Dodaj do ulubionych

Wszyscy jesteśmy Ukraińcami?

29.01.14, 20:38
Ja nie!
Nie, to nie moja deklaracja, a tekst z "Salon24".

Tekst nie nadzwyczajny, można powiedzieć - oczywista oczywistość, ale, jak mówią Niemcy: wśród ślepców jednooki jest królem. Ciekawe są też głosy w dyskusji. Szczególnie jedno stwierdzenie mnie rozbawiło:
Życzę Unii jak najszybszego przyłączenia Ukrainy, które skończy się dla niej tym samym czym sto lat temu wchłonięcie Bośni dla Austro - Węgier... czyli zwymiotowaniem wszystkich wcześniej podbitych terytoriów...

mikker-story.salon24.pl/563775,wszyscy-jestesmy-ukraincami-ja-nie
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Wszyscy jesteśmy Ukraińcami? 29.01.14, 20:42
      Narody w UE są wolne.
      Gdzie Ty mieszkasz?

W igloo?
    • romrus Link nie dziala, b/t 29.01.14, 20:42
      lubat napisał:

> Ja nie!
      > Nie, to nie moja deklaracja, a tekst z "Salon24".
      >
      > Tekst nie nadzwyczajny, można powiedzieć - oczywista oczywistość, ale, jak mówi
      > ą Niemcy: wśród ślepców jednooki jest królem. Ciekawe są też głosy w dyskusji.
      > Szczególnie jedno stwierdzenie mnie rozbawiło:
      > Życzę Unii jak najszybszego przyłączenia Ukrainy, które skończy się dla niej
      > tym samym czym sto lat temu wchłonięcie Bośni dla Austro - Węgier... czyli zwy
      > miotowaniem wszystkich wcześniej podbitych terytoriów...

>
      > mikker-story.salon24.pl/563775,wszyscy-jestesmy-ukraincami-ja-nie
      • wojciech.2349 ten zadziała 29.01.14, 20:44
        • wojciech.2349 poprawka 29.01.14, 20:45
        • igor_uk wojtus,dziadziu. 29.01.14, 20:50
          Ty nawet link nie potrafisz wkleic.Pajacu,czy jest cos,na czym sie znasz,wykluczajac,oczywiscie,kartofle?
          • wojciech.2349 co Ci Igorku 29.01.14, 20:51
            igor_uk napisał:
            > Ty nawet link nie potrafisz wkleic.Pajacu,czy jest cos,na czym sie znasz,wykluc
            > zajac,oczywiscie,kartofle?
            ------------------
            Coś rzeczywiście nie działa.
            Poniał?
            • igor_uk Wojtus,mnie nie oszukasz. 29.01.14, 20:53
              To ze jestes dziadem,dla mnie jest jasno od dawno,Zbyt wiele bledow elementarnych popelniasz.
              • wojciech.2349 Re: Wojtus,mnie nie oszukasz. 29.01.14, 20:55
                igor_uk napisał:
                > To ze jestes dziadem,dla mnie jest jasno od dawno,Zbyt wiele bledow elementarn
                > ych popelniasz.
                ------------------
                Igorku,
                no to jeszcze raz spróbuję. Zobaczymy czy pójdzie.

Tekst linka
                • igor_uk Re: Wojtus,mnie nie oszukasz. 29.01.14, 21:00
                  Wojtus,nie potrafiles wkleic linku.Tym razem posluzyles sie narzedziem,ktore udostepnil portal GW dla swoich forumiowicze.
                  Bezposredni aktywny link wyglada tak:
                  • wojciech.2349 Re: Wojtus,mnie nie oszukasz. 29.01.14, 21:02
                    igor_uk napisał:

> Wojtus,nie potrafiles wkleic linku.Tym razem posluzyles sie narzedziem,ktore ud
                    > ostepnil portal GW dla swoich forumiowicze.
                    > Bezposredni aktywny link wyglada tak:
                    > mikker-story.salon24.pl/563775,wszyscy-jestesmy-ukraincami-ja-nie
                    ------------------
                    No, no Igorku,
                    umiesz wklejać linki.
                    To dobrze Drogie Dziecko.

LOL.
                    • igor_uk Re: Wojtus,mnie nie oszukasz. 29.01.14, 21:05
                      A ty,pajacyk,nawet tego nie potrafisz.
      • wojciech.2349 jeszcze raz 29.01.14, 20:46
        tiny.pl/q1f5d
      • igor_uk Ten bedzie dzialac: 29.01.14, 20:48

• lubat Re: Link nie dziala, b/t 29.01.14, 20:49
        Rzeczywiście, nie działa. Może to chwilowe, bo jak pisałem, to nie było żadnych kłopotów.
        Dla Ciebie jest jednak wyjście, chociaż już bez polskich komentarzy:

ursa-tm.ru/forum/index.php?/topic/74112-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D1%8B-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%86%D1%8B-%D1%8F-%E2%80%93-%D0%BD%D0%B5%D1%82/
        • igor_uk Lubat. 29.01.14, 20:52
          Wkleiles link i objales go kursywa,przez to adres zmienil sie.

p.s. Nigdy,wklejajac link,nie modyfikuj go.
          • yurek11111 igorczik,to bylo do lubata?:-)))))) 29.01.14, 20:55
            "Ty nawet link nie potrafisz wkleic.Pajacu,czy jest cos,na czym sie znasz,..."
            igor_uk napisał:

> Wkleiles link i objales go kursywa,przez to adres zmienil sie.
            >
            > p.s. Nigdy,wklejajac link,nie modyfikuj go.
            • igor_uk yureczek,ekspercie od trzepania workow. 29.01.14, 20:57
              Lubat nigdy tu nie chwalil sie tym,ze jest niesamowicie zdolnym programistom,a wojtus i owszem.
              • wojciech.2349 Re: yureczek,ekspercie od trzepania workow. 29.01.14, 21:00
                Igorku,
                napisz coś o informatyce.
                Pośmiejemy się.

Nie tylko Igorku można instalować system operacyjny jednocześnie
                pisząc na forum. Tego nie wiedziałeś.

Można jeszcze więcej.
                Ale Ty wszystko wiesz najlepiej.
                • igor_uk Re: yureczek,ekspercie od trzepania workow. 29.01.14, 21:04
                  wojtus,juz pare razy ciebie sprawdzilem na znajomosc informatyki -jestes kompletnym zerem.
                  • wojciech.2349 Re: yureczek,ekspercie od trzepania workow. 29.01.14, 21:06
                    igor_uk napisał:
                    > wojtus,juz pare razy ciebie sprawdzilem na znajomosc informatyki -jestes komple
                    > tnym zerem.
                    ---------------
                    Igorku,
                    masz rację.

Zjedz snickersa.
              • yurek11111 igorczik,czyscicielu angielskich sr@czy... 29.01.14, 21:15
                Nie ma nic do rzeczy kto czym sie chwalil,prawda jest ze to lubat pierwszy nie potrafil wkleic linka,i jemu pierwszemu sie okreslenie "pajac" nalezy....:-))),ale ty jak na prawdziwego homo sovieticusa przystalo,mierzysz ludzi rozna miara,ale watpie zebys zrozumial o czym ja mowie,bo...."ten typ tak ma..."...

PS.Przestan kablowac bo mi wpisy na watkach gina,i musze je wklejac powtornie...:-))))
                igor_uk napisał:

> Lubat nigdy tu nie chwalil sie tym,ze jest niesamowicie zdolnym programistom,a
                > wojtus i owszem.
    • pijatyka Salon24? No, niezła... 29.01.14, 20:56
      ...banda szajbusów ;->
      • yurek11111 Re: Salon24? No, niezła... 29.01.14, 21:17
        Adekwatna do zalozyciela watka.... :-)))

pijatyka napisała:

> ...banda szajbusów ;->
    • igor_uk Lubat,nie obrazaj sie. 29.01.14, 21:02
      Na razie nabijam wpisow na tym bardzo ciekawym watku.Sadze,ze dyskusja rozkreci sie,bo zalinkowany przez Ciebie tekst jest bardzo ciekawy,co widac po reakcji pijaczynki.
      • igor_uk Wszysci zapominaja o jednym. 29.01.14, 21:12
        I autor zalinkowanego tekstu rowniez.
        Ukraina to nie jednorodna etnicznie masa ludzka.To wieloetniczne panstwo,z bardzo duza mniejszoscia rosyjska.
        Polska,wtracajac sie do spraw ukrainskich de facto wtraca sie do wewnetrznych spraw nie tylko Ukrainy,a i milionow mieszanych ukrainsko-rosyjskich rodzin.
        • wojciech.2349 Re: Wszysci zapominaja o jednym. 29.01.14, 21:17
          igor_uk napisał:
          > I autor zalinkowanego tekstu rowniez.
          > Ukraina to nie jednorodna etnicznie masa ludzka.
          --------------
          Zgadza się.

Różnica między wschodnią i zachodnią Ukrainą
          jest większa niż między Czukotką i Czeczenią.
        • yurek11111 igorczik,czyscicielu angielskich sr@czy... 29.01.14, 21:20
          To po co ruscy okupuja Ukraine,po h@@ja tam lezli,za bledy komuny winisz wszystkich tylko nie Kreml,potwierdza sie ze na najlepiej znasz sie na goovnie...

igor_uk napisał:
          Ukraina to nie jednorodna etnicznie masa ludzka.To wieloetniczne panstwo,z bard
          > zo duza mniejszoscia rosyjska.
          • misterpee Re: jureczek ekshibicjonalista 29.01.14, 21:31
            Cale forum zna twoje zaklamanie i twojego pana, jestes nieuzyteczny, wykap sie w morzu martwym, tam nie utoniesz,ale cie klamstwa zjedza tak jak sol.
            • igor_uk Bracie. 29.01.14, 21:33
              Ten pajacyk nie zasluguje na uwage.
    • eva15 Putin mógłby rozwalić EU, gdyby nie NATO 29.01.14, 23:31
      Lubacie,
      od 6 miesięcy trwają antyrządowe rozruchy w Bułgarii, w jewropejskich mediach cisza o tym. Rządy Bułgarii i Rumunii wprowadzają na oczach Brukseli prawa zupełnie niezgodne z prawami EU., np. immunitet na wszystkich szczeblach administracji państwowej. A to oznacza bezkarność łapówkarstwa i otwartego kolesiostwa już nie tylko na najwyższym (jak w EU) ale i na każdym innym szczeblu władzy.. Ale i o tym w jewrokołchozie cisza.

Jewrokołchoz najwyraźniej liczy na to, że takie małe, biedne kraiki go nie rozwalą. Ale z drugiej strony sam rozszerza się dalej już tylko i wyłącznie wg kryterium geopolitycznego dyktowanego przez USA, lekceważąc własne normy ekonomiczne, polityczne i społeczne.

W tym ideologicznym szaleństwie "permanentnej rewolucji" i szerzenia neokońskiej ideologii w świecie, jewrokołchoz rzucił się na Ukrainę. A ta jest Bułgarią, Rumunią i Chorwacją do trzeciej potęgi.

Jeśli Putin naprawdę źle życzy EU, to powinien wesprzeć wejście do niej Ukrainy. To faktycznie jak Bośnia w Austro-Węgrzech, idealna metoda do rozwalenia systemu od wewnątrz.

I Putin pewnie tak by zrobił, gdyby nie fakt, że za tym wejściem, stoi wejście Ukrainy do NATO - to cel nadrzędny, pan szef NATO - Rasmussen powiedział to zresztą dziś całkiem otwarcie.

A władcom NATO, czyli USA, jest zupełnie obojętne, w jaki stanie gospodarczym i społecznym znajduje się ich sojusznik - vide choćby takich sojuszników jak Irak czy Afganistan. Tam im gorzej, tym lepiej.
      • pijatyka Re: gdyby nie NATO 29.01.14, 23:38
        No przecież wiemy, effcia, gdzie was boli, wiemy... ;->
        • yurek11111 Gdyby nie NATO to do dzis bylby CCCP....:-))) 30.01.14, 00:13
          Dlatego to za Putina ,byly moskieswkie spedy antynatowskie....
      • wojciech.2349 Re: Putin mógłby rozwalić EU, gdyby nie NATO 30.01.14, 09:21
        No i wszędzie w Europie mielibyśmy ekologiczne
        gospodarstwa rolne takie jak w Królewcu.

Pokrzywy i łopian.
    • brat_ramzesa Przemyśl ma wrocic do macierzy i basta!! 30.01.14, 09:50
      wiadomosci.onet.pl/swiat/andrij-tarasenko-rzecznik-prawego-sektora-zbrodnia-bandery-na-wolyniu-to-brednia/xjlkx
      • wojciech.2349 sio /bt 30.01.14, 09:51
      • eva15 A Krakiw to co, pies? 30.01.14, 10:08
        Cos ostrozny ten Tarasenko, nie zada wszystkiego na raz, prawdziwy z niego polityk - ostrozny, wywazony....
        Kolej na Krakiw - stary, zalozony przez Ukraincow grod, zwany przez polskich najezdzcow Krakowem - przyjdzie pozniej.
        • brat_ramzesa Re: A Krakiw to co, pies? 30.01.14, 10:20
          Tak, na Krakiw ,Kuban, Woronez, Wolgograd przyjdzie pozniej, jak juz wytepia durnych polaczkow
          • brat_ramzesa Jesli Ukraincy moga 30.01.14, 10:22
            zreszta na samo zamowienie Polski, to czy Niemcy, Rosjanie nie?
            Przeciez kawal czasu Bialystok, Suwalki czy nawet Warszawa byly rosyjskie
            • eva15 Ja chce rzadow caratu w Lodzi! :-) 30.01.14, 10:30
              Lodz tez, nie zapominaj o Lodzi. Ona swoj wspanialy rozkwit zawdziecza caratowi...
              A teraz, zaniedbana, zdeindustrializowana, lezy i kwiczy pelna nedzy i bezrobocia. Co car zbudowal (caly przemysl, miasto), solidaruchy z pomoca doradcow zachodnich rozwalily.
              Pora na powrot carau do Lodzi! :-)
              • brat_ramzesa No tak, ale to byly czasy prawdziwego kapitalizmu 30.01.14, 10:49
                ZAnim tego komunizm nie zmoitl i nie zamotal we lbach socjalistycznymi pie...mi
                Narazie Rosja sie uczy tych zasad,stosowania wolnosci gospodarczej, natomiast sadzac po ostatnim bredzieniu Obamy w Kongresie ,USA brnie w slady CCCP-a w okresie schylkowym ten OPbawam to jakis skretynialy komuch, wszyscy rowno ale g...
                • wojciech.2349 Re: No tak, ale to byly czasy prawdziwego kapital 30.01.14, 10:51
                  brat_ramzesa napisał:
                  > Narazie Rosja sie uczy tych zasad,stosowania wolnosci gospodarczej...
                  ----------------
                  Rosja ma chyba osiągnięcia gospodarcze w produkcji onuc i kufajek.
                  Produkuje coś więcej?
    • wojciech.2349 Żyrinowski - wikicytaty 30.01.14, 10:16
      Moja matka była Rosjanką, a ojciec prawnikiem.

Moskwa to piękne miasto, a ilu tu bandytów mieszka.

Należy skłonić rząd do zajęcia się przelotami ptaków. Żadnych przelotów, niech ptaki zostaną sobie na południu.

Wezwali pogotowie. Pogotowie nie przyjechało. Wobec tego urodziłem się sam.

Zachód zazdrości Rosji, tak jak brzydka kobieta swojej pięknej koleżance.
    • az43 Re: Wszyscy jesteśmy Ukraińcami? 30.01.14, 11:51
      wpolityce.pl/wydarzenia/72947-banderowcy-walczacy-na-majdanie-wolyn-to-brednia-nie-mozemy-z-powodow-taktycznych-wyrzec-sie-naszych-przekonan
      za tymi?
    • lubat Re: Ja chce rzadow caratu w Lodzi! :-) 30.01.14, 13:49
      Chyba nawet carat nie poradzi na styropianową dewastację prężnego i bogatego niegdyś miasta:

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15357195,Bieda__czyli_brzydka_twarz_lodzkiej_transformacji.html
      • eva15 Re: Ja chce rzadow caratu w Lodzi! :-) 30.01.14, 18:13
        Poradziłby sobie, poradził. Umiał zbudować miasto od zera i uczynić je 2. największym centrum przemysłu tekstylnego w Europie, to i odbudować by umiał. Łodzi potrzebny jest mądry car.
    • wojciech.2349 Re: Wszyscy jesteśmy Ukraińcami? 30.01.14, 14:12
      aonek napisał(a):
      > z banderowcami nigdy nie będzie nam po drodze, naprzód Janukowycz!!!
      --------------
      Jamnik jest w szpitalu.
      Diagnozę medyczną poda Kreml.
      • misterpee Re: ozorek Wojtusia 30.01.14, 14:16
        miele to samo we wszystkich watkach.
    • romrus Cenzura wyslala The Guardian w kosmos, bo 30.01.14, 18:19
      artykul nie odpowiada slusznej michnikowskiej linii.

"Przyczyna kryzysu sa faszysci, oligarchowie oraz ekspansja Zachodu"

Ośla ławka

No w koncu glos rozsadku

Autor: romrus 30.01.14, 16:49

The Guardian:

"In Ukraine, fascists, oligarchs and western expansion are at the heart of the crisis. The story we're told about the protests gripping Kiev bears only the sketchiest relationship with reality. "

"You'd never know from most of the reporting that far-right nationalists and fascists have been at the heart of the protests and attacks on government buildings. One of the three main opposition parties heading the campaign is the hard-right antisemitic Svoboda, whose leader Oleh Tyahnybok claims that a "Moscow-Jewish mafia" controls Ukraine. But US senator John McCain was happy to share a platform with him in Kiev last month. The party, now running the city of Lviv, led a 15,000-strong torchlit march earlier this month in memory of the Ukrainian fascist leader Stepan Bandera, whose forces fought with the Nazis in the second world war and took part in massacres of Jews.

So in the week that the liberation of Auschwitz by the Red Army was commemorated as Holocaust Memorial Day, supporters of those who helped carry out the genocide are hailed by western politicians on the streets of Ukraine. But Svoboda has now been outflanked in the protests by even more extreme groups, such as "Right Sector", who demand a "national revolution" and threaten "prolonged guerrilla warfare".

www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/29/ukraine-fascists-oligarchs-eu-nato-expansion

Po rosijsku:

"Первoпричинa кризиca нa Укрaине — этo фaшиcты, oлигaрхи и зaпaднaя экcпaнcия.
      Тa иcтoрия, кoтoрyю нaм рaccкaзывaют oб oхвaтивших Киев прoтеcтaх, имеет oчень cлaбoе oтнoшение к дейcтвительнocти"

www.inosmi.ru/sngbaltia/20140130/217019186.html#ixzz2rthAjEzq

• eva15 Re: Cenzura wyslala The Guardian w kosmos, bo 30.01.14, 18:51
        romrus napisał:

> artykul nie odpowiada slusznej michnikowskiej linii.
        > "In Ukraine, fascists, oligarchs and western expansion are at the heart of the crisis.

No i to zdanie jeszcze:

> One of the three main opposition parties heading the campaign is the hard-r ight antisemitic Svoboda, whose leader Oleh Tyahnybok claims that a "Moscow-Jewish mafia" controls Ukraine.

Moscow to by cenzura ochoczo przełknęła, ale jewish ?

• vzvod_kabanov daleko z majdnana na Majdanek? 30.01.14, 18:58
          w końcu niejeden dziaduś rusofobów pięknie wyglądał w galowym mundurku w SS "Halyczyna"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka