Dodaj do ulubionych

*po tym artykule zostałem autentycznym antysemitą*

IP: 62.233.188.* 12.08.04, 00:00
najbardziej kurevski antypolski paszkwil jaki dotychczas czytałem
'artykuł' ten jawnie wpisuje się w ideologię jida Michnika:

*jedyny znany polski literat to oczywiście ten pochodzenia żydowskiego Szulc
itd itd itd na tą modłę

serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2218288.html
Obserwuj wątek
    • Gość: . To kwestia przekladow - jest ich bardzo malo. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 00:04
      I temu naprawde nie Zydzi winni. Nb. A co ty masz do Schulca? Wyplynal na
      Zachodzie jako "doczepka" do Kafki.
      • Gość: marcin ten artykuł jest najbardziej oczywistym przykładem IP: 62.233.188.* 12.08.04, 00:17
        akcji propagandowej którą pan Michnik prowadzi od lat i która w jego
        wyobrażeniu ma byc czymś w rodzaju popłuczyn po inżynierii narodowej pana
        Stalina

pan Michnik poprzez uparte powtarzanie antypolskich tresci i stereotypów
        (którymi ten artykuł jest wręcz zasrany) chce wpłynąć na polską świadomość

czytając takie artykuły jak ten naprawdę cieszę się że naród żydów polskich
        został zgładzony w 'polskich obozach zagłady' bo to byłaby tragedia gdybyśmy
        mieli kilka milionów takich lewicujących perfidnych kłamców jakim jest Michnik -
        co pokazuje ten artykuł

dla pełnego zrozumienia dodam że w 100% popieram naród sefardyjskich
        Izraelczyków w ich walce z imperium islamskim i po lekturze takich artykułów
        jak ww. nie dziwię się że małe garstki Żydów polskich przezywano tam w Izraelu
        mianem "mydła"
        • Gość: . Te stereotypy niestety istnieja. A Polacy robia IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 00:33
          wszystko, by je potwierdzic, moze robi to i Michnik, ale nie tylko (nie sadze
          zreszta, by poza mna on line i paru osobami z naszej ambasady ktokolwiek z
          Brytyjczykow teksty GW czytal). Przykro mi, ale polowa znanych mi Wyspiarzy
          mowi po pobycie w Polsce mniej wiecej to samo, co w tym tekscie. Zreszta to tez
          glownie wlasnie tzw. nauczyciele jezyka. To zwykle ludzie na straszliwie niskim
          poziomie, bo polska szkola robi polskich klientow w balona - jeden
          przyklad: "professor Brian" z warszawskiego Berlitza; spotkalem go w pubie
          pt.Emerald w Warszawie ladnych pare lat temu i ...mowil tak czysta gwara
          zakazanych dzielnic Belfastu, ze ja, Anglik, slowa nie zrozumialem...
          • Gość: marcin OK, mam tylko jedno pytanie IP: 62.233.188.* 12.08.04, 01:01
            napewno wiesz że Niemcy spalili owe 6 milionów Żydów, prawda?

to powiedz mi proszę dlaczego mówi się o "polskim antysemityzmie" a nie o
            niemieckim?

dodam także że zbrodniarze komunistyczni narodowości żydowskiej (w polskiej
            partii komunistycznej przez pierwsze 15 lat okupacji radzieckiej byli prawie
            sami Żydzi - choć co jest pewnym absurdem było ich w Polsce tylko ok. 80
            tysięcy) zamordowali 100 tysięcy Polaków, głównie patriotów, ak-owców

przypuszczam że jako Anglik nie znasz nazwiska Jakuba Bermana ani Salomona
            Morela ani Stefana Michnika ani Borejszy ani Ochaba ani Humera itd itd itd

ps
            odpowiedziałem na inna twoja wiadomość
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=14766733&a=14846755
            • Gość: . W UK podaje sie inna liczbe (podawalem dzis linki IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 01:15
              do tych stron edukacyjnych), Oswiecim oceniany jest na 2-2,5 mln (nie pamietam,
              czy samych Zydow, czy wszystkich ofiar), Majdanek na duzo mniej - niemniej i
              tak potworna liczba.
              Oczywiscie, mowi sie o zbrodniczym antysemityzmie hitlerowskich Niemiec;
              niemniej - jak byc powinno - w czasie przeszlym (zrozumcie, Polacy, ze
              jestescie ewenementem w Europie: zyjecie w przeszlosci i przeszloscia, gdy
              terazniejszosc wam ucieka). A dzisiejsi Niemcy? Poza neonazi tam nigdzie cienia
              antysemityzmu nie widac, sa bardziej swieci od samego papieza... Ja sam oceniam
              polski antysemityzm jako czysto werbalny. Niemniej, Polacy musza byc "self-
              fuckers", bo gadanie na Zyda, przeciwko Zydom i o Zydach tylko im samym krzywde
              robi. A wiec po co glupio o Zydach gadac?
              Nb. nie pojmuje rozpatrywania zbrodni polskiego komunizmu w kategoriach rasowo-
              narodowosciowych. Dzierzynski ponoc nie byl Zydem, ale Polakiem - czy biala
              gwardia ma winic Polakow o zbrodnie Czeka? Ale jakos biali Rosjanie tego nie
              robia. I nigdy nie robili
              • biedronka24 a teraz znowu papiez 12.08.04, 01:24
                tez werbalnie ale glupio- prawda?
                Panie ´Angolu´. Polacy z cala pewnoscia nie zyja bardziej przeszloscia niz
                wielu, bardzo wielu Angoli. Co do Niemcow to juz cierpia za swoja nowoczesnosc.
                Juz po malu im sie przejada. Co do antysemityzmu to Pan sam dowodzil, ze w
                Niemczech mial inne podloze. Jedyna poza wyrachowaniem przyczyna byla tendencja
                do izolowania sie np w Nadrenii spoleczenstw zydowskich. Pewnie mialo to zwiazek
                z religia ale tak bylo.
                W Polsce glupio bylo by mowic o antysemityzmie z wyrachowania- prawda?
                I w stosunku do brytyjczykow Polacy rzeczywiscie sa ewenementem bo przecietny
                Polak - mezczyzna potrafi przykrecic kontakt i zarowke. Przecietny brytyjczyk
                klasy sredniej to bardzo czesto osobnik bezradny nawet wobec b. zaawansowanego
                sprzetu Hi Fi zwlaszcza gdy jego wyksztalcenie to Accountancy :)
              • Gość: marcin nie nie nie, naprawdę nie rozumiesz IP: 62.233.188.* 12.08.04, 01:37
                w Polsce w 1945 roku było 80 tysiecy Żydów i prawie 100% z nich wstąpiło do
                partii utworzonej przez okupanta i przez 10 lat dokonali masowego ludobójstwa
                na elicie intelektualnej Polski

oczywiście ludzie ci nie wyznawali judaizmu ani nie nosili jarmułek ale
                byli to jednak Żydzi i dokonali ludobójstwa: 100 tysięcy zamordowanych
                żołnierzy armii AK

właśnie dlatego jest w Polsce antysemityzm - on się skończy kiedy w centrum
                warszawy stanie pomnik upamiętniający 'zydowsko-komunistyczną zagładę polskiej
                inteligencji z lat 1944-1956' i prawda zostanie powszechnie uznana

o tym nikt nie mówi i nie ma nawet jednego pomnika

ty jako anglik tego nigdy nie zrozumiesz

ps
                ładnie mówisz że Polacy żyją przeszłością itede że to nam utrudnia rozwój i
                pójscie naprzód

tyle tylko że Polska od tysiąca lat jest ścisnięta między Rosją a Niemcami -
                wszystkie najgorsze rzeczy w historii ludzkości przeszły właśnie przez Polskę:
                komunizm i faszyzm

nie ma i nigdy nie było czasu na rozwój bo byliśmy gnojeni przez sąsiadów
                wy jestescie wyspiarzami i nawet nie macie pojecia co to znaczy graniczyć z 2
                najbardziej zawszonymi narodami świata

ps2
                opowiedz mi proszę o "paki bashing"
                • biedronka24 nikomu nie chodzi o zadne pomniki 12.08.04, 01:46
                  o niczym takim nie slyszalam.
                  Komu pomagaja pomniki? Po tym co tu dzis widzialam mysle ze zbyt wielu ludzi
                  obawia sie po prostu wyrachowanych ´odwetow´ i wcale sie juz im nie dziwie.
                  Niemcy sie juz odwetow nie boja. Jak byli bogaci oddali co tam dalo sie
                  udowodnic i teraz robia dobra mine. Poza tym ktos tam moze tez wiedziec ze
                  wiecej teraz od Niemcow sie nie uzyska. Nasze wladze przepraszaja ze zyja i
                  wcale sie nie zdziwie jak jutro okazemy sie wspolsprawcami zbrodni jesli ... nie
                  zaplacimy.
                  Chocby za cene rozpadajacych sie szpitali, braku opieki medycznej. A tak- wtedy
                  przydadza sie nam nowoczesne aborcje bo bedzie nas mniej to i mnie gab do
                  wykarmienia i mniej krzyku- prawda? I mniej oporu tez.
                • Gość: . To kto dalej glosuje na polska komune? Zydzi? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 01:53
                  Przeciez dalej komuna w Polsce rzadzi. I jacy "Zydzi", skoro nie wyznawali
                  judaizmu? Czyzby z Izraela? Nb. my nie bijemy do dzisiaj Zydow w Londynie z
                  powodu bomby w hotelu King Davis,wyobrazam sobie, jakby Polak sie z ta krzywda
                  obnosil...
                • Gość: jarek-Zyd ne telus ciekawe dane, a ja zn alem tylko tych co w do IP: *.fastres.net 12.08.04, 20:08
                  partii nigdy nie wstapili, moze oni byli tymi pozostalymi procentami po prawie
                  100%, a tak pozatym ile czlonkow patria( razem z tymi stronnictwami) miala w
                  roku 1976.
            • biedronka24 osobliwych anglistow Pan kropka tez poznaje 12.08.04, 01:16
              bo ja znam skadinad troszke kregi polskich anglistow. A obraz Polski kazdy moze
              miec rozny. Obraz Brytanii tez bywa rozny. Z jednej strony kultura zaszczepiona
              odpowiedzialnosc, z drugiej wlasnie zasciankowosc i zamkniecie w samym nawet
              Londynie. To nie przypadek z ta pania skads tam. Taki jest naprawde olbrzymi
              procent brytyjskich housewife´ow. Sami brytyjczycy przyznaja iz to jest ich
              problem, brak checi otwarcia na swiat zewnetrzny. I jest to problem bardziej
              brytyjski niz polski- bo w Polsce - w Warszawie naprawde tego nie widac. A w
              Londynie - a jakze. Wcale nie w najgorszych dzielnicach.
              Ceny property przekroczyly juz zdrowy rozsadek i ich realna wartosc- brytyjczycy
              sami to wiedza. I narzekaja ze wciaz na kogos placa podatki- teraz zapewne na
              wracajacych Polakow.
              Owszem ja tez widzialam Polakow podrozujacych na wyspe w kapciach (starsze
              panie) i wiem o przypadkach szacownych szefow uczelni okradajacych ze stypendiow
              (na przelicznikach) biednych studentow.
              Brytyjczycy wcale nie koncentruja sie na innych nacjach. Oni Panie Marcinie maja
              je w nosie i dzis mowia to otwarcie. Z przekasem tylko ze ich rzad i tak uchwali
              placenie podatkow na te inne nacje. A to sa dane z zeszlego tygodnia. Podobnie
              jak dane na temat klopotow ze sluzba naziemna BA :)
              • Gość: . Re: osobliwych anglistow Pan kropka tez poznaje IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 01:46
                Mowilem o lektorach - native speakerach, jak z tego tekstu: imie autentyczne,
                miejsce pracy tez (1994?1995?), mysle, ze ktos z jego dawnych uczniow go
                rozpozna.
                Z cenami nieruchomosci nie masz racji: w Londynie juz nie rosna (nawet leciutko
                spadaja), rosna teraz najszybciej na polnocy Anglii. Wiesz czemu? Bo do
                niedawna ich cena byla NIZSZA niz "bricks and mortar", nizsza od wartosci
                materialow budowlanych, potrzebnych do ich wzniesienia. Wyzsza wartosc domow
                napedza, takze poprzez pozyczki hipoteczne, gospodarke - jest pieniadz na
                rynku. Co wiecej do przecietnej sredniej placy srednia wartosc domu NIE JEST
                wysoka: to 5-letnia roczna placa (byla 4-letnia)- daj to, Boze,Polakom: 30.000
                rocznie do 150.000 (znajdziesz te dane w necie).
                Brytyjczycy uwazaja sie za spolecznosc wielokulturowa i nie przeszkadzaja
                im "swoje" inne nacje. Fakt, jest rezerwa do obcokrajowcow, poki sie do nich
                nie przekonaja, ale nie ma wrogosci (nie mowimy tu o nazi). Brytania jest
                spoleczenstwem ciagle silnie klasowym, stad nie dziwota obracania sie w
                ograniczonych kolkach. Na inne nacje placi sie chetnie, ale...dobrowolnie:
                zobacz, co jest z pomoca dla Sudanu! Przy podatkach (i tak duzo niszszych od
                niemieckich)wkurza nie dawanie ich refugees, ale wydawanie na wlasnych nierobow
                z najgorszego lumpenproletariatu, te wszelkie "doles" i "benefites" - taxpayers
                sa przeciw rozdmuchiwaniu socjalu!!! Niemcy i Francja sa tu wystarczajaca
                nauczka.
                • biedronka24 ale jak sie przesadzi to nic nie napedza 12.08.04, 01:58
                  Ja nie mowie o polnocy Anglii.
                  Ale wlasnie okolicach Londynu. Poza tym nie do konca tak jest dobrze
                  brytyjczykom bo jak wszyscy na zachodzie zyja na kredytach. Czesto do konca
                  zycia. Brytyjczycy sa wielokulturowi, gdy trzeba wybierac ulubiona kuchnie ale
                  nie gdy mowi sie o literaturze, poezji czy piwie. Albo o tym co Brytyjskie :)
                  Rzeczywiscie karnawal murzynski jest. Ale tez i pewna niechec do Hindusow. Oni
                  sami sie na to skarza- w kazdym razie.
                  W Polsce czarnoskorzy przybysze czy Chinczycy czy Wietnamczycy to do niedawna
                  byl akurat ewenement ale poza tym inne nacje mielismy i z tymi ktore mielismy
                  wcale nie mielismy az tak wielkich problemow. Nie mielismy tez przeszlosci
                  kolonialnej i mamy mala tradycje poprawnosci politycznej. Najwieksze problemy
                  chyba wszystkie nacje na swiecie maja zawsze z sasiadami. A imigracji do nas
                  takiej znow nie bylo, bo nie bylo do czego na powojennych gruzach.
                  Teraz musze isc definitywnie.
                  • Gość: . Mity, Biedronko: pozwol Ukraincom i Bialorusom IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:10
                    ocenic te polska wielkodusznosc...
                    • biedronka24 a co z Hindusami? 12.08.04, 02:26
                      czyzbysmy jechali na jednym wozku?
                      Ukraincy wkrotce nas polubia. Ja mam takiego co mnie bardzo polubil bo zauwazyl,
                      ze ja zadna Pani i obojetne czy siedze przy komputerze czy dzwigam albo
                      organizuje prace to oprocz pracy innych sama tez ciezko zasuwam. Na tym polegaja
                      milosci z sasiadami i miedzy bylymi kolonistami a kolonializowanymi.
                      Ukraincy maja i swoj udzial w nielubieniu a ich poszanowanie dla zdobyczy
                      kulturowych z wojennych doswiadczen Polakow mniejsze czesto niz Hitlerowcow. Ale
                      bardziej dzis widze ze interesuja sie bezposrednim ´wjazdem´ to ´wyzszej
                      kulturowo´ Europy jak nazywaja w reportarzach ukrainskie kobiety do wynajecia -
                      Niemcow. Bialorusini wogole zas umilowali komune najwyrazniej.
                      Poza tym nie mowimy o przeszlosci tylko o dzisiaj. A dzis sytuacja bardzo sie
                      zmienia. Polacy sporo pomagali Ukraincom - dobrze rozwijala sie wymiana
                      handlowa. Ilu brytyjczykow zatrudnia Hinduskie nianki? Bo Polakow
                      zatrudniajacych ukrainskie bylo wielu. Oczywiscie i na to mozna narzekac i mozna
                      sie uczepic ze Polacy - Pany. Braki kwalifikacji to problem emigrujacych
                      Ukraincow- podstawowy. Grecy, Bulgarzy, Turcy, Tatarzy jakos nie narzekali.
                      Romowie troche - ale tu znow specyfika ich trybu zycia czesto decydowala o
                      problemach. A poza tym mowie- trzeba miec tradycje imigracji. Zachod mial ja
                      pokolonialna. Przeszedl przez swoj rasizm i problemy. Mysmy jej w takim wydaniu
                      nie mieli- to nasza wina aby?
                      • Gość: . To zwykle Hindusi zatrudniaja angielskie nianki IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:37
                        Znam osobiscie hinduskie malzenstwo, oboje lekarze, ciagle na paszportach
                        indyjskich, zatrudniajace jako nianie mila dziewczyne z tutejszego ludu.
                        Hindusi, i miejscowi, i przyjezdni to bardzo wyksztalceni ludzie, a wiec i o
                        wysokich zarobkach: to zwykle pracodawcy, nie zas pracobiorcy. A z paniami z
                        Bangladeszu (moze ich mylisz z Hindusami) jest taki problem, ze po pierwsze: to
                        Mahometanki, ktorym maz b. rzadko pozwala pracowac; 2) zwykle nie znaja
                        angielskiego, a wiec sens ich zatrudniania przez angielskie rodziny jest
                        dokladnie taki sam jak polskiej pani bez jezyka. Ty chyba cale dziesieciolecia
                        w UK nie bylas.
                        • biedronka24 mowie o Hindusach stad 12.08.04, 03:00
                          i opowiesciach o Anglikach.
                          Wiem ze stawiaja na wyksztalcenie. A wyksztalceni przyjezdni jedza ryz rekami
                          jesli hinduisci bo taki maja zwyczaj.
                          Poza tym bez przesady Indie to olbrzymi kraj i niemalo tam ludzi biednych.
                          a problem wlasnie sam kropko wyjasniasz. Jesli przyjezdni znaja jezyk, nie
                          generuja problemow nikt nie ma do nich pretensji. Problem iz ty utozsamiasz
                          Polakow z biedna emigracja i to jest wlasnie niezbyt madre i stereotypowe.
                          Czasy emigracji politycznej obecnie sie skonczyly. Polacy intelektualisci
                          zasilali sowicie Europe i Stany. I tego jakos nikt nie zauwazyl. Dzis i tak
                          wszyscy koncentruja sie na bledach biedoty emigrujacej za chlebem.
                          Polskich pan bez jezyka jest tez coraz mniej - probowales kropko dogadac sie po
                          angielsku w bylym DDR- e? na glebokiej prowincji francuskiej? A to starsza
                          kultura. Po co te przyklady? Czego dowodza- nie wiem. W zadnym razie tego ze
                          jestesmy gorsi. Bo nie jestesmy
                      • biedronka24 I ustalmy cos - bo to zbytnio rzuca sie w oczy 12.08.04, 02:50
                        ja nie sugeruje ze jestesmy lepsi. Ja twierdze, ze nie jestesmy gorsi.
                        I to ze jestesmy zapoznieni i gorsi to tez zbyt czesto stereotypy i mity, tych
                        ktorzy sie konkurencji boja. Owszem z USA deportuje sie wielu Polakow, (jak jada
                        w kapciach trudno sie dziwic). My ze wschodu mamy stala przyjemnosc z mafia
                        ktora osiada sobie na zupelnie spokojnych terenach a ludzie dowiaduja sie ze
                        wlasnie tam osiadla po akcjach policji. To tez owoce sasiedztwa i wcale nie
                        tylko nasza zasluga. Jak sie okazalo oslawione kradzieze samochodow to tez nie
                        tylko czysto etnicznie polskie ataki.
                        Pod moim domem w Polsce - no pareset metrow co prawda jest droga na ktorej staja
                        najczesciej Bulgarskie i Gruzinskie prostytutki.
                        Po prostu tam gdzie sa problemy - zadraznienia na tle narodowosciowym ludzie
                        buduja uprzedzenia. Trudno to pokonac perrorowaniem.
                        Na prawde musze isc - mam wrazenie ze jednak Polakow pan nie do konca poznal. Ja
                        prosze Pana mialam wielu sasiadow- Holendrow, Brytyjczykow, Zydow (mam do dzis)
                        mniej lub bardziej sympatycznych Polakow. I jakos z nimi sie dogadywalam. Nie
                        dogaduje sie wtedy gdy ktos w oczywisty sposob pragnie mnie oszukac, (wycyganic!
                        wyjudzic, wycwaniaczyc po polsku) lub wlasnie wtedy gdy szkodzi wszystkim w
                        okolicy. A wszyscy sasiedzi poza tym mile widziani:)
                        Zrozumcie tez, ze ludzie w Polsce sie boja. I brak im zaufania. A tak sie glupio
                        sklada ze wlasnie uczciwosc na ´zachodzie´ nawet w tak szanowanej zawsze przeze
                        mnie Brytanii coraz mniej poplaca. Z jednej wiec strony programowy wschodni
                        balagan i brak solidnosci, z drugiej zachodni coraz czesciej brak uczciwosci.
                        Czego sie mozemy uczyc? Tylko nie dac sie zagryzc. I za to ze to czasem umiemy
                        wielu tez nas nie lubi. Nikt z nas chyba tylko nie uwaza jak tu opisano, ze
                        jestesmy swieci. Katolicy szanuja wartosci i tradycje. A tam gdzie u innych sa
                        housewife nie wysciubiajace nosa z jakiegos Bedford u nas sa babcie rydzykowe z
                        rozancami. Co za roznica- w istocie rzeczy?
                        • Gość: . Do jutra lub pojutrza, biedronko IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:54
                • Gość: jarek-Zyd ne telus Nie chcesz mnie niechcaco powiedziec, ze IP: *.fastres.net 12.08.04, 20:15
                  mam juz moje mieszkanie niedaleko Hampstead sprzedac, a ja myslalem poddasze
                  przerobic.Tak pozatym ,moj kusyn ,ktory stare domy kupowal i je sam przerabial z
                  pomoca czeskich ziomskow, na kazdym prawie 400 % zarobil, ale moze czasy sie
                  zmieniaja, bo napewno nie mozna za 80 mq, az 340 tys phuntow zaplacic..
                  • Gość: . Development ciagle sie oplaca. Polakow mozesz IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 22:54
                    najac tanio, jak londynscy Pakis, za "cale" 197 funtow na tydzien brutto. I nie
                    dawaj wuecej, bo i po co? By "poczuli sie oszukani"? Za jakies 400 K kupisz z
                    50m w Paddington, i warto tam zainwestowac - dzielnica zaczyna sie robic modna.
                    Nb.Tylko jeden typ mieszkan w Londynie wymigal sie z zastoju - te male,
                    szpanerskie "studios".
                • Gość: jarek-Zyd ne telus tak powaznie, czesc moich sasiadow sprzedala IP: *.fastres.net 12.08.04, 20:35
                  mieszkanie i za pieniadze ,ktore za nie dostali kupili sobie domy w Marbeli i
                  Maladze. Tez mnie sie wydaje,ze wybuchnie banka.Rosjanie juz domow w Londynie
                  nie kupuja, maja czasami cale najlepsze dzielnice, Zydow tez nie przybywa...
                  • Gość: . Za mieszkanie w Londynie mam b.porzadny dom IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 22:59
                    jakies 1,5-2 godzin drogi do Londynu (zalezy od ruchu na M1 -sam wiesz, jak z
                    tym jest); detached, 5-bed i jeszcze do tego 2 ary "ogrodka": w Hiszpanii
                    bylaby willa nad morzem i z basenem, ale na to mam czas do emerytury.
                    • biedronka24 Re: Za mieszkanie w Londynie mam b.porzadny dom 13.08.04, 19:57
                      Buahahaha.
                      Jak tam brylanty i DB ?
            • Gość: . Jasne, ze znam - sam je tu pare razy tez uzylem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 01:26
              Nazistowska rozrywka BNP i jeszcze bardziej zdeklarowanych faszystow. Nie jest
              to sport ogolnonarodowy, spoleczenstwo potepia i SOBs sie wsadza - jak bardzo
              duzy zespol z Hull. Osobiscie mam alergie na nazi w kazdej postaci.
              Nb. zdarzaja sie i gorsze rzeczy z kregow Combatu 18: zbrojne polowania po
              Londynie na czarnych - zastrzelic i w nogi. Jakis czas temu policja sie
              chwalila, ze ujela sprawcow tych mordow, ale kto ich wie.
              Widzisz: mnie nie chodzi o to, ze w Polsce sie antysemityzm i rasizm zdarza,
              ale ze jest tak powszechny, ze nie spotyka sie ze spoleczna dezaprobata, ale z
              usprawiedliwianiem (sam to robisz, mowiac o komunie) i ze sie za to nikogo nie
              karze, ze nie ma procesow rasowych (chocby przed sadem grodzkim, konczacych sie
              mala grzywna - jak u nas).
              • Gość: rachelka Re: Jasne, ze znam - sam je tu pare razy tez uzyl IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 01:31
                polacy to "self fuckers" coz to za okreslenie lordzie. nawet biedronka ma tu
                racje,ze po pierwsze jako poliglota w konwersacji nie miesza sie jezykow a po
                drugie takie glupie stereotypy to sa ponizej pasa. gdybys tu byl to bym cie w
                leb trzepnela, tak ze od razu mozesz isc do kuchenki,jesli ja masz i lod
                przylozyc.co ty za poziom tu wnosisz,jakis slamsow smierdzacych
                lumpen-proletariatem z moskiewska czerwona chusteczka na szyi.
                • Gość: . Polataj, golebico, bo ty NIGDY nie na temat... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 01:54
                  • Gość: rachelka Re: Polataj, golebico, bo ty NIGDY nie na temat.. IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 01:56
                    nie intelektualisto,ty nigdy nie odpowiadasz na moje pytanie,sa zbyt niezreczne
                    jak dla takiego wyglancowanego komputerowego lorda.
                    • Gość: . Sa straszliwie..."nadre inaczej". IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:09
                      • Gość: rachelka Re: Sa straszliwie..."nadre inaczej". IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 02:12
                        what is that? nowe slowo czy znowu czegos nie zrozumialam? ty nigdy nie
                        odpowiadasz na zasadnicze pytania co jest typowe dla takich ""humanistow" za 5
                        groszy jak ty. twe "motto"lac wode bez przerwy i nigdy na nic nie dac rzeczowej
                        odpowiedzi,bo to zbyt krotkie i zbyt proste.
                        • Gość: . Jestem slawista i prawnikiem. Czy to "humanizm"? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:14
              • biedronka24 Czlowieku 12.08.04, 01:37
                w Polsce znacznie wiecej rzeczy jest bezkarnych niz werbalne antycostam.
                A zaden antysemityzm nie jest powszechny. To wciaz Pan tak twierdzi.
                Mamy naprawde wiele powodow do tego by nie dorownywac do europejskiego poziomu
                kultury bo zawsze bylismy miedzy wschodem i zachodem. I zawsze ´na drodze´. A
                pomimo to nie jest tak zle.
                Nie mamy tak starej kultury jak Brytyjczycy czy Niemcy. A to nie my wymyslilismy
                masowe mordy. I wielu z nas dobrze zna historie, i wielu tez jest bardzo dobrymi
                inzynierami. Jezeli dzis jacys polscy Zydzi postepuja w sposob wyrachowany to
                nie brakowalo ich pewno i kiedys. Ale to nie my dla ´dobrego rozrachunku´
                wymyslilismy teorie masowych mordow. Rowniez dlatego ze Polska nigdy nie
                przestrzegala specjalnie czystosci etnicznej - rowniez w malzenstwach i
                tradycji. Antysemityzm nie jest nasza natura i prosze tego nie sugerowac. To czy
                jestesmy do przodu czy w tyle za Europa to kwestia historii. Zapewne startujemy
                z duzym zapoznieniem z roznych przyczyn. Owocow polskiego antysemityzmu szukac
                Pan bedzie nadaremnie. Moze Pan szukac owocow sowietyzacji, komunizmu, wojen.
                To wszystko
                • biedronka24 Zostanie tylko Jedwabne oczywiscie 12.08.04, 02:09
                  ktore bylo wlasnie zapewne chorym odwetem. Nie bylo w nim inwazji, wyrachowania,
                  kolonializmu. Nie bylo prob mordow zeby rzadzic i decydowac.
                  A dzis to wlasnie - nam Polakom sie zarzuca? Bo coz innego? Biede? Braki edukacji?
                  Komuna rzadzi bo nibyniekomuna pozwolila zostac jej u wladzy. Nie do konca to my
                  wybieralismy. Wybierala naiwnosc ludzi prostych. Ale nie ich ´antysemityzm´. Ich
                  naiwnosc. Taka ta nasza demokracja.
                  Stad i niechec do ludzi ktorych w istocie interesy naszego panstwa nie
                  interesuja a ich zainteresowanie nie siega poza wlasna prywatna kieszen. I brak
                  zaufania i dezorientacja.
                  A zapewniam ze sa tacy co swietnie z tego korzystaja. Z owych krajow ze stara i
                  wyzsza kultura rowniez. Jak Pan wiec widzi niemalo jest i takich, ktorzy to
                  zauwazaja ale jak utrzyma Pan w Polsce firme wlasna, jak w obecnym stanie rzeczy
                  poda recepte jak usunac od zloba wieczna komune to ja Panu osobiscie pomnik
                  postawie i obiecam walczyc czynnie z antysemityzmem jesli takowy zaobserwuje.
                  • Gość: . Wycofalem sie z firma z Polski. Nie oplacalo sie. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:13
                    Na Zachodzie z kazdym businessem latwiej.
                    • biedronka24 przeciwnie 12.08.04, 02:31
                      oplaca sie jesli robi sie cos dobrze. Polacy potrafia zrobic tez tanio i dobrze.
                      Problem w czym innym. Prawie sciagania naleznosci od dluznikow - ktorymi jesli
                      sa zachodnie firmy niewiele np mozna zrobic. A wsrod nich sa juz i takie, ktore
                      z tego b. ladnie korzystaja. W efekcie wlasciciele - specjalisci musza sie
                      angazowac w proces sciagania tych naleznosci i trwa to zbyt dlugo. Uslugi ktore
                      powinny sie tym zajmowac nic nie sa w stanie zdzialac. Dlatego i tylko dlatego
                      sie nie oplaca.
                      Bo rynek wciaz mamy olbrzymi. I bezpieczniejszy niz dalej na wschod.
                • mirmilek Re: Czlowieku 12.08.04, 02:20
                  nie zapomnij, przejeta rasizmem biedroczeko, przyblizyc widowni swoich pogladow
                  na "arabow" i "arabska kulture". nie "znanych tobie arabow" tylko wlasnie
                  "arabow" i "arabska kulture" ogolnie. nie klam przy tym prosze, bo (jak zawsze)
                  dysponuje linkami do twoich bardzo ciekawych wypowiedzi na ten temat.

a prosze przy tym, abys nie starala sie zmieniac tematu.
                  • biedronka24 na brak szacunku dla nietargujacych sie? 12.08.04, 02:35
                    na stosunek do kobiet? Po co ci mam powtarzac cos co na tym forum jest
                    oczywistoscia mirmil. Ja moge to tylko podreslic swoimi doswiadczeniami.
                    Znajdz jakies moje stwierdzenie pt ´Arabowie do gazu ´ lub ´eksterminowac
                    arabow´ bardzo cie prosze zlotko.
                    i pokaz mi gdzie mowilam ze nie pisze na podstawie znanych mi Arabow tego co
                    pisalam. A to nie na temat wiec mi nie zawracaj glowy.
                    Mirmilstlinku.
                    • mirmilek Re: na brak szacunku dla nietargujacych sie? 13.08.04, 12:32
                      biedronka24 napisała:

> na stosunek do kobiet? Po co ci mam powtarzac cos co na tym forum jest
                      > oczywistoscia mirmil. Ja moge to tylko podreslic swoimi doswiadczeniami.
                      > Znajdz jakies moje stwierdzenie pt ´Arabowie do gazu ´ lub ´eksterminowac
                      > arabow´ bardzo cie prosze zlotko.

a co to ma do rzeczy? nie trzeba pisac takich rzeczy, zeby byc rasista.

> i pokaz mi gdzie mowilam ze nie pisze na podstawie znanych mi Arabow tego co
                      > pisalam.

W TAKIM RAZIE SADZISZ, ZE NA PODSTAWIE TWOJEGO PRZYPADKU MAM PRAWO TWIERDZIC, ZE
                      WSZYSTKIE ANIE SA RASISTKAMI? ZASTANOW SIE NAD TYM. TEZ BYM MOWIL O WLASNYCH
                      DOSWIADCZENIACH, BO PRZECIEZ RASISTKA JESTES.

ale jednoczesnie byloby to klamstwo, bo przeciez znam anie, ktore rasistkami nie
                      sa.

a teraz sprobuj zastosowac te sama metode do twoich wlasnych wynurzen i zastanow
                      sie, czy na podstawie twoich wlasnych dosciadczen z pewna liczba arabow masz
                      prawo wypowiadac sie na temat arabow ogolnie.

>A to nie na temat wiec mi nie zawracaj glowy.

jak najbardziej na temat, bo rozpisujesz sie szeroko na temat rasizmu, a sama
                      prezentujesz poglady rasistowskie.
                      • biedronka24 mirmil jestes cwaniakiem i klamca 13.08.04, 15:29
                        dlatego rozmawiac z toba nie bede. To moje zdanie. I guzik mnie obchodzi czy mam
                        prawo je miec czy nie.
                        Jakbys nim nie byl - zajalbys sie wpierw ze swej strony rasistowskimi chamami z
                        ktorym tak dzielnie sekundujesz. Np Guciem.
                        Ty zas zajmujesz sie tylko kobietami. Niech cie moje doswiadczenia nie interesuja.
                        Ja je mam takie choc w zyciu nie podchodze do ludzi i nacji z uprzedzeniami.
                        I w krajach arabskich bylam wystarczajaco dlugo by na temat tego co tam sie
                        dzieje wyrobic sobie zdanie. Jezeli mam sasiada ktorego znam tylko od strony iz
                        otwiera przede mna grzecznie drzwi i znam go tydzien to tego nie komentuje, ale
                        tez wnioskow na ten temat zadnych glebszych wyciagac nie moge.
                        Ale takiego sasiada mam tu w Niemczech. W Libii mialam sasiadow ktorych zony
                        wywalaly smieci przez okno na samochody, a nawet porzadni ludzie - znajomi ojca
                        nie smieli przeciwstawic sie pewnych chorym mechanizmom, sytuacji kobiet czy
                        bezprawiu ktore tam panowalo- a raczej prawu jednego wariata pod plaszczykiem
                        prawa islamskiego.
                        • biedronka24 Dokladnie ten sam mechanizm 13.08.04, 15:45
                          obserwowalam i w Tunezji i w Egipcie. Dlatego nie ucz mnie jakie wnioski mam
                          wyciagac. Na dzis sa one takie. Jak kraje arabskie zaczna swiecic triumfy w
                          walce z terroryzmem, ktorego bezprzecznie sa najwiekszymi producentami na
                          swiecie, rozmawiac bedziemy inaczej. Na razie sie na to nie zanosi. Arabowie a
                          raczej panstwa islamskie bo nie tylko arabowie nie potrafia sie odciac od
                          zbrodniarzy. Buduja owocne podloze pod ich produkcje ignorujac los swoich
                          wlasnych ludzi.
                          Probujac ujarzmic swoich wlasnych ludzi strachem. A to jest chore i nie ma nic
                          wspolnego z zadna religia. Najbardziej wymowny jest tu stosunek do wlasnych
                          dzieci, do kobiet, do niewinnych ofiar, ktore choc nie maja zadnych praw i szans
                          na normalny rozwoj uczy sie zabijac siebie i tysiace innych niewinnych ludzi.
                          Dzis rasizm ma inny wymiar. Tu nie chodzi o dyskryminacje ludzi innych ras, czy
                          grup etnicznych. Dzis rasizm ma wymiar akceptacji mordu na niewinnych,
                          niedopuszczenia istnienia ludzi wyznajacych inna religie, slepoty na to iz nie
                          ma obecnie zbyt wiele drog na przetrwanie na Ziemi gat. ludzkiego a kazdy ma na
                          to jednakowe prawo. Slepoty na dokonania i prace innych kultur i braku
                          krytycznego spojrzenia na stagnacje, brak edukacji i dewastacje srodowiska
                          naturalnego przez te kultury ktore kryja to pod plaszczykiem tradycji, a w
                          istocie pielegnuja marazm, zacofanie i nedze wlasnych ludzi. Z tej perspektywy
                          ty jestes rasista Mirmil. Nie douczono cie uczac historii kultury arabskiej jak
                          ogromnych zniszczen ta kultura wszedzie za soba dokonywala. Jak totalnej
                          dewastacji - zawsze i konsekwentnie NIE PRZYJMUJAC praktycznie niczego z kultur
                          podbijanych. Az dziw iz pozostales takim ignorantem.
                          W krajach arabskich ktore poznalam nie ma jednego zabytku innej kultury ktory
                          zachowal sie niezniszczony. Wszystkie sa rozgrabione, zniszczone, albo nawet
                          pelnia funkcje wychodkow. Ostal sie Egipt ale tam tez w trakcie wykopalisk i
                          badan wlasne zabytki Egiptu byly grabione i dewastowane. A jak bylo w Iraku?
                          Przemysl to sobie a potem z innymi na ten temat rozmawiaj. Ja z toba mirmil nie
                          zamierzam i guzik mnie obchodzi kim jestem w twoich oczach.
                        • mirmilek biedroneczce nerwy puscily, bo sprawe sobie zdala 13.08.04, 19:03
                          z propagowanego przez siebie rasizmu.

masz racje, biedroneczko. twoje osobiste doswiadczenia zupelnie mnie nie
                          interesuja. interesuje mnie to, ze na ich podstawie glosisz rasistowskie
                          obrazliwe poglady na temat wszystkich arabow.

widze ze przemowilo do ciebie porownanie o gloszeniu negatywnych opinii na temat
                          wszystkich pan o imieniu anna po rasistowsko-przykrych doswiadczeniach z toba.
                          tak. zrozumialas, jak to jest intelektualnie nieuczciwe, falszywe i koniec
                          koncow krzywdzace?

czyli jeszcze raz lopatologicznie: ilu arabow poznalas w libii, zlotko? jaki
                          procent ogolu arabow stanowia poznani przez ciebie arabowie? jaki procent ogolu
                          muzulmanow stanowia poznani przez ciebie arabowie? czyli male zadanie domowe dla
                          biedronki: oblicz sobie, na podstawie jakiego procenta smiesz obrazasz
                          wszystkich arabow i muzulmanow.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

guciem sie nie zaslonisz. pisalem juz wiele razy, ze uwazam go za moralne i
                          intelektualne zero. podobnie zreszta jak ciebie, bo propagujecie tu ten sam
                          obrzydliwy rasizm "tylko ze w druga strone". gucio (byly AD) pluje na zydow,
                          aneczka-biedroneczka pluje na arabow.

jest jedna roznica. gucio nie prawi nikomu moralow. jest szczery w swoim
                          rasizmie i nienawisci. ty natomiast laczysz wyzej wspomniane brzydkie cechy z
                          hipokryzja i osmielasz sie jeszcze pisac o rasizmie... wstyd.

xxxxxxxxxxxxxxxx

zabawne przy tym jest, jak drzesz sie o prawach kobiet, a przy tym jedyny
                          argument, jaki ci przychodzi do glowy, to ten, ze powinnas byc inaczej trakowana
                          niz inni forumowicze, bo jestes kobieta... co za zaklamanie, biedroneczko. co za
                          zaklamanie...

xxxxxxxxxxxxxxxx

no, ale nie odwracajmy uwagi od glownego watku tej dyskusji. obliczylas juz,
                          biedronko, ile procent arabow i muzulmanow udalo ci sie poznac w zyciu? dalej
                          tez nie udalo ci sie wytlumaczyc, dlaczego mi (po spotkaniu z toba) nie wolno
                          twierdzic, ze wszystkie anki ogolnie sa intelektualnie nieporadnymi rasistkami,
                          a ty natomiast (po spotkaniu z ilus tam arabami) masz prawo glosic swoje
                          rasistowskie sady ogolnie na temat wszystkich arabow i muzulmanow.

czujesz, ze nie masz racji, ale nie mozesz sie do tego przyznac?
                          • biedronka24 sluchaj skarbie widze 13.08.04, 19:13
                            ze pelnisz tu role odkurzacza a raczej zakurzacza.
                            Ale ´gabki´ ktora usilnie sie starasz mi dorobic niestety nie dam sobie narzucic.
                            Takich jak ty sie nie boje choc wszystkiego moge sie po nich spodziewac. Badz
                            spokojny mowie tylko to co chce powiedziec ze swoich doswiadczen i komu chce.
                            Ale nie klamie. Bo nie mam - maly czlowieku ku temu powodow.
                            Przytocz mi teksty i linki do potepiania Gucia, osmieszaj sie tez dalej.
                            Oprocz Gucia postaci gloszacych jawnie rasistowskie teksty i klamstwa jest tu
                            multum. Jakos dziwnie sie nimi nie interesujesz koteczku. Wiesz o czym to swiadczy?
                            Ja zas nigdy takowych nie glosilam i jesli mi sie przedstawisz chetnie oskarze
                            cie z Kodeksu Karnego za obelgi. Poniewaz powtarzalam tu tylko swoje doswiadczenia.
                            To ty od samego poczatku urabiasz je w rasizm. Tak wiec ostrzegam cie- prawo
                            jest po mojej stronie.
                            Zachecalam tez twojego kolezke Goldbauma ktory to sam sie w sumie przyznal do
                            zamieszczenia rysuneczkow z symbolami nazi aby mi sie przedstawil. Niestety
                            jakos sie to nieudalo.
                            On tez glosil faktycznie nazistowskie tezy, nie tylko antyzydowskie ale b.
                            niebezpieczne teorie zahaczajace o genetyke. Uwazaj wiec i nie dyskutuj wiecej
                            ze mna- bo jak ci powiedzialam dyskusji z toba sobie nie zycze. I z mojej strony
                            woli na kontynacje jej nie ma.
                            • mirmilek jakies argumenty? 13.08.04, 19:25
                              wlasnie o to chodzi, biedroneczko, ze NIE MOWISZ O KONKREKTYCH ZNANYCH CI
                              LUDZIACH, a ogolnie o arabach i ogolnie o muzulmanach. to jest wlasnie
                              rasistowskie uogolnienie. i dobrze ze to rozumiesz.

nie odwracaj uwagi od swoich obrzydliwych pogladow, szkalujac goldbauma. i jak
                              nie udalo ci sie zauwazyc, to wlasnie napisalem, ze gucio jest moralne i
                              intelektualne nic (podobnie jak ty i jak wszyscy inni rasisci).

ale, ale. znow zmieniasz temat. niby omawiamy tu twoje poglady, a tu nagle
                              pojawia sie i gucio i goldbaum... cos za nerwowo zmieniasz temat, za nerwowo.

i tak na koniec: ciesze sie, ze teraz nagle twierdzisz, ze twoje poglady
                              dotyczna tylko znanych ci ludzi (choc to oczywiscie klamstwo. pamietasz, jak ci
                              tlumaczylem cala sprawe na przykladzie labedzi. bylo to juz kilka miesiecy
                              temu...). czyli widzisz zlo w swoim zachowaniu. to dobrze. wiem, ze na forum i
                              przede mna sie nie mozesz przyznac do bledu, bo jakby to wygladalo... no coz, w
                              sercu przyznaj sobie, ze zle postapilas i nie rob tego wiecej.
                              • biedronka24 Dziubeczku to nie ja ich zaliczylam 13.08.04, 19:40
                                to oni sie zaliczyli do jednej grupy bo tak samo sie zachowywali- pojmujesz?

Nazwisk ci nie podam bo od dzieciakow ktore rzucaly kamieniami, twarz, oczy,
                                przejezdzajacego na rowerze chlopaka nie zdazylabym wziasc. Sprawy sadowej nie
                                zalozylam. A teraz zajmij sie innymi nie mna. Juz ci to radzilam.
                                Bo drugie naucz sie konsekwencji. Jak ja rasistka to serca nie mam.
                                A teraz idz do diabla.
              • Gość: marcin mylisz się IP: 62.233.188.* 12.08.04, 01:50
                usprawiedliwiam nienawiść do Żydów którzy na posadach okupanta komunistycznego
                zamordowali sto tysięcy Polaków
                żaden z nich nie został skazany nawet przez sąd grodzki

czy pamiętasz może sprawę z angielskich mediów sprzed zdaje sie 2 lat, kiedy
                to Polska wystąpiła do UK o ekstradycję kobiety o nazwisku Wolińska, winnej
                masowego morderstwa sądowego?

natomiast popieram Izrael i premiera Ariela Sharona

ps
                opowiedz coś o "paki bashing"

ps
                • Gość: . Do PS: IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 02:08
                  Wypowiedz Pakistanczyka n/t:

>>I know where I stand with Combat 18, the ultra-right terrorist group
                  responsible for the bomb in Brick Lane. As far as I am concerned, bombing
                  people for being different is explicit, honest and straightforward. Their bombs
                  don't really worry me. The bombs that worry me are the ones that don't explode.

When my parents moved, in the early 1960s, from Karachi in Pakistan to Clapton
                  Pond in Hackney, they burdened me with a special responsibility. As the eldest
                  child in the family, it was my task to furnish the entire household with halal
                  meat. In those days, the only halal meat shops in London were in the East End.
                  So, for over two decades, I made weekly halal meat expeditions to Brick Lane. I
                  also had regular encounters with members of the "British Movement" and
                  other "skinheads", the forerunners of Combat 18.

I soon learnt that the games I used to play in Pakistan had acquired a new
                  meaning. Where I come from, gulli dunda was a child's game with a stick
                  (the "dunda") and a lozenge-shaped ball (the "gulli"). In Brick Lane I was the
                  gulli, beaten to any shape it pleased the racist dundas. They called their
                  game "Paki-bashing" and made your nose - mine in any case - more nearly the
                  shape of Pakistan. But the racists in Brick Lane were bashing my body only to
                  build up my resistance. Each encounter made me more determined to fight
                  back...<<
                  Ziauddin Sardar

ps

ps
                • Gość: marcin mydło IP: 62.233.188.* 12.08.04, 03:06
                  ja naprawdę po dłuższym zastanowieniu się zrozumiałem sens nazywania przez
                  seferdyjskich Izraelczyków ochłapu aszkenazowskiego z Polski mianem mydła

mydło to właśnie tacy domorośli lewicowi frajerzy jak pan Adam którzy kiedyś
                  dali sie zrobić na szaro (szare mydło) a teraz próbują mydlić oczy

a więc panie Rexona Sensitiw - kupowałem pana gazete przez killka lat, zarobił
                  pan na mnie kilka tysięcy złotych, zostałem zapięty w dupala

nie wieder
    • koszalekopalek2 stary antysemita :-P 12.08.04, 03:23
      Tak, tak, a do tej pory nie byłeś. W krasnoludki też napewno wierzysz. :-P

Ten kto po jednym wydzrzeniu 'zostaje' antysemitą, był antysemitą. :-P
      • Gość: marcin nie IP: 62.233.188.* 12.08.04, 11:30
        nie, nie zrozumiałeś

jestem przeciwny Żydom którzy kiedyś w Polsce wprowadzali komunizm a teraz
        próbują wprowadzić tzw. liberalizm

nadal natomiast twardo popieram Izrael i jego premiera, wielkiego patriotę
        Ariela Sharona - i co ty nato krasnalu?

ps
        sam dobrze wiesz że w Izraelu lewicowi post-komunisci podobni Adamowi
        Michnikowi są skrajnie pogardzani i marginalizowani a ku ich rozpaczy ich
        własne dzici wrastaja w Izraelu na prawicowców religijnych
    • Gość: marcin Re: *po tym artykule zostałem autentycznym antyse IP: 62.233.188.* 12.08.04, 18:49
    • rattler Re: *po tym artykule zostałem autentycznym antyse 12.08.04, 19:38
      Witam w klubie ! Lepiej pozno niz wcale - Jeden wiecej to zawsze jeden wiecej
      rozumujac jak fredzio :)

narazie
      • Gość: . Werbunkowa agencja NAZISTOW??? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 19:50
        • Gość: wszystkojednokto Re: Werbunkowa agencja NAZISTOW??? IP: *.chello.pl 12.08.04, 19:53
          jak dobrze ze jeszcze jestes i nie czujesz ,ze sie osmieszasz
          • Gość: . A wiesz gdzie ja mam opinie NAZISTOW??? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 19:55
            • Gość: wszystkojednokto Re: A wiesz gdzie ja mam opinie NAZISTOW??? IP: *.chello.pl 12.08.04, 20:22
              twoje opinie wiesz gdzie mam,licza sie tylko twoje wypowiedzi material do mojej
              ksiazki
              A tak miedzy nami mowiadz,kropka,przeciaz ja od dawna twoje wymyslone
              arystokratyczne pochodzenie wysmiewalem
              Czy ty nie zdajesz sobie sprawy z faktu,ze w Polsce zyja jeszcze ludzie,nie
              koniecznie starzy,ktorzy z prawdziwa arystokracja mieli do czynienia
              I nawet nosem,przez internet poznaja ktos zacz
              I czys ty z prawdziwych Kisielickich,Potockich czy Radziwillow
              Czasami to nawet zal mi ciebie
              • Gość: . A GDZIE ja mowilem o pochodzeniu z upper class? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 20:30
                Jestem z przyzwoitej wyspiarskiej MIDDLE, angielskiej (poza jedyna babka z
                Dublina). Mylicie osoby, kraje i IP... Coz, osmieszajcie sie dalej, NAZISCI.
                • Gość: Nazijonista A ja z rasy wybranej IP: *.telia.com 12.08.04, 20:33
                  Oczy niebieskie, ciemny blondyn , co jeszcze ? a ryj? ski oczywiscie.
                  Przynajmniej w koncowce.
                  • Gość: . Nie jestes Arianinem, Slav(e)... Nie jestes... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 20:39
                    www.skrewdriver.org.uk/slav.html
                • Gość: wszystkojednokto Re: A GDZIE ja mowilem o pochodzeniu z upper clas IP: *.chello.pl 12.08.04, 20:40
                  tys duzo mowil,kropka,miedzy nami za duzo,bo jedno drugiego sie nie trzymalo
                  I za duzos pisal,a wlasciwie pisaliscie wymieniajac sie przy klawiaturae,czyms
                  sie tez przede mna zdekonpirowal
                  Pod zadnym IP sie nie ukryjesz,,morys,choc twoj post o polskim antysemityzmie
                  niczego,niczego
                  a na drugi raz jak tu wejdziesz,patrz na czas i na chronologie,bo tym sie
                  mozesz najlatwiej zdradzic
                  • Gość: marcin WANDA rapaczynski co niemca nie chciała IP: 62.233.188.* 12.08.04, 22:16
                    Żydowska „Gazeta Wyborcza” pojawiła się na rynku 8 maja 1989 roku za pieniądze
                    żydów z Nowego Jorku, którzy dali szmal na jej zoorganizowanie.

Głownymi udziałowcami spółki Agora są do dzisiaj zydzi z New Yorku.

Odrodzona ŻYDO-komuna sponsorowana przez żydów amerykanskich pozbawiła PZPR
                    monopolu informacyjnego w Polsce w zemście za odsunięcie OD WŁADZY żydo-komuny
                    w 1968 roku tzn. żydów zamieszkałych w Polsce.

Zydzi bedacych we frakcji żydowskiej PZPRU pogonił Gomułka i Moczar.

Obrady tzw. "Okrągłego Stołu" w 1989 roku były zdominowane przez lewackich
                    żydzów pochodzenia polskiego zamieszkałych w Polsce.

Od tego czasu "Gazeta Wyborcza" jest GRABAŻEM POLSKOŚĆI i służy
                    MIĘDZYNARODÓWCE MASOŃSKIEJ i OLIGARCHI żydowskiej zamieszkałej w Polsce do
                    programowego ZNISZCZENIA z polskosci.

Redakcja GW na czele z Michnikiem, rapczynska czy Łuczywo NIE NAWIDZA POLAKÓW
                    i to oni szerzą kampanię OŁABIANIA polskości od wewnątrz.

GW konsekwentnie DĄZY się do ZAKOMPEKSIENIA Polaków, sącząc ideologię ukrytego
                    narodowego MASOCHIZMU i NIHLIZMU oraz ideologię przekonywania, że Polak nic nie
                    potrafi i powinien być uległym wobec obcych "adwokatów", mentorów i
                    protektorów.

GW LUBUJE się w poblikowaniu jakiś z RĘKAWA WYTRZEPANYCH sondaży że RZEKOMO
                    większa część Polaków nie lubi swoich rodaków tych zamieszkałych w Kraju, że
                    we własnych polskich sondażach plasujemy samym SIEBIE na dole tabeli ocen
                    wśród narodów Europy, wyprzedzając tylko Cyganów.

Ta ANTYpolska GW CELOWO deformuje i plugawi wizerunki największych postaci
                    narodowej historii, od Bolesława Chrobrego poprzez ks. Augustyna Kordeckiego i
                    hetmana Stefana Czarnieckiego do bohaterów Armii Krajowej i Powstania
                    Warszawskiego.

Natomiast przy kazdej możliwej okazji FAŁSZYWIE gloryfikuje żydów, Izrael i
                    wszystko to co zwiazane jest z żydostwem.

GW jest skoncentrowana na opisywanie MARGINESU SPOŁOCZNEGO w Polsce, który
                    staystycznie NIE odbiega swoją ilością i jest podobny jak w innych
                    cywilizowanych krajach świata.

Takimi negatywnymi "reportażami" BRUKOWIEĆ GW INSYNUJE, że to RZEKOMO właśnie
                    są wszyscy Polacy.

GW to zbiorowisko "dzienikarzy" MANIPULATÓRÓW opini publicznej, którzy za
                    wszelką cenę usiłują stworzyć wizerunek Polaka jako kompletnego DZIWOLĄGA,
                    GŁUPKA i wszystko co najgorsze, aby wystawić Polaka jako POŚMIEWISKO świata.

GW ze szczegulnym NIENAWISTNYM NAMASZCZENIEM oczernia Polaków tych
                    zamieszkałych za granicą, oraz swimi FAŁSZYWYMI "reportarzami" usiłuje
                    przedstawić Polonię jako kompletnych przygłupów lub podrzutków nie
                    akceptowanych w świecie.

GW robi sobie normalne szyderstwo z narodowej przeszłości, ZGODNIE z
                    wyznaczonym kodem żydów amerykanskich, którzy NIGDY nie byli w Polsce, ale
                    BIOLOGICZNIE NIE NAWIDZĄ Polski bo wyssali tą NIENAWIŚĆ z mlekiem żydowskich
                    psychopatek w myśl NIEDAWNO stworzonej IDEOLOGI tzw. "holocoustu".

IDEOLOGI tzw. "holocoustu" sugeruje że RZEKOMO właśnie Polacy są winni
                    tego "holocoustu", jako że to się dokonał na ziemiach polskich, dlatego też
                    Polacy wg. teorii żydowskich ideologów powinni być przekleci na zawsze.

Stąd właśnie jest WIECZNA NAGONKA na Polske i Polaków od 20 lat w CAŁEJ prasie
                    czy innych mediach, które są w rekach żydowskich obojetnie gdzie na tym świecie.

GW usiłuje ZNIESŁAWIĆ Polaków WSZĘDZIE w kazdy mozliwy sposób w Unii
                    Europejskiej jest zwolennikem jak najszybszego LIKWIDACJI czy też ROZTOPIENIA
                    Polski w UE i ROZDEPTANIA narodowej polskiej tożsamości.

ZAPAMIĘTAJCIE SOBIE:

GW jest gazetą żydowską i pragnie ZNISZCZENIA PANSTWA POLSKIEGO !
                    • Gość: . Nie, Marcinie. Na Gieldzie Londynskiej glownym IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 22:44
                      udzialowcem Agory jest duza spolka niemiecka. Cox (Zyd, ale z Ohio - mozesz
                      laywo sptawdzic w necie), ma udzialy symboliczne. Tak, tak, ostatnia "polska"
                      gazeta TEZ stala sie niemiecka, choc na polskich stronach Agory o tym polskiej
                      publiki nie poinformowano. Gdybys byl bardziej oblatany w swiecie, to bys
                      wiedzial, ze wlasnie ta Wanda bardzo chciala Niemca. I ze sa o wiele
                      powazniejsze sprawy, niz "zydostwo", za ktore zarzad Agory mozna by winic.
                    • biedronka24 marcinie 13.08.04, 18:24
                      bardzo dzieki za ten tekst. -tej wczesniejszej historii nie znalam.
                      Nie wiem czy byles w Polsce czy piszesz z niej, ale nie martw sie. GW bynajmniej
                      nie jest najbardziej poczytna gazeta. Kupuje sie ja w Polsce dla ogloszen.
                      Szanujacy sie ludzie doniesien politycznych i ekonomicznych szukaja w Rzepie.
                      Poza tym czytuja rozne gazety. Do Rzepy tez sporo nawiedzonych snobow i
                      ´dzialaczy´ sie przemyka. Ja mam wielu przyjaciol dziennikarzy i smieja sie ze
                      mnie (naprawde) ze tu skrobie.
                      Moze to nieladnie ze pisujac tu takie rzeczy mowie ale tak jest.
                      Nie wiesz jak wysmiewano plakaty z ´nam nie jest wszystko jedno´.
                      Pan Michnik nie umie sobie zdobywac sprzymierzencow i coraz czesciej sprawdza
                      sie to co powiedzial o nim Zbyszek Herbert.
                      A znal go troche.
                      Dobrze by wiec bylo by Pan Michnik zdecydowal sie kim chce byc i na czyja
                      korzysc dziala bo polskosc zobowiazuje a czas przekretow sie wkrotce skonczy.
                      Rosnie mlode pokolenie chowane przez moje pokolenie pamietajace Solidarnosc i
                      przesladowania ale i umiejace sie swietnie odnalezc w rzeczywistosci wolnego
                      rynku. Pokolenie rozumiejace slowo uczciwosc a jednak nie zapominajace slowa
                      Macierz.
                  • Gość: . Ale was przestraszylem! I dobrze, nazistowskie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 22:39
                    szczury powinny cicho siedziec. Nie jestem Maurycym, o czym sie przekonasz
                    szybciej, nizli myslisz. Razem z cala ujadajaca tu sfora spod znaku Combat 18
                    (w USA "Stormfront" - nie mysl, ze ja waszych IP nie sprawdzalem, a i na katy
                    ID mam wejscie).
                    • Gość: wszystkojednokto Re: Ale was przestraszylem! I dobrze, nazistowski IP: *.chello.pl 12.08.04, 22:57
                      nie strasz ,nie strasz bo sie zesrasz,a twoich podjudzajacych postow,jeszcze
                      zanim je cenzura zciela to mam mase
                      I po tresci i po chronologii kazdy europejski sad uzna co tu bylo judzeniem i
                      co prowokacja a co tylko prostym odszczekiwaniem
                      Wracaj do zlobka
                      Bos za glupi kropka
                      Brzydze sie nazistowska ideologia,a tos ty wszystkim te linki wciskal
                      szukales swojego by go sprzedac i swoj debt odrobic,nie udalo ci sie kropa
                      Nigdzie nie widzialem,by ktos twoje haslo podnioslo i poniosl je w lud
                      Bo polski lud madrzejszy i uczciwszy od ciebie,kropa
                      Zmiataj z tego forum,nick zmien,choc cie ja pod kazdym rozpoznam i poniewaz na
                      judzace kable ciety jestem,bede bardzo glosno wrzeszczal
                      • Gość: . Jaki DEBT? Nie jestem Maurycym, NAZISTO. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 23:00
                        • Gość: wszystkojednokto Re: Jaki DEBT? Nie jestem Maurycym, NAZISTO. IP: *.chello.pl 12.08.04, 23:13
                          G*wno mnie obchodzi kim jestes,bo kazdy normalny widzi co soba parweniuszu
                          reprezentujesz,wiec siedz cicho na d*pie i bierz pieniadze jesli ci placa i nie
                          waz sie szantazami do nikogo zwracac,bo ci smierdzielu z "tych"Kisielnickich
                          zapowiadam,ze wszystkie twoje posty,a szczegolnie te zciete przez cenzure
                          skopiowalem,bo juz miesiac temu przeczucie mialem,ze to sie moze przydac
                          Ty nie jestes Kisielnicki?
                          Pewnie ,ze nie
                          Prawdziwi Kisielniccy na sybir poszli ,ty nedzna kreaturo
                          I od nazistow mnie fajansie nie wyzywaj,bo podstaw nie masz,mala zfajdana ze
                          strachu kropo
                          • Gość: . Ale sie NAZISTA ze "Stormfrontu" pieni....Hahahaha IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 23:53
                            www.adl.org/hate_symbols/groups_stormfront.asp
                            • Gość: wszystkojednokto Re: Ale sie NAZISTA ze "Stormfrontu" pieni....Hah IP: *.chello.pl 12.08.04, 23:57
                              i tak w twe linki nie wchodze zawirusiony i zglupialy ze strachu prowoku
                              Na twoim miejscu i z taka morda kanalami bym zaczal chodzic
                              • Gość: . Law Enforcement Agency sie boisz, NAZISTO??? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 00:01
                                Ja sie nie dziwie, na twoim miejscu tez bym sie jej bal...
                          • Gość: rachelka Re: Jaki DEBT? Nie jestem Maurycym, NAZISTO. IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 23:59
                            jak pan hrabia jest z jeleniej gory,to ja sie zaraz wypytam who's who,jako,ze
                            znam bardzo wiele roznych rodzin w tej okolicy. nie lubie szpiegowac,ale po tej
                            faszystowskiej stronie jaka podales i po straszeniu ludzi na tym forum o twoim
                            kablowaniu, to straciles bardzo na reputacji. my w wiekszosci jestesmy
                            grupa,ktora to chce sobie pogadac przy kawce i pojsc swoja droga. jak jakas
                            szumowinka zaczyna od straszenia i kapowania to litosci tu nie znajdzie,bo i to
                            smierdzi capem,szczegolnie dla tych ludzi co komune przezyli. obiecales
                            wczoraj,ze to forum opuscisz ale dalej sie snujesz z twymi wywodami i
                            oskarzeniami dla wszystkich,daj juz sobie spokuj z tymi prowokacjami za 3 grosze.
                            • Gość: wszystkojednokto Re: Jaki DEBT? Nie jestem Maurycym, NAZISTO. IP: *.chello.pl 13.08.04, 00:06
                              obiecal Rachelko,nie do wiary ,ale pewnie do pierwszego dociagnac musi
                              Troche wiecej SOLIDARNOSCI i przegonimy knura
                            • Gość: . Pokrzyczcie sobie, macie ostatnie sekundy przed IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 00:18
                              moderacja, a moze i banem... Mozecie sie rozejrzec, CO juz zdazylo z FS
                              poznikac. Coz, bawmy sie dalej...
                              • Gość: rachelka Re: Pokrzyczcie sobie, macie ostatnie sekundy prz IP: *.twcny.rr.com 13.08.04, 00:30
                                Gość portalu: . napisał(a):

> moderacja, a moze i banem... Mozecie sie rozejrzec, CO juz zdazylo z FS
                                > poznikac. Coz, bawmy sie dalej...
                                nie rozumiem kto ma sie bac i czego jak rowniez nie rozumiem kto tu jest
                                nazista,poza toba bo jakies dziwne linki nam tu podales. jaki jest twoj cel
                                podjudzac i dopisywac prawde, o czym i o kim, bo juz w tych twoich fantazjach
                                sie pogubilam? ty powinienes powiesci pisac bo nie brak ci weny tworczej,ale tu
                                na forum to chyba logika nie grzeszysz. jak ktos jest trrorysta to chyba tu nie
                                jest jego pole do dzialania. give me a break,to juz naprawde pralnia w Chicago
                                pachnie.kobity,dzieci szkolne,bezrobotni,studenci,rencisci i pisarze z jeleniej
                                gory ale tez zgraja bandytow,no,no
                                • Gość: . Staraj sie formulowac swe mysli jasniej. Takiej IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 00:37
                                  polszczyzny to ja niestety nie znam... Strasznie chaotyczna jestes w ostatnim
                                  post.
                                  • Gość: rachelka Re: Staraj sie formulowac swe mysli jasniej. Taki IP: *.twcny.rr.com 13.08.04, 00:50
                                    dobrze mie rozumiesz a szczegolnie mam dosyc wyzywania mnie nazistko,chamie
                                    jeden, to moja rodzina stracila wszystko przez nazi,wiec nie strzelaj tu tymi
                                    nazwami po forum jak nie wiesz co mowisz ani do kogo mowisz.
                                    • Gość: Celownik Tu wszyscy strzelaja i we wszystich kierunkach IP: *.telia.com 13.08.04, 00:53
                                      Desperaci strzelaja wokol siebie bez przyczyny. Prowokatorzy dla sensacji.
                                      Wchodzac tutaj licz sie ze umyslnie lub nieumyslnie dostaniesz po twarzy
                                      • Gość: rachelka Re: Tu wszyscy strzelaja i we wszystich kierunkac IP: *.twcny.rr.com 13.08.04, 00:55
                                        Gość portalu: Celownik napisał(a):

> Desperaci strzelaja wokol siebie bez przyczyny. Prowokatorzy dla sensacji.
                                        > Wchodzac tutaj licz sie ze umyslnie lub nieumyslnie dostaniesz po twarzy
                                        wlasnie cie strzelilam idz do kuchni po lod inaczej bedziesz niebieski jutro.
                                        a jak za malo dostales to cie od nazi wyzwe, to tu popularna nazwa dla kazdego.
                                        • Gość: . Nie. NAZI = polski NARODOWIEC I SOCJALISTA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 01:39
                          • biedronka24 wszystkojedno- 13.08.04, 18:29
                            ja tez bylam Potocka - jak kiedys na stypendium dorabialam w Londynie.
                            Co prawda w kasynie studentki ´potockiej´ ;) nie zatrudnili ale i tak sobie
                            troche dorobilam uczac dzieci pewnej pani immunolog francuskiego:).
                            Zlituj sie nad czlowiekiem - sam ma kompleks nizszosci i innym go probuje
                            narzucic. Z jednym masz racje- tu wielu takich. Nad podziw wielu.
                            I w drugim tez masz racje- nasi herbowi to bardzo kulturalni ludzie w
                            wiekszosci- nie stac by ich bylo na takie niezdrowe zaangazowanie.
    • Gość: . Re: *po tym artykule zostałem autentycznym antyse+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.08.04, 14:36
      Nie chce mnie sie czytac w taki upal tego wszystkiego.
      Nie wiem o co chodzi.
      Rozumiem tylko,ze o jednego autentycznego skurwiela jest wicej.
      Wyssal to z gnojem hieny?
      • biedronka24 cos Pan zrozumial 13.08.04, 18:31
        zapewne.
        Ale nie wiemy jeszcze z czym to wyssal i co konkretnie.
        Jedno jest pewne- kulturalnych ludzi tu nad podziw malo.
        Najgorsze obelgi spotykaja zas tych, ktorzy powiedza troszke niewygodnej prawdy.
        • Gość: . Re: cos Pan zrozumial+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.08.04, 19:32
          Jezeli jest antysemita,to cos wyssal.
          Tak samo jak np. antyPolak tez cos wyssal.
          • biedronka24 a jezeli jest kretaczem 13.08.04, 19:43
            to sie tego nauczyl?
            Jezeli manipulatorem tez?
            Jak to dobrze ze mamy wyrocznie w sprawach kto jest antysemita a kto nie- czy
            mirmil to pana przyjaciel z katedry do spraw wyrokowania o rasizmie?
            jak to slicznie ze wystarczaja do tego slowne deklaracje - proponuje od razu
            rozstrzelac.
            Nie nie tych co rzucaja kamieniami w glowe innych dzieciakow- tych co kopani,
            deptani wykrztusili cos co nie ma zwiazku ani ze stanem rzeczywistym ani ich
            odczuciami...
            slicznie Panie Jerzy- Pan od kiedy w NKWD?
    • abstrakt2003 Marcinie 13.08.04, 20:08
      Twoja opinia jat oczywiście bez sensu!
      Lecz cały tekst jest do dupy!
      P.S.
      Najbardziej rozbroiło mnie zdanie:
      5W Polsce prawie w ogóle nie ma wiatru. Powietrze stoi w miejscu i jest
      nieruchawe.
      To też nasza wina :))))))))))
      • biedronka24 jedyne co faktycznie moze sie zgadzac 13.08.04, 20:34
        to to ze boja sie naszego traffic´u. Ale podrozowac boi sie tam wielu ludzi.
        Zreszta o ile pamietam przed podroza do Polski moi znajomi z Wyspy ostrzegali
        mnie abym sprawdzila dokladnie prognozy pogody. A lataja tylko BA oczywiscie :)
        • Gość: . Re: jedyne co faktycznie moze sie zgadzac IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 13.08.04, 22:24
          >>>>>>>>>>>>>>>>><a jezeli jest kretaczem
          biedronka24 13.08.2004 19:43 odpowiedz na list

to sie tego nauczyl?
          Jezeli manipulatorem tez?
          Jak to dobrze ze mamy wyrocznie w sprawach kto jest antysemita a kto nie- czy
          mirmil to pana przyjaciel z katedry do spraw wyrokowania o rasizmie?
          jak to slicznie ze wystarczaja do tego slowne deklaracje - proponuje od razu
          rozstrzelac.
          Nie nie tych co rzucaja kamieniami w glowe innych dzieciakow- tych co kopani,
          deptani wykrztusili cos co nie ma zwiazku ani ze stanem rzeczywistym ani ich
          odczuciami...
          slicznie Panie Jerzy- Pan od kiedy w NKWD?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kazdy,kto jest "anty",czegos od kogos wyssal.
          O rasizmie nie wyrokuje.
          "Anty" oczyms swiadczy.
          Ogolnie "Anty"kogos-"antyczlowiek"
          Jerzym nie bylem i nie jestem.
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Czy juz Halny tez ukradziono? IP: *.fastres.net 13.08.04, 23:25
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Widac, ze o Polakach trzeba pozytywnie wyrazac sie IP: *.fastres.net 13.08.04, 23:23
      albo zrobi sie z Polakow antysemitow. To tak jak by z masla mozna bylo zrobic
      maslo.
    • Gość: sp;lit Re: *po tym artykule zostałem autentycznym antyse IP: *.ipt.aol.com 13.08.04, 23:36
      Ty to musisz udowodnic , stary ,... Musisz sie sprawdzic , najpierw nominacja
      od ciucki , zes zafajdaniec (minimum) pozniej pare postow gdzie sfora ciucki
      obskoczy i zobaczymy jak sie bedziesz "opedzal" merytorycznie , zanim ja cos
      podpisze :) So get busy , rookie :)

uklony
      • Gość: OSKAR Re: DO MARCINA IP: *.cablep.bezeqint.net 16.08.04, 16:09
        WAZNE PYTANIE: CZY TY JESTES ORINALNYM MARCINEM, TZN. TYM CO BRONIL
        KONSEKWENTNIE ZYDOW I IZRAELA - TAK DALECE ZE ZOSTAL MIANOWANY NA FS PARSZYWYM
        ZYDEM - CZY TEZ INNYM MARCINEM DOPIERO TERAZ DEPIUTOWANYM NA TYM FORUM.
        • Gość: OSKAR Re: DO MARCINA IP: *.cablep.bezeqint.net 17.08.04, 09:29
          NA OGOL MILCZENIE ROWNA SIE Z PRZYZNANIEM. NIE DO WIARY!
    • Gość: jarek-Zyd ne telus A tu masz przyklad polskiego patryjotyzmu. IP: *.fastres.net 17.08.04, 10:04
      zyd-pederasta,jude Asshole Yebany wojo-juz wstal
      Autor: Gość: DEATH TO ISRAEL IP: *.bchsia.telus.net
      Data: 17.08.2004 07:16

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list
      jude zdzira,dana33 dzisiaj z pederastom w duecie

ps.zeby zdechli skurwysyny
      • haashama Re: A tu masz przyklad polskiego patryjotyzmu. 17.08.04, 10:14
        Dajesz przyklad zydowskich uprzedzen. Bo skad wiesz ze to Polak pisal? Rownie
        dobrze mogl to napisac Zyd, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka