borrka 23.11.13, 13:35 Euromajdan jutro w Berlinie, pod Brama Brandenburska! Ja pojde jednak w Warszawie, o 13.30 pod ukrainska ambasada. Wiec trzymaj fason, Effciu. Za wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2345 Re: Pilne do Effci! 23.11.13, 13:49 Borrka, dobrze, że to napisałeś. Jutro od rana będę miły dla Effciu. Jak się niewiasta rozeźli, to nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Pilne do Effci! 23.11.13, 14:07 Przyjda ku..., dobrodzieje nawet ksieza i zlodzieje. Oraz pedalow dostojnych grono......... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pilne do borrci! Merkel chce rozmów z Putinem o Ua 23.11.13, 19:31 Toc i dopiero bieda, borrcia. merklowa chce sią naradzać razem z Putinem odnośnie Ukrainy i "Partnerstwa Wschodniego". Niech ci ktoś przetłumaczy jej słowa, bo mnie się nie chce: www.bundeskanzlerin.de/Content/DE/Podcast/2013/2013-11-22-Video-Podcast/links/download-PDF.pdf?__blob=publicationFile&v=3 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia, jak myślisz zaproszą Kwacha do stołu ? 23.11.13, 19:38 Borrcia, jak myślisz zaproszą Kwacha do stołu obrad? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pilne do borrci! Merkel chce rozmów z Putinem 23.11.13, 19:42 A tu masz audio: www.bundeskanzlerin.de/Webs/BKin/DE/Mediathek/mediathek_node.html;jsessionid=DA9B5C222CD2444E562807A1469AA5BE.s1t2?id=810308 Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa,znow nabijasz sie z borracika? 23.11.13, 19:43 Po cholere jemu audio? Przeciez on tego na google tlumacz nie wklei. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,znow nabijasz sie z borracika? 23.11.13, 19:46 Najpierw dałam mu tekst , by sobie przetłumaczył , a później (za karę:-)) niech sobie poogląda Merklową. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Putin szybko nauczył Merklową rozumu:-))) 23.11.13, 19:51 Jeszcze kilka dni temu ta sama Merklowa wygrażała się w kierunku Moskwy, że ta ma się nie wtrącać w sprawy EU-Ukraina, no i proszę jaka zmiana. Teraz M. odkryła, że nie można ani Ukrainy ani "Partnerstwa Wschodniego" omawiać bez udziału Rosji. Od przedwczoraj poczciwina już wie, jak bardzo to nieskuteczne:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Padna solenne obietnice... 23.11.13, 19:55 I stana NATOWSKIE radary pod Ryga:) To juz bylo, Effciu i nikomu przeciez nie przeszkadza. A Radzieccy sie ciesza. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nadal mylisz Putina z Gorbim i Jelcynem 23.11.13, 20:23 Zakładam, że brak umiejętności obserwowania rzeczywistości i wyciągania wniosków, to nie wada wrodzona, tylko nabyta po wiadomej operacji... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Medycyny w to nie mieszaj. 23.11.13, 20:28 Matuszka cienko ostatnio przedzie gospodarczo, wiec ma dosc slaba pozycje polityczna. Ocena talentow krola zurawi jest tu drugorzedna, bo jak wiadomo, z proznego i Salomon ... A on chyba nawet nie jest starozakonny:) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nudzisz, borrcia 23.11.13, 20:39 Merklowa już wcześniej zapewniała, że stowarzyszenie Ukrainy z EU nie jest skierowane przeciw Rosji. Putin gadki-szmatki olał i rozgonił towarzystwo, czyli sępy unijne. Ty nadal naiwnie twierdzisz, że Merklowa gadką-szmatką ulula Putina, tak jak jej się to udaje z Niemcami. Nie ulula i sprawy gospodarcze nie mają tu nIC do rzeczy. Zresztą - EU jest w dużo gorszym stanie niż Rosja,. Nawet nie ma porównania. Twoje wnioski polityczne jest notorycznie nietrafne, bo ciebie charakteryzuje myślenie życzeniowe oderwane od realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka To same realia, ze decyduje USA. 23.11.13, 20:43 Unijne eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym stolcem. Jesli tego Effciu nie rozumiesz, to chyba lepiej istotnie z Magna polemizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: To same realia, ze decyduje USA. 23.11.13, 20:53 Ty sam nie wiesz o czym dyskutujesz. Dopiero co pisałeś, że Merklowej uda się uśpić Putina słowami, zapewnieniami, co jest oczywistą bzdurą i Putin właśnie wykazał, że olewa czcze gadanie. Teraz dla odmiany pleciesz, że jewrokołchoźniom chodzi oo stołki i uważasz, że zrobiłeś odkrycie:-))). Zaplątałeś się. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzeczach. 23.11.13, 21:00 Ty o polityce,a borracik goownie: "Unijne eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym stolcem. " Bo to poziom borrata,ktory Ty nie jestes wstanie podniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:02 Stolec ma 2 znaczenia: 1) krzesło/stołek , 2) eksterementy W tym wypadku chodziło borrci o stołki jewrokołchoźników a nie o ich kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:04 P.S znaczenie krzesło/stołek dotyczy sprawowoania władzy. Np. car siedział na stolcu w Kremlu., to tyle, co siedział na tronie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Owszem,Ewa. 23.11.13, 21:10 I ja o tym pisze,ze tron. Zreszta boriska juz sam podtwierdzil moi slowa. Ja tego prymitywa lepiej wyczuwam,niz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:08 Ewa,z tego co znalazlem w necie,nie uzywa sie stolec ,jako "krzesło/stołek" . Tylko - dawne określenie tronu . Zreszta z kontekstu wypowiedzi barrata wychodzi,ze eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym goownem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nie o stolki ... trywialniej... 23.11.13, 21:03 Uspienia potrzebuja babuszki z Miedwiekowa - podobno w Rosji sa demokratyczne wybory:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 opamiętaj się Effciu, 23.11.13, 20:43 jak o tym napisałaś, to myślałem, że Merkelowa zwariowała. Jak przeczytałem info, to tam nic ciekawego nie ma. Chodzi o to, że Rosja nie powinna widzieć rozszerzania UE jako procesu skierowanego przeciwko niej samej. Tyle i tylko tyle. A Ty zaczynasz fantazjować. No i po co bić pianę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: opamiętaj się Effciu, 23.11.13, 21:00 Głupiutki jesteś, a ja nie mam czasu i ochoty wyjaśniać ci jak dziecku, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 jeszcze raz Effciu, 23.11.13, 21:04 eva15 napisała: > Głupiutki jesteś, a ja nie mam czasu i ochoty wyjaśniać ci jak dziecku, o co ch > odzi. --------------- Twój vist brzmiał - Merkelowa na kolanach będzie prosiła Putina ... . Na początku byłem zdumiony, ale info mówi, że Kreml jest przeczulony i to przeczulenie jest błędne. I dalej Merkelowa mówi, że przy jakiejś okazji o przeczuleniu porozmawia. W tym tekście nie ma nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: jeszcze raz Effciu, 23.11.13, 21:06 Sorry, ale gadasz od rzeczy. Nie znasz i nie rozumiesz tematu. Ale - czemu ja miałabym ci godzinami objaśniać, o co chodzi? Szybciej nie zrozumiesz, a ja godzin na to nie myślą poświącać. Zresztą już napisałam na tym wątkiu, co się wydarzyło i jak bardzo zmieniło się zachowanie Merklowej . Do ciebie to nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nadal mylisz Putina z Gorbim i Jelcynem 23.11.13, 20:29 eva15 napisała: > Zakładam, że brak umiejętności obserwowania rzeczywistości i wyciągania wnioskó > w, to nie wada wrodzona, tylko nabyta po wiadomej operacji... ------------------- Oj, oj Effciu, z tym wyciąganiem wniosków u Was czekistów jest ciekawie. Wy potraficie z prognozy pogody w Australii wyczytać jaki humor ma żuraw alfa. Ja tego nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! 23.11.13, 19:54 Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! Putin jej pomógł zrozumieć, że bez niego Niemcy niczego na Wschodzie nie załatwią. Trzeba porzyznać, że Merklowa (jak zawsze) szybko potrafi zmienić zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 off topic 23.11.13, 20:03 Effciu, tanieją paliwa. Ruscy pękają? Na stacjach paliw mamy najniższe ceny od wiosny. Zwłaszcza benzyny. W czwartek na Orlenie w Jelczu-Laskowicach za litr bezołowiowej "95" kierowcy płacili 4,99 zł .... A jeszcze w wakacje za popularną "95" płaciliśmy prawie 6 zł. www.gazetawroclawska.pl/artykul/1043361,spadaja-ceny-paliwa-benzyna-ponizej-5-zl,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Lupki amerykanskie zlamaly monopol. 23.11.13, 20:06 I tak lupki-glupki wykoncza Matuszke i krola zurawi. A tyle bylo smiechu w czekistowskiej gromadce! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Lupki amerykanskie zlamaly monopol. 23.11.13, 20:18 Sprawa jest dziwna, bo futures na ropę brent są wysoko np. teraz ponad 110$. Nie ma powodu, żeby na stacjach benzynowych było tanio. Może Ruscy cichcem sprzedają nam taniej? Sam już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Generalnie idzie o rope z lupkow. 23.11.13, 20:22 Ruscy zabezpieczaja sie prawdopodonbnie przed utrata najwiekszego klienta na rope, jakim jest Polska. Bardzo mozliwe, ze odpuscili Urals. Bo polityka polityka, a jesc trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! 23.11.13, 20:11 Effciu, z tego co czytałem, to Merkelowa mówi, że przy okazji poruszy ten temat. Jak się spotkam z Igorkiem, to porozmawiam z nim o reniferach. Obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jesli uda sie jej odpedzic krola zurawi... 23.11.13, 19:52 Niech rozmawia z kim chce. Przeciez to, jak obiecanie radzieckim, ze NATO sie nie rozszerzy na socstrany. Przedni zart Zachodu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jesli uda sie jej odpedzic krola zurawi... 23.11.13, 19:56 Ty niczego nie zrozumiałeś. A ona już pojęła, że NIE uda się odpędzić Putina. A Putin to nie Gorbi, przywoływanie przykładów z lat 90. to kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Merklowa Ci sie zwierza, Effciu. 23.11.13, 19:58 To piekne, tylko, ze decyzje zapadaja za stawem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Merklowa Ci sie zwierza, Effciu. Tak, owszem! 23.11.13, 20:04 To prawda, ale widocznie za Wielką Kałużą poluzowano Merklowej smycz. Poza tym, co ważniejsi mają trochę swobody własnej:-))) Merklowa mi się via media "zwierza". Jeszcze kilka dni temu rozjuszona wygrażała się publicznie Rosji, że ta ma się nie wtrącać do Ukrainy. na to Putin pokazał jewrokołchozowi i Niemcom miejsce w szeregu. No i po tej lekcji: aby Niemcy mogły się do Ukrainy w ogóle jeszcze powtrącać, Merklowa musi o to poprosić Putina:-))) Narobiło się, oj narobiło! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka W glowce Twej sie narobilo, Effciu. 23.11.13, 20:08 To decyzje calkowicie wykraczajace poza kompetencje Merklowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nie czytasz uważnie 23.11.13, 20:21 Przecież napisałam-zasadnicze, strategiczne decyzje zapadają za Kałużą. w operatywnym działaniu Merklowa może mieć pewną swobodę. Inaczej się nie da rządzić ważnymi wasalami, oni muszą mieć poczucie, że coś od nich zależy. Ba, nawet taki Kwaśniewski z mniej ważnego wasalskiego kraju miał poczcuie, że coś od niego zależy:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A to sie nawet zgadzam. 23.11.13, 20:24 Ale, jako idealista doceniam wole Narodu Ukrainskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nie czytasz uważnie 23.11.13, 20:25 Effciu, jednak chyba za dużo widzisz w słowach Merkelowej. Widzimy, że strona rosyjska interpretuje udział w Partnerstwie Wschodnim i umowy stowarzyszeniowe z UE jako działania skierowane przeciwko Rosji - powiedziała Merkel, zapewniając, że rosyjski punkt widzenia "nie jest zgodny z prawdą" ... Merkel zapowiedziała, że przy następnej nadarzającej się okazji osobiście porozmawia z prezydentem Władimirem Putinem. wiadomosci.onet.pl/swiat/merkel-ue-powinna-rozmawiac-z-rosja-o-partnerstwie-wschodnim/qskjm Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk To prawdziwe dno. 23.11.13, 19:59 Ewa,przeciez on nic nie kuma .To jest przyglup,ktory oprocz nienawisci nie demonstruje zadnej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: To prawdziwe dno. 23.11.13, 20:04 Zuraw go dziobnal w dupe a on mysli ze to komar..... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 The White Man's Burden Effci! 23.11.13, 20:06 Nie szkodzi, tak jak mozolnie uczę borrcię polskiej ortografii, tak i mozolnie będę go uczyć podstaw polityki. To jest mój prywatny, efficiny "The White Man's Burden" Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Polemizujesz z Magna, Effciu? 23.11.13, 20:12 No, doprawdy gratuluje, gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Polemizujesz z Magna, Effciu? 23.11.13, 20:24 ???? Nie rozumiesz zasady drzewka? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:31 Strasznie Cie Effciu przepraszam za krzywdzace posadzenie. To naprawde nieelegancko wyszlo z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:33 Nie dosyc ze gentleman ale I elegancki.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk magna. 23.11.13, 20:36 To zwykly wsiok,z ukrainskiej glubinki,ktory w dosc mlodym wieku znalazl sie w Polsce. Ale sloma mu z butow wylazi na okraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:39 5magna napisał(a): > Nie dosyc ze gentleman ale I elegancki.... Ha, ha:-))) Odpowiedz Link Zgłoś