Gość: . IP: *.arcor-ip.net 26.08.04, 14:49 O kuzwa, Bush znow kogos wyzwoli.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sieja Na świecie brakuje pitnej wody IP: *.hti.pl 26.08.04, 14:49 Zamiast wysylac w kosmos gigantyczne pieniadze, produkowac bomby w imie pokoju, bogate państwa mogłyby zaczac ratowac tych wszystkich biednych ludzi. Moze wtedy grupy terrorystyczne dałyby im spokój. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashi Co za bzdury! Policzcie jeszcze raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:55 "brak dostępu do czystej wody pitnej powoduje codziennie śmierć 4 tysięcy dzieci, w większości poniżej 5 roku życia. To ponad 190 milionów rocznie" Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Policzylem. To daje milion 460 tysiecy 26.08.04, 15:24 Gość portalu: Tashi napisał(a): > "brak dostępu do czystej wody pitnej powoduje codziennie śmierć 4 tysięcy > dzieci, w większości poniżej 5 roku życia. To ponad 190 milionów rocznie" 4 000 x 365 = 1.460.000. Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Policzylem. To daje milion 460 tysiecy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.04, 16:28 190 mil te cymbały z GW mają ludzi za głupków , wody może i brakuje ale napewno nie przybędzie przez takie różne konferencje kosztujace podatników krocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u RADIO EREWAN IP: *.mad.east.verizon.net 26.08.04, 14:58 A gdzie Minister Prawdy byl przez lata kiedy W POLSCE "prywatyzowano" wode. www.icij.org/water/ Wiecej o Ministrze: tajnedokumenty.com/kawecki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas nie ma huja,ta woda to sprawka Busha ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:59 no nie,(pa)syf idioto?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Na świecie brakuje pitnej wody IP: *.ssss.gouv.qc.ca 26.08.04, 15:03 ... brak dostepu do czystej wody pitnej powoduje codziennie smierc 4 tysiecy dzieci, w wiekszosci ponizej 5 roku zycia. To ponad 190 milionow rocznie... 365 dni x 4000 = 1.46 miliona, GAZETA wyslij waszych redaktorkow na kurs arytmetyki i nie siej zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who tak jest IP: *.astro.su.se 26.08.04, 15:03 i dlatego zamierzam sie wyprowadzic za jakis czas ze Szwecji (swietna woda z kranu!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Na świecie brakuje pitnej wody 26.08.04, 15:10 zgadza sie. Ta "wola polityczna panstw potrzebujacych pomocy" jest bardzo wazna. Oni musza "chciec chciec". Co z tego, ze pojade tam z workiem pieniedzy na te sanitariaty kiedy lokalni watazkowie juz na lotnisku mnie pobija/zabija i worek zabiora a za kase kupia sobie nowe czolgi i rakiety zeby sie dalej wymordowywac. Zreszta my w Europie musielismy tez przejsc przez wzajemne wymordowywanie sie przez stulecia az do I w.sw. gdzie 20 milionow trupow bylo za malo i trzeba bylo dopiero II w.sw. (50 milionow) zeby zaczac naprawde pokojowo wspolpracowac. A jak jest pokoj to reszte da sie zrobic. A jak jest wojna to nic sie nie da zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal a co mnie to?? ja tam wode mam IP: 195.136.118.* 26.08.04, 15:16 a mi nie brakuje.mam jej pewno w kranie a afryka to ja mam gdzies gleboko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia To prawda IP: *.pkobp.pl 26.08.04, 15:19 To prawda. Na Ursynowie wczoraj zabrakło ciepłej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka deklaracje ONZ są nic nie warte-patrz Izrael IP: *.chello.pl 26.08.04, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
agent_specjalny Bzdura: woda jest, nie ma STUDNI GLEBINOWYCH 26.08.04, 16:04 Czy Polacy komus jakas studnie darmo wykopali? Bo od dziesieciu lat robia to organizacje charytatywne wszystkich panstw EU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat WOJNA O WODE-NAJDALEJ za 15 LAT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:59 10 lat temu napisalem, ze nastepna wielka wojna na Bliskim Wschodzie bedzie nie o rope, ale o WODE!!! Wielu krotkowzrocznych taktykow otwarcie chichotalo. No coz, dzis z jeszcze wieksza pewnoscia przewiduje, ze w ciagu najblizszych 10- 15 lat na Bliskim Wschodzie dojdzie do wojny o prawa do WODY, przy czym, na szczescie dla USA, krajem ktory bedzie wowczas dyktowal warunki innym nie bedzie Irak, Syria czy Iran, ale nasz bliski sojusznik- TURCJA! Popatrzcie se, kochanie na mape, najlepiej hydrologiczna, a nie polityczna- to zrozumiecie ze mi jeszcze szajba nie odbila. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_specjalny Ja mysle, ze juz ja mamy: IRAK WODE MA. 26.08.04, 19:35 Wystarczy tylko przebudowac lub przywrocic to (bagna w okolicach Basry), co Sadam zniszczyl. A Izrael, ze wzgledu na jego poziom cywilizacyjny, nie jest w stanie zadowolic sie palestynska norma zuzycia wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn0m moze nie IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.04, 01:29 Kuwejt juz stosuje instalacje odsalajace wode morska. Co prawda kosztuje to jak diabli ale kraje oplywajace w rope na to stac wiec moze az tak zle nie bedzie. W Afryce bedzie duzo gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer J Huh? IP: 208.247.54.* 26.08.04, 17:12 <Ponad miliard ludzi na świecie korzysta z niesprawdzonych, najczęściej <skażonych źródeł wody pitnej, a 2,5 miliarda ludzi nie ma dostępu do <podstawowych urządzeń sanitarnych. Ponad miljard to dokladnie 1.4 miljarda Skosnookich smierdzieli. 2,5 miljarda to Chiny i Indie razem wziete. Tylko czekac jak sie za lby zlapia zeby miec dostep do H2O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: few Re: Huh? IP: 5.5R* / *.kodak.com 26.08.04, 18:36 SUPER ..Kanada ma najwieksze zasoby wody pitnej na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totylkowariat Proponuje zakonczyc to lanie wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 18:38 ktorej podobno brakuje. Suszy mnie po waszych komentarzach ide cos lyknac moze biopaliwko?;-) Nawiasem chmielu i zytka chyba ci u nas dostatek co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Proponuje zakonczyc to lanie wody IP: 207.7.204.* 28.08.04, 02:46 Niedawno zapytywalem tutaj, czy nastepne wojny nie beda o wode. Tzn. w pewnym sensie ostrzeglem wszystkich. tak wiec, jesli komus wkrotce zabraknie wody, niech wini samego siebie. Ja, przezornie napelnilem wszystkie butelki woda, a z ich braku zaczalem chlac heinekena. Odpowiedz Link Zgłoś