Dodaj do ulubionych

Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę

IP: *.qc.sympatico.ca 18.08.04, 14:55
Dlaczego Schroeder nie probowal in vitro?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZZ Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę IP: *.top.net.pl 18.08.04, 14:56
      Na organy do przeszczepu?
      A może panu Gerdowi znudziła się czwarta z kolei żona i zapragnął spróbować
      rozrywek popularnych w pobliskiej Belgii?
      • Gość: ATG Do ZZ: Czy wszystko musicie zohydzić??? IP: 62.233.233.* 18.08.04, 15:09
        Ludzie, chyba nie jesteście normalni. Zamiast się ucieszyć, że jedno biedne
        dziecko zyskało możliwość godnego życia, wylewacie swoją żólć. Leczcie się, bo
        i was w końcu zaleje. Nie jestem fanem Schroedera, ale muszę przyznać, że
        dobrze zrobił, nawet jeśli zagrały tu względy polityczne.
        • Gość: Obserwator Re:ATG sam sie lecz. IP: *.qc.sympatico.ca 18.08.04, 15:23
          Sam mozesz adoptowac to biedne dziecko. Pracujesz w KGB? Wszedzie dopatrujesz
          je jakis polityczo psychiatrycznych zolci?
        • drzewo_snu Re: Do ZZ: Czy wszystko musicie zohydzić??? 18.08.04, 15:39
          ATG, czy Pan/Pani nie uwaza, ze zolc to wlasnie stad, ze wzglegy polityczne
          zawazyly i to w sposob w jaki nie wahalby sie zawazyc najciezszy argument tego
          i tamtego swiata razem wzietych? Bo mnie - przyznaje to bez cienia wstydu -
          zolc zalewa, jak sobie pomysle, ze w calych przebogatych skadinad Niemczech pan
          Schroeder wraz z cna swa malzonka, nie mogl byl znalezc jednego malutkiego
          Niemczatka porzuconego przez wyrodnych rodzicow i wymagajacego przytulenia do
          mymlona rodzinnego.
          A jeszcze wiecej Panu/Pani powiem - chichotac bede szatansko mianowicie, kiedy
          sie okaze, ze owa Rosjanka to nie Rosjanka tylko Czeczenka malowana jak ta
          lala. To dopiero bedzie polityka...
          • Gość: pedro Re: Do ZZ: Czy wszystko musicie zohydzić??? IP: *.static.qsc.de 18.08.04, 15:49
            przyznaje Ci racje. To czesciowo robota na pokaz. Jezeli sie popatrzy ile
            biednych, porzuconych dzieci zyje w Niemczech a ile bedzie zylo w jeszcze
            wiekszej biedzie po przeprowadzeniu reform socjalnych przez Pana Kanclerza to
            naprawde trzeba sie zapytac czy u Panan Kanclerza jeszcze w glowie dobrze stuka.
            Z drugiej strony dziecko ma szczescie. Niech mu sie powiedzie. To tylko dziecko
            ktore nikomu nic nie jest winne.
            • drzewo_snu do Pedro 18.08.04, 15:54
              a tu z kolei w kwestii pomyslnosci dziecka to ja sie z Panem calkowicie zgadzam
              i wznosze za nie toast z juz zimnej kawy

pozdrawiam
              • Gość: Eva Re: do Pedro IP: *.pool.mediaWays.net 18.08.04, 17:41
                Obaj wypisujecie glupstwa. W Niemczech, podobnie zreszta jak i w Polsce, jest
                wiecej rodzicow chetnych do adoptowania, niz dzieci do adopcji. Kolejki sa
                wieloletnie i sprawa jest beznadziejna. Wiaze sie to tak z niskim przyrostem
                naturalnym jak i z tym, ze wiele matek ktore oddaly dzieci do domow dziecka lub
                do tzw. rodzin zastepczych nie chce sie pozbyc praw rodzicielskich. Zmusic
                takiej nie mozna, no i dziecko wisi w prozni prawnej nie mogac byc zaadoptowanym
                a rodzice zastepczy maja ograniczone prawa. Ponadto - istnieje scisle
                przestrzegana, chocby dlatego, ze chetnych duzo, granica wieku. Malzonkowie (lub
                przynajmniej jeden z nich - dokladnie nie pamietam) nie moga przekroczyc 40.
                roku zycia. A to sie Schröderowi dawno juz temu zdarzylo. Praktycznie jedyna
                mozliwoscia dla wielu rodzin jest wziecie dziecka z zagranicy.

• mayim do Evy 18.08.04, 21:20
                  Droga Evo, to tym ciekawsze jak mi sie wydaje, albowiem z tego co wiem to
                  emigranci tureccy w Niemczech nie narzekaja na przyrost naturalny, nie cierpia
                  ponadto na brak patologii rodzinnych i innych problemow tego typu, co wiem od
                  Huberta znajomego jednego, ktory to mily czlowiek pracuje w niemieckim NGO
                  pomagajac dzieciom z rodzin takich

czy mala turczynka vel maly wdzieczny turek nie bylby lepszym pomyslem na
                  ubogacenie ogniska rodzinnego panstwa Schroederow, a takze tym wymowniejszym
                  znakiem kierunku polityki zagranicznej naszych szanownych sasiadow zza
                  zachodniej miedzy?

jak rozumiem czepianie sie przedmowcow dotyczy tylko robienia przedmiotem
                  politycznych targow, rzeczy ktora sama w sobie jest chlubna i szlachetna
            • toja3003 ciekawe gdzei ty te dzieci porzucone w RFN 18.08.04, 17:10
              widziales. Wedlug moich informacji
              Niemcy adoptuja dzieci zza granicy, bo
              w Niemczech ich po prostu nie ma.
              A co do reform to co zal ci,
              ze bezrobotny bedzie mial mniej
              pieniedzy niz pracujacy? Bo dzis
              w wielu przypadkach jest odwrotnie.
            • Gość: MM Re: Do ZZ: Czy wszystko musicie zohydzić??? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 18.08.04, 21:44
              Ilosc dzieci porzuconych nie jest rowna ilosci dzieci do adopcji. Dziecka
              porzuconego nie mozna ot tak po prostu prawnie adoptowac. Dlatego duzo latwiej
              jest adoptowac dzieci zza granicy. W USA sytuacja jest podobna i adoptowanie
              dzieci wlasnie z Rosji jest bardzo popularne wsrod rodzin, ktore nie moga miec
              swojego potomstwa. Czy sadzisz, ze oni tez kieruja sie polityka?
          • Gość: meerkat A jak jakis ksiadz adoptuje ministranta, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:33
            nie tylko go nie chwala, ale wrecz krytykuja, zwlaszcza jak go w zimie ogrzewa
            wlasnym cialem.
            Ktos tu stosuje podwojna miare!

Ja tez chcialem adoptowac jedna sliczna 20letnia praktykantke z Tajlandii, ale
            Zona sie nie zgodzila, twierdzac, ze mamy za malo miejsca. :-(((((((((((((((((
        • Gość: Jurek Re: Do ZZ: Czy wszystko musicie zohydzić??? IP: *.nb.aliant.net 18.08.04, 15:56
          Racja! Podzjeki dla Schroederow. Takich ludzi potrzebujemy wjecej.
        • Gość: ZZ uprzejmie odpowiadam ATG IP: *.top.net.pl 18.08.04, 16:53
          Po prostu nie pałam sympatią do pana Gerdzia. Zwłaszcza z powodu obściskiwania
          się z Putinem. Jeśli chciałby uszczęśliwić jakieś dzieci, to są dzieci polskie
          które ucierpiały od przodków pana Gerdzia, oraz ich potomkowie.
    • Gość: pi to piekne, naprawde IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 15:25
    • Gość: bolo Napewno jest madrzejszy i uczciwszy niz wasi IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 15:30
      aferzysci i zlodzieje z tzw. polskich elit( Kwach, Miller, Belka itd.)
      • Gość: elo Re: Napewno jest madrzejszy i uczciwszy niz wasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:33
        zapomniałeś o lepperze i giertychu.

ale od nich wszystkich każdy jest uczciwszy. a od leppera i giertycha to nawet
        mądrzejszy.
      • Gość: Tom Re: Napewno jest madrzejszy i uczciwszy niz wasi IP: *.bas.roche.com 18.08.04, 15:48
        Was??? takze twoi.. wydaje sie, ze urodziles sie w Polsce.. Bycie
        volksdeutschem nie zwalnia od miejsa urodzenia.... A kanclerz jest tragicznie
        niezdolny do zmiany czegokolwiek w Niemczech i jak tak dalej pojdzie to mze
        bedziesz musial szukac pracy w Polsce bo twoja nowea ojczyzna ci jej nie zapewni
        • Gość: Karol Odpowiedz dla Toma i innych kretynow IP: *.bayer.de 18.08.04, 17:28
          Sluchajcie,

musze powiedziec, ze jest mi wstyd za wszystkich tych debili, ktorzy w tej
          adopcji od razu dopatruja sie jakichs innych przeslanek niz po prostu chec
          posiadania dziecka.

A uwagi typu, ze niby pan kanclerz wzorem belgow chce sie pozabawiac...
          suchajcie ludzie, jestescie chorzy!

aaa, no i jeszcze uwagi kolegi o Volksdeutschach... wydaje mi sie, ze do zmiany
          myslenia w POlsce potrzeba jeszcze paru pokolen, bo w Niemczech mlodzi ludzie (
          domyslam sie, ze swojej frustracji i zalu w mailu nie wylewa staruszek) nie
          maja tylu uprzedzen do Polakow.

I kolego, jeszcze jedna sprawa: po to, zeby rzeczywiscie zaczela sie emigracja
          zarobkowa z Niemiec do Polski potrzeba pokolen...jezeli w ogole do tego
          dojdzie. Tak wiec wyrob sobie lepiej paszport i postaraj o jakas robote na
          budowie na zachodzie, to bedziesz mial lepsze perspektywy niz w tym Twoim (nie
          mowie nawet "naszym" - taki ze mnie Volsdeutsch!! - w sumie to bledne
          okreslenie, ale nie bede Cie teraz uswiadamiac, bo tepy lekko jestes) kraju
    • Gość: . Re: Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.08.04, 18:01
      >>>>>>>>><<< uprzejmie odpowiadam ATG IP: *.top.net.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: ZZ 18.08.2004 16:53 odpowiedz na list

Po prostu nie pałam sympatią do pana Gerdzia. Zwłaszcza z powodu obściskiwania
      się z Putinem. Jeśli chciałby uszczęśliwić jakieś dzieci, to są dzieci polskie
      które ucierpiały od przodków pana Gerdzia, oraz ich potomkowie.>>>>>>>>>>>><<

A co dziecko rosyjskie gorsze jest od polskiego?
      A moze tez jest potomkiem tyc z Leningradu!?
    • Gość: Kuba - Re: Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:07
      A wyglądał na dobrego rozpłodnika.
      • Gość: ZZ do Kuby IP: *.top.net.pl 18.08.04, 19:33
        Wspaniałe podsumowanie dyskusji.
        Aż cisną się na usta słowa Leszka Millera:
        "Nie ważne, jak mężczyzna zaczyna, ważne jest, jak kończy"
      • Gość: zauroczona Re: Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę IP: 153.110.132.* 18.08.04, 23:26
        Gość portalu: Kuba - napisał(a):

> A wyglądał na dobrego rozpłodnika.

i wygladal na dobrego kanclerza !
        no i te piekne naturalne kruczoczarne wlosy !
    • Gość: Mietek The Horse Whisperer zaklinacz koni IP: 212.54.40.* 18.08.04, 23:22
      Tak go przezywaja za wyglad zony. Nie dziwne ze nie ma dzieci.
    • jantoni.jajcorz Popatrzmy z historycznej perspektywy 19.08.04, 08:12
      Caryca Katarzyna miała niemieckie korzenie. Teraz mała schroeder'ówna będzie
      miała rosyjskie korzenie. Jakaż to urocza wymiana zasobów ludzkich.
      Rozrzewniłem się .....
      Teraz oczekuję nowej granicy niemiecko-rosyjskiej opartej na Wiśle i np.
      Dunajcu. (To już zgryźliwość wywołana upałem:))
    • Gość: Feliks Dzierzynski Re: Schroederowie adoptowali 3-letnią Rosjankę IP: *.wplus.net / *.wplus.net 19.08.04, 10:32
      Polskie zyniki zostawcie Schroderow w spokoju. To jest ich sprawa. Drapajcie
      sobie. Prawie w kazdym z was jest krew ruskiego kazaka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka