Dodaj do ulubionych

Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy granice.

16.06.14, 12:03
Dzis Rosja zakrecila kurek dla Ukrainy,poniewaz postanowila,ze wiecej nie moze kredytowac junte,ktora prowadzi wojne z Rosjanami . Zeby junta i jej Panowie zrozumieli,ze sprawa jest powazna,wojska rosyjskie ruszyli ku granicam Ukrainy .
Sadze,ze to tylko krok,ktory ostudzi gorace glowy i granice nie zostana przekroczone.Ale kto go wie ,jak bedzie naprawde?

www.youtube.com/watch?v=u8LfF55_4nQ
www.youtube.com/watch?v=KnaLv-sP-14
farm3.staticflickr.com/2920/14243940530_cb24e120ba_o.jpg
p.s. linki zapozyczone z forum "Miltariia" od marek_boa.
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:09
      Igor, mnie sie wydaje ze moga wkroczyc sily pokojowe, na Ukraine, maja one na celu zatrzymac ataki i raczej nie beda sluzyc ofensywie.jakis czas temu opolczency byli zajeci zajmowaniem stacji pomp, rurociagow, wiec moze dla Noworosji gaz bedzie za psi pieniadz
      • 1igor-uk Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:16
        W obecnej chwile,kiedy opolczency odnosza zwyciestwa, to byloby bardzo zlym rozwiazaniem.
        Ja sadze,ze te ruchy wojsk sluza,jako element nacisku,ale jest oczywistym,ze w razi gwaltownego pogarszania sie sytuacji, moga byc wprowadzone,zeby oslonic ludnosc cywilna.
        • brat_ramzesa Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:23
          Nie wiem, mam wrazenie ze wojska ukrainskie bardzo powoli ale posuwaja sie do przodu, choc nie wiem czy mozan nazwac to postepem, pociaga to za soba mase zniszczen i istnien ludzkich istnien.Niewatpliwie wejscie wojsk rosyjskich powinno nastapic po zgromadzeniu niezbitych dowodow na zabrodnie popelniane przez banderowcow
          • 1igor-uk Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:28
            Wojska ukrainskie zaczeli podciagac sie wraz z odejsciem rosyjskim.Teraz sytaucja zmieni sie,rosyjskie wojska wychodza ku granice,a ukrainskie beda odciagane w glab kraju.
            Wkleje tobie swoj post,ktory napisalem w innym watku:

"Junta domaga sie ataku Rosji.

Bo ona wie dobrze,ze obwody Luganski i Doniecki sa juz stracone .Poddac sie,to znaczy zhanbic sie w oczach banderowcow.Co innego ulec sile armii rosyjskiej,wtedy powiedza,ze sila wyzsza,przeciwko mocarstwu atomowemu nie podskoczymy.
            Junta jest pewna tego,ze wojska rosyjskie zatrzymaja sie na granice Noworosji,co pozwoli juncie zjednoczyc reszte Ukrainy pod wlasnym kierownictwem.Wtedy mozno bedzie zmusic Ukraincow wycierpiec wszystko. I wtedy Stany,w obliczu mitycznego zagrozenia rosyjskiego,beda mogli z europejskich panstw wyciagac wszystko,co Stanom jest potrzebne.
            Gra USA jest bardzo widoczna i mam nadzieje,ze Putin bedzie grac na wlasnych zasadach,a nie na warunkach amerykanskich.
            Rosja powinna wspierac ruch oporu wszystkim niezbednym,pomogac w zorganizowaniu sie grup ochotnikow,uzbrajac ich i gwarantowac,ze w razie smierci,rodziny nie pozostana sie bez pomocy.
            Beezposredni udzial wojska powinien byc tylko wtedy,kiedy junta przestanie hamowac sie w uzyciu broni.
            Bombardowania pojedynczych cele,czy ostrzal arteliryjski bolwankami,sluza prowokacji i Rosja na takie dzialania powinna odpowiadac tylko zwiekszeniem pomocy opolczeniu i naglosniac kazda taka zbrodnie."
            • brat_ramzesa Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:31
              Igor , doskonale zdaje sobie z tego sprawe, zreszta nie raz pisaelm ze banderowcy beda chcieli wciagnac w konflikt Rosje tym bardziej ze pali im sie pod dupskiem z jednej stgrony majdanowcy z drugie front wschodni
              • 1igor-uk Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:35
                Banderowcy rowniez rozumia to,ze nie moga przekroczyc pewne granice .
                Oni nie moga uzywac lotnictwa i artylerii na szeroka skale. Bo to bardzo zle bedzie przyjete na zachodzie przez opinie publiczna.
        • wiarusik_1 Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:36
          rosyjskie komando dostaje po tyłku i to ostro. stąd ponowny ruch na granicy.
          chyba trzeba jednak wprowadzić kolejny poziom sankcji. putler durny, ale w końcu zrozumie.
          • 1igor-uk Ha,ha. 16.06.14, 12:39
            Wiarusik,czy nie piszesz czasami pod nickiem marko125?

A w ogole mam pytanie - was co,ktos przydziela na moich poszczegolnych watkow?
      • wiarusik_1 Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:35
        tzw. "mirotworcy" zostaną potraktowani jak agresorzy. putin nawet już nie każe malować niebieskich pasków na hełmach, bo nikt już nie kupuje tej ściemy.
        • 1igor-uk wiarusik. 16.06.14, 12:35
          Przez kogo beda potraktowani?
    • 1igor-uk Jeszcze pare linkow. 16.06.14, 12:13
      Tym razem od anton_pl.
      www.youtube.com/watch?v=IRMzJ8IqRGs
      www.youtube.com/watch?v=mBN64N1zZus
    • wiarusik_1 Re: Bez gazu,ale z rosyjskimi wojskami przy grani 16.06.14, 12:28
      gaz będą ciągnąć od słowacji, więc nie martw się ;)
      pytanie co do garnuszka wsadzi zwykły rosjanin? ci bardziej na północ mają dorodną trawę, ale tacy np. z krymu gdzie step, to trawka licha i spalona słońcem.
      • 1igor-uk wiarusik. 16.06.14, 12:37
        To zbyt trudny temat dla ciebie.
        Rosja uprzedzila swoch klientoww,ze nie bedzie dostarczac gazu wiecej,niz zakontroktowano .Skad wezmie Slowacja nadwyzki gazu?
        • wiarusik_1 Re: wiarusik. 16.06.14, 12:42
          rosja nie jest jedynym dostawcą gazu.
          • 1igor-uk Re: wiarusik. 16.06.14, 12:52
            Nu i widzisz,wiarusik,ten temat dla ciebie jest zbyt trudny. Idz do piaskownicy i zabaw sie z innymi chlopczykami.
    • marko125 Igorek się podniecił 16.06.14, 16:05
      I co się tak podniecasz? Ukraina będzie kraść gaz dla UE. Nadal nie będzie nic płacić. UE będzie was ciągle naciskać. SS jest zablokowany. Zachód was urządził pięknie wręcz. A Igorek się cieszy. FR nie wyłączyła gazu przez Ukrainę. Jakby cąłkowicie wyłączyła to byłby jakiśruch a tak heheh kupa smiechu.
      • 5magna Re: Igorek się podniecił 16.06.14, 16:19
        Debil zmadrzal I zamienil sie w mareczka. Sankcje na rope z Rosji. Wyciagnac cene na $200 barylka.....PS. Wojtus zginal marnie przygniutl go padajacy kartofel...
      • 1igor-uk mareczek,czy odpowiesz na proste pytanie? 16.06.14, 16:24
        Czy robisz z siebie idiote celowo,czy to u ciebie wychodzi przypadkowo?
      • brat_ramzesa facet z honorem przyznaje sie do bledu 16.06.14, 16:24
        mareczek znow sie blaznisz, lubisz tak?
        Rosja JEST w stanie calkowicie wpstrzymac eksport przez Ukraine przy niewielki stratach dla panstw jak Slowacja, Czechy, gorzej Serbia i Bulgaria.Ss mial za zadanie ZWIEKSZYC penetracje rynkow krajow poludnia Europyjak Wlochy ci jednak maja zdywersyfikowanych dostawcow.
        To co dzieje sie na Ukrainie ma pokazac zachodnim parterom ze stawianie kolejny raz na Ukraine minie sie z celem,SS i tak powstanie...
        • 1igor-uk Brat... 16.06.14, 16:33
          z mareczkiem jest taki problem,ze on nie mysli w takich kategoriach,jak kazdy normalny czlowiek.on jest prowokatorem (czy robi to za kase,czy po prostu to lubi ,mnie nie interesuje) i dlatego z nim o honorze rozmowiac bez sensu.On zaraz za chwile,pod innym nickiem ,sam siebie zjebie i zadowolony zacznie oczekiwac na Twoja,lub moja reakcje.Ja odpisuje mu tylko po to,zeby podbijac watki,na ktorych mnie zalezy z roznych powodow.
          • boavista4 Re: Gaz to prad , to napiecie 16.06.14, 16:50
            bez pradu i gazu nie bedzie napiecia, Ukraina moze spokojnie wygrzewac sie w letim sloncu, ziemniaki beda rosly , a we wrzesniu Wojtus wykopie je i zacznie pedzic bimber, ekologiczna energie Ukrainy. Technologia pzryjdzie z Brazyli.
            • 1igor-uk Gaz to tylko gaz. 16.06.14, 17:08
              Dopoki on nie bedzie dostarczony do odbiorcy,on nic nie jest wart.
              Zeby polozyc rure gazowa z Kataru do Europy,z Syrii zrobili rumowislko,grubo ponad 100 000 ludzi zabito.Ukraincy nie rozumia w jak niebezpiecznej grze oni uczestnicza w roli pionkow do stracenia.
              • 5magna Re: Gaz to tylko gaz. 16.06.14, 17:36
                Najwazniejsze ze Pope sie cieszy.....

news.goldseek.com/GoldSeek/1402920000.php
                • 5magna Re: Gaz to tylko gaz. 16.06.14, 18:18
                  www.ino.com/blog/2014/06/chart-of-the-week-natural-gas-4/#.U58YPrAg_5o
                  • 5magna Re: Gaz to tylko gaz. 16.06.14, 20:37

James DiGeorgia

By now, the majority of investors realize there's a major shakeup unfolding in the markets ... but most have no idea what to do about it.

Sunni extremists are closing in on the Iraqi capital of Baghdad ... American warships are beginning to fill the Persian Gulf ... and oil prices are rising day after day.

But how high can oil really go?

Depending on the outcome of many different possibilities ... $150 a barrel is NOT out of the question
                    • 1igor-uk A jednak ma szczescie Putin:-) 16.06.14, 20:43
                      Gdzie by cos nie dzialalo sie,on zawsze na tym korzysta :-)
                      • igor_uk Psaki prosi Rosje.. 17.06.14, 09:22
                        Zeby ona wrocila do rozmow z junta odnosnie dostarczenia jej darmowego gazu.
                        Czy Stany sa tak biedni i nie moga zaplacic za swoich marionetek?
                        • 5magna Re: Psaki prosi Rosje.. 17.06.14, 14:41
                          www.globalresearch.ca/the-destruction-and-political-fragmentation-of-iraq-towards-the-creation-of-a-us-sponsored-islamist-caliphate/5386998
    • brat_ramzesa Banderowcy wysadzili gazociag do Europy 17.06.14, 16:09
      Juz pare miesiecy temu pisalem ze beda to robic, w poblizu Poltawy wysadzili gazociag
      ZAsada banderowska to zniszczenie i destrukcja a po nich nic, znow masowo gina ludzie , junta wrecz szaleje, mysle ze to kulminacja ich bandyctwa
      • igor_uk Re: Banderowcy wysadzili gazociag do Europy 17.06.14, 16:36
        To z beznadziejnoscia tej sytuacji,w ktorej znajduja sie banderowcy.
        • brat_ramzesa Re: Banderowcy wysadzili gazociag do Europy 17.06.14, 16:50
          Wiem ze beznadziejnosc, ich zachowanie jest coraz bardziej chaotyczne, coraz bardziej nieludzkie, krew leje sie strumieniami, bezsensowan krew ktora ma na rekach USA, maja ja polackie sprzedwczyki, ma ja garsc politykow europejskich, o tym musi swiat dowiedziec sie, winni musza poniesc surowa kare by nikomu do glowy nie przyszlo powtarzac ten krwawy bezsens.Najgorzej mnie wkurza ze UE placi marne pieniadze ktore starczaj tylko dla nacystow i oligarchow, ja czekam na reakcje Ukraincow, narazie negatywnie mnie zaskakuja
        • ubiquitousghost88 Banderowcy tracić z honorem nie potrafią... 17.06.14, 16:53

Będzie im towarzyszył horror.
          Nie ma już na co czekać Wasze Błagarodje...
          • igor_uk Ubi. 17.06.14, 17:02
            Mnie serce podpowiada,ze czas na w prowadzenie wojsk juz dawno nadszedl,ale rozum twierdzi,ze jeszcze nie czas.
            Przeczytaj,jak bedziesz miec czas,ten tekst:
            vz.ru/opinions/2014/6/16/691285.html
            • ubiquitousghost88 Co on tak podobny do Ciebie?... 17.06.14, 17:40
              Pozdrowienia dla serduszka!
              • igor_uk Nic na to nie poradze. 17.06.14, 17:44
                Dzieki za pozdrowienie :-)
      • herr7 podobno mają je przejąć Amerykanie 17.06.14, 16:45
        i to jest przykład tego, co może je spotkać po "prywatyzacji".
        • brat_ramzesa BEz gazu?a niech biora 17.06.14, 16:52
          nie wiem na co liczyli, ten neokoonializm zaslepil im calkiem rachunek ekonomiczny
          • brat_ramzesa Co wam to przypomina? 17.06.14, 16:55
            Wg mnie te kobiety wcielone do banderowkich batalionow beda ginac masowo, poswiaca je dla wyzszych idei w domysle walce z moskalami
            www.unian.net/politics/929775-v-batalone-donbass-poyavilis-jenschinyi-boytsyi-oni-horosho-podnimayut-planku.html
            • igor_uk Bardzo dobry tekst,polecam. 17.06.14, 16:59
              Ищенкo: Сoединенные Штaты нa Укрaине yже прoигрaли

Ja o tym pisalem juz dosc dawno,ale bez dokladnej analizy,Iszczenko bardzo dobrze opisal calosc sytuacji na Ukrainie.Ten facet wie co mowi,warto na jego slowa zwrocic uwage.
              • 5magna Re: Bardzo dobry tekst,polecam. 17.06.14, 17:27
                Ha.ha.ha Przyjdzie Zima I "przyjaciele" z Unii zaczna zdychac na mrozie. Niemcy maja swoja rure a Polska gaz glupkowy, fartport albo rosyjski ale po $1000.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka