Dodaj do ulubionych

Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane !

21.04.13, 11:21
Minmo czarnych prognoz rynkow surowcowych nie boje sie o Mundial - tradycja towarzysza Potiomkina nie zaginela i chocby przyszlo mocno przegglodzic babuszki z Miedwiedkowa, mistrzostwa odbeda sie mniej wiecej sprawnie.

Zainteresowal mnie zestaw kandydatow do bankructwa w wyniku imprezy:
Kaliningrad, Samara i Saransk.

Saranska nie znam, pytajcie obywatela Matuszki, Depardieu, o detale.
www.youtube.com/watch?v=ISqRCO25kGI
O Kaliningradzie pisano juz tak obficie, ze se daruje.

Samara aka Kujbyszew... to zupelnie wyjatkowa, choc wielka, prowincjonalna dziura, bezsprzecznie jednak lezaca w rejonie ozywienia gospodarczego Matuszki.

Z atrakcji miejscowych wymienilbym bunkier Stalina i ... piekna Wolge.
Podobno czysta.
www.inrussland.net/index-sas.html
Dla Polakow, odniesienie do czasow generala Andersa i ambasadora Kota w CCCP.
Infrastruktura turystyczna na poziomie kamienia lupanego, wiec przyjdzie zbudowac nowy Kujbyszew.
A Samara bokami robi, wiec skonczy sie na przymusowej diecie babuszek.
Obserwuj wątek
    • mongolszuudan Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 11:28
      Samara jeden z najbardziej dynamiczne rozwijajacych sie, najwiekszych, najbogatszych i najpiekniejszych miast Rosji, jeden z kandydatow na przyszla stolice Rosji. warszawa w porownieniu z Samara - troche wiecej, lecz dziura psia.
      • borrka A ty mongolczik byles w Samarze ? 21.04.13, 11:35
        Ja wielokrotnie - wyjatkowe dziadostwo, choc istotnie przemysl rozwija sie dynamicznie.
        Jesli ta mega-dziura jest dla ciebie piekna, to mamy inne poczucie estetyki :)))
        Z Samarskiego dworca "koniec brezniewa" smieje sie cala Rosja.
        No, smiala.
        • igor_uk Ha,ha. I gdzie to tylko syn kucharki nie byl? 21.04.13, 11:43
          oczywiscie wirtualnie,ogladajac filmiki na You Tubie.
          Ale tego filmiku,boriska nie znalazl.Tak wyglada Dworzec kolejowy w Samarze,z "konca Brezniewa".

Ten dworzec byl zbudowany w 2001 roku .Co ma do Brezniewa,niech pozostanie sie tajemnica malego przyglupa,ktory byl w Samarze,jako dzieciek,odwiedzajac kogos z rodziny.

• eva15 Borrcia niechcący robi dobrą robotę 21.04.13, 11:50
            Borrcia wypisując swe propagandowe głupotki skłania co bardziej dociekliwych do zajęcia się tematem. I tak to nie wiedząc nic o Samarze poczytałam teraz na jej temat. No okazuje się, że to prężne szybo rozwijające się miasto przemysłowe z wieloma ważnymi centrami badań i produkcji. Zdaje się, że mimo upadku ZSRR i epoki Jelcyna przemysł w Samarze nie upadł i świetnie się trzyma.
            • mongolszuudan Re: Borrcia niechcący robi dobrą robotę 21.04.13, 11:54
              Nie tylko przemysl, nie tylko. Budownictwo w skalach olbrzymych - nawet podczas kryzisa, biznes, transport, kultura, sport, edukacja - wszystko na wyzszym poziomu. W Rosji rzeczewiscie ma upadek malych miast, lecz zeby mowic o upadku megapolisow - to trzeba byc calkiem chorym.
              • eva15 Re: Borrcia niechcący robi dobrą robotę 21.04.13, 11:58
                Borrcia plecie o upadku, bo liczy na takich bystrzaków jak amigo czy wojtuś kartoflany. Oni nie zadadzą sobie trudu sprawdzenia borrciowych rewelacji.
                • romrus Re: Saransk 21.04.13, 12:08
                  eva15 napisała:
                  > Borrcia plecie o upadku, bo liczy na takich bystrzaków jak amigo czy wojtuś kartoflany. Oni nie zadadzą sobie trudu sprawdzenia borrciowych rewelacji.

W Saransku nie bylem, ale musialem tam jechac dosc na dlugo i czesto bywac, z tego, wiec, powodu dokladnie zbadalem co to za miasto, bo mi zawsze sie wydawalo ze to zad@pie.

Bylem pod wrazeniem.
                  Czysto, ladnie, wszystko w porzadku.

Saransk w obrazkach:

images.yandex.ru/yandsearch?stype=image&lr=2&noreask=1&source=psearch&text=%D0%A1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA
                  • eva15 Re: Saransk 21.04.13, 12:22
                    Ładny ten Saransk, masz może obrazki z Samary?
                    • romrus Re: Samara 21.04.13, 13:08
                      eva15 napisała:
                      > Ładny ten Saransk, masz może obrazki z Samary?

Prosze:

images.yandex.ru/yandsearch?stype=image&lr=2&noreask=1&source=psearch&text=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0

Co do Saransku, to prosze, sam nie wiedzialem, w 2012 roku zajal 1 miesce w corocznym konkursie "Naibardzej zadbane miasto".
                      2 miesce podzelono pomiedzy Ulianowskem a Tomskem, 3 miesce - pomiedzy Machaczkala, Barnaulem a Belgorodem.

• eva15 Re: Samara 21.04.13, 13:21
                        Dzięki. Echt ten borrcia, porównał Samarę do Nowej Huty - komunistycznego miasta-blokowiska zbudowanego przy Krakowie.
                        • igor_uk Re: Samara 21.04.13, 13:27
                          Bo w Nowej Hucie on byl tak samo,jak i w Samarze.
                          • eva15 Re: Samara 21.04.13, 14:25
                            Do Nowej Huty naprawdę nie ma po co jeździoć. Tam są tylko socjalistyczne blokowiska.
                            • igor_uk Re: Samara 21.04.13, 14:42
                              Nowa Hute znam ,jak swoi 5 palcow,Ewa.Tam mieszkala ciotka mojej zony.Bardzo czesto tam bywali my. Ostatnio bylem dwa lata temu (smutne byli odwiedziny).
            • igor_uk Bo widzisz li,Ewa. 21.04.13, 11:58
              Boriska malo co wie o dniu dzisiejszym Rosji.Jego wspomnienia siegaja czasow,kiedy on byl pionierem w ukrainskiej szkole.Jako obywatel ZSRR ,on troche jezdzil z rodzicami po Rosji,moze mieli gdzies rodzine.Do tego boriska nigdy nie sprawdza tego,o czym zaczyna pisac.Ta cecha charakteryzuja sie ludzi,ktore nie dostali zadnego wyksztalcenia,oprocz obowiazkowego w szkole.Oni nie sa nauczeni sprawdzania informacje.Dla tego boriska tak czesto osmiesza sie.
              • eva15 Re: Bo widzisz li,Ewa. 21.04.13, 12:00
                Borrcia stawia na to, że amigo, wojtuś i inne forumowe bystrzaki nie będą sprawdzać rzetelności borrciowych rewelacji.
                • igor_uk mylisz sie,Ewa. 21.04.13, 12:19
                  boriska pisze tylko to,co wie.Ty uwazasz,ze on celowo klamie.Ale tu nie o klamstwo chodzi,a tylko o zwykle nieuctwo.borisjka nalezy do ludzi,ktorych ja nazywam - lizynami.Oni troche lizneli tego,troche tego i robia to ze zwyklej ciekawostki,ale niczego dokladnie nie wiedza .
                  Zwroc uwage na swoi dyskusje z nim.Za kazdym razem,jak dochodzi do konkretow,kiedy trzeba wykazac sie wiedza,on ucieka do jakichs nic nie znaczacych slow,ale ktore,jego zdaniem,powinni zrobic na Tobie wrazenie,a przedewszystkim zmienic temat.Zazwyczaj Ty dajesz sie na to nabrac .
                  • eva15 Re: mylisz sie,Ewa. 21.04.13, 12:28
                    Ee tam, ja tylko lubię się z borrcią przekomazać.
                    Nie pamiętam natomiast ani jednego przypadku, bym jego rewelacje uznała za prawdę.
                    • igor_uk Re: mylisz sie,Ewa. 21.04.13, 12:31
                      ja nie pisze,ze uznajesz jego klamstwa za prawde,a tylko o tym,ze dajesz sie nabrac na zmiane tematu,zamiast tego,zeby przycisnac go bardziej.
                      • eva15 Re: mylisz sie,Ewa. 21.04.13, 12:32
                        Jak chcesz go przycisnąć? Borrcia jak już całkiem zaplącze się w kłamstwa, to ucieka na basen albo na rower i tyle go na forum widać!
                        • igor_uk Re: mylisz sie,Ewa. 21.04.13, 12:36
                          to prawda.Tak bywalo i wtedy,kiedy ja z nim prowadzil ozywione dyskusje.Rowniez uciekal nad wode.Co nie przeszkadzalo mu nie raz udzielac sie na innych watkach.
                          • wtopek przecież ty też nie znasz dzisiejszej Rosji 21.04.13, 13:46
                            nie wpuszczają cię tam :)))
                            • igor_uk Ale i nie udaje znawce. 21.04.13, 13:48
                              I nie pisze ,ze w Rosji bywam.
                              czy tej subtelnej roznicy nie zauwazasz?

p.s. Czy boriska i ty,to nie ta sama osoba.Styl ten sam.
                    • yurek11111 Mylisz sie,Ewcia,pisze sie"przekomarzac"...:-) 21.04.13, 13:39
                      eva15 napisała:

> Ee tam, ja tylko lubię się z borrcią przekomazać.
                      > Nie pamiętam natomiast ani jednego przypadku, bym jego rewelacje uznała za praw
                      > dę.
            • borrka Cal Twoja wiedza z Wiki, Wiki-Effciu. 21.04.13, 12:17
              Przecie Ci pisze, ze preznie sie rozwija, ale wyglada niczym Nowa Huta do kwadratu i po dywanowym nalocie.
              • eva15 Lepsza Wiki niż wiedza sprzed 20 lat! 21.04.13, 12:29
          • romrus Re: Kolejna wpadka klamliwego banderowca 21.04.13, 12:02
            igor_uk napisał:
            > oczywiscie wirtualnie,ogladajac filmiki na You Tubie.
            > Ale tego filmiku, boriska nie znalazl.Tak wyglada Dworzec kolejowy w Samarze, z "konca Brezniewa". Ten dworzec byl zbudowany w 2001 roku.

Akurat chcial go zapytac w jakiej "piwiarnie z wystepami" wystepowal w Samarze, a tu prosze - juz sie zalatwil:-)
            • borrka Nawet wlasnego kraju, sowku, nie znasz. 21.04.13, 12:29
              КОНЕЦ ЛЬВА ТОЛСТОГО, tak brzmi "ludowa" nazwa dworca w Samarze, bo jest na koncu ulicy Tolstoja i do tego ma ksztalt ......
              Wypisz, wymaluj.
          • walter622 Re: Ha,ha. I gdzie to tylko syn kucharki nie byl? 21.04.13, 13:01
            igor_uk napisał:
            > Co ma do Brezniewa,

Borrat ja zwykle bredzi. Swego czasu miejscowi "końcem Kujbyszewa" przezwali dom
            na ul. Osypienko, zwany też bardziej przezwoicie "pilnikiem". Z dworcem kolejowym - starym, bądź z nowym, ten dom nie ma nic wspólnego (jest w zupełnie innej części miasta).
            Może borrat robi na tym forum za "koniec Breżniewa" ? - stąd to skojarzenie.
            • borrka Klamiesz tępaku. 21.04.13, 13:05
              Kazde dziecko w Samarze wie, co to "koniec Tolstoja".
              • igor_uk Nu nie. 21.04.13, 13:10
                Koniec Brezniewa,a koniec Tolstoja,to dwie rozne rzeczy.
                banderwca dzis ponioslo.
              • eva15 Re: Klamiesz tępaku. 21.04.13, 13:10
                Jeszcze ca godz. temu każde dziecko wiedziało dzięki tobie, że to "koniec Breżniewa"!:-)))
                • borrka Swiat sie zmienia, Effciu. 21.04.13, 13:15
                  I jest nie do opisania, co zauwazyl niejaki Heisenberg z Matuszki Giermanii.
                  • igor_uk I znow. 21.04.13, 13:17
                    Jak tylko boriska nie ma nic do powiedzenia w temacie,to ucieka do "madrych" slow,zeby zrobic wrazenie,ze on cos wie.
                  • eva15 Re: Swiat sie zmienia, Effciu. 21.04.13, 13:24
                    Fakt, a Breżniew skończył się na forum znacznie szybciej niż w realu! Teraz wszystko nabiera tempa!
              • walter622 Głuptasku 21.04.13, 13:18
                borrka napisał:
                >Klamiesz tępaku.

No proszę, jak łatwo ciebie wyprowadzić z równowagi. Wystarczy wskazać banalne niedorzeczności w tych wypowiedziach byś natychmiast sypał inwektywami.

> Kazde dziecko w Samarze

Zgaduję. Byłeś w Samarze tak samo jak w Kaliningradzie (vide twoje głupawe opowiastki
                o "d. sovietów") ? No, a będąc w Samarze przepytałeś każde dziecko tam mieszkające w zakresie tak istotnych wiadomości. Strach pomyśleć o tym jak je przepytywałeś.

Ty się nie przejmuj - łyk politury dla kurażu i pisz dalej. Może dla odmiany coś o czerwonych myszkach ? - :))))))))
                • igor_uk boriska nie gluptasku. 21.04.13, 13:25
                  A tylko wyjatkowa szuja.
                  Celowo szukal padalec poowodu,zeby uciec z forum "Rosja i Swiat" .Nie znalazl to wymyslil.Tak samo on caly czas szukal pretekstu,zeby przestac oidzywac sie na moi posty,poniewaz nie mial ze mna zadnych argumentow,oprocz mojego po.skiego.Ale nie to zawsze bylo przedmiotem dyskusji.Napisalem jakas do tego przyglupa,ze moze to jego mam pracowala ,jako przysluga w polskim domu,a jemu tego wystarczylo,zeby mnie oskarzyc o to,ze ja znieslawiam jego rodzine.
                  Putin nie wstydzi sie swojego dziadka-kucharza.
                • borrka Zadzwon do czeka w Samarze. 21.04.13, 13:26
                  Koledzy ci wytlumacza i ochrzania za niewiedze - to juz jest nawet w internecie! :)))))
                  lurkmore.to/Прoзвищa_пaмятникoв
                  Меcтoнaхoждение Официaльнoе нaзвaние Нaрoднoе Кoмментaрий Фoтo
                  Здaние ж/д вoкзaлa Вoкзaл Кoнец Львa Тoлcтoгo С oднoй cтoрoны cилyэт здaния, нaпoминaющий МПХ; c дрyгoй cтoрoны oнo нaхoдитcя в кoнце yлицы Львa Тoлcтoгo — пoлyчaем «кoнец Львa Тoлcтoгo». Кaлaмбyр тaкoй
                  • igor_uk A przeciez boriska pisal cos o Brezniewie. 21.04.13, 13:28
                    A wkleja cos o Tostoja.
                  • walter622 Politura !!! 21.04.13, 13:38
                    Rozpisywałeś się o "końcach" partyjnych bonzów w Samarze. Więc dostałeś
                    odpowiedź - nie "breżniewa", tylko kujbyszewa i nie dworzec tylko gmach na
                    ul. Osypienko.
                    Jak w znanym dowcipie Ormiańskiego Radia o rowerach - reszta się zgadza.
                    • borrka Senilny wania... 21.04.13, 13:41
                      Wyrzuca cie z web-brygady, bo nie wiesz juz, o czy piszesz.
                      Kompromitujesz swa organizacje z Lubianki, skad innad zasluzona.
        • mongolszuudan Re: A ty mongolczik byles w Samarze ? 21.04.13, 11:48
          Z ciebie - durnia wszystka Rosja nie smieje sie. Bo ty drebny gnojek. I w dodatek ubogi - w rosyjskim snsu tego slowa. Rosjanie nad ubogimi nie smieja sie.
        • borrka Oczywista pomylka, sorry. 21.04.13, 12:14
          Dworzec w jezyku ludu nosi nazwe КОНЕЦ ЛЬВА ТОЛСТОГО, ale nie bede wyjasnial , co to znaczy :)))
          Nie wiem skad ten Brezniew, ale tez piekna postac !
          Medali mial, ze brzeczalo !
          • romrus Re: Piwiarnia z wystepami banderowcow 21.04.13, 12:17
            borrka napisał:
            > Nie wiem skad ten Brezniew, ale tez piekna postac!
            > Medali mial, ze brzeczalo!

Ty nigdy nie wiesz, kiedy po raz kolejny klamiesz, a jezykiem brzeczysz, jak Brezniew medalami.

Uwazaj, na polski znaki, bo znow gdzies wkleisz.

Nich zyja wolny Wolyn i Galicja!
            • borrka Nigdy nie klamie, sowku. 21.04.13, 12:22
              Moge nie wszystko powiedziec, albo sie pomylic, jak z Brezniewem.
              Jednoczesnie pisze sprawozdanie z ratowania Matuszki, wiec mam prawo do chaotycznego myslenia :)))
              • igor_uk to prawda. 21.04.13, 12:26
                Boriska nie klamie,on po prostu malo co wie.
              • romrus Re: klamiesz na kazdym kroku, banderowcu 21.04.13, 13:13
                borrka napisał:
                > Moge nie wszystko powiedziec, albo sie pomylic, jak z Brezniewem.

Klamalesz o Petersburgu i bylesz wielokrotnie przylapany.
                Klamalesz o Soczy, na czym rowniez bylesz przylapany.

Klamiesz ze jestesz Polakiem.
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,143887825,143888829,Re_Oh_Boria_Boria_.html
          • eva15 Borrcia, znów ci kłamstwo nie wyszło? 21.04.13, 12:30
            Ładnie było z tym Breżniewem, no ale cię przyłapali:-)))
            • borrka Jakie klamstwo ? 21.04.13, 12:34
              Moze i ladniej byloby z Brezniewem, to prawda, ale tu chodzi o ksztalt budynku glownie.
              NSBzTiT takie asocjacje czesto miewaja.
              Nie rozumiesz gry slow, slabo Cie tego matuszkanskiego uczyli :)))
              • eva15 Re: Jakie klamstwo ? 21.04.13, 12:36
                Podejrzewam, że Igor trochę zna rosyjski i szybko odparował, że lud tak nie może dworca nazywać. Wyjaśnił czemu.
                • borrka Dobrze wiesz, ze te "tematyke" ignoruje. 21.04.13, 12:39
                • igor_uk Re: Jakie klamstwo ? 21.04.13, 12:42
                  Boriska poprawil sie .Sadze,ze cos on slyszal o tym,jak dworzec nazywa sie w "narodzie",ale nie mogl sobie przypmniec o czyj "koniec" chodzilo.Napisal o Brezniewie,a chodzi o Tolstoja.
                  Znow boriska wykazal sie lizynstwem.Jak by uczyl sie kiedy kowiek w instytucie,to by mial w krwi sprawdzic wszystko przed napisaniem.
                  • eva15 Re: Jakie klamstwo ? 21.04.13, 12:48
                    On się poprawił dopiero, gdy wytknąłeś mu błąd.
                    • igor_uk Nu tak. 21.04.13, 12:55
                      Ale ponoc on nie czyta moich postow.
    • borrka Jednak o Kaliningradzie. 21.04.13, 11:46
      Odciety calkowicie od swiata i pozbawiony bazy hotelowej MUSI wspolpracowac z Polska, ktora akurat w Trojmiescie i na Mazurach jest hotelowa potega.
      Ale, oczywiscie, nie bedzie, bo nie pozwoli specyficznie rozumiana "ambicja" wielkoruska.
      Raczej babuszki z Miedwiedkowa zacisna jeszcze pasa i w Oblasti pobuduje sie iles tam nikomu niepotrzebnych hoteli.
      Potem beda popadac stopniowo w rujnacje.
      • eva15 Re: Jednak o Kaliningradzie. 21.04.13, 11:53
        Oby tylko nie skończyły jak stadion w Poznaniu po Euro2012!

www.poznan.sport.pl/sport-poznan/1,124479,13746401,Peka_Stadion_Miejski_w_Poznaniu__Zamknieto_czesc_trybuny_.html
        • eva15 Re: Jednak o stadionach 21.04.13, 11:56
          Ten poznański stadion jest pierwszy, później posypie się pewnie reszta stadionów z Euro2012. Ale może to i lepiej, bo utrzymywanie pustych stadionów jest bardzo kosztowne.
          • borrka Bez zwiazku z tematem. 21.04.13, 12:19
            Chyba, ze z tematem "a was murzynow bija".
            Wiecej intelektulnego wysilku i usilnosci, Effciu.
            • eva15 Oczywiście, że związane z tematem. 21.04.13, 12:25
              Straszysz Rosjan, że hotele w Kaliningradzie będą się po mundialu walić i ja uważam, że masz po temu kompetencje, bo w PL walą się stadiony po Euro2012:-))).
              • borrka Naciagane. 21.04.13, 12:31
                Placisz Effciu za mnie i Wojtka, nic sie nie stanie, jak zaplacisz za stadion, a my na jednej cegielce wyryjemy "Od Effci" !
                • eva15 Re: Naciagane. 21.04.13, 12:35
                  To nieładnie tak się mścić za pomoc. Siądziecie z wojtusiem na ruinach współfinansowanej przez EU (Niemcy) infrastruktury i wyryjecie na nich "Od Effci"? Oj , nieładnie, taka niewdzięczność. Ja wam dałam kasę, by wszystko grało, a nie by się waliło!
                  • borrka Nie zmyslaj, Effciu. 21.04.13, 12:38
                    Dalas, bo matuszka Finanzamt sama wziela !
                    Dobroc Twa bez granic, ale tez nie szalej.
                    • eva15 Dobrowolny przymus:-) 21.04.13, 12:46
                      borrka napisał:

> Dalas, bo matuszka Finanzamt sama wziela !
                      > Dobroc Twa bez granic, ale tez nie szalej.

To prawda, dałam bo musiałam, podobnie jak wszyscy tutaj żyjący i pracujący. Nie dziwi mnie więc, że AfD tydzień po oficjalnym powstaniu ma już ponad 8,5 tys. członków, a fora aż huczą o poparciu.
                      Dawno nie widziałam takiego pobudzenia politycznego w Niemczech i takiego przywalania władzy na forach. Coraz mniej to zgodne z kliszką, że Niemcy są obrigkeitshörig.
      • walter622 Re: Jednak o Kaliningradzie. 21.04.13, 12:38
        borrka napisał:

> Odciety calkowicie od swiata

No tak lotnisko Сhabrowo ( KGD/UMKK) dla borratów nie istnieje. Rozumem, ich tam nie wpuszczają, bo i po co ?

> i pozbawiony bazy hotelowej

Boracik, litości. Piszesz kompletne głupoty, obliczone co najwyżej na kartoflanych wojtusiów.
        Akurat byłem całkiem, całkiem niedawno w Kaliningradzie. Zapewniam - z wynajęciem miejsca w hotelu nie miałem problemów, tak więc pod mostem nie spałem. Osobiście polecam hotel "Kaiserhof".
        www.hotelscombined.ru/Hotel/Heliopark_Kaiserhof.htm
        Lecz się tym nie zrażaj - pisz swoje bzdurki. Są przeurocze.
        Tak na marginesie - kiedy ostatnio byłeś w Kaliningradzie ?
        • borrka A gosci żądnych luksusu... 21.04.13, 12:58
          Zakwaterujecie w ruinach Domu Sowietow :)))
          commons.wikimedia.org/wiki/File:Dom_sovetov.jpg
          • igor_uk I znow boriska zblaznil sie. 21.04.13, 13:01
            Dzis ten budynek wyglada tak :

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Dom_sovetov_kaliningrad.jpg?uselang=ru
            • walter622 Och, Igor 21.04.13, 13:08
              igor_uk napisał:

> Dzis ten budynek wyglada tak :

Znów popsułeś zabawę. Borrat o tym budynku namiętnie bredził na tym forum od roku, czym mnie rozbawiał. Rozbawiał, bowiem było oczywistym, że od dawna nie był w Kaliningradzie.
              Ten budynek tak wygląda od ca. 6-8 lat.
              • igor_uk sorry,walter. 21.04.13, 13:11
                Nie wiedzialem,ze ten przyglup jeszcze kogos moze bawic.Widok,raczej,zalosny .U mnie boriska wyzywa tylko litosc.
                • walter622 OK 21.04.13, 13:24
                  igor_uk napisał:
                  > Nie wiedzialem,ze ten przyglup jeszcze kogos moze bawic.

Zawsze gwarantuje niezły ubaw. Jak sądzisz, chyba za dzisiejszy występ zasłużył sobie na nagrodę - niech sobie pośpiewa?

www.youtube.com/watch?v=XfgnJ11yUho
              • borrka Wania, ignorancie. 21.04.13, 13:12
                Ten budynek wyglada tak od wizyty Szredera i Czyraka na 800 lecie (?) miasta.
                Krol zurawi kazal wtedy pomalowac ruiny i wstawic atrapy okien.
                Taki wspolczesny Potiomkin :))))
                W srodku po staremu: syf, kila i mogila.
                • igor_uk boriska,ignorancie. 21.04.13, 13:21
                  Kaliningrad swietowal 750 lecie i to bylo w roku 2005 .
                  Znow padalec nie sprawdzil .Jak nie nauczyl sie za mlodu,to juz nigdy tego nie nauczy sie.
                  • walter622 Och, Igor 21.04.13, 13:28
                    igor_uk napisał:

> Kaliningrad świętował 750 lecie i to było w roku 2005

Igor, miej litość. Ty chyba kopiesz leżącego. Facio, najwyraźniej, nałykał się politury i bredzi.

www.youtube.com/watch?v=XfgnJ11yUho
                    • igor_uk walter,juz wiecej nie bede. 21.04.13, 13:29
                      Rzeczywiscie to co robie,to sadyzm.
                • romrus Re: Klamliwy banderowiec 21.04.13, 13:30
                  borrka napisał:
                  > Taki wspolczesny Potiomkin :))))
                  > W srodku po staremu: syf, kila i mogila.

Nowa rewelacja "w kainigradzie nie ma hoteli, MUSI wspolpracowac z Polska":-)

Nikt nic nie musi.
                  To,qwa, na Wolyniu nie ma hoteli, Borracik.

46 kalinigradskich hoteli do dispozycji, z opisem i zdjeciami:
                  www.hotelscombined.ru/City/Kaliningrad_1.htm
                  • eva15 46 hoteli w Kaliningradzie? 21.04.13, 13:37
                    No nie , Ty chyba chcesz naszego borrcię całkiem dobić. Tak ładnie pisał:-))))
                  • borrka Standard dla babuszek z Miedwiedkowa. 21.04.13, 13:38
                    Znam pare tych hoteli - albo malutkie, poniemieckie wille przerobione na hotel dla nostalgicznych Niemcow, albo ... Inturist w pelnej krasie, nawet czekistki w recepcji tak samo utlenione z odrostami :)))
                    • igor_uk Tragedia. 21.04.13, 13:47
                      A wszystko przez pogode. Jak by bylo cieplo,to by boriska uciekl nad jezioro,a tak musi osmieszac sie caly czas.
                    • eva15 Re: Standard dla babuszek z Miedwiedkowa. 21.04.13, 13:49
                      Jakoś żaden z tych hoteli nie wygląda na zapyziały socrealizm. Może zamiast pisać, że je znasz, zajrzysz do linka podanego przez Romrusa?
                      • borrka Mila Effciu... 21.04.13, 13:53
                        Moje zycie uplywa w hotelach, takich, czy innych matuszek.
                        Nie ma nic bardziej mylacego, niz opisy hoteli w internecie.

Zreszta nie o standard idzie.
                        Tak czy inaczej, mijsc malo na ogolnoswiatowa impreze.
                        A za murem (granicznym) swietna baza hotelowa Gdanska, Sopotu, Mazur.
                        • eva15 Borrciu, skarbie 21.04.13, 14:03
                          Obawiam się, że Rosjanie zawiodą te nadzieje.
                          Obawiam się, że oni kupią sobie na polskim targu liczydło i policzą, ilu kibiców pomieści hotel, ile biletów sprzedadzą, ile miejsc hotelowych już mają, no i część brakujących sobie pobudują. Jakaś część Rosjan skorzysta pewnie, wcale to niewykluczone, z polskiej bazy noclegowej, bo jeśli ludzie przyjadą z dalekich zakątków Rosji, to możliwe, że za jednym zamachem będą chcieli pozwiedzać bliską zagranicę :-) . Tak więc coś tam Trójmiastu skapnie, zwłaszcza , że wieść się szerzy, iż Trójmiasto jest już rosyjskojęzyczne, można się dogadać!
                          • walter622 Nic z tego 21.04.13, 14:17
                            eva15 napisała:
                            > Jakaś część Rosjan skorzysta pewnie, wcale to niewykluczone,
                            > z polskiej bazy noclegowej,
                            Chyba nic z tego. Chodzą słuchy, że kartoflany wojtuś z przyjacielem zamknęli granicę
                            na przysłowiowe cztery spusty, by ruscy w Gdańsku nie wykupywali polskie kartofle, o
                            które tak dba wojtuś.
                            Na marginesie - w Kaliningradzie w inwestycje hotelowe zaangażowali się Holendrzy.
                            Może dla borrata specjalnie zatrudnią jakąś recepcjonistkę "z odrostami" - czego
                            się nie robi dla takich "klientów".
                            • eva15 Re: Nic z tego 21.04.13, 14:24
                              Borrcia tkwi mentalnościowo w komuniźmie. On najwyraźniej myśl, że to rząd Rosji pobuduje te hotele i że one nie będą się opłacać. Tymczasem takimi sprawami zajmują się prywatni inwestorzy, ci umieją liczyć i kalkulować zysk.
                              • walter622 Samotność borrata 21.04.13, 14:33
                                eva15 napisała:

> Borrcia tkwi mentalnościowo w komuniźmie.

Odnoszę wrażenie, że on te swoje "perły" rozsypuje na tym forum po solidnej wódczanej zaprawie. Stąd tyle niedorzeczności i głupot. Innymi słowy dość specyficzna rozrywka
                                żałosnego alkoholika.
                                Na marginesie - tak i nie na pisał - kiedy ostatni raz był w Kaliningradzie.
                                • eva15 Re: Samotność borrata 21.04.13, 14:58
                                  Pewnie znów poszedł na basen albo na rower.
                                  • borrka Strzal w dziewiatke, Effciu ! 21.04.13, 17:27
                                    Bylem nad jeziorem i wykazalem sie ... slaboscia - nie wszedlem do wody.
                                    Tak dalej, a zalamie mnie pierwszy lepszy przymrozek na Nizinie Wschodnioeuropejskiej.
                                    Niczym Francuza jakiego, albo herosa z Castorp - Rauxel.
                                    A musze byc, jak Lisowski herbu Jez.
                                    Wiec teraz chociaz na rower ide.
    • romrus Re: Wytypowane banderowcem bankruty 21.04.13, 12:00
      borrka napisał:
      > Zainteresowal mnie zestaw kandydatow do bankructwa w wyniku imprezy:
      > Kaliningrad, Samara i Saransk.> A Samara bokami robi, wiec skonczy sie na przymusowej diecie babuszek.

Kretynie, zaden z regionow Rosji, oprocz gazo- i roponosnych, nie jest w stanie na koszt miejscowego budzetu wybudowac infrastrukture.
      Nawet St.Petersburg, czemu przykladem sluzy rozpoczeta debilami z urzedu miasta budowa stadionu.

Kazdy region tylko marzy o jakies wielkiej imprezie sportowej, czy czyms podobnym, bo w tym przypadku infrastruktura regionu odnawia sie na koszt Moskwy, czemu przykladem sluzy petersburgska tama przez Baltyk. Metro w Petersburgu buduje sie w stosunku 50x50 z budzetem federalnym.

Na zycie zwyklych mieszkancow kazda taka impreza ma wplyw wylacznie pozitywny, wyplaty i emeritury nikt nie zmniejszy, ilosc miejsc pracy tylko wzrasta.

I nie musime zebrac w innych krajach po ty pieniedzy.
      • borrka Mylisz sie , senilny sowku. 21.04.13, 12:53
        Te trzy miasta wytypowala do bankructwa RT network.
        Ja tam sie nie znam na Matuszce.
        To podobno gdzies za Bugiem?
        • igor_uk Ha,ha,ha.boriska dzis w udarze. 21.04.13, 12:58
          On a nie slowa nie zrozumial z tego,co napisal romrus . romrus pisze o jeddnym,a bandeowiec o czyms innym.Chyba czas na wypad nad jezoro .
          • 5magna Re: Ha,ha,ha.boriska dzis w udarze. 21.04.13, 13:10
            Cos tu ma sie zawalic, podobno......

w3.newsmax.com/a/currency-wars/video_uwr.cfm?promo_code=13323-1
            • yurek11111 borrka, komsomolcy atakuja cie,jak... :-))) 21.04.13, 13:50
              ...krasnaja armia hitlerowcow,jedni mieli ckm-y NKWD,przeciwko sobie,gdyby przyszlo im do glowy sie wycofywac,a drudzy maja czujne oko putinowskiego politruka,bacznie obserwujacego ich poczynania....
              Z Saranska juz zdazyli zrobic "swiatowa metropolie".... :-)))))))))
              • romrus Re: Banderowcow zawsze waliliszmy po ryju 21.04.13, 14:00
                yurek11111 napisał:
                > ...krasnaja armia hitlerowcow

MSZ Ukrainy wystapilo z protestem w zwiazku z zartem goscia na TV, ktory powiedzial w programie kulinarnym , ze "porabal pietruszke, jak komisarz ukrainska wioske".

Banderowcam sie nalerzy.

> Z Saranska juz zdazyli zrobic "swiatowa metropolie".... :-)))))))))

Nie wielkie, ladne, zadbane, prowincjonalne miasto.
                Odpowiada ugro-finskiej mentalnosci jego rdzennej ludnosci - Mordwy.

Swiatowa metropolia nie jest, ale slawe swiatowa ma.
                Depardie tam sie zameldowal:-)
              • borrka Sluzba, nie druzba :) 21.04.13, 14:02
                Z lufa nagana politruka na potylicy, trudno im o wene tworczą.
                • igor_uk boriska zblaznil sie. 21.04.13, 14:13
                  Tak jak wczoraj yurek.Ale brak wiedzy nie pozwola im to zrozumiec.
        • romrus Re: Niepowstala rura a Koniec Brezniewa:-) 21.04.13, 14:52
          borrka napisał:
          > Te trzy miasta wytypowala do bankructwa RT network.

Nie RT, baranie, tylko S&P.

www.dp.ru/a/2013/04/17/SP_chempionat_mira_po_fu/
          Wiarygodne tak samo jak ty:-)

"Standard & Poor’s oпyбликoвaлo дoклaд o перcпективaх рaзвития Рoccии в cвете демoгрaфичеcкoй cитyaции в cтрaне. Прoгнoз крaйне неyтешительный: в 2050 гoдy cтрaнy ждет yвеличение гocyдaрcтвеннoгo дoлгa дo 585 % и coкрaщение нacеления нa 24 миллиoнa челoвек....Экcперты oтмечaют...aвтoры иccледoвaния и вoвcе cтaвили перед coбoй oпределенные пoлитичеcкие цели".

> Ja tam sie nie znam na Matuszce.
          > To podobno gdzies za Bugiem?

Twoja "Matuszka" na Wolyniu.
    • caesar_pl Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 14:20
      biedne kraje robia tego typu widowiska z wiekszym szpanem niz Bogate.Wtedy w Dortmundzie mozna bylo bez problemu obejrzec miejsca tzw Male Ankary,czy zaniedbane dzielnice ,po slasku familoki czyli zabudowa z czasow rewolucji przemyslowej 19/20 wiek.
      W Rosji na takie cos Maja metody..
      pl.wikipedia.org/wiki/Wioski_potiomkinowskie
      • romrus Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 14:38
        caesar_pl napisał:
        > W Rosji na takie cos Maja metody..
        > pl.wikipedia.org/wiki/Wioski_potiomkinowskie

A kto za ty wioski zaplaci?
        Naiwyzszy czas sie obudzic, komuny wiecej nie ma.

Na koszt panstwa buduje sie stadion oraz infrastruktura drogowa.
        Reszta, nawet lotnisko, - to sprawa prywatnych inwestorow.
        Panstwo naiwyzej moze pomoc w udzeleniu kredytow.
        • caesar_pl Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 15:12
          wlasnie,Rosja pomoze oligarchom udzielajac kredytow w 99% bezzwrotnych.
          • romrus Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 15:27
            caesar_pl napisał:
            > wlasnie,Rosja pomoze oligarchom udzielajac kredytow w 99% bezzwrotnych.

A komu oni maja nie zwracac?
            Przeciez banskterzy sa wszedzie te sami:-)
            • caesar_pl Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 16:02
              Wyobrazasz se ze Stadion w Dortmundzie byl przebudowany na Mistrzostwa Swiata za pieniadze podatnikow?Gdyby tak bylo to by Dortmundowi zabrali mecze i dali innemu miastu.
              Wladze mista przegraly by nastepne wybory.W Rusach wladze miasta nie przegrywaja wyborow z powodu opinii mieszkancow..ona sie tam nie liczy..
              • 5magna Re: Miasta bankruty Mundialu 2018 wytypowane ! 21.04.13, 16:49
                Upadly kraj, rozwalajace sie budynki, stadiony, drogi.....

wyborcza.biz/biznes/1,100896,13747262,Badania_Work_Service__Wiecej_Polakow_chce_wyjechac.html#BoxBizTxt
    • pijatyka Re: miasta Mundialu 2018 wytypowane 16.03.14, 22:48
      No to miasta mamy już znane - gorzej z państwem... ;->
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka