Dodaj do ulubionych

Pokaz hypokryzji.

22.11.13, 16:15
Od dwoch dni na forum slychac lament .
Zakladajaja sie watki o tym,jaka to Rosja jest zla.Nagle wszysci lametujace pokochali Ukraine (o ktorej wiedza tylko tyle,ze jest gdzies na Wschodzie i nie potrafia Ukrainca odroznic od Rosjanina),ubolewajac nad jej ciezkim losem.
Wyobrazilem sobie,co by dzialalo sie na forum,jak by Ukraina wczoraj oglosila,ze podpisanie umowy stowarzyszeniowej jest sprawa przesadzona i nikt nie ma szans wplynac na podjecie decyzje przez Ukraine.
Na pewno odrazu bylo by zalozono kilkanascie watkow,w kazdym z ktorych wsysci nasmiewali by sie z Rosji,z ktora nikt na swiecie nie liczy sie.Jechali by rowno po krolu zurawie.na ogol byla by atmosfera tryumfu nad Rosja.O Ukrainie by nikt nie wspomnial i jednym slowem -liczylo sie by wylacznie to,ze Rosja dostala w doope.
Dzis te lamentujace i ubolewajace nad ciezkim losem Ukrainy,nie moga doczekac sie tego,zeby na Ukrainie polala sie krew .Bo dla nich liczy sie tylko jedno -nasza racja ma zwyciezyc i koszty nie graja zadnej roli ,zwlaszcza,ze koszty beda ponosic inni.

To jest ich moralnosc:
"Zupełnie niepojęte jest czekanie USA i Izraela nie wiadomo na co??? Iran już dawno powinien być dokładnie zbombardowany, jak to by nie pomogło to jeszcze raz i jeszcze raz aż do skutku. "

O ile tak stanie sie,ze Ukraina przystapi do Sojuszu,tworzonego przez Rosje,to tak samo beda nawolywac do zbombardowania Ukrainy i to dokladnie , "jak to by nie pomogło to jeszcze raz i jeszcze raz aż do skutku".
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Pokaz hypokryzji. 22.11.13, 16:21
      igor-z-uk napisał(a):
      > Dzis te lamentujace i ubolewajace nad ciezkim losem Ukrainy,nie moga doczekac
      > sie tego,zeby na Ukrainie polala sie krew .Bo dla nich liczy sie tylko jedno -n
      > asza racja ma zwyciezyc i koszty nie graja zadnej roli ,zwlaszcza,ze koszty bed
      > a ponosic inni.
      ---------------
      Rozlew krwi ma do perfekcji opanowana Rosja i mafia.
      Nie mieszaj do tego współczesnej Europy.

Wy umiecie zabijać w Europie najsprawniej.
      • igor_uk Wojtus,a ten watek jest moj. 22.11.13, 16:26
        Pilnuj go tak,jak by od tego zalezalo twoje zycie :-)
        • igor_uk Ludki,nu przestancie juz plakac. 22.11.13, 16:30
          Europa nie chciala Ukrainy ,a Ukraina nie chciala Unii.
          Na jednych i na drugich bardzo mocno naciskali Stany,dla ktorych Ukraina w EU zalatwialo dwie sprawy:
          1.Oslabienie EU, jedynego powaznego konkurenta gospodarczego.
          2.Oslabienie pozycji geopolitycznej Rosji,jedynego powaznego konkurenta w skale globalnej.

I EU i Ukraina szukali pretekstu,zeby do podpisania umowy nie doszlo.Czy wy naprawde wierzycie w to,ze to Julka wstala na przeszkodzie?
          Generalnie jestesmy swiadkami kolejnej porazki USA i tych wszystkich,kto sluzy dla Amerykanow za uzytecznych idiotow .
          Dla tego wypadalo by Europie i Ukrainie pogratulowac zwyciestwa .
          • johnny-kalesony Re: Ludki,nu przestancie juz plakac. 22.11.13, 16:43
            W sprawie ukraińskiej Rosja może tylko dostać po tyłku. Gdyby Ukraina zgłosiła jednak akces, dostałaby w dziedzinie prestiżu i polityki, a ponieważ to się nie udało - dostanie w dziedzinie gospodarki i finansów, aczkolwiek - niewątpliwie zyskała prestiżowo. Mniej więcej tyle, ile w 1980, kiedy to postanowiono tam zademonstrować mocarstwowość, organizując olimpiadę.

Jeżeli Ukraina zgłosi chęć uczestnictwa w tej cyrkowej parodii Unii Europejskiej, Rosja będzie zmuszona dotować jej niewydolny, przestarzały i energochłonny przemysł. Co więcej - należy się spodziewać, że Kijów prędzej czy później - spiknie się z Mińskiem, w celu stworzenia grupy nacisku "zachodnich sąsiadów" w obrębie państw-cyrkowców.

Innymi słowy, Igor, ty to jednak nosa miałeś z tym polskim paszportem ...

Natomiast o twoich dwóch punktach nie chce mi się pisać, bo nie jesteś Ewą, a z Ewą od kilku dobrych lat nie prowadzę poważnych rozmów.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • igor_uk Kalesony. 22.11.13, 16:55
              Wykazaliscie calkowita nie wiedza w temacie.
              Nie macie pojecia o tym,jak wiele wiezi gospodrczycg laczy Rosje i Ukraine nadal.
              • wojciech.2345 Re: Kalesony. 22.11.13, 17:04
                igor_uk napisał:
                > Nie macie pojecia o tym,jak wiele wiezi gospodrczycg laczy Rosje i Ukraine nadal.
                -------------
                Rosja nadal wysysa Ukrainę?
                No bo przecież pasożyt nie da się wyssać.
              • johnny-kalesony Re: Kalesony. 22.11.13, 17:13
                Ależ nigdzie o tym nie pisałem. Odnajdujesz w moim tekście treści, których tam nie ma.
                Jak najbardziej Ukraina jest z Rosją połączona - na przykład za sprawą identycznych standardów, panujących w po-sowieckim przemyśle: energochłonnym i przestarzałym.
                Nie pamiętam już gdzie, ale kiedyś czytałem artykuł na temat tego, ile energii potrzebuje przemysł Ukrainy i dlaczego jest on tak nieracjonalnie - wedle obecnie przyjętych standardów - zorganizowany.
                Natomiast jakoś nie przemawiają do mnie argumenty metafizyczne, o tożsamości duchowej, wynikającej z więzów krwi i religii.
                No wiesz ... To mało policzalne jest.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • brat_ramzesa Rodzina za to "policzalna jest"?! 22.11.13, 18:08
                  brawo!
                  wspolczuje twojej rodzinie, wcale nie zartuje
                  • igor_uk Re: Rodzina za to "policzalna jest"?! 22.11.13, 18:10
                    Dobrze powiedziales,brat ..
                  • johnny-kalesony Re: Rodzina za to "policzalna jest"?! 22.11.13, 20:12
                    Rodzina - nie, ale zawartość jej portfela - jak najbardziej tak, o czym bardzo dobrze wiecie.

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
            • pijatyka Re: Ludki, nu przestancie juz plakac. 28.01.14, 14:56

pbs.twimg.com/media/BfEilbtCAAADtlr.jpg:large
          • kylax1 Igor, USA ma sprawy Ukrainy głęboko w poważaniu. 22.11.13, 16:47
            Ukraina i jej stowarzyszenie z UE to sprawy wewnątrzeuropejskie.

USA naprawdę nic nie obchodzi ta kwestia. Waszyngton ma większe problemy na głowie.
            • igor_uk Kylax,a co ja pisalem na poczatku watku? 22.11.13, 16:58
              Bo o to i chodzi,ze Ukraine Stany maja w doopie.Gra toczy sie o wiele wieksza stawke.A czy jestes ty wstanie to zauwazyc?
              • wojciech.2345 Re: Kylax,a co ja pisalem na poczatku watku? 22.11.13, 17:23
                igor_uk napisał:
                > Bo o to i chodzi,ze Ukraine Stany maja w doopie.
                ---------------
                Powiem więcej. Matuszkę mają w tym samym miejscu.
                Nie wierzysz?
                -------------
                > Gra toczy sie o wiele wieksza
                > stawke.A czy jestes ty wstanie to zauwazyc?
                -------------
                Dla Świata stawka w tej części jest maleńka.
                Idź Ty Igorku lepiej poczytać reniferom jakiś arabski tekst.
                Muzułmanie są tuż, tuż.
            • lubat Re: Igor, USA ma sprawy Ukrainy głęboko w poważan 22.11.13, 18:21
              kylax1 napisał:

> Ukraina i jej stowarzyszenie z UE to sprawy wewnątrzeuropejskie.
              >
              > USA naprawdę nic nie obchodzi ta kwestia. Waszyngton ma większe problemy na gło
              > wie.
              >

Całkowita racja! Tym bardziej groteskowo brzmi oficjalne "zaniepokojenie i niezadowolenie" Departamentu Stanu USA po ogłoszeniu decyzji Ukrainy o rezygnacji ze stowarzyszenia z UE.
          • wojciech.2345 Re: Ludki,nu przestancie juz plakac. 22.11.13, 16:57
            igor_uk napisał:
            > Europa nie chciala Ukrainy ,a Ukraina nie chciala Unii.
            > Na jednych i na drugich bardzo mocno naciskali Stany...
            ---------------
            Jankesi to mają w kości ogonowej.
            Zaczynasz zmyślać jak Effcia.
            • 5magna Re: Ludki,nu przestancie juz plakac. 22.11.13, 17:07
              Amerykanom zalezy bardzo na terenach Czernobyla. Chodzi o to aby konkurowac z Polska w jablkach. Na Ukrainie rosna w wielkosci arbuzow. PS. Polska stala sie potentatem w produkcji jablek i jabcoka na swiecie.... PS. Mysle ze teraz odpuscili Ukraine kiedy to sie zorientowali ze szykuja sie jablka w wielkosci arbuzow tez i w USA...
      • johnny-kalesony Re: Tego w zachodniej TV wy nie zobaczycie :-( 22.11.13, 17:15
        Ja to wczoraj widziałem w wiadomościach jednej z polskich telewizji.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • wojciech.2345 Re: Tego w zachodniej TV wy nie zobaczycie :-( 22.11.13, 17:19
        Igorku,
        obejrzałem kawałek. Ten podkład muzyczny na początku,
        to chyba jakaś rewolucyjna melodia.

Oni na Ukrainie tego słuchają?
      • eva15 Niesamowite, dzięki, Igorze 22.11.13, 17:45
        Tego rzeczywiście nikt nie pokaże. Swoją drogą całkiem przytomni ci Ukraiżcy, skoro wiedzą, że są potrzebni Unii tylko do rozwalenia Rosja Ukraina jako taka nikogo nic nie obchodzi.

Nie dziwię się, że tę stację bez przerwy, jak sama podaje, banują.
        • igor_uk Re: Niesamowite, dzięki, Igorze 22.11.13, 17:53
          Bo jak to pokazac?
          Przeciez na tym filmie widac prawdziwe tysiace ludzi.
          • eva15 Re: Niesamowite, dzięki, Igorze 22.11.13, 18:07
            No właśnie i jeszcze w dodatku wyraźnie słychać, co mówią!
            • igor_uk Re: Niesamowite, dzięki, Igorze 22.11.13, 18:09
              Przejrzalem prase anglo-jezyczna .Lament i biadolenie i wszystkiemu winien Putin.
              Nie ma potezniejszego czlowieka na Swiecie.
              • eva15 Re: Niesamowite, dzięki, Igorze 22.11.13, 18:11
                W niemieckiej prasie to samo.
    • wojciech.2345 sąd nakazał Rosji wypuścić ekologów 22.11.13, 17:25
      Międzynarodowy Trybunał Praw Morza nakazał, by Rosja wypuściła ekologów na wolność i oddała im statek. Moskwa jednak wyroku nie przyjęła do wiadomości i uznała, że nie podlega sądowi z Hamburga.

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/443944,wyrok-trybunalu-praw-morza-rosja-ma-uwolnic-statek-i-dzialaczy-greenpeace.html
    • przyjacielameryki Re: Pokaz hypokryzji. 22.11.13, 17:37
      Nie wysilaj się bolszewiku. Twoja matuszka to kraj bandycki a my, ludzie cywilizowani nie tolerujemy takiego bandytyzmu i to wszystko.

No widzisz, jednak w tej Rosji nie wiele się zmieniło. Wcześniej strzelaliście jeńcom w potylicę, wywoziliście niewinnych cywilów do niewolniczej pracy w Sybir, prowadziliście eksterminację narodu ukraińskiego głodową śmiercią, zniewalaliście kolejne narody. Potem w 1945 r. przeszliście przez Polskę na Berlin nie pytani o zgodę na ten przemarsz, po drodze mordując, gwałcąc, rabując a przy okazji topiliście się w beczkach z wódą jak twój dziadek. To wszystko nazywacie "wyzwoleniem Polski".
      Obecnie szantażujecie podle Ukrainę, żeby pokrzyżować jej plany stowarzyszenia się z UE. W zasadzie Rosja cały czas ma urodę państwa bandyckiego. Stąd nasze reakcje.
      • igor_uk Przyglupie,z bozej laski :-) 22.11.13, 17:42
        Daj spokoj ze swoja durnowata propagande .
        Lepiej powiedz,kiedy napiszesz o tym,ze Ukraine trzeba bombordowac,az do skutku?
        • przyjacielameryki Re: Przyglupie,z bozej laski :-) 22.11.13, 17:47
          igor_uk napisał:

> Daj spokoj ze swoja durnowata propagande .
          > Lepiej powiedz,kiedy napiszesz o tym,ze Ukraine trzeba bombordowac,az do skutku

Jaką propagandą? To co napisałem to wszystko prawda. Co jest propagandą?

Wiem, że nie lubicie jak się wam mówi prawdę, ot tak wprost. Ale mnie to kompletnie nie obchodzi co wy lubicie!
          • igor_uk Re: Przyglupie,z bozej laski :-) 22.11.13, 17:51
            Ty jeszcze nie naoisales i jednego slowa prawdy.
            Jedynie wtedy bywasz szczery,kiedy nawolujesz do zabijania ludzi.
            • przyjacielameryki Re: Przyglupie,z bozej laski :-) 22.11.13, 18:04
              igor_uk napisał:

> Ty jeszcze nie naoisales i jednego slowa prawdy.
              > Jedynie wtedy bywasz szczery,kiedy nawolujesz do zabijania ludzi.

Ja nawołuję do zabijani ludzi? W mózgu ci się lasuje od tej bolszewickiej nienawiści? Ewentualne bombardowanie irańskich instalacji nuklearnych do wyprodukowania bomby atomowej przy rosyjskim wsparciu nie jest żadnym nawoływaniem do zabijani ludzi palancie a troską o bezpieczeństwo świata. Ja bardzo szanuje Persów i ich kulturę i niesamowicie ubolewam że tak łatwo dali się zwieść brodatym oszustom i terrorystom wspieranym przez Kreml. Mam nadzieję, że sami Irańczycy przegonią tych brodatych, niech np. zwiewają do Rosji.
              • igor_uk Pewnie ze nawolujesz. 22.11.13, 18:07
                forum.gazeta.pl/forum/w,87,132037875,132038337,Re_Iran_prze_do_wojny_.html
                Czy myslales wtedy,kiedy pisales te slowa,ze beda ginac tysiace ludzi,ktore nie zrobili tobie nic zlego?
    • igor_uk "Praca dla studentow" :-) 22.11.13, 17:40

Нyжны люди нa мaccoвкy 24.11!

Нaчaлo кaрьеры / Стyденты Киев oт 85 грн дo 90 грн

A o co chodzi z ta praca?

ВСТРЕЧАЕМСЯ 24.11 (вc) в 9.00 вoзле СБЕРБАНКА РОССИИ нa Мaйдaне Незaвиcимocти

Mnie wiecej tak wygladala i pomaranczowa rewolucji.
      Ale wtedy oprocz kasy,w ogloszeniach pisalo sie o tym,ze alkohol ,zarcie i dach nad glowa all inclusive . A oprocz tego "gwiazdy" ukrainskiej estrady dawali na majdanie darmowe koncerty.
      • brat_ramzesa Jedna z pomaranczowych metod" 22.11.13, 18:11
        Myslisz ze USA tal latwo odpuszcza?
        Predzej przeprowadza polityke spalonej ziemi byle dojebac Rosji choc na chwile
    • igor_uk Gogol "Rewizor".. 22.11.13, 17:45

Niema scena,ktora od razu mnie przypomniala sie,jak patrze na reakcje Brukseli :-)
    • igor_uk Tysiace protestujacych na Majdanie :-) 22.11.13, 17:49
      A tu widac te "tysiace".
      • wojciech.2345 Re: Tysiace protestujacych na Majdanie :-) 22.11.13, 17:54
        Poczekaj Czukczo,
        kilka dni.

• johnny-kalesony Re: Tysiace protestujacych na Majdanie :-) 22.11.13, 18:00
          Młodzi ludzie z dużych miast i aglomeracji rzecz jasna wyjdą na ulice, bo projekt "UE" do nich zapewne przemawia. Tylko do czego to doprowadzi? Czyżby w powietrzu wisiała tam jakaś forma powtórki z "pomarańczowej"?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Nie bedzie zadnej powtorki . 22.11.13, 18:02
            Dzis sytuacja calkiem inna .
            • brat_ramzesa obawiam sie ze bedzie powtorka 22.11.13, 18:24
              Lwow juz oglosil wotum nieufnosci wobez rzadu, tzw opozycja zbiera podpisy pod rozwiaznie rzadu, amerykanskie siatki wywiadowcze tez nie zasypuja gruszek w popiele , bardzo aktywnie mobilizuje pewne srodowiska
              • igor_uk Przeciez Lwow to robi z regularnoscia ... 22.11.13, 18:27
                zmiany dnia i noczi :-)

p.s. Mam znajomosi w SBU i wiem o co tam chodzi z pierwszych rak.
                • brat_ramzesa Re: Przeciez Lwow to robi z regularnoscia ... 22.11.13, 18:34
                  Zapewne zrobia pokazowki jak to oni
                  Jak masz jakies info wzgledem Zachodniej Ukrainy to dawaj, mnie interesuje co nawywija Svoboda lub podobni im ludzie
                  • igor_uk Re: Przeciez Lwow to robi z regularnoscia ... 22.11.13, 18:37
                    Oni na razie sa w transie .Czekaja na wskazowki .I to nie zart.
                    • brat_ramzesa Re: Przeciez Lwow to robi z regularnoscia ... 22.11.13, 18:44
                      wiem ze nie zart, pisalem juz ale powtorze niestety nie pamietam zrodla, ekspert od terroryzmu przewidywal nawet mozliwosc zamachu, i wykazywal ze od 2-3 lat do ekstremistow jak Svoboda plyna pokazne pieniazki, glownie na zagraniczne konta
                      • igor_uk Re: Przeciez Lwow to robi z regularnoscia ... 22.11.13, 18:48
                        O tym co kryje sie za Swoboda na Ukrainie dobrze widza odpowiednie struktury.
                        Nie na darom oni ciagle narzekaja,ze maja sluzbe specjalne na karku.Bo rzeczywiscie ich maja.
              • eva15 Re: obawiam sie ze bedzie powtorka 22.11.13, 18:32
                No właśnie, wczoraj pisałam o tym Igorowi, ale on twierdził, że to niemożliwe. Oby się nie pomylił...
                • igor_uk Re: obawiam sie ze bedzie powtorka 22.11.13, 18:35
                  Ewa,a czy wiele razy ja mylilem sie ? :-)
              • eva15 Putin oskarża EU o próbę przewrotu 22.11.13, 18:36
                On chyba nie widzi tego tak beztrosko jak Igor:

Putin ocenił, że słyszał "groźby europejskich partnerów, sięgające aż ułatwienia organizacji masowych protestów". - To i presja, i szantaż - dodał.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,14998620,_To_szantaz___Putin_oskarza_UE_o_wywieranie_naciskow.html
                • igor_uk Putin dobrze robi. 22.11.13, 18:40
                  Trzeba dmuchac na zimne,zeby na goracym nie opazyc sie.
                  Ja nie twierdze,ze nie bedzi prob wzniecenia masowych protestow,jak tylko twierdze,ze oni sa skazane na porazke.
                  Jnukowicz dzisiaj,to nie Janukowicz odrazu po wyborach w 2004 roku.Teraz on ma zaplecze w organach silowych,ktore nie beda zachowywyac sie tak,jak wtedy.
                  Putin,de facto,juz dzis wskazuje winnego tego,co moze stac sie jutro.
                  • wojciech.2345 Re: Putin dobrze robi. 22.11.13, 18:43
                    Drogi Czukczo,
                    Janukowicz to człowiek Krematorium.
                  • eva15 Re: Putin dobrze robi. 22.11.13, 18:54
                    Nie sądzę, by Janukowicz użył siły. Raczej jego ludzie będą ściągać naród z Dombasu (górników, hutników?) czy z całej wsch. Ukrainy dla przeciwwagi.
                    • igor_uk Re: Putin dobrze robi. 22.11.13, 18:59
                      Ewa,poczytaj to:
                      Активиcтaм нa Мaйдaне зaпретили cтaвить пaлaтки и нaвеcы
            • wojciech.2345 Re: Nie bedzie zadnej powtorki . 22.11.13, 18:27
              igor_uk napisał:
              > Dzis sytuacja calkiem inna .
              -----------
              Igorku,
              będzie rewolucja bis w Ukrainie i w Matuszce.
              W Ukrainie i Rosji wory rypią biednych i uczciwych.

Putin i Janukowicz mogą skończyć jak Ceausescu.
          • lubat Re: Tysiace protestujacych na Majdanie :-) 22.11.13, 18:33
            johnny-kalesony napisał:

> Młodzi ludzie z dużych miast i aglomeracji rzecz jasna wyjdą na ulice, bo proje
            > kt "UE" do nich zapewne przemawia. Tylko do czego to doprowadzi?

Niezwykle słuszne spostrzeżenie!
            Skoro do ciebie projekt Unii "przemawia", to pewnie znajdą się i Ukraińcy, do których to "przemówi". Ale pytanie: "Tylko do czego to doprowadzi?" jest strzałem w dziesiątkę, i w filmie załączonym przez Igora jest odpowiedź. W Grecji 80% młodych jest bez pracy, a Ukraina, przyjąwszy unijne uregulowania z całą pewnością będzie bardziej Grecją, niż Finlandią czy Holandią.
      • eva15 Re: Tysiace protestujacych na Majdanie :-) 22.11.13, 18:30
        Nie śmiej się:-) Może do niedzieli zbiorą więcej. Jak dostaną kasę na organizację i opłacenie uczestników....
        • igor_uk Pewnie,ze bedzie wiecej. 22.11.13, 18:33
          Ale tego,co bylo lata temu,nie bedzie.
          • brat_ramzesa nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 18:38
            USA tak latwo nie odpuszcza, tym bardziej ze jak narobia burdelu u rosyjskich granic choc na chwile odciagna Rosje od spraw swiatowych
            Gdzies czytalem ze jest mozliwa opcja zamachu
            • wojciech.2345 Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 18:42
              brat_ramzesa napisał:
              > USA tak latwo nie odpuszcza...
              ----------------
              Bratku,
              powiem cynicznie. Jankesi są przeciw Ukrainie.
              Ale Ty wiesz, co wiesz.

I to by było na tyle.
            • igor_uk Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 18:43
              Caly czas slysze -Stany tak latwo nie odpuszcza.
              Oni nie odpuszczaja slabym,a kto ma troche sily ma ich nie odpuszczanie gleboko w doopie :
              Polnocna Korea,Iran,Syria .Nawet kraje w Ameryce Poludniowej pokazuja Stana fucke,a oni odpuszczaja.
              Moze czas otworzyc oczy i zauwazyc to,ze Stany nie sa tak silne,jak to moze wydawac sie?
              • wojciech.2345 Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 18:46
                igor_uk napisał:
                > Moze czas otworzyc oczy i zauwazyc to,ze Stany nie sa tak silne,jak to moze wydawac sie?
                ---------------
                Czukczo,
                Jankesi są bardzo silni. Niestety.
                Mogą wszystko.

Mogą zobaczyć np. jak Putin sika.
              • johnny-kalesony Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 20:20
                Igor, grałeś kiedyś w pokera?
                Bo jeżeli grałeś to wiesz, że takie rzeczy uzyskuje się po podbiciu stawki i komendzie "sprawdzam".

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • igor_uk Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 20:31
                  Nu wlasnie,kalesony. W momencie "call " Stany okazuja sie gole :-)
                  • wojciech.2345 Re: nie chwal dznia przed zachodem slonca 22.11.13, 20:40
                    igor_uk napisał:
                    > Nu wlasnie,kalesony. W momencie "call " Stany okazuja sie gole :-)
                    --------------
                    Ale Czukczo,
                    Ty nie masz kopiejek na opcję "call."
    • lubat Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:46
      Dzisiaj w Petersburgu było spotkanie prez. Putina z premierem Turcji Erdoganem. Na konferencji prasowej dziennikarze co chwila wybuchali śmiechem.

Jeden z takich momentów:
      Putin odpowiada na pytanie dziennikarza, który przytoczył powtarzaną przez wszystkie "wolne" media o tym, iż prezydentka Litwy usłyszała od Janukowicza o nacisku na niego Rosjan.
      Putin odpowiada: nie wiem o czym telefonują prezydenci Litwy i Ukrainy, ale zapytajcie w USA, tam na pewno dobrze wiedzą (salwa śmiechu).

Potem o nieprzystąpieniu Ukrainy: Zapytajcie premiera Erdogana, jak się prowadzi rozmowy akcesyjne z UE, Turcja ma bogate doświadczenia.
      Erdogan: Tak, już 50-letnie. (salwa śmiechu)
      • wojciech.2345 Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:49
        lubat napisał:
        > Dzisiaj w Petersburgu było spotkanie prez. Putina z premierem Turcji Erdoganem.
        > Na konferencji prasowej dziennikarze co chwila wybuchali śmiechem.
        -------------------
        Musieli naoddychać się helem,
        albo palili jakieś dziwne papierosy.
      • igor_uk Putin to Tytan w dzisiejszym swiecie. 22.11.13, 18:51
        Uprzedziles mnie,bo chcialem zalozyc watek o tym.Ale teraz juz nie bede.
        Warto bylo by wspomniec i o wizycie Netanjahu w ubiegla srode,ktorej w prasie praktycznie nic nie mowi sie.A to byla bardzo ciekawa wizyta.
        • eva15 Re: Putin to Tytan w dzisiejszym swiecie. 22.11.13, 18:55
          No to opowiedz coś o tej wizycie Netatnjahu.
      • eva15 Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:52
        Można to gdzieś obejrzeć? Konferencje prasowe Putina to perełki inteligencji, złośliwości i wyrafinowanej ironii.
        • wojciech.2345 Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:59
          eva15 napisała:
          > Można to gdzieś obejrzeć? Konferencje prasowe Putina to perełki inteligencji, z
          > łośliwości i wyrafinowanej ironii.
          ---------------------
          Effciu,
          zapędziłaś się z terminem "wyrafinowanej."
          Putin grypsuje.
        • lubat Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:59
          eva15 napisała:

> Można to gdzieś obejrzeć? Konferencje prasowe Putina to perełki inteligencji, z
          > łośliwości i wyrafinowanej ironii.

Może Igor jest sprawniejszy w wyszukiwaniu, ja znalazłem tylko stenogram, który nie oddaje atmosfery sali.

kremlin.ru/transcripts/19677
          • lubat Re: Tak na marginesie 22.11.13, 19:01
            Eva, to o czym ja wspomniałem, jest prawie na samym końcu stenogramu:)
            • eva15 Re: Tak na marginesie 22.11.13, 19:18
              Dziękujemy Wam, towarzyszu:-)))
          • igor_uk Re: Tak na marginesie 22.11.13, 19:06
            Nie ma ,na razie,materialy wideo.
        • johnny-kalesony Re: Tak na marginesie 22.11.13, 19:53
          Według twojej możliwości - pewnie tak ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • 5magna Re: Tak na marginesie 22.11.13, 18:53
        Niema takiego mocarstwa co by moglo wyciagnac kartofla z wojtusiowej dupy......PS. Procedura bardziej niebezpieczna niz wyciaganie tych pretow w Fukoshimie.....
      • przyjacielameryki Re: Tak na marginesie 22.11.13, 20:33
        lubat napisał:

> Dzisiaj w Petersburgu było spotkanie prez. Putina z premierem Turcji Erdoganem.
        > Na konferencji prasowej dziennikarze co chwila wybuchali śmiechem.
        >
        > Jeden z takich momentów:
        > Putin odpowiada na pytanie dziennikarza, który przytoczył powtarzaną przez wszy
        > stkie "wolne" media o tym, iż prezydentka Litwy usłyszała od Janukowicza o naci
        > sku na niego Rosjan.
        > Putin odpowiada: nie wiem o czym telefonują prezydenci Litwy i Ukrainy, ale zap
        > ytajcie w USA, tam na pewno dobrze wiedzą (salwa śmiechu).
        >
        > Potem o nieprzystąpieniu Ukrainy: Zapytajcie premiera Erdogana, jak się prowadz
        > i rozmowy akcesyjne z UE, Turcja ma bogate doświadczenia.
        > Erdogan: Tak, już 50-letnie. (salwa śmiechu)

Skoro tak, to dlaczego Rosja tak uparcie szantażuje Ukrainę? Masz jakieś logiczne wytłumaczenie?
        • igor_uk Nie ma rosyjskiego szantazu. 22.11.13, 20:37
          To w EU wymyslili bajeczke dla przyglupow proamerykanskich,zreszta i dla amerykanskich rowniez.
          • wojciech.2345 Re: Nie ma rosyjskiego szantazu. 22.11.13, 20:39
            I Rosja nie napadła na Polskę, Finlandię, ... w 1939r.
    • wojciech.2345 Rosja grozi Aborygenom 22.11.13, 19:27
      Ooops Tajlandii.

Rosyjski Związek Przemysłu Turystycznego zagroził Tajlandii bojkotem, jeśli władze tego kraju nie zwiększą bezpieczeństwa turystów. To reakcja na niedawny wypadek autokaru, w którym rannych zostało 26 rosyjskich turystów

Związek nalega na rozwiązanie problemu bezpieczeństwa do końca listopada. W przeciwnym razie zamierza odwołać wszystkie loty do Tajlandii w okresie od grudnia 2013 do marca 2014 roku. Gdyby do tego doszło, rosyjscy turyści zamiast do Tajlandii, polecieliby do okolicznych państw, jak Malezja, Singapur i Wietnam - podaje tajski portal nationmultimedia.com.

www.rp.pl/artykul/11,1067060-Rosja-grozi-Tajlandii-turystycznym-bojkotem.html
    • wojciech.2345 Azarow obrzucony papierami i gazetami 22.11.13, 20:35
      Dzisiejsze posiedzenie Rady Najwyższej Ukrainy trwało zaledwie 15 minut.
      Premier Mykoła Azarow przy okrzykach „Hańba” zakończył swoje wystąpienie i opuścił parlamentarną salę posiedzeń.
      Opozycja zarzuciła lożę rządu paczkami z gazet i projektów ustaw, co spowodowało, że przewodniczący parlamentu
      Wołodymyr Rybak natychmiast zamknął posiedzenie.

www.ukrainaonline.pl/azarow-obrzucony-papierami-i-gazetami/
    • brat_ramzesa Bitwa o Ukraine wraca na wokande ;)) 22.11.13, 20:39
      Stefan Fule stwierdzil ze jednak Tymoszenko nie jest taka wazna by nie podpisac umowy...
      ale UE uparla sie wciagnac Ukraine w swoja orbite!znamienne!!
      • igor_uk A czy Ukraina o tym wie? 22.11.13, 20:44
        Dla Ukrainy nie Tymoszenko stala na przeszkodzie.
        • wojciech.2345 Re: A czy Ukraina o tym wie? 22.11.13, 20:48
          igor_uk napisał:
          > Dla Ukrainy nie Tymoszenko stala na przeszkodzie.
          -------------
          Wory z Kremla dogadały się z worami z Kijowa.
          Masz rację Igorku.
        • brat_ramzesa Ukraina nie ma nic do gadania 22.11.13, 20:51
          jewrokomisary juz przybąkuja ze oleja julke, haha
          Do tego sa organizowane wiece poparcia dla Unii na masowa skale, Batkiwszczyna w sposob cywilizowany, Svobodowcy wielka niewiadoma....hmm ciekae czyJanuk zwiezie ludzi pracy na Majdan, slowem cyrk, w koncu ukrainskie krocze peknie
          • igor_uk Wywalczylem. 25.11.13, 16:30
            Watek przywrocili z Oslej lawki .
          • igor_uk Jak by podroz w czasie,brat :-) 25.11.13, 16:34
            Zadales w swoim czasie pytanie,na ktore nie mozno bylo dac odpowiedzi,ale dzis to jest mozliwe,ale odpowiedzi udzielilo samo zycie.
            Juz wszystko wiemy.
            Zadnych wiecow na masowa skale nie dalo sie zorganizoac,swobodowcy okazali sie balonem z powietrzem w srodku.Wladza jest silna i stanowcza .I chociaz ludzi Janukowicz sciagnal do Kijowa,oni nie okazali sie potrzebne.
    • wojciech.2345 Ukraina nie wybiera Rosji 22.11.13, 20:42
      Fiasko planów podpisania umowy stowarzyszeniowej Ukraina-UE, choć wygląda na wymuszone presją Moskwy, nie oznacza, że Kijów wejdzie do lansowanej przez Rosję unii celnej, lecz to, że wybiera status quo – ocenia bank JP Morgan.

wiadomosci.onet.pl/swiat/jp-morgan-ukraina-nie-wybiera-rosji-lecz-status-quo/zw1qq

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka