Dodaj do ulubionych

Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada

13.11.13, 15:51
Oto one:
wpolityce.pl/site_media/media/cache/ff/11/ff116a331ba5bf32a8a97f6d969e4c28.jpg
Od obywateli Warszawy.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 15:58
      Bardzo ładny i mądry gest. Wielkie brawa dla Warszawiaków!
    • brat_ramzesa widac ze jeszcze Polska nie zdziczala, brawo!! 13.11.13, 16:25
      brawo Warszawiacy
      • igor_uk To moja ukochana Polska zdobyla sie na ten gest . 13.11.13, 16:42
        Chociaz wiem,ze istnieje i inna.
        W tej innej mieszka Krzysio,Wojtek,przyjaciel_ameryki ,Jaroslaw Kaczynski i kazdy inny,kto nie ma odwagi popatrzec w lustro .
        • jabbaryt Ładny gest ale.. 13.11.13, 17:45
          To co się wydarzyło było wyłącznie chuligańskim wybrykiem i nie miało nic wspólnego z polityką. Organizatorzy marszu to narodowcy. Jeżeli jakieś grupy w Polsce są prorosyjskie to chyba właśnie narodowcy -spadkobiercy Dmowskiego. Oni napewno tego nie chcieli.
          • krzysiozboj Re: Ładny gest ale.. 13.11.13, 17:54
            Z polityką miało moim zdaniem wiele wspólnego, bardziej naszą wewnętrzną na to by pokazać kto gorszy, kto bardziej antyrosyjski, takimi rozgrywkami prowokacyjnymi. Natomiast nie podoba mi się przypisywanie tego Polakom jako narodowi i też podzieliłbym opinie (choć to nie moje środowisko i mogę się mylić) że narodowcom o wiele bliżej do Rosji niż zwolennikom choćby proeuropejskim.

Tu znamienny jest sposób zabezpieczenie tej ambasady, nie było żadnego, to wręcz szukanie zadymy a jak by tak jeszcze wpuścić kilku prowokatorów to spektakl gotowy, póxniej można podnieść święty wrzask o delegalizację narodowców bo zaatakowali Rosję.
        • yurek11111 igorczik,nie rob z siebie wiekszego klauna niz... 13.11.13, 20:59
          ...jestes,polakozerco....

re:"To moja ukochana Polska zdobyla sie na ten gest"
          • igor_uk yurczyk,do workow. 13.11.13, 21:07
            Trzepanie workow z pod cementu to jedyne,co potraisz robic.
            To ze jestes idiota niekumaty,pisal i felus do ciebie.jak tak dwa odleglych w pogladach czlowieka pisza do ciebie,ze jestes idiota,to musisz nareszcie to zrozumiec,zeby chociaz by nie byc skonczonym idiotom.
            Pa,pridurok.
            • yurek11111 igorczik,stachanowca ze mnie nie zrobisz...:-))) 15.11.13, 14:32
              Siadam do kompa,po wykonaniu normy trzepania workow po cemencie,przekraczal normy nie zamierzam,bo nie jestem stachanowcem, av swoja droga to zdecyduj, czy zrywam azbest czy trzepie worki po cemencie...:-)))
              Tobie cale forum,nie liczac komsomolcow, mowi zes klaun i przyglup,a do ciebie i tak to nie dociera...:-)))
              Jezeli ty "kochasz" Polske,to tylko w wydaniu targowicy....

igor_uk napisał:

> Trzepanie workow z pod cementu to jedyne,co potraisz robic.
              > To ze jestes idiota niekumaty,pisal i felus do ciebie.jak tak dwa odleglych w p
              > ogladach czlowieka pisza do ciebie,ze jestes idiota,to musisz nareszcie to zroz
              > umiec,zeby chociaz by nie byc skonczonym idiotom.
              > Pa,pridurok.
    • brat_ramzesa drzemie jeszcze prawdziwa polskosc w Polakach 13.11.13, 16:44
      polish.ruvr.ru/2013_11_13/Polscy-widzowie-przeprosili-artystow-Choru-Aleksandrowa/
      • igor_uk Ona nie drzemie. 13.11.13, 16:58
        Ona po prostu nie jest tak halasliwa i tak chamska.
    • krzysiozboj Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 17:05
      Trochę to pewnie uspokoi i wróci do jako takiej normalności na jakiś czas. Przestanie się też może i głupawe pakowanie wszystkich Polaków do jednego worka bo ... nie stanęli naprzeciw bandyterce i własną piersią nie chronili ambasady a jak nie chronili to przyzwalali, przyzwalali to byli współwinni a jak byli współwinni to ... . Pytanie czy po takim newsie też będzie cała lista winnych tych zajść, łącznie z KRK i harcerzami którzy to sączą jad antyrosyjski.
    • malkontent6 Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 17:14
      Bo, wbrew niektórym sugestiom na forum, przeciętny Polak nie czuje nienawiści do Rosjan.
      • igor_uk Przeciez ja caly czas o tym i pisze. 13.11.13, 17:19
        malkontent6 napisał:

> Bo, wbrew niektórym sugestiom na forum, przeciętny Polak nie czuje nienawiści do Rosjan.<

Ale wytlumacz to Krzysiowie.
        • 5magna Re: Przeciez ja caly czas o tym i pisze. 13.11.13, 17:26
          Czym gorzej tym lepiej. Czym wiekszy syf w Polsce tym lepiej Rosja wyglada......Unia Polakom sloniny nie da bo nawet swinie nie takie...
        • krzysiozboj Re: Przeciez ja caly czas o tym i pisze. 13.11.13, 17:28
          Igor, daj Ty sobie na wstrzymanie, potrafiłbym pewnie kilkadziesiąt swoich postów przytoczyć w których piszę dokładnie coś odwrotnego ale Ty chyba "krzysia" już widzisz nawet wtedy gdy puszkę z sardynkami otwierasz.
          • igor_uk Kazdy powinien odpowiadac za swoi slowa. 13.11.13, 17:47
            Kazdy,rowniez i ty:
            "Igor, ileś razy Ty mi tłumaczył że ja to jakiś wyjątek w swym antyrosyjskim zapatrywaniu się na Rosję, że znasz wielu Polaków i oni zupełnie inaczej do Rosji nastawieni, że tacy przyjaźni, że tak Rosję kochają, że takich osobników ajk ja to Ty w Polsce nie spotykasz. Więc ja Ciebie informuję że mnie baaaaaardzo daleko do wykrzykiwania na ulicy haseł antyrosyjskich czy atakowania tego co Rosję symbolizuje a tu widzę masowe zachowania o wiele bardziej radykalne niż moja "anty-rosyjskość". Więc proszę wytłumacz mi kto to podpalał tą rosyjską ambasadę? Polacy czy jakaś inna nacja? Jeśli Polacy to nadal utrzymujesz swoją tezę o tym jak to my kochamy bratnią Rosję a takie typy jak ja to pojedyncze przypadki? "

I tylko nie nazywaj mnie klamca,jak cytuje ciebie.
            • krzysiozboj Re: Kazdy powinien odpowiadac za swoi slowa. 13.11.13, 17:57
              Żywota ci braknie na to by zrozumieć różnicę między słowem "Rosja" i "Rosjanin".
              • igor_uk A ty potrafisz odzielic Polske od Polakow? 13.11.13, 18:01
                Ja nie potrafie .
                • krzysiozboj Re: A ty potrafisz odzielic Polske od Polakow? 13.11.13, 18:14
                  Instytucję/rząd od narodu potrafię i to doskonale, myślę że nie tylko ja. Zaryzykuj, zrób ankietę i zapytaj Polaków na ile identyfikują się z tym co wyprawia ich wladza, obojętnie która, od Kaczyńskiego poprzez Tuska, Millera, Pawlaka i resztę. Zrób to zarówno w kwestii polityki wewnętrznej jak i zewnętrznej. W zewnętrznej a tyczącej Rosji zapytaj o poparcie Sikorskiego przy Syrii (gdzie beszta Putina i Rosję), zapytaj o poparcie Kaczyńskiego przy Gruzji, zapytaj o więzienia CIA przy Millerze, zapytaj co sądzą o odstawianych harcach na Ukrainie. Może wtedy do jasnej cholery zauważysz że rzad i naród to nie zawsze to samo, że polityka na szczeblu rządowym to nie to samo co sympatie/animozje obywatela.

Ty też potrafisz ale tam gdzie Tobie to wygodne, o ile zauważyłem potrafisz odcinać Rosjan od ZSRR mimo swoich sporych sympatii do Breżniewa. Z tego co pamiętam jakoś nie palisz się do tego by Rosjanie brali odpowiedzialność za wszystkie numery odstawione przez ZSRR.
                  • igor_uk Krzysio. 13.11.13, 18:25
                    Dla czego ze mna nie mozesz byc tak szczery,jak z Polakami?
                    W tym watku jestes calkiem innym cczlowiekiem,niz ten,ktory rozmawia ze mna.W rozmowie ze mna,jest tylko jedna strona winna wszystkiego.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,148024274,148024553,Re_Potrzebny_czlowiek.html
                    Poczytalem twoi wypowiedzi i musze ciebie przeprosic .
                    • krzysiozboj Re: Krzysio. 13.11.13, 18:38
                      Igor, selekcjonujesz, wyrywasz z kontekstu, czasem wprost kłamiesz przez te swoje nadinterpretacje, prowokujesz jak diabli i tyle. Ja na to siły nie mam. Pisałem Ci już ileś razy że w tej swojej rusofobii tydzień bym pił z nacjonalistą/narodowcem (dla mnie to nie są pejoratywne określenia) romrusem i pewnie na złe słowo byśmy nie przyszli. Zwyczajnie krew mnie zalewa zarówno wtedy ja słyszę ze razem w szeregu stoję z bandyterką palącą ambasadę jak i wtedy gdy słyszę że Rosjanie z Polakami (a bardziej Rosja z Polską) od wieków byli bratnimi narodami żyjącymi w miłości i zgodzie. Krew mnie zalewa gdy czytam o tym jakim to zbawieniem były dla nas rozbiory i ile to nam dobrego Stalin zrobił. Nigdy też nie kwestionowałem np tego że Polaków szybko z Moskwy pogoniono bo ... gwałcili i rabowali nawet tych Rosjan którzy byli im przychylni. Śmiem twierdzić że Tobie (podobnie jak i Evie) tej trzeźwości brakuje, albo coś jest białe albo czarne, albo ktoś kocha na zabój albo stoi po drugiej stronie barykady.
                      • igor_uk Re: Krzysio. 13.11.13, 18:41
                        Nigdy nie sklamalem,najwyzej moglem zle ciebie zrozumiec.
                        Na tym uwazam temat zamkniety,proponuje gruba kreske:-)
                      • eva15 Egzegeta 13.11.13, 22:23
                        krzysiozboj napisał:
                        Śmiem twierdzić że Tobie (
                        > podobnie jak i Evie) tej trzeźwości brakuje, albo coś jest białe albo czarne, a
                        > lbo ktoś kocha na zabój albo stoi po drugiej stronie barykady

Niestety to tobie brakuje trzeźwości, nawet nie widzisz, jaki jesteś zacietrzewiony i stronniczy. Nie zajmuj się egzegezą wypowiedzi Evy, bo naprawdę nic z nich nie rozumiesz. I w dodatku nie masz za grosz poczucia humoru.
                        • krzysiozboj Re: Egzegeta 13.11.13, 22:31
                          Możliwe ze masz sporo racji. Wyprowadzony z równowagi wpadam w zacietrzewienie i stronniczość, mam tego świadomość, możliwe też że nie jestem pojąć zawiłości Twoich wywodów, np tych jak wspaniale na nas podziałały zabory czy jak to Stalin ratował nas w 1939 (takich kwiatuszków jest sporo). Poczucie humoru kwestia względna to raz, dwa tu kluczowa nie jest ale ... jest takie powiedzenie, jeśli ktoś powie Ci że jesteś kobyłą to daj mu potwarzy, druga osoba powie to samo to zwyzywaj ją ale przemyśl to co powiedziała, gdy trzecia powtórzy to samo to podziękuj jej za to i kup siodło dla siebie - to dedykuje Tobie.
                          • eva15 Re: Egzegeta 13.11.13, 23:38
                            krzysiozboj napisał:

jest takie powiedzenie, jeśli
                            > ktoś powie Ci że jesteś kobyłą to daj mu potwarzy, druga osoba powie to samo to
                            > zwyzywaj ją ale przemyśl to co powiedziała, gdy trzecia powtórzy to samo to po
                            > dziękuj jej za to i kup siodło dla siebie - to dedykuje Tobie.

A w ilu osobach ty występujesz? Jesteś Trójcą Swiętą, a może podpierasz się takimi tuzami jak amigo czy inny yurek? Ja już od dawna mam swoje oceny forumowiczów i pochwały z wybrakowanego intelektualnie narożnika tylko by mnie zmartwiły. Natomiast jeśli osły nazywają mnie kobyłą, to nie spędza mi to snu z powiek. Taki poziom argumentacji jest OK, utwierdza mnie tylko w mojej opinii. Zaskoczenia nie ma:-))).

Wątek o korzyściach wynikających z zaborów był oparty na artykule z GW i podkreślałam jego prowokacyjną rolę tuż przed rocznicą 11.11. Widać nie dotarło.
                            Mimo prowokacji, wiele tez z tego artykułu jest niestety słusznymi i czasem warto się nad własną historią krytycznie zastanowić, nawet jeśli wymuszają to prowokatorzy. Bez krytycyzmu nie ma woli, motywacji zmian na lepsze.

Przykre, ale prawdziwe - Polska zawdzięcza swe zachodnie granice Stalinowi (szerzej -ZSRR) nie aliantom, oni (zwłaszcza GB) byli przeciwni. Bez tych stalinowskich granic Polska byłaby dziś wąziutką wstążeczką wokół Wisły na mapie, bo Kresów na pewno byśmy nie utrzymali.
                            Stalin pchnął Polskę na jej stare piastowskie ziemie i jednocześnie przybliżył do Zachodu. Nie zrobił tego z miłości, lecz z kalkulacji politycznej. Ale to nie znaczy , że nie było to dla Polski dobre. Było i to jeszcze jak.
                            To by było na tyle.
                            • krzysiozboj Re: Egzegeta 13.11.13, 23:52
                              Taki poziom argumentacji jest OK, utwierdza mnie tylko w mojej opinii. Zaskoczenia nie ma:-))).
                              I to jest zasadniczy problem z Tobą - jeszcze się nie narodził mądrzejszy od Ciebie, lub taki który by czymś Evę zaskoczył. Nawet jeśli idiotyzmy piszesz to i tak nie ma takiego w całej galaktyce który byłby w stanie je obalić :))
                              • eva15 Re: Egzegeta 14.11.13, 00:05
                                Jesteś mało spostrzegawczy. Jest kilka osób na forum, których zdanie sobie cenię i uważnie słucham, bo widzę, że sporo wiedzą i rozumieją. Kilkakroć zdarzyło mi się przyznać do błędu, nie mam z tym żadnych problemów. No może tylko jeden - trzeba mi błąd wykazać:-))). Wyzwiska i pouczenia to za mało.
                • eva15 I masz rację, Igor 14.11.13, 00:11
                  Zwłaszcza w tzw. demokracji trudno oddzielić jednych od drugich. W końcu to naród wybiera swych polityków w wolnych ponoć wyborach. I potem co? To nie jego (narodu) władze, nie jego system?
                  • krzysiozboj Re: I masz rację, Igor 14.11.13, 00:30
                    Zaryzykowałbym tezę że więcej Rosjan maczało palce w stworzenie bolszewizmu w Rosji/ZSRR niż Polaków w wyborach choćby obecnych władz, że tamte "wybory" miały sporo więcej z demokracji niż te obecne a jakoś nie widzę przejawów spontanicznego brania odpowiedzialności za Stalina czy Lenina. To nie Rosjanie tworzyli ten system? Ktoś im go siłą narzucił? Ten system przypadkiem nie wyrżnął milionów ludzi? Więc jeśli chcesz już koniecznie przerzucać odpowiedzialność władz na ludzi to miej odrobinę więcej konsekwencji i ciut mniej hipokryzji zalecam.
                    • eva15 Re: I masz rację, Igor 14.11.13, 00:43
                      Najwyraźniej nie wiesz, kto uruchomił i opłacił wybuch rewulucji bolszewickiej w Rosji. Trudno byłoby mi w w jednym lub kilku postach nadrobić twoje ogromne i rażące braki podst. wiedzy historycznej. Zresztą - czemu miałabym to robić? Skoro po dziś dzień wiesz tak niewiele, to znaczy, że nie chcesz wiedzieć, wystarczają ci propagandowe kliszki.
                      • igor_uk Alez ,Ewa,to nie ma nic do rzeczy. 14.11.13, 16:48
                        Krzysio probowal wytlumaczyc Walteru swoje bierne zachowanie na forum wobec
                        chamstwa tym,ze kazdy Rosjanin w czasie w czasie II WS nie wystepowali przeciwko Stalinu.
                        Dla niego to byla calkiem sensownie,on nie widzi roznicy miedzy siedzeniem przed ekranem monitora,a narazanie wlasnego zycia.
                        Tak jest i w tym przypadku.
                        Co ma do rzeczy to,ze sporo Rosjan poparli bolszewikow do tego,ze czlowiek musi identyfikowac sie ze swoim Narodem i Panstwem?
                      • krzysiozboj Re: I masz rację, Igor 14.11.13, 19:37
                        No tak, tak, oczywiście w rozwoju solidarnościowych ruchów (a magdalenka jeszcze od wladzy odsunięta nie była) kapitału z poza Polski nie było (choć znaczenie miał on nie za wielki podobnie jak i sterowania z zewnątrz bolszewikami) i a w bolszewickiej rewolucji Rosjanie wcale nie brali udziału :)) Nie zamieniłbym kilku słów z Evą to jeszcze bym umarł w nieświadomości :))
                  • igor_uk Wiem,Ewa,ze mam :-) 14.11.13, 16:36
                    Rzadza Polska nie kosmici,a tylko tacy sami Polace,jak i Krzysio.
                    • krzysiozboj Re: Wiem,Ewa,ze mam :-) 14.11.13, 19:32
                      Podgryzasz kostki jak możesz a jak zrobię to samo to narzekasz że Rosjan nienawidzę
                      • igor_uk Wez cos na uspokojenie,Krzysio. 14.11.13, 19:38
                        Bo o zadnym podgryzaniu kostek nie ma mowy.
                        ja tylko wyrazilem wlasne zdanie,do tego adresowalem go do Ewy .A to ze wspomnialem o tobie,to trudno bylo by tego nie zrobic,poniewaz z toba odbywala sie dyskusja w tym temacie.
      • krzysiozboj Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 17:26
        Ano. I nawet jeśli uwzględnić sporą niechęć do państwa rosyjskiego (bo nie ma co kryć że taka się trafia, zaszłosci historyczne, obecnie sprawa wraku tupolewa) to nie potrafię sobie przypomnieć by coś złego spotykało u nas Rosjan z tego powodu że są Rosjanami, jakieś pobicia, napaści dyskryminacje etc. Pisałem to już w innym miejscu, dzieci w szachach prowadzi mi Ukrainiec ze wschodniej Ukrainy, po kilku słowach or razu wiadomo że to rosyjskojęzyczny człek, pytałem go ostatnio czy trafił kiedykolwiek w Polsce na jakieś nieprzyjemności z tego powodu, odpowiedział mi że w Polsce czuje się lepiej niż na Ukrainie a nieprzyjemności z tytułu pochodzenia nie miał nigdy, nawet u mnie rusofoba a chwilkę juz do mnie jeździ. W Polsce przebywa już chyba dobre kilkanaście lat.

Więc do cholery jasnej nie róbcie z araku bandyterki na ambasadę ataku Polski na Rosję bo tego chyba nikt nie robi przy rosyjskim rewanżu. Bandyterkę wyłapać, przykładnie ukarać, kilka głów do dymisji za dopuszczenie do tego, Rosję przeprosić i tyle.
        • brat_ramzesa pizdzisz 13.11.13, 18:47
          2 tyg temu idziemy z moim znajomym Ukraincem do Pubu, podbiega jakis czlek, zaczyna przedzezniac pseudorosyjskim, prowokuje do bojki obraza, za rogiem czekaja jego kumple
          5 mies wczesniej na dworcu pobito Ukrainca za "gadke"; wszystko w 20tysiecznym miasteczku
          Pewnie to w ramach przyjazni propagowanej w mediach ?
          Przestan piperzyc a jak ci zalezy do walcz z takimi postawami
          • malkontent6 Re: pizdzisz 13.11.13, 18:57
            brat_ramzesa napisał:

> na dworcu pobito Ukrainca za "gadke"

Szkolny kolega mojego bratanka został kiedyś pobity na przystanku autobusowym za "wygląd". W Warszawie. Polak.
          • krzysiozboj Re: pizdzisz 13.11.13, 19:01
            To w ramach tej walki spiorę człowieka który kilka dni w miesiącu z moimi dziećmi przebywa, w końcu Twojej teorii musi być zadość i facet nie może żyć w nieświadomości, ma mieć prawdziwy obraz Polaka i basta.

A za każdego imbecyla ja spowiadał się nie będę, do każdego Rosjanina też uśmiechać się nie muszę, szczególnie do takiego który wpierw objedzie mnie wyzwiskami a później poucza o tym jak powinienem go kochać, szanować i lubić. Ot cham jest chamem, imbecyl imbecylem a Rosjanie tez takich mają, tam też ich nie brakuje.
          • mara571 i po co ta chamska odzywka? 13.11.13, 20:39
            moglbys napisac jak wysokie jest bezrobocie w tym miasteczku i okolicy i czy i za ile Ukraincy pracuja na czarno?
      • wojciech.2345 Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 17:28
        malkontent6 napisał:
        > Bo, wbrew niektórym sugestiom na forum, przeciętny Polak nie czuje nienawiści d
        > o Rosjan.
        -----------------
        Młode pokolenie Polaków czuje obojętność.
        Nie interesuje ich Rosja.
        • 5magna Re: Eva15 domagala sie kwiatow pod ambasada 13.11.13, 17:37
          Wojtus, wiemy ze kwiatow nie chodujesz a tylko medy ale powinienes pujsc pod ambasade z zlozyc tego kartofla w ofierze.....
    • borrka Naduzywanie symboliki i dewaluacja gestow. 13.11.13, 18:08
      Przeciez nic sie nie stalo:
      nikt nie zginal,
      nie ucierpial, gowniarski wybryk i zaraz kwiaty ?
      Bez sensu.
      • gosc88 No wlasnie. Bo nie dosc, ze 13.11.13, 19:27
        nawet Palacu nie rozpier...lili to jeszczet na dokladke bukiet kwiatow polozyli po ambasada.

No nie borrka ?? och k...wa mac.
        • borrka Ciesze, sie ze rozumiesz. 13.11.13, 19:39
          Bukiet kwiatow nalezalo polozyc przed ambasada na zgon CCCP.
          I w kazda rocznice - to moglaby byc piekna tradycja.
    • jk2007 Eva15 jak red.Wacław Radziwinowicz 13.11.13, 18:54
      ma rosyjskie korzenia, więc stąd ten sentyment do Rosji...
    • jk2007 rosyjskie media: rusofobia jako czesc polskiej 13.11.13, 19:04
      kultury, kompleksow i urojen...
      • borrka Walka z "rusofobia" obsesja Lubianki? 13.11.13, 19:25
        Zygmunt Janiewicz · Top Commenter · Simon Fraser University
        Śmierdzi FSB, lub głupotą polskich kiboli na przysłowiową milę. A tak na marginesie, to za co mają być Polacy wdzięczni Sowietom i ich historycznej kontynuacji Federacji Rosyjskiej? Za wbicie noża w plecy II Rzeczypospolitej 17 września 1939 r. i czwarty rozbiór Polski? Za Katyń i wymordowanie oprócz tego przez NKWD do 200 tys. polskich obywateli na ziemiach Kresów Wschodnich okupowanych przez Armię Czerwoną w katach 1939-1941? Za współpracę NKWD i Gestapo w tym samym okresie w celu skutecznego zwalczania polskiego ruchu oporu na okupowanych prze te dwa faszystowskie państwa terenach II Rzeczypospolitej? Za wywózki na Sybir około dwóch milionów polskich obywateli w latach 1939-1941? Za 45-letnią okupację sowiecką Polski po roku 1945 i wymordowanie następnych 200 tys. polskich patriotów przez łączne siły NKWD i polskiego UB?
        • jk2007 tradycyjne palenie rosyjskiej ambasady 13.11.13, 19:42
          czyżby Polacy pokazali na co ich naprawdę stać?
      • mara571 rosyjskie media najwyrazniej szukaja wroga 13.11.13, 19:57
        sytuacje, w ktorych szuka sie wroga zawsze zwiazane sa z problemami wewnetrznymi.
        Nie wiem czy spokojna rozmowa z Rosjanami o zaszlosciach historycznych jest mozliwa.
        Towarzyska zawsze. Ale tematow historycznych lepiej nie poruszac.
        • borrka Potrzeba wroga. 13.11.13, 20:03
          Temu sluzy tez forum.
          Mozna sie dziwic, co kogo obchodzi stosunkowo male forum?
          Tlumaczy sie na radziecki (czekistka Ursa) i jest wrog.
          Ale sa tez"rozsadni" Polacy , ktorzy przyklaskuja kagebowskim bredniom.
          I po to taka silna reprezentacja web brygady na FS.
          Ma tworzyc poczucie oblezonej twierdzy, ale ze swiatlem w tunelu:)
        • 5magna Re: rosyjskie media najwyrazniej szukaja wroga 13.11.13, 20:11
          Jak masz takich przyjaciol jak Polska to i wroga nie potrzeba....
          • jabbaryt Przesadzacie 13.11.13, 20:23
            reakcje władz i mediów w Rosji były powściągliwe. Nikt nie wznieca jakiejś anty-polskiej nagonki. Pewnie na forach internetowych jest dużo szowinistycznych wypowiedzi.
            Rosja się uspokoiła, pamietacie histerie po wyniesieniu z centrum Tallina pomnika wdzięczności armii sowieckiej? Pamiętacie pobicia polskich dyplomatów.
            Myślę że Moskwa długo nie mogła się pogodzic z tym że utraciła wasala, ale w końcu to do niej dotarło.
            • yurek11111 Teraz "ruski miesiac" bedziemy czekac na kwiaty... 13.11.13, 20:54
              ...za napad na ambasade polska w Moskwie,i w tym przypadku ewcia o kwiatach nie wspomina....:-)))))
        • igor_uk Mara,skad Ty o tym wiesz? 13.11.13, 21:39
          Przeciez rosyjskiej prasy nie czytasz .
          • mara571 Re: Mara,skad Ty o tym wiesz? 13.11.13, 21:52
            wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Prasa-rosyjska-o-burdach-przed-ambasada-Rosji-w-Warszawie,wid,16164233,wiadomosc.html?ticaid=111a8e
            polish.ruvr.ru/2013_11_13/Aleksandr-Aleksiejew-W-Polsce-od-lat-toczy-sie-antyrosyjska-kampania/
            • igor_uk Mara,to nie szukanie wroga. 13.11.13, 22:08
              Informowanie rosyjskiej opinii publicznej o tym,co stalo sie z ambasada rosyjska,jest psim obowiazkiem media.

p.s. mara,a tak na powaznie,przezytalas sama,to co zalinkowala?Z uwznej lektury wynika,ze rosysjki odbiorca wiadomosci dostaje towar wysokiej klasy,bez zadnych domieszek.
              "Nowaja Gazieta" odnotowuje, że "wydarzenia z 11 listopada spotkały się z ostrym potępieniem ze strony społeczności demokratycznej Polski, wielu polityków i przedstawicieli mediów". "Wielu jest oburzonych, że najważniejsze święto narodowe kraju przez miejscową ultraprawicę jest przekształcane z 'dnia państwowości' w 'dzień nienawiści'"

Jak Tobie nie pasuje opozycyjna gazeta,to mozesz zwrocic uwage na to,co pisze Komsomolska Prawda:
              "Natomiast wielkonakładowa "Komsomolskaja Prawda" podkreśla, że "uczestnicy pogromów", zanim dotarli do ambasady FR, "zdążyli wywołać masową bójkę w centrum Warszawy, a także spalić kilka samochodów i pomost w barwach tęczy symbolizujący 'europejską tolerancję'". "Tak więc do ambasady Rosji tłum przyszedł upojony 'udanymi działaniami bojowymi' i pewny swojej bezkarności" - wskazuje gazeta.

"Komsomolskaja Prawda" zaznacza, że "rząd Polski już przeprosił za to, co się stało".

Mara,dla czego to robisz?
              Czy ktos tobie placi za klamstwa i manipulacje,ktore maja wywolac rusofobie?

• eva15 Re: Mara,to nie szukanie wroga. 13.11.13, 23:45
                Sądzę, że ona tak z własnego przekonania. Z bezrefleksyjnej nadaktywności sama szuka wroga.
                • igor_uk Re: Mara,to nie szukanie wroga. 14.11.13, 16:38
                  Czasami rusofobia odbiera u mary zdolnosc do myslenia .
    • jk2007 prawidłowy marsz, fotki 13.11.13, 21:19
      dassie2001.livejournal.com/215820.html
      • mara571 i prawidlowy bieg 13.11.13, 21:36
        Bieg Niepodleglosci z udzialem premiera i jego BORowcow.
        www.polskatimes.pl/artykul/1039451,xxv-bieg-niepodleglosci-zwyciezyl-arkadiusz-gardzielewski-donald-tusk-pobil-swoj-rekord-zdjecia,id,t.html
    • ubiquitousghost88 I co, towarzychu z GW wystarczy, że ktoś pokryjomu 13.11.13, 21:34
      ...rzucił wiąchę kwiecia na bruk przed Ambasadą?

Ożeż wy obłudnicy polscy!
      Pytam się, pytam, kto gorszy, faszysta Zawisza, czy obłudnik Igruszka.

Szykujcie się na koncert, na Stadionie Narodowym!
      Zatańczycie tak jak wam orkiestra zagra, picka vam mater!:
      www.youtube.com/watch?v=vwzFTmsscjU
      • igor_uk Gorszy jest prowokator ubludok. 13.11.13, 21:38
        Czosnkiem od niego niesie za wiorste.
        • ubiquitousghost88 Obłudnik, a nie ubludok... 13.11.13, 22:05
          ...i nie ja a ty.
          Kwiatuszki ci rzucili?
          No to nie ma sprawy...

A następnym razem znów ich będziesz musiał z Kremla wyganiać jak szczurów...
          Kazioł!
          • igor_uk Nie,jestes ubludok. 13.11.13, 22:10
            Do tego smierdzi od ciebie czosnkiem.
            • ubiquitousghost88 Hot-water-bottle przygotował?... 13.11.13, 22:30

No to pampersy i dobranoc, dzieduszka Igruszka!
              • 5magna Re: Hot-water-bottle przygotował?... 13.11.13, 22:35
                Nie dawno bylo Wszystkich Swietych. Moze to wiazanka z Powazek? Jak byla brudna to z Brudna.....
              • igor_uk Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 13.11.13, 22:39

Umyj zeby,zydzionok,bo zasmrodziles czosnkiem tak,ze nie da sie na forum wejsc niekoszernym.

p.s. Skotina zydowska,jeszcze a nie razy nie zaatakowales zadnego zydka forumowego,jak jawnego,tak i ukrytego.Ale na Rosjan i prorosyjskich forumowicze,ciagle najezdzasz.
                • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 00:09
                  Ciekawi mnie ile tych wiazanek bylo? Czy to bylo spontaniczne czy tylko tak przez uprzejmosc......
                  • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 00:24
                    Jak by bylo spontaniczne a kwiatow by bylo przynajmiej tyle co na tym pedalskim luku to moze by sie dalo tego uniknac.....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14946194,Glowny_Lekarz_Weterynarii__Od_wczoraj_trwaja_rosyjskie.html#BoxWiadTxt
                    • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 06:39
                      www.youtube.com/watch?v=61vfjdKCqNQ
                      • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 19:29
                        OK. Polacy praktyczny narod. Angole zlozyli million wiazanek, obled. W Warszawie przyszedl pod ambasade gosc co reprezentowal mieszkancow Warszawy i zlozyl wiazanke w ich imieniu.
                        Czy tak to bylo mara? 1000000:1 No ale nie zawsze ilosc jest lepsza od jakosci......
                        • krzysiozboj Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 19:42
                          Idiota nawet prostego gestu nie jest w stanie normalnie ocenić. No ale tych jak wiadomo wszędzie dostatek.
                          • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 20:32
                            Zeczywiscie byl "super prosty". Mowisz ze lepsze jak nic. Tu sie z tym zgodze.....A gdzie ten anomimowy "bohater" co zdobyl sie na taki wzniosly czyn??? Mamy dlug wobec niego....
                            • ubiquitousghost88 Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 21:21
                              To-to wytresowany jamnik przyniósł pod bramę.
                              Jego Polski Pan modli się pod figurą...
                              a diabła ma za skórą...
                              (i pełne pory)...

Orkiestra w drodze...
                              • krzysiozboj Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 21:28
                                Zaczynam jednak dochodzić do wniosku że idioci po obu stronach ale poziom już niekoniecznie taki sam. Takich tekstów nie potrafię sobie przypomnieć u Polaków w reakcji na to że jakiś Rosjanin przyniósł kwiaty w miejsce kojarzące się z Polską. I to ponoć Polaków przeprosić nie można ...
                                • igor_uk A kto jest Rosjaninem. 14.11.13, 21:42
                                  Chyba nie uwazasz tego ubludka88 za Rosjanina?
                                  To zydowski prowokator,ktory raz udaje Serba,raz Rosjanina,jeszcze innym razem Polaka.
                                  • krzysiozboj Re: A kto jest Rosjaninem. 14.11.13, 22:01
                                    A magma to kto? Ton podobny do ubludka widzę.

Głupie to jest bo po takich prowokacjach ręce opadają i nawet jak ktoś ma dobrą wolę (nie myślę tu o sobie, myślę o tym który te kwiaty przyniósł i o tych którzy kwiaty przynosili np w Smoleńsku) to zacznie sie zastanawiać nad sensem tego co robi.
                                    • igor_uk A magna jest Polakiem. 14.11.13, 22:31
                                      I ma pelne prawo mowic we wlasnym imieniu,nie udawajac nikogo .Mozesz z nim zgadzac sie lub nie,ale prowokatorem on nie jest.
                                      Zadaje po prostu pytanie -ile tych wiazanek bylo.
                                      Dla mnie ilosc nie liczy sie,a dla niego moze i owszem.
                                      • ubiquitousghost88 Igruszka, a w szkole czołgowej nie uczyli... 15.11.13, 09:55
                                        ...że ilość w jakość przechodzi?

I jak ty, taki niedouczony, przeczytał mnie, i kim ja jestem, i kim nie jestem?
                                        Gdzie twoja wiarygodność, kazioł?
                                        Słabi czołgiści pod własnymi gąsienicami kończą.
                                        Tego ci też "nie doskazali", a?
                                • 5magna Re: Nasteppnym razem,jprzed wejsciem na forum. 14.11.13, 21:46
                                  Krzysiu, bicza z piasku nie ukrecisz zebys sie zesral. Euforia 1 wiazanki pekla jak balon.
    • ubiquitousghost88 ...a dobila je kurac (jak by Serb powiedział)... 15.11.13, 22:48
      ...jerbo jedan ko nijedan (bo jeden raz to jak ani razu)... jak Serbowie powiadają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka