Dodaj do ulubionych

Obama: poszukuje zrodla. Felusiak pomocy!

17.01.14, 20:17
"Prezydent Obama, którego wysiłki i ich rezultaty w ubiegłym roku wyceniono na C-, dość żwawo rozpoczyna 6-ty rok swojej prezydencji ogłaszając wszem, że jego zadaniem w tym roku będzie walka o równość. Widocznie tyle zapamiętał z marksistowskich kółek i lewackich wieców z lat studenckich....
Obama wytycza nowy kierunek walki i nowy obszar, który zamierza reformować. Tym zaniedbanym obszarem w życiu społecznym Ameryki jawi się zjawisko nierówności jej obywateli. Niepokojącym wydaje się, że mówi on raczej o wyrównaniu nie szans, ale rezultatów. Obama straszy jednocześnie, że w wypadku oporu Kongresu, sięgnie po zarządzanie dekretami…

wpolityce.pl/artykuly/71913-walka-klasowa-i-barack-obama-prezydent-usa-oglasza-ze-jego-zadaniem-w-tym-roku-bedzie-walka-o-rownosc
Obserwuj wątek
    • superspec Obama buduję Amerykę Socjalną.:) 17.01.14, 20:34
      republika.pl/blog_zu_4546847/6790841/tr/obama_komorowski_kaczynski.jpg
    • pijatyka Re: poszukuje zrodla 17.01.14, 21:03
      A po co Ci jakieś źródła tych debilizmów? ;->
      • mara571 Re: poszukuje zrodla 17.01.14, 21:12
        bo lubie poczytac w orginale.
        Zwlaszcza, jesli prezydent USA zapowiada, ze bedzie rzadzil przy pomocy dekretow. Ostatnim takim prezydentem byl F.D. Roosevelt, przed nim Woodrow Wlson, ale to bylo w czasie wojny.
        A co dzisiaj naklamal, to jego. Tym razem sluchalam na zywo.
        • tojabogdan można więc podsumować: precz z komuchem obamą! 17.01.14, 21:34
          Może w takim razie przyłączy hamerykę do kuby, co hameryce tylko na dobre by wyszło.
          Zlikwidowaliby analfabetyzm, podnieśliby na wyższy poziom szkolnictwo i opiekę zdrowotną. Spadłaby przestępczość i śmiertelność nowonarodzonych.
          • mara571 o czyms zapomniales 17.01.14, 21:47
            Amerykanie dostaliby kartki na zarcie i godzinami zamiast wysiadywac przed telewizorami staliby w kolejkach czekajac na dostawe zywnosci.
            Ciekawe, czy powstalyby sklepy, gdzie mozna kupowac za dewizy przyslane przez rodzine z zagranicy?
            I jaka waluta stalaby sie "dewizami".
            • eva15 Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:06
              50 miliomnów Amerykanów dostaje w USA kartki (elektroniczne) na żywność tyle, że jest to żywność śmieciowa, czego o kubańskiej nie da się powiedzieć.

Parę miesięcy temu Niemcy pokazywali film o starych ludziach na Kubie. Mnóstwo dożywa sędziwego wieku i to w absolutnym zrowiu. Jeden 90-cioletni facet wlazł nawet na oczach Niemców na drzewo, zwinnie jak wiewórka, widok był niesamowity. Wielu starych ludzi uprawia muzykę, tańczy i zachowuje się jakby miało 40 lat mniej na karku. Amerykańskie spaślaki takiego wieku na pewno nie dożyją, o sprawności fizycznej nawet nie wspomnę. .
              • eva15 Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:11
                I jeszcze jedno - w "tanzbudach" młodzi bawią się razem ze starymi, nikt starych ludzi nie odsuwa od życia społecznego, nie wyklucza.
                Tymczasem w Europie jeśli człowiek po 5o--tce "zabłądzi" do dyskoteki, to często usłyszy od młodych , że czas do trumny a nie imprezy.
                • mara571 Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:16
                  zaluj, ze nie widzialas amerykanskich "tanzbud" dla staruszkow!
                  • eva15 Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:19
                    Widziałam kiedyś tam w tv- oni tam są wśród siebie, młodych tam nie ma. A dziadki ledwo się ruszają... To zupełnie co innego niż na Kubie, gdzie wspólna zabawa jest spontaniczna i codzienna.
                    • pimpus18 Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:25
                      Ty naprawdę tak sobie wyobrażasz sobie równość?
                • jorl Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:31
                  eva15 napisała:

> Tymczasem w Europie jeśli człowiek po 5o--tce "zabłądzi" do dyskoteki, to częs
                  > to usłyszy od młodych , że czas do trumny a nie imprezy.

Hm.. po piedziesiatce to i ja jestem.. A bywalemw ostatnim lecie kilka razy w Pobierowie. Polska nad morzem. Tam moja aktualna wtedy kochanka 22 lat pracowala w jednej ze smazalni ryb. Do polnocy. Potem biegla do mnie do hotelu na noc, naturalnie sex. Ze mna. Jako ze nie mialem co tam do robotyjak przyjechalem wczesniej chodzilem na dyskoteke tamze. Pierwszy raz taki wpuszczacz baknal do mnie ze to hm.. dla mlodziezy czy jakos tam. Powiedzialem ze wiem a pomyslalem sobie ze on zapewne zwala sie w kacie a ja bede mial za 2h mloda dziewczyna do wyra. I ladna do tego.
                  Ale sprawdze to dalej w Polsce. Z moja aktualna kochanka wybiore sie tez niedlugo do dyskoteki, tym razem w Gorzowie, pokoj w hotelu na gorze dyskoteka na dole disco. Zobacze co mi powiedza. Chyba co innego jak w Pobierowie bo bede z 25 letnia tym razem.

Co do Kuby. Bylem w Hawanie przed 6 laty. Zapewne sie tam zmienilo bo kapitalizm wpuszczaja. Co do zdrowia Kubanczykow, czytalem o powaznych badaniach ze na Kubie po upadku ZSRR tak stopa zyciowa spadla ze mieso jedli pare kilo na miesiac albo i mniej. I ze wlasnie dlatego zniknal problem schorzen ukladu krwinosnego. Bo cholesterol sie im w zylach nie odklada. Brak miesa i slodyczy.
                  Tak, jak sie chce dobrze i dlugo zyc trzeba jesc po kubansku. Wg naszych ocen zle i biednie. Suchy chleb, fasole, ryz suchy, ryby byle jakie. Tak walsnie ja sie od kilku lat odzywiam, po kubansku. Aha na piechote duzo dymac, zadne samochody tak maja Kubanczycy i tak ja tez zyje. Calkiem jak Kubanczyk. Tylko kasy mam duuuuuzo wiecej.

Pozdrowienia
                  • pimpus18 Re: Ty o czymś zapomniałaś 17.01.14, 22:37
                    Kur.wa facet, maślisz, że tu kogoś obchodzą twoje kru.rwy?

Daj się leczyć, albo spraw sobie psa, żebyś miał se wreszcie z kim pogadać.

Nie mam zamiaru być tutaj molestowany przez starego, neurotycznego poje.ba!
                    • jorl pimpus... 17.01.14, 22:47
                      pimpus18 napisał:

> Kur.wa facet, maślisz, że tu kogoś obchodzą twoje kru.rwy?
                      >
                      > Daj się leczyć, albo spraw sobie psa, żebyś miał se wreszcie z kim pogadać.
                      >
                      > Nie mam zamiaru być tutaj molestowany przez starego, neurotycznego poje.ba!

Drogi pimpus, po pierwsze napisalem calkiem na temat
                      1. O dyskotekach i starszych ludziach
                      2. O Kubie ludziach tam ich zrdowiu i ich odzywianiu.

Obydwie sprawy z wlasnego doswiadczenia a nie z wydumania.
                      Ty drogi pimus jestes looser zyciowy wiec tylko mozesz teoretyzowac. I oczywiscie durnowato. Bo ani na Kube ze swojego socjalu nie pojedziesz ani na dyskoteke nie pojdziesz. Tez i dlatego ze ci co na socjalach siedza maja brzuchy i zadyszke jak wejda na 1 pietro. Twoj obrazek pimpus.

A ze Ciebie moje posty wkur..ja to oczywiste. Wlasnie tez i taki cel maja. Przy okazji.
                      Teraz idz i sie zwal. Wlasnorecznie. Bo zadna baba looserowi czegos takie nie zrobi.

Inna rada wygas mnie, nie musisz mnie czytac.

Pozdrowienia
                      • pimpus18 Re: pimpus... 17.01.14, 22:52
                        Ja małbym taką szmatę kasować?

Jesteś żałosnym kutasem i dlatego pisz sobie, i myśl sobie, że ktoś cię będzie podziwiać z tego powodu.
                        • igor_uk Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:05
                          Dla Ciebie,czy dla mnie,sex jest czyms naturalnym,my nie robimy sensacje z tego,ze nareszcie udalo sie zagrzac fiutka .jorl jest inny,dla niego seks jest czyms bardzo rzadkim,dla tego o kazdym stosunku on pamjeta dlugo i zawsze dzieli sie swoja radoscia z innymi.
                          • eva15 Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:12
                            No i jorl musi za seks słono zapłacić, on za darmo niczego nie dostanie. A im coś więcej kosztuje, tym bardziej jest cenne:-)))
                            • igor_uk Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:18
                              Cenna uwaga,Ewa :-)
                              • eva15 Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:19
                                I w dodatku za darmo:-))))
                                • igor_uk Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:29
                                  jak widac,nie zawsze co odplatne jest dobre.

p.s. Sex wole wylacznie darmowy.
                                  • eva15 Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:35
                                    igor_uk napisał:

> jak widac,nie zawsze co odplatne jest dobre.
                                    > p.s. Sex wole wylacznie darmowy.

No to jesteś koneserem, a jorl jedynie konsumentem.

Ale nie ma się z czego śmiać, w końcu nie każdy mężczyzna może płeć przeciwną sobą zainteresować, są tacy którzy muszą użyć mowy portfela/kasy.
                            • pimpus18 Re: Pimpus,musisz zrozumiec jorla. 17.01.14, 23:30
                              Wątpię, żeby te panie na nim wiele zarobiły.

On nie z tych.

Chamy mają dość określony stosunek do pieniędzy, a jego klientela jest przecież do tego przyzwyczajona.
                              • eva15 Jorl jest z natury skąpy 17.01.14, 23:39
                                pimpus18 napisał:

> Wątpię, żeby te panie na nim wiele zarobiły.
                                > On nie z tych.

To fakt ! Jorl jest w gruncie rzeczy najwyraźniej skąpym kutwą, wszak sam pisze, że ma płatne polskie kochanki, a w PL - wiadomo - jest znacznie taniej. No i łatwiej mu się językowo dogadać, ustalić warunki usługi.
                                • pimpus18 Re: Jorl jest z natury skąpy 18.01.14, 00:05
                                  Trochę pomijasz, że w grę może wchodzić jeszcze perwersja, szukanie słabszych itd.

Z tymi czujnikami to on tam się nie wyżyje.

Intelektualnie jest już zaspokojony, w grę muszą więc wchodzić inne sprawy.
                          • pimpus18 Re: Igor, 17.01.14, 23:25
                            Tacy ludzie zawsze mnie irytowali: zawsze wiadomo, co napisze, jak myśli.

Ale do k.. nędzy, to forum jest chyba o czym innym.

Jak ma problemy, to niech się leczy, a nie wku.rwia ludzi, których to w ogóle nie obchodzi.

Ja sobie mogę o różnych sprawach pogadać, ale ten facet ma większe problemy i on tego i nie chce, i już dawno nie potrafi.

• eva15 Re: Igor, 17.01.14, 23:27
                              Ja już dawno temu sugerowałam, by poszedł z tymi problemami na seks-fora, tam znajdzie więcej zrozumienia...
                              • pimpus18 Re: Igor, 17.01.14, 23:35
                                Przecież on jest samowystarczalny.

Lubi pisać, ale kto tam to będzie czytać? Taki pamiętnikarz, grafoman.

Pewnie już dawno by się tu tak nie męczył.
                            • igor_uk Pimus,don't worry :-) 17.01.14, 23:36
                              jaki jorl jest,kazdy widzi.Ja nie zwracam swojej uwagi na jego wyglupy,chociaz staram sie czytac wszystkie jego posty,poniewaz kiedy on zaczyna pisac cos o technice,technologiach,to jest bardzo pouczajace i warto czytania.Jego posty o polityce sa nijaki,dyletanstwo,ale rowniez warto czytac,bo maja swoj urok.Generalnie jorl do dyskusji wnosi o wiele wiecej,niz kilku kylaxow i wojtusiow . Bad bardziej cierpimy do slabosci ludzi
                              • eva15 Re: Pimus,don't worry :-) 17.01.14, 23:42
                                No właśnie, gdyby on pozostał prezy tematach technicznych, wszystko byłoby OK. Jego wpisy w tym zakresie faktycznie bywają ciekawe.
                                • pimpus18 Re: Pimus,don't worry :-) 17.01.14, 23:50
                                  Proponuję, żebyś może sobie coś zaprenumerowała.

Sekrum der Wissenschaft albo inne.

Ty wtedy nie prenumerowała Młodego Technika.

www.spektrum.de/
                              • pimpus18 Re: Pimus,don't worry :-) 17.01.14, 23:57
                                Inżynierowie są trudni. Mają mało do czynienia z ludźmi i dziedzinami humanistycznymi, którymi ostatni raz zajmowali się (jeśli w ogóle) w technikum.

Z wiekiem jest to już naprawdę drażniące.
                                • igor_uk Re: Pimus,don't worry :-) 18.01.14, 00:02
                                  To wszystko prawda,Pimpus i wlasnie dla tego staraj sie nie zwracac uwagi na slabosci jorla.
                                  • pimpus18 Re: Pimus,don't worry :-) 18.01.14, 00:28
                                    Ach Igor, jak już tu jestem, to chyba nie po to, aby nie zwracać uwagi.

W sumie to jest dość zabawne.
              • mara571 nie zapomnialam 17.01.14, 22:15
                zwlaszcza, ze ja zylam w czsach kiedy w rekach mialam papierowe kartki na mieso, cukier i alkohol, tylko tego miesa na kartki nie bylo.
                Jak na razie zarcia Amerykanom nie brakuje, ale wraz z wprowadzeniem komunistycznych metod pewnie go zabraknie.
                Czym sie koncza takie metody rzadzenia moga sie przekonac teraz Wenezuelczycy.
                • eva15 Re: nie zapomnialam 17.01.14, 22:22
                  Amerykanom brakuje pożywienia, żarcia/karmy niskiej jakości mają w bród. Ta karma ich zatruwa.
                  • romad2447 Re: nie zapomnialam 18.01.14, 06:39
                    eva15 napisała:

> Amerykanom brakuje pożywienia, żarcia/karmy niskiej jakości mają
                    > w bród. Ta karma ich zatruwa.

Ewcia, jedz na Floryde i zobaczysz , ze 85-90 lat babcie prowadza wielkie SUWs i po drzewach nie potrzebuja skakac, jakos ta karma ich nie zatrula !

• eva15 Re: nie zapomnialam 18.01.14, 10:30
                      Dałeś przykład zamożnych elit, a te - wiadomo - żyją dłużej , no i nie spożywają chłamu dla ludu.
                      Słowem - w USA tylko zamożni żyją tak długo jak przeciętny biedny Kubańczyk. Tyle, że nie są tak sprawne fizycznie jak on.
                • pimpus18 Re: nie zapomnialam 17.01.14, 22:28
                  Zażywasz jakieś zioła?

Obamba chce wprowadzić tam komunę jak w Wenezueli?
                  • mara571 Re: nie zapomnialam 17.01.14, 22:31
                    pimpus18 napisał:

> Zażywasz jakieś zioła?
                    Zgadij
                    > Obamba chce wprowadzić tam komunę jak w Wenezueli?

Jak ktos zaczyna mowic o rownosci, wiem, ze wszyscy na tym straca i powstanie dyktatura.
                    Oczywiscie z wyjatkiem wybrancow.
                    • pimpus18 Re: nie zapomnialam 17.01.14, 22:40
                      Chętnie bym się dowiedził, o jaką właściwie równość Ci chodzi?

Pamiętam, że to bardzo złożone zagadnienie.
          • superspec Ale śmiertelność nienarodzonych podobna na Kubie i 17.01.14, 21:49
            w SZA?
            • tojabogdan na Kubie jest niższa niż w USA i wiele niższa niż 17.01.14, 22:30
              u nas
    • igor_uk mara, a czemu nie poprosisz o pomoc mnie? 17.01.14, 23:09
      Przeciez Obama jest moim przyjacielem,a nie felusia.
      Z tego co zauwazylem,felus nie lubie Obame :-)
    • dystans4 Re: Obama: poszukuje zrodla. Felusiak pomocy! 17.01.14, 23:25
      Mara,

Coś Ci wysłałem na gazetowy adres. Zajrzałaś?
    • felusiak1 Re: Obama: poszukuje zrodla. Felusiak pomocy! 18.01.14, 01:54
      mara wystarczy wpisać w gugla "obama inequality" i wyjdzie pełno wiadomości, na przykład ta
      Ale nie bój nic, on może mówić co chce i mówi bo tylko to mu zostało. A dekretami w USA nie można rządzić zarem głowa do góry i ignoruj to co on mówi. On ma nowe brain children każdego dnia, Jak nie nierówność to imigranci a jak nie imigranci to kompanie ubezpieczeniowe a jak nie te to lekarza a jak nie lekarze to bankierzy i tak wkóło sie karuzela kręci. Przygnębiające jest to, że muszę cierpieć to przez trzy lata.
      • mara571 ja bym tego nie lekcewazyla 18.01.14, 15:12
        te idee powoli, ale skutecznie zatruwaja umysly leniwych i roszczeniowych.
        Zwlaszcza, ze za nimi stoja propagandysci z mediow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka