Dodaj do ulubionych

Gerard Depardieu mieszkańcem Czeczenii.

19.12.12, 21:39
Jak już wszyscy pewnie wiedzą, Gerard Depardieu postraszył Zachód, że w razie czego przeniesie się do Rosji, puścił nawet plotkę, że dostał już od Putina paszport.
Mało kto wie, czemu to nagle zrobił, ale to inny temat.

Mnie rozbawiło coś innego. Otóż jak donosi niemiecka wersja Ria.Novosti Kadyrow zaprosił Depardieu do siebie, do Czeczeni i obiecał mu tam azyl, zaraz po tym jak aktor przyjmie rosyjskie obywatelstwo.

de.rian.ru/society/20121219/265181359.html

Watażka i zawiadiaka zawsze rozpozna drugiego watażkę i zawadiakę. :-)

p.s. watek zalozony na prosbe eva15,ktora ma bana na zalozenie watkow.
Obserwuj wątek
    • eva15 Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 21:50
      Igor, czemu zmieniłeś mu nazwisko z powrotem na francusskie? W oryginale było inaczej, zepsułeś mi zabawę słowną.
      • igor_uk Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 21:53
        Ewa,link w jezyku niemieckim,nazwisko rosyjsko brzmiace.W ogole by nikt niczego nie polapal.
        • eva15 Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:00
          Bez jaj. Cały dowcip polegał na tym zruszczonym nazwisku. Aż tak durne nasze bystrzaku nie są, by się nie połapać. Poza tym otworzyliby wątek i już by wiedzieli.

Zepsułeś m dowcip i zlekceważyłeś moje prawa autorskie, chyba Cię zaskarżę:-) Najlepiej w US-sądzie, bo tam są duże odszkodowania!
          • 5magna Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:05
            Najwazniejsze aby go czasem do Polski nie zaprosili. A jeszcze jak by wsiadl do autobusu......

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13077705,15_lat_wiezienia_dla_kierowcy_MPK__ktory_zabil_studentke.html#BoxWiadTxt
            • eva15 Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:14
              Depardiejew to ogromna góra mięsa i tłuszczu, niełatwo takiego zabić.
          • igor_uk Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:12
            Ewa,nie wyglupiaj sie! Przeciez wiesz ,jak mocna pozycje mam w Stanach.

p.s. Moze i masz racje,nie docenilem bystrzakow.
            • eva15 Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:16
              Może masz i silną pozycję. Ale USA to kraj praworządny, sprawiedliwy i bardzo szanujący prawa autorskie - w przeciwieństwie do Ciebie.
              • igor_uk Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:23
                Nie dam sie wrobic w lamanie Twoich praw autorskich! Zaznaczylem,ze Ty jestes autorem watku,ale nie tytula.
                I bede trzymac sie tej linii obrony.
                Napisalem w poscie,otwierajacym watek:
                " watek zalozony na prosbe eva15,ktora ma bana na zalozenie watkow. "
                Czy widzisz tu chociaz by wspomnienie o tytule?

p.s. Moze dogadamy sie polubownie?
                • eva15 Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:47
                  Ja wątek założyłam pod określonym tytułem, ten tytuł to była bardzo ważna, jajcarska część wątku. Obciąłeś temu wątkowi jaja i jeszcze udajesz niewinnego:-)

A polubowność na czym ma polegać? Ze uznam, że obciąłeś tylko jedno jajo?
          • ubiquitousghost88 Ja Tobie, że on nie ma wyobraźni, a Ty ciągle... 19.12.12, 22:25
            ...to samo: "Ty sobie nawet nie wyobrażasz, jakiego on ma kałacha!"...

eva15 napisała:

> Bez jaj. Cały dowcip polegał na tym zruszczonym nazwisku. Aż tak durne nasze by
            > strzaku nie są, by się nie połapać. Poza tym otworzyliby wątek i już by wiedzie
            > li.
            >
            > Zepsułeś m dowcip i zlekceważyłeś moje prawa autorskie, chyba Cię zaskarżę:-) N
            > ajlepiej w US-sądzie, bo tam są duże odszkodowania!
            • igor_uk Ubi. 19.12.12, 22:34
              Nie uda sie tobie nas sklocic.
              • eva15 Ubi nie wie, że nie lubię judzenia/podjudzania 19.12.12, 22:43
                No nie uda mu się, to fakt. Ja w ogóle nie lubię, jak ktoś judzi, podjudza.
                Ale jakbym mogła, to bym Ci trochę przetrzepała pupę, za gwałt na mojej koncepcji wątku:-)
                • igor_uk Re: Ubi nie wie, że nie lubię judzenia/podjudzani 19.12.12, 22:46
                  Ewa,tak naprawde,nawet nie mialem zamiaru zmieniac tytulu watku.
                  Skopiowalem tekst watku i wkleilem tu,a tytul napisalem sam, odruchowo wpisujac nazwisko poprawnie.
                  • eva15 Re: Ubi nie wie, że nie lubię judzenia/podjudzani 19.12.12, 22:54
                    Odpowiem po chrześcijańsku:
                    nie zapomnę tego, ale wybaczam:-)
                • ubiquitousghost88 Przecież wg sjp jajcarz to nie ten co skłóca... 19.12.12, 22:54
                  ...a ten co robi (sobie) jaja z czegoś, czy nie tak było?
                  Ruszcie mózgiem oboje, co ja miałbym ze skłócania was?
                  Co ja jestem winien, że Depardiejew przemówił do mej wyobrażni niesamowicie i poczułem się rozczarowany, gdy uczta umysłowa raptem wyparowała?
                  • igor_uk Ubi. 19.12.12, 23:02
                    A kto tobie powiedzial,ze jestes jajcarzem?
                  • eva15 Re: Przecież wg sjp jajcarz to nie ten co skłóca. 19.12.12, 23:04
                    Nie zrozumiałeś. Chciałam otworzyć wątek robiący sobie jaja z pomysłu Derpardieu zostania obywatelem rosyjskim, co podchwycił Kadyrow proponując mu azyl w Czeczeni.
                    Stąd wpadłam na pomysł, by w tytule wątku umieścić zruszczone nazwisko wielkiego (dosłowie w kg licząc) Francuza. Igor dowcipu nie wyczuł (szutki nie poniał) i rozwalił mi dowcip.
                    • igor_uk Ewa. 19.12.12, 23:08
                      Jemu chodzi o co innego.
                      Dokladnie o to:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,154812,141145442,141235551,Lekcja_polskiego_od_Igora_dla_Ubi.html
                      Co do twojej szutki,to przeciez napisalem,jak to bylo.
                      • eva15 Igor, 19.12.12, 23:18
                        już napisałam, że Ci po chrześcijańsku wybaczam, skargi w USA nie będzie. Wybaczam, ale nie zapomnę, jak zrobiłeś mi wbrew:-)
                        • igor_uk Re: Igor, 19.12.12, 23:20
                          Ewa,co moge dla ciebie zrobic?
                          • eva15 Re: Igor, 19.12.12, 23:24
                            igor_uk napisał:

> Ewa,co moge dla ciebie zrobic?

Na przyszłośćuważnie słuchać, o co proszę i niczego nie zmieniać, nie "modernizować". Jest to możliwe?
                    • ubiquitousghost88 Nie tylko zrozumiałem, ale i rozwiązałem!... 19.12.12, 23:12
                      ...GD wybrał drogę do Rosji na skróty myślowe:
                      search.yahoo.com/r/_ylt=A0oG7hebOdJQM08A0otXNyoA;_ylu=X3oDMTEyaHR0aW9xBHNlYwNzcgRwb3MDOARjb2xvA2FjMgR2dGlkA0RGUjVfODA-/SIG=131l94964/EXP=1355983387/**http%3a//www.russkiymir.ru/russkiymir/en/publications/articles/article0117.html

eva15 napisała:

> Nie zrozumiałeś. Chciałam otworzyć wątek robiący sobie jaja z pomysłu Derpardie
                      > u zostania obywatelem rosyjskim, co podchwycił Kadyrow proponując mu azyl w Cze
                      > czeni.
                      > Stąd wpadłam na pomysł, by w tytule wątku umieścić zruszczone nazwisko wielkieg
                      > o (dosłowie w kg licząc) Francuza. Igor dowcipu nie wyczuł (szutki nie poniał)
                      > i rozwalił mi dowcip.
                    • ubiquitousghost88 Nie tylko zrozumiałem, ale i rozwiązałem!... 19.12.12, 23:17
                      Diepardiejew do Belgii na skróty pojechał...
                      search.yahoo.com/r/_ylt=A0oG7hebOdJQM08A0otXNyoA;_ylu=X3oDMTEyaHR0aW9xBHNlYwNzcgRwb3MDOARjb2xvA2FjMgR2dGlkA0RGUjVfODA-/SIG=131l94964/EXP=1355983387/**http%3a//www.russkiymir.ru/russkiymir/en/publications/articles/article0117.html

eva15 napisała:

> Nie zrozumiałeś. Chciałam otworzyć wątek robiący sobie jaja z pomysłu Derpardie
                      > u zostania obywatelem rosyjskim, co podchwycił Kadyrow proponując mu azyl w Cze
                      > czeni.
                      > Stąd wpadłam na pomysł, by w tytule wątku umieścić zruszczone nazwisko wielkieg
                      > o (dosłowie w kg licząc) Francuza. Igor dowcipu nie wyczuł (szutki nie poniał)
                      > i rozwalił mi dowcip.
              • 5magna Re: Ubi. 19.12.12, 22:43
                Ubi ten wielki "kalach" to moze przyjazn zcementowac jeszcze mocniej....
                • eva15 Re: Ubi. 19.12.12, 22:56
                  5magna napisał(a):

> Ubi ten wielki "kalach" to moze przyjazn zcementowac jeszcze mocniej....

I tak czasem bywa:-)
              • ubiquitousghost88 Jaka wyobraźnia, takie poczucie humoru... 19.12.12, 22:45
                ...
                • 5magna Re: Jaka wyobraźnia, takie poczucie humoru... 19.12.12, 22:47
                  Powiedz cos Ubi o tym kalachu bo nie moge sobie wyobrazic....
      • eva15 Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:19
        Skąd mu się nagle wziął pomysł wyjazdu do Rosji, przecież chciał do Belgii. Kto wie, bądź zgadnie, otrzyma werbalną nagrodę.
        • igor_uk Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:25
          Moze liczba 13 jemu podoba sie?
          • 5magna Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:45
            Jechal do Belgii ale J-K tak go poczestowal pejsachowka ze puscil pawia i zawrocil....
          • swiblowo Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:48
            13 na pewno. Gorzej z klimatem...:)
            • igor_uk Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:52
              A co klimat mu ma przeszkadzac.
              ostatnio on bardzo przytyl,to mrozy rosyjskie nie powinni byc jemu straszne.
              • 5magna Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:58
                Co tam mroz. Ja bylem w -50 C i zyje. Zawdzieczam to J_K bo podeslal mnie pejsachowki. Jak puscilem pawia to Paw wybil okno w samochodzie....
              • swiblowo Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:59
                He,he, no ja nie wiem, okaze sie :) Syberie watpie zeby wybral :)
                • igor_uk Swiblowo. 19.12.12, 23:11
                  -40 mrozu w Jakucji latwiej znosi sie,niz -15 w Polsce i -5 w Anglii .
                  uwierz czlowieku,kto to doswiadczyl na wlasnej skorze.
                  • eva15 Re: Swiblowo. 19.12.12, 23:30
                    Tak, to chyba jest kwestia wilgotności powietrza , podobnie jest z upałami (wysokimi temperaturami).
                  • swiblowo Re: Swiblowo. 19.12.12, 23:32
                    Wierze, co mam nie wierzyc? Szczegolnie, jak pierdyknie ogrzewanie latwiej to zniesc. Szybciej sie zamarza :))
                    • eva15 Swiblowo, gdzie indziej jeszcze gorzej . 19.12.12, 23:51
                      W Niemczech też coraz częściej pierdyka ogrzewanie. Dziś był program o ludziach, którzy marzną (marząć po niemiecku oznacza 8-12 stopni w mieszkaniu) bo ich domy sprzedano anglosaskim inwestorom, a tym wisi i powiewa, jaka jest w chałupach temperatura, oni tylko liczą zyski.
                      Jakby złego było mało rząd, by zapewnić sobie głosy Zielonych pomyleńców w następnych wyborach, odszedł z dnia na dzień od energii atomowej a nie jest w stanie zastąpić jej wiatrową, zwłaszcza zimą. Rządowi pomyliła się Afryka z Niemcami. Ale i to Merklowej wisi, bo wie, że w Niemczech jest wystarczająca liczba fundamentalistów nowej ekologicznej religii.

Ty pewnie nie uwierzysz, ale Zachód/Niemcy świruje lepiej chyba niż Rosja ze swoimi wszystkimi wadami.
                      • swiblowo Re: Swiblowo, gdzie indziej jeszcze gorzej . 20.12.12, 00:22
                        Za to w polnocnej stolicy mozna kapac sie w ukropie prosto na ulicy. Trzaskaja rury z goraca woda. Sa poparzenia, domy pozalewane. Nie takie rury polozyli. Juz kila przypadkow bylo. Dzieciak szedl do szkoly a wyladowal poparzony w szpitalu...A szubienice puste.
                        • eva15 Re: Swiblowo, gdzie indziej jeszcze gorzej . 20.12.12, 00:26
                          Różnica tylko taka, że u was łobuzy świrują przy znacznie niższych tempraturach niż u nas. Więc u was bardziej to wszystko bolesne.
                          • swiblowo Re: Swiblowo, gdzie indziej jeszcze gorzej . 20.12.12, 00:36
                            Swiruja juz na miliardy. To JEST bolesne. I prowadzi do degradacji spoleczenstwa - mlodziez na to patrzy.
          • eva15 Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 22:58
            Czemu 13? Czegoś najwyraźniej nie zauważyłam, nie łapię, o co biega.
            • swiblowo Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 23:00
              to procent podatku :)
              • eva15 Re: Zagadka: czemu Depardiejew straszy Rosją? . 19.12.12, 23:11
                Ano fakt, spasibo. Ale jednak nie w tym rzecz, jeśli chodzi o zagadkę.
        • ukos Jemu już wszystko jedno, i tak koniec świata 19.12.12, 23:06
          eva15 napisała:

> Skąd mu się nagle wziął pomysł wyjazdu do Rosji, przecież chciał do Belgii. Kto
          > wie, bądź zgadnie, otrzyma werbalną nagrodę.
          • 5magna Re: Jemu już wszystko jedno, i tak koniec świata 19.12.12, 23:09
            Jak najbardziej. Nie mozna patrzec w prost, trzeba patrzec z ukosa...
          • eva15 Re: Jemu już wszystko jedno, i tak koniec świata 19.12.12, 23:22
            To dowcipne ujęcie, ale niezgodne z prawdą.
        • ubiquitousghost88 Depardiejew wybrał do Belgii drogę na skróty... 19.12.12, 23:07
          ...myślowe:

eva15 napisała:

> Skąd mu się nagle wziął pomysł wyjazdu do Rosji, przecież chciał do Belgii. Kto
          > wie, bądź zgadnie, otrzyma werbalną nagrodę.
          • 5magna Re: Depardiejew wybrał do Belgii drogę na skróty. 19.12.12, 23:12
            Hej Ubi cos z ta moja wyobraznia chyba nie tak bo od razu wydales sie mnie Ubi-kacja......
          • eva15 Depardiejew obraził się chyba i na Belgię 19.12.12, 23:22
            Zbyt skomplikowane, nie chce mi się czytać po nocy, bo odpowiedź jest prosta. Z Belgią jest kłopot - bo Depardiejew i na nią chyba się obraził.
        • eva15 OK, kończę konkurs, mam skończyć? 19.12.12, 23:33
          jeśli tak, to dam rozwiązanie.
          • swiblowo Nieee!! Nie koncz! b/t 19.12.12, 23:42

• eva15 Re: Nieee!! Nie koncz! b/t 19.12.12, 23:53
              Twoja prośba dla mnie rozkazem:-)
              • swiblowo Re: Nieee!! Nie koncz! b/t 20.12.12, 00:03
                Zastanawiam sie, cos mi umknelo w ziennikarskim szajsie dzisiaj, och! ...gryze paznokcie...kiego on tu szuka? Zapalenia zatok?? Odkryl w swojej genealogii odeskie korzenie?! Chce byc jak Berezowski?!
                • eva15 Re: Nieee!! Nie koncz! b/t 20.12.12, 00:13
                  ? Mnie też wiele umyka, możesz jaśniej?
                  • swiblowo Re: Nieee!! Nie koncz! b/t 20.12.12, 00:18
                    No cos chyba musieli mowic/pisac co by pomoglo rozwiazac Twoja zagadke. Wiec podaje pierwsze idiotyczne warianty, jakie mi do glowy przyszly :)
                    • eva15 Re: Nieee!! Nie koncz! b/t 20.12.12, 00:38
                      Nie, nie, nie tędy droga, on jest Francuzem na 100%. To prostak, uliczny chuligan francuski z najniższych sfer społecznych, którego talent przypadkiem odkryło kino i wyciągnęło go ze śmietnika do wielkiej sławy. W sumie nic w tym złego, przeciwnie to bardzo OK, ale jego awanturniczy, chuligański charakter pozostał do dziś, w czym w sumie też nic złego.

Rozwiązania zagadki trzeba szukać w jego charakterze i w układach politycznych. Diepardiejew zadarł jako Depardieu z rządem, władzą francuską i postanoiwił użyć w tym celu innego EU-kraju. Ale to nie takie proste, polityczny establishment trzyma ze sobą ponad granicami. Jak niegdyś arystokracja- ta też była ponadnarodowa.
                      Chłopina się nieco przeliczył. Dalej nic nie napiszę, bo już i tak dałam prawie całkowicie rozwiązanie zagadki.
    • eva15 Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 21:52
      Eva już pd dawna ma bana. Igor przejął uprzejmie wątek, ale zepsuł mi tytuł. Ja zatytułowałam jak u góry.
    • eva15 Re: Gerardin Depardiejew mieszkańcem Czeczenii. 19.12.12, 22:51
      tuwigil napisał:

> moge ci doradzic wziac ojca Billa Gates'a(jak zyje) adwokata od copyrights i p
      > raw zastrzezonych. W koncu to on zrobil z syna multi miliardera opatentowujac w
      > ynalazki windows z Apples Computers ktore byl Bill wykradl wczesniej tam pracuj
      > ac na part time.

No właśnie ze względu na skuteczność chciałam prosić USA o pomoc. Ale być może jednak błędnie. Ja wszak niczego nie ukradłam, to był mój autorski pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka