Dodaj do ulubionych

Zamordowano mera Krzemieńczuka

26.07.14, 19:31
Zamordoweano mera Krzemieńczuka na Ukrainie, ostrzelano równiez dom mera Lwowa. Moim zdaniem zrobił to ktos na zlecenie Rosji lub tzw "separatystów " (co oznacza ,ze też z Rosji).
Sprawa na Zachodzie będzie jak zwykle olana , ale w Polsce ludzi te zamachy bulwersuja i zwiekszają antyrosyjskie nastroje.
W tej systuacji prorosyjskie web-brygady musza się wziąc do rozboty.
Aby za bardzo się nie męczyli podpowiadam warianty:
1- strzelali ukraińscy faszyści i banderowcy , aby zwalic wine na Rosje
2- strzelali ludzie wynajęci przez USA , aby zwalic wine na Rosję
3- strzelali Polacy ,a by zwalic winę na Rosje
4- strzelali Eskimosi , aby zawalić wine na Rosje
5- strzelali Hetyci , aby zwalic wine na Rosje
Jak jeszcze cos komus przyjdzie do głowy, jakies porachunki mafijne, niezapłacone długi, zdradzona kochanka, wyczyn chorego psychicznie itp- to prosze uprzejmie pomóc prorosyjskim propagandowym web-brygadom.
Obserwuj wątek
    • pijatyka W Donbasie kacapia dostaje w dupsko... 26.07.14, 19:42
      ...więc pozostaje im już tylko goły terroryzm - zestrzeliwanie samolotów pasażerskich, mordowanie cywili...etc
    • karbat Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 26.07.14, 19:42
      tam gdzie jest wojna domowa , mnostwo broni w obiegu ...
      tam sie strzela, podklada bomby . tak jest na calym swiecie .

stan wojny, balagan, szukanie winnego mozna sobie odpuscic ...
      mozna sobie pospekulowac, pofantazjowac. w czym problem .

• wojciech.2349 Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 26.07.14, 20:08
        karbat napisał:
        > tam gdzie jest wojna domowa....
        -------------
        Jeszcze raz. W Ukrainie nie ma wojny domowej.
        Tam jest wojna z zielonymi ludzikami, które przybyły
        z Marsa.

Putin o nich nic nie wie.
        • remik.bz Wojna Rosji z Ukraina 26.07.14, 21:16
          wojciech.2349 napisał(a):

> Jeszcze raz. W Ukrainie nie ma wojny domowej.
          > Tam jest wojna z zielonymi ludzikami, które przybyły
          > z Marsa.
          >
          > Putin o nich nic nie wie.

A dokladnie- tam jest wojna Ukrainy z Rosją. Gdyby to normalnie powiedziano idiotom na Zachodzie, to żaden samolot by nad terenem wojny nie latal (takie procedury)
          • wojciech.2349 Re: Wojna Rosji z Ukraina 26.07.14, 21:19
            Hm,
            a co będzie jak zielone ludziki pokażą się w Białorusi?
            Latać z Warszawy do Pekinu przez NY?
    • marsaqua IMO to robota banderowcow 26.07.14, 20:00
      RIP
    • lubat Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 26.07.14, 20:26
      remik.bz, gdyby ci pan bóg nie poskąpił sapiencji, to byś pewnie wiedział, że po każdym skoku wśród gangsterów następują rozrachunki na tle podziału łupów i skaczą sobie do gardeł.

W bardziej cywilizowanej formie odbywa się to w postaci "wojny na górze", a wśród plemion przywykłych do зaрізaти przeciwników, odbywa się to właśnie tak, jak we Lwowie czy Krzemieńczuku.
      • wojciech.2349 Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 26.07.14, 21:09
        lubat napisał:
        > remik.bz, gdyby ci pan bóg nie poskąpił sapiencji, to byś pewnie wiedział, że p
        > o każdym skoku wśród gangsterów następują rozrachunki na tle podziału łupów i s
        > kaczą sobie do gardeł.
        --------------
        Putinowi podadzą na kolację muchomory?
        Nie wierzę.
      • remik.bz O, zaczęło się ! 26.07.14, 21:20
        lubat napisał:

> remik.bz, gdyby ci pan bóg nie poskąpił sapiencji, to byś pewnie wiedział, że p
        > o każdym skoku wśród gangsterów następują rozrachunki na tle podziału łupów i s
        > kaczą sobie do gardeł.

Dobra Lubat- Ty proponujesz "porachunki gangsterskie". Niech będzie. Może ktos jeszcze cos wymysli, aby zwiekszyć moją liste?
        Ja moge dodac jeszcze "klątwę Pieczyngów" albo "strzelał ktos dla jaj". Wiele mozna wymysleć, aby odwrócić uwage od Rosji- no nie?
        • detrius Re: O, zaczęło się ! 26.07.14, 22:02
          Mam nadzieje ze jestes jeszcze bardzo mlodym czlowiekiem (bo jak nie, to sie nic nie da zrobic) i dlatego uwazasz ze jest to tak wesolo a ty jestes taki dowcipny jak organizujesz taki voting podczas gdy jednego czlowieka zabili a drugiego postrzelili. Na pewno nie znasz osobiscie tych ludzi i moze nigdy wczesniej o nich nie slychales. Nie masz rownierz zielonego pojecia w jakich okolicznosciach to sie stalo. Czy musisz naprawde sie z tego nabijac?
          • kacza_aberracja Masz zludna nadzieje... 26.07.14, 22:25
            detrius napisał:
            > Mam nadzieje ze jestes jeszcze bardzo mlodym czlowiekiem (bo jak nie, to sie ni
            > c nie da zrobic) i dlatego uwazasz ze jest to tak wesolo a ty jestes taki dowci
            > pny jak organizujesz taki voting podczas gdy jednego czlowieka zabili a drugieg
            > o postrzelili. Na pewno nie znasz osobiscie tych ludzi i moze nigdy wczesniej o
            > nich nie slychales. Nie masz rownierz zielonego pojecia w jakich okolicznoscia
            > ch to sie stalo. Czy musisz naprawde sie z tego nabijac?

Remik, to katolicki konserwatysta (przynajmniej tak sie przedstawial 10 lat temu) i gorliwy zwolennik PiS i "tradycji rodzinnych i katolickich". Nigdy nie byl lotny intelektualnie, a z wiekiem durnieje.
            Otwieranie tego watku przez niego, z jednoczesnym obwarowywaniem "warunkami mogacych sie wypowiedziec", juz swiadczy o jego uposledzeniu.
            Temat watku nonsensowny i te jego niby "dowcipne" warunki... do ewoulowania w kretynizmie...

• remik.bz Propaganda Moskwy to nonsensowny temat 27.07.14, 23:13
              kacza_aberracja napisał:

>
              >> Otwieranie tego watku przez niego, z jednoczesnym obwarowywaniem "warunkami mog
              > acych sie wypowiedziec", juz swiadczy o jego uposledzeniu.

Argumenty ad personam swiadczą natomiast o .....braku kultury. A brak zrozumienia tematu wątku swiadczy o......niechęci do zrozumienia
              (staram się delikatnie i grzecznie sugerować)

> Temat watku nonsensowny

OK, masz prawo uważac ,że ruska propaganda to temat nonsensowny. Możesz nawet uważac ,że żadnej propagandy nie ma, że żadne web-brygady nie działaja a Moskwa zawsze mówi prawdę i zawsze prawdę mówiła.
              W końcy mamy wolność i demokracje , możesz se myslec i pisac o Rosji co chcesz . Jak każdy.
      • nie-tak Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 26.07.14, 22:44
        @lubat
        Porachunki miedzy ukrainskimi oligarchami, zaden z nich nie doszedl do tej pozycji jak i pieniedzy bez przemocy jak i wyzysku drugiego.

• polski_francuz Nuta humoru 26.07.14, 22:04
      Bierzesz te morderstwa z nuta humoru.

Mnie osobiscie wydaja sie te morderstwa powazne. KGB-wskie typek na czele Rosji stosuje szpiegowskie metody. Destabilizuje nieprzyjazny Rosji kraj. Sieje nienawisc, klamstwa i oszustwa.

To wszystko dzieje sie blisko polkiej granicy. Coraz blizej. Nie odczuwam spokoju ale raczej niepokoj. Nie wiadomo co dalej.

Na tyle znam rosyjska mentalnosc, ze wiem ze trzeba im odplacic pieknym za nadobne. Ukraincy tez to wiedza. I odplaca.

Spokoju to nie gwarantuje, ale jakos trzeba faszystow z Kremla doprawadzic do ich prawdziwych wymiarow: moralnych karlow i politycznych oszustow.

PF
      • detrius Re: Nuta humoru 26.07.14, 22:17
        To jakas paranoja. Mam takie wrazenie ze jak sasiad z boku (przepraszam) za glosno pierdnie to od razu zacznicie pisac do FS ze Putin jest temu winny bo dal mu nie dobra grochowke...
        • polski_francuz Sledztwo czy wojna 26.07.14, 22:23
          Jestem wiernym czytelnikiem kryminalow i znam sie na sledztwach. Jestem tez Polakiem i znam sie na wojnach.

Na moje ucho, to co sie na Ukrainie dzieje przypomina raczej wojne.

Stad nuta mego wpisu.

PF
      • j-k nie maja szans, PF. 26.07.14, 22:18
        polski_francuz napisał:
        > Na tyle znam rosyjska mentalnosc, ze wiem ze trzeba im odplacic pieknym za nadobne. Ukraincy tez to wiedza. I odplaca.

Ja tez znam Rosje.
        od roku 1977....

Banderowcy mysleli, ze moga toczyc wojne w Donbassie, a w centrum i na zachodzie Ukrainy bedzie spokoj.

Nie bedzie.
        Separatysci przyniosa im wojne i zamachy az do Lwowa.

Jedyny ratunek - to by Kijow dogadal sie z Moskwa.
      • kacza_aberracja Delirium ograniczonego rusofoba 26.07.14, 22:31
        polski_francuz napisał:

> Bierzesz te morderstwa z nuta humoru.
        >
        > Mnie osobiscie wydaja sie te morderstwa powazne. KGB-wskie typek na czele Rosji
        > stosuje szpiegowskie metody. Destabilizuje nieprzyjazny Rosji kraj. Sieje nien
        > awisc, klamstwa i oszustwa.
        >
        > To wszystko dzieje sie blisko polkiej granicy. Coraz blizej. Nie odczuwam spoko
        > ju ale raczej niepokoj. Nie wiadomo co dalej.
        >
        > Na tyle znam rosyjska mentalnosc, ze wiem ze trzeba im odplacic pieknym za nado
        > bne. Ukraincy tez to wiedza. I odplaca.
        >
        > Spokoju to nie gwarantuje, ale jakos trzeba faszystow z Kremla doprawadzic do i
        > ch prawdziwych wymiarow: moralnych karlow i politycznych oszustow.
        >
        > PF
        • polski_francuz Delirium po dwoch kieliszkach 26.07.14, 22:38
          kiru?

Moze sie zdarza, jak ktos za duzo Cassis z Dijon doleje. Ale nawet z duza iloscia Cassis malo prawdopodobne.

Bardziej prawdopodobne mi sie wydaje, zes webbrygadzista.

Dobrze placa przynajmniej? Bo mowia ze Rosja w kryzysie ekonomicznym...

PF
          • arkaf nie trac czasu na wielonikowca 27.07.14, 09:12
            ktory twierdzi ze od 30 lat mieszka we Francji, a my za przeproszeniem goowno o czym kolwiek wiemy, a zwlaszcza o Francji
            • ekwiwokacja Jaki zwiazek z watkiem maja brednie, 27.07.14, 11:35
              arkaf napisał:
              nie trac czasu na wielonikowca
              > ktory twierdzi ze od 30 lat mieszka we Francji, a my za przeproszeniem goowno o
              > czym kolwiek wiemy, a zwlaszcza o Francji

ktore napisales?
              Co chciales zakomunikowac piszac "my"?
              "Czym kolwiek" - pisze sie razem (czymkolwiek)... zakuty lbie!
              Jesli ty znasz tak Francje, jak polska pisownie, to twoje pisane farmazony sa tylko tego potwiedzeniem! Czy ty wiesz o czymkolwiek "cos"... zadufany w sobie i zakapturzony debilu?
              Twoje powyzsze brednie, sa identyczne, jak i te ponizsze!

--
              Dywagacje forumowego debila:
              „domyslam sie ze drugi wpis nastapil zaraz po zakonczeniu flaszki jakies rozdowjenie jazni nastapilo i nie wiem dlaczego pod tym nikiem pisze kilka roznych osob” -
              arkaf 19.07.14, 17:43 FS

• polski_francuz My 27.07.14, 12:37
                to polscy emigranci we Francji. Pisze na tym forum trzech przynajmniej: gloubi, arkaf i ja. Arkafa poznalem niedawno na forum i sadze, ze duza wiedze historyczna, umiejetnosc wyszukwania danych w internecie i duzo spokoju.

Z przyjemnoscia czytam jego wpisy. I jestem dumny, ze tacy sa Polacy we Francji.

PF
                • kacza_aberracja "My", czyli wzajemne wspieranie sie 27.07.14, 12:59
                  polski_francuz napisał:
                  My
                  > to polscy emigranci we Francji. Pisze na tym forum trzech przynajmniej: gloubi,
                  > arkaf i ja. Arkafa poznalem niedawno na forum i sadze, ze duza wiedze historyc
                  > zna, umiejetnosc wyszukwania danych w internecie i duzo spokoju.
                  > Z przyjemnoscia czytam jego wpisy. I jestem dumny, ze tacy sa Polacy we Francji.
                  > PF

ograniczonego polskiego emigranta we Francji, przez drugiego uposledzonego polskiego emigranta w tejze Francji?
                  Biorac pod uwage wasza rusofobie, wasz rasizm, wasze uposledzenie intelektualne... nie pozostaje wam nic innego, jak byc z siebie "dumnymi", popierajac sie i chwalac sie nawzajem!
                  • polski_francuz Zdales pytanie? 27.07.14, 13:48
                    Dostales odpowiedz. I ciagles niezadowolony. Dopuszczasz odpowiedzi inne niz te co ci sie podobaja?

Nie sadze. Wnioskuje zatem, zes rosyjskim propagandysta.

No i se nie pogadamy.

PF
      • remik.bz drwina z ruskiej propagandy 27.07.14, 08:26
        polski_francuz napisał:

> Bierzesz te morderstwa z nuta humoru.

Przykro mi , ze nie zrozumiałeś moich intencji.
        Nie biorę morderstw z nutą humoru. Drwię z ruskiej propagandy.Chodzi mi o tradycyjne , wszechobecne od "zawsze" ruskie klamstwa. Ruska propaganda działa w ten sposób ,ze chocby nawet kogos za reke złapać to i tak twierdzi ,ze to cudza reka.
        Na polskich forach działają w sposób wyjątkowo chamski i prostacki ruscy propagandyści. To była wypowiedź do nich skierowana.
        Ja nie jestem zadnym zawodowym propagandysta, jestem normalnym Polakiem-szarakiem i pisze tak jak to czuje i odbieram. I piszę wtedy kiedy mam ochote a nie wtedy kiedy mi rozkażą.
        Gdy zestrzelono malezyjski samolot zaraz zaczęły pojawiac sie różne wypowiedzi wskazujace winnych wszędzie tylko nie w Rosji. Może na Zachodzie w te bajki ludzie wierza , w Polsce sie z nich smiejemy. Z tych bajek a nie z ofiar katastrofy.
        Teraz też (jak widzisz) wskazuje się "gangsterskie porachunki". Oczywiście przypadkowo ofiary były zwolennikami wolnej, niezaleznej od Rosji Ukrainy.
        PS Ruska propaganda działała tak od zawsze - przypomnij sobie Katyń.
        Powtarzam jeszcze raz- nie drwię ze smierci- drwię z ruskiej propagandy a zawdowi propagandysci usiłuja wskazac mnie jako drwiącego ze smierci (typowe odwracanie kota ogonem). przykro mi ,ze im uwierzyłes, ale rozumiem. Na Zachodzie nie do pomyslenia jest jakas drwina , obojętnie z czego, ze smiercia w tle.
        • polski_francuz Razno i razem w przepasc 27.07.14, 10:11
          Czytalem chyba wczoraj artykul o rosyjskiej propagandzie dotyczacej Symferopolu na Krymie. Pokazywano urlopowiczow, Rosjan na plazy. Pisano o obywatelach, ktorzy na swoich samochodach niemieckich pisali "Zdobyczny".

I artykul calkowicie potwierdza to co piszesz. Ze jest propaganda, ze oglupia ludzi, ze trudno ja pojac. I ze na wszystkich czterech rosyjskich kanalach TV jest dokladnie ta sama klamliwa informacja.

Mnie to wlasnie przeraza. Jak mozna w XXI wieku tak klamac? Jak mozna wierzyc komus, kogo zawodem bylo szpiegowanie, zdobywanie informacji i szantazowanie ludzi by te informacja dali? Jak mozna go bylo wybrac na szefa panstwa? Jak to moze byc, ze brakuje wyboru, alternatywy, opozycji, ze ludzie nie ogladaja internetu, nie czytaja co pisza inni?

Przeciez wladze nie morduja juz za inne poglady i za ich zdobywanie. Mozna zobaczyc co pisze remik.bz czy polski_francuz na forach. Ale uczciwi i porzadni ludzie (moze jeden forumowicz zasluguje na te przymiotniki - gosc ze smolenska) z Rosja nie chca sie udzielac. Wola byc ze swoimi. Czuja sie pewnie lepiej razem. Chociaz, mam glebokie przeswiadczenie, ze ida razno i razem w przepasc. Czeka ich pogarda innych, upadek gospodarki i w koncu wojna.

Co do jakosci rosyjskiej propagandy na forach jestem rowniez podobnego zdania: wanka, "Russische Hündin" sa nie tylko nawiedzeni ale i agresywni. Inni basuja na prymitywnym poziomie. Takich wpisow jak nietaczki dawno juz to forum nie widzialo. A widzialo, przez 10 lat mojej tu obecnosci, wiele.

Dlatego mam stracha wlasnie. Stracha o to co dalej.

Pozdro

PF
    • j-k Zawierucha rozprzestrzenia sie na cala Ukraine... 26.07.14, 22:13
      - z czym sie liczylem od dawna.

zatem przez grzecznosc nie otworze wlasnego wontku, ktory wlasnie planowalem.

nie da sie negowac praw 6,5 mln Rosjan mieszkajacych na Ukrainie.
      • polski_francuz Dzi-kej 26.07.14, 22:17
        Jak rozroznisz Ukrainca od Rosjanina? Roznice sa duze?

PF
        • j-k zartem, a i serio :) 26.07.14, 22:21
          polski_francuz napisał:
          > Jak rozroznisz Ukrainca od Rosjanina? Roznice sa duze?

nieduze.
          tam gdzie Ukrainiec mowi "h" - jak horylka

Rosjanin mowi "g" - goriet´

Ja odrozniam i oni sami siebie doskonale odrozniaja.
          • wojciech.2349 Re: zartem, a i serio :) 26.07.14, 22:23
            Siadali razem przy stole i nie widzieli problemu.
            Kacapy zbiesiły się.
          • polski_francuz Re: zartem, a i serio :) 26.07.14, 22:24
            A nie jest to przypadkiem nauka historii? Czyli szkola? Czyli wiek?

PF
            • j-k i historia i geografia... 26.07.14, 22:29
              polski_francuz napisał:
              > A nie jest to przypadkiem nauka historii? Czyli szkola? Czyli wiek?

Trudne pytanie...
              chyba i historia i geografia.

Ukraincy nieznosili Polakow, ale ostatnio sie z nimi przeprosili...
              z Rosjanami odwrotnie.

kolo historii sie kreci...
              - nawet i ja (maz Pani docent Slawistyki... - opowiadajacej mi o historii Rosji i Ukrainy...)
              czuje sie tu bezradny...
              • polski_francuz Re: i historia i geografia... 26.07.14, 22:34
                Sadze po sobie. Nie stane sie Francuzem bo do 29 lata zylem jak Polak, uczylem sie w polskich szkolach i uniwersytetach, mialem polska wersje historii itp.

Sadze, ze podobnie jest z Ukrainco/Rosjanami...

PF
          • krzyysioo Re: zartem, a i serio :) 27.07.14, 07:15
            j-k napisał:

> polski_francuz napisał:
            > > Jak rozroznisz Ukrainca od Rosjanina? Roznice sa duze?
            >
            > nieduze.
            > tam gdzie Ukrainiec mowi "h" - jak horylka
            >
            > Rosjanin mowi "g" - goriet´
            >
            > Ja odrozniam i oni sami siebie doskonale odrozniaja.

Ale i to nie takie oczywiste, są i rosyjskojęzyczni a do tego proeuropejscy, statystyka pewnie pokazałaby że większość rosyjskojęzycznych będzie pewnie prorosyjska ale to tylko jakieś uogólnienie. "Odróżniła" ich proponowana ustawa językowa która była sporym idiotyzmem, jeśli ktoś chce ci odebrać jakieś prawa lud dać ograniczenia z racji pochodzenia czy używanego języka to nawet gdybyś był zwolennikiem takiego rządu to zaczniesz przychylnie patrzeć w kierunku tych którzy z tym rządem walczą.
      • wojciech.2349 Re: Zawierucha rozprzestrzenia sie na cala Ukrain 26.07.14, 22:21
        Stalin przesiedlał ludy wte i wewte.
        Można dać im paszporty.
        • pijatyka Re: Stalin przesiedlał ludy 26.07.14, 22:35
          Fiutin też daje radę ;->

expres.ua/news/2014/07/26/110500-hotily-otrymaly-sotnya-bizhenciv-donbasu-pracyuvatymut-habarovskomu-krayi
    • radar105 Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 27.07.14, 03:14
      Bokser napewno juz robi w gacie ze strachu ,
      • boavista4 Re: od poczatku 27.07.14, 03:33
        Kremienczuk to miasto w srodkowej Ukrainie. a burmistrz Oleg Babajew nalezal do parti Batkowszczyna ( do parti pieknej Julki).
        112.ua/obshchestvo/na-vyhode-iz-doma-zastrelen-mer-kremenchuga-oleg-babaev-93060.html
        Нa выхoде из дoмa зacтрелен мэр Кременчyгa Олег Бaбaев.Об этoм нa cвoей cтрaнице в Facebook cooбщил зaмеcтитель кoмaндирa "Азoвa" пo cвязям c oбщеcтвеннocтью Игoрь Мocийчyк.
        Jak czytam powyzej bystrzaki juz zwalaja wine na Putina. Typowe dla wyrobnikow gadzinowki.
    • krzyysioo Re: Zamordowano mera Krzemieńczuka 27.07.14, 23:27
      Wychodzi na to że ze mnie prorok jakiś bo gdy majdanowy rząd zaczął dokuczać ustawami wschodniej części Ukrainy to pisałem że wpierw będzie obrona przed majdanem a później będzie też padał trup polityczny po obu stronach. Tylko kwestia nazewnictwa pozostanie - na wschodzie będą ginęli przywódcy terrorystów a na zachodzie liderzy polityczni.

Jeśli już o strzelających mowa, tych co na majdanie strzelali już złapano czy nadal z tym są kłopoty?

ps
      > Jak jeszcze cos komus przyjdzie do głowy, jakies porachunki mafijne, niezapłaco
      > ne długi, zdradzona kochanka, wyczyn chorego psychicznie itp

Miało być zabawnie i sarkastycznie a obawiam się że wyszło bardzo realnie - na dzień dzisiejszy na ukrainie każdy powód dobry by odpalić drugiego a czasy i okoliczności wyjątkowo sprzyjające, sprawcy nikt szukał nie będzie a winę i tak na Putina się przewali :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka