Dodaj do ulubionych

Sensacja w USA

26.10.12, 21:46
Washington Post poparł Obamę.
Ciekawe kogo porą New York Times i LA Times. Kogo poprze Boston Globe i Chicago Tribune. Kogo poprą San Francisco Chronicle, Philadelphia Inquirer i Baltimore Sun.
Ogryzam paznokcie w niecierpliwej emocji.
Obserwuj wątek
    • igor_uk felus. 26.10.12, 21:57
      sensacja bylo by to,jak by to Ty poparl mojego przyjaciela.

p.s. Wierze w to,ze Ty zmadrzejesz i zaglosujesz na Obame.
    • gosc88 Re: Sensacja w USA 26.10.12, 22:01
      felusiak1 napisał:

> Ogryzam paznokcie w niecierpliwej emocji.

A jak juz obgryziesz wszystkie swoje paznokcie to co potem zrobisz ??

Moja sugestia: wtedy zaglosuj za Obame.
      • felusiak1 Re: Sensacja w USA 26.10.12, 22:35
        dlaczego wzywasz mnie do głosowania na Obamę?
        • gosc88 Re: Sensacja w USA 26.10.12, 22:40
          felusiak1 napisał:

> dlaczego wzywasz mnie do głosowania na Obamę?

Bo mam wrazenie, ze z Obama pokoj na swiecie ma wieksze szanse na dluzsze przetrwanie niz z Romney'm.
          • felusiak1 Re: Sensacja w USA 26.10.12, 23:18
            Wnoszę zatem, że masz wrażenie iż Romney rozpocznie wojnę. Czy się mylę?
            • gosc88 Re: Sensacja w USA 27.10.12, 04:36
              felusiak1 napisał:

> Wnoszę zatem, że masz wrażenie iż Romney rozpocznie wojnę. Czy się mylę?

Oczywiscie nie mam pewnosci czy ktorykolwiek z nich rozpocznie - lub zaangazuje sie w - jakas wojne. Mam jednak wrazenie, ze za Romniego stanie sie to szybciej niz za Obamy.
              • gosc88 Errata 27.10.12, 04:44
                Oczywiscie nie mam pewnosci czy ktorykolwiek z nich rozpocznie - lub zaangazuje sie w jakas wojne. Mam jednak wrazenie, ze jezeli to sie stanie to za Romniego stanie sie to szybciej niz za Obamy.
                • zlotamajka Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 05:00
                  Zgadzam sie z Toba gosciu. Obamy nigdy, powtarzam nigdy nie popieralam ale Romney to oznacza powrot do Busha. Romney jest okrazony neokonami z kadencji Busha albo z nimi powiazanymi. Oni sa otwarcie agresywni i jedyne rozwiazanie na wszystko to otwarte bombardowanie. Obama robi to samo ale jest pewna roznica: robi to czesto rekoma innych tak ja w Syrii, rekoma Turcji. Romney by Syriie juz bombardowal. Taka bylaby roznica. Jeden i drugi zabije z ta roznica ze Obama przed tym zalozy jedwabne rekawiczki. Slyszalam to porownanie i uwazam za bardzo trafne.
                  • gosc88 Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 05:59
                    zlotamajka napisała:

> Zgadzam sie z Toba gosciu. Obamy nigdy, powtarzam nigdy nie popieralam

Nawet 4 lata temu gdy walczyl o prezydenture z McCainem ??

Tez wydaje mi sie, ze Romney to neokon i zwolennik agresywnej Ameryki w swiecie bez wzgledu na sytuacje ekonomiczna Ameryki i priorytety potrzeb klasy sredniej w tym kraju.
                    • zlotamajka Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 17:03
                      4 lata temu tez Obamy nie popieralam bo wiedzialam ze nic nie zmieni nawet z najszczerszymi checiami. To jest pewna machina i jeden czlowiek nie da rady jej zatrzymac. To raz, a dwa wiedzialam jacy ludzie sa wokol niego. Dlatego sie nie rozczarowalam a raczej utwierdzilam w przekonaniach. Jedno co stalo sie jasne to to ze Obama nawet checi nie ma.

Romney jest otoczony mormonami i neokonami. Jak wygra to mormoni bede rzadzic na froncie domowym a neokoni na froncie miedzynarodowo-imperialistycznym. Moze nawet zlegalizuje poligamie. Felus i malkontent beda sie cieszyc. Przypominam, zona kosztuje.
                      • gosc88 Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 18:23
                        zlotamajka napisała:

> 4 lata temu tez Obamy nie popieralam bo wiedzialam ze nic nie zmieni nawet z na
                        > jszczerszymi checiami.

Gdybys 4 lata temu mogla glosowac to mialas niestety b.waski niestety wybor: Obama albo McCain.

Niestey przypieram Cie do muru. Dalabys wiec wtedy swoj glos Obamie czy MacCainowi ??
                        • zlotamajka Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 19:25
                          Ja od lat bojkotuje wszystkie wybory wlasnie ze wzgledu na ten waski wybor. Uwazam ze bojkot to w tej chwili najlepsza opcja. Inna opcja to glosowanie na inne partie. W USA w tych wyborach sa 4 inne partie o ktorych nikt nie mowi. RT prowadzilo debate. Justice Party ma rozsadny program. Na nich nawet bym zaglosowala.
                  • memarquise Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 06:02
                    zlotamajka napisała:

> Jeden i drugi zabije z ta roznica ze Obama przed tym zalozy jedwabne rekawiczki.

w koncu za cos dostal ta pokojowa nagrode Nobla.... nie?
                    • zlotamajka Re: Romney - powrot do Busha. 27.10.12, 17:03
                      Otoz to.
        • igor_uk Re: Sensacja w USA 26.10.12, 22:40
          Tak sadze,ze gosc lubi ciebie.I dba o twoje lepsze jutro.
    • memarquise Re: Sensacja w USA 26.10.12, 23:08
      felusiak1 napisał:

> Washington Post poparł Obamę.

dostali zielone swiatlo od AIPAC-teraz zwyciestwo Obamy prawie pewne
    • przyjacielameryki Re: Sensacja w USA 26.10.12, 23:12
      Ale dajcie już spokój tym popierającym. No cóż, taki to jest ten świat - nie jest idealny i nie jest prawy tak do końca!!! Zawsze ktoś kogoś popiera i często nie robi tego w sposób legalny. Świat nie jest idealny i całe szczęście, bo byłby szalenie nudny. Znaczy się Bóg jest nudny bo jednak jest idealny, ale to jak kto uważa!!!!!!!
      Poczekajmy spokojnie do wyborów. Jestem za Romneyem ale jak wygra Obama to tez nie będzie katastrofy. To taki polski punkt widzenia. Wiem, że amerykański jest nieco inny!!! Jednak ja mocno kibicuję Romneyowi i wierzę że wygra!!!!!

• memarquise Re: Sensacja w USA 26.10.12, 23:27
        przyjacielameryki napisał:
        maslo maslane,jest za a nawet przeciw...standardowy brak jaj u amigo
        kopiowanie, dostarczonej propagandy sukcesu na forum idzie ci lepiej

----
        melord
        • przyjacielameryki Re: Sensacja w USA 26.10.12, 23:57
          memarquise napisał:

> przyjacielameryki napisał:
          > maslo maslane,jest za a nawet przeciw...standardowy brak jaj u amigo
          > kopiowanie, dostarczonej propagandy sukcesu na forum idzie ci lepiej
          >
          > ----
          > melord

Zamilcz melord.. Wiedziałem już po paru postach że to Ty. Jak jak zwierzę . . . . . . !!! No wiesz!! Jakich jaj??? Wszystko jest na swoim miejscu. Powtórzę - chciałbym żeby wygrał Romney bo generalnie ja jestem za Republikanami od czasu Reagana. To był fantastyczny Prezydent USA i dla Amerykanów i dla Polaków i dla Europy i dla całego świata!!! Zgodzisz się oczywiście jak cię znam!!!
          • memarquise Re: Sensacja w USA 27.10.12, 00:27
            no dobra,nie nerwujsia amigo..
            generalnie to wsio ryba kto wygra,polityka panstwa jest zaplanowana na pare lat do przodu
            Obstawiam Obame nie dlatego,ze mi sie podoba,jedynie dlatego,ze ma wiekszosc wyborcow w USA (czarnych ,kolorowych ciut bialych) ktorzy beda glosowac na niego.
            Romney kupil maszynki do liczenia glosow...watpie czy mu to wiele pomoze,zbyt duzy przekret musialby zrobic
            ale....w Ameryce nie takie cuda sie dzialy,pucybut milionerem zostawal itd itd
    • malkontent6 Re: Sensacja w USA 27.10.12, 00:34
      Sensacja indeed. :)
      • misterpee Re: nie ma znaczenia poparce WPost 27.10.12, 00:51
        Wazne kogo Felus popiera i koniec. Miliony amerykanow czekaja na opinie Fela i wtedy zaglosuja nawet po terminie i przed terminem. kiedykolwiek ! Te wybory tak zdopinguja Amerykanow do wyborow, ze bedzie 200 procent glosow oddanych . beda glosowac nawet ci z listy Obamy, przypone ze Romney nazwal ta liste zupelnie zgodna z konstytucja ! Bravo !

dailybail.com/home/must-see-gawker-asks-the-dnc-can-americans-trust-mitt-romney.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka