosiągalnym marzeniem w każdej kwestii, nigdy nie zbliżyliście się do poziomu cywilizacyjnego, gospodarczego, społecznego, technologicznego, edukacyjnego, naukowego, infrastrukturalnego . . . . . . , Ameryki i nigdy się nie zbliżycie. Dla USA jesteście wielkim obszarem z podbitymi narodami i z dużą ilością bogactw naturalnych i niczym więcej. Zamiast czekać na upadek dolara i USA wezcie się do pracy bo tylko w ten sposób cokolwiek zbudujecie. Nauczcie się pracy, prawa, demokracji, wolności a nie czyhajcie tylko na czyjeś upadki i na kolejne podboje i kolejne zniewalanie i eksploatowanie podbitych bo tylko to potraficie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk p.a. 14.09.12, 17:38 A moze by tak zaczekales na rozwoj watku? p.s. Czy mozesz zmienic plyte? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: p.a. 14.09.12, 17:52 igor_uk napisał: > A moze by tak zaczekales na rozwoj watku? > > p.s. Czy mozesz zmienic plyte? No nie, to Ty cały czas grasz na tej samej zmurszałej i przestarzałej płycie. Ja tylko daję ci sygnał, że nie da się już słuchać tej zdartej płyty!! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wyjasniam. 14.09.12, 17:54 Tytul watku jest mala prowokacja.Ma za zadanie przyciagnac uwage. Wprawie dwa lata temu zalozylem watek "Upadek Ameryki",gdzie pisalem: "Mowi sie ,ze najwiekszym skarbem Ameryki sa ludzi,ktory stworzyli ten Kraj i trudno temu zaprzeczyc.To ludzi,ktore porzucili wlasne domy, stworzyli potege Stanow,ale to co stworzylo ten Kraj ,to go i zgubi." Dzis trafil sie mnie bardzo ciekawy tekst w necie : Decline and fall of America starts at the bus stop w ktorym autor widzi ten sam problem,co i ja.Upadek Ameryki zapoczatkowali same Amerykanie.Oni sami zazrali sie,a ich dzieci nie sa gotowe do walki o swoje. Czyli na pytanie zadane w poscie otwierajacym watek,mozno bylo by dac taka odpowiedz-Upadek Ameryki zaczyna sie na przystanku autobusu szkolnego. When those of us of a certain age were growing up, playgrounds were surfaced with gravel. Sometimes even scrap metal and broken glass. It hurt like heck, but it made a man out of you. (Kiedy dorastalo nasze pokolenie,placy zabaw byli posypane zwirem.Nieraz nawet z jakims zlomem i tluczonym szklem.Bolalo to,jak cholera,ale dzieki temu stawali sie my mezczyznami) Now look. America has gotten soft. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Zagadka. 14.09.12, 21:28 Twoi propagandyczne bajki sa przestarzale o 25 lat. Czytaj nowe instukcji, tani propagandysto (nie badz bardziej swietym niz papiez): Zbigniew Brzezinski, Strategic Vision – American and the crisis of global power, New York 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Aleksandr. 14.09.12, 22:00 najpierw by p.a. musial by wyuczyc jezyk tych,komu nabija sie w przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Aleksandr. 14.09.12, 22:08 W takim razie czekac jemu lat 300, dopoki taka szkodliwe ksiazke na polski tlumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo200 a czy to wazne..? 14.09.12, 22:06 53.uk.igor napisał(a): > Gdzie zaczyna sie upadek Ameryki?(...) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Bardzo wazne. 14.09.12, 22:10 jak bedziesz wiedziec,to jest szansa,ze nie spadnie tobie na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
edek_vilola "Upadek Berlina" 15.09.12, 00:26 Byl kiedys taki film "Upadek Berlina". Berlin ponoc naprawde "upadl" w 1945, ale sie podniosl. I ludzie z calego swiata chetniej tam emigruja niz do Rosji. Narody z klasa potrafia sie podniesc nawet jak upadna. Amerykanie tez do takich naleza. Odpowiedz Link Zgłoś
fucking.joke Re: "Upadek Berlina" 15.09.12, 01:53 edek_vilola napisał(a): .... I ludzie z calego swiata chetniej tam emigruja niz do Rosji. Na > rody z klasa potrafia sie podniesc nawet jak upadna. Amerykanie tez do takich n > aleza. Albo ludzie glupie albo propaganda madra:) Odpowiedz Link Zgłoś