Dodaj do ulubionych

Bravo,Polsko!!!

25.01.13, 18:27
Lubie Cie i zawsze wierzylem w Ciebie!!!

Sejm odrzuca związki partnerskie .

46 posłów PO było przeciw.

Moze ktos powie,ze to Ciemnogrod ,ale dla mnie -zwyciezyla normalnosc .

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • mlody776 Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 18:34
      Te debaty dobrze odwracają uwagę od prawdziwych problemu kraju.
      • igor_uk mlody. 25.01.13, 18:46
        Nie rozumiesz,jak widze,o co w tym wszystkum naprawde chodzi.
        Pamjetasz "Miedzynarodowke" (piesn) i te slowa ?:
        "Ruszymy z posad bryłę świata,
        Dziś niczym, jutro wszystkim my!"

Oni nadal to chca zrobic. Pewne normy zachowania spolecznego,stanowia fundament spoleczenstwa.
        • mlody776 Re: mlody. 25.01.13, 18:55
          Masz racje, ze chodzi tym "naprawiacza świata": o rozbicie rodziny, uzależnię jednostki od pomocy państwa, zabranie ludzia samowystarczalności, zarabiania na swoje potrzeby, zerwanie więzi miedzy rodzicami a własnymi dziećmi, z kłócenie każdej grupy społecznej itd., i to wszytko dla demokracji, humanitaryzmu, komunitaryzmu itd. Banksterzy maja być ponad prawem i maja być wspierani przez państwo (faszyzm).
          • igor_uk Nu widzisz,mlody. 25.01.13, 19:01
            A Ty pisales,ze to temat zastepczy.
            To jest atak na normalnosc,atak na tych wszystkich,kto poswieca swoje zycie dzieciom - przyszlosci naszego Swiata.
            A te ,"kochajace inaczej" ,mysla tylko o sobie.
            • mlody776 Re: Nu widzisz,mlody. 25.01.13, 19:17
              Według mnie, to nie powinno dochodzić w ogóle do dyskusji na temat uprawnień dla zboczonych.
    • igor_uk komentarze rosyjskich internautow. 25.01.13, 18:36
      Взвoдaтoр
      Однoпoлoе coжительcтвo тoлькo тoгдa мoжнo нaзвaть брaкoм, кoгдa coжители cмoгyт caмocтoятельнo, без пoмoщи извне, рoдить ребенкa.
      18:24, 25.01.2013 | oтветить | цитирoвaть | пoжaлoвaтьcя | нрaвитcя (0)
      Vlad Mir
      Хвaтилo здрaвoгo cмыcлa! Рaдyет!
      17:54, 25.01.2013 | oтветить | цитирoвaть | пoжaлoвaтьcя | нрaвитcя (0)
    • malkontent6 Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:19
      Eee, poczekaj 5 lat i wszystko się zmieni. :(
      • mlody776 Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:23
        Wiadomo, oni maja czas i wsparcie NWO/banksterow.
        • mlody776 Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:38
          Pomyliłem się, Nie maja czasu. Zobacz co robią poniżej. Hahaha
      • 5magna Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:27
        Moze ale tobie to juz bedzie wisial. Moze juz wisi???
      • igor_uk malkontent,nie marudz:-))))) 25.01.13, 19:37
        Oczywiscie,jak potrafisz.
        • malkontent6 Re: malkontent,nie marudz:-))))) 25.01.13, 19:43
          Igor, ja jestem realistą. Oni osiągnęli swoje już w wielu krajach, w Polsce też niestety im się uda.
          • igor_uk Re: malkontent,nie marudz:-))))) 25.01.13, 19:51
            Ja jestem wiekszym optymistem.
            Polace,jednak,sa przyzwyczajone do swoich tradycje.
            Widze,jak nawet tu,w Anglii,mlodzi Polace ,emigranci zarobkowe,co jakis czas odwiedzaja koscioly,gdzie polskie ksiedzy odprawiaja msze.Nie raz jada za wiele km,zeby tylko pomodlic sie.
            • eva15 Niemiecki dziennik tv o Rosji 25.01.13, 20:49
              Dziś w glównym dzienniku o 20. godz. nikt nawet się nie zająknął o tym, że w PL nie przyjęto tej ustawy, wszyscy zamikli ze wstydu, że mają taki ciemnogród w Unii...
              Dziennikarze rzucili się natomiast na Rosję. Pierwsza, najważniejsza wiadomość dziennika była o tym, że Duma chce zakazać promocji homoseksualizmu, co nazwano oczywiście prześladowaniami i łamaniem praw człowieka.
              • mlody776 Eva, nie popieranie zboczkow to teraz zacofanie? 25.01.13, 20:56
                Europejczyka już odbiło, czy to tylko Unijne media (wiadomo kto je kontroluje)?
              • igor_uk Mam nadzieje, 25.01.13, 21:09
                ze niemiecki dziennik,w taki sposob,robi dobra reklame Rosje.
                Bo jestem pewien tego,ze wiekszosc ludzi ,jak nawet milczy ,jest przeciwko temu,zeby uznac zwiazek homoseksualny za cos rownego tradycyjnemu modelu rodziny.
                • mlody776 Re: Mam nadzieje, 25.01.13, 21:16
                  W Stanach tez nie popieraja, ale milczą. Czekaja. Niemieckie media tez mogą powiedzieć, ze USA jest zacofane. Hahaha
                • eva15 Re: Mam nadzieje, 25.01.13, 21:52
                  Francuzi już masowo pokazują, że to nie jest coś równego.
                  • igor_uk Re: Mam nadzieje, 25.01.13, 22:03
                    Ja wierze w to,ze narody Europy pzestana nie ddlugo milczec. Dopoki mieli pewne garki i pewnosc jutra,to nic nikogo nie obchodzilo.Wraz ze spadkiem poziomu zycia bedzie co raz wiecej pytan -dla czego tak sie dzieje?
    • j-k Przedwczesna radosc... 25.01.13, 19:25
      pobiegaj po forach. osoby do 35-go roku zycia sa w wiekszosci za zwiazkami partnerskimi.

za kilkanascie lat to oni beda zasiadac w Sejmie i uchwala to prawo.
      • 5magna Re: Przedwczesna radosc... 25.01.13, 19:30
        Po co czekac tak dlugo. Bierz tego malko za dupe i do Sejmu....
      • igor_uk A moze zmadrzeja? 25.01.13, 19:38

• mara571 Jasiu, to lemingi, ktore z wypiekami na twarzy 25.01.13, 19:42
        czytaja glos Adasia.
        Najczesciej mloda ciemnota, ktora jeszcze nie wie ze jest ciemna.
        Obudza sie, kiedy, jak to sie w Polsce nazywa nowomodnie koncern, "korporacja" zacznie zwolnienia i nie bedzie za co splacic kredytu hipotecznego na klatke z "salonem" w kuchni kupiona za 200 tys franiow przy kursie 2,5 zlotych za SFR na 30 lat.
        • j-k Nie jestem moralista.. :) Jestem politykiem. 25.01.13, 21:01
          czyli REALISTA.

podsumowuje facty - takimi - jakie one sa :)
    • bogo200 spadaj na forum kraj 25.01.13, 19:32
    • przyjacielameryki Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:38
      Za co to brawo? Wiesz o co chodziło w tej ustawie, czy tak jak zwykle grasz w ciemno?

Oczywiście zle się stało że ta ustawa została odrzucona ponieważ była to wyważona propozycja uregulowania prawnego wspólnego życia w różnych sytuacjach - i homoseksualistów ale również par męsko damskich żyjących bez żadnego oficjalnego związku zapisanego w urzędzie czy kościele. Przecież ci wszyscy ludzie żyją, mieszkają razem, mają różne problemy, starzeją się, umierają, chcą coś mieć i dziedziczyć itd., itd. Ta ustawa dawała możliwość rozwiązania prawnego tych wszystkich dylematów i problemów ale opozycja i część posłów PO z Gowinem na czele zablokowała to rozwiązanie. Błąd, duży błąd!
      Kylax pewnie triumfuje!
      • igor_uk Re: Bravo,Polsko!!! 25.01.13, 19:41
        Wiem bardzo dobrze .
        To mialo byc pierwszym krokiem do uznania zwiazkow homoseksualnych za normalna rodzine , z prawem do adopcji.
        • ubiquitousghost88 Wy jak te bliźniaki jednopedałowe, nie możecie 25.01.13, 19:57
          ...jeden bez drugiego...
          A to Putin, to Obama, po bratersku wam sieczki dorzucają...
      • mara571 wiem o co chodzilo w tej ustawie 25.01.13, 20:01
        wsadzic stope pomiedzy prog i framuge. A potem sila otworzyc drzwi.
        PA w takich sytuacjach glosuje sie nie wedlug zalecen klubu poselskiego, ale wedlug sumienia.
        Nie widze zadnych problemow u dziedziczeniem. Zawsze mozna zawrzec umowe okreslajaca wklad partnerow w majatek wspolny, w szpitalu juz nie ma problemu, sam wskazujesz kogo lekarz ma prawo informowac o stanie zdrowia lub zgonie.

A tak na marginesie: uwazam, ze wzorem francuskiego prawa dziedziczyc powinny przede wszystkim dzieci, a nie wspolmalzonkowie.
        • eva15 Re: wiem o co chodzilo w tej ustawie 25.01.13, 20:53
          mara571 napisała:

> A tak na marginesie: uwazam, ze wzorem francuskiego prawa dziedziczyc powinny p
          > rzede wszystkim dzieci, a nie wspolmalzonkowie.

Ni nie wiem, czy to takie mądre. Może kiedyś Owsiakowi i spółce uda się przepchnąć eutanazję ludzi starszych i co wtedy? Po co dzieciom schorowany dziadek/babcia, skoro po jednym zmarłym rodzicu już wszystko odziedziczyli?
          • mara571 Re: wiem o co chodzilo w tej ustawie 25.01.13, 21:22
            eva15 napisała:
            >
            > Ni nie wiem, czy to takie mądre. Może kiedyś Owsiakowi i spółce uda się przepch
            > nąć eutanazję ludzi starszych i co wtedy? Po co dzieciom schorowany dziadek/ba
            > bcia, skoro po jednym zmarłym rodzicu już wszystko odziedziczyli?

Odziedziczyli tylko polowe! Moim zdaniem spadlaby "atrakcyjnosc" starszych panow z grubym portfelem dla pan mlodszych o 20-30 lat.
            Wiesz, ze najbardziej atrakcyjna kandydat na meza ma w USA parametry 90-40-40.
            • eva15 Re: wiem o co chodzilo w tej ustawie 25.01.13, 21:56
              Niby tak, ale nie zapominaj, że to kobiety żyją dłużej!
              • mara571 Re: wiem o co chodzilo w tej ustawie 25.01.13, 22:10
                Owszem i na dodatek w poprzednich generacjach bylo duzo mlodsze od mezow.
                Najlepsza "zacheta" do eutanazji jest niemiecki berlinski testament..
        • j-k po polowie 25.01.13, 21:09
          tak , jak w poskim prawie jezd :)

mara571 napisała:

> A tak na marginesie: uwazam, ze wzorem francuskiego prawa dziedziczyc powinny przede wszystkim dzieci, a nie wspolmalzonkowie.

po polowie :)
          bez "wspolmalzonkow" nie ma dzieci.
          • mara571 Re: po polowie 25.01.13, 21:18
            polskie prawo uznaje, ze jesli nie bylo wylacznosci majatkowej, polowa majatku nalezy do zony/meza zmarlego.
            Ps. Przestan sie bawic z polska ortografia, prosze.
          • mlody776 Re: po polowie 25.01.13, 21:18
            Oni maja w planie adoptować.
    • gambit_smolenski2 brawa dla "brygady G2" (Gowina i Godsona) 25.01.13, 20:48
      oraz dla całej zdroworozsądkowej reszty, czyli Żalka, Biernata, wielu innych, a nawet tej baby, której zazwyczaj nie trawię, tzn. dla Radziszewskiej... ;-)

Gowin rośnie na prawdziwego męża stanu; i zaprawdę powiadam Wam mohery i lemingi, iż ma ambicje premierowskie, i kiedyś premierem zostanie. Przy najprawdopodobnej reaktywacji POPiSu (lecz tym razem skutecznej).

Odnośnie Godsona dodam, iż bagatelizowałem jego postać, ulegając stereotypom, a raczej propagandzie medialnej, proPOwskiej, kierowanej ku lemingom. Sądziłem, że to taka "maskotka" dla PO, mająca wskazywać leminżym masom miast i wsi, jak wielce Platworma jest lyberalna i jewropejska; a tu zonk, hehe. "Murzyn" Godson budzi konsernację u michikowszczyzny tożsamą do konsternacji, jaką wywołuje Żyd-prawicowiec-polski patriota, Dawid Wildstein, hehe... ;-)
      • igor_uk gambit. 25.01.13, 21:17
        Nie potrzebnie personalizujesz sprawe. Glosowanie w Sejmie odzwierciedla nastroje spoleczne,w jakims stopniu.
        Jak by narod o tym decydowal,to pederasci przegrali by z kretesem. Bo narod nie obowiazuje poprawnosc polityczna,tak jak wielu politykow,ktory zaglosowali wbrew swojemu sumieniu.
        • mara571 mylisz sie Igor 25.01.13, 22:03
          tym razem glosowali zgodnie ze swoim sumieniem.
          Dyscypliny partyjnej nie bylo i nie powinno byc.
          • igor_uk Nie myle sie. 25.01.13, 22:07
            Dobrze wiem,ze nie bylo dyscypliny klubowej.Ale nikt nie zniosl poprawnosci politycznej.
            Wielu glosowalo kierujaca tym,a nie wlasnym sumieniem.
            Mara,czytaj uwazniej to,co ja pisze,jak nawet mnie nie lubisz.
            Napisalem:
            "Bo narod nie obowiazuje poprawnosc polityczna,tak jak wielu politykow,ktory zaglosowali wbrew swojemu sumieniu. "
            • igor_uk Ciekawo,jak mial by wygladac slub pederastow? 25.01.13, 23:18
              Bo z normalnymi slubami problemu nie ma:

"Pierwszy przysięgę składa Pan Młody:

"Ja (imię P Młodego) biorę sobie Ciebie (imię Panny Młodej) za żonę i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci.

Następnie przysięgę składa Panna Młoda:

"Ja (imię Panny Młodej) biorę sobie Ciebie (imię Pana Młodego) za męża i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci."

Zakładanie obrączek:

Rozpoczyna Pan Młody: "(imię Panny Młodej) przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego."

A następnie Panna Młoda:"(imię Pana Młodego) przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego."

Przepiekna ceremonia.
              A jak by to wygladalo u osobnikow tej samej plci?
              Ciagneli by zapalki.Kto wyciagnie dluga - to Pan Mlody,nu a krotka ,wiadomo -Panna Mloda.
              • eva15 Mądrość wieków.... 25.01.13, 23:46
                Igor, czy wiesz, czemu w naszej kulturze (katolickiej ale jak podejrzewam i prawosławnej - ogólnie chrześcijańskiej) najpierw pan młody składa "zeznania", mimo, że normalnie - ladies first.?
                Swego czasu mnie to zaciekawiło i okazało się, że to bardzo feministyczne (ha, ha) prokobiece. Kościół nie jest głupi....
                • igor_uk Re: Mądrość wieków.... 25.01.13, 23:49
                  Nie wiem,Ewo.I chetnie tego dowiem sie od ciebie.
                  • eva15 Re: Mądrość wieków.... 26.01.13, 00:18
                    Otóż wcześniej dla kobiet byłoby wielką hańbą i poniżeniem, gdyby one jako pierwsze powiedziały przed ołtarzem sakramentalne "tak, chcę" a mężczyna jako drugi powiedziałby nagle: "nie, nie chcę" i uciekł spod ołtarza. Niby dziś mamy już równouprawnienie, mimo to kościół trzyma się tego, by to najpierw mężczyzna się zdeklarował, a kobieta dopiero wtedy, gdy już jest pewna swego. Podobnie jest w urzędach stanu cywilnego, przynajmniej w Niemczech i w PL - tu facet musi najpierw powiedzieć, czy chce. Przypuszczam, że w Rosji jest tak samo.

• eva15 Nie mylisz sie, Igor 25.01.13, 23:40
              Masz rację, Igor. Wielu ulega poprawności politycznej i zezuje na własną dalszą karierę.
              Takie głosowanie nie powinno było być JAWNE, a niestety było i dziś GW podaje, kto, jak głosował. Podaje imiennie, po nazwisku! To każdemu może zaszkodzić w dalszej karierze i co cwańsi dobrze o tym wiedzą i wyciszają sumienie.
              Zresztą - takie pojęcie jak sumienie zniknęło całkowicie ze słownika EU.
              To było dobre jako bat na ZSRR (więźniowie sumienia) a teraz jest już tylko przeszkodą.
              • igor_uk Re: Nie mylisz sie, Igor 25.01.13, 23:51
                Wiem o tym ,Ewa.
                Mysle,ze i mara o tym wie,ale nie mogla powstrzymac sie od tego,zeby nie pokazac mnie,ze ona wie o tym cos wiecej,niz ja napisalem.
                • eva15 Re: Nie mylisz sie, Igor 26.01.13, 00:23
                  Mara ma swoje ograniczenia i nic na to nie może. Jakby mogła, byłaby inna.
                  • igor_uk Re: Nie mylisz sie, Igor 26.01.13, 08:41
                    Niech mare Pan Bog osadzi :-))))
          • przyjacielameryki Re: mylisz sie Igor 25.01.13, 23:54
            mara571 napisała:

> tym razem glosowali zgodnie ze swoim sumieniem.
            > Dyscypliny partyjnej nie bylo i nie powinno byc.

Mara, ja Ciebie zupełnie nie rozumiem. Cieszysz się z tego głosowania? A dlaczego? Przecież ci homoseksualiści dalej będą homoseksualistami, będą żyć dalej razem w jednym mieszkaniu, również tzw. normalne pary damsko-męskie ale bez oficjalnych ślubów również, więc z czego ta radość? Że cały czas nie uregulowań prawnych dla tych trudnych sytuacji?? Naprawdę nie pojmuję takiej opcji!!!!! A co zablokowanie tej ustawy zmieniło w sprawach zasadniczych? Zakończy się homoseksualizm? Jesteś tego pewna? Czyli co zrobiono blokując tę ustawę??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
            Moim zdaniem zniweczono w miarę pragmatyczne, kompromisowe i niezwykle łagodne rozwiązanie ważnego i trudnego problemu poprzez jego prawne uregulowania. To lepiej jak ci wszyscy ludzie(również pary pozamałżeńskie w sensie oficjalnym) dalej będą tkwić w niepewności prawnej odnośnie wszystkiego???
            • 5magna Re: mylisz sie Igor 26.01.13, 00:06
              Oni byli od poczatku swiata, czasami ich przetrzebili, czasami wyzdychali od jakies pedalskiej zarazy. I niech tak zostanie. Sejm niech sie zajmie jak zlikwidowac dziadostwo w polsce i poskromic zlodziei a nie rozprawiac o pedalach....PS.Za moich czasow nie bylo slychac duzo o pedalach. Musieli uwazac bo czasami ktos wrzasnal: bic pedala. Byl taki znany pedal w warszawie i nawet byl lubiany, swietny tancerz, (tanczyl z dziewczynami), bywalec Stodoly, Henio Meloman....Czy ktos pamieta.....
    • igor_uk Stany juz docenili ten krok Rosji. 26.01.13, 08:40
      US Department of State potepil przyjeta przez rosyjska Dume ustawe,zabraniajaca propagowanie pedalstwa wsrod nieletnich.
      • 5magna Re: Stany juz docenili ten krok Rosji. 26.01.13, 08:46
        Na Stany to niech sie oleja cieplym moczem...
        • igor_uk Re: Stany juz docenili ten krok Rosji. 26.01.13, 09:00
          Masz racje,magna,im juz odbilo calkowicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka