Dodaj do ulubionych

Obama wlaczyl wsteczny?

07.09.13, 18:32
O ile w tym tekscie (Obama hints he may abandon Syria strike) pisze sie prawda ,to odpowiedz na pytanie,zawarte w tytule,jest twierdzaca.
“I’m not itching for military action… and if there are good ideas that are worth pursuing, then I’m going to be open to them,”

A jeszcze przed G20 i spotkaniu z Putinym mowil co innego .

p.s. Nie moge znalezc podtwierdzenia tego,co zacytowal " Daily Caller ".Wszystkie inne wydania ,za zrodlo, podaja wlasnie ten portal.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 18:48
      igor-z-uk napisał(a):
      > A jeszcze przed G20 i spotkaniu z Putinym mowil co innego .
      ------------------
      Obama nie miał czasu dla Putina.
      Jadnak czas znalazł.
    • eva15 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 18:53
      Nie wiem, jakoś od wczoraj mi się wydaje, że rosną szanse na to, że Obama jednak nie zaatakuje Syrii. Pobyt u Putina działa dobrze na pokojowe podejście do sprawy:-)))

Jeśli Kongres się nie zgodzi, to Obama może powiedzieć, że szanuje wolę przedstawicieli ludu. GB atakować nie chce, EU nie chce, a z taką potęgą u boku jak Francja... ech, lepiej nie mówić...
      • wojciech.2345 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 18:57
        eva15 napisała:
        > Pobyt u Putina działa dobrze na pokojowe podejście do sprawy:-)))
        ---------------------
        No Rosja zawsze walczyła o pokój.
        Pamiętam to od kołyski.
      • igor_uk Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 18:59
        Tez zaczynam miec takie wrazenie. napiecie jak by troche spadlo.I Departament Stanu zaczal cos gadac o tym,ze widzi szanse w tym,zeby znalezc z Rosja wspolne stanowisko.

Гocдепaртaмент: США yверены, чтo дocтигнyт coглacия c Рoccией пo cирийcкoмy вoпрocy

p.s. Dzis jeden moj znajomy Portugalczyk,ktory zawsze mnie draznil takimi slowami :
        Putin niet,niet,niet.
        Dzis calkiem serio przywital sie ze mna slowami : Putin da,da,da.
        A pozniej z duza powaga mowil o tym,ze tylko Putin chroni swiat przed III WS .Przesadzil,oczywiscie,ale cos w jego slowach bylo na rzeczy.
        • eva15 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 19:04
          Już pisałam, bodaj do Romrusa:
          lata pracy i mnóstwo kasy poświęconej na Zachodzie na czarną antyputinowską propagandę idą na marne. Tak jak Twój Portugalczyk reaguje w Niemczech gros forumowiczów i czytelników prasy. Zdecydowana większość uważa, że Putin jest ostatnim gwarantem pokoju wobec szaleńców i jedynym politykiem, który broni prawa międzynarodowego.
          • pimpus18 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 19:30
            Wiedza nie jest dziś problemem, tylko potem co z nią zrobić.

Chociaż i tak w FAZ tego na pewno nie wyczytałaś.
        • wojciech.2345 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 19:05
          igor_uk napisał:
          > p.s. Dzis jeden moj znajomy Portugalczyk,ktory zawsze mnie draznil takimi slowa
          > mi :
          > Putin niet,niet,niet.
          > Dzis calkiem serio przywital sie ze mna slowami : Putin da,da,da.
          ------------------
          Portugalczyk w Magadanie?
          Dziwne.
          • pimpus18 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 19:27
            Ciemniak z Pomrocznej?

Normalne.
    • wojciech.2345 W połowie 2015 r. ruszy produkcja opla astry V 07.09.13, 19:15
      Obecnie gliwicka fabryka zatrudnia ok. 3 tys. osób. Jej roczne zdolności produkcyjne to 207 tys. samochodów. W 2011 r., przed kryzysem na rynku motoryzacyjnym, roczna produkcja zbliżyła się do 174 tys. aut.

Dyrektor ocenił, że przyszły rok zapowiada się dla fabryki lepiej niż obecny, stąd spodziewane zwiększenie produkcji.
      • pimpus18 Re: W połowie 2015 r. ruszy produkcja opla astry 07.09.13, 19:26
        Panie W. w kapitaliźmie - odwrotnie niż za komuny - nie jest problemem coś wyprodukować, tylko potem to coś komuś z progresywnym zyskiem wcisnąć.

Pana rozwój kiedyś stanął.
        • igor_uk Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 19:33
          Zauwazylem,ze jak tylko zakladam watek o Zydach ,on jego nie probuje rozwalic.Z tego wnioskuje,ze bardziej ode mnie i Rosji,wojtus nie lubi Zydow.
          • pimpus18 Re: Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 20:00
            Bywszy za to jest na straży.

Z tego co rozumiem, ciągle się mu coś nie podoba.
            • igor_uk Re: Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 20:05
              bywszy,to inna bajka.on rzuca sie na kazdego,kto jest madrzejszy od niego.
              Juz zjechal Ciebie,Pimpus? Jak tak,to znaczy dostales zaszczytu :-)
              • pimpus18 Re: Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 21:06
                Ha, ha, zjechał ale jeszcze nie jak burą sukę.

Nie wiem o co mu chodzi. Ciągle coś mu się nie podoba, ale nie pisze co.
                • igor_uk Re: Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 21:09
                  A co,oczekujesz na to,ze on Tobie odpisze,ze nie lubi,jak ktos jest madrzejszy od niego?

p.s. Gratuluje,zostales doceniony.Ale musisz bardziej postarac sie,zeby zjechal Cie ,jak bura suke :-)
                  • pimpus18 Re: Wojtus jest najwiekszym antysemitom na forum. 07.09.13, 21:24
                    Będę się starał. Robię co mogę.
    • pimpus18 Re: Obama wlaczyl wsteczny? 07.09.13, 19:23
      No, jeśli NYT na takie coś sobie pozwala - w Pomrocznej nie do pomyślenia - to wątpliwości są coraz bardziej uzasadnione - jak kiedyś w Wietnamie.

3.bp.blogspot.com/-pBrFbu4D-mY/UikOkTprsAI/AAAAAAAAUzo/4BEFbmWYdUE/s400/NewYorkTimes130905.JPG
      www.nytimes.com/2013/09/05/world/middleeast/brutality-of-syrian-rebels-pose-dilemma-in-west.html?pagewanted=all
      • eva15 Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:27
        Jeszcze na koniec Obama uzna, że to jednak rebelianci użyli broni chemicznej. A Putin powie głośno czyjej produkcji!
        To by dopiero było!
        • igor_uk Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:31
          Czemu nie?Trzeba tylko "wykluczyc Zydow na zawsze" :-)
          • eva15 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:39
            To się nawet Franklinowi nie udało...
        • pimpus18 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:32
          Ty naprawdą sądzisz, że on jest taki głupi, że tego jeszcze nie wie?
          • igor_uk Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:34
            On o tym na pewno wie,ale sil jemu brak.
          • eva15 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:35
            ??? Kto nie wie? O czym piszesz?
            • igor_uk Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:38
              Ewa,sadze ze slowa Pimpusa dotyczyli mojego postu,w ktorym "zacytowalem" cos z proroctwa Franklina.
            • pimpus18 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:54
              Obama, oczywiście.

To jest tak żałosna gra.

To może w ten sposób ktoś mu to wytłumaczy:

www.youtube.com/watch?v=8x_vusWz33c
              • eva15 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 19:59
                Ależ on dobrze wie, kto użył i czyjej broni chemicznej.

Oglądałam to video - dibre!
                • pimpus18 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 20:08
                  Ale czasów dożyliśmy - propaganda jak za komuny ponad 50 lat temu!

Słyszałaś Żyrinowskiego? Jeśli te bandziory mogą robić tak tanim kosztem taką zadymę, to nie za górami pomysły, żeby ich tak samo wykorzystać w Rosji.

• igor_uk Zydzi zaczynaja miec obawe. 07.09.13, 20:10

Dosc rozsadny tekst rosyjsko-jezycznego Zyda z Izraela

evreimir.com/86610/130905_petrovetz_voyna/
                    • pimpus18 Re: Zydzi zaczynaja miec obawe. 07.09.13, 20:27
                      Tak Igor, ciekawy.

Ale Jewreje z USA dawno innych Jewreji zdradzili - np. w czasie holokaustu.

Dla Iranu jankesi nie zostawili innego wyboru - jeśli chcą mieć spokój, a nie rzeźnie jak w Syri czy Libii, to nie mają żadnego wyboru i coraz szybciej będą budować bombę.

Dla tych, którzy chcą kierować światem, cierpienia nawet zwykłych Żydów nie wpłyną na ich strategiczne decyzje - przecież to wszystko jest ze zdrowego punku widzenie bez sensu.
                  • eva15 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 20:14
                    To prawda- co do propagandy system uczy się od najlepszych,

Nie słyszałam, co Zirik powiedział.
                      • eva15 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 20:30
                        Ha, ha, Zirik jest niezawodny. Najlepssza była końcówka o Ukrainie:-)
                        • wojciech.2345 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 20:52
                          eva15 napisała:
                          > Ha, ha, Zirik jest niezawodny. Najlepssza była końcówka o Ukrainie:-)
                          ----------------
                          No jest niesamowity.
                          Chce stolicę Rosji przenieść do Magadanu.

Wizjoner.
                      • pimpus18 Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 21:03
                        Igor, może Ty znajdziesz, on tam w Moskwie coś mówił na wiedu przedwyborczym kilka dni tamu, chyba jeszcze przed G20 w Pitrze.
                        • igor_uk Re: Obama z Putinem ramię w ramię 07.09.13, 21:04
                          A co konkretnie on mowil?
                            • pimpus18 Re: A moze za to? 07.09.13, 21:23
                              No nie, Igor, nie całkiem tu to mówił.

Ja myślałem, że przy innej okazji powróci do tego tematu - ludzie zwykle się powtarzają, tym bardziej ciekawe idee - ale nie znalazłem.

On jest takim dość spontanicznym człowiekiem i dyskutanci mają wyraźny wpływ na to, co mówi, a tu tych dwoje chciało go raczej wpuścić w krzaki.

Wydało mi się to wtedy bardzo ciekawe, pewnie jeszcze do tego wróci. Tych islamskich bandziorów lepiej nie spuszczać z oka.
    • wojciech.2345 Ukraina ogranicza zakup gazu z Rosji 07.09.13, 19:41
      Szef państwa podkreślił, że Ukraina kupuje już gaz na rynkach europejskich, a jego cena jest znacznie niższa od surowca nabywanego od Rosjan.

niezalezna.pl/45655-ukraina-ogranicza-zakup-gazu-z-rosji
      • 5magna Re: Ukraina ogranicza zakup gazu z Rosji 07.09.13, 19:57
        Dupny kartophel paleta sie tu jak smrod po gaciach....
      • pimpus18 Re: Ukraina ogranicza zakup gazu z Rosji 07.09.13, 19:57
        Wojciech, zacznij wreszcie myśleć i zmień gazetę.
    • wojciech.2345 Unia chwali Ukrainę 07.09.13, 20:01
      Unia Europejska docenia konsensus ukraińskich sił politycznych wokół przyjęcia w parlamencie ustaw koniecznych do podpisania umowy stowarzyszeniowej z UE - poinformował w piątek unijny ambasador w Kijowie Jan Tombiński.

Zdaniem dyplomaty 350 głosów poparcia dla aktów prawnych zbliżających Ukrainę do standardów panujących w UE "to najlepsza odpowiedź dla tych, którzy wątpili w polityczną wolę Ukrainy do okazania zauważalnych postępów w reformach".

www.rp.pl/artykul/11,1045703-Unia-chwali-Ukraine.html
      • pimpus18 Re: Unia chwali Ukrainę 07.09.13, 20:11
        Tylko jak na Ukrainie będą w tej Unii zarabiać pieniądze?

Bez pieniędzy te standardy nie będą cieszyć, a oni wyraźnie chcą ich poróżnić z Ruskimi.
        • wojciech.2345 Re: Unia chwali Ukrainę 07.09.13, 20:14
          pimpus18 napisał:
          > ... oni wyraźnie chcą ich poróżnić z Ruskimi.
          ----------------
          Ukraińcy nie chcą siermiężnej Rosji.
          To oczywiste jak tabliczka mnożenia.
          • pimpus18 Re: Unia chwali Ukrainę 07.09.13, 20:29
            Pan naprawdę stanął w rozwoju.

Wszyscy patrzą na Rosję tylko w Pomrocznej i jakieś tępaki na Ukrainie jakoś inaczej.
    • zlotamajka Obama wlaczyl wsteczny?nie wlaczyl 07.09.13, 20:41
      Imperium tak latwo sie nie poddaje. Mowie to od zawsze. Jesli teraz nie zbombarduja to pokaze to ich slabosc i kto ich bedzie sie bal? Wasale zaczna szukac lepszych dealow bo USA dobrych dealow juz nie oferuje. A co do kongresu to mozna zawsze zrobic jakas prowkacje i sie zgodzi. Walczyc rzeczywiscie nie beda musieli wiele bo wystarczy ze zaczna bombardowanie to Turcy wkrocza i zrobia reszte roboty. Zalatwi to trzy wroble jednym rzutem. Zdaje mi sie ze taki wlasnie jest plan. Ale jak na wojne wszystko moze sie zmienic.
      • igor_uk Majka. 07.09.13, 20:53
        Wszystkie ostatnie dzialania USA sa ciagiem porazek .Obama nie ma zadnej checi atakowac,sadze ze za nim stoja dosc powazne sily,ktore rowniez sprzeciwiaja sie ataku.
        Zobaczymy ktora opcja w Stanach zwyciezy.

p.s.Rozwalenie malutkich panstw nie dodaje prestizu Stanom,a tylko zmusza inne panstwa szukac obronce,lub konsolidowac swoi sily.
        • romad2447 Re: Igor 07.09.13, 21:51
          Obama przypomnial sobie,ze dostal pokojowa nagrode nobla i boi sie,
          ze bedzie musial ja zwrocic.
          • igor_uk romado. 07.09.13, 22:04
            Nie kpi z mojego przyjaciela :-)
            On rzeczywiscie ma przesrano.
        • ubiquitousghost88 Spoko, Igruszka. 07.09.13, 22:05

Obama sam syryjskiej "czerwonej linii" nie wymyślił.
          On ma do tego think tank, który otrzymał zadanie (nie od niego, a od cwaniaków) rozpracowania pretekstu wejścia USA do gry, tak aby z przedmieść Damaszku cwaniacy mogli się przyjrzeć lepiej Moskwie.
          Bo jak są w Moskwie, oczy mają na plecach i nic nie widzą.

• igor_uk ubludok. 07.09.13, 22:10
            I uwazasz,ze napisales cos ,czego nikt tu nie wie.
            Idz juz spac,moze rano cos oryginalnego cie do glowy przyjdzie.
            • ubiquitousghost88 Wybacz... 07.09.13, 22:22
              ...twój "wątek" tak sformułowałeś, jakby tu Obama miał coś do gadania.
              Jak przy.pier.dolą to po to, aby was sprawdzić, heroje, co potraficie.
              Czy Putinowi udało się rosyjski ego podnieść z kolan, czy to tylko martwa mowa.
              A co, jeżeli wciąż potraficie tylko tyle co w śp. Jugosławii?
    • zlotamajka Re: igor, 07.09.13, 21:53
      Igor, zgadzam sie z Toba ze sa dwie sily ktore pchaja Obame. W tej chwili jednak sila chcaca wojny wygrywa. Dlaczego bedzie przemawial do narodu we wtorek. Co powie im ze tak narobilem krzyku o "ratowanie dzieci" a teraz przyjme wole kongresu jak zaglosuje nie. Bardzo watpie.
      • igor_uk Re: igor, 07.09.13, 22:03
        A moze powie,ze da Syrii 45 dni na podpisanie konwencji o zakazie broni chemicznej?
        O tym w Kongresie wspomina sie dosc powaznie.
        To da mozliwosc wyjsc Stanom z "twarza".
        • igor_uk Majka,link dla Ciebie. 07.09.13, 22:08
          blogs.rollcall.com/wgdb/manchin-heitkamp-float-alternative-syria-resolution/
          • zlotamajka Re: Majka,link dla Ciebie. 07.09.13, 22:28
            Daj Boze by tak bylo. Niestety obawiam sie ze juz na to za pozno, obym sie mylila. Ashton reprezentujac EU stwierdzila ze uwierzyla "dowodom" ze Assad uzyl broni chemicznej. Czyli Kerry wlasnie zdoby EU ktore bylo przeciw.
            • igor_uk I ja za to,zeby Ty pomylila sie. 07.09.13, 22:41
              Jest szansa nadziei na to,ze tak i bedzie.
        • romad2447 Re: igor, 07.09.13, 22:22
          tu nie chodzi o "twarz",ale oto,zeby Lockeed-Martin,Northrop i inni mieli co robic, kapish?
          • igor_uk Re: igor, 07.09.13, 22:27
            Ja kapie,romadzie,ale po Tobie takich slow nie spodziewalem sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka