Dodaj do ulubionych

skaranie boskie z komsomolcami

15.09.13, 03:01
latwo ich poznac, nie chca wojny, panstwa policyjnego, broni nuklearnej, DPU, rozpusty, zwiazkow partnerskich, posluchow na internecie i w telefonach, Guantanamo, szerzenia demokratury dronami i bialym napalmem, dlugow panstwowych, chca przestrzegac konstytucje i prawo miedzynarodowe, chrzescijansjka cywilizacje, nie kochaja zcentralizowanej korporacji, star wars, pop corn, hollywood.
Cale szczescie ze na forum mamy bystrzakow, ktorych idealy sa przeciwne.
Obserwuj wątek
    • j-k belkot bez wiedzy o polityce. 15.09.13, 06:25
      sa jeszcze SOCJALDEMOKRACI

opowiadajacy sie za
      - rozdzialem kosciola od panstwa
      - wolnoscia seksualna
      - umiarkowanymi roznicami w dochodach
      - i umiarkowanym interwencjonizmem panstwowym
      (w tym takze wojennym)
      • misterpee Re:Jasia belkot nienaiwsci 15.09.13, 06:56
        co ja wyssal razem ze swoim doktoratem w szkole ubekow .
        • kaszebe12 Komsololec... 15.09.13, 08:28
          ...sprzeciwia sie globalnym manipulacjom jezykowym , semantycznym oszustwom , uzywaniu calego steku pojec nie majacych NIC wspolnego z ich prawdziwym sensem.
        • j-k gdy pobelkoczesz post-komuchu, to ci lzej ? 15.09.13, 21:09
          Tfu(j), jak zawsze Dr. J.K.

w 1981 przewodniczacy "S" w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
    • walter622 Re: skaranie boskie z komsomolcami 15.09.13, 12:48
      misterpee napisała:

> łatwo ich poznać,

W rzeczy samej - łatwo ich poznać, bowiem nie wpadają w wyjątkowo żałosną mitomanię, popisując się swoimi "herbami" (jankiel z "herbem" to chyba równie egzotyczne zjawisko jak
      eskimoski pigmej) i "dorobkiem naukowym". Na dodatek nie przejawiają rusofobskiej padaczki
      i nie wyzywają forumowych koleżanek od q@urew . No i przede wszystkim nie są "prawdziwymi Polakami", którzy jak wiadomo mają wyłączne prawo popisywania się na tym forum.

www.youtube.com/watch?v=_vwkVydFX68
      TURAN YAK !

• polski_francuz Drogi Walterze 15.09.13, 13:49
        jestes wrazliwy na nieprzyjazne ci wpisy. I odreagowujesz je ciagle brutalnie a to sygnaturka o Boy'u Zelenskim a to aluzjami osobistymi.

Piszesz po polsku ale ta nadwrazliwosc zdradza Rosjanina. Ale, jak dla mnie to jest OK, i Polacy i Rosjanie moga wpisywac sie na forum.

Chodzi o to jak sie wpisujesz. Nie mozna przez lata cale "mscic" sie za wpis. Nie mozna wypominac komus latami, ze jest obrzezany czy herbowy czy naukowiec.

Ludzie sa rowni. Sprobuj to sobie wbic do glowy.

I jeszcze jedno, wbij sobie do glowy, ze Polacy sa przekorni. 123 lata rosyjskiej brutalnej okupacji, morderstw i wywozow na Sybir nie oduczyly ich milosci Ojczyzny. I web-brygada ich na pewne tego nie oduczy.

Idz zatem do Twego oficera prwadzacego (lubata zgaduje) i powiedz by cie na inny front przeniesli. Tam zaimponujesz twoja zaciekloscia, pamietliwoscia, znajmosci miejsca urodzenia ostatniego genseka itp.

Pytanie gdzie? Moze front syryjski? Tam KGB i KSzB maja pole do popisu obecnie. Poducz sie cos o sarinie i o gazie musztardowym i bedziesz brylowal.

Serdecznie pozdrawiam

PF
        • kaszebe12 Re: Drogi Walterze 15.09.13, 18:10
          ...pozwol ,ze zgodze sie ze zdaniem autora apelu do milczacej wiekszosci sugerujac Tobie przeniesienie na "inny front".-Niech tym frontem bedzie , n.p., Trojkat Weimarski.-Jestem szczerze przekonany o tym , ze tam wlasnie znajdziemy milczaca wiekszosc. -Owo forum jest zamkniete , ale mniemam , ze jego tworca chetnie zgodzi sie na przyjecie kilku reprezentanow komsomolu. Jaka radoscia bedzie przyjecie przez czlowieka o tylu interesujacych twarzach...
        • joanna_on-line PFie! 15.09.13, 19:10
          polski_francuz napisał:

> jestes wrazliwy na nieprzyjazne ci wpisy. I odreagowujesz je ciagle brutalnie a
          > to sygnaturka o Boy'u Zelenskim a to aluzjami osobistymi.
          >
          > Piszesz po polsku ale ta nadwrazliwosc zdradza Rosjanina. (...)

> Ludzie sa rowni. Sprobuj to sobie wbic do glowy.

Oj PFie - czytać hadko! :(

z dedykacją dla Ciebie - Legenda z tradycji hinduizmu z "Bajek filozoficznych" M.Piquemala:

Dwaj chłopi wiedli spór o jabłka z pewnego drzewa. Bo chociaż drzewo należało do jednego z nich, to spadające jabłka toczyły się na łąkę drugiego…

Nie wiedzieli zatem, jak się podzielić.

Przechodził tamtędy bramin, o którym mówiono, że jest człowiekiem bardzo mądrym. Obydwaj chłopi pospieszyli do niego, wyjaśnili mu przyczynę sporu i błagali o rozstrzygnięcie.

- Pomóż nam, prosimy cię bardzo!

Bramin zadał następujące pytanie:

- Czy pragniecie podziału według wyroków ludzkich, czy bożych?

Obaj chłopi zakrzyknęli jednym głosem:

- Według wyroków bożych !

- A czy przysięgacie, że poddacie się temu wyrokowi?

-Przysięgamy!

Wtedy bramin ułożył po jednej stronie wielką stertę jabłek, po drugiej stronie umieścił tylko jeden owoc, prawie że nadgniły.

-Ta sterta jest dla ciebie, a ta dla ciebie – powiedział do chłopów nawet na nich nie patrząc.

Potem chwycił swój kij i poszedł własną drogą, nie mówiąc już ani słowa więcej.

I jeszcze komentarz autora:

Natura nie jest sprawiedliwa, ani niesprawiedliwa. Nie rozdziela niczego równo. Czasami daje wszystko jednemu człowiekowi (łatwe do życia środowisko, przyjazne otoczenie, piękno, zdrowie), a drugiemu nie daje nic. Inaczej jest ze sprawiedliwością ludzką, która próbuje – ustanawiając prawa – uczynić ludzi równymi sobie. Czy to się udaje?

i odp. ;)
          Nic na świecie nie zostało sprawiedliwiej rozdzielone niż rozum. Każdy uważa, że otrzymał wystarczającą ilość… ;))))

a o reszcie Twojego postu... chyba nawet nie będę mówić... szkoda, może to niesłuszne, ale mam wrażenie, że jak tu bywałam, to nie miałeś aż takiej... hmmm... wizji świata [tak to nazwijmy], ale może się mylę, może po prostu nie zauważyłam ;)

Pozdrowienia wszyscy światowcy! bez względu na stronę barykady :)
          • kaszebe12 Re: PFie! 15.09.13, 19:38
            Dziekujac serdecznie za pozdrowienia musze przyznac , ze kiedys gosc byl "do rzeczy".-Moze jakies problemy ? -Moze , po prostu , zle sie starzeje ?
          • walter622 Witaj Joanno ! 15.09.13, 20:07
            Czy warto na to to zwracać uwagę ???

W charakterze powitania - Gul Baagh (Ogród Kwiatów).

www.youtube.com/watch?v=6MFzeV2I_60
            • igor_uk Ech,Joanna. 15.09.13, 20:27
              Kiedys, piszac na forum, czulem nad soba Twoja reke :-) Teraz jej ciezar nie odczuwam.
              Czemu tak rzadko zjawiasz sie?
              • joanna_on-line Re: Ech,Joanna. 15.09.13, 21:35
                igor_uk napisał:

> Kiedys, piszac na forum, czulem nad soba Twoja reke :-) Teraz jej ciezar nie odczuwam.
                > Czemu tak rzadko zjawiasz sie?

Dobre pytanie Igorku - może dlatego, aby nie przestać Cię lubić? :P

PS. czy ja się nadaję na anioła stróża, o cerberze nie wspominając???!
                ------------------------------------------------------------------
                Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. by Albert Einstein
                ehhh... es stimmt, leider :(
                • igor_uk Re: Ech,Joanna. 15.09.13, 21:44
                  Joanna,powiedz,jak mam reagowac na wpisy,pelne nienawisci do rosyjskiego Narodu?
                  Jak mam reagowac na wpisy czlowieka,ktory wszystkich obraza i przy tym czestuje wszystkich koszerem?
                  jak mam reagowac na wpisy czlowieka,ktory postanowil kazdy moj watek przerobiac na smietnik?
                  Wiem,ze najlepiej bylo by nie reagowac calkowicie.Ale z kim,w takim razie,prowadzic dyskusje?
                  Przeciez ciezko dyskutowac z ludzmi,z ktorymi mam podobne poglady.
                  Na KwS bylo prosciej,Tam nie bylo podzialu na zlych ruskow i dobrych reszte.Tam byl podzial na ludzi ,ktore wierza w prawde i na takich,ktorym ta prawda nie pasuje.

p.s. Nie oczekuje na odpowiedz,licze tylk na to,ze sprobujesz mnie zrozumiec.

Pozdrow synka :-)
                  • joanna_on-line Re: Ech,Joanna. 29.09.13, 01:09
                    igor_uk napisał:

> Joanna,powiedz,jak mam reagowac na wpisy,pelne nienawisci do rosyjskiego Narodu?
                    > Jak mam reagowac na wpisy czlowieka,ktory wszystkich obraza i przy tym czestuje wszystkich koszerem?
                    > jak mam reagowac na wpisy czlowieka,ktory postanowil kazdy moj watek przerobiac na smietnik?
                    > Wiem,ze najlepiej bylo by nie reagowac calkowicie.Ale z kim,w takim razie,prowadzic dyskusje?
                    > Przeciez ciezko dyskutowac z ludzmi,z ktorymi mam podobne poglady.
                    > Na KwS bylo prosciej,Tam nie bylo podzialu na zlych ruskow i dobrych reszte.Tam byl podzial na ludzi ,ktore wierza w prawde i na takich,ktorym ta prawda nie pasuje.
                    >
                    > p.s. Nie oczekuje na odpowiedz,licze tylk na to,ze sprobujesz mnie zrozumiec.
                    >
                    > Pozdrow synka :-)

Napisałeś, że nie oczekujesz odpowiedzi... no i tak sobie zakodowałam, a potem nie miałam czasu, jednak chcę Ci odpowiedzieć...
                    Ja Ciebie rozumiem, do pewnego stopnia, tylko poznałam Cię jako człowieka, który nie dawał się prowokować, chociaż i na KwS bywały różne sytuacje i tam także wypominano Ci pochodzenie itd. itp. - pamiętasz tekst, jaki posłałeś w odpowiedzi na takie zaczepki? miałam go nawet przez czas jakiś w swojej sygnaturce. Bardzo mi się podobała Twoja postawa... a tutaj, na fs... no cóż, moje zdanie chyba znasz - nie tylko dałeś się sprowokować, ale poszedłeś krok dalej i zacząłeś prowokować tych "wrogów"...

Powiedz mi, co osiągnąłeś? czy osoby/nicki, które nienawidziły Rosji itd. zmieniły swoje uczucia wobec Twojej ojczyzny? Dokąd ta droga prowadzi? Wyobraź sobie taką sytuację - dzisiaj [no może nie dzisiaj, nie czytam już zbyt pilnie fs, ale powiedzmy jakiś czas temu...] ktoś nowy wchodzi na forum, czyta Twoje posty skierowane do "wrogów" i... jak sądzisz jakiego Rosjanina ujrzy? Jesteś pewien, że o to Ci chodzi? Jeśli tak... no cóż - Twój wybór.

No ok, myślę, że wystarczy tej prywaty na forum ;)

Chociaż nie - jeszcze słówko - syn Ciebie również pozdrawia i... powiem Ci w zaufaniu, że jego do siebie jako Rosjanina, przekonałeś, nie tylko Ty - inni Rosjanie na forach, na których on bywa, również. Wyobraź sobie, że sam szukając liceum wybierał takie, w którym będzie mógł uczyć się j. rosyjskiego, co wcale nie jest takie proste dzisiaj u nas [i uczy się :)].
                    • misterpee Re: Ech,Joanna. 29.09.13, 01:37
                      podpisuje sie oboma rekami pod twoim komentarzem.
            • joanna_on-line Re: Witaj Walterze! 15.09.13, 21:26
              walter622 napisał:

> Czy warto na to to zwracać uwagę ???

gdybyś napisał: "na niego" to pewnie bym odpowiedziała... ehhh... się porobiło ;/

a za powitanie dziękuję - fajne :)

w rewanżu - rozpaczliwie smutne, ale piękne:
              www.youtube.com/watch?v=ZaXFSnveB98
              • walter622 Ladino ! 15.09.13, 21:57
                joanna_on-line napisała:

> w rewanżu - rozpaczliwie smutne, ale piękne:

W rzeczy samej - piękne.
                Uwielbiam ladino - w tym jest Twój wkład - swego czasu zamieściłaś piosenkę w wykonaniu Alaoui, czym na nią zwróciłaś moją uwagę, za co jestem bezgranicznie wdzięczny.
                www.youtube.com/watch?v=0OXFY86S8Dk
                No i perełki, które mogę słuchać bez końca.
                www.youtube.com/watch?v=DQMAxG9T64g
                Dość ciekawe wykonanie (odbiegające od oryginału), zapisane na koncercie w ... Polsce.
                www.youtube.com/watch?v=rNYhTbfx04Q
                No i coś niesamowitego:
                www.youtube.com/watch?v=QYOrUEbhnIw
                Cała płyta :
                www.youtube.com/watch?v=tgoBdXqgSVk

Pozdr.
                • joanna_on-line Re: Ladino ! 15.09.13, 22:43
                  walter622 napisał:
                  > Uwielbiam ladino - w tym jest Twój wkład - swego czasu zamieściłaś piosenkę w wykonaniu Alaoui, czym na nią zwróciłaś moją uwagę, za co jestem bezgranicznie wdzięczny.

Cieszę się ogromnie - mnie też ktoś kiedyś pokazał Alaoui [także na forum, tylko innym ;)], czym zapoczątkował i moją fascynację tymi rytmami :)

Dzięki za ucztę dla ducha - piękna muza, ta bardziej w Twoich klimatach także... a ja wróciłam ostatnio do Loreeny McKennitt - pewnie znasz? a może nie...

www.youtube.com/watch?v=5lMbVzFtvM8&list=PLD4DAC3FDC7BC04CD
                  • walter622 Re: Ladino ! 15.09.13, 23:44
                    joanna_on-line napisała:
                    > a może nie...

Niestety nie znam. Faktycznie pięknie śpiewa i wykonanie perfekcyjne. Ale jest małe "ale" - tam nie czuję "Kaukazu" (a takowy, w pewnym sensie mam na co dzień - część rodziny stamtąd pochodzi) .
                    Pozostaję więc przy Ladino
                    www.youtube.com/watch?v=CvhyfNhEzmI
                    i dialekcie zaza. Aslan jest największym wykonawcą pieśni w tym języku.
                    www.youtube.com/watch?v=NRy3iuOoAZM
                    i Türk. Pieśń o Ojczyźnie
                    www.youtube.com/watch?v=ld0ZK7p-EOk
                    TURAN YAK !
                    • joanna_on-line Re: Ladino ! 16.09.13, 02:10
                      walter622 napisał:
                      > Niestety nie znam. Faktycznie pięknie śpiewa i wykonanie perfekcyjne. Ale jest małe "ale" - tam nie czuję "Kaukazu" (a takowy, w pewnym sensie mam na co dzień - część rodziny stamtąd pochodzi) .

Och bo to przypadek, że zalinkowałam akurat ten utwór - Loreena jest Kanadyjką, z pochodzenia pół Szkotką, pół Irlandką, z Kaukazem z tego, co wiem, nie ma wiele wspólnego...

a może ta - całkiem w innym stylu:
                      www.youtube.com/watch?v=JsNJuhBfbPg&list=PLD4DAC3FDC7BC04CD
                      • walter622 Kaukaz/Osetia ! 17.09.13, 11:55
                        joanna_on-line napisała:
                        > Och bo to przypadek,

Za to wyjątkowo sympatyczny - ta uwaga o Kaukazie w niczym nie zmienia mojego uznania dla jej wykonania - faktycznie to dla mnie nowe odkrycie (Night Ride.. jest piękne).

Jakoś natychmiast przyszła na myśl Pontes , znana z fenomenalnego wykonania Canção do Mar (po wykonaniu Rodrigues to było dość ryzykowne przedsięwzięcie).
                        www.youtube.com/watch?v=UCyEHhPJSlo
                        Równie fantastyczne wykonanie Medo.
                        www.youtube.com/watch?v=KgNfplJUNHw
                        Natomiast powracając do kaukaskich klimatów - taki miły uliczny obrazek (Osetia).
                        www.youtube.com/watch?v=aIdqbc_KCQ8
              • walter622 Zaza - 15.09.13, 22:04
                joanna_on-line napisała:
                > w rewanżu

No i powracając do mnie bliższych klimatów - piosenka w dialekcie zaza.

www.youtube.com/watch?v=9jqGitsJU9Q
          • 1blueelvic Doprawdy wyjatkowe ... 15.09.13, 20:15
            Nalezy tylko domniemac, ze wszystko to, co mialas do powiedzenia, przesialas przez trzy sita.
            • joanna_on-line Re: Doprawdy wyjatkowe ... 15.09.13, 21:28
              1blueelvic napisał(a):

> Nalezy tylko domniemac, ze wszystko to, co mialas do powiedzenia, przesialas przez trzy sita.

Nie - użyłam tylko jednego - pozostałe nie były mi potrzebne ;)

PS. chyba nie muszę mówić którego ;p
              • 1blueelvic Hmmm ... 16.09.13, 01:16
                Nie - użyłam tylko jednego - pozostałe nie były mi potrzebne

To nie jest odpowiedz godna Nauczyciela.

Phil Bosmans powiedzialby, ze dobry czlowiek wedruje poprzez mroki naszego zaklamanego swiata i na swojej drodze zapala zgaszone gwiazdy.

To wszystko.
                • joanna_on-line Re: Hmmm ... 16.09.13, 02:05
                  1blueelvic napisał(a):

> Nie - użyłam tylko jednego - pozostałe nie były mi potrzebne
                  >
                  >
                  > To nie jest odpowiedz godna Nauczyciela.

którego? jeśli masz na myśli Sokratesa, to faktycznie nie w jego stylu ;), ale ja zupełnie nie aspiruję - poza tym... mam znacznie większe poczucie odpowiedzialności od owego uczonego męża [tak, tak mówię o jego niedożywionych dzieciach, trójce bodajże ;)]
                  >
                  Phil Bosmans powiedzialby, ze dobry czlowiek wedruje poprzez mroki naszego zaklamanego swiata i na swojej drodze zapala zgaszone gwiazdy.

To wszystko.

Ludzie są dob­rzy i źli, od­ważni i tchórzli­wi, szlachet­ni i god­ni po­gar­dy. [...] naj­częściej wszys­tkie te cechy na­raz goszczą w jed­nym tyl­ko człowieku. I do­piero wówczas jest on całością. Całością za­razem silną i słabą, godną sza­cun­ku i godną współczu­cia. Ta­ki właśnie jest człowiek. Wiel­ki i mały jednocześnie. (D. Terakowska)

------------------------------------------------------------------
                  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. by Albert Einstein
                  ehhh... es stimmt, leider :(
                  • 1blueelvic Odpowiedzialnosc? 16.09.13, 03:25
                    To pojecie wzgledne i bardzo szerokie ... Sokrates byl jednym z wielu Nauczycieli.

Cecha czlowieka jest rowniez i to, ze jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, ktore ma dla innych, ale i za te, ktore w innych budzi.

Paulo Coelho - Czarownica z Portobello.

• polski_francuz Droga Joanno 15.09.13, 20:29
            Forum sie zmienilo i moje wpisy poszly za te zmiana.

Nie mam konfliktu z Walterem. Moze sobie te swoje pomyje wylewac caly czas i niech mu z tym bedzie dobrze. Snu mi to nie zabierze.

Jestem w konflikcie z ciaglymi wpisami atakujacymi personalnie nicki. Zawsze to bylo, ale nigdy do tego stopnia jak po przyjsciu web-brygady.

I z tymi zwyczajami walcze jak moge.

Pozdro

PF
            • polski_francuz Errata 15.09.13, 20:31
              ...w ciaglym konflikcie z wpisami...

excusez moi

PF
            • 1blueelvic Zawsze mozesz joannie odpowiedziec ... 15.09.13, 20:41
              jej wlasnymi slowami: Nic na świecie nie zostało sprawiedliwiej rozdzielone niż rozum. Każdy uważa, że otrzymał wystarczającą ilość… ;))))

Jakie to proste, nieprawdaz? ... Bo kij ma zawsze dwa konce ...
            • joanna_on-line Re: Droga Joanno 15.09.13, 21:31
              polski_francuz napisał:

> Forum sie zmienilo i moje wpisy poszly za te zmiana.

to niedobrze... a nawet źle, jeśli jesteśmy podatni w ten sposób na zmiany wokół nas, nawet jeśli rzecz tyczy "tylko" forum...
              • polski_francuz Troche pomyslalem 15.09.13, 22:16
                o tych zmianach.

I mozna je chyba podsumowac tak, ze odczuwam ze na forum sa wrogowie. Wrogowie tego co uwazam za sluszne, tego jak powinny wygladac, moim zdaniem, stosunki miedzyludzkie, tego co mysle o swiecie. I co najgorsze wrogowie, ktorzy chca zawladnac duchem tego forum.

Nie mialem tego wrazenia jak wojowalismy tutaj z Hasbara. Oni byli zlosliwi ale w koncu zapatrzenia byli sami w siebie i we wlasne korzysci. I w ten sposob byli prewidywalni. Nie odbieralem ich, w kazdym razie, jako wrogow.

PF
                • darekvtb Re: Troche pomyslalem 16.09.13, 10:19
                  "Wrogowie tego co uwazam za sluszne, tego jak powinny wygladac, moim zdaniem, stosunki mi edzyludzkie, tego co mysle o swiecie."

A ja dobrze pamietam jak Pan popieral inwazje w Libii i "humanitarne" bombardowania.
                  I pamietam kadry w Youtube jak zamordowali Kaddafi a sekretarz stanu na wiesc o tym zawolala "Wow!".
                  Krew Kaddafi jest rowniez na Pana rekach, bo bez poparcia takich jak Pan, inwazja by sie nie odbyla. Dlatego deklaruje sie wrogiem takich "stosunkow miedzyludzkich" i takiego postrzegania swiata, jakie Pan prezentuje.
    • kylax1 Typowy, rosyjski bełkot. 18.09.13, 17:30
      Tania propaganda. Naprawdę wierzysz, że ktoś się na to nabierze?
    • kylax1 PS: Mówisz o tej "chrześcijańskiej" cywilizacji pr 18.09.13, 17:31
      awosławnej, która jest kulturowym podłożem dla zbrodni sowieckich?
      • kaszebe12 Re: PS: Mówisz o tej "chrześcijańskiej" cywilizac 29.09.13, 06:09
        - Zdaje sobie sprawe z twojego talmudystycznego wychowania , kylax , ale postaraj sie poczytac troszke o komsomolcach zwanych Chrzescijanami....jak to sie ladnie mowi "zawsze latwiej sie walczy z wrogiem , ktorego sie zna";- unikniesz w ten sposob pisania oczywistych inepsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka