Dodaj do ulubionych

Pilne do Effci!

23.11.13, 13:35
Euromajdan jutro w Berlinie, pod Brama Brandenburska!
Ja pojde jednak w Warszawie, o 13.30 pod ukrainska ambasada.
Wiec trzymaj fason, Effciu.
Za wszystkich.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Pilne do Effci! 23.11.13, 13:49
      Borrka,
      dobrze, że to napisałeś.
      Jutro od rana będę miły dla Effciu.

Jak się niewiasta rozeźli, to nie pójdzie.
      • 5magna Re: Pilne do Effci! 23.11.13, 14:07
        Przyjda ku..., dobrodzieje nawet ksieza i zlodzieje. Oraz pedalow dostojnych grono.........
    • eva15 Pilne do borrci! Merkel chce rozmów z Putinem o Ua 23.11.13, 19:31
      Toc i dopiero bieda, borrcia. merklowa chce sią naradzać razem z Putinem odnośnie Ukrainy i "Partnerstwa Wschodniego".
      Niech ci ktoś przetłumaczy jej słowa, bo mnie się nie chce:

www.bundeskanzlerin.de/Content/DE/Podcast/2013/2013-11-22-Video-Podcast/links/download-PDF.pdf?__blob=publicationFile&v=3

• eva15 Borrcia, jak myślisz zaproszą Kwacha do stołu ? 23.11.13, 19:38
        Borrcia, jak myślisz zaproszą Kwacha do stołu obrad?
      • eva15 Re: Pilne do borrci! Merkel chce rozmów z Putinem 23.11.13, 19:42
        A tu masz audio:

www.bundeskanzlerin.de/Webs/BKin/DE/Mediathek/mediathek_node.html;jsessionid=DA9B5C222CD2444E562807A1469AA5BE.s1t2?id=810308
        • igor_uk Ewa,znow nabijasz sie z borracika? 23.11.13, 19:43
          Po cholere jemu audio? Przeciez on tego na google tlumacz nie wklei.
          • eva15 Re: Ewa,znow nabijasz sie z borracika? 23.11.13, 19:46
            Najpierw dałam mu tekst , by sobie przetłumaczył , a później (za karę:-)) niech sobie poogląda Merklową.
          • eva15 Putin szybko nauczył Merklową rozumu:-))) 23.11.13, 19:51
            Jeszcze kilka dni temu ta sama Merklowa wygrażała się w kierunku Moskwy, że ta ma się nie wtrącać w sprawy EU-Ukraina, no i proszę jaka zmiana. Teraz M. odkryła, że nie można ani Ukrainy ani "Partnerstwa Wschodniego" omawiać bez udziału Rosji. Od przedwczoraj poczciwina już wie, jak bardzo to nieskuteczne:-))))
            • borrka Padna solenne obietnice... 23.11.13, 19:55
              I stana NATOWSKIE radary pod Ryga:)
              To juz bylo, Effciu i nikomu przeciez nie przeszkadza.
              A Radzieccy sie ciesza.
              • eva15 Nadal mylisz Putina z Gorbim i Jelcynem 23.11.13, 20:23
                Zakładam, że brak umiejętności obserwowania rzeczywistości i wyciągania wniosków, to nie wada wrodzona, tylko nabyta po wiadomej operacji...
                • borrka Medycyny w to nie mieszaj. 23.11.13, 20:28
                  Matuszka cienko ostatnio przedzie gospodarczo, wiec ma dosc slaba pozycje polityczna.
                  Ocena talentow krola zurawi jest tu drugorzedna, bo jak wiadomo, z proznego i Salomon ...
                  A on chyba nawet nie jest starozakonny:)
                  • eva15 Nudzisz, borrcia 23.11.13, 20:39
                    Merklowa już wcześniej zapewniała, że stowarzyszenie Ukrainy z EU nie jest skierowane przeciw Rosji. Putin gadki-szmatki olał i rozgonił towarzystwo, czyli sępy unijne. Ty nadal naiwnie twierdzisz, że Merklowa gadką-szmatką ulula Putina, tak jak jej się to udaje z Niemcami. Nie ulula i sprawy gospodarcze nie mają tu nIC do rzeczy. Zresztą - EU jest w dużo gorszym stanie niż Rosja,. Nawet nie ma porównania.

Twoje wnioski polityczne jest notorycznie nietrafne, bo ciebie charakteryzuje myślenie życzeniowe oderwane od realiów.
                    • borrka To same realia, ze decyduje USA. 23.11.13, 20:43
                      Unijne eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym stolcem.
                      Jesli tego Effciu nie rozumiesz, to chyba lepiej istotnie z Magna polemizuj.
                      • eva15 Re: To same realia, ze decyduje USA. 23.11.13, 20:53
                        Ty sam nie wiesz o czym dyskutujesz. Dopiero co pisałeś, że Merklowej uda się uśpić Putina słowami, zapewnieniami, co jest oczywistą bzdurą i Putin właśnie wykazał, że olewa czcze gadanie. Teraz dla odmiany pleciesz, że jewrokołchoźniom chodzi oo stołki i uważasz, że zrobiłeś odkrycie:-))). Zaplątałeś się.
                        • igor_uk Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzeczach. 23.11.13, 21:00
                          Ty o polityce,a borracik goownie:
                          "Unijne eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym stolcem. "

Bo to poziom borrata,ktory Ty nie jestes wstanie podniesc.
                          • eva15 Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:02
                            Stolec ma 2 znaczenia: 1) krzesło/stołek , 2) eksterementy

W tym wypadku chodziło borrci o stołki jewrokołchoźników a nie o ich kupy.
                            • eva15 Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:04
                              P.S znaczenie krzesło/stołek dotyczy sprawowoania władzy. Np. car siedział na stolcu w Kremlu., to tyle, co siedział na tronie.
                              • igor_uk Owszem,Ewa. 23.11.13, 21:10
                                I ja o tym pisze,ze tron.
                                Zreszta boriska juz sam podtwierdzil moi slowa.
                                Ja tego prymitywa lepiej wyczuwam,niz Ty.
                            • igor_uk Re: Ewa,wy z borracikiem mowicie o roznych rzecza 23.11.13, 21:08
                              Ewa,z tego co znalazlem w necie,nie uzywa sie stolec ,jako "krzesło/stołek" .
                              Tylko - dawne określenie tronu .
                              Zreszta z kontekstu wypowiedzi barrata wychodzi,ze eunuchy interesuja sie wylacznie wlasnym goownem.
                        • borrka Nie o stolki ... trywialniej... 23.11.13, 21:03
                          Uspienia potrzebuja babuszki z Miedwiekowa - podobno w Rosji sa demokratyczne wybory:))))
                    • wojciech.2345 opamiętaj się Effciu, 23.11.13, 20:43
                      jak o tym napisałaś, to myślałem, że Merkelowa zwariowała.
                      Jak przeczytałem info, to tam nic ciekawego nie ma.
                      Chodzi o to, że Rosja nie powinna widzieć rozszerzania UE
                      jako procesu skierowanego przeciwko niej samej. Tyle i tylko
                      tyle. A Ty zaczynasz fantazjować.

No i po co bić pianę.
                      • eva15 Re: opamiętaj się Effciu, 23.11.13, 21:00
                        Głupiutki jesteś, a ja nie mam czasu i ochoty wyjaśniać ci jak dziecku, o co chodzi.
                        • wojciech.2345 jeszcze raz Effciu, 23.11.13, 21:04
                          eva15 napisała:
                          > Głupiutki jesteś, a ja nie mam czasu i ochoty wyjaśniać ci jak dziecku, o co ch
                          > odzi.
                          ---------------
                          Twój vist brzmiał - Merkelowa na kolanach będzie prosiła Putina ... .
                          Na początku byłem zdumiony, ale info mówi, że Kreml jest przeczulony
                          i to przeczulenie jest błędne. I dalej Merkelowa mówi, że przy jakiejś okazji
                          o przeczuleniu porozmawia.

W tym tekście nie ma nic ciekawego.
                          • eva15 Re: jeszcze raz Effciu, 23.11.13, 21:06
                            Sorry, ale gadasz od rzeczy. Nie znasz i nie rozumiesz tematu. Ale - czemu ja miałabym ci godzinami objaśniać, o co chodzi? Szybciej nie zrozumiesz, a ja godzin na to nie myślą poświącać.

Zresztą już napisałam na tym wątkiu, co się wydarzyło i jak bardzo zmieniło się zachowanie Merklowej . Do ciebie to nie dotarło.
                            • wojciech.2345 Effciu nadal bijesz pianę /bt 23.11.13, 21:08
                • wojciech.2345 Re: Nadal mylisz Putina z Gorbim i Jelcynem 23.11.13, 20:29
                  eva15 napisała:
                  > Zakładam, że brak umiejętności obserwowania rzeczywistości i wyciągania wnioskó
                  > w, to nie wada wrodzona, tylko nabyta po wiadomej operacji...
                  -------------------
                  Oj, oj Effciu,
                  z tym wyciąganiem wniosków u Was czekistów jest ciekawie.
                  Wy potraficie z prognozy pogody w Australii wyczytać jaki
                  humor ma żuraw alfa.

Ja tego nie potrafię.
      • wojciech.2345 zwariowała niewiasta /bt 23.11.13, 19:44
        • eva15 Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! 23.11.13, 19:54
          Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! Putin jej pomógł zrozumieć, że bez niego Niemcy niczego na Wschodzie nie załatwią.
          Trzeba porzyznać, że Merklowa (jak zawsze) szybko potrafi zmienić zdanie!
          • wojciech.2345 off topic 23.11.13, 20:03
            Effciu,
            tanieją paliwa. Ruscy pękają?

Na stacjach paliw mamy najniższe ceny od wiosny. Zwłaszcza benzyny. W czwartek na Orlenie w Jelczu-Laskowicach za litr bezołowiowej "95" kierowcy płacili 4,99 zł ....
            A jeszcze w wakacje za popularną "95" płaciliśmy prawie 6 zł.

www.gazetawroclawska.pl/artykul/1043361,spadaja-ceny-paliwa-benzyna-ponizej-5-zl,id,t.html
            • borrka Lupki amerykanskie zlamaly monopol. 23.11.13, 20:06
              I tak lupki-glupki wykoncza Matuszke i krola zurawi.
              A tyle bylo smiechu w czekistowskiej gromadce!
              • wojciech.2345 Re: Lupki amerykanskie zlamaly monopol. 23.11.13, 20:18
                Sprawa jest dziwna, bo futures na ropę brent są wysoko np. teraz
                ponad 110$. Nie ma powodu, żeby na stacjach benzynowych było
                tanio. Może Ruscy cichcem sprzedają nam taniej?

Sam już nie wiem.
                • borrka Generalnie idzie o rope z lupkow. 23.11.13, 20:22
                  Ruscy zabezpieczaja sie prawdopodonbnie przed utrata najwiekszego klienta na rope, jakim jest Polska.
                  Bardzo mozliwe, ze odpuscili Urals.
                  Bo polityka polityka, a jesc trzeba.
          • wojciech.2345 Re: Przeciwnie - nabrała rozumu i to szybko! 23.11.13, 20:11
            Effciu,
            z tego co czytałem, to Merkelowa mówi, że przy okazji poruszy ten temat.
            Jak się spotkam z Igorkiem, to porozmawiam z nim o reniferach.

Obiecuję.
      • borrka Jesli uda sie jej odpedzic krola zurawi... 23.11.13, 19:52
        Niech rozmawia z kim chce.
        Przeciez to, jak obiecanie radzieckim, ze NATO sie nie rozszerzy na socstrany.
        Przedni zart Zachodu:)))
        • eva15 Re: Jesli uda sie jej odpedzic krola zurawi... 23.11.13, 19:56
          Ty niczego nie zrozumiałeś. A ona już pojęła, że NIE uda się odpędzić Putina. A Putin to nie Gorbi, przywoływanie przykładów z lat 90. to kulą w płot.
          • borrka Merklowa Ci sie zwierza, Effciu. 23.11.13, 19:58
            To piekne, tylko, ze decyzje zapadaja za stawem.
            • eva15 Re: Merklowa Ci sie zwierza, Effciu. Tak, owszem! 23.11.13, 20:04
              To prawda, ale widocznie za Wielką Kałużą poluzowano Merklowej smycz. Poza tym, co ważniejsi mają trochę swobody własnej:-)))

Merklowa mi się via media "zwierza". Jeszcze kilka dni temu rozjuszona wygrażała się publicznie Rosji, że ta ma się nie wtrącać do Ukrainy. na to Putin pokazał jewrokołchozowi i Niemcom miejsce w szeregu. No i po tej lekcji:

aby Niemcy mogły się do Ukrainy w ogóle jeszcze powtrącać, Merklowa musi o to poprosić Putina:-))) Narobiło się, oj narobiło!
              • borrka W glowce Twej sie narobilo, Effciu. 23.11.13, 20:08
                To decyzje calkowicie wykraczajace poza kompetencje Merklowej.
                • eva15 Nie czytasz uważnie 23.11.13, 20:21
                  Przecież napisałam-zasadnicze, strategiczne decyzje zapadają za Kałużą. w operatywnym działaniu Merklowa może mieć pewną swobodę. Inaczej się nie da rządzić ważnymi wasalami, oni muszą mieć poczucie, że coś od nich zależy. Ba, nawet taki Kwaśniewski z mniej ważnego wasalskiego kraju miał poczcuie, że coś od niego zależy:-))
                  • borrka A to sie nawet zgadzam. 23.11.13, 20:24
                    Ale, jako idealista doceniam wole Narodu Ukrainskiego.
                  • wojciech.2345 Re: Nie czytasz uważnie 23.11.13, 20:25
                    Effciu,
                    jednak chyba za dużo widzisz w słowach Merkelowej.

Widzimy, że strona rosyjska interpretuje udział w Partnerstwie Wschodnim i umowy stowarzyszeniowe z UE jako działania skierowane przeciwko Rosji - powiedziała Merkel, zapewniając, że rosyjski punkt widzenia "nie jest zgodny z prawdą"
                    ...
                    Merkel zapowiedziała, że przy następnej nadarzającej się okazji osobiście porozmawia z prezydentem Władimirem Putinem.

wiadomosci.onet.pl/swiat/merkel-ue-powinna-rozmawiac-z-rosja-o-partnerstwie-wschodnim/qskjm

• igor_uk To prawdziwe dno. 23.11.13, 19:59
            Ewa,przeciez on nic nie kuma .To jest przyglup,ktory oprocz nienawisci nie demonstruje zadnej wiedzy.
            • 5magna Re: To prawdziwe dno. 23.11.13, 20:04
              Zuraw go dziobnal w dupe a on mysli ze to komar.....
            • eva15 The White Man's Burden Effci! 23.11.13, 20:06
              Nie szkodzi, tak jak mozolnie uczę borrcię polskiej ortografii, tak i mozolnie będę go uczyć podstaw polityki.
              To jest mój prywatny, efficiny "The White Man's Burden"
              • borrka Polemizujesz z Magna, Effciu? 23.11.13, 20:12
                No, doprawdy gratuluje, gratuluje!
                • eva15 Re: Polemizujesz z Magna, Effciu? 23.11.13, 20:24
                  ???? Nie rozumiesz zasady drzewka?
                  • borrka Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:31
                    Strasznie Cie Effciu przepraszam za krzywdzace posadzenie.
                    To naprawde nieelegancko wyszlo z mojej strony.
                    • 5magna Re: Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:33
                      Nie dosyc ze gentleman ale I elegancki....
                      • igor_uk magna. 23.11.13, 20:36
                        To zwykly wsiok,z ukrainskiej glubinki,ktory w dosc mlodym wieku znalazl sie w Polsce.
                        Ale sloma mu z butow wylazi na okraglo.
                      • eva15 Re: Sorry, przeoczylem! 23.11.13, 20:39
                        5magna napisał(a):

> Nie dosyc ze gentleman ale I elegancki....

Ha, ha:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka