malkontent6 19.12.12, 21:23 Jestem na urlopie, nie mam czasu na forum świat. Czy zdarzyło się coś, o czym powinienem wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc88 Ooo tak. W Newtown (Conn) 20.12.12, 01:23 mlodzian poslal na tamten swiat 20 dzieci i 7 doroslych - to glowne wydarzenie. Obama moze wreszcie pokaze swoje 'guts' i zaostrzy prawodawstwo gun'owe, tak, ze mniej sie bede bal odwiedzajac twoj kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ooo tak. W Newtown (Conn) 20.12.12, 22:51 Bardziej się powinieneś obawiać podróży doRosji. Tam mają jeszcze gorsze statystyki morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: Ooo tak. W Newtown (Conn) 21.12.12, 05:35 malkontent6 napisał: > Bardziej się powinieneś obawiać podróży doRosji. Tam mają jeszcze gorsze staty > styki morderstw. Mozesz podac jakies dane zrodlowe na poparcie tej tezy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ooo tak. W Newtown (Conn) 21.12.12, 15:21 Zapytaj wujka googla. Wpisz murder rate by country. Ostrzegam, będzie ci smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: Ooo tak. W Newtown (Conn) 21.12.12, 15:53 malkontent6 napisał: > Zapytaj wujka googla. Wpisz murder rate by country. Ostrzegam, będzie ci smut > no. Smutno mi nie jest bo nie mam planow odwiedzania Rosji. Ale fakt, ze w intentional homicide Rosja jest wysoko - tego sie nie spodziewalem. Mam problem z pozycja Ameryki w firearm-related death rate, bo od czasu do czasu odwiedzam ten kraj. I w tej kategorii twoj kraj jest dosc wysoko: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate i przesciga w tej klasyfikacjii wszystkie Zachodnie demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ooo tak. W Newtown (Conn) 22.12.12, 10:35 Rzeczewiscie, co takie rosyjskie 1800 przestepstw w przeliczeniu na 100.000 mieszkancow (2010 r.), a w 2011 - na 12 procentow mniej, w porownieniu z 2902 przestepstwami w woj Dolno-Slaskim, 2668 - w Slaskim, 2595 - w Zach-Pomorskim, 2496 - w Lubuskim i nawet 2322 - w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Co słychać? 20.12.12, 01:53 Nadal ten sam kit w tym samym szambie zaraz obok magla i bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Co słychać? 20.12.12, 02:37 To byl mlodzian w skory odzian. Znaczy z epoki sredniowiecza do ktorej Ameryka sie cofa....Ps. Felusiak, zapomniales o pomidorowce.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 hej, f1 !! Zdaje sie, ze kiedys pisales 20.12.12, 05:23 ze sam nalezysz do NRA i masz w domu jakis strzelajacy sprzet. Jesli to prawda, to moglbys powiedziec co to za spluwe masz w domu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: hej, f1 !! Zdaje sie, ze kiedys pisales 20.12.12, 07:05 odpowiadam kurtuazyjnie, do nra nie należę i spluwy nie mam i nawet jak chciałbym kupić to nie mogę bo magazyny są puste. ludzie wszystko wykupili. do 1968 nie byłóo żadnych ograniczeń w zakupie broni poza karabinami maszynowymi. karabinu maszynowego nadal nie można kupić ale w międzyczasie przestali zamykać czubków w czubkach i mamy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: hej, f1 !! Zdaje sie, ze kiedys pisales 20.12.12, 14:25 felusiak1 napisał: > odpowiadam kurtuazyjnie, do nra nie należę i spluwy nie mam i nawet jak chciałb > ym kupić to nie mogę bo magazyny są puste. ludzie wszystko wykupili. Ok, a wiec znaczy to, ze nigdy nie posiadales zadnej spluwy - to dobra wiadomosc. > ... karabinu maszynowego nadal nie można kupić ale w międzyczasie przestali zamy Bolejesz nad tym, ze karabinu maszynowego nadal nie można kupić ?? Ja trzymam kciuk za to ze tak pozostanie oraz za to, ze i torby granatow, czolgu, haubicy samobieznej ...itd tez niepredko bedzie mozna kupic w Hameryce. Co ty na to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: hej, f1 !! Zdaje sie, ze kiedys pisales 22.12.12, 20:53 A ja mam dwie spluwy. Kolega Amerykanin mnie namówił i kupiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: hej, f1 !! Zdaje sie, ze kiedys pisales 23.12.12, 06:14 malkontent6 napisał: > A ja mam dwie spluwy. Kolega Amerykanin mnie namówił i kupiłem. Skoro taki latwy jestes w namawianiu na kupno broni, to i ja cie namawiam do kupna np. paru granatow. Nigdy nie wiesz ... moga sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nie ma to jak praca w Hameryce 20.12.12, 10:25 malkontent6 napisał: > Jestem na urlopie, nie mam czasu na forum świat. Ha, ha, czyli czas dla forum świat masz tylko, gdy pracujesz. Kto by pomyślał, że w Hameryce w pracy ludzie mają więcej czasu niż na urlopie. A może jesteś w jakieś kolonii karnej? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Nie ma to jak praca w Hameryce 20.12.12, 22:54 Masz rację, Ewciu. Hameryka raj na ziemi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edek_vilola Re: "What's new?" - to stary przeboj Sinatry 20.12.12, 13:00 Przyjemnie posluchac go na urlopie, zeby opoczac od tego "magla i bazaru". "What's new? How is the world treating you? You haven't changed a bit Lovely as ever, I must admit What's new? How did that romance come through? We haven't met since then Gee, but it's nice to see you again What's new? Probably I'm boring you But seeing you is grand And you were sweet to offer your hand I understand. Adieu! Pardon my asking what's new Of course you couldn't know I haven't changed, I still love you so" (Frank Sinatra, "What's New?" Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 nie mozesz juz kupic rosyjskich dzieciakow 20.12.12, 13:53 bo jest ustawa Dimy Jakowlewa Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: nie mozesz juz kupic rosyjskich dzieciakow 20.12.12, 15:00 Ewka, czas to moze on i ma ale dostepu do internetu brakuje, hehehe Sama jak w dzungle jade do z kompem sie rozstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: nie mozesz juz kupic rosyjskich dzieciakow 20.12.12, 22:57 Na plaży internet na szczęście nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie mozesz juz kupic rosyjskich dzieciakow 20.12.12, 23:52 malkontent6 napisał: > Na plaży internet na szczęście nie działa. > > czyzby?? tam gdzie jest zasieg telefonu komorkowego,tam masz polaczenie internetowe(bezprzewodowe) tylko po cholere komputer na plazy? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: nie mozesz juz kupic rosyjskich dzieciakow 21.12.12, 15:12 No właśnie, po co internet na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Brak dostępu do internetu w Hameryce 20.12.12, 23:23 To w Hameryce tak dziko, że nie wszędzie jest dostęp do internetu? W Rosji nawet Czukcze syberyjskie przy internecie siedzą (to nie żart!). Odpowiedz Link Zgłoś
edek_vilola Re: Brak dostępu do internetu w Hameryce 21.12.12, 12:50 eva15 napisała: > To w Hameryce tak dziko, że nie wszędzie jest dostęp do internetu? > W Rosji nawet Czukcze syberyjskie przy internecie siedzą (to nie żart!). W spokojnej Kanadzie na prowincji, pewnie podobnie jak w wielu miejscach w Ameryce, rowniez nie wszyscy maja np. telefony komorkowe (nie chca), podczas gdy w Chinach lub w Turcji kazdy ma ich, podejrzewam, po kilka. Dzwonia one potem lub graja rozne melodie w kieszeniach, torebkach, plecakach lub teczkach w najmniej oczekiwanych momentach, w autobusach, na ulicy, w pracy sklaniajac ludzi do rozmow przez telefon. No, ale to sa gesto zaludnione kraje i przez to bardzo towarzyskie narody. Kanadyjczycy lubia odludzie i spokoj. W Ameryce rowniez bezludnych niemal terenow nie brakuje. Ludzie chca mieszkac jak najdalej od innych i zeby inni nie zawracali im glowy niepotrzebnymi telefonami. Wlasnie na kontynencie, ktorego pochodzi wynalazca telefonu (Bell). Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Brak dostępu do internetu w Hameryce 22.12.12, 10:44 edek_vilola napisał(a): > na kontynencie, ktorego pochodzi wynalazca telefonu (Bell). Bell?? za pioniera telefonii uwaza sie jednak A.Meucci ,Bell opatentowal jedynie telefon, zreszta po dlugim procesie sadowym z innym wynalazca E.Gray,Meucciego na patent nie bylo stac pl.wikipedia.org/wiki/Antonio_Meucci Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Co słychać? 20.12.12, 15:56 W Polsce szykujemy się do Świąt Bożego Narodzenia. Mam już choinkę a wigilia będzie tradycyjna do bólu: 3 rodzaje śledzi(w oleju, śmietanie i occie), pierogi z kapustą i grzybami, pieczony łosoś, barszcz grzybowy, grzyby w cieście, kluski z makiem, kasza jaglana ze śliwkami, jakieś ciasto i kompot z suszu. Będzie też białe wino(gruzińskie). Oczywiście opłatek, życzenia i kolędy(ale puszczane z płyty). Na wigilii będziemy wszyscy - cała rodzina(11 osób) tym razem u mojej siostry w Warszawie. Każdy coś przygotowuje. Obecnie - czwartek, mamy -10 C,(Wa-wa i okolice), świeciło słońce, atmosfera zakupowa i świąteczna! Bardzo przyjemnie. Przywykłem do takich Świat i nie potrafiłbym wyjechać np. do ciepłych krajów ale wielu Polaków już wyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Co słychać? 20.12.12, 23:02 Wesołych świąt. Jestem na Karaibach, sporo tu Polaków. Większość nie mogła sobie wyobrazić świąt pod palmami, ale wystarczyło raz to przeżyć żeby zmienić zdanie.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Co słychać? 21.12.12, 05:53 Tak tu moze nie slychac ale widac. Tak jest tu w GW nasrane reklamami ze musze 5 razy X klikac nim mozna cos przeczytac. Przewalili pale jak zreszta we wszystkim. Widzialem tam w Warszawie cale sciany duzych bydynkow obsrane reklamami. Zadnego sensu, zadnego gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Co słychać? 21.12.12, 12:08 malkontent6 napisał: > Wesołych świąt. > > Jestem na Karaibach, sporo tu Polaków. Większość nie mogła sobie wyobrazić świ > ąt pod palmami, ale wystarczyło raz to przeżyć żeby zmienić zdanie.:-) > Wesołych i ciepłych Świąt malkontent. U nas cały czas -12 C. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Co słychać? 21.12.12, 16:08 malkontent6 napisał: > A tutaj +30, słońce... :-) Życzę dużo prezentów pod palmą i fajnego nurkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Co słychać? 22.12.12, 10:40 A u nas -31. nie, juz tylko -26. wyzej -20 od poczatku grudnia nie bylo, a i tak ciepliej, niz kiedys bywalo. klymat corocznie cieplejszy. ludzie juz zapomniali co takie prawdziwa uralska zima. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Co słychać? 23.12.12, 17:40 Okropny mroz w Gdansku tylko -11 C..... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13100576,Wielka_awaria_w_Gdansku__50_tysiecy_osob_bez_cieplej.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk A u mnie na dworze. 23.12.12, 17:49 +10 i przez caly dzien, a nie kropli deszczu.A wczoraj lalo od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
max2-012 chinski kanibalizm na topie 23.12.12, 18:37 kanibalizm po chinsku.... Autor: max2-012 23.12.12, 04:26 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Chinskie i globalne firmy farmaceutyczne produkuja pigulki zrobione z ludzkich płodów. Kupujac chinskie "cudowne" leki na wszystko stajesz sie bezwolnym kanibalem. warto sie ZASTANOWIC, CZY PRZYPADKIEM W CHINKSICH RESTAURACJACH NIE PODAJA DAN ZROBIONYCH Z LUDZKICH PLODOW. www.dailymail.co.uk/news/article-2140702/South-Korea-customs-officials-thousands-pills-filled-powdered-human-baby-flesh.html Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: chinski kanibalizm na topie 23.12.12, 19:49 Niewolnictwo w Polsce..... www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13098516,_Handel_ludzmi__To_chyba_w_Afryce_______mowia_mlodzi_.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
max2-012 czyli ludzkosc dokonuje harakiri 24.12.12, 02:16 widać nastal jej kres, co jest widoczne gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: czyli ludzkosc dokonuje harakiri 24.12.12, 22:19 Polska bombarduje swiat bombkami..... pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,13088994,Swiat_kupuje_polskie_bombki__Wisza_nawet_w_Bialym.html#BoxSlotII2img Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Oto bomba-jaja pod choinkę Maya... 24.12.12, 22:43 Teoria względności teorii względności www.youtube.com/watch?v=OU2PQ8m7ncU Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Oto bomba-jaja pod choinkę Maya... 25.12.12, 19:47 www.globalresearch.ca/the-spirit-of-christmas-bush-banned-from-birthplace-of-jesus-christ/4179 Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Oto bomba-jaja pod choinkę Maya... 25.12.12, 20:52 A co zrobimy z Einsteinem?... Tych dwóch to buraki i nikomu ich nie będzie żal. Ale on był cholernie mądry... podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Oto bomba-jaja pod choinkę Maya... 25.12.12, 22:34 Co zrobimy z tym swiatem?/? www.informationclearinghouse.info/article33435.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 hm 25.12.12, 23:17 Czas świąteczny. Mamy więcej czasu dla najbliższych i mniej na forum. Paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: hm 26.12.12, 02:17 english.pravda.ru/business/companies/11-12-2012/123129-russia_usa_meat_imports-0/ Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Co slychac? 26.12.12, 18:12 I potem sie ludziska dziwuja, ze im wiecej z alkaida "demokratyczny swiat" wojuje tym wiecej alkaidy sie robi ...... www.washingtonpost.com/world/middle_east/when-us-drones-kill-civilians-yemens-government-tries-to-conceal-it/2012/12/24/bd4d7ac2-486d-11e2-8af9-9b50cb4605a7_print.html Dhamar, Yemen — A rickety Toyota truck packed with 14 people rumbled down a desert road from the town of Radda, which al-Qaeda militants once controlled. Suddenly a missile hurtled from the sky and flipped the vehicle over. Chaos. Flames. Corpses. Then, a second missile struck. Within seconds, 11 of the passengers were dead, including a woman and her 7-year-old daughter. A 12-year-old boy also perished that day, and another man later died from his wounds. The Yemeni government initially said that those killed were al-Qaeda militants and that its Soviet-era jets had carried out the Sept. 2 attack. But tribal leaders and Yemeni officials would later say that it was an American assault and that all the victims were civilians who lived in a village near Radda, in central Yemen. U.S. officials last week acknowledged for the first time that it was an American strike. “Their bodies were burning,” recalled Sultan Ahmed Mohammed, 27, who was riding on the hood of the truck and flew headfirst into a sandy expanse. “How could this happen? None of us were al-Qaeda.” More than three months later, the incident offers a window into the Yemeni government’s efforts to conceal Washington’s mistakes and the unintended consequences of civilian deaths in American air assaults. In this case, the deaths have bolstered the popularity of al-Qaeda in the Arabian Peninsula, the terrorist network’s Yemen affiliate, which has tried to stage attacks on U.S. soil several times. U.S. airstrikes have killed numerous civilians in Afghanistan, Pakistan and other parts of the world, and those governments have spoken against the attacks. But in Yemen, the weak government has often tried to hide civilian casualties from the public, fearing repercussions in a nation where hostility toward U.S. policies is widespread. It continues to insist in local media reports that its own aging jets attacked the truck. Odpowiedz Link Zgłoś