Dodaj do ulubionych

Putin jest mądry.

19.09.13, 14:32
Nie, to nie jest wątek o Putinie, ale mam nadzieję, że ten tytuł uśpi czujność cenzury.

Założony przeze mnie wczoraj wieczorem wątek o wywiadzie, którego Assad udzielł telewizji Fox, wylądawał na Oślej ławce. Myslę, że sprawa jest na tyle ciekawa, że postanowiłem uparcie ją na tym forum prezentować.

forum.gazeta.pl/forum/w,396,146981035,146981035,Prezydent_Assad_w_telewizji_Fox_.html
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Dziwne kryteria GW 19.09.13, 15:41
      Ten wywiad krazy na internecie, jest na RT, WRH i wielu innych wiadomosciach. to co powiedzial ma wielkie znaczenie dla kazdego odbiorcy. Zapewne AIPAC powie ze hitlerowi nie nalezy wierzyc, a wiekszosc uzna to za jeszcze jeden dowod na dobre intencje Assada i Rosji.
      Interesujacy jest byly kongresman Kucenicz w nowej roli. Nie oznacza to nic wiecej niz zaangazowanioe sie Ramsey Clarka w obronie Saddama. Wazne jest ze sila Assada jest w Rosji, wnetrze jego palacu wyglada elegancko. a on sam potrafi przedtawic swoje poglady precyzyjnie i w dobrym angielskim. Ach gdyby komorowski byl rownie zdolny jak Assad.
    • 1blueelvic Pewien satrapa ... 19.09.13, 15:42
      powiedzial, ze Amerykanie sa jak Rosjanki - im wiecej ich tluczesz, tym bardziej ciebie kochaja.

• misterpee Re: Blueelvic, pisz wiecej 19.09.13, 15:53
        w tym stylu, ale po angielsku do New York Timesa . Niech sie Amerykanie dowiedza co o nich myslisz. Jestes wiernym uczniem swojego prezydenta Peresa, ktory chlubil sie ze Ameryuka jest wasza najwieksza kolonia, a wsz bioznes idzie dobrze bo juz wykupujecie Polske, Wegry i Manhattan.
        www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE
    • polski_francuz Malkontent 19.09.13, 16:31
      tez nieglupi:)

Niezbyt rozumiem czemu Ci wywalono watek. Inch'allah...

PF
      • pimpus18 Re: Malkontent 19.09.13, 16:46
        Czeski film: Nikt nic nie rozumie.

img.gnioty.pl/pictures/2012/7/16ecfadae2590af24c271eed04ddfa8e.jpg
      • malkontent6 Re: Malkontent 19.09.13, 17:21
        A wątek z Putinem w tytule utrzymuje się już prawie 3 godziny. :)
    • krzysiozboj Re: Putin jest mądry. 19.09.13, 16:32
      No i nie uśpiłeś czujności, blu przezornie wpadł i raporcik na Twoją wywrotową działalność już poszedł :))
      • pimpus18 Re: Putin jest mądry. 19.09.13, 16:48
        Te cenzory tu je.bią jak messerschmitty.
    • pimpus18 Re: Putin jest mądry. 19.09.13, 16:51
      Tym Putinem jeszcze się bardziej zainteresują!

Chyba teraz w wolnej Pomrocznej praktyka z cenzury jest obowiązkowa dla przyszłych publicystów.
      • malkontent6 Re: Putin jest mądry. 19.09.13, 17:19
        Chyba żeden wątek z Putinem w tytule nie został wyrzucony.
        • pimpus18 Re: Putin jest mądry. 19.09.13, 18:59
          A kogo mieli wyrzucić? Ciebie?

To są ciemniaki - ale użyteczne ciemniaki.
    • igor_uk Nie bede klocic sie z tytulem watku:-) 19.09.13, 18:31
      A co do samego wywiadu,to tam mozno i inne rzeczy znalezc:
      "Listen to your people, follow the common sense of your people."
      Przeciez to wprost powiedziano o Obamie,ze on jest glupcem i nie slucha swojego narodu.

Co do tego,jak Ty przetlumaczyles ten fragment wywiadu:
      "We always like to have good relations with every country in the world and first of all the United States because it is the greatest country in the world."

Nie jestem pewien,ze jemu akurat chodzilo o to,ze "USA to najwspanialszy kraj na świecie".
      Na rosyjski by ja przetlumaczylem by to tak :"величaйшaя cтрaнa" i to prawda.Nie kazda "величaйшaя cтрaнa" na swiecie jest najwspanialsza.
      • pimpus18 Re: Nie bede klocic sie z tytulem watku:-) 19.09.13, 19:02
        Tym bardziej w fazie schyłkowej.

Co jeszcze można ( czy już trzeba) podziwiać u jankesów oprócz siły?
        • malkontent6 Re: Nie bede klocic sie z tytulem watku:-) 19.09.13, 19:27
          pimpus18 napisał:

> Co jeszcze można ( czy już trzeba) podziwiać u jankesów oprócz siły?

Podejście do władzy z przymrużeniem oka. I poczucie humoru.
          • pimpus18 Re: Nie bede klocic sie z tytulem watku:-) 19.09.13, 19:42
            Właśnie dlatego w roli frontmana potrzebują klauna.

I za to ich podziwiać?

Napalm, biały fosfor, zubożony uran jednak tych cech nie mają.

Nawet zupełnie nie mają.
      • malkontent6 Re: Nie bede klocic sie z tytulem watku:-) 19.09.13, 19:17
        Tytuł nie ma związku z treścią mojego wątku. Po prostu zauważyłem, że wątki o Putinie są na tym forum bezpieczne. :)

igor_uk napisał:

> Przeciez to wprost powiedziano o Obamie,ze on jest glupcem i nie slucha swojego narodu.

Ja się z tym zgadzam. Przykro mi, że tak się mówi o twoim przyjecielu. :)

> Nie jestem pewien,ze jemu akurat chodzilo o to,ze "USA to najwspanialszy kra
        > j
        na świecie".

> Na rosyjski by ja przetlumaczylem by to tak :"велиm
        > 5;aйшaя cтрaнa" i to prawda.Nie kazda "

W tym przypadku trzeba to przetłumaczyć jako najwspanialszy, bo USA to przecież nie największy kraj na świecie.

Relax, Igor. :)
        • misterpee Re: greatest, ale pod jakim wzgledem 20.09.13, 02:08
          o ma najwiksza gielde na swiecie, najwiekszy dlug, najwiecej wizezniow per capita, i tak mozna sobie tlumaczyc jak kto woli i co kto wybierze, napewno USA jest greatest pod wieloma wzgledami. Rowniez Polska jest greatest country in the world bo ma najwieksza ilosc Polakow, ruskich pierogow, kielbasy wiejskiej i wodki wyborowej i najlepsze Fórum Swiat na swiecie.
          • elka-sulzer Re: greatest, ale pod jakim wzgledem 20.09.13, 02:15
            Mr. P, u rule! :D

misterpee napisała:

> o ma najwiksza gielde na swiecie, najwiekszy dlug, najwiecej wizezniow per capi
            > ta, i tak mozna sobie tlumaczyc jak kto woli i co kto wybierze, napewno USA je
            > st greatest pod wieloma wzgledami.

Rowniez Polska jest greatest country in the
            > world bo ma najwieksza ilosc Polakow, ruskich pierogow, kielbasy wiejskiej i w
            > odki wyborowej i najlepsze Fórum Swiat na swiecie.
          • malkontent6 Re: greatest, ale pod jakim wzgledem 20.09.13, 14:05
            Pod jakim względem? Nie wiem, powinieneś zapytać pana Assada, bo to on tak powiedział, nie ja.
      • 1blueelvic Wyluzuj igor ... 20.09.13, 14:20
        Manipulujesz z najprostszymi tekstami. Zenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka