Dodaj do ulubionych

Teraz Estonia?

20.03.14, 13:41
"Rosja będzie stawać w obronie swoich rodaków w każdym kraju na świecie - oświadczył szef rosyjskiej dyplomacji Siergiej Ławrow"

wiadomosci.onet.pl/swiat/moskwa-zaniepokojona-sytuacja-rosjan-w-estonii-lawrow-bedziemy-bronic-naszych/jxp06
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 14:00
      Nieodmiennie od setek lat małpa uważa, że dorosła już do zegarka ...
      I nieodmiennie od setek lat się myli.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • pijatyka Re: "Estonia nie będzie drugim Krymem" 22.05.14, 17:24
        Wielka Brytania i jej sojusznicy z NATO muszą przypomnieć sobie sztukę prowadzenia klasycznej wojny, by stawić czoła zagrożeniu ze strony Rosji - stwierdził głównodowodzący sił obronnych Estonii, generał dywizji Riho Terras, cytowany przez "The Times"(...)

I wyjaśniał, że skoro Rosja uznaje NATO za wroga, to Sojusz nie powinien postrzegać Moskwy jako przyjaznego, chętnego do współpracy kraju. A ocena sytuacji nie może opierać się na pobożnych życzeniach, a na analizie tego, co rzeczywiście się dzieje.
        Dlatego, jak podkreślił, należy wciąż powtarzać, że Krym nie jest częścią Rosji, a znajduje się pod jej okupacją.

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/459708,estonia-apeluje-do-nato-nauczcie-sie-znow-prowadzic-wojne.html
        • romrus Panie redaktorze, ile mozna zasmiecac forum? 22.05.14, 17:38
          pijatyka napisała:

Nie ma Pan wstydu.
      • pijatyka Re: Teraz Estonia? 06.09.14, 20:35
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,16597442,Porwany_do_Rosji_Estonczyk_zostal_aresztowany_pod.html
      • pijatyka Teraz Estonia 23.08.15, 15:14

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pierwsza-wizyta-zagraniczna-prezydenta-dudy-w-estonii,570871.html
    • misza_kazak Nie! Teraz Ukraina 20.03.14, 14:07
      Nie! Teraz Ukraina
      Potem Naddniestrze
      Potem Bialorus
      Potem Armenia
      Potem Kazachstan
      POtem dopiero Estonia
      • czerwony_goblin Okrainu my pakuszali 20.03.14, 14:57
        misza_kazak napisał:

> Nie! Teraz Ukraina
        > Potem Naddniestrze
        > Potem Bialorus
        > Potem Armenia
        > Potem Kazachstan
        > POtem dopiero Estonia

durak Okrainu my pakuszali, tolko ona tego jeszczo nie znajet, na zawtrak Polsza, a zutra wies mir:]]
      • tirol1 Re: Nie! Teraz Ukraina 20.03.14, 16:44
        Kazachstanem sie udlawia
    • tornson Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 14:11
      "Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom." - Siergiej Ławrow
      • przyjacielameryki Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 14:34
        tornson napisał:

> "Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, któ
        > re zapewniają równe prawa wszystkim narodom." - Siergiej Ławrow

Łże jak pies ten Kłamrow. Niech przyjrzy się ten kłamczuch wolności i prawie narodów we własnym bandyckim państwie.

• czerwony_goblin Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 15:01
          przyjacielameryki napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > "Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państw
          > a, któ
          > > re zapewniają równe prawa wszystkim narodom." - Siergiej Ławrow
          >
          > Łże jak pies ten Kłamrow. Niech przyjrzy się ten kłamczuch wolności i prawie na
          > rodów we własnym bandyckim państwie.

Lawrow maladiec w ГДРu zywut samyje krasnoarmiejskieje benkarty znaczyt samyje Ruskije liudie:]]
      • adamusb Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 14:50
        jednym słowem, faszystowska Rosja do rozbiórki.
      • johnny-kalesony Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 15:05
        Czyli - Rosja nie może ...

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • kylax1 Czyli Rosja nie zasługuje na integralność terytori 20.03.14, 15:16
        alną. Dobrze tornson, że to przyznałeś.
        • tornson Re: Czyli Rosja nie zasługuje na integralność ter 22.05.14, 17:41
          kylax1 napisał:

> alną. Dobrze tornson, że to przyznałeś.
          >
          Rosja właśnie zasługuje.
          pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyki_urz%C4%99dowe_Rosji
    • gosc88 Teraz Estonia? - Eeeee watpie. Estonia jest 20.03.14, 14:32
      czlonkiem nato .... A to robi pewna roznice.
      • adamusb Re: Teraz Estonia? - Eeeee watpie. Estonia jest 20.03.14, 14:33
        tego nie byłbym pewien
        • kylax1 Brak obrony państw bałtyckich=koniec NATO. 20.03.14, 15:18
          I nie tylko NATO, ale także sojuszy USA-Japonia, USA-Korea, USA-Izrael, USA-Australia itd. Nikt nie uwierzy już w jakiekolwiek gwarancje USA. To byłby koniec USA jako supermocarstwa. Dlatego nie mogą sobie na to pozwolić.
        • gosc88 Re: Teraz Estonia? - Eeeee watpie. Estonia jest 20.03.14, 15:56
          adamusb napisał:

> tego nie byłbym pewien

Nie jestes pewien czlonkowstwa Estonii w Nato ? Jesli tak to popatrz tu:

www.nato.int/cps/en/natolive/nato_countries.htm
      • pijatyka Re: to robi pewna roznice 27.09.14, 14:07
        Pewną...
        • xystos Re: to robi pewna roznice 29.09.14, 10:06
          roznice robi niemiecka niemoc,prawdziwa lub udawana
          ale dla postkomunistycznych krajow bardzo wymowna

PODZIAL EUROPY i SWIATA JEST KONIECZNY
          by kazdy miau swego widocznego wroga i odczowalna
          kurtyne , najlepiej zelbetonowa

wtedy zas bedzie dobrze ..kazdy na swoj sposob
          i "cienc many" na ulicach ..i miljonerzy
          wszyscy na tym zyskaja ale wpierw trzeba
          Wujka Ivana przekonac by nas chciau,o !
    • brat_ramzesa Rosyjskojezyczni sa pozbawieni praw 20.03.14, 14:59
      w Pribaltyce to tzw bezpanstwowcy z wszystkimi tego skutkami....kto by pomyslal ,UE, tak demokratycznie
      • malkontent6 Re: Rosyjskojezyczni sa pozbawieni praw 20.03.14, 15:03
        Jakich praw nie mają?
        • johnny-kalesony Re: Rosyjskojezyczni sa pozbawieni praw 20.03.14, 15:07
          Nie mogą już np. wyrzucać Estończyków z ich mieszkań i domów, żeby je później zająć a ich właścicieli wysyłać do łagrów na daleką północ.
          Cóż za beczelna dykryminacja Rosjan ... To wymaga retorsji.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • malkontent6 Re: Rosyjskojezyczni sa pozbawieni praw 20.03.14, 15:12
            To straszne. Bez Armii Czerwonej chyba się nie obejdzie.
            • kylax1 Chyba armii zielonej. :) 20.03.14, 16:53
              celinski.na.liberte.pl/files/2014/03/samoobrona.jpg
      • ukos Z takiej Algierii Francuzi wyprowadzili się 23.05.14, 17:42
        brat_ramzesa napisał:

> w Pribaltyce to tzw bezpanstwowcy z wszystkimi tego skutkami....kto by pomyslal
        > ,UE, tak demokratycznie

A Rosjanie z Estonii nie mogą? Przynajmniej koloniści Stalina powinni wracać do Matuszki.
    • wiarusik Re: Teraz Estonia? 20.03.14, 15:56
      estonia to peryferyjne państwo NATO o kiepskim położeniu strategicznym. stawiam pieniądze przeciw orzechom, że bolszewicki gad zachce sprawdzić determinację NATO właśnie na tym odcinku.
      • vladexpat Re: Teraz Estonia? 23.05.14, 13:04
        wiarusik napisała:

> estonia to peryferyjne państwo NATO o kiepskim położeniu strategicznym. stawiam
        > pieniądze przeciw orzechom, że bolszewicki gad zachce sprawdzić determinację N
        > ATO właśnie na tym odcinku.

A ja jestem przekonany, że nie. Tak samo jak Hitler, mimo że nie stanowiło to dla niego specjalnego problemu nie zajął Szwajcarii.
        • xystos Re: Teraz Estonia? 23.05.14, 18:22
          .. popatrz na mape,dla Rosji wazniejsze jest ladowe polaczenie z macierza
          (w tym z Bialo Rusia) - Litwa jest bardziej lakomym kaskiem,a Lotwe i Estonie
          zagarnie sie by niestawiac USA w glupiej sytuacji,wysylac wojska na te robierz
          czy tez nie,i zeby Rosja nieczula noza na swym grzbiecie wiec wszystkie trzy
          republiki sie uszczesliwi-beda mieli dostep do ogromnego rynku zbytu i pracy
          .. az po syberie i dalej jeszcze.

ZEN
          • pijatyka Won, ścierwo. Kosz. 07.09.14, 17:54

• kylax1 Uwaga! Kremlowska propaganda. 20.03.14, 17:59
      Wszelkie artykuły, które zaczynają zdanie od "Prezydent Putin", lub "Pan Prezydent Putin" to rosyjska propaganda. Wyjątkowo uległy styl pisania. Śmierdzi propagandą na kilometr.
      • xystos Re: Uwaga! Kremlowska propaganda. 20.03.14, 18:14

.. ja tak pisze ale niejestem niczyim pudelkiem kanapkowym,to grzecznosc tylko.

ZEN
      • tornson Re: Uwaga! Kremlowska propaganda. 22.05.14, 17:44
        kylax1 napisał:

> Wszelkie artykuły, które zaczynają zdanie od "Prezydent Putin", lub "Pan Prezyd
        > ent Putin" to rosyjska propaganda. Wyjątkowo uległy styl pisania. Śmierdzi prop
        > agandą na kilometr.
        A jakie stanowisko sprawuje Putin jak nie prezydenta?
    • tornson Komu żal tych estońskich czcicieli SS? 22.05.14, 17:43
      Mi żal tylko jednego, że myśliwce Polskich Sił Powietrznych, państwa gdzie hitlerowcy wymordowali 6mln ludzi i pozostawili kupę gruzu, mają pilnować nieba u tych hitlerowskich bękartów..
      • volupte Re: Komu żal tych estońskich czcicieli SS? 08.09.14, 13:41
        Odpowiedzą jest milion waszych ruskich w armi niemieckiej.
      • jankowski1960 Re: Komu żal tych estońskich czcicieli SS? 08.09.14, 19:15
        tornson napisał:

> Mi żal tylko jednego, że myśliwce Polskich Sił Powietrznych, państwa gdzie hitl
        > erowcy wymordowali 6mln ludzi i pozostawili kupę gruzu, mają pilnować nieba u t
        > ych hitlerowskich bękartów..

to jest smiech historii...
      • antyk-acap Re: Komu żal tych estońskich czcicieli SS? 08.09.14, 19:24
        No popatrz. Zapominasz że caryca Katarzyna była Niemką. Podobnie jak Lenin.
    • bywszy1 Re:uwaga,uwaga,nadchodzi+ 22.05.14, 18:40
      pan ajgor nieprawnie i prowokacyjnie twierdzi,ze jest Rosjaninem.
      Oraz,ze
      tam,gdzie Rosjanin-tam Rosja!
      Wniosek?
      Drzyj Anglia!
    • malkontent6 Czy jestem prorokiem? 06.09.14, 21:46
      Rosjanie porwali Estończyka na terytorium jego kraju pod zarzutem szpiegostwa.

Wygląda na to następnym krajem wyzwolonym przez Rosję będzie właśnie Estonia.

Kto następny?
      • volupte Re: Czy jestem prorokiem? 06.09.14, 22:09
        Teraz go skarza jak szpiega , bo wg nich jest obywatelem Rosji. Tak miliony ludzi karano.
        • malkontent6 Re: Czy jestem prorokiem? 07.09.14, 01:54
          Potrzebują dowodów, że Estonia zmusza ich do wkroczenia do ich kraju.
          • xystos Re: Czy jestem prorokiem? 07.09.14, 09:43
            sytuacja Rosjan i innych Slowian w miescie Narva
            jest tym powodem,bezsprzecznie !

ZEN
            • pijatyka Re: sytuacja Rosjan w miescie Narva 08.09.14, 11:56
              A cóż to za krzywda im się tam dzieje?
              • malkontent6 Re: sytuacja Rosjan w miescie Narva 08.09.14, 16:16
                Są zmuszani do używania języka estońskiego w tamtejszych urzędach.
                • pijatyka Re: Są zmuszani do używania estońskiego w urzędach 08.09.14, 17:07
                  Groza - to tak jakby w Rosji zmuszano do używania rosyjskiego!
              • xystos Re: sytuacja Rosjan w miescie Narva 08.09.14, 16:20
                .. potraktowano Ainów gorzej niz Aborygenów.

ZEN
      • volupte Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 13:32
        Porywając z Estonii tego funkcjonariusza nie zostawili Estonii wyboru. Teraz należ zamknać jakiegos pracownika ruskiej ambasady, włozyc mu do kieszeni broń , narkotyki i materiały wywiadowcze i z nim do sądu. Paszport dyplomatyczny jesli ma , spalic i do sądu . Kilka miesiecy sankcji jest pewne.
      • amg10 Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 14:14
        malkontent6 napisał:

> Wygląda na to następnym krajem wyzwolonym przez Rosję będzie właśnie Estonia.
        > Kto następny?

Nikt. A szczegolnie zaden kraj bedacy w Nato.

Idziesz o zaklad, za mam racje ??
        • volupte Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 14:22
          Ale ze trzech szpiegów to Estonia mogłaby z ruskiej ambasady zawinąć. Byłoby na wymianę.
        • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 14:30
          amg10 napisał:

> zaden kraj bedacy w Nato.

Estonia już jest w NATO. Myslę, że Rosjanie chcą się zorientowac na ile mogą sobie pozwolić.
          • jabbaryt Tak dla przyomnienia 08.09.14, 14:44
            W całej historii stosunków NATO - ZSSR/Rosja nie było sytuacji że żółnierze obu paktów strzelali do siebie. Nigdy Rosjanie nie strzelali do Amerykanów.
            Amerykanie wycofali z Europy swoje główne siły ale zostawili trochę żołnierzy w najbardziej zapalnych punktach wschodniej Europy np eskadrę samolotów na lotnisku w Łasku.
            Gdyby Rosjanie zaatakowali Polskę, musieli zacząć od bombardowania lotnisk, czyli od ataku na Amerykańskich żołnierzy.
            Pójdą na to? Wątpię.
          • amg10 Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 15:32
            malkontent6 napisał:

> Estonia już jest w NATO.

Zgadza sie.

Napisales poprzednio, ze "wygląda na to następnym krajem wyzwolonym przez Rosję będzie właśnie Estonia."

A ja ci odpowiadam : ani Estonii ani zadnego innego kraju Rosja nie bedzie wyzwalac.

Idziesz o zaklad, ze mam racje ??
            • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 16:12
              amg10 napisał:

> Idziesz o zaklad, ze mam racje ??

Najpierw musielibyśmy ustalić co rozumiemy przez "wyzwolenie". Scenariusz ukraiński raczej się nie powtórzy, myślę, że Rosjanie będą chcieli wykorzystać swoją V kolumnę do wywarcia presji na estońskich ustawodawców.

A niezależnie od tego Rosjanie testują NATO.
              • amg10 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 16:55
                malkontent6 napisał:

> Najpierw musielibyśmy ustalić co rozumiemy przez "wyzwolenie". Scenariusz ukra
                > iński raczej się nie powtórzy, myślę, że Rosjanie będą chcieli wykorzystać swoj
                > ą V kolumnę do wywarcia presji na estońskich ustawodawców.

Cala ta rozmowa jest wokol tego twojego zdania:

"wygląda na to następnym krajem wyzwolonym przez Rosję będzie właśnie Estonia"

No wiec to ty i tylko ty mozesz wyjasnic co miales na mysli piszac o wyzwalaniu przez Rosję powyzej.
                • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 17:01
                  amg10 napisał:

> No wiec to ty i tylko ty mozesz wyjasnic co miales na mysli piszac o wyzwala
                  > niu przez Rosję
                  powyzej.

I tu mam problem, bo nie mam pojęcia jak Rosjanie będą próbowali to zrobić. Raczej nie militarnie.
                  • amg10 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 21:43
                    malkontent6 napisał:

> I tu mam problem, bo nie mam pojęcia jak Rosjanie będą próbowali to zrobić. Ra
                    > czej nie militarnie.

Ale jestes pewien, (pomijajac na chwile JAK) ze Rosjanie w ogole beda CHCIELI to zrobic. Zgadza sie ??
                    • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 21:44
                      amg10 napisał:

> Ale jestes pewien, (pomijajac na chwile JAK) ze Rosjanie w ogole beda CHCIELI t
                      > o zrobic. Zgadza sie ??

Tak.
                      • amg10 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 09.09.14, 04:05
                        malkontent6 napisał:

> Tak.

Ok, skoro masz pewnosc, ze Rosjanie beda wyzwalac Estonie (ja uwazam, ze nie beda) to niczym nie ryzykujesz przyjmujac moj zaklad:

Jesli beda to robic - ja daje ci $10. W przeciwnym razie ty mi dajesz 1000$.

Powinienes isc na moj zaklad bo skoro jestes pewien swego to nic nie stracisz i mozesz TYLKO zarobic $10 !!!

No wiec, zakladamy sie ??
                        • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 09.09.14, 14:20
                          amg10 napisał:

> Jesli beda to robic - ja daje ci $10. W przeciwnym razie ty mi dajesz 1000$.

Powinniśmy się zakładac w rublach. ;)

Moim zdaniem Rosjanie chcą w jakiś sposób uzależnić od siebie Łotwę i dwa pozostałe kraje w tym rejonie. Raczej nie militarnie, ale będą próbowali im wszystkim wmówić - my tu Waszyngton daleeeeko.
                        • xystos Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 10.09.14, 15:24
                          .. podejmuje zaklad ale nie po zydowsku lecz z faworami dla ciebie
                          wygrasz place 20$ przegrasz placisz mi 10$ , a ponizej cos na uspokojenie;

Rosjanie wycinają drzewa na granicy z Polską, tworząc korytarze transportowe

"Jak donosi polska prasa, Rosjanie rozpoczęli wycinkę drzew w Obwodzie Kaliningradzkim. Zdaniem niektórych dziennikarzy może to świadczyć między innymi o tym, że rosyjska armia przygotowuje się do inwazji na Polskę. Wycinka drzew zainteresowała Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

Jeszcze pół roku temu gdyby ktoś stwierdził, że może dojść do wojny Polski z Rosją większość osób pukałaby się w głowę. Teraz jednak sytuacja jest diametralnie różna i nie dość, że nikt tego nie wyklucza, to jeszcze zagraniczni analitycy straszą atakiem jądrowym na Warszawę.

Po ostatnim szczycie NATO stało się jasne, że jesteśmy osamotnieni, a słynna "szpica" to raczej propagandowa zagrywka, a nie realna siła, której może się obawiać Rosja. Polska wykonała zadanie polegające na zdestabilizowaniu Ukrainy, a teraz nie dość, że została odsunięta od decyzji w sprawie konfliktu w tym kraju, to jeszcze stała się pierwszym celem ataku jako państwa frontowego NATO.

W tym kontekście zaobserwowana wycinka drzew przy granicy z Obwodem Kaliningradzkim jest niepokojąca i zainteresowały się tym polskie służby, które podobno wypytują mieszkańców Gołdapi i okolicznych leśniczych, czy wiedzą coś o prowadzonych wycinkach.

Z dostępnych informacji wynika, że powstają szerokie leśne korytarze, prostopadłe do granicy z Polską. Wiadomo na pewno, że wcześniej ich nie było. Oczywiście nie wiadomo, czy mają to być drogi dla rosyjskiego ciężkiego sprzętu zgromadzonego w bałtyckiej enklawie, czy też po prostu mamy do czynienia z przygotowaniami do budowy linii energetycznych."

zródlo: internet

ZEN
        • xystos Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 16:03

.. przyjmuje zaklad,o litr dobrej ruskiej wódki i sloik ogorcow

moim zdaniem Polska i Litwa beda tymi pierwszymi krajami
          ktore nasza Slowianska Matuszka spod jewro-germanskiego
          ucisku wyzwoli , nastepnie Lotwe wyzwola Bialorusini i tym
          sposobem beda mieli dostep do Baltyku,Estonia najblizej wiec
          pozwoli sie rosyjskojezycznej czesci tej republiki oswobodzic sie
          spod jewopejskiej uni,Bracia Czesi i Slowacy sami sie do nas dolacza.

ZEN
          • sten44 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 17:18
            Estonia , milion ludzi z tego 250000 Rosjan. Kogo to państwo obchodzi i czy USA będą bronić jej bronią jądrową? Skończy się na nocie dyplomatycznej.
            • malkontent6 Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 17:22
              sten44 napisał:

> Kogo to państwo obchodzi i czy USA będą bronić jej bronią jądrową?

To właśnie Rosjanie teraz testują.
              • 5magna Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 17:42
                ioh.pl/artykuly/pokaz/otewska-dywizja-waffen-ss-na-pomorzu,1021/
            • przyjacielameryki Re: Jesli jestes prorokiem to kiepskim .... 08.09.14, 17:48
              sten44 napisał:

> Estonia , milion ludzi z tego 250000 Rosjan. Kogo to państwo obchodzi i czy USA
              > będą bronić jej bronią jądrową? Skończy się na nocie dyplomatycznej.

Jeżeli Estonia uzna, ze ci Rosjanie to V Kolumna działająca na szkodę Estonii i udowodni to, to pod nadzorem NATO ta mniejszość rosyjska powinna być deportowana do Rosji, To samo na Łotwie, na Ukrainie, w Mołdawii, . . . . . .. . . . . . ., wszędzie !
              Dość już tego rosyjskiego barbarzyństwa w Europie i podpalania na wszelkie sposoby Europy i świata. To nie jest tak, że Rosja i Rosjanie mogą wszystko, że będą bezkarnie ropie. . . . lać pokój europejski. Nie mogą i nie będą!
      • jankowski1960 Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:04
        nie porwali, a aresztowali i nie w Estonii a w Rosji::)
        • antyk-acap Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:05
          Udowodnij!
          • jankowski1960 Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:13
            mam takie mozliwosci jak ty... z mala roznica: znam 10 jezykow i nie jestem zdany na polskojezyczna propagande...
            • antyk-acap Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:19
              A mózg masz? To pytanie retoryczne.
              • jankowski1960 Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:21
                antyk-acap napisał:

> A mózg masz? To pytanie retoryczne.

te 10 jezykow gdzies sie zlokalizowalo... wiec odpowiedz sobie, prymitywie, na twoje glupiutkie "pytanie".
                • antyk-acap Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 19:25
                  pl.wikipedia.org/wiki/Pytanie_retoryczne
                • johnny-kalesony Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 21:06
                  jankowski1960 napisał:

> te 10 jezykow gdzies sie zlokalizowalo... wiec odpowiedz sobie, prymitywie, na
                  > twoje glupiutkie "pytanie".

Sądząc po tym, co wypisujesz w jednym z owych rzekomo znanych ci języków - miejscem lokalizacji na pewno nie jest głowa ...

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • antyk-acap Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 21:07
                    Google translate?
        • malkontent6 Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 21:13
          jankowski1960 napisał:

> nie porwali, a aresztowali i nie w Estonii a w Rosji::)

Tak, podobno napadł tam na rosyjską radiostację.
        • volupte Re: Czy jestem prorokiem? 08.09.14, 21:37
          Bo tak ci RT powiedziała , a nam pokazywali w tv nadgraniczny las z którego przyszli ruskie i go porwali. On był we wsi po estońskiej stronie.
    • malkontent6 Re: Tak dla przyomnienia 08.09.14, 14:56
      analogowy_digitalizer napisał:

> teraz wojny za ruskich prowadzą zielone ludziki

Na szczęście w Polsce zielonych ludzików jest mało, ale w Estonii zostało ich dużo. Bardzo dużo.
    • jabbaryt Re: Tak dla przyomnienia 08.09.14, 15:05
      Zielone ludziki nie mają szans z naszymi komandosami. Zielone ludziki rozpieprzymy w 10 minut. W Polsce nie ma mniejszości rosyjskiej na której mogliby sie oprzeć. Jeżeli Putin, będzie chciał zaatakowac Polskę to tak aby wygrać i nie może powtórzyć schematu z Ukrainy.
      Bedzie musiał sie zdecydować albo na prawdziwą wojnę albo na taktyczne uderzenia nuklearne na polskie miasta. Te scenariuszę są zdecydowanie groźniejsze.
    • pijatyka To oczywista hucpa - nie "mataczenie" 10.09.14, 13:51
      Na "mataczenie" to tu wszystko jest za bardzo oczywiste.
    • xystos Re: ruscy mataczą ws. Kohvera 10.09.14, 15:15
      .. taak ? a to paskudy te slowiany,nauczyli sie od poljakow
      ktorzy niemiecka radiostacje w gliwicach zbrojnie napadli

ZEN
    • xystos mocne slowa poprzednika,a mozna z oglada ... 26.09.14, 08:17
      Estonia i Lotwa strzelaja sobie w swoj panstwowy byt dyskryminujac
      rosyjskojezyczna ludnosc swych republikEstonczykow etniczni pobratymcy Finowie
      niemaja jakosc problemu by jezyk szwedzki byl drugim jezykiem panstwowym w
      finnlandi mimo ze szwedzi podle traktowali finow gdy kraj ten nalezal do szwecji

niezapominajmy ze po zdobyciu obecnej Finlandi to Car stworzyl finska panstwowosc
      i tym uznal odrebnosc narodu finskiego,zapraszam do studiowania histori naszych
      sasiadow

ja niebede oplakiwal likwidacji panstwowosci Baltow i Ugrofinow Baltyckich
      moze wrednie ale szczerze !

ZEN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka