Dodaj do ulubionych

A to cie niespodzianka!

05.02.13, 18:26
Najpierw link :
www.bloomberg.com/slideshow/2013-02-01/50-most-innovative-countries.html#slide38
A teraz mozemy pogadac.
Bloomberg przeprowadzil badania,co do innowacyjnosci poszczegolnych Krajow.
Jak widac z wklejonego linku,Rosja zajela 14 miejsce,co jak by troche przeczy "powszechnie" znanemu faktu,ze Rosja to zacofany Kraj,zamieszkaly przez tepych i zapijaczonych ludzi.

Na pierwszym miejscu,co nie jest niespodzianka,okazali sie Stany.Rowniez wyzej w rankingu od Rosji sa : Poludniowa Korea,Niemce,Finlandia i jeszcze kilka Panstw.W sumie nic to nikogo nie powinno zaskoczyc.
Ciekawsze jest to,jakie kraje okazali sie nizej od Rosji w rankingu:
17. Kanada.
18.Wielka Brytania.
22.Australia.
24.Wlochy.
29.Chiny. ( Dla mnie zadna niespodzianka,ale wielu temu zdziwia sie.Przeciez na mnie wszysci pluli,kiedy ja stawialem Rosje sporo wyzej od Chin pod wzgledem technologicznym.
30.Polska . (Niespodziewanie wysoka pozycja.Bravo dla Polski !)
32.Izrael (to mozno wytlumaczyc tym,ze co lepszy material ludzki laduje w Stanach,a nie tam gdzie strzelaja)
36.Hong Kong.
47. Iran (bardzo wysoka pozycja,jak na Kraj,rzadzony przez ajatollachow).

O kryteriach,ktorymi kierowali sie przy sporzadzeniu listy,mozno podyskutowac.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: A to cie niespodzianka! 05.02.13, 18:40
      W nasyceniu high-tech Rosja ma nawet 2-gie (!) miejsce, a w patentach 8. Tak wysokie noty rzeczywiście trochę zaskakują. Ale liczy się oczywiście cała gospodarka, czyli także przemysł militarny, lotniczy, kosmiczny, elektrownie A. etc.

Igor, wiadomo, że Chiny są na razie pod wieloma względami z tyłu, za Rosją. Chiny rozwijają się praktycznie od ZERA, to zupełnie inna sytuacja niż w Rosji. Ale Chiny rozwijają się b. szybko, no i mają prawie nieograniczony potencjał ludzki, w który bardzo inwestują.
      • igor_uk Re: A to cie niespodzianka! 05.02.13, 18:46
        To prawda,Chiny bardzo staraja sie nadgonic inne kraje.
        ostatnio im udalo sie skopiowac radziecki sytem przeciwlotniczy S-300 i wyjsc z nim na rynek.
        W sumie,w podony sposob postepowala Japonia.
        Mnie zaskoczyla bardzo wysoka pozycja Polski .Czy miala by chec o tym pogadac.Bo ja praktycznie nic o tym nie wiem.
        • eva15 Re: A to cie niespodzianka! 05.02.13, 19:17
          30-ta pozycja to raczej nie jest wysoko. Ale cały ten ranking jest mocno dziwaczny.
          Luxemburg ma dość wysoką 16. pozycję, to jest śmieszne. Luxemburg to państwo-miasto, całe jest jednym wielkim bankiem i praktycznie NIC więcej. Wysoko uprzemysłowiona, super nowoczesna i konkurencyjna Szwajcaria jest sporo za Luxemburgiem. To jest bez sensu.
    • misterpee Re: A to cie niespodzianka! 05.02.13, 18:46
      Co do USA nie bardzo bym sie zgodzil, poprostu nie widze tu nic co jest innowacja. Metro - najgorsze na swiecie, lotniska ogromne i nie do zniesienia, system komunikacyjny - zly, miezkania - taniocha bez porzadku, jakosc zycia - niska. Oprocz tego - jest Luksemburg - bez znaczenia. A gdzie Monaco, Andora, Lichtenstein, Watykan i Islandia.
    • bywszy1 Re:tez niespodzianka+ 05.02.13, 19:23
      nie taka
      sama
      • bywszy1 Re:tez niespodzianka.P.S+ 05.02.13, 19:43

• 5magna Re:tez niespodzianka.P.S+ 05.02.13, 21:06
          Bywszy zadolowal Szwecje na amen. Pracowal podobno dla Volvo. Teraz mamy wyniki. Chinczycy musza naprawiac Volvo....
          • bywszy1 Re:tez niespodzianka.P.S+ 06.02.13, 12:25

• romrus DowJonesVentureSource - Rosja czwarta,... 05.02.13, 20:12
      igor-z-uk napisał(a):
      > A teraz mozemy pogadac.
      > Bloomberg przeprowadzil badania,co do innowacyjnosci poszczegolnych Krajow.
      > Jak widac z wklejonego linku,Rosja zajela 14 miejsce,co jak by troche przeczy" powszechnie" znanemu faktu, ze Rosja to zacofany Kraj,zamieszkaly przez tepych i zapijaczonych ludzi.

...ze wzgladu na inwesticje w IT.

"В целoм, пo пoдcчетaм Wall Street Journal, изyчившей дoклaд Dow Jones VentureSource, пятеркy cтрaн-лидерoв пo выcoкoтехнoлoгичным инвеcтициям в 2012 г. cocтaвили Великoбритaния c резyльтaтoм 867,46 млн еврo, Фрaнция (508,76 млн еврo), Гермaния (431 млн еврo), Рoccия (236,55 млн еврo) и Швеция (88,93 млн еврo)".
      biz.cnews.ru/news/top/index.shtml?2013/02/01/517516
      • igor_uk Bloomberg dla Rosji w tym jest "laskawszy". 05.02.13, 20:17
        High-tech density: 2nd
        • romrus Re: Inwestycje w balajki 05.02.13, 20:21
          igor_uk napisał:
          > High-tech density: 2nd

Kto zgadnie co to:
          img-fotki.yandex.ru/get/5641/20701029.24/0_af1e3_ab6ec302_XL.jpg
          • yurek11111 Re: Inwestycje w balajki 05.02.13, 20:54
            romrus,wierzysz w te 'jankieskie' rankingi ,czy wierzysz tylko w te ktore sa korzystne dla Rosji???

re:High-tech density: 2nd
            • igor_uk Tak sadze,romrus. 05.02.13, 21:00
              Ze na obrazku jest przdedstawiony zaklad,ktory ma cos wspolnego z produkcja rur.Bo widac kilka po lewej stronie na dole.
              A co z tych rur robi sie,mozno tylko domyslic sie.
              Moze rakiety?
            • romrus Re: Inwestycje w balajki 05.02.13, 21:21
              yurek11111 napisał:
              > romrus,wierzysz w te 'jankieskie' rankingi ,czy wierzysz tylko w te ktore sa korzystne dla Rosji???

Wieze w rankingi, dotyczacy gospodarki i innych konkretnych rzczy, ktory da sie policzyc w zrozumialy sposob.

W zaden sposob nie wierze w rankingi, gdzie konkretnie policzony dane trzeba pomnozyc czy podzielic o jeszcze jakis liczby, typu "wspolczynnik wolnosci demokratycznej", czy "wolnosci slowa", czy "wspolczynnik korupcji", ktory wyliczyl jakis palant z fundacji Sorosu u siebie w gabinecie, patrzac na sofit.

Kielbase osobne, muchy osobnie.
              Sa rzeczy, ktory da sie policzyc i ktory sie nie da.
              • yurek11111 Re: Inwestycje w balajki 06.02.13, 14:37
                Akurat "innowacyjnosc" to temat typowo abstrakcyjny dla rankingu,nie uwazasz?
                Do tego rozne panstwa w takim rankingu startuja z roznej pozycji,a nie z rownego startu, wiec praktycznie innowacyjny ranking jest przyslowiowy funt klalow wart, co nie zmienia faktu,ze Rosja jest otwarta na innowacje i czyni postepy w tym temacie...

romrus napisal:
                Wieze w rankingi, dotyczacy gospodarki i innych konkretnych rzczy, ktory da sie
                > policzyc w zrozumialy sposob.
                >
                > W zaden sposob nie wierze w rankingi, gdzie konkretnie policzony dane trzeba po
                > mnozyc czy podzielic o jeszcze jakis liczby, typu "wspolczynnik wolnosci demok
                > ratycznej", czy "wolnosci slowa", czy "wspolczynnik korupcji", ktory wyliczyl j
                > akis palant z fundacji Sorosu u siebie w gabinecie, patrzac na sofit.
                >
                > Kielbase osobne, muchy osobnie.
                > Sa rzeczy, ktory da sie policzyc i ktory sie nie da.
          • wojciech.2345 Re: Inwestycje w balajki 05.02.13, 21:03
            romrus napisał:

> igor_uk napisał:
            > > High-tech density: 2nd
            >
            >
            > Kto zgadnie co to:
            > img-fotki.yandex.ru/get/5641/20701029.24/0_af1e3_ab6ec302_XL.jpg
            -------------
            Hm,
            serwerownia?
            • romrus Re: Inwestycje w balajki 05.02.13, 21:24
              wojciech.2345 napisał:
              > > Kto zgadnie co to:
              > > img-fotki.yandex.ru/get/5641/20701029.24/0_af1e3_ab6ec302_XL.jpg
              > -------------
              > Hm,
              > serwerownia?

Nie.

Druga proba.
              img-fotki.yandex.ru/get/6432/20701029.24/0_af1d6_803d959e_XL.jpg
              • wojciech.2345 Vysota 239 /bt 05.02.13, 21:39
                • romrus Re: Tak, Wojtku, to Vysota 239 05.02.13, 21:51
                  wojciech.2345 napisał:
                  > Vysota 239

Fabryka rur w Czeliabinsku, ktory nawet w Rosji sluzy powodem dla dowcipow, jako przyklad zad@pia.

nikitskij.livejournal.com/172233.html
                  • igor_uk romrus. 05.02.13, 21:56
                    Przeciez ja odrazu dalem prawidlowa odpowiedz.
                    • romrus Re: romrus. 05.02.13, 22:07
                      igor_uk napisał:
                      > Przeciez ja odrazu dalem prawidlowa odpowiedz.

Dalesz, Igor.
                      Ale ceszciowo:-)
        • johnny-kalesony Re: Bloomberg dla Rosji w tym jest "laskawszy". 05.02.13, 20:24
          Cóż się dziwisz? Wliczyli po prostu rurkę po dnie Bałtyku ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
        • wojciech.2345 Re: Bloomberg dla Rosji w tym jest "laskawszy". 05.02.13, 20:31
          igor_uk napisał:
          > High-tech density: 2nd
          ------------------
          Wszystkie swoje renifery wyposażyłeś
          w silniki spalinowe?

Gratuluję.
          • 5magna Re: Bloomberg dla Rosji w tym jest "laskawszy". 05.02.13, 21:10
            Tylko ze Rosja wozi Amerykanow do tej Stacji Kosmicznej i co bardzo dziwne zaden nie zginal....
            • lubat Re: Bloomberg dla Rosji w tym jest "laskawszy". 05.02.13, 21:23
              5magna napisał(a):

> Tylko ze Rosja wozi Amerykanow do tej Stacji Kosmicznej i co bardzo dziwne zade
              > n nie zginal....

Ale Amerykanie bardzo dobrze płacą! Ostatnio często wysyłają na stację dosyć atrakcyjne blondynki. Myślałem, że wyłącznie dla badań naukowych, i dalej tak myślę, tyle, że zakres badań może się poszerzył. Niedawno był w GW tekst o życiu codziennym na Stacji Kosmicznej i o problemach z banalnymi na powierzchni ziemi sprawami, jak kąpiel, wydalanie, ale także seks. To ostatnie było ze znakiem zapytania, ale po co te kibitki? Dla jakich eksperymentów?:)
              • igor_uk Lubat. 05.02.13, 21:25
                Dotarla do mnie twoja prosba.
                Chcesz adres maila,czy chcesz,zeby to ja napisalem list?
                • lubat Re: Lubat. 05.02.13, 22:06
                  Zostawmy to na razie. Udało mi się posłać maila okrężną drogą i czekam na ewentualną reakcję.
                  • eva15 Lubacie, izwinitie 05.02.13, 22:14
                    Lubat, sorry, ja musiałam posłać Twego maila okrężną drogą, bo schrzanił mi się komp ze skrzynką pocztową przeznaczoną na korespondencję z forum. Mam nadzieję, że to dla Ciebie OK.
                    • lubat Re: Lubacie, izwinitie 06.02.13, 10:36
                      Nie ma już problema. Dotarłem do gościa poprzez redakcję organu, dla którego pisze. Wyraził zgodę.
                      Teraz mam zagwozdkę ze strony polskiej, bo tu po wstępnej zgodzie - pełna cisza. Jeśli się wycofają, będzie dla mnie lekki obciach.
                      • des4 zaszczytne towarzystwo Moładwii nobilituje :))) 06.02.13, 10:58
                        www.globalinnovationindex.org/gii/main/analysis/rankings.cfm?vno=#CGI.SCRIPT_NAME#
                        jeszcze napinka lubacie i ją przeskoczycie :)))
              • yurek11111 lubaciku,takie to proste,a ty bladzisz.... :-))) 06.02.13, 16:30
                Panienki sa wysylane przez Rosjan w pakiecie,jako dodatek do uslug,a takze w ramach eksperymentu nad "kosmicznym przyrostem" naturalnym,majacym powstrzymac rosyjska depopulacje , podobnie jest tez w rosyjskich hotelach,dla kazdego obcokrajowca,w pakiecie dodawana jest jedna Tania ,wystarczy zejsc do hotelowej restauracji i reka skinac, bo Amerykanie bardzo dobrze placa, i zadna Tania nie ma obiekcji do zaplaty "bankrutujacym" $$$US.... :-)))

lubat napisal:

Ale Amerykanie bardzo dobrze płacą! Ostatnio często wysyłają na stację dosyć at
                > rakcyjne blondynki. Myślałem, że wyłącznie dla badań naukowych, i dalej tak myś
                > lę, tyle, że zakres badań może się poszerzył. Niedawno był w GW tekst o życiu c
                > odziennym na Stacji Kosmicznej i o problemach z banalnymi na powierzchni ziemi
                > sprawami, jak kąpiel, wydalanie, ale także seks. To ostatnie było ze znakiem za
                > pytania, ale po co te kibitki? Dla jakich eksperymentów?:)
                • romrus Re: Tania?:-) 06.02.13, 17:04
                  yurek11111 napisał:
                  > dla kazdego obcokrajowca,w pakiecie dodawana jest jedna Tania

www.students.pl/studia/kultura/details/59573/Co-piata-studentka-zarabia-poprzez-prostytucje
                  wyborcza.pl/1,75478,13247624,Seks_w_wielkim_swiecie.html#MT
                  Spodobal mi sie komentarz:
                  "Głupia sprawa - role się zmieniły teraz nasze k..wy dla Ruskich pracują.
                  Plusem jest to że tylko luksusowe".

:-)
                  • igor_uk Romrus,nie znizaj sie do poziomu pridurka111111. 06.02.13, 17:08
                    pisalem kilkakrotnie do tego debila,ze wieksze od jego glupoty,jest tylko jego szowinizm.
                    To smiec .
                    • wtopek 16.08 i już dyżur w sieci 06.02.13, 19:59
                      ale cymbał:)))
                    • yurek11111 igorczik,klaunie,ty sie nigdy nie wzniesiesz... 06.02.13, 22:20
                      ...bo nawet poziom pridurka to za wysoki prog ,dla ciebie....:-)))

PS.Znowu miesiaczki dostales,ale nie martw sie,ja nigdzie nie skomlal ,zeby negatywny wpis o mnie usuneli... :-))))))))
                      • igor_uk yurek. 06.02.13, 23:30
                        Zapytaj felusia,co on sadzi o mnie.
                  • yurek11111 Re: Tania?:-) 06.02.13, 21:51
                    romrus,czego sie mnie czepiasz,zacytowalem slowa ruskiego recepcjonisty,w trakcie rezerwacji noclegu w Pitrze,na pytanie o "diewoczki", dokladnie tak odpowiedzial:
                    "wystarczy zejsc do hotelowej restauracji i skinac reka" , ale ty jak zwykle "a u was tez murzynow bija",jakby to ze w Polsce cos jest nie tak pozwalalo ci zasnac i polepszalo wasza sytuacje... :-)))
                    romrus napisał:

> yurek11111 napisał:
                    > > dla kazdego obcokrajowca,w pakiecie dodawana jest jedna Tania
                    >
                    > rel="nofollow">www.students.pl/studia/kultura/details/59573/Co-piata-studentka-zarabia-poprzez-prostytucje
                    > rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,13247624,Seks_w_wielkim_swiecie.html#MT
                    > Spodobal mi sie komentarz:
                    > "Głupia sprawa - role się zmieniły teraz nasze k..wy dla Ruskich pracują.
                    > Plusem jest to że tylko luksusowe".
                    >
                    > :-)
                    • romrus Re: Tania?:-) 06.02.13, 22:12
                      yurek11111 napisał:
                      > romrus,czego sie mnie czepiasz,zacytowalem slowa ruskiego recepcjonisty,w trakcie rezerwacji noclegu w Pitrze,na pytanie o "diewoczki", dokladnie tak odpowiedzial:
                      "wystarczy zejsc do hotelowej restauracji i skinac reka"

W ktorym to bylo roku, Yurek?
                      Ciekaw jestem czy potrafisz odpowiedziec uczciwe.

Jesli chcesz, to to cie opowiem jak to wyglada na dzis.
                      W restoracjach dawno nikogo nie ma.
                      Szukac trzeba gdzies indziej:-)

• yurek11111 Re: Tania?:-) 07.02.13, 01:24
                        W zeszlym roku ,latem ,mialem zamiar zrobic overstop w Saint Petersburgu ,zrezygnowalem po zadymach polsko-rosyjskich "fanow" pilki noznej w mistrzostwach Europy ,mowie powaznie,o wypowiedzi rosyjskiego recepcjonisty...
                        Nic straconego,sprawdze w tym roku ,rosyjska "innowacyjnosc" w wykonaniu Tani tez....
                        :-)))))

romrus napisał:
                        Jesli chcesz, to to cie opowiem jak to wyglada na dzis.
                        > W restoracjach dawno nikogo nie ma.
                        > Szukac trzeba gdzies indziej:-)
                        >
                        • romrus Re: Tania?:-) 07.02.13, 07:59
                          Z uczciwoscia masz jednak klopot.

Ty sie zdecyduj, albo "mialesz zamiar" zwiedzic Piter, albo slyszalesz wypowiedz "kiedy zrezygnowalesz". Bez mataczenia odpowiedziec, ze slyszalesz ta wypowiedz 20 lat temu nie potrafisz.

Na "Tanie" masz uwazac, zeby ta "Tania" z Wolynia cie nie zarznela, wiec nailepiej znajdz sie Nigeryjkie, w tej chwile to zaden problem.

yurek11111 napisał:
                          > W zeszlym roku ,latem ,mialem zamiar zrobic overstop w Saint Petersburgu ,zrezy
                          > gnowalem po zadymach polsko-rosyjskich "fanow" pilki noznej w mistrzostwach Eur
                          > opy ,mowie powaznie,o wypowiedzi rosyjskiego recepcjonisty...
                          > Nic straconego,sprawdze w tym roku ,rosyjska "innowacyjnosc" w wykonaniu Tani t
                          > ez....
                          >
    • wojciech.2345 leczenia kompleksów 06.02.13, 15:37
      Ajgorku,
      według moich informacji mieszkańcy igloo odnieśli
      sukces w rzutach bumerangiem. Gdzieś mi się link
      "zapodział". Nie podam go.

Możesz mi pomóc?
      Podaj link i załóż wątek na ten temat.

Będę Ci wdzięczny.
    • wojciech.2345 Wojna z Wislandią 06.02.13, 20:08
      Nowe bazy przy granicy z Polską

Innym bardziej drastycznym środkiem zastosowanym przez Kreml może być rozmieszczenie nowych baz wojskowych w bezpośredniej bliskości Polski lub krajów bałtyckich. Dość prawdopodobne są także różnego rodzaju gesty polityczne skierowane w stronę kwestii rosyjskich bezpaństwowców w krajach bałtyckich.

Wykluczoną z mojej perspektywy reakcją Moskwy na aktywność NATO w regionie są wszelkiego rodzaju naciski energetyczne. Słabnie siła Gazpromu, nieprzychylnie do interesów firm rosyjskich jest również ustosunkowana Komisja Europejska, a Polska i kraje bałtyckie posiadają coraz efektywniejsze środki służące do walki o własne interesy w UE.

fakty.interia.pl/raport/srodek-wschod/news/wojna-z-wislandia-jak-rosja-odpowie-na-nasze-manewry,1890711
      • romrus Re: Jak zawsze:-) 06.02.13, 20:17
        wojciech.2345 napisał:

Naiwpierw:
        > Nowe bazy przy granicy z Polską!!!!!!!!!!!!!!!!!

A potem:
        > może być .....dość prawdopodobne ....

Czyli nic nie ma:-)))
        • wojciech.2345 Re: Jak zawsze:-) 06.02.13, 20:26
          Chcę skasować wątek Ajgorka.

Wklejam cokolwiek.
          Może to być np. pogoda we Władywostoku.
          • romrus Re: Jak zawsze:-) 06.02.13, 21:06
            wojciech.2345 napisał:
            > Chcę skasować wątek Ajgorka.
            > Wklejam cokolwiek.

Uczciwa odpowiedz. Cenie.

Chodzilo mi raczej nie o Ciebie, tylko o waszych dziennikarzy:-)
            • wojciech.2345 Re: Jak zawsze:-) 06.02.13, 22:26
              romrus napisał:
              > Uczciwa odpowiedz. Cenie.
              -----------
              Mówienie prawdy to komfort.
              Stać mnie na to.
    • wojciech.2345 humor dnia 06.02.13, 20:55
      Rosja coś proponuje.
      Ja proponuję, żeby Papuasi nie mówili głupich kawałów
      o Eskimosach.

polish.ruvr.ru/2013_02_06/Rosja-proponuje-rozpoczecie-rozmow-o-pokoju-na-Polwyspie-Koreanskim/
    • wojciech.2345 Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zakupu 06.02.13, 23:18
      Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zakupu gazu
      www.ekonomia24.pl/artykul/532645,978250-Gazprom--Ukraina-nie-miala-podstaw-do-zmniejszenia-zakupu-gazu.html

No to co mieli zrobić Ukraińcy z niepotrzebnym gazem?
      • romrus Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:26
        wojciech.2345 napisał:
        > No to co mieli zrobić Ukraińcy

Mieli nie zawierac takiej umowy.
        Teraz rozumiesz za co Julka siedzi?
        • wojciech.2345 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:33
          romrus napisał:
          > Mieli nie zawierac takiej umowy.
          > Teraz rozumiesz za co Julka siedzi?
          --------------
          Co z tym gazem zrobić?
          Spójrz na to.

Niemcy np. woleli płacić kary umowne za nieodebrany gaz i kupować różnicę gdzie indziej, bo i tak im taki proceder się opłacał.

Przecież to patologia.
          • romrus Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:43
            wojciech.2345 napisał:
            > Przecież to patologia.

No powiedz, ze jesli by mial mozliwosc zazadac oplate za nieodebrany towar, to z tego by nie skorystal:-)
            • wojciech.2345 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:51
              romrus napisał:

> wojciech.2345 napisał:
              > > Przecież to patologia.
              >
              > No powiedz, ze jesli by mial mozliwosc zazadac oplate za nieodebrany towar, to
              > z tego by nie skorystal:-)
              --------------------------------
              Odpowiem cynicznie.
              Jeśli kupujesz/sprzedajesz w 1 transakcji, to TAK.
              Ale jeśli kupujesz/sprzedajesz w transakcjach wielokrotnych
              na lata to NIE.

Klient UCIEKNIE.
              • eva15 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:54
                Ciekawe dotąd klient ucieknie, pewno ciotka Unia mu pomoże....
                • wojciech.2345 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 06.02.13, 23:57
                  eva15 napisała:
                  > Ciekawe dotąd klient ucieknie, pewno ciotka Unia mu pomoże....
                  -------------------------
                  Holandia już uciekła.
                  Oni ćwiczą biznes chyba od 500 lat.

Mają oko jak z Gazrurkami wszelkiej maści postępować.
                  • eva15 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 07.02.13, 00:05
                    Fakt, nawet USA się udało uciec, no to i Ukrainie się uda.
                    • wojciech.2345 Re: Ukraina nie miała podstaw do zmniejszenia zak 07.02.13, 00:16
                      eva15 napisała:
                      > Fakt, nawet USA się udało uciec, no to i Ukrainie się uda.
                      ----------------
                      NS wypełniony w 1/3, Kitajce nie chcą gazu z Gazrurki,
                      Holandia bierze go prawie o połowę mniej.

Nie widzisz tego?
              • eva15 To głupota nie cynizm 07.02.13, 00:02
                wojciech.2345 napisał:
                > Odpowiem cynicznie.
                > Jeśli kupujesz/sprzedajesz w 1 transakcji, to TAK.
                > Ale jeśli kupujesz/sprzedajesz w transakcjach wielokrotnych
                > na lata to NIE.
                >
                > Klient UCIEKNIE.

Odpowiadasz głupio, a nie cynicznie. Dostawy w gospodarce (dla firm, przedsiębiorstw) to zupełnie co innego niż zakup 1 kg kartofli na twoim targowisku. One (te w gospodarce produkcyjnej) opierają się z reguły na transakcjach wielokrotnych.

Przez to, że ja cię via subwencje unijne (w 30% niemieckie) żywię, nic nie rozumiesz z realnego świata, gdzie trzeba wytwarzać dochód, a nie brać cudzą kasę.

• wojciech.2345 Re: To głupota nie cynizm 07.02.13, 00:14
                  eva15 napisała:
                  > Przez to, że ja cię via subwencje unijne (w 30% niemieckie) żywię...
                  ----------------
                  LOL.
                  • gambit_smolenski2 Re: To głupota nie cynizm 07.02.13, 03:31
                    > eva15 napisała:
                    > > Przez to, że ja cię via subwencje unijne (w 30% niemieckie) żywię...
                    > ----------------
                    > LOL.

Wojtek,
                    trafiony i zatopiony,
                    torpedą z U-boot'a,
                    Evy.
    • gambit_smolenski2 Igor, ten ranking to humbug 07.02.13, 03:17
      Tak jak wyżej; pomieszanie z poplątaniem. Romrus czy ktoś inny dobrze to skwitował. "Innowacyjność" bez wyszczegółowienia czego dotyczy to zbyt pojemny termin; a statystyka to królowa kłamstwa.

Jak miasto-państwo z opłotkami, w praktyce bez przemysłu, może być bardziej "innowacyjne" od rozwiniętej przemysłowo, wytwórczo, Szwajcarii?
      • igor_uk Gambit. 07.02.13, 15:59
        Bo cie cos w nim nie pasuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka