Dodaj do ulubionych

Rosyjski polityk żąda zakazu koncertów Kiełbasy

12.05.14, 12:12
Deputowany petersburskie rady miejskiej wystąpił do rządu o wprowadzenie zakazu koncertów Conchity Wurst w Rosji
Ja ze względów estetycznych raczej na koncert pana/pani Wurst raczej bym nie poszedł. Ale żeby zaraz zakazywać na poziomie rządowym? To chyba jednak lekka nadgorliwość.
Obserwuj wątek
    • ukos To nie nadgorliwość 12.05.14, 12:34
      vladexpat napisał:

> zakazywać na poziomie rządowym? To chyba jednak
      > lekka nadgorliwość.

On tego nie robi jakoś szczególnie gorliwie. To po prostu kacapski kołek, który uzurpuje sobie "prawo" do określania co komu wolno, a co nie. To "prawo", oczywiście, funkcjonuje tylko wtedy, kiedy to ON, a ściślej jego właściciel, z niego korzysta. Pewnie nawet nie zauważyłbym tego Kiełbasy, gdyby nie takie sowieckie bydlęta i ich poputczycy. Rzuca się takie gó... jak wesz na kołnierzu, byle tylko ukąsić.
      • tojabogdan po kiego daleko szukac, wystarczy reakcja naszych 12.05.14, 12:42
        po kiego daleko szukac, wystarczy reakcja naszych politykow i naszego skonsternowanego kosciola na ten dowcip.
        • vladexpat Re: po kiego daleko szukac, wystarczy reakcja nas 12.05.14, 13:38
          tojabogdan napisał:

> po kiego daleko szukac, wystarczy reakcja naszych politykow i naszego skonstern
          > owanego kosciola na ten dowcip.

Ale jakoś nie słyszałem, żeby ktoś w Polsce zamierzał zakazywać występów Kiełbasie. Nie czujesz subtelnej różnicy?
      • tornson Przypomnij sobie jak kato-polactwo 12.05.14, 14:32
        szczekało przeciw koncertom Madonny albo występom kabaretu Limo. Są miasta gdzie rządzące watykańskie qrewki zabraniają występować polskiemu kabaretowi Limo, bo ci obrazili ich bożka z Watykanu.
    • romrus Nich degenerat wystepuje przed degeneratami 12.05.14, 12:57
      Po cholere on w Rosji?

Deputowany martwi sie o zdrowie kielbasy, nie bedzie wystepow w Rosji - bedzie zdrowsza.
      • magdolot Re: Nich degenerat wystepuje przed degeneratami 12.05.14, 13:48
        W trosce o zdrowie Rosji... należy ogolić wszystkie kobiety. Na wszelki wypadek. :)))
      • bywszy1 Re: Nich degenerat wystepuje przed degeneratami+ 12.05.14, 13:50

wlasnie pasowaloby by z tego wzgledu przed panem wystapil.
      • oldmeryt On tylko założył sukienkę a tyle krzyku. 12.05.14, 14:09
        Kiełbasa czy tak czy siak jest nędznym piosenkarzem i z tego powodu zapraszanie jego gdziekolwiek jest pozbawione sensu.
        • bywszy1 Re:wykastrowac+ 12.05.14, 14:13

-to pospolstwo
          sukienkowe
          • szwampuch58 Re:wykastrowac+ 12.05.14, 14:22
            jak wszystkich to wszystkich:
            gooreviewsonline.files.wordpress.com/2013/06/tumblr_miw7yawq801qcpkfeo1_500.gif
            • szwampuch58 Re:wykastrowac+ 12.05.14, 14:25
              kultur-online.net/files/architecture/Pollack%20-%20Tootsie.jpg
              • szwampuch58 Re:wykastrowac+ 12.05.14, 14:27
                ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTM1OTkzODY2MV5BMl5BanBnXkFtZTYwNDMwNjM2._V1_SX640_SY720_.jpg
          • vladexpat Re:wykastrowac+ 12.05.14, 14:52
            I jeszcze coś dla praktykujących katolików
        • romrus Kielbasa to symbol wartosci europejskich 12.05.14, 14:21
          oldmeryt napisał:
          > Kiełbasa czy tak czy siak jest nędznym piosenkarzem i z tego powodu zapraszanie jego gdziekolwiek jest pozbawione sensu.

Nie, musi gastrolowac jak naiwiecej.
          Bedzie niosl wartosci europejski ciemniakom.
          To znaczy tym, kto jeszcze nie wyrzygal sie.
          • bywszy1 Re: to pan juz sie wyrzygal?+ 12.05.14, 14:23

w poniedzialek?
            Dzien roboczy?
        • ukos Ten ch... powyżej ma to gdzieś 12.05.14, 15:17
          oldmeryt napisał:

> Kiełbasa czy tak czy siak jest nędznym piosenkarzem i z tego powodu zapraszanie
          > jego gdziekolwiek jest pozbawione sensu.

On nie ocenia jakim Kiełbasa jest piosenkarzem i czy w ogóle. On aż wyje, żeby prawo zaproszenia Kiełbasy wymagało zezwolenia właściciela wszystkich Kacapów. I żeby zezwolenia wymagało wszystko na co właściciel Kacapów wprowadzi zezwolenia - sam, samowładnie. To jest istota tego sporu, dla którego homoseksualizm jest tylko pretekstem. Gdyby nie było homoseksualistów, to zakazywano by czego innego, byle tylko właściciel Kacapów "miał prawo" zakazywać. A nawet więcej, bo "prawo" dla właściciela Kacapów oznaczałoby, że być może można je znieść. Chodzi o to, żeby w razie zakazu nikt nie śmiał zapytać, czy ktoś miał prawo taki zakaz ustanowić. Skoro wydano, to jest i już.
    • bywszy1 Re:a ten+ 12.05.14, 14:42

po lewej stronie,
      tez degenerat?
      Czy juz dotarl do Europy?
      nu a co z
      nimi?
    • gosc_ze_smolenska czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 14:42
      Naprawde nie rozumiem tego zgielku zarowno w Rosji jak i w innych panstwach wokol panny Kielbasy. Jeszcze pare lat temu na przyklad u nas w Rosji byl niesamowicie popularny Andrej Danilko alias Wierka Serdiuczka - postac nie wiele atrakcyjniejsza z punktu widzenia tradycjonalistow. Ale jakos nikt specjalnie nie protestowal. Facet tez na ESC wystepowal, zajal dobre miejsce.
      www.google.ru/search?q=%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B4%D1%8E%D1%87%D0%BA%D0%B0&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SsBwU4v6BcHf4QSsuIHQCw&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1242&bih=585
      • vladexpat Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 14:48
        gosc_ze_smolenska napisał:

> Naprawde nie rozumiem tego zgielku zarowno w Rosji jak i w innych panstwach wok
        > ol panny Kielbasy. Jeszcze pare lat temu na przyklad u nas w Rosji byl niesamow
        > icie popularny Andrej Danilko alias Wierka Serdiuczka -

Z tego co pamiętam, król/królowa obciachu Serdiuczka też miała epizod "polityczny". Po Pomarańczowej rewolucji przez jakiś czas obowiązywał ban na jego występy w Rosji w związku z jego wypowiedziami na rzecz Pomarańczowych.
        • gosc_ze_smolenska Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 15:01
          Dokladnie nie wiem, czy Serdiuczka mial(a) zakaz wystepow w Rosji. Slyszalem, ze organizatorom imprez koncertowych i imprez noworocznych polecano nie zapraszac Serdiuczki z powodu jego/jej niektorych antyrosyjskich wypowiedzi. Ale juz wtedy on nie byl taki popularny.
          • vladexpat Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 15:12

> Dokladnie nie wiem, czy Serdiuczka mial(a) zakaz wystepow w Rosji. Slyszalem, z
            > e organizatorom imprez koncertowych i imprez noworocznych polecano nie zaprasza
            > c Serdiuczki z powodu jego/jej niektorych antyrosyjskich wypowiedzi. Ale juz wt
            > edy on nie byl taki popularny.

A ja pamiętam, że akurat było to u szczytu jego/jej popularności.
            Na zdjęciu Serduczka
            i jeszcze równie popularne nowyje russkie babki

I skąd u Rosjan taka niechęć do Kiełbasy? Zazdroszczą?
            • gosc_ze_smolenska Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 17:05
              > I skąd u Rosjan taka niechęć do Kiełbasy? Zazdroszczą?

Na milosc Boska, jaka nienawisc. 90% Rosjan nigdy sie nie dowie, kim byl pan Kielbasa. Kto go ogladal? Kto o nim bedzie pamietal za 3 miesiace? Ja obejrzalem jego wystep dopiero dzis. Tak samo obejrzalem numery z Polski, Rosji i Szwecji. Z tych artystow najbardziej mi sie spodobal muzycznie akurat p. Kielbasa ale widowiskowo bezkonkurencyjnie Polacy, przewaznie dziewczyna z tara do prania. Imponujaco!
              • vladexpat Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 17:19

> > I skąd u Rosjan taka niechęć do Kiełbasy? Zazdroszczą?
                >
                > Na milosc Boska, jaka nienawisc.

Ja pisałem o niechęci a nie o nienawiści. I nawet wpadłem na trop przyczyn.
                A swoją drogą dla mnie cały ten festiwal to zupełnie nie moja bajka. Natomiast styl Eurowizji powinien być bardzo bliski Rosjanom, sądząc np. po programach rosyjskiej telewizji.
                • gosc_ze_smolenska Re: czym Kielbasa jest gorszy od Serdiuczki 12.05.14, 17:37
                  > Natomiast styl Eurowizji powinien być bardzo bliski Rosjanom, sądząc np. po programach ro
                  > syjskiej telewizji.
                  Vlad, nie wiem po jakich programach Ty sadzisz, chyba ze masz jakies specjalne zrodla. Ja w domu mam 150 (slownie: sto piecdziesiat) programow telewezyjnych. Euro Song Contest wyswietlala 1 (slownie: jedna) stacja RTR. Dlaczego wiec taki format powinien byc blizszy Rosjanom? Ze glosuja widzowie? Nie wiem, czy ogladasz telewizje innych krajow. Zapewniam Ciebie, ze takich widowisk z glosowaniem na niemiecko - i agielskojezycznych kanalach jest niemniej niz u nas, nawet wiecej.
    • bywszy1 Re:tez+ 12.05.14, 14:45
      panowie
      brodaci
    • wojciech.2349 lepiej by było 12.05.14, 15:07
      gdyby zakazano kontaktów z Putinem.
      Putin to taki mały Hitlerek.
      • szwampuch58 Re: lepiej by było 12.05.14, 15:17
        zdecyduj sie wrescie,nie tak dawno przekonywales zarliwie ze Musolini,chloptas co jest ?
        • wojciech.2349 Re: lepiej by było 12.05.14, 17:32
          szwampuch58 napisał:
          > zdecyduj sie wrescie,nie tak dawno przekonywales zarliwie ze Musolini,chloptas
          > co jest ?
          ---------------
          Fachmanka antropolog to twierdziła.
          Putin to kabotyn.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15608171,Antropolozka__Putin_jak_Mussolini__Nagi_tors__sport_.html
    • zgred-zisko Re: Rosyjski polityk żąda zakazu koncertów Kiełba 12.05.14, 16:40
      To bardzo pocieszające, bo to oznacza, że nie tylko nasi deputowani świrują.
      • chateau Re: Rosyjski polityk żąda zakazu koncertów Kiełba 12.05.14, 18:09
        To jest ten typ, co przebierańców nie znosi, ale na Tatu to chętnie by popatrzył.
    • j-k jezeli nie chce zakazu jedzenia Kiełbasy 12.05.14, 17:35
      i nie jest vege-szalencem - to nie widze problemu.
    • lubat Re: Rosyjski polityk żąda zakazu koncertów Kiełba 12.05.14, 18:29
      Na tym forum to rzeczywiście polski kołtun jedzie na przygłupie, a obojgu słoma z butów wyłazi. Z faktu, że jakiś rosyjski Marek Jurek lub Anna Sobecka żąda czegoś od ministra swojego kraju, wyciągają wnioski jak prawdziwi bolszewicy.

W demokratycznych krajach posłowie czy inni politycy, a szczególnie ci, co za nic nie odpowiadają, żądają cudów niewidów, bo chcą zaistnieć i to jest wpisane w rachunek demokracji. I tylko prawdziwy bolszewik się oburza i zakłada specjalny wątek, by dać wyraz swemu oburzeniu.
      • vladexpat Re: Rosyjski polityk żąda zakazu koncertów Kiełba 12.05.14, 22:05
        W zasadzie masz rację. Ale ile można pisać o Ukrainie? Czasem warto dla odmiany o jakiejś głupocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka