Dodaj do ulubionych

Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem?

22.01.14, 18:24
Na Ukrainie bezapelacyjnie wygralby Kliczko,jakby taki konkurs byl przeprowadzony .
A to dowod na to:
klichko.org/ua/about/partners
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 18:52
      Co masz na myśli?
      • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:11
        Ewa,popatrz kto jest partnerem partii "Udar".
        International Republican Instituteb- некoммерчеcкaя oргaнизaция, coздaннaя c целью oкaзaния пoмoщи oтдельным cтрaнaм в cтрoительcтве демoкрaтии.Директoр МРИ — cенaтoр oт штaтa Аризoнa Джoн Мaккейн.

National Democratic Institute - oргaнизaция, coздaннaя прaвительcтвoм Сoединенных Штaтoв, финaнcирyемaя Нaциoнaльным фoндoм демoкрaтии (NED) для прoдвижения демoкрaтии в рaзвивaющихcя cтрaнaх. Финaнcирoвaние ocyщеcтвляетcя федерaльным прaвительcтвoм, рaзличными междyнaрoдными aгентcтвaми рaзвития и чacтными фoндaми.
        • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:32
          No ale przecież to jego zwolennikom zapewne imponuje, oni tak bardzo chcą u siebie Zachodu...
          • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:36
            Ale dla wiekszosci Ukraincow on jest marionetka w rekach amerykanskich i on sam dal temu dowod.
            • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:41
              Każdy przewrót, każda rewolucja ma w nosie większość. Ona stawia na głośną, agresywną mniejszość i na tym często wygrywa.
              • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:46
                Zgadza sie,ale Kliczko nie nadaje sie na role,ktora wzial na siebie.
                W Stanach chyba juz widza,ze nie na tego konia postawili.Kliczko nie kontroluje niczego,ale jeden furerek siedzi sobie w budynku Zwiazkow Zawodowycj i wysyla bojowki do boju i to on jest prawdziwym liderem "rewolucji".
                A Kliczko okazal sie pajacem,o czym my zreszta dawno juz wiedzieli.
                • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:54
                  Z tym prawdziwym przywódcą to masz na myśli szefa "Prawego sektora"?
                  • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 20:58
                    Tego:
                    rada2012.net.ua/wp-content/uploads/2013/11/fdfss.jpg
                    On ma charyzme i jest wstanie porwac za soba tlum.
                    ma tylko jedna wade,dla wiekszosci Ukraincow jest calkowicie obcy,ale sama pisala wyzej,ze to nie wiekszosc decyduje,a tylko agresywna i aktywna mniejszosc.
                    • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 21:06
                      Tiahnybok jak narazie daje pole do popisu Kliczce, sam stoi trochę w cieniu. Może czeka, aż Kliczko się zupełnie zbłaźni.
                      • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 21:20
                        Przeciez wszysci wiedza o tym,kto stoi za tym wszystkim.
                        • wojciech.2349 Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 21:59
                          igor_uk napisał:
                          > Przeciez wszysci wiedza o tym,kto stoi za tym wszystkim.
                          -------------
                          Igorku,
                          nie czytałem poprzednich postów i nie wiem o czym rzecz,
                          ale wiem kto za tym stoi.
    • oranzewyj.kazak.teper.goluboj Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 19:40
      Ukraińskie prawo jest bardzo łagodne, bo polskie stanowi tak:
      Kodeks karny
      Art. 128. § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
      -
      www.ies.krakow.pl/wydawnictwo/prokuratura/pdf/2006/01/01stefanski.pdf
      Przestępstwo publicznego nawoływania do popełnienia przestępstwa (art. 255 k.k.)
      ...Nawoływanie nie oznacza, że musi być wyrażone głośno, krzykiem lub wołaniem, a może ono nastąpić po cichu, szeptem, głosem ledwie słyszalnym, tajnie, byleby tylko było skierowane do większej ilości osób ...
      - -
      Otoczeniem współczesnej polityki są media, sondażownie, agencje PR, agencje reklamy, czyli wszystko to, co jednocześnie przynależy do sfery biznesu. W Polsce traktowanie wyborców jak konsumentów, a polityków jak produktów zostało stosunkowo łatwo zaakceptowane z powodu utożsamienia po 1989 r. wolnego rynku z demokracją, po tym jak komunistyczna dyktatura wykluczała je na równi. Tymczasem logika demokracji i logika wolnego rynku stoją ze sobą w sprzeczności, podobnie jak cenzus majątkowy i zasada równego głosu. Tam, gdzie pieniądz rozstrzyga o sile politycznej, kiedyś mówiliśmy, że istnieje plutokracja, a nie demokracja.
      Autor: Sławomir Sierakowski
    • nie-tak Re: Kto jest najglupszym ukrainskim politykiem? 22.01.14, 21:29
      Warto sobie poczytac czy dac sobe przetlumaczyc googlem. Sukcesy Kliczkow :-))) Czemu polskie media nie napisza o tych sukcesach tych slynnych braci?
      www.goldseitenblog.com/heiko_schrang/index.php/Tagesgespraech-Schrang/die-wahren-strategen-hinter-der-ukraine
    • wojciech.2349 Polscy artyści nagrali protest-song dla Ukrainy 22.01.14, 21:42
      Polscy artyści nagrali nową wersję utworu "Brat za Brata" i umieścili dziś w serwisie Youtube. Piosenka jest niecodziennym połączeniem polsko-ukraińskich sił muzycznych w ramach solidarności z walczącym o wolność i demokrację społeczeństwem ukraińskim. Autorami utworu są: Kozak System (Ukraina), Enej oraz Darka "Maleo" Malejonka.

• misterpee Re: najglupszy polityk ukrainski 22.01.14, 21:49
        to ambasador supermocarstwa , ktory wmiesza sie w cudze sprawy, nastepny to nasz ukochany Jarus.
      • misterpee Re: huligani nagrali protest-song dla Ukrainy 22.01.14, 21:56
        okropna muzyka, nic nie mozna zrozumiec, nie ma nic wspolnego z kultura Ukrainska, jest tylko czkawka anglosaskich bebnow.
    • eva15 Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonistą? 22.01.14, 21:47
      Zagadka:
      Kto jest najglupszym ukrainskim opozycjonistą? A raczej - którzy opozycjoniści na Majdanie są najgłupsi i jednocześnie najśmieszniejsi?

Uważni obserwatorzy majdańskiej sceny powinni zgadnąć, bo to rzucało się w oczy... U mnie wywołało spazmy śmiechu.
      • igor_uk Re: Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonist 22.01.14, 21:50
        Mnie smieszy Jaceniuk .
        • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonist 22.01.14, 21:53
          Nie, nie ja mam tym razem na myśli nie przywódców lecz zwykłych rozrabiaczy na Majdanie, czyli zwykłych ludzi, którzy wyładowują swe agresje.
          Była tam grupa, która doprowadziła mnie do łez. Ze śmiechu.
        • eva15 Re: Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonist 22.01.14, 22:14
          Mam podać rozwiązanie zagadki?

• wojciech.2349 Re: Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonist 22.01.14, 22:18
            eva15 napisała:
            > Mam podać rozwiązanie zagadki?
            ------------
            Jakiej zagadki?
            Bo nie wiem.
          • igor_uk Tak. 22.01.14, 22:43
            Bo nie wiem o co konkretne Tobie chodzi.
            • eva15 Re: Tak. 23.01.14, 00:31
              Poczekajmy, może ktoś na to wpadnie, nie tracę nadziei :-) Jutro odpowiem, gdybym zapomniała, to mi przypomnij.
              • eva15 Najglupsza i najsmieszniejsza akcja majdanutow 23.01.14, 10:17
                Kilka dni temu majdanuty zaczaly budowac katapulte. GW zachwycala sie (podalam nawet link) jak wspaniala, doskonala jest ta katapulta. Katapulta stanela, radujac dusze redaktorow GW i ludu na Majdanie.
                No i przyszedl moment jej uruchomienia - naladowano amunicje (kamienie, czy bo ja wiem co) i wystrzelono. Wystrzelony ladunek zamiast trafic w milicje na placu polecial w odwrotnym kierunkiú i dal w leb majdanutom.

Myslalam, ze sie poplacze ze smiechu,.

Genialni konstruktorzy musieli ze wstydem rozebrac swe dzielo. Podobno buduja teraz 2. jeszcze lepsza katapulte:-))))
                • igor_uk Re: Najglupsza i najsmieszniejsza akcja majdanuto 23.01.14, 10:23
                  Dla mnie to bylo zalosnym wydarzeniem.
                  • eva15 Re: Najglupsza i najsmieszniejsza akcja majdanuto 23.01.14, 10:30
                    A ja pekalam ze smiechu. To takie symboliczne - oni sami sobie daja po lbie.
                    • brat_ramzesa Re: Najglupsza i najsmieszniejsza akcja majdanuto 23.01.14, 10:32
                      Ale media w Polsce oglosily ze to bierkut obrzucil ich kamieniami ;)
                    • igor_uk Re: Najglupsza i najsmieszniejsza akcja majdanuto 23.01.14, 10:35
                      Ja to wydarzenie zauwazylem,ale nie zrobilo na mnie wiekszego wrazenia,chociaz musze przyznac,ze jest symboliczne.
      • wojciech.2349 Re: Kto jest najglupszym ukraińskim opozycjonist 22.01.14, 21:50
        Єврoмaйдaн! Не cпи, мoя ріднa земля!

• kylax1 Igorek? 23.01.14, 00:28

• igor_uk Nie ,kila x... 23.01.14, 09:52
        Ten polityk nie ma na imie Igorek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka