Dodaj do ulubionych

Felusiak, słyszałeś o tym?

29.10.12, 17:48
Aganceja TASS donosi, że

"A growing number of Americans believe incumbent President Barack Obama adheres to the Jewish faith..."

Teraz rozumiem dlaczego nasi komsomolcy mają tak mgliste pojęcie o USA - swoją wiedzę czerpią z prasy partyjnej. :)

rt.com/usa/news/poll-obama-jewish-muslim-477/
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 18:00
      Z tego wynika, że każdy znajdzie w Obamie coś dla siebie.
    • igor_uk malkontent. 29.10.12, 18:08
      Miej troche szacunku dla siebie,jak i dla felusia.
      O tym, ze matka Obamy jest z pochodzenia Zydowka,to chyba ty wiesz.
      A to uprawnia ludzi sadzic o to,ze i wiare Obama ma zydowska.
      Zreszta nie tylko "TASS" o tym pisze.
      forward.com/articles/165100/many-americans-think-obama-is-jewish-poll/
      • felusiak1 Re: malkontent. 29.10.12, 18:23
        No proszę, i matka żydówka sie znalazła. Wygoda jest jednak naczelną potrzebą.
        • igor_uk felus. 29.10.12, 18:33
          Co,w Wikipedii o tym nic nie pisze sie?
          • felusiak1 Re: felus. 29.10.12, 18:39
            yea, You're right. His mother looks jewish, doesn't she?
            • igor_uk Re: felus. 29.10.12, 18:45
              A bird may be known by its song.
      • malkontent6 Re: malkontent. 29.10.12, 18:26
        "Dunham was born in Saint Francis Hospital in Wichita, Kansas, as the only child of Madelyn Lee Payne and Stanley Armour Dunham. She was of predominantly English ancestry, with some German, Swiss, Scottish, Irish, and Welsh ancestry."

en.wikipedia.org/wiki/Ann_Dunham
        • igor_uk Re: malkontent. 29.10.12, 18:35
          O Wikipedii juz wspomnialem w poscie do felusia.
          • 53.uk.igor Chlopaki. 29.10.12, 18:59
            Nie jest istotnym,kim z pochodzenia jest matka Obamy.Sporo Amerykanow wierzy w to,ze ona jest Zydowka.Ale nie to jest tematem watku.
            malkontent w poscie ,otwierajacym ten watek,napisal:
            "Teraz rozumiem dlaczego nasi komsomolcy mają tak mgliste pojęcie o USA - swoją wiedzę czerpią z prasy partyjnej".
            Wkleilem link ,ktory jednoznacznie udowodnia,ze to nie "TASS" jest zrodlem tej informacji,ktora zyje w necie wlasnym zyciem i ta informacja nie jest propaganda partyjna.
            Z kolei watek malkontenta pokazuje,ze on ma dosc mgliste pojecie o tym,co dzieje sie w Stanach.
            Wybacz kolego,za te slowa.
            • malkontent6 Re: Chlopaki. 29.10.12, 19:04
              53.uk.igor napisał(a):

> Sporo Amerykanow wierzy w to,ze ona jest Zydowka.

Do tej pory nie spotkałem ani jednego Amerykanina, który tak uważa.

> Wkleilem link ,ktory jednoznacznie udowodnia,ze to nie "TASS" jest zrodlem tej
              > informacji,ktora zyje w necie wlasnym zyciem i ta informacja nie jest propagan
              > da partyjna.

RT powtarza głupoty.

> watek malkontenta pokazuje,ze on ma dosc mgliste pojecie o tym,co dzieje sie w Stanach.

To prawda. :)
    • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:27
      Inni twierdza ze Obama to muzulmani ze wgledu na swoje drugie imie Hussein jak i na pochodzenie swojego ojczyma ktorym byl z Indonezji i muzulmanin. No to co w koncu jest prawda/

Wiemy jednak na pewno ze Romney to mormon czyli nawet nie chrzescijanin tylko wyznawca kultu masonskiego. No i co to znaczy?
      • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:34
        Nie tylko ojczym Obamy był muzułmaninem, ojciec też.
        • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:41
          No widzisz. Ale Obama sharia nie wprowadzi. Nie ma szans. Ale ze Romney nie zlegalizuje poligami nie bylabym taka pewna.
          • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:45
            zlotamajka napisała:

> Ale ze Romney nie zlegalizuje poligami nie bylabym taka pewna.

A dlaczego miałby zalegalizować?
            • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:47
              W ramach wolnosci religi. O wolnosci religi juz mowil.
              • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:52
                Myślisz, że Romney pozwoli muzułmanom mieć oficjalnie więcej niż jedną żonę?
                • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:55
                  Nie tylko muzulmanom ale przedewszystkim MORMONOM. W Utah i tak praktykuja ale teraz beda mogli robic to legalnie.
                  • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:56
                    Mało wiesz o mormonach.
                    • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 19:59
                      Wiecej niz ty.
                    • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:04
                      A wiesz kto byl zalozycielem mormonow i ile mial zon?
                      • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:11
                        Mańka, mówimy o współczesnym Kościele Mormonów.
                        • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:14
                          Wiesz kto zalozyl mormonow? Ile mial zon? Odpowiedz na pytanie a potem powiedz jaki jest stosunek nowoczesnego kosciola do niego.
                          • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:17
                            Ile żon ma Romney?

Wiem, wiem, oglądałaś ten HBO special o mormonach i wszystko wiesz.
                            • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:20
                              Znowu nie odpowiedziales na pytanie. Nie niegoladalam HBO special. Wiem z innych zrodel. A ty widze nic nie wiesz bo nawet na podstawowe pytanie nie potrafisz odpowiedziec.
                              • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:30
                                Mańka, swgo czasu, ze względów zawodowych, miałem dużo do czynienia z mormonami.

Córka mojego kolegi (Polaka) wyszła za mąż za mormona i przeszła na tę religię.
                                • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:37
                                  Dalej nie odpowiedziales na pytanie. Skoro miales tyle kontakow to odpowiedz powinna byc jasna. Ale caly czas sie wymigujes. Powtarzam jeszcze raz: KTO ZALOZYL MORMONIZM, ILE MIAL ZON I JAKI JEST STOSUNEK DO NIEGO 'terazniejszego" "kosciola" mormonow.
                                  • 53.uk.igor Mormonizm,to nie religia. 29.10.12, 20:45
                                    To sposob na zycie. A ten kto ten sposob wymyslil (Joseph Smith),byl niezlym cwaniaczkiem. Zawsze,jak mu to bylo potrzebne,do niego Bog przemawial,chociaz komorek wtedy jeszcze nie bylo.
                                    Tak bylo i wtedy,kiedy jemu zona zaczela robic awanture z tak blachego powodu,ze on sprowadzil sobie kolejna zone.
                                    • zlotamajka Re: Mormonizm,to nie religia. 29.10.12, 20:53
                                      A zon bylo miedzy 30 do 80. Dokladnie nikt nie wie. Do tego do tej pory mormoni uwazaja Joseph Smith za swego proroka. A FLDS dalej praktykuje poligamie. Jest miasto w Utah gdzie police chief, szeryf i burmistrz to poligamisci. Ale tego malkontentcik nie wie. Nie wie tez ze mormoni wierza w teokracje. W tym Romney bo to jego tradycja. Dziadek Romney uciekl do Meksyku wlasnie po to by praktykowac poligamie. Tego chcecie dla USA?
                                      • malkontent6 Re: Mormonizm,to nie religia. 29.10.12, 21:07
                                        zlotamajka napisała:

> Ale tego malkontentcik nie wie.

Mańka, poligamia nie jest uznana przez Koścół Mormoński. Ci ludzie uważają się za mormonów tak jak Kwaśniewski za katolika.
                                        • zlotamajka Re: Mormonizm,to nie religia. 29.10.12, 21:52
                                          W takim razie malkontentcik NIC nie wiesz. Radze cie sie dowiedziec choc troche o "wierze" tego kandydata. Sam twierdzi ze to dla niego bardzo wazne. Przypominam ze jego dziadek uciekl do Meksyku gdzie zalozyl kolonie mormonow z poligamia. DZIADEK. Czyli Romney mial kilka babci i babci siostry czy jak to sie nazywa.
                                    • zlotamajka Re: Mormonizm,to nie religia. 29.10.12, 20:59
                                      Joseph Smith nawet powiedzial: "everytime I see a beautiful woman I have to pray for grace".
                                      W Islamie Mahomet pozwolim na MAXIMUM 4 zony i to tylko pod warunkiem ze jest sie w stanie je utrzymac i rowno traktowac. U mormonow nie ma zadnych limitacji wrecz przeciwnie. Zony to klucz do nieba. Im wiecej zon tym wieksze szanse wejscia do nieba.
                                  • malkontent6 Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 20:50
                                    Mańka, ja o tym panu słyszałem o Jezusie też, i o Mahomecie.

en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Smith
                                    • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 21:00
                                      Nie osmieszaj sie. NIC nie wiedziales. Gdyby Igor sie nie odezwal to bys nawet NIC znalesc nie umial. Tyle wiesz o swoim prezydencie i jego "religi". Smiechu warte.
                                      • zlotamajka Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 29.10.12, 21:02
                                        O kandydacie na prezydenta. Prezydentem nie jest i daj Boze nie zostanie.
                                  • poddanywujasama Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 02.11.12, 00:33
                                    Co ma piernik do wiatraka?
                  • poddanywujasama Re: Felusiak, słyszałeś o tym? 02.11.12, 00:16
                    Majka, do tej pory sadzilem, ze masz wiecej rozumu....
                    Typowo socjaalistyczne przedstawianie faktow.
    • felusiak1 Nikt nie wierzy 29.10.12, 19:47
      AP zamieściło sprostowanie.
      Okazuje sie, że to była pomyłka, tzw typo.
      Wynik jest na stronie 13
      • 53.uk.igor Nikt nie wierzy? 29.10.12, 19:51
        W co? Ze lobby zydowskie w USA ma sile?
      • malkontent6 Re: Nikt nie wierzy 29.10.12, 19:53
        Dziennikarze RT uwierzyli. :)
        • 53.uk.igor Bo w RT. 29.10.12, 20:00
          Rzadzi nie Zydowka,a tylko Ormianka.
    • zlotamajka A co na to mormoni?! 29.10.12, 22:00
      Ano Romney jako czolowy mormon od 5 pokolen wychodzi z tradycji poligamy. Jego dziadek uciekl do Meksyk aby zalozyc kolonie poligami.

A tu troche faktow:

www.huffingtonpost.com/gregory-a-prince-phd/mormons-and-polygamy-trut_b_1833493.html
      • cassandra22 Re: A co na to mormoni?! 29.10.12, 22:16
        Huffingtonpost ( i inni, np MSNBC) stara sie jak moze pomoc Obamie. Ale chyba to nie pomoze. "Too little , too late".
        Anty-mormonskie nastroje nie sa tak powszechne jak 100 lat temu. Wiadomosci o dzadku Romney'a byly juz wczesniej publikowane. Nawiasem mowiac chyba ojciec Romney'a urodzil sie w Meksyku.
        • zlotamajka Re: A co na to mormoni?! 29.10.12, 23:01
          Czy to jest po to aby pomoc Obamie czy nie to nie wazne. Chodzi o to ze ten czlowiek bedzie mial palce na guzikach nukearnych i jest istotne w co wierzy i z jakiej rodziny pochodzi tym bardziej ze nalezy do SEKTY CZY KULTU i pochodzi z rodziny gdzie praktykowano POLIGAMIE nie tak calkiem dawno bo jego DZIADEK co wiemy na pewno.
      • zlotamajka Polygamy delayed is polygamy denied?! 29.10.12, 23:07
        Evasiveness. While the Church has renounced polygamy politically, it has never done so theologically. This ambiguity has haunted them ever since. Mormonism is unique in its doctrine of eternal families
        • cassandra22 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 29.10.12, 23:24
          Nie mysle ze bedzie to mialo znaczenie dla wyborcow. Watpie ze beda winic Romney'a za poglady jego dziadka. A czy mormoni maja poligamie w zaswiatach nadaje sie na bardzo ezoteryczna rozprawe i watpie ze to wplynie na decyzje nielicznych juz niezdecydowanych wyborcow.
          A z innej beczki: Obama byl w niedziele w kosciele, co pokazaly wszystkie kanaly informacyjne! Chyba byl tam po raz drugi w ostatnich czterech latach :). Jak trwoga to do Boga!
          • elka-sulzer Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 29.10.12, 23:41
            cassandra22 napisała:

> A z innej beczki: Obama byl w niedziele w kosciele, co pokazaly wszystkie kanal
            > y informacyjne! Chyba byl tam po raz drugi w ostatnich czterech latach :). Jak
            > trwoga to do Boga!

Eeee tam zraz trwoga. To tylko przedstawienie dla motlochu :D
            • cassandra22 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 29.10.12, 23:55
              Wiem; po prostu potwierdza to moje przekonanie jaki on jest cyniczny, a nie idealista, jak go Main Stream Media przedstawiaja. Ale nie twierdze ze Romney jest lepszy. To raczej normalne wsrod politykow.
          • zlotamajka Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 00:42
            Nie mysle ze bedzie to mialo znaczenie dla wyborcow. Watpie ze beda winic Romne
            > y'a za poglady jego dziadka.

Wlasnie ze powinno miec znaczenie. To jest jeden z tych sloni w pokoju o ktorych nikt nie mowi. Nie chodzi tez o winienie go o poglady dziadka. Chodzi o to ze sam powiedzial ze jest dumny ze swojej wiary a jego kosciol poligamie popiera teologicznie a ze ze wzgledow POLITYCZNYCH zostawili ja na zaswiaty to nie zmienia faktu ze popieraja. Pytanie czy taki prezydent jest wlasciwy. Uwazam ze nie.
            • cassandra22 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:11
              Nie wiem. Mysle jednak ze wiekszosc Amerykanow ma bardziej pragmatyczne podejscie i mysla o tym jaki to ma praktyczny wplyw na moje zycie. Byc moze bedzie tematem dyskusji na MSNBC lub wsrod "Kossacks" z Daily Kos, ale wiekszosc Amerykanow nie jest az tak ideologicznie zacietrzewiona.
              • zlotamajka Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:26
                Blad. Czy wiedza ze mormoni wierza ze stana sie "bogami" i wladcami wlasnej planety po smierci. Pomysl co sie stanie jak taki zostanie prezydentem i zostanie wladca praktycznie calej planety juz za zycia.
              • elka-sulzer Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:33
                cassandra22 napisała:

> Nie wiem. Mysle jednak ze wiekszosc Amerykanow ma bardziej pragmatyczne podejsc
                > ie i mysla o tym jaki to ma praktyczny wplyw na moje zycie.
                >wiekszosc Amerykanow nie jest az tak ideologicznie zacietrzewiona.

Co nie przeszkadza "starszym i madrzejszym" w wierze (tj. tzw. wolnym mediom) w codziennym bombardowaniu motlochu tzw .... "wiadomosciami" . Niech by tylko Obama byl np. ... poligamista, hehehe.
                • zlotamajka Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:47
                  Nie chodzi przeciez czy wprowadzi czy nie poligamie ale mowi wiele o jego stosunku do kobiet i wartosciach.
                • cassandra22 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:52
                  Oczywiscie Manipulacja jest widoczna, najbardziej w dwoch skrajnych przykladach w Fox News i MSNBC. Ale ja jestem "news junkie" i ogladam sobie, na kablowce, tez BBC America, RT (Russia Today), NHK (japonska telewizja), Deutche Welle (po angielsku), CCTV (Chiny) i okazyjnie inne, z Indii, Filipin, Al Jazira, czy jakiejs Chorwacji. Nie mam niestety ( a moze stety) nic po Polsku. Dobrze sobie zobaczyc jak nas widza na Swiecie.
                • malkontent6 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 02:46
                  elka-sulzer napisała:

> Niech by tylko Obama byl np. ... poligamista, hehehe.

Jego ojciec był.
            • poddanywujasama Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 02.11.12, 00:23
              Pytanie czy taki prezydent jest wlasciwy. Uwazam ze nie.

Domyslam sie, ze na stanowisku prezydanta USA najchetniej widzilalbys Chaveza , Castro lub przynajmniej Che. Niestety (dla Ciebie) ten ostatni oddal ducha sluzac sprawie socjalizmu.
        • malkontent6 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:14
          Czy Romney wprowadził wielożeństwo w Massachusetts gdy był tam gubernatorem?
          • cassandra22 Re: Polygamy delayed is polygamy denied?! 30.10.12, 01:32
            Niezaleznie kto wygra, rewolucyjnych zmian nie bedzie. Romney nie wprowadzi wielozenstwa ani Obama nie znacjonalizuje przemyslu.
            • zlotamajka Patryiotyzm rodziny Romney 30.10.12, 01:46
              Dziadek Romney uciekl z USA bo wprowadzono prawo ze za poligamie beda karac konfiskujac posiadlosci. Czyli jak mial wybor poligamia a USA wybral poligamie. Powtarzam ze nie chodzi o karanie za winny dziatka ale nie mozna tez ignorowac wplywow jakie MUSIAL miec na Mitt.
              • cassandra22 Re: Patryiotyzm rodziny Romney 30.10.12, 02:02
                Nie wiem, chyba jednak sie nie zgodze. Przypuszczam ze on jednak moze myslec sam za siebie. Z drgiej strony rozni prawicowi komentatorzy twierdza ze mentorem mlodego Obamy byl niejaki Frank (?) Marshall, aktywista Komunistycznej Partii USA. Nie chcialo mi sie szukac i weryfikowac tej informacji, bo nie mysle ze jest to istotne.
                • malkontent6 Re: Patryiotyzm rodziny Romney 30.10.12, 02:48
                  cassandra22 napisała:

> mentorem mlodego Obamy byl niejaki Frank (?) Marshall, aktywista Komunistycznej Partii
                  > USA.

I wielbiciel ZSRR.
                • zlotamajka Re: Patryiotyzm rodziny Romney 30.10.12, 03:17
                  Obama jest takim komunistom jak kot psem. On jest komunista tylko w retoryce Fox news i bandy Ron Paula dla ktorych urzad pocztowy i straz pozarna to komunizm.
            • zlotamajka stosunek do kobiet i rasim 30.10.12, 01:49
              Uznawanie poligami mowi wiele o stosunku do kobiet. Powtarzam Romney nie tylko ze sie nie wyparl poligami ale jest dumny z tradycji. Do tego trzeba przyznac ze w kosciele mormonskich jest gleboko zakorzeniony rasizm. Czarni nie byli wogole przymowanie.
              • cassandra22 Re: stosunek do kobiet i rasim 30.10.12, 03:04
                W sprawie kobiet chyba nie bedzie tak zle. Hej, Romney twierdzil ze mial w Massachusetts "binders full of women"! A jesli chodzi o afro-amerykanow to chyba ich status sie zmienil jakies 40 lat temu. Twierdze ze ani Romney ani Obama nie sa radykalami, wbrew temu co ich oponenci rozglaszaja. Bez wzgledu na to kto wygra, moje zycie nie ulegnie znaczacej transformacji. Jesli Obama wygra, moje podatki wzrosna o okolo 4 tys. dolarow w skali rocznej, ale jakos to przezyje. Zwyciestwo Romney'a nic w moim zyciu nie zmieni. Prace mam bardzo dobra, ciezka ale stabilna i tak najprawdopodoniej tak zostanie. To namiestnik Obamy w Kalifornii, gubernator Jerry Brown, moze mi troche zaszkodzic, bo on tez proponuje podwyzke podatkow, oczywiscie w celu stymulacji gospodarki ;). Tak czy inaczej, wybory beda dla mnie ciekawe, ale bez znacznych emocji.
                • zlotamajka Re: stosunek do kobiet i rasim 30.10.12, 03:14
                  No wlasnie "binders of women".... to jest jego stosunek do kobiet.

Oj, jak Romney podniesie budzet pentagonu i zniesie podatki na capital gains to to naprawi gospodarke tak jak Bains Capital tworzyl miejsca pracy.
    • 53.uk.igor felus. 29.10.12, 22:50
      po cholere wam Prezydent,jak on i tak nic nie moze?
      jak do tej pory nie zauwazylem zadnego twojego wpisu,w ktorym by ty napisal o tym,co Prezydent moze,zawsze piszesz,ze on nie moze.Ale przy tym twierdzisz,ze Obama rozwalil ekonomike Stanow.
      Gdzie logika w twoim rozumowaniu?
      • felusiak1 Re: felus. 29.10.12, 23:54
        igor, ameryka jest bardzo skomplikowana. prezydent może dużo ale nie wszystko. w kwestii małżeństw nie ma nic do powiedzenia gdyż to pozostaje w gestii stanów, kazdego z osobna.
        a jak prezydent może i niszczy gospodarkę? poprzez wykorzystywanie interstate commerce clause. na przykład mamy tu EPA czyli Environmental Protection Agency i ona na podstawie ustaw wydaje każdego dnia regulacje prawne i na przykład pod pretekstem ochrony czystego powietrza wprowadza normy dla elektrowni i raptem okazuje się, że wszystkie elektrownie węglowe nie mieszczą się w nich. Albo od roku grozi podniesieniem podatków na co businessy reagują kopaniem okopów i przeczekaniem złej passy i nie zatrudniają nowych pracowników gdyż nie inwestują. Mogę ci podać niezliczoną ilość przykładów.
        • zlotamajka Jesli Romney bedzie tak produkowal miejsca pracy 30.10.12, 01:25
          jak w Bain Capital to klekajcie narody.

What’s clear from a review of the public record during his management of the private-equity firm Bain Capital from 1985 to 1999 is that Romney was fabulously successful in generating high returns for its investors. He did so, in large part, through heavy use of tax-deductible debt, usually to finance outsized dividends for the firm’s partners and investors. When some of the investments went bad, workers and creditors felt most of the pain. Romney privatized the gains and socialized the losses.

www.bloomberg.com/news/2012-07-15/romney-s-bain-yielded-private-gains-socialized-losses.html
          • felusiak1 mania trzymaj sie tematu 30.10.12, 01:47
            romney wygra wybory i gwarantuję ci, że nie wprowadzi wielozeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka