Dodaj do ulubionych

Jankesi, Portugalczycy i Szwab

22.06.14, 23:07
Mecz w Manaus w sercu Amazonii ma dla mnie znaczenie.

USA to sympatyczna druzyna. Their fighting spirit deserves huge respect. Ale w dzisiejszym meczu jestem bardziej w nastroju fado niz rock-and-rolla.

Trenerem USA jest Juergen Klinsman (pochodzi z prowincji Szwabii). Wazna postac, bo to on stworzyl w 2006 nowy, atrakcyjny image niemieckiego futbolu. Jogi Loew okazal sie genialnym kontynuatorem tej filozofii.

Tak sie sklada, ze mam do Portugalii i Portugalczykow ekskluzywny stosunek i to ich chcialbym widziec w cwiercfinale.

Przegrali 0-4 z Niemcami bardzo pechowo. Stracili pozytecznego ale glupiego srodkowego obronce Pepe. Wysmienity lewy obronca Coentrão doznal kontuzji i jest juz w domu w Portugalii.

Nad krajem tym spoczywa aura tragiki i Melancholii. Lizbona jest niepozornym, troche staromodnym miastem bez luksusu i szpanu. Posiada jednak niepowtarzalną, emocjonalną atmosfere, ktorą natchniona jest tez muzyka fado. Czuje sie w tym miescie i tej muzyce zawsze bardzo komfortowo.

Ich najwieksza gwiazda ma tez pewne tragiczne cechy. Ronaldo jest obdarzony ogromnym talentem oraz jest wzorem pracowitosci i sportowego trybu zycia.

Nie odniósł jednak sukcesu w zadnym z dotychczasowych turniejow. 2 razy, w 2006 i 2008 doslownie plakal.
Obecny turniej tez zaczal sie dla niego tragicznie.

Dlatego będę dopingowal Portugalię tak jakby to byla Polska.

Do tego jezeli wygra Portugalia to mozemy sie cieszyc jeszcze z dwoch waznych meczow: DE – USA i Portugalia – Ghana.

Obserwuj wątek
    • jk2007 Arabia Saud., fotka 22.06.14, 23:11
      esquire.ru/potd/19062014
      • zeitgeist2010 ciekawe, bo postacie na laptopie wygladaje jak 24.06.14, 14:30
        pilkarki. Czyli chodzi nie tylko oglądanie futbolu ale i oglądanie futbolu kobiecego.

Na ponizszym picku Iranki wyzywaja mułłow.

www.yourmiddleeast.com/media/news/images/2013/660x390photo_1371579680192-1-0.jpg
        Jest pelno Iranek na trybunach w Brazylii. W Iranie łamałyby prawo a nawet ryzykowały wolnosc.

Rozumiem, ze jestes zafascynowany fotografią. Załóz wiec wlasne watki z fotografiami i wlasnymi komentarzami. Byloby to kolejne ozywienie forum.
    • zeitgeist2010 Jogo será disputado sob 31ºC em Manaus 23.06.14, 00:00
      EUA: Tim Howard; Fabian Johnson, Geoff Cameron, Matt Besler, Damarcus Beasley; Jermaine Jones, Kyle Beckernman, Michael Bradley; Alejandro Bedoya, Graham Zusi e Clint Dempsey.

PORTUGAL: Beto; João Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa, André Almeida; Miguel Veloso, João Moutinho, Raúl Meireles; Nani, Cristiano Ronaldo e Hélder Postiga.

Boa sorte POrtugal!

-----------------------------------------------
      Dla mnie wynik jest rzeczą podrzedną. Najwazniejszy jest sam spektakl tak jak teatr albo opera z tym, ze w meczu pilkarskim nie znasz ostatniego aktu!
      • szwampuch58 Re: fado, fado i do domu 23.06.14, 09:46
        cienkie Bolki, z Ghana 5 do zera nawet 11 "pieknych Krysiek" nie wyczaruje
        • zeitgeist2010 Re: fado, fado i do domu 24.06.14, 14:50
          Jestem uprzywilejowanym swiadkiem zlotego wieku polskiego futbolu i dlatego poza uniwersalnym zainteresowaniem „jogo bonito” mam swoich emocjonalnych faworytow.

Portugalia i CR7 zawiedli na calej linii.

Teraz moim polskim „alter ego” jest Chile.

• szwampuch58 Re: fado, fado i do domu 24.06.14, 15:45
            zwracam honor Ronaldo, pozytywnie jusz tylko o nim mysle.... Szacun Cristiano
            web.de/magazine/wm-2014/aktuelles/19061126-wm-2014-rasierte-cristiano-ronaldo-blitz-haare.html
            • zeitgeist2010 kriszcianu honałdu 24.06.14, 16:39
              CR7
              Brzmi po portugalsku: „kriszcianu honałdu”. Jest tak jak wszyscy gwiazdorzy „prowadzony” przez konsultow od PR. „Charity” jest standartem.

Pochodzi z wyspy Madeiry w Atlantyku. Ma akcent portugalski ale nie z Lizbony.

Przypomina mi troche Zlatana Ibrahimowicza.

Totalna kleska polwyspu iberyjskiego. Hiszpania wygrala swoj pozegnalny mecz 3-0. Ciekaw jestem Portugalii. Narod domaga sie honorowego odejscia.
              • szwampuch58 Re: kriszcianu honałdu 24.06.14, 16:49
                egal,spontaniczne czy konsultowane reklama czy serce. Szacuneczek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka