Gość: Tomek IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.07.04, 09:57 jakis ten tytul dziwny, chodzi mi o stylistyke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michnik ZA IZRAEL SYNOWIE POLSKI !!! IP: *.mad.east.verizon.net 29.07.04, 14:24 Precz z al Kaida !!! (ta na znowozelandzkich paszportach przed ktora ostrzegal nas Michnik): fpp.co.uk/online/04/07/NZ_260704b.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: ZA IZRAEL SYNOWIE POLSKI !!! IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 18:36 Jesteś zwykłym śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Czy masz "FF" jakies rzeczowe argumenty? IP: 129.81.192.* 29.07.04, 18:40 Odpowiedz Link Zgłoś
maxxim Re: Czy masz "FF" jakies rzeczowe argumenty? 29.07.04, 19:10 Ma dwa argumenty: 1. Mowi po Polsku 2. Nie jest Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim O! widze ze i maxxim jest smieciem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: ZA IZRAEL SYNOWIE POLSKI !!! IP: *.7cities.net 30.07.04, 01:05 Uczcijmy bohaterow Powstania Warszawskiego, gineli idac samobojczo z butelkami z benzyna na czolgi, torturowano ich i mordowano, ale nic ich nie bylo w stanie ewstrzymywalo, bo "od smirci silniejszy byl gniew". A tak nawiasem, muzeum w Bagdacie rozkradziono, czy udalo sie cos przywiesc do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku 29.07.04, 09:59 Nie muszą ginąć za tego idiote Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nufst Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 10:20 pewnie, a jak nas będa np. dresiarze w Polsce terroryzować, to przyznajmy im dodatkowe prawa, nietykalność do 5 uderzeń pałką w głowę. Polska w swojej historii też była w sytuacji, w której przydałaby się interwencja z zewnątrz - tylko wszyscy nas olali. Warto czasami wykazywać się odważną i męską postawą - a nie lalusiowatym tchórzostwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:37 Gość portalu: nufst napisał(a): > Warto czasami wykazywać się odważną i męską postawą - a nie lalusiowatym > tchórzostwem. Dlaczego więc siedzisz przed komputerem , a nie w okopie w Iraku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Farquaad Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.dur.ac.uk / *.dur.ac.uk 29.07.04, 11:04 > > Warto czasami wykazywać się odważną i męską postawą - a nie lalusiowatym > > tchórzostwem. > > Dlaczego więc siedzisz przed komputerem , a nie w okopie w Iraku ? "Wielu z was może zginąć, ale jestem gotowy na takie poświęcenie" Lord Farquaad of Duloc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki JEST JESZCZE JEDNA ZASZCZYTNA MISJA IP: *.chello.pl 29.07.04, 11:09 dla polskiego żołnerza: można wspomóc Izrael w zaprowadzaniu demokracji na ziemiach palestyńskich, nagroda - kontrakt na dostawy bulodożerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIBI POZWOLCIE iZRAELOWI WYPLENIC PALESTYNCZYKOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:36 PRZECIEZ całe nieszczęście to istnienie tego narodu ktory staje izraelowi na przeszkodzie do Przestrzeni Zyciowej. Likwidacja ich powinna byc pierwszym celem społecznosci międzynarodowej. Zeby nikt nie powiedział ze to eksterminacja i wojna etniczna, to zamiast Palestyńczycy należy mówić Terroryści a wtedy wszystko pójdzie jak w Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRAZEN Re: POZWOLCIE iZRAELOWI WYPLENIC PALESTYNCZYKOW IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:12 nie zapominaj, że Żydzi właśnie pochodzą z tego regionu, to wojujące hordy arabów, zaczęły zajmować różne ziemie od VII wieku; Żydzi tam już byli od co najmniej 1500 tysiąca lat; byli tam jeszcze przed wyprowadzniem ich w niewolę do Babilonu, a wcześniej Egiptu, do niewolniczej pracy teraz raptem arabom się wydaje, że to tylko ich rdzenna ziemia i Żydzi nagle z księżyca się tam wzieli, a nigdy wcześniej, na ICH świętej ziemi nie było Żydów; świątynia Salomona, stała w Jerozolimie, zanim pierwszy arab potrafił zbudować coś więcej niż szałas; nie wiem czy słyszałeś o pierszych potyczkach, to arabowie np. Syria i Egipt napadali na Izrael; gdybym nie mógł być Polakiem, chciałbym być Żydem; żaden naród nie przetrwał tylu tysiącleci, zachowując swoją kulturę i tożsamość, byli przed rzymianami i przeżyli rzymian (z tamtego narodu nie została nawet mniejszość we Włoszech); byli rozproszni i szykanowani, a trwają; potrafili się bogacić nie prowdząc wojen ani bojówek; robili biznes mając większe prawne ograniczenia niż tubylcu w Europie; wydali taki kwiat naukowców od psychologii po fizykę, jakim nie może poszczyciś się chyba żadna nacja; MAJĄ PRAWO BRONIĆ SWOJEJ ZIEMI; Z TEJ ZIEMI WŁAŚNIE POCHODZĄ, ODKĄD PAMIĘTA HISTORIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re:POZWOLCIE IZRAELOWI na jeszcze wiecej przemocy? IP: 129.81.192.* 29.07.04, 18:37 Argumenty "historyczne" (ze ktos gdzies tam zamieszkiwal tysiac, czy dwa tysiace lat temu...), na ktore sie "TRAZEN" powolujesz sa i smieszne i wrecz niepowazne! Powolujac sie na tego typu argumenty powinnismy wiec, np. bardzo skrzetnie i w bardzo wielu miejscach zmienic mape Europy (w tym takze i mape Polski)!!! P.S. A to, ze wsrod Zydow bylo i jest wielu wybitnych naukowcow, artystow, itp. to nie JEST ZADNA przepustka pozwalajaca temu narodowi na poslugiwaniu sie terrorem, przemoca i ciaglym lamaniu praw czlowieka jak to regularnie dzieje sie w Palestynie. I wiemy, ze bedzie sie to dzialo tak dlugo jak USA (US-rael) bedzie (calkowicie i bezwarunkowo) pozwalac na wszystko Zydom izraelskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRAZEN Re:POZWOLCIE IZRAELOWI na jeszcze wiecej przemocy IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:45 zgadzam sie, że te argumenty są śmieszne, ale to argumenty arabów, że przyzli intruzi i zabierają nam naszą ziemię; ja tylko pokazałem do czego te argumenty prowadzą jeśli już; był plan pokojowy stworzenia państwa Palestyńskiego, nadal jest, ale się arabusom nie podoba, bo oni by chcieli Żydów powrzucać do morza; trudno o terroryzm posądzać Izrael jako pierwszego prowodyra, bo oni już mają państwo, to sa metody Palestyńczyków, z wysadzaniem się w sklepach, kawiarniach itp. te wątki wyrzućmy Żydów z naszego kraju prowadzą do własnie absurdów; Żydzi nigdy nie mówili o pozbyciu się wszystkich arabów z tej części świata, a też tam są u siebie, to nie ulega wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re:POZWOLCIE IZRAELOWI na jeszcze wiecej przemocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:14 TRAZEN, jestes spoko gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: POZWOLCIE iZRAELOWI WYPLENIC PALESTYNCZYKOW IP: *.7cities.net 30.07.04, 01:45 Co za wspaniale uzasadnienie dla wywozki Polakow z Kresow, zeby byc konsekwentny to Hitler mial racje, przeciez Polacy osielily sie nad Wisla jak Arabowie na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nufst Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 13:41 mądralo, a ty dlaczego siedzisz przed komputerem zamiasta protestować w Iraku przeciw zmuszaniu polskich żołnierzy do walki za nie nasze sprawy. Tak sie składa, że każdy sam wybiera sobie zawód, oraz decyduje o swojej przyszłości. Oni są żołnierzami, a ja ich za tę odwagę sznuję - może właśnie dlatego, że ja sam tego nie muszę robić. Ale w ramach własnego światka staram sie mieć odrobinę odwagi, a nie siadac cichutko w katku i płakać. Przez takie postawy ja ty reprezentujesz, mamy problem z terroryzmem, zamiast stanowczo przeciwstawić siebandytyzmowi - to ustępujem, ustępujemy, aż w końcu, co mamy ugiąć sie i robić to co oni chcą. Jak byś coś w życiu poczytał,to wiedziałbyś, że mieliśmy niedawno taką postać - Hitlera - który drogą wymuszeń i szantażu wprowadzał swoje plany w życie - w końcowym efecie wywołując największa wojne w dziejach świata. A wystarczyłoby, żeby się złu za wczasu przeciwstawić. Więć pomyśl wczesniej zanim pochopnie zaczniesz siewypowiadac, bo za mało jeszcze się oddałeś edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californian jestes klasycznym przykladem polskiego cwoka IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 29.07.04, 20:46 Niewiele wiesz, jeszcze mniej rozumiesz a ze swoimi infantylnymi pogladami obnosisz sie z typowym dla ignoranta zadufaniem. Zamiast wiec pouczac innych sam powinienes sie wziac do pilnego studiowania, najlepiej w obcych jezykach bo po polsku niewiele jest na istotne dla poruszanych kwestii tematy. Zacznij chociazby w tym miejscu www.globalpolicy.org/security/oil/irqindx.htm Myslenie tez nie zaszkodzi. 1. W Iraku wszyscy obcy co tam sa, sa z powodu kasy. Polscy zolnierze (porownaj sobie ich zold, szczegolnie zolnierzy Gromu, w Polsce i w Iraku to moze twoj zardzewialy mozg zaskoczy). Polski lewicowy (sic!) rzad na uslugach prawicowego lunatyka zza oceanu, dla spodziewanych kontraktow, ktore jakos sie nie materializuja. Amerykanscy zolnierze zawodowi, dla ktorych jest to najczesciej jedyny sposob na wyrwanie sie z nedzy jakiegos zadupia. Dochodzi do tego ze do wojska zapisuja sie tu samotne matki nie nadazajace za placeniem rachunkow, jak ta kucharka ktora dostala sie do niewoli na poczatku wojny. Anglia i USA z powodu ich koncernow naftowych wyrzuconych z Iraku w 1972 roku. Wreszcie Haliburton, ktory w Iraku za butelke coca coli bierze $18, i inne firmy amerykanskie, ktorych kierownicy roznego szczebla, obecnie na posadach w administracji Busha, powroca juz wkrotce na swoje stare stanowiska jesli spelnia sie zyczenia Mika Moore'a. 2. Terroryzm bliskowschodni ma zrodla w wielu wydarzeniach z przeszlosci, ale szczegolnie w dwoch: odkryciu w 1908 roku ropy naftowej na Bliskim Wschodzie i powstaniu w 1986 roku w glowie Teodora Herzla pewnej idealistycznej a wiec utopijnej idei. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nufst Re: do idioty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.04, 13:48 jak to jest, że oburzasz się na to, że kogoś pouczam ja, a sam w swoim ograniczonym małym rozumku, któremu wydaje się że pojął mądrość całego świata i zna odpowiedzi na wszystkie pytania, pouczasz innych. Nie przyjmuję twoich argumentów, dlatego że pomyliłeś sobie płaszczyzny tematyczne polemiki. Ale cóż mogłeś nie zrozumieć, wybaczam Ci - to nie towja wina, tak to jest jak sięchce na siłe zaistnieć. Aha - nie ma przykładu typowego polskiego ćwoka - każdy jest indywidualny - imoże ewentualnie jestem przykłądem ćwoka- a nie typowego polskiego ćwoka. A po drugie, ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem i że zamgam się z polską rzeczywistością tu na miejscu, wiec zasatnów sienad sobą czy akurat - ty masz prawo obrażać nas Polaków w tym i mnie. Po prostu wiesz gówno o Polakach i ich typowości. Jeszcze jedno jak widzę masz charakter gąbki, która chłonie wszystko co mu sie podaje na tacy, bez jak wśadze dozy krytycyzmu, bądź zastanowienia się na czynnikami determinującymi konkretne zdarzenia. 1. Jak mniemam (abstrachując co zdeterminowało rozpoczecie wojny) gro Irakijczyków, odetchnęło z ulgą, że jeden z większych debili na świecie Sadam Husajn został usunięt. 2. Jeśli porces (możemy to nawet, abyś łatwiej przyswoim argument nazwać) okupacji tego kraju się powiedzie, większość Irakijczyków skorzysta na tym bardziej, niż gdyby takiego stanu rzeczy nie było. 3. Chyba jesteś naiwny, kiedy myślisz, że w współczesnym śiweci który jest zdeterminowany materialnie, uzalezniony od przepływów pienieżnych, obędzie się bez ronienia na czymkolwiek interesów. Sadam bogactow Iraku, przerabiał ku własnej czci i chwale, francuzi robili nielegalne interesy z oprawcą pomimo sankcji międzynarodowych, robiąć pierwszy krok do rozpowszechnienia na bliskim wschodzie nowoczesnych technologii nuklearnych. Amerykanie jaesli już weszli do Iraku to nie odstapią potencjału rynku np. Rosjanom. Dalej, determinacja wojny w postaci osiągnięcia zysku jest obłudna - i jej nie pochwalam, lecz usunięcie dyktatora jest przynajmnie w ramch nieemocjonalnej oceny - faktem jak najbardziej pozytywnym. Dalej - rozmowa zaczeła się od kategorycznego wezwania do natychmiastowego wycofania wojsk z Iarku - przecież takie wezwania jest co najmniej głupie, nawet jeśli wejście wojsko było błędem to teraz nawet sami Itrakijczycy, nie chcą aby wojsak Irak opuściły. Prosta anliza faktów - pozwala stwierdzić, że nawoływanie przez rodzące się siły wpływów w Iraku do opuszczenia sił koalicyjnych tego miejsca, są ukierunkowane tylko na osiągniecie pozytywów politycznych, a w konsekwencji w wyniku prawdopodobnie rozwoju spraw w ramch krwawego chaosu, przejęcie władzy oraz strefy dostepu do bogatego stumienia gotówki w postaci złóż ropy. Czy bałwanku myślisz, że w takim przypadku, pieniądze te przypadną sprawiedliwie narodowi Irackiemu, czy tylu bardziej radykalnie przepychającym siełokciami lokalnym wataszkom. Myęlę, ze zasz odpowiedź, wieć nie formułuj tak obłudnych opinii, że tylko jedna strona na świecie jest bee. 4. Ja nie wiem co determinuje człowieka do tego aby został żołnierzem, ale z twoim jednostronnym sądem, że tylko z chęci wyrwania się z nędzy to sie nie zgadzam. To problematyka bardziej złożona, tradycja rodzinna, chęć pujścia na łatwiznę - wczesniejsza emerytura, - jest mnustwo - twój przykład to detrminant jeden z bardzo wielu. myślę , ze nawet ty nie jesteś tak oraniczony, że wierzysz w to co tak głupio piszesz. 5. Jeszcze jdna sprawa, w historii Polski, np. Krakowa też zdarzały się przykre fakty historyczne w aspekcie materializmu podyktowanego kokretną sytuacją. Krakowscy kupcy robili świetne interesy z okupantem i nie na rękę im buyły postawy patriotyczne powastańców Warszawskich, wrecz zagrażały ich ointeresom. Człowiek to zbyt skomplikowana natura, aby ją wbijać w tak uproszczone ramy, jak ty to próbujesz zrobić. Co do terroryzmu bliskowschofdniego, to nad nim się nie rozwodziłem, wieć nie wiem skad ta wstawka, chyba że przeskoczyła ci taka prożna myśl, że warto byłoby się wykazać, ze coś na temnn temat wiesz. Ale gdy pisze terroryzm to myśle, że nie ma co bronić tych debili, którzy zabijają wiećej swoich pobratymców w zamachach niż przedstawicieli swojego wybranego wroga. Kończąc, abstrachujac od twojej wypowiedzi, ale nawiązując to pojawiających się postaw na formu, pacyfizm jest dlatego taki popularny, że ktoś innym może brać źródła zagrożenia na siebie, czyli po prostu walczyć. Fajnie się protestuje tam, gdzie ma się pewność, że nie wpadnie jakiś debil z półautomatem i nie będzie strzelał w tłum. Sytuacja w Iraku jasno prezentuje, kto jest zły a kto dobry, bojówki prosaddamowskie, nie pomagają biedocie, nie odboduwywują dróg, nie zapewniaja dostaw wody, żywnosci - upajają się tylko swoją destrukcją. Niestety w życiu czasem trzeba jednoznacznie się określić, a do Ameryki i świata mozna mieć tylko pretensje, ze zamiast pochylić się nad problemem np. Sudanu, to jawnie pozwlają, aby zginęły tysiące ludzi. wiec kolego zacznij myśleć na kilku płaszczyznach, wykaż sie odrobiną empatii, pomyśl z pespektywy kilku stron, przeprowadź analizę na kilku płaszczyznach, zastanów się na współczenymi uwarunkowaniami społecznymi oraz polityką. Aha i nie obrażaj innych bo nie sam też nie masz monopolu na wiedzę, nie pouczaj kogoś aby kogoś nie pouczał, bo to jest nieciekwaym zapętleniem się. Zresztą sam nieciekawie się czuję - ale oddaje to na karby sprowokowania mnie. Aha przepraszam za kilka słów obrazy - ale użyłem ich tylko po to aby zachowac równowagę również w tej kwestii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californian Re: do idioty IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 02.08.04, 13:54 Kto tu jest idiota nie powinno byc dla nikogo tajemnica po tej wymianie pogladow. W mojej poprzedniej wypowiedzi odnioslem sie do rozbrajajacej acz infantylnej zbitki propagandowej powtarzanej do znudzenia jak mantre. Porownywanie Hitlera AD 1939 do Hussaina AD 2003, moze przemawiajace do wyobrazni niewyrobionej gawiedzi, jest oczywistym nonsensem dla kogos o chocby szczatkowej inteligencji. W 1939 Niemcy stanowily ze swoja potezna gospodarka i armia, smiertelne zagrozenie dla swiata, co mialo sie wkrotce potwierdzic. Irak w roku 2003 był - po pierwszej wojnie w Zatoce oraz 10 latach sankcji i kontroli ONZ - krajem zrujnowanym ekonomicznie i calkowicie rozbrojonym. Bedac pod stala kontrola lotnictwa amerykanskiego i brytyjskiego, nie stanowil zadnego zagrozenia nie tylko dla tych dwoch panstw ale nawet dla swoich sasiadow. Wojna ta, jak kazda zreszta inna, zostala wywolana wylacznie z przyczyn ekonomicznych, czy to w waskim czy tez w szerokim pojeciu. Bo przeciez zastapienie upartego i wrogiego Amerykanom satrapy kims mniej upartym, ale za to bardziej przychylnym to tez powody ekonomiczne. Tak wiec sugestia ze nic nie zrobiono i moze sie skonczyc jak z Hitlerem jest calkowicie chybiona. Bo wlasnie zrobiono to co bylo do zrobienia i niebezpieczenstwo zostalo zazegnane. Ta zenujaco slaba argumentacja w polaczeniu z zachwytem nad soba i swoja odwaga (na czym to ona mialaby polegac), epitetami w rodzaju „madralo” i zapraszaniem interlokutora do uzupelnienia lektury, w sytuacji gdy w zupelnosci wystarcza zdrowy rozsadek, w pelni zaslugiwala na reprymende w tej samej konwencji. Twoja niezdarna i pelna inwektyw odpowiedz utwierdza mnie w przekonaniu ze moja diagnoza byla prawidlowa. Niewiele wiesz, jeszcze mniej rozumiesz i w pelni zaslugujesz na epitet jakim Cie opatrzylem. Nie sposob tu polemizowac z zaprezentowanymi fobiami i kompleksami. Nie mozesz wiedziec co ja dla Polski robie obecnie i robilem gdy odwaga nie byla taka tania jak teraz, wiec zostawmy te sprawe w spokoju. Jednak należy dla porzadku zauwazyc ze czepianie sie mojego patriotyzmu wobec braku jakichkolwiek wiadomosci na ten temat swiadczy jednak o istotnej ulomnosci umyslu. Ponadto nie zrozumiales mnie. Ja nie obrazam nas Polakow. Ja obrazam polskich cwokow. To zasadnicza roznica. A poza tym, musze Cie jednak rozczarowac bo nie zamierzam eskalowawac pyskowki. Nie będę się tez znecal nad Toba z powodu pokracznego stylu jaki prezentujesz i wyraznych trudnosci w formulowaniu jasno mysli; jednak jako tak dumny patriota powinienes znacznie podciagnac ortografie. "Oczywiście ludzie nie chca wojny. Bo niby czemu jakis zalosny cwok gdzies na wsi mialby chciec ryzykowac na wojnie swoje marne zycie, jesli najlepsze co go moze spotkac to to ze powroci do swojej zagrody w jednym kawalku? No ale przeciez to przywodcy panstw okreslaja polityke i zagnanie ludzi na wojne to zawsze dziecinna zabawka, czy to w demokracji czy tez w dyktaturze faszystowskiej albo komunistycznej... To proste. Jedyne co trzeba zrobic to powiedziec im ze sa atakowani a potem potepic pacyfistow za brak patriotyzmu i wystawianie kraju na niebezpieczenstwo. To dziala niezawodnie tak samo w kazdym kraju." Tak mowil Herman Goering (tlumaczenie moje, z angielskiego) w Norymberdze w 1946, a opinia ta, jak widac, wciaz pozostaje aktualna. Smutna prawda na temat kondycji polskiej inteligencji jest to z jak dziecinna latwoscia propagandzisci rzadowi i medialni - wbrew spoleczenstwu - zaciagneli Polske na te wojne. Owszem wiekszosc Irakijczykow odetchnela z powodu usuniecia Hussaina, co wcale nie znaczy ze wiekszosc z nich nie nienawidzi tak samo a może i jeszcze bardziej Amerykanow. Co do aktualnej i przyszlej sytuacji Irakijczykow sprawa pozostaje owarta, ale w obecnej chwili sytuacja przecietnego mieszkanca nie musi być wcale lepsza niz za Saddama. Michnik i jego propagandowa zgraja opowiadaja o telefonach komorkowych, telewizji satelitarnej, niezaleznej prasie. Znacznie mniej mowia o braku pracy, bezpieczenstwa, wody, elektrycznosci i wielu, wielu innych uciazliwosciach. Skad wiesz ze wiekszosc Irakijczykow chce pozostania Amerykanow? GW podala wyniki z zeszlego roku, które były umiarkowanie korzystne dla okupantow. Ostatnich badan nie podaje bo te sa już zdecydowanie niekorzystne. “Asked about when they wanted U.S. and British forces to leave, 57 percent chose immediately, as in the next few months, the poll said; 36 percent said troops should stay longer.” (CNN/USA Today/Gallup Poll April 28, 2004) Jesli chodzi o korzysci z wojny to mylisz skutki z przyczynami. Wojny wywoluja rzady dla osiagniecia korzysci a nie zarabiaja na nich przy okazji. Przy okazji zarabiaja szmalcownicy i inna swolocz po obu stronach. Dlatego twoj przyklad z kupcami krakowskimi jest bez sensu. Tu były dwie glowne przyczyny gospodarcze: kontrola nad drugimi co do wielkosci na swiecie zlozami ropy i obrona dolara (Iran i Irak przeszly na rozliczenai w euro). Przy okazji warto się odniesc do powtarzanej w kolko na tym formum dosc idiotycznej tezy propagandowej jakoby Amerykanie nie byli zainteresowani ropa bo wojna ich wiecej kosztuje. Po pierwsze, wojna miala o wiele mniej kosztowac a Irak miał zaczac szybko finansowac swoja odbudowe zlecona firmom amerykanskim. Po drugie to nie te same pieniadze. Za wojne placi podatnik amerykanski a zarabiaja na niej wielkie korporacje, w sposób kryminalny zreszta, jakby im już zwykle, absurdalnie lukratywne kontrakty rzadowe nie wystarczaly. Po trzecie wreszcie, od wlasnosci i zyskow z tym zwiazanych jeszcze wazniejsza jest kontrola zrodel zabezpieczajaca stale dostawy. Sytuacja w Meksyku, Wenezueli jest niepewna. Bog wie co się stanie z Arabia Saudyjska. Rosja nigdy nie będzie wiarygodnym partnerem a Iran na razie trzeba spisac na straty. Sytuacja gospodarki amerykanskiej jest niewyrazna, wysokie ceny benzyny mogą zagrozic wzrostowi gospodarczemu. Za to Chevron oglosil niedawno rekordowe zyski. Condi Rice nie przypadkowo chyba wodowala kiedys tankowiec Chevronu swojego imienia. Znaczna czesc urzednikow administracji Busha jak również wicekrolowie Iraku i Afganistanu i ich swita sa powiazani z koncernami naftowymi. To w najlepszym razie razacy konflikt interesow. Nie przypisuj mi opinii, których nie glosilem. Nie, nie tylko Amerykanie sa be, ale tez nie sa wcale tacy cacy, a wszyscy inni be. Popierali Hussaina w czasie wojny z Iranem, dostarczajac mu broni (w tym chemicznej) bo mieli nadzieje z jego pomoca odzyskac wplywy w Iranie. Wtedy jakos nie przeszkadzaly im zbrodnie na Kurdach i innych wlasnych obywatelach. Osama ze swoimi bandyckimi metodami był cacy dopoki stosowal je wobec Sowietow. Dalej piszesz o empatii. Tu to już kompletna klapa. Musisz poprosic kogos wyksztalconego aby Ci objasnil znaczenie tego slowa. Warto przy okazji zebys się zastanowil nad konsekwencjami tej wojny dla Irakijczykow. Zdewastowany i skazony kraj. Kilkadziesiat tysiecy zabitych. Nie, nie tylko cywili, również rekrutow regularnej armi, których nikt nie liczyl i nie zalowal. Nie przypominam sobie ani jednej wzmianki w mediach polskich na temat losu tych ludzi. A jaki oni mieli wybor? Kulka w leb za dezercje albo pulweryzacja bronia masowego razenia. Czy oni nie zaslugiwali na empatie. To jest Twoja empatia, ale empatia to nie uszczesliwianie na sile kogos kogo pragnien się nie rozumie. To bolszewizm uprawiany przez Sowietow na naszym terenie i przez „neokonserwatywny leninizm demokratyczny” (okreslenie nie moje) uprawiany przez ekipe Busha. Nie przypadkowo poczatki tych dwoch ideologi sa wspolne. Poczytaj jeśli Cie na to stac. Pasjonujace. Poradzilismy sobie z sowietyzmem, poradzimy sobie z neokonserwatywnym leninizmem. Ostatnio, wobec zawalenia sie wszystkich racjonalnie dopuszczalnych powodow wojny zaczyna sie pojawiac cos zupelnie kuriozalnego. Sciagniemy wszystkich terrorystow do Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californian Re: do idioty cd IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 02.08.04, 14:16 (Bufor zawodzi. Przyjmuje tekst a potem go obcina) Sciagniemy wszystkich terrorystow do Iraku i rozprawimy sie tam z nimi. A co na to mieszkancy Iraku? Who cares? To juz nawet nie jest antypatia. Moim zdaniem, to zbrodnia w swietle prawa miedzynarodowego. Uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Mały GdybyGoci teraz wrócili i wyrzucili nas zPolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:44 Goci żuli tutaj, w Polsce, przed wiekami i przez wieki. Wyobraźmy sobie taką fikcję: -Goci teraz wracją i wyrzucają nas z Polski po prawie 1400 latach życia Polaków w Polsce. Przenosimy się do obozów dla uchodźców w Cechach, na Słowacji i Ukrainie. I tam bedziemy żyć przez 50 lat. Ale Goci mają przecież prawo wrócić na swoje prastare ziemie. Myśmy przybyli do Polski po nich. Stało się to dopiero w VI-VII wiek naszej ery. Czyli Goci mają prawo do swoich prastarych ziem? A realnie: Goci szczęśliwym trafem rozpłynęi się w niebycie historii. A co byłoby z nami gdyby prastara wiara pozwoliła im przetrwać w diasporze i po 1500 latach nakazała wrócić na prastare ziemie przodków? Nakazali by nam wracać na stepy nadwołżańskie skąd nasi przodkowie przybyli w ramach wielkiej wędrówki ludów. Żydzi zmuszeni zostali do diaspory - życia w rozproszeniu po całym świecie - w I-szym wieku naszej ery. W latach 70-tych I-szego wieku. 2 000 lat nie było ich w Palestynie. Co można powiedzieć o sytuacji Arabów, którzy tam żyli po nich przez 2 tysiące lat? Czy oni nie mają prawo do Palestyny, ojczyzny ich przodków? Czy mają do niej mniejsze prawo od Żydów bo ci "byli tam pierwsi"? A przeciez i oni nie byli tam pierwsi. Przed Żydami w dziesiejszej Palestynie mieszkały inne narody. Żydzi osiedlili się w Palastynie dawno ale też na miejscu innych ludów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Mały GdybyGoci teraz wrócili i wyrzucili nas zPolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machiavelli Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.css.pl / 83.238.11.* 29.07.04, 10:39 Miliony Polaków ginęło na wojnach, wszystkim tym cześć i chwała, choćby w obcych armiach zaborców walczyli przeciw sobie nawzajem, z ich poświęcenia jesteśmy teraz i być może jest także wolny świat i żołnierze w Iraku też dla dobra Polski zginęli więc i im cześć i chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 14:10 "żołnierze w Iraku też dla dobra Polski zginęli" - ja tam żadnego dobra Polski w tym nie widzę. Zaangazowalismy się w wojenke busha, która umotywowana byla kłamstwem na temat broni masowego rażenia a z Polską nie miała nic wspólnego. Bardzo współczuje rodzinie zabitego, ale powiedzmy sobie szczerze - dla kasy pojechał na wojenkę, na której kumple busha zarabiają doskonale, no i poniołś tego koszta. Porównywanie tego z zaborami to jakis absurd. Czy wiesz, że o polskich powstańcach też pisano "teroryści" przez cały wiek XIX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: 62.233.163.* 29.07.04, 10:52 popieram:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p28 Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 29.07.04, 11:06 co ty pierdzielisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.fastres.net 29.07.04, 12:11 > Polska w swojej historii też była w sytuacji, w której przydałaby się > interwencja z zewnątrz - tylko wszyscy nas olali. interwencja z zewnatrz w iraku to akurat to samo co interwencja prusow austrii i rosji w polsce, a ta pomoc byla nam naprawde konieczna.. Indy www.milanese.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xtreme Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:44 całkowicie sie z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkim paSyfom TO JEST WOJNA O PRZYSZLOSC SWIATA GLUPKI!!! IP: *.dynamic.mts.net 29.07.04, 13:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dibi Re: O ŚWIETLANĄ PRZYSZLOSC SWIATA MADRALO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosniej Re: TO JEST WOJNA O PRZYSZLOSC SWIATA GLUPKI!!! IP: *.osk.pl / *.osk.pl 29.07.04, 17:15 Zgadza sie madralo! Dlatego trzeba ja jak najszybciej zakonczyc calkowitym wycofaniem wojsk agresorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisioGoGo nie umiesz dyskutować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 17:19 Jakiego świata??????????/ Zabić ich bo mają ropę i nie lubia żydów????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Zginął żołnierz z jednostki w Węgorzewie IP: *.top.net.pl 29.07.04, 13:35 trafiony zdalnie sterowaną rakietą. Równie dobrze taka sama rakieta, tej samej prawdopodobnie produkcji, dowodzona z tego samego centrum, mogła zostać wystrzelona na jednostkę w Węgorzewie z pobliskich okolic Królewca okupowanych przez odwiecznego wroga Polski. Należy ubolewać nad śmiercią polskiego żołnierza. Ale lepiej, aby żołnierze z Węgorzewa oswoili się z realnym zagrożeniem wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madry po szkodzie Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.proxy.aol.com 29.07.04, 17:17 Drogi czlowieku! Czas zebys udal sie do Iraku i doswiadczyl na wlasnej skorze. Wojna ta nie jest w naszym interesie i stanowi najwieksza hanbe w naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.gdls.com / *.gdls.com 29.07.04, 17:25 Niemcy w Polsce tez tylko interweniowali. I likwidowali terrorystow jak AK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:37 Trzeba natychmiast wycofać idiotów z netu - takich na przykład jak slon i jemu podobni! A poza tym "nasi" według ciebie to kto? Bo mnie się wydaje, że prędzej to "bojownicy" arafata i inni terroryści niż polscy żołnierze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwa TO JEST WOJNA, A NIE PIKNIK (DO TCHÓRZY) IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 29.07.04, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchorz Re: TO JEST WOJNA, A NIE PIKNIK (DO TCHÓRZY) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:12 To sam tam pojedz, cwaniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killkamill A niby czemu IP: *.krakow.pl 29.07.04, 11:23 Polskim żołnierzom nikt nie ROZKAZAŁ by jechali do Iraku, wszyscy są ochotnikami, dostającymi odpowiednio podwyższony żołd. To ZAWODOWCY, eksperci od trudnych sytuacji. Ich zadaniem jest bronić interesu narodowego anie swojego tyłka. Demokracja to jednak dziwny ustrój. Każdy chce żyć w bezpiecznym kraju, a nikt za to nie zamierza zginąć. Obejrzyjcie Armageddon. Film debilny, ale tam umieją się poświęcać za wolność naszą i waszą. W Polsce też kiedyś potrafili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista DOBRZE POWIEDZIANE, POPIERAM IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 29.07.04, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Obrona interesu narodowego? IP: *.gl.digi.pl 29.07.04, 11:45 Ta wojna nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem Polski ani USA. Irak nigdy nie zaatakował zadnego z tych państw. Rownież zamachów terrorystycznych w Iraku przed wojną nie było. Al Kaida nie miała swojej siedziby w Iraku. Również nie jest to misja NATO ani ONZ. Bezpieczeństwo Polski zostało raczej obniżone. Zaatakowani żołnierze są ofiarami Polskich decydentów, którzy ich tam wysłali. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.r Re: Obrona interesu narodowego? IP: 62.233.129.* 29.07.04, 12:31 Oczywiscie..ze nie zatakowal. Zaatakowali natomiast Kuwejt w sumie rozpoczeli wojne Iracko - iranska ,zagazowali Kurdow nie liczac ile ludzi zostalo zabityw w samym iraku. Jak dla mnie wystarczajaco duzo aby nawet siłą wprowadzic zmiane dyktatury. - Tak zgadzam sie ze jest jeszcze sporo innych krajow w ktorych za podobne zdarzenia tez nalezało by coś zrobić ( patrz Libia, Sudan, Korea, Chiny, a nawet Izrael) osobiście uważam że koniecznie sie powinno z tym coś zrobić. - Jezeli powyższe przykłady ludobujstwa nie sa wystarczajace to już sam nie wiem co może spowodować reakcję świata/ONZ etc etc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Spirala przemocy nakrecana przez bin Ladena i Bush IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.07.04, 13:12 Gość portalu: k.r napisał(a): > Oczywiscie..ze nie zatakowal. > Zaatakowali natomiast Kuwejt w sumie rozpoczeli wojne Iracko - iranska... > Tak zgadzam sie ze jest jeszcze sporo innych krajow w ktorych za podobne > zdarzenia tez nalezało by coś zrobić ( patrz Libia, Sudan, Korea, Chiny, a > nawet Izrael) osobiście uważam że koniecznie sie powinno z tym coś zrobić. Niemcy zaatakowaly Polske w 1939 - trzeba z nimi tez zrobic porzadek. Szwecja w XVII wieku oblegala Czestochowe - tez trzeba ich teraz zaatakowac. Uzywajac tej logiki, ze kiedys ktos kogos zaatakowal mozna wybic wszystkich ludzi na swiecie w ciaglych wojnach, bo z wyjatkiem Eskimosow i buddystow, wszyscy toczyli wojny i maja takie czy inne pretensje. Lub mozna popatrzec bardziej realistycznie - kto komu obecnie zagraza czy zagrazal. Terrorysci w 80% z Arabii Saudyjskiej szkoleni w obozach al Kaidy w Afganistanie zniszczyli WTC. Poniewaz talibowie nie chcieli zlikwidowac obozow al Kaidy USA zaatakowalo Afganistan - zabijajac, aresztujac i rozpedzajac terrorystow z tamtejszych obozow. Bush jr, Cheney, Wolfowitz, Rumsfield - doszli do wniosku, ze Irak jest lepszym celem niz Afganistan. Wolfowitz poweidzial, ze kazdy z nich mial rozne motywacje do ataku Iraku. Wspolnym oficjalnym celem bylo zlikwidowanie broni masowego razenia w Iraku. Bush jr i spolka powiedzieli, ze nie wierza inspektorom z ONZ, ktorzy mowili, ze Irak takiej broni od paru lat juz nie ma i nikomu nie zagraza. Bush i Blair wyslali jednak tam wojska, zdobyli bez wiekszego oporu Irak zabijajac przy okazji kilkanascie tysiecy Irakczykow i tracoac kilkaset wlasnych zolnierzy. Zrobili to mimo apelu papieza o powstrzymanie sie od tej bezsensownej wojny i publicznej opini na swiecie przeciwnej tej tej wojnie. Teraz w okupowanym Iraku ciagle gina ludzie. Propaganda Busha i Cheney mowi o "demokracji w Iraku", ktora przypomina demokracje ludowa wprowadzona przez ZSRR w krajach Europy Wschodniej. Polski rzad wyslal wojsko majac nadzieje na kontrakty i lepsze stosunki z USA. Ani kontraktow, ani lepszyc stunkow nie ma. Podbnie nadzieja Busha na to, ze koszty wojny zostana pokryte sprzedaza irackiej ropy naftowej nie spelnily sie. Irak broni sie przed okupantami teraz tak jak bronil sie przed kolonizacja brytyjska w 1920 roku. Propaganda Busha wmawia, ze wojna w Iraku to wojna z terroryzmem. Rzeczywistosc jest odwrotna. Ta wojna zwiekszyla ilosc zamachow terrorystycznych na swiecie. Filozofia Busha jr i bin Ladena sa niemal identyczne - obaj chca zmusic innych do posluchu uzywajac przemocy. Obaj uwazaja, ze kto ma wieksze bomby i sprawniej ich uzywa ten ma racje. Jest nadzieja, ze wojska NATO w Afganistanie zlapia bin Ladena, a wyborcy amerykanscy w listopadzie usuna Busha jr od wladzy i spirala przmocy sie przerwie, a terroryzm zacznie sie zmniejszac. Odpowiedz Link Zgłoś
mitffoch Re: Spirala przemocy nakrecana przez bin Ladena i 29.07.04, 20:22 Skad wiesz, ze wojna zwiekszyla ilos zamachow terrorystycznych. Samo podanie ilosci zamachow z przed wojny i tych po rozpeczeciu wojny nie dowodzi niczego. Musialbys byc wiedziec ile byloby zamachow gdyby wojny nie bylo. Uzywajac Twojej logiki nalezeloby stwierdzic ze wojna w Iraku znacznie zwiekszyla bezpieczenstwo USA, bo przed wojna byl jeden zamach terrorystyczny (i to duzy) a po rozpoczeciu wojny nie bylo zadnego. Inwazja Iraku byla prawidlowym pociagnieciem, choc wolalbym zeby nie bylo takiej propagandy na temat broni masowej razenia. USA postanowilo zmienic sytuacje na bliskim wschodzie i wyeliminowac nieprzyjazne sobie rezimy a najwiekszy taki rezim istnial w Iraku. Inspektorzy mowili ze co prawda nic tam nie znalezli, ale rowniez mowili, ze nie mieli dostepu do wszystkich materialow, i ze Irak utrudnial im prace. Czas bylo to przerwac i zalatwic sprawe. Arabowie chcieli wojny z USA, wiec ja maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Co za śliczny klasyczny przykład hipokryzji IP: *.chello.pl 29.07.04, 22:29 mitffoch napisał: > [...] > Arabowie chcieli wojny z USA, wiec ja maja. ---------------------- Arabowie chcieli? Jakbyśmy wszyscy już przed wojną nie widzieli p. Busza na uszach stającego, by uzasadnić tę napaść, za wszelką cenę. I po wojnie to samo. Kiedy jeden lżywy argument upadnie, podnosi drugi, kiedy drugi okaże się fałszywy, wysuwa trzeci, potem znow wraca do pierwszego - taki ogłuszający i ogłupiający propagandowy płodozmian. Ślepy zauważyłby, że ten człowiek najpierw szukał pretekstu dla wojny z góry zadecydowanej - a teraz szuka dla niej usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitffoch Re: Co za śliczny klasyczny przykład hipokryzji IP: *.client.comcast.net 30.07.04, 03:34 eeee to chyba akurat nie jest przyklad hipokryzji. Jezeli wszyscy widzieli ze Bush chcial pojsc na wojne z Irakiem to hipokryzja byloby jakby nie poszedl. A prawda jest taka ze nie przypominam sobie, zeby inwazja Iraku byla czescia jego platformy wyborczej. Osobiscie uwazam ze gdyby nie bylo 9/11 do zadnej wojny by nie doszlo. Wbrew popularnej dosc opini na tym forum, Bush nie jest Hitlerem, Stalinem czy tez wcieleniem szatana a USA nie jest panstwem policyjnym gdzie wyzej wymieniony szatan moglby sobie wyslac wojsko na dowolnie wybrana wojne. Uwazam, ze to byla sluszna decyzja - ale czas to dopiero zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Obrona interesu narodowego? IP: *.gdls.com / *.gdls.com 29.07.04, 17:36 to powinnes tez wiedziec, ze to usa zaopatrzyla irak w bron masowego razenia na wojenke z iranem hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Obrona interesu narodowego? IP: 129.81.192.* 29.07.04, 18:38 Nie! Jezeli juz to raczej aktywny udzial Polski w obronie interesow US-raelskich na Bliskim Wschodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TER Re: TO JEST WOJNA, A NIE PIKNIK (DO TCHÓRZY) IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:16 DEBILU, TAM SĄ OCHOTNICY - CHCĄ ZAROBIĆ, ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU, ŻE SĄ TO ODWAŻNI MĘŻCZYŹNI, JAKO TACY NIE WYMAGAJĄ GŁOSÓW TAKICH JAK TY, ŻEBY ICH Z TAMTĄD WYCOFAĆ, BO PRZECIEŻ SAMI SIĘ ZGŁOSILI ŁAPIESZ TROSZKĘ LOGIKI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: TO JEST WOJNA, A NIE PIKNIK (DO TCHÓRZY) IP: *.gdls.com / *.gdls.com 29.07.04, 17:33 Wiec uwazaj, bo moze jakas bomka walnac na przyklad w Palac Kultury, czy moze pol Polski zostac zatrute; po to tylko zeby pare firm amerykanskich zarobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: 195.205.111.* 29.07.04, 11:10 No jasne, w 1939 nikt nie chcial umierać za Gdańsk. Wycofamy się z Iraku i co powiemy terrorystom: "Wasze dzialania są skuteczne, najpierw Hiszpania potem Filipiny teraz Polska brawo!!! Jeszcze trochę a i Amerykanie wyjadą" A co będzie z Irakijczykami. Polacy nie giną za Busha, tylko za wolność i stabilność dla Iraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killkamill Re: debil IP: *.krakow.pl 29.07.04, 11:25 Delenda Europa - powiedział Katon. Brak argumentów owocuje bluzganiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.dialup.online.no 29.07.04, 11:33 ...co ty bredzisz slon2002! Busz nie jest idiota Kwasniewski nie jest idiota, zbijaja majatek na tej nieszczesnej napasci, oni wiedza co czynia. To polscy zolnierze i ci z polakow co ta wojne popieraja sa debilami! Nic z tego nie mamy a lby durne do odstrzalu nastawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Nazipacyfizm?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:36 Gdy czytam takie wypowiedzi to dochodze do wniosku, ze chciałbyś aby ginęli za Kim Jong Il`a z Korei Północnej. Lepiej i postaw [`] a nie wypisujesz głupoty.Jak już dziecko dorośniesz to zapewne zaprzestaniesz propagowania ideii nazipacyfistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Nazipacyfizm?? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 29.07.04, 12:35 Lepszy nazipacyfizm niż nazibuszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa IDIOTĄ TO JESTEŚ TY A NIE NIE BUSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:40 Polska pierwszy raz od kilkuset lat jest w jako tako stabilnej militarnie i politycznie sytuacji, właśnie dzięki popieraniu "tego idioty Busha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotny Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: *.otago.pl / 195.136.33.* 29.07.04, 12:57 a pozniej policjantow z ulic - tam tez gina, zamknijmy plaze - tam tez ludzie gina sory ale ochotnik zginal, moze nikt ci tego nie powiedzial ale ludzie nie sa niesmiertelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: trzeba natychmiast wycofać naszych z Iraku IP: 217.96.36.* 29.07.04, 13:34 a jak Ci potem wejda do domu wytna rodzine, to tez bedziesz sie wycofywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Iraku IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 29.07.04, 09:59 Przykro mi ze wzglęu na bliskich tego gościa, ale jak się jedzie wyzwalać suwerenny kraj z jego surowców naturalnych należy się z takimi sytuacjami liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:20 św racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.crowley.pl 29.07.04, 10:54 Gość portalu: robert napisał(a): > Przykro mi ze wzglęu na bliskich tego gościa, ale jak się jedzie wyzwalać > suwerenny kraj z jego surowców naturalnych należy się z takimi sytuacjami > liczyć. Jeśli uważasz ,że atak na Irak pod rządami Saddama i usunięcie Saddama jest złem , to powinieneś także potępić Piłsudskiego za "wojnę bolszewicką" . W końcu też napadł na suwerenny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon czytalem ze to bolszewicy na nas napadli IP: 213.77.37.* 29.07.04, 11:17 ...a Pilsudski sie tylko bronil, z boska pomoca oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: czytalem ze to bolszewicy na nas napadli IP: *.crowley.pl 29.07.04, 11:21 Gość portalu: Katon napisał(a): > ...a Pilsudski sie tylko bronil, z boska pomoca oczywiscie ;) Wszystko wskazuje na to, że czytałeś jakąś "bajeczkę dla grzecznych dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 29.07.04, 11:38 Gościu jak możesz porównywać Piłsudzkiego do tego grubego pachołka Ameryki- Kwaśniewskiego???Kto dał nam monopol na prawdę i sprawiedliwość??To nie my będziemy decydować czy Saddam jest zły czy nie.To wewnetrzna sprawa irakijczyków...Czemu Amerykanie nie wjechali do bloku wschodniego, kiedy to Stalin był jeszcze wiekszym Satrapą i dyktatorem i dopuścił sie takich zbrodni,że Saddam to przy nim przedszkolak????Odpowiedź jest prosta-Bo tu nie ma tyle ropy....i sie nie opłacało nas anektować pod płaszczykiem wyswobdzenia uciśnionych robaczków z łap dyktatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.crowley.pl 29.07.04, 12:04 Nigdy nie porównywałem Piłsudskiego do Kwacha , bo coś takiego świadcyło by o mojej niepoczytalności . Stwierdzam tylko ,że sam fakt rozpoczęcia wojny , czy "napaści na suwerenny" kraj nie musi być z definicji zły i godny potępienia. Prewencyjna wojna "bolszewicka" była dla Polski (ale również dla Europy) dobrodziejstwem . Nikt jej nie potępia. Bo najważniejszy był cel tej "napaści na suwerenny kraj". Należy sobie zadać pytanie , jaki ten cel był w przypadku Iraku i dopiero wtedy wygłaszać opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.univ.gda.pl 29.07.04, 12:34 Racja. Do Korei Pn. tez sie nie pcha bo tam tylko ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.r Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: 62.233.129.* 29.07.04, 12:40 Nikt nie reagował też przez dłuższy czas na zbrodnie na bałkanach ... w tym nawer Europa ONZ NATO dopiero Amerykanie ruszyli dupsk . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ czemu Amerykanie nie wjechali? IP: *.top.net.pl 29.07.04, 13:40 Nie zaatakowali Stalina w roku 1945 i później właśnie z powodu pacyfistycznej i lewackiej "opinii publicznej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: czemu Amerykanie nie wjechali? IP: *.gdls.com / *.gdls.com 29.07.04, 17:44 A w Ameryce murzynow bija. Czemu ich nikt nie najedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tras Re: czemu Amerykanie nie wjechali? IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:51 obejrzałeś "Korzenie" i myślisz że tam jest tak nadal:)))??? i że nawet w takich samych ciuchach jak na filmie latają??? teraz tam Amerykanie mają takich murzynów, którzy też potrafią przylać białym, są milonerami na boksie i koszu, Powal rządził ich armią, a teraz połową stanów jako prawa ręka Bush'a ja myślę, że oni i setki tysięcy takich jak oni w usa, wcale by nie chcieli żebyś ich bronił;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRA Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:20 FAKTYCZNIE, ZA CO INNEGO MOŻNABY SZANOWAĆ PIŁSUCKIEGO; ALE TO NIE ZNACZY ŻE NIE NALEZAŁO INTERWENIOWAĆ W IRAKU, WARTO WSZĘDZIE TAM GDZIE CIERPIĄ LUDZIE, A ZACHÓD POTRAFI POMÓC - BO TO ŻE NIE WSZĘDZIE POTRAFI, JAK NP. W KRLD, TO NIE ZNACZY ŻE NIE NALEZY POMÓC LUDZIOM ŻYĆ TAM, GDZIE JETEŚMY W STANIE TO ZROBIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: polska holota w Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:03 Jesteś idiotą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. ROSYJSKA HOLOTA w Czeczenii IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:09 nie przejmuj sie Twoj poprzednik, Jurij nie jest idiota, jest rosjaninem i robi tu propagande. No jak jurij, to waszej ruskiej holoty w Czeczni zginelo juz 15 tysiecy... (wiecej, niz w afganistanie!) a czeczencow zdaje sie tez kolo 100 tys juz zabiliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 nie usprawiedliwiaj polskiej wojny przeciw Arabow IP: 195.70.208.* 29.07.04, 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Nie unikaj odpowiedzialnosci za zbrodnie w czeczni IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:43 dawno proponowalem Ci uklad; odp... sie od Polakow i Iraku, ja nie bede sie czepial Twojej czecznii. nie chjciales, to masz: zabiliscie te 100 tys. czeczenow, czy moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 wspolczuje Czeczenom i Irakczykom IP: 195.70.208.* 29.07.04, 11:48 Polacy przegrali w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Polacy wygrali w Iraku IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:54 przede wszystkim, oczywiscvie Amerykanie. I nowego, pro-amerykanskiego rzadu nikt nie obali. Czy wy Rosjanie, utrzymacie zas Czeczenie, mimo, ze zabiliscie tam juz 100 tysiecy ludzi - wcale nie jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Amerykanie wygrali rope zas Polacy-hanbe! IP: 195.70.208.* 29.07.04, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasa Re: wspolczuje Czeczenom i Irakczykom IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:28 Głupol; u Ruskich jeszcze ciągle taka propaganda, że jakieś dziwne gazety czytasz? no ale skoro w tym miejscu nawet miast mogło nie być na mapie, były pochowane:))))) wszystko jest możliwe... co myśmy w tym Iraku takiego przegrali? zginęło siedem osób (chwała im i żal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amol Re: polska holota w Iraku IP: 195.116.133.* 29.07.04, 11:28 Ty smierdzielu, jak smiesz. Jestes bez honoru i godnosci. Zapasiewicz powiedzial w Dezerterach cos, co doskonale do ciebie pasuje, ze brak jest w slowniku ludzi cywilizowanych slowa, ktore mogloby opisac takiego bydlaka. Mowiac o holocie swietnie sie zareklamowales.Palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Rosyjska holota w Czeczenii IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:46 nie denerwuj sie niepotrzebnie. Z J.K.2 znamy sie dobrze. Jest on Rosjaninem i uprawia tu rosyjska propagande... trzeba takich przypominac, ze w czeczenii stracili juz 15 tys zolnierzy (wiecej niz w afganistanie!) zabijajac 100 tys cywilnej ludnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 polska holota w Czeczenii IP: 195.70.208.* 29.07.04, 11:51 z J.K. znamy sie dobrze. Jest on Zydem i uprawia tu syonistyczna propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Cienizna , Jurij, i imperializm rosyjski... IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 12:04 jestem synem powstanca warszawskiego, ktorego 60-ta rocznica wybuchu wlasnie sie zbliza. Warto przypomniec, ze armia sowiecka mogla pomoc Polakom, ale nie pomogla. nie daliscie nawe zgody na ladowanie samolotow alianckich z pomoca dla powstancow na zajetym przez was terytorium... Jestescie imperialistami , Jurij... tylko komunizm tak was rozlozyl, ze sil juz nie staje... widzisz, maladiec, jak te ZYDY, narzucajac wam komunizm, zniszczyly matiuszke Rassije... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 J.K. jestes naiwniakiem jak Twoj ojciec powstaniec IP: 195.70.208.* 29.07.04, 12:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Wy Rosjanie jestescie imperialistami, nadal IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 12:31 tylko sil na imperializm juz nie staje... tak was komunizm rozlozyl... milo popatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Wy Rosjanie jestescie imperialistami, nadal IP: *.7cities.net 30.07.04, 01:51 A czy pamietasz luny w Bieszczadach? Jaka byla reacja Polski na ukrainski bandytyzm. Polska ma i miala imperialistyczna mentalnosc, intrygi z Ukraina sa tego dowodem, Polacy sa zawsze niewinni, zawsze maja racje i sa zawsze pokrzywdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. moj ojciec byl, ja -Nie... IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 12:33 i dlatego, jako Polak, wole trzymac z Amerykanami, a nie z wami, czy Niemcami. - co przykro ci z tego powodu, Rosjaninie? Wiesz co z Rosjanami sie dobrze robi? - Spiewa i wodke pije. Ale nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 to czemu nie wrocisz z Niemiec do Polski? IP: 195.70.208.* 29.07.04, 12:38 nie wiem z kim pijesz wodke ale co spiewasz domyslam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsfre Re: to czemu nie wrocisz z Niemiec do Polski? IP: 80.55.237.* 29.07.04, 12:55 fajnie to sie posuwa ruskie dzidy przy drogach, do tego tylko sie nadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Jurij, jako sympatyk Mossadu, dostalem tajne IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 12:58 zlecenie doprowadzenia do upadku gospodarki niemieckiej. dwie firmy w ktorych pracowalem splajtowaly, a teraz lece do trzeciej by ja dorznac. bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 portaczu juz wyobrazasz Siebie za agenta? IP: 195.70.208.* 29.07.04, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arak Re: J.K. jestes naiwniakiem jak Twoj ojciec powst IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:38 no jak to, przecież na świecie nie było drugiego tak naiwnego kraju jak Rosja, w którym ludzie by powiedzieli nie chcemy własności, wolności, z własnej woli zrobimy sobie komunizm; my go tu nigdy nie chcieliśmy przyszedł na waszych bagnetach; każde pokolenie starało się go zrzucić, zanim się to w końcu udało kto był dość naiwny żeby kupić taką lipą, zamienić tak potencjalnie bogaty kraj jak Rosja w dziadów i to z własnej woli, bo Twoi dziadowie szli za Leninem i Stalinem, jak za Bogiem, nielicznych wielkich swojego narodu sami wymordowaliście dla papy Stalina to kto jest naiwny, że kupił komunizm; słucham? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Re: J.K. jestes naiwniakiem jak Twoj ojciec powst IP: 195.70.208.* 30.07.04, 10:11 komunisty nadal rzadza Polska! A Polaki gina teraz w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramba Re: polska holota w Czeczenii IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:32 lubię Żydów, są mądrzy wykształceni, przez pół wieku zbudowali silne Państwo z niczego; nie lubię ruskich; jeszcze parę lat i w drobne plemienne syberyjskie państwka rozpadnie się ten Wasz kraj, w żaden sposób to nie przypomina Państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESTER Re: polska holota w Iraku IP: 212.160.172.* 29.07.04, 18:24 NIE JESTEŚ POLAKIEM, PISZĄC TO DAJESZ ZNAK, ŻE NIE MASZ SERCA POLAKA; NIE MASZ PRAWA WYPOWIADAĆ SIE, CZY NASI RODACY POWINNI BYĆ CZY NIE W IRAKU; TZN. TECHNICZNIE MOŻESZ SOBIE SZCZEKAĆ, BO NET NA TO POZWALA, ALE PROPONUJĘ, ŻEBYŚ DLA INNYCH PISZĄCYCH BYŁ NIEZAUWAŻALNYM ŚMIECIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nex Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:59 "Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie..." Kondolencje dla rodziny ofiary..., Cześć Jego Pamięci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon nie wiem czy "Pan" jest winny tej smierci IP: 213.77.37.* 29.07.04, 11:19 czy raczej glupota polskich hm... "przywodcow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:59 Zołnierz jsdąc do Iraku bieże pod uwagę możliwość śmierci. Ale to jest śmierć za nic. Śmierć tego Polaka nie daje nic Polsce. (No może poza kilkoma starymi Heculesami dla naszego locnictwa, dzięki czemu będziemy mogli wysłać więcej żołnirży do takich miejsc jak Irak by umiearali za darmo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panwojtek Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.netcologne.de 29.07.04, 10:19 to bylo do przewidzenia, dwa razy im sie nie udalo to dali teraz silniejszy ladunek. To nie sa idioci (w odroznieniu do wielu "pisarzy" na Forum). Tez mysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.orangeschool.pl 29.07.04, 10:00 proponuje żeby pan belka i pan kwaśniewski sami pojechali sobie do iraku i postaliu z karabinami...ciekawe czy wtedy nadal byliby za utrzymaniem tam naszych wojsk....jestem naprawde bardzo ciekawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosiek Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.proxy.aol.com 29.07.04, 10:17 jak was czytam to mi to mi sie zbiera na wymioty.Bo mysle ze uwazacie ze Pülawski,Kosciuszko,zolnierze Maczka.dyw 303,HASLO ZA WOLNOSC WASZA I NASZA to jedno wielkie nieporozumienie.a moze by tak pomyslec glembiej.teraz w rocznice powstania warszawskiego.oni zostali sami bez pomocy amerykanow rosjan francuzow irakijczykow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Wosiek-komu pomagamy? - Kraść iracką ropę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:29 Wosiek, Ty Kościuszkę i Powstańców Warszawskich zostaw przy tym w spokoju. Oni wojen kolonialnych nie prowadzili ani takich brudnych wojen jak ta w Iraku nie wspierali. Wspierasz Irakijczyków? Przeciwko komu? Przeciwko Irakijczykom. Myśmy już pomagali w ten sposób w 1968 roku "bratnim narodom Czechów i Słowaków zagożonym" przez... dążących do demokracji Słowaków i Czechów. Jak Kerry wygra w USA wybory, a na to się zanosi, to nam za udział w awanturze wywołanej przez administrację Busha, zapewne pięknie "podziękuje". Brak wyobraźni, myślenia historycznego, brak odpowiedzialności za Naród. To są od lat cechy naszych elit rządzących. A prości ludzie płacą za to i giną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Wosiek-komu pomagamy? - Kraść iracką ropę IP: *.crowley.pl 29.07.04, 11:05 Gość portalu: @ napisał(a): > Brak wyobraźni, myślenia historycznego, brak odpowiedzialności za Naród. > To są od lat cechy naszych elit rządzących. > A prości ludzie płacą za to i giną. Tylko ,że te "elity" nikt inny tylko właśnie ci prości ludzie w procedurach demokratycznych ,całkowicie dobrowolnie powołali do władzy. Więc w czym problem? Przecież wiedzieliśmy komy dajemy takie duże "pełnomocnictwa decyzyjne", więc teraz ponosimy konsekwencje. Trzeba mądrze wybierać , a nie narzekać ,że wybrani przez nas dranie i złodzieje nie zmienili sie nagle w ludzi uczciwych i kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Nieomylnosc prezydenta? IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.07.04, 13:28 Gość portalu: klik napisał(a): > Tylko ,że te "elity" nikt inny tylko właśnie ci prości ludzie w procedurach > demokratycznych ,całkowicie dobrowolnie powołali do władzy. Więc w czym problem? Hitlera tez wybrano w demokratycznych wyborach. Problem jest, ze czasem wybrany jest lepszy, a czasem gorszy prezydent. Wyborcy nie sa nieomylni. A Bush jr ma swietnych fachowcow od propagandy i oklamywania ludzi. Mial rowniez wiekszosc sedziow republikanskich, ktorzy przerwali liczenie glosow i zrobili go prezydentem. Dostal o ponad pol miliona glosow mniej niz jego przeciwnik w wyborach. Dlatego wybory sa co cztery lata aby mozna bylo poprawic blad zrobiony w poprzednich wyborach. Jest nadzieja, ze w przyszlym roku bedziemy mieli nowego prezydenta w Stanach, ktory bedzie mial ciezkie zadanie usuwania szkod po Bushu. Deficyt jest rekordowy $500 mld rocznie, bezrobocie o 50% wyzsze niz 4 lata temu, ciagla wojna w Iraku, wzrastajacy terroryzm na swiecie dzieki propagowaniu przemocy przez Busha itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrphs Za kazdym razem rzeczy sa inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:54 i myslenie ( a raczej powtarzanie pacyfistycznych bzdur ), jakiego uzywa wiekszosc forumowiczow jest dosc anachroniczne. Proponuje lekture Koranu celem zwarcia innych polaczen neuronowych. Sura XLVII Muhammad mowi "Ci, ktorzy nie wierza i ktorzy odsuneli sie od drogi Pana - On udaremni ich uczynki. A ci, ktorzy wierza i ktorzy pelnia dobre dziela, i ktorzy wierza w to, co zostalo objawione Muhammadowi-a to jest prawda od ich Pana - to On zgladzi ich zle dzialania i udoskonali ich ducha. Tak jest dlatego, ze ci, ktorzy nie wierza, postepuja za klamstwem; natomiast ci, ktorzy wierza, postepuja za prawda od ich Pana. W ten sposob Bog przytacza ludziom przyklady. KIEDY WIEC SPOTKACIE TYCH, KTORZY NIE WIERZA, TO UDERZCIE ICH MIECZEM PO SZYI; A KIEDY CALKIEM ROZBIJECIE, TO MOCNO ZACISNIJCIE NA NICH PETA. A POTEM ALBO ICH ULASKAWCIE, ALBO ZADAJCIE OKUPU...." i tak dalej na podobna nute. Tekstow tego typu w Koranie jest cale mrowie. Wlasciwie caly Koran w wielu aspektach jest podobny do niektorych przemowien Hitlera lub Goebelsa przez wzglad na saczaca sie z niego nienawisc. Zwariowane panstwa UE pozwalaja islamowi na ekspansje i jest to wielki blad. Wy zwykli ludzie tez powinniscie to zrozumiec i wtracic sie tam gdzie trzeba zanim otworza sie wam oczy i zobaczycie, ze wasi islamscy "bracia" to w istocie piata kolumna. Tych ktorym lektura Koranu nie otworzy oczu na wojujacy Islam polecam udac sie do swiatyn wyznawcow tej religii i dobrze wsluchac sie w to co sie tam mowi. Nie ma w nauczaniach imamow wiele pacyfizmu. Islam stal sie obecnie jednym z najwiekszych zagrozen ludzkosci tym bardziej, ze wykorzystuje sie go do gry politycznej o surowce energetyczne. W tle wojny w Iraku stoja Chiny, ktore sprytnie wykorzystuja sparalizowanie panstw EU (w szczegolnosci Francji i Niemiec ) naplywowa ludnoscia o wyznaniu islamskim do wbicia klina miedzy EU i USA i pozyskania wplywow na Bliskim Wschodzie. Jak myslicie kto dostarcza technologie rakietowa Iranowi? A kto kladl swiatlowody nie wysylajace promieniowania elektromagnetycznego wykrywalnego przez U.S. surveillance planes w Iraku Saddama. Chiny. Francja i Niemcy chcialy za portki i zabawki elektroniczne i kilka kontraktow na budowe pociagow magnetycznych i fabryk samochodow wprowadzic Chiny na Bliski Wschod. Banda sprzedawczykow jakimi sa Chirac i Schroder musi odejsc a Europa powinna trzymac sztame z USA. Droga konfliktu proponowana szczegolnie przez Chiraca bedzie szkodliwa nie tylko dla USA ale tez dla Europy, ktora wcale nie jest tak stabilnym kontynentem za jaki uchodzi ( patrz Jugoslawia ). Rosja nie jest wcale zainteresowana silna EU z wielu wzgledow. Co bedzie jesli Stany odwroca sie od Europy w slusznej zreszta obawie przed jej agresywnymi poczynaniami wobec USA i z popierania polityki integracji w Europie przejda do dzialan raczej nastawionych na dezintegracje. Mysle, ze dobre stosunki z USA sa gwarantem pokoju na swiecie a kiedy trzeba przylozyc w imie sprawy takiej jak zasoby ropy naftowej i rozwalenie islamu to EU nie powinna sie ani chwili zastanawiac i zrobic wspolna akcje ze Stanami, Japonia, Australia i moze kilkoma innymi rozumnymi tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: 213.77.37.* 29.07.04, 11:22 a ktos nas zapraszal do Iraku? najpierw pomysl, potem smaruj te swoje nie-do- konca-po-polsku wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro I co na to gen. *** Bieniek, że zabili terrorstów IP: *.com.pl / *.swiecie.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 10:12 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawko Właśnie! gen. *** Bieniek to idiota IP: *.memorex / 62.26.139.* 29.07.04, 10:43 Chwalił się, że zabili lub aresztowali "terrorystów" bo ostatnio nie było ataków (co za kretyńska logika). Może "terroryści" iraccy mają kanały informacyjne z Polski do Iraku i ten kretynizm usłyszeli. W ramach zdemantowania błędnej informacji mamy następnego trupa. To hipoteza, ale jednym z aspektów tej wojny o zniewolenie Iraku jest propaganda kolonialna i narodowowyzwoleńcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk Pojechali tam na ochotnika i dla szmalu IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 29.07.04, 10:13 Dlatego nie jestem w stanie im współczuć. Współczuję natomiast rodzinom, oczywiście pod warunkiem, że nie zachęcały ich do wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat I glodz znowu bedzie aktywny....prezydent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 10:14 walnie mowke a rodzinka dostanie rente... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Kwasniewski odpowiedzialny za ten smierc IP: 213.17.162.* 29.07.04, 10:17 zaangazowal Polske w awanture iracka z 'niejasnych powodow'. Wojna zostala rozpoczeta w oparciu o calkowicie zaklamane przeslanki przez paranoje Busha Jr i jego kilku wasali. Sen. Kenedy domaga sie od miesiecy powolania komisji do wyjasnienia co sie stalo z kilkoma mld USD w dyspozycji Busha bo wg. niego istnieja podejrzenia ze pieniadze poszly na lapowki dla wasali.. a Polacy placa swoja krwia - podatnicy polscy wlasnym,i pieniedzmi / 1 mld USD ?/ realizujac polityke pro-izraelskiego lobby w Waszyngtonie. polecam "Fahrenheit 9/11" i www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Kwasniewski odpowiedzialny za ten smierc 29.07.04, 10:21 skoro polecasz "Fahrenheit 9/11" to polec polskie kroniki filmowe z lat 50-tych i konferencje Urbana Amerykanie moga sie jeszcze czegos od nas nauczyc Żal chłopa,ale sam wybrał taki zawód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F 9/11 Re: Kwasniewski odpowiedzialny za ten smierc IP: *.univ.gda.pl 29.07.04, 12:55 Kazdy powinien to zobaczyc i wyrobic sobie poglad na to co robi pan B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek M. Wycofajcie Polaków z Iraku To nie nasza wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:18 Sciągacie nienawiśc na nasz naród. To na pokolenia konflikt. Byliśmy lubiany w świecie arabskim. Zapewnili to nam nasi przodkowie. Teraz strach tam jechać. Po co nam udział w tej awanturze? "Misja pokojowa"? Jaki pokój, jaka misja? Amerykanie otworzyli puszkę Pandorry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: polska holota rabuje Arabow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:38 Ty gnoju śmierdzący!! Wara ci od Polski i Polaków, wszawy smrodzie! Won do swoich pobratymców, cuchnących arabusów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. ROSYJSKA HOLOTA rabuje czeczencow IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:11 nie przejmuj sie Twoj poprzednik, Jurij nie jest idiota, jest rosjaninem i robi tu propagande. No jak jurij, to waszej ruskiej holoty w Czeczni zginelo juz 15 tysiecy... (wiecej, niz w afganistanie!) a czeczencow zdaje sie tez kolo 100 tys juz zabiliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Ciebie już obrabwali (z mózgu) IP: 81.15.189.* 29.07.04, 11:50 Moze od razu 100 mln? Oglądaj mnie polskiej propagandy, to gwarantuje że ci sie poprawi. PS Lepiej wez sie za pilnowanie żeby Czesi nie podpiepszyli Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Tom, gdyby glupota umiala fruwac IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:58 to bylbys juz na ksiezycu. SPYTAJ - J.K.2 - on jest tu wlasnie na forum. J.K.2 TO ROSJANIN - spytaj go - ile ludnosci cywilnej zginelo juz w Czeczenii. PS. To ze Rosjanie , w czasie interwencji w Afganistanie w latach 80.tych zabili 1 mln ludzi, to tez dla ciebie propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: JK uzywaj argumentłów , nie inwektyw IP: 81.15.189.* 29.07.04, 12:54 Amerykanie wymordowali ponad 4 mln ludzi w Witnamie i to według ostrożnych szacunków, bo takich głupot jak głód i zrujnowanie kraju sie nie liczy. Dolicz do tego zbrodnie związane z popieraniem krawawych antykomunistycznych reżimów to szybko zauważysz jak wygląda prawda. Co do Czeczenii to zawsze była jest i bedzie część Rosjii i Rosjanie mogą tam użyć nawet bobmby atomowej jeśli mają ochotę. Co do Afganistanu to Rosjanie zostali zaproszeni przez LEGALNY rząd komunistyczny. To amerykanie wysyłali tam tony broni, zbroili mudżahedinów i zaogniali sytuacje. To ich należy winić za ofiary. Chętnie usłysze odmienny punkt widzenia, tylko nie powtarzaj tej bzdurnej propagandy typu zachod dobry - Ruscy żli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Tom, twoja prorosyjska propaganda mnie IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 13:22 nie interesuje. 1. Obelgi zaczales ty - ja tylko mam zwyczaj nie pozostawac dluznym. AD MERITUM: Rosjanie zabili w Czeczenii (okolo) 100 tys osob i to fakt, a nie propaganda. Nie jestem zwolennikiem Czeczenow, ale nie mam zwyczaju podawania nieprawdziwych danych. Mowilem juz - spytaj o to samego J.K.2 2. Amerykanie zabili w Wietnamie nie 4 , lecz 2 miliony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Re: Tom, twoja prorosyjska propaganda mnie IP: 195.70.208.* 29.07.04, 13:30 w Czeczenii pod czas walk zginelo duzo ludzi. Odpowiedzialnosc za to ponosza tak samo i czeczenskie bojownicy. Ale Rosjanie walcza za calosc wlasnego kraju. Za co gina Polacy w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Od Polakow w Iraku sie odklej dobrze? IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 13:36 to nie Twoja sprawa. Czeczenia zostala zajeta i przylaczona do Rosji w 19.wieku , po wielu krwawych wojnach, gdyz Czeczency stawiali ogromny opor, co znakomicie opisal Lermontow w ksiazce "Bohater naszych czasow" (gieroj naszewa wriemieni). Co z tego, ze Czeczenia jest uznana czescia FR.? Jest, ale Czeczency sa narodem i jak kazdy narod maja prawo do niepodleglosci. tak, jak np. Kurdowie. Mowilem Ci zebys sie od Polakow w Iraku odkleil. Inaczej czeczenski wrzod bedzie Cie tu ciagle gryzl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 J.K.-zapominasz ze mamy wolnosc slowa IP: 195.70.208.* 29.07.04, 13:44 i mozemy dyskutowac na rozne tematy. Ja, jako Polak wstydzie sie, ze moi rodacy rabuja Irak i morduja tam niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Jurij, niestety, nie jestes Polakiem, tylko Rosj.. IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 13:58 tylko Rosjaninem (nie chce mi sie szukac w necie i udowadniac Ci, jak robisz bledy w jezyku polskim - typowe dla Rosjanina) Wiec wolnosc mamy. I bardzo dobrze. Tylko, ja kty bedziesz krytkowal rzad polski za Irak, ja bede krytykowal rzad rosyjski za Czeczenie - i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 J.K. - tez robisz bledy w jezyku polskim IP: 195.70.208.* 29.07.04, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Jurij, Rosjaninie, nie wykrecaj sie IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 14:07 ja robie tylko literowki (przestawiam litery), co zdarza sie kazdemu. Ty robisz bledy stylistyczne, charakterystyczne dla Rosjanina. A znam rosyjski plynnie, wiec jest to dla mnie oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 kazdy ma wlasny styl IP: 195.70.208.* 29.07.04, 14:25 I nie chce tu rywalizowac na temat "kto z nas jest wiekszym Polakiem". Ale czemu tak bolesnie znosisz moje kpiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: kazdy ma wlasny styl IP: 81.15.189.* 29.07.04, 15:00 JK -> OK, w twoje 2 mln w Wietnamie nikt nie wierzy - to oficjalna propaganda wojskowa - jak wiadomo prawda jest pierwsa ofiara wojny. Co do Rosjan to ja ich bardzo szanuje, też mówię płynnie po rosyjsku i mam sporo znajomych w Rosji i na Ukrainie. To 100 razy mądrzejsi ludzie od niektórych 'polaczków' ślepo zapatrzonych w zachód. A tobie radze myśleć niezależnie. JK2 - pozdrawiam niezależnie kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ argument na argument IP: *.top.net.pl 29.07.04, 13:48 4 miliony w Wietnamie? Zabicie komunisty czy nazisty (różnica w końcu niewielka) to dobry uczynek. Rosjanie mogą użyć bomby atomowej "u siebie w Czeczenii"? Wolałbym (i nie tylko ja) aby zaczęli od Moskwy. Legalny rząd komunistyczny? Władza komunistów nigdy i nigdzie nie jest, nie była i nie będzie legalna. Państwa rządzone przez reżimy komunistyczne są wyjęte spod prawa. Bo same gardzą prawem. Niezależnie od negatywnych emocji, nazwy narodowości pisze się wielką literą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Jakie argumenty? IP: 81.15.189.* 29.07.04, 15:20 W/g ciebie Pinochet to dobroczynca ludzkosci, obozy koncentracyjne w Guantanamo Bay to kolonie letnie a świat byłby super gdyby nie komunizm. To bardzo prymitywny sposób myślenia. Rosjanie próbowali przynajmniej zrobic coś dobrego dając światu komunizm i wyzwalajać miliony ludzi spod ucisku reżimu kapitalistów, rabunkowego systemu kolonialnego podczas gdy inne narody przodowały w chamskiej religijnośći i głupocie. Wymysl cos lepszego niż inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Takie argumenty IP: *.top.net.pl 29.07.04, 23:22 Nic nie pisałem o Pinochecie. Dobroczyńcą ludzkości z pewnością nie jest ale porównaj Chile z innymi państwami Ameryki Katolickiej. Wyglądają zdecydowanie najlepiej. Rosjanie wyzwolili miliony ludzi? Z doczesnego życia. W tym i miliony swoich rodaków. Gdyby Wielka Brytania (a także Francja i inne kraje Europy) nie wycofała się z kolonii, to nie byłoby takich typków jak Bokassa, Idi Amin, Kadafi, Mobutu, Mugabe, Mandela i wielu innych. Pod władztwem kolonialnym Afryka była bogatsza i wolniejsza niż dzisiaj pod rządami skorumpowanych kacyków. Chamska religijność i głupota? A czymże jest oddawanie czci Leninowi i Stalinowi oraz składanie im ofiar z ludzi? To właśnie chamstwo i głupota. Zalecam naukę historii. A kapitalizmu zniszczyć się nie da, bo człowiek z natury chce być bogatszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnb Niestety to moskwa rozpoczęła wojne wietnamską IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 18:22 tak samo jak Koreańską dzisiaj dochód Koreańczyka z Południa jest średnio 30 razy wyzszy niż tego z północy. Dziwne że to nie Wietnam południowy nie nacierał na Północ tylko na odwrót, to akurat jest jasno napisane nawet wkomunistycznych książkach. Co do bomby atomowej w czeczeni to masz problemy z równowagą psychiczna. Rosjanie nie byli tam od zawsze to po pierwsze, po drugie jeżeli rząd polski bedzie chciał użyc bomby atomowej w krakowie to to nie jest ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: JK uzywaj argumentłów , nie inwektyw 29.07.04, 19:29 Gość portalu: tom napisał(a): > Co do Czeczenii to zawsze była jest i bedzie część Rosjii i Rosjanie mogą tam > użyć nawet bobmby atomowej jeśli mają ochotę. Tak jak Przywislanski Kraj? Tom gdyby glupota umiala tatac to nie bylbys na Ksiezycu tylko na Proksima Centauri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Wycofajcie Polaków z Iraku To nie nasza wojna IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 10:27 zgadzam się z Tobą - to nie jest wojna, to awantura, niepotrzbna awantura ... Tyle ludzi ginie, w imięe jakich racji ? - A może prezydent amerykański pojedzie tam walczyć, bez ochrony, jak normalny żołnierz ? To smutne, że Polacy jak stado gnająa tam, gdzie kiwnie im ktoś, w kogo są ślepo zapatrzeni ...Uważam, że nie należało tam wysyłać Polaków - a teraz należy odejść z Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: 81.210.49.* 29.07.04, 10:30 I dobrze. Po co się tam palanty pchały. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Biedni żołnierze pojechali aby zarobić na rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:31 Wosiek, Ty Kościuszkę i Powstańców Warszawskich zostaw przy tym w spokoju. Oni wojen kolonialnych nie prowadzili ani takich brudnych wojen jak ta w Iraku nie wspierali. Wspierasz Irakijczyków? Przeciwko komu? Przeciwko Irakijczykom. Myśmy już pomagali w ten sposób w 1968 roku "bratnim narodom Czechów i Słowaków zagożonym" przez... dążących do demokracji Słowaków i Czechów. Jak Kerry wygra w USA wybory, a na to się zanosi, to nam za udział w awanturze wywołanej przez administrację Busha, zapewne pięknie "podziękuje". Brak wyobraźni, myślenia historycznego, brak odpowiedzialności za Naród. To są od lat cechy naszych elit rządzących. A prości ludzie płacą za to i giną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basta Kwas i Szmajdzinski do Iraku! IP: *.adsl.proxad.net 29.07.04, 10:37 Wyslactam Kwasa i Szmajdzinskiego i wszystkich ktorzy poieraja awanture Busha niech ich tam potraktuja tak jak trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawMackowiak Wyślijcie tam wreszcie Kwaśniewskiego i Szmajcińs IP: 195.94.213.* 29.07.04, 10:42 moze wreszcie Irakijczycy wyzwola nasz kraj od rych piesków de'bill busza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejM Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:46 Prezydenci handlują życiem swoich obywateli. Co my robimy w Iraku, przecież to okupacja. Kochani opamiętajcie się i wracajcie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wycofać polskich żołnierzy z Iraku! IP: 195.136.98.* 29.07.04, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojec ILU, ILU JESZCZE MUSI ZGINĄĆ.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:51 ..aby zaspokoić chore ,wielkomocarstwowe ambicje p.prezydenta,premiera i paru innych,którzy w dzieciństwie mieli za mało ołowianych żołnierzyków do zabawy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ muszą ginąć? IP: *.top.net.pl 29.07.04, 13:50 Jeśli żołnierz strzeli pierwszy niż przeciwnik, to nie zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszlo Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.chello.pl 29.07.04, 10:58 Może nasi jeszcze żyjący powstańcy Warszawscy pomogą skuteczniej okupować Irak w końcu znają mnóstwo numerórów przed którymi mogą chociażby ostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS Taka operacja militarna pociaga za sobą nieuniknio IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 10:58 ne straty w ludziach.. mozemy sie cieszyc ze jest ich tylko 11 po naszej stronie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Taka operacja militarna pociaga za sobą nieun IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:02 Gość portalu: ZEUS napisał(a): > ne straty w ludziach.. Dlatego nie nalezy wszczynac taki operacji militarnych bez powodu, jak stalo sie w Iraku, gdyz to zwykla zbrodnia a zbrodniarzom nalezy sie smierc. A juz zaczete operacje nalezy natychmiast przerwac, wycofac bandytow bez pieprzenia, ze w Iraku nastanie wojna domwoa, a narod iracki przeprosic. > mozemy sie cieszyc ze jest ich tylko 11 po naszej stronie.. Jak widac, stanowczo za malo, zeby buszmeni zmadrzeli, ale jeszcze ich rozumu naucza, moga byc pewni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista A CO TYLKO MAJĄ GINĄĆ AMERYKANIE I ANGLICY IP: *.radioalfa.com.pl / *.crowley.pl 29.07.04, 11:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS A masz cos przeciwko temu???? IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 14:41 ja zupełnie nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Polski żołnierz zginął i trzech rannych w Ira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reakcja Zginął paskudny najemnik, nie polski żołnierz! IP: *.ip-pluggen.com 29.07.04, 11:02 Tylko jeden? To zdecydowanie za malo! Mam nadzieje ze paskudni polscy najemnicy poczuja co to znaczy napadac na niezalezny kraj zeby wykrasc rope, pod pretekstem broni masowego razenia, tracac swoich okupantow codziennie. Polacy to fundamentalistycznie-katoliccy nacjonalisci, oportunisci, i pacholy USA, ktorzy zamiast posprzatac w swoim bagnie w domu, wybrali sie na wyprawe krzyzowa z zaklamanym cowboy'em Bushem, i tez musza za to zaplacic. Jestem za postawieniem polski przed trybunałem w Hadze, skazaniem polskich obywateli za nieuzasadniowy napad na inne panstwo i przyczynianie sie do nielegalnej okupacji. Religia i nacjonalizm to bron masowego razenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Zginął paskudny najemnik, nie polski żołnierz IP: *.if.uj.edu.pl 29.07.04, 11:11 Piszac "Polska" mala litera sam pozbawiles sie prawa wystepowania na tym forum, wszawy kretynie. Zycze ci smierci z rak twoich przyjaciol terrorystow, ktorym jest wszystko jedno, do kogo strzelaja: ostatnio zabili dyrektora szpitala, bo "kolaborowal" nie dajac umrzec ludziom. Kiedy Polacy i inni wycofaja sie z Iraku, nadal beda zabijac, bo nic innego nie umieja. chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reakcja Re: Zginął paskudny najemnik, nie polski żołnierz IP: *.ip-pluggen.com 29.07.04, 11:19 Kretynem to jestes TY, myslac ze jest to wojna przeciw terroryzmowi! polska nie zasluguje na najmniejszy szacunek, ani polscy najemnicy w Iraku. Gdyby USA i polacy nie napadli na Irak w pierwszym rzedzie, to na pewno nie zginelo by tyle ludzi. Nawet pierd****y Saddam nie nadazal zabijac tylu irakijczykow co yankesi i ich pacholki, polacy! To nie moja wojna, tylko twoja! Religia i nacjonalizm to bron masowego razenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Jakis ty "chris" z PL-adresem??? IP: 195.28.224.* 29.07.04, 12:32 Nie obrazaj ludzi mendo (z UJotu?). Z nadmiaru wolnego czasu i dla "zabawy" mam ochote cie "ujawnic". A wtedy reka, noga ... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka13 o, ścierwo z ciebie wyjątkowe 29.07.04, 11:36 pewnie broni nie widziałes na oczy lub ukradkiem z okna strzelałeś w koty na sąsiednim podwórku, a czym jest wojna, żołnierska godność i obowiązek. Zginał polski żołnierz, głupku, pełniąc służbę również w interesie naszego kraju czy ci sie to podoba czu nie, więc nie obrażaj tych ludzi, bo ktoś cie znajdzie - i może po prostu odda w łapy terrorystów. Zwłaszcza, że z twojej wypowiedzi wynika jasno, że nie masz pojęcia tak naprawde o czym piszesz a jesteś tylko przesycony lewackim rzekomum pacyfizmem. Przed 2 wojna Europa była pałna takich miłośników pokoju - jak sie to skończyło , wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reakcja Re: o, ścierwo z ciebie wyjątkowe IP: *.ip-pluggen.com 30.07.04, 00:42 > ...nie obrażaj tych ludzi, bo ktoś cie znajdzie - i może po prostu odda w łapy terrorystów. Hahahahahahaha! Powodzenia w szukaniu, zlapaniu i oddaniu! Nacjonalizm i religia to bron masowego razenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reakcja 2 Re: Zginął paskudny najemnik, nie polski żołnierz IP: 195.28.224.* 29.07.04, 12:24 Masz racje! Tez tak uwazam i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrphs Na miejscu Irakijczykow zastanowilbym sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:18 pod czyim buciorem chcialbym spedzic swoje zycie. Mamy co najmniej trzy mozliwosci: 1. Niezlosliwe i dajace szanse na stabilnosc i prosperity oddzialywanie USA i EU 2. Zlosliwe Rosja, EU i USA = nieustanny konflikt i zamieszanie 3. Zlosliwe Chiny, Rosja, EU i USA = nieustanny konflikt i zamieszanie Nie ma mowy zeby Irak czy tez Bliski Wschod uniknal ktorejs z wyzej wymienionych kombinacji lub jakiejs podobnej z racji posiadania ropy bez ktorej cala nasza zasrana cywilizacja stanelaby w miejscu. Jest to bogactwo ale rowniez przeklenstwo Bliskiego Wschodu i panstwa tamtego regionu powinny sobie uswiadomic, iz musza znalezc jakas formule na to jak uczynic z ich ropy bardziej bogactwo niz przeklenstwo. Mysle, ze szybciej znajda dobra formule z USA wespol z EU (lecz nie oddzielnie) niz z jakimkolwiek innym panstwem lub ich grupa. Myslenie, jakiego uzywa wiekszosc forumowiczow jest dosc anachroniczne. Proponuje lekture Koranu celem zwarcia innych polaczen neuronowych. Sura XLVII Muhammad mowi "Ci, ktorzy nie wierza i ktorzy odsuneli sie od drogi Pana - On udaremni ich uczynki. A ci, ktorzy wierza i ktorzy pelnia dobre dziela, i ktorzy wierza w to, co zostalo objawione Muhammadowi-a to jest prawda od ich Pana - to On zgladzi ich zle dzialania i udoskonali ich ducha. Tak jest dlatego, ze ci, ktorzy nie wierza, postepuja za klamstwem; natomiast ci, ktorzy wierza, postepuja za prawda od ich Pana. W ten sposob Bog przytacza ludziom przyklady. KIEDY WIEC SPOTKACIE TYCH, KTORZY NIE WIERZA, TO UDERZCIE ICH MIECZEM PO SZYI; A KIEDY CALKIEM ROZBIJECIE, TO MOCNO ZACISNIJCIE NA NICH PETA. A POTEM ALBO ICH ULASKAWCIE, ALBO ZADAJCIE OKUPU...." i tak dalej na podobna nute. Tekstow tego typu w Koranie jest cale mrowie. Wlasciwie caly Koran w wielu aspektach jest podobny do niektorych przemowien Hitlera lub Goebelsa przez wzglad na saczaca sie z niego nienawisc. Zwariowane panstwa UE pozwalaja islamowi na ekspansje i jest to wielki blad. Wy zwykli ludzie tez powinniscie to zrozumiec i wtracic sie tam gdzie trzeba zanim otworza sie wam oczy i zobaczycie, ze wasi islamscy "bracia" to w istocie piata kolumna. Tych ktorym lektura Koranu nie otworzy oczu na wojujacy Islam polecam udac sie do swiatyn wyznawcow tej religii i dobrze wsluchac sie w to co sie tam mowi. Nie ma w nauczaniach imamow wiele pacyfizmu. Islam stal sie obecnie jednym z najwiekszych zagrozen ludzkosci tym bardziej, ze wykorzystuje sie go do gry politycznej o surowce energetyczne. W tle wojny w Iraku stoja Chiny, ktore sprytnie wykorzystuja sparalizowanie panstw EU (w szczegolnosci Francji i Niemiec ) naplywowa ludnoscia o wyznaniu islamskim do wbicia klina miedzy EU i USA i pozyskania wplywow na Bliskim Wschodzie. Jak myslicie kto dostarcza technologie rakietowa Iranowi? A kto kladl swiatlowody nie wysylajace promieniowania elektromagnetycznego wykrywalnego przez U.S. surveillance planes w Iraku Saddama. Chiny. Francja i Niemcy chcialy za portki i zabawki elektroniczne i kilka kontraktow na budowe pociagow magnetycznych i fabryk samochodow wprowadzic Chiny na Bliski Wschod. Banda sprzedawczykow jakimi sa Chirac i Schroder musi odejsc a Europa powinna trzymac sztame z USA. Droga konfliktu proponowana szczegolnie przez Chiraca bedzie szkodliwa nie tylko dla USA ale tez dla Europy, ktora wcale nie jest tak stabilnym kontynentem za jaki uchodzi ( patrz Jugoslawia ). Rosja nie jest wcale zainteresowana silna EU z wielu wzgledow. Co bedzie jesli Stany odwroca sie od Europy w slusznej zreszta obawie przed jej agresywnymi poczynaniami wobec USA i z popierania polityki integracji w Europie przejda do dzialan raczej nastawionych na dezintegracje. Mysle, ze dobre stosunki z USA sa gwarantem pokoju na swiecie a kiedy trzeba przylozyc w imie sprawy takiej jak zasoby ropy naftowej i rozwalenie islamu to EU nie powinna sie ani chwili zastanawiac i zrobic wspolna akcje ze Stanami, Japonia, Australia i moze kilkoma innymi rozumnymi tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Znowu jakaś polskojęzyczna ofiara kosmitów IP: 195.205.63.* 29.07.04, 13:31 Pewnie wykorzystywali cię seksualnie w swoim statku? Zastanawiam się, skąd się tacy głupole biorą. A może oni was tam klonują, co by tłumaczyło te tabuny na forum Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka13 Wycofac wojsko z wojny ! Przecież tam strzelają!!! 29.07.04, 11:02 WSZYSTKIE PACYFISTYCZNE ŁOSIE ZAPOMINAJĄ O JEDNYM - CI LUDZI POJECHALI DOBROWOLNIE PEŁNIC SŁUZBE WOJSKOWĄ W BOJOWYVCH WARUNKACH, GDZIE MOŻNA ZGINĄĆ - I KAŻDY ZOŁNIERZ MA TAKIE RYZYKO WKALKULOWANE. NA WOJNIE SIĘ STRZELA I ZABIJA - TEGO NIE DA SIE UNIKNĄĆ W 100%. ALE CZEMU NIE WYCOFAJMY NASZYCH I AMERYKANIE TEZ WYJDĄ. A ARABUSY I KURDOWIE NIECH SIE WYBIJĄ NICZYMW AFGANISTANIE. W KOŃCU NIE NASZA SPRAWA ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wycofac wojsko z wojny ! Przecież tam strzela IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 11:08 nawrotka13 napisał: > ALE CZEMU NIE WYCOFAJMY NASZYCH I AMERYKANIE TEZ WYJDĄ. A ARABUSY I KURDOWIE > NIECH SIE WYBIJĄ NICZYMW AFGANISTANIE. W KOŃCU NIE NASZA SPRAWA ... Ano nie wasza. I wcale nie musza sie wybic, nie wybili sie za Saddama, czemu mieliby zrobic to teraz. Wyniosa sie okupanci, wyniosa sie i terrorysci z Iraku, pociagna w inne miejsca, gdzie mozna dopasc Amerykanow i reszte tzw. koalicji, aby sie slodko zemscic, byc moze juz wkrotce zjawia sie i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamino Re: Wycofac wojsko z wojny ! Przecież tam strzela IP: *.MAN.atcom.net.pl 29.07.04, 12:04 cóż, odpowiedź łatwa. To Saddam miał patent na masowe mordy, a kto mu podskoczył ginał wraz z całą rodzina i znajomymi. Ot, taka profilaktyka bliskowschodnia. Dzisiaj nie ma Saddama, więc próbują tego samego wierząc , że to jedyna metoda. Gdyby sie z tym ograniczali do własnego podwórka - to OK. Może i gdzie indziej tez można kupić ropę, ale zamachy na całym swiecie pokazują wyraźnie, że ten sposób na przejmowanie władzy jest nie do zaakceptowania przez cywilizowany swiat. Chyba, że ci odpowiada bycie wysadzonym w powietrze w imię Allaha wraz z setką innych przypadkowych ofiar. A wynieśc to sie nie wyniosą sami juz ot o zadba Osama i Iran Odpowiedz Link Zgłoś