Dodaj do ulubionych

Francja olala Polske

04.06.14, 12:25
Prezydent Francji Franciszek Hollande mial uczestniczyc w swietowaniu Dnia Wolnosci w Warszawie, à tymczasem sie nie pojawil'......, kto zatem Francje reprezentuje ?
Obserwuj wątek
    • marsaqua Re: Francja olala Polske 04.06.14, 12:30
      nie chce miec nic wspolnegon ze sprzedawczykami UE, to normalne.
    • arkaf BNP Parisbas 04.06.14, 12:40
      Najprawdopodobniej sprawa nalozenia kary wielkosci 10 mld dolcow za la&manie embarga na Sudan, Iran i Kube przez sad amerykanski na ten bank francuski, jest powodem strzelenia focha przez Franciszka. Nie dziwie mu sie ze tak zagrywa, jakos musi ratowac swoj i tak bardzo watly wizerunek we wlasnym kraju.
      Mimo wszystko jestem ciekaw kto Francje reprezentowal
    • eva15 Re: Francja olala Polske 04.06.14, 12:53
      Merklowej też chyba nie ma .
      • arkaf Re: Francja olala Polske 04.06.14, 12:59
        nie ma, ale jest prezydent Niemeic, wiec dyplomatycznie jest oki
        • eva15 Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:04
          Prezydent ma w Niemczech głównie funkcję ozdobną. Głową rządu jest kanclerz, jego funkcja odpowiada funkcji prez. Obamy czy Hollanda.
          • marsaqua Camerona tez chyba nie ma 04.06.14, 13:08
            na tej balandze. Nie polasil sie na kasze gryczana z olejem bukowym? A moze przestraszyl sie, kiedy przeczytal to wytworne menu. :)
    • arkaf to chyba nie do mnie ? 04.06.14, 13:20
      ja uwazam, ze byloby milo
      ale niestety Francja ze swoja megalomania ....
      Sprawa BNP, sprawa Mistrali, totalna nieznajomosc sytuacji na wschodzie, a w zwiazku z tym podejscie w stylu "nie moje malpy", niestety wszystko to wpisuje sie w tradycyjne podejscie rzadzacych Francja, , no i nie wsolno zapominac o nowej sile wyborczej Francji - muzulmanie, 6-7 mln, ktora jest bardzo antyamerykanska
    • krzysiozboj Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:21
      Oj tam, oj tam, marudzisz. Ja tam doceniam fakt że największy z największych wojowników o demokrację światową tym razem zagościł do nas a nie puścił tekst z pola golfowego za pomocą swojego posłańca "dzisiaj wszyscy jesteśmy Polakami". Tamten tekst miał oczywiście doniosłe znaczenie ale jakże donioślejsze jest bezpośrednie poklepanie po ramieniu przez tego wielkiego człeka :))

A Merkelową, Hollande i całą zgraję europejskich ... (tu nie bardzo wiem co wpisać) można zignorować, w końcu kim oni właściwie są :))

ps
      To że istotą wizyty jest krwawa walka na Ukrainie podgrzewana zarówno przez Rosję jak i USA a nie żadne rocznice jest tylko nieistotnym drobiazgiem.
      • marsaqua Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:26
        Obama zagoscil w polskim buntustanie tylko dlatego, ze Amerykanie zmusili go udzialu w swiecie D-day. Inaczej nikt by go tu nie widzial. To dla niego przyjemny urlop łechtający ego, bo w USA stale już na nim wieszaja psy I poparcie spokleczne ma bardzo slabe.
      • brat_ramzesa Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:30
        wg mnie Rosja dwoi sie i troi by nie dolewac oliwy, no chyba ze ma dac przyzwolenie na rozprawianie sie z terrorystami z Partii Regionow jak np dzis w Czerkasach z Wolodymyrem Olejnykiem
        • eva15 Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:40
          Co się stało w Czerkasach?
    • marsaqua Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:22
      to znaczy, Polska jako glowny podzegacz wojenny w Europie z ambicjami mocarstwowymi jest przez UE solidarnie olewana. I tyle. A slowa Obamy sa tak puste jak nadete pod wytrzymalosc balony.
    • humbak Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:22
      Spoko. Bedzie kontrakt na budowę jądrówki to go prezes Arevy pogoni do Polski. No chyba że nasi włodarze pokażą po raz kolejny, że doprowadzają przedsięwzięcia do końca.
    • przyjacielameryki Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:27
      Od czasu kiedy to Francja zdecydowała się dozbroić Mistralami naszych przeciwników i wrogów, to my Francję będziemy olewać. Holand nie przyjechał? To bardzo dobrze.

A przed nami zakup kilku okrętów podwodnych i budowa elektrowni atomowych. Ciekawe co na to Francja?
      • brat_ramzesa Re: Francja olala Polske 04.06.14, 13:31
        a przed nami....haha blahaha
        • kzet69 Re: Francja olala Polske 04.06.14, 21:23
          Przed wami nie, drogi Rosjaninie.
    • marsaqua specjalista od szamba jest tu wojtek we 04.06.14, 13:38
      wszystkich swoich nickowych odmianach, ktory dwoi sie I troi w swoim obscenicznym lizusostwie. Mozna do tego dorzucic smagliczke w jej licznych wersjach. Ich zalosne wpisy zasluguja tylko na politowanie, I tyle.
    • eva15 Polska dała się użyć do antyrosyjskiej orgii 04.06.14, 13:46
      Polska ochoczo dała się użyć do antyrosyjskiej zimnowojennej orgii retorycznej w wykonaniu Obamy. Polacy robili za klakierów w operze.
      Tak naprawdę treścią tej imprezy była walka USA z Rosją na Ukrainie.
      • marsaqua Re: Polska dała się użyć do antyrosyjskiej orgii 04.06.14, 13:50
        Niestety to prawda, ale polscy polityczni klakierzy musieli dorobić jakąś hubrystyczną retorykę do tej orgii.
      • humbak Re: Polska dała się użyć do antyrosyjskiej orgii 04.06.14, 13:53
        Nie byłoby w tym nic niezwykłego. Istotne by skorzystali na tym Ukraińcy i Polacy.
      • brat_ramzesa dosc zaloska ta walka 04.06.14, 13:57
        tylko niesmak wzbudza, tak jak skwaszona mina Obamy witajacego sie z Poroszenkiem elektem przyszlym, bylym
        • eva15 Re: dosc zaloska ta walka 04.06.14, 14:20
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,151331475,151332885,Re_Francja_olala_Polske.html
          • arkaf Re: dosc zaloska ta walka 04.06.14, 14:43
            no jestem ciekaw czy ci odpowie, czy tez jak zwykle, puscil baka i uciekl
      • berek_p Re: Polska dała się użyć do antyrosyjskiej orgii 04.06.14, 14:13
        Polscy rolnicy i tak za to zapłacą kolejnym embargiem,a UE suto ich dotuje by mieli mieć czym wyjechać w pole.
        • marsaqua Re: Polska dała się użyć do antyrosyjskiej orgii 04.06.14, 14:43
          I podziekuja za to obecnemu rezimowi Polski, a straca na tym wszyscy Polacy poza tymi u koryta.
    • polski_francuz Olac 04.06.14, 15:01
      nieudacznika. Przygotowuje sie na rocznice D-day i Polska mu "vole la vedette". I tyle.

PF
    • arkaf Jednak nie olala 04.06.14, 16:52
      Hollande jednak w Warszawie, nie wiem czy na skuterze przyjechal, fakt ze jest i dzieki mu za to

wiadomosci.onet.pl/warszawa/prezydent-francji-na-otwarciu-wystawy-w-warszawskiej-kordegardzie/5nwhn
      • vladexpat Re: Jednak nie olala 04.06.14, 17:07
        arkaf napisał:

> Hollande jednak w Warszawie, nie wiem czy na skuterze przyjechal, fakt ze jest
        > i dzieki mu za to
        >
        Że polecę klasykiem: "Informacje o mojej śmierci są przesadzone" ;-)
      • vladexpat Re: Jednak nie olala 04.06.14, 17:08
        arkaf napisał:

> Hollande jednak w Warszawie, nie wiem czy na skuterze przyjechal, fakt ze jest
        > i dzieki mu za to
        >
        I jeszcze proszę o publiczne odszczekanie.
        • arkaf Re: Jednak nie olala 04.06.14, 18:04
          a powyzszy wpis to co ? :))
          • arkaf I jak zwykle Hollande posmiewiskiem u siebie 04.06.14, 18:51
            Okazuje sie ze sie spoznil na uroczystosc na ktorej mial byc w zwiazku "z bardzo wypelnionym kalendzarzem miedzynarodowym"
            za Le Figaro
            "Le président français François Hollande est arrivé aujourd'hui en fin de matinée à Varsovie où il a inauguré une exposition consacrée à Solidarnosc, a rapporté une journaliste de l'AFP. Retenu à Paris par un "calendrier international très dense", selon l'Elysée, François Hollande n'a pu participer, comme prévu initialement, aux cérémonies ce matin du 25e anniversaire des premières élections libres en Pologne, auxquelles ont assisté de nombreux chefs d'Etat, et en particulier le président américain Barack Obama."

Oczywiscie juz na francuskich forach smiech ze tylko do otwierania wystaw chryzantemow sie nadaje i ze na jedyne spotkanie na ktore zdazy to bedzie wystawa zdjec galopujacego bezrobocia, bo akurat te wystawe oglada codziennie.

Taki juz jest ten nasz Franciszek

a ja sobie mysle ze zrobil to specjalnie, odcinajac sie w ten sposob od przemowienia Obamy
    • lubat Re: Wesoła ta dysputa... 04.06.14, 17:09
      ... i taka polska.
      Jakiś przygłup chlapnie coś i wszyscy podchwytują temat, nic o nim nie wiedząc.

W środę po południu rozpoczęło się uroczyste posiedzenie Zgromadzenia Narodowego. Posłowie, senatorowie oraz zaproszeni goście wysłuchają orędzia prezydenta Bronisława Komorowskiego.
      "Gośćmi Zgromadzenia są przywódcy państw - m.in. prezydent Francji Francois Hollande i Niemiec Joachim Gauck, a także prezydent elekt Ukrainy Petro Poroszenko."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,91446,16094412,Rozpoczelo_sie_posiedzenie_Zgromadzenia_Narodowego.html#ixzz33gQuFZeC
      • arkaf Re: Wesoła ta dysputa... 04.06.14, 18:05
        spozniles sie dupku, sprostowanie juz tu widnialo
    • walter622 Sobowtór ??? 04.06.14, 21:01

arkaf napisał:

> Prezydent Francji Franciszek Hollande mial uczestniczyc w swietowaniu Dnia Wolnosci
      > w Warszawie, à tymczasem sie nie pojawil'......,

Dość zabawne stwierdzenie. Czy zakładanie tego wątku miało za cel rozśmieszanie forumowiczy, czy robienie z nich idiotów ?

> kto zatem Francje reprezentuje ?

Prawdopodobnie sobowtór F. Hollande -:)))

www.eastnews.pl/pictures/subject/id/01086661/section/news/page/1/
      • nie-tak Re: Sobowtór ??? 04.06.14, 21:15
        Walter
        Francja ma wielkie problemy gdyz "demokrata" Barroso w imieniu "demokratycznej" EU zazadal od Francji zwrot wszystkich subfencji za to ze Francuzi skrecili na prawo. Znamy te tryki "demokratycznej" unii byly juz stosowane przeciw Austrii tez za skrecenie na prawo Heidera, no coz musial zginac w "wypadku samochodowym".
        Jak dlugo bedzie istnial jeszcze "demokratyczny kolchoz"?
        • humbak Re: Sobowtór ??? 04.06.14, 21:18
          Barroso w imieniu "demokratycznej"
          > EU zazadal od Francji zwrot wszystkich subfencji za to ze Francuzi skrecili na
          > prawo.

Ę?
        • walter622 Re: Sobowtór ??? 04.06.14, 21:22
          nie-tak napisała:
          > Francja ma wielkie problemy

Przyznam, że kompletnie nie orientuję się w problemach Francji.
          Natomiast bardzo mnie rozbawiła wyjątkowo ożywiona dyskusja, o tym jak to F. Hollande
          kogoś tam olał, przysyłając do Polski swego sobowtóra.
          • nie-tak Re: Sobowtór ??? 04.06.14, 21:26
            To co sklonowali juz jego?

• walter622 Re: Sobowtór ??? 04.06.14, 21:35
              nie-tak napisała:

> To co sklonowali juz jego?

Czegóż to się nie robi dla potrzeb tego forum -:)))
    • kzet69 Re: Francja olala Polske 04.06.14, 21:17
      A skąd taka informacja wedle mojej wiedzy Hollande'a na liście gości nie było, p. Merkel także nie (byl prez. Niemiec) i osobiście uważam że to był prztyczek dla Francji (i poniekąd dla Niemiec także) wynikający z ich niezdecydowanej polityki wobec wojny ukraińskiej, nie widziałem żadnego info o planowanej wizycie Hollande'a
      • nie-tak Re: Francja olala Polske 04.06.14, 21:21
        Mam nadzieje ze ponizszego tytulu tlumaczyc nie trzeba on mowi sam za siebie, buhahaha
        Obamas F-16-Show in Warschau
        www.bernerzeitung.ch/ausland/europa/Obamas-F16Show-in-Warschau/story/20786486
    • arkaf Czytac uwazniej, jak sie wchodzi do jakiegos watku 04.06.14, 21:42
      a nie rznac durnia jak walter

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151331475,151337578,I_jak_zwykle_Hollande_posmiewiskiem_u_siebie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka