Dodaj do ulubionych

Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem....

09.08.14, 22:18
Otwieram ten watek dla tych wszystkich "Pole realis",ktore jedza jablka po to,zeby upokorzyc Putina.Nie musicie nic pisac,wystarcze podac liczbe.
Naprzyklad:10
Dzieki temu,kazdy bedzie wiedziec,jaki z kazdego z was jest patriota.

p.s. jest problem z "Pole realis" ,mieszkajacymi za granica,ale tacy moga napisac,dzis wypilem ,powiedzmy,10 litrow cydru.Mam nadzieje,ze wkrotce w polskich sklepach na calym swiecie cydrem beda zapelnione wszystkie polki.
p.p.s.w nastepnych postach pokaze obrazowo,jak to sie robi,bo "Pole realis" potrzebuja specjalnej troski:-)
p.p.p.s. Co sadzicie o tym,zeby "Pole realis" chwalili sie zrobieniem laski Panu?
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 09.08.14, 22:20
      Moja dziewczyna nie lubi polskich jablek...i rzeczywiscie sa troche na wzor holenderski za bardzo
      • 1.igor.uk Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem....(sample) 09.08.14, 22:24
        10 jablek.
        • 1.igor.uk Re: Ja dziś,nazłość Putinu,wypilem....(sample) 09.08.14, 22:24
          10 litrow cydru.
      • 1.igor.uk Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 09.08.14, 22:26
        Ja bardzo dobrze rozumiem Twoja dziewczyne,rowniez nie smakowali mnie nigdy polskie jablka.Na Ukrainie jablka slodsze i bardziej soczyste.
        • 1.igor.uk Czemu nikt nie chwali sie? 10.08.14, 00:29
          Czyzby w Polsce zabraklo patriotow?
          • marsaqua widze Polakow zajadajacych lody, winogrona i 10.08.14, 00:59
            brzoskwinie, a nikt jakos nie je jablek, bo to nie ten sezon.
            • 1.igor.uk Nie sezon na jablka? 10.08.14, 01:39
              To zadne wytlumaczenie.Kazdy polak prawdziwy powinien zjesc jablko i tym dokopac Putiny.
              marsaqua,nie wykrecaj sie :-)

p.s. na cydr sezonu nie ma.
      • caesar_pl Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 10.08.14, 15:03
        Patriotyzm nie polega na tym ze je sie co smakuje...je sie bo sie demonstruje,bez wzgledu na smak..Holender nie je dobrowolnie swoich nowalijek ale on nie musi demonstrowac patriotyzmu.A wiec Polacy:zycze przyjemnego udlawienia sie polskimi jablkami...
        • 1.igor.uk Bardzo celna uwaga,caesar_pl. 10.08.14, 15:27
          Od tej chwile nie przyjmuja sie zadne tlumaczenia,ze jablka nie dobre,czy cydr cuchnie.Im gorsze w smaku jablka i im bardziej smierdzi cydr,tym wiekszy patriota.
    • szczery.usmiech.grabarza indeed, kundelameryki, wotus i felus... 10.08.14, 01:16
      ...oprocz jablek zezarli dzisiaj po 10 kg wieprzowiny. Beda musiei tego polskiego scierwa jesc teraz troche wiecej, bo polskie chlodnie zaczynaja pekac...

Polaku-prawiczku!Speln patriotyczny obowiazek i zryj wieprzowine! Ojczyna czeka!

Ale co tam!

Na Ukrainie zaczyna coraz bardziej brakowac paliwa, gazu, a nawet wegla.
      Jest wciaz lato, ale do jesieni i zimy juz niedaleko...
      Wlasnie wylaczaja goraca wode, stanely zaklady samochodowe.
      Za to cieplo jest na Majdanie - tam znow plona opony i leja sie po mordach.

Polsko! Wyslij pomoc bratniej, oligarchicznej Ukrainie! Zbierajmy pieniadze i dary dla kijowskiego rezimu! Moze kilka cystern cydru dla ukrainskich braci i siostr. Niech banderowcy tez sie raduja...
      • 1.igor.uk A no wlasnie,wieprzowina,dla zydkow forumowych 10.08.14, 01:46
        Ostatnio taka cekawostka mnie wpadla w oczy.Okazuje sie,ze do Izraela uciekla ostatnio dosc duza grupa ukrainskich Zydow,ktore bez sloniny zycia swojego nie wyobrazaja.Otoz,specjalnie dla nich w Izraelu okazala sie w sprzedaze i tu uwaga......koszerna slonina.Jak nie wierzycie,to zobaczcie sami:
        anaga.ru/kosher26.jpg

• nie-tak Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 10.08.14, 01:27
      Igor dobry jestes, gdzies widzialam w jakims bardzo tanim sklepie napis na butelce Cydr na ktory zaden sie nie ogladal, wolal butelke rodzimego wina np Samtrot (super wino ale cena butelki zaczyna sie od 9, 00 € a nie zlociszy). Zjadlam dzis x sliwek z mojego ogrodu, jablka sa jeszcze niedojzale. wiec z nimi nie bylo mi po drodze :-)))
      • 1.igor.uk Nie-tak. 10.08.14, 01:47
        Jutro musisz wypic cydr i pochwalic sie tym,ile wypilas.
        • nie-tak Re: Nie-tak. 10.08.14, 02:00
          1.igor.uk napisał(a):

> Jutro musisz wypic cydr i pochwalic sie tym,ile wypilas.
          ------------------------
          • 1.igor.uk Re: Nie-tak. 10.08.14, 02:20
            Nu to chociazby sklam,jak to robi wiekszosc pole realis :-)
    • engine8 A co wy tak sie rozjuszyli w sobote? 10.08.14, 02:55
      Premie dostalisci w formie butelkowej i opiliscie sie i teraz wrzask i przeklenstwa....
      niczym innym tego wytlumaczyc nie mozna.
      No coz ludzie pija aby celebrowac albo zeby smutek utopic...
      Ale do Poniedzialku wytrzezwiejecie mam nadzieje?
      • nie-tak Re: A co wy tak sie rozjuszyli w sobote? 10.08.14, 03:04
        engine8 napisał(a):

> Premie dostalisci w formie butelkowej i opiliscie sie i teraz wrzask i przeklen
        > stwa....
        > niczym innym tego wytlumaczyc nie mozna.
        > No coz ludzie pija aby celebrowac albo zeby smutek utopic...
        > Ale do Poniedzialku wytrzezwiejecie mam nadzieje?
        ------------------------
        O czym jest mowa?
        O slynnym Cydrze narzucanym wszystkim przez gazete innych urzedowych pajacow?
        Nie pijam sikaczy.
        Wiec pijanstwo jak twierdzisz najprawdopodobniej po sobie nie wchodzi u nas w rachube.
        Sliwki zamiast polskich jablek.
        Co ty na to?
        Dobranoc slynny propagowany przez gazete cydrze.
      • 1.igor.uk Engine,a co w sobocie takiego? 10.08.14, 09:24
        My nie sa zydami,dla nas nie ma nic nadzwyczajnego,byc w sobote aktywnymi:-)
      • lech.junosza Re: A co wy tak sie rozjuszyli w sobote? 10.08.14, 14:36
        engine8 napisał(a):

> Premie dostalisci w formie butelkowej i opiliscie sie i teraz wrzask i przeklen
        > stwa....
        > niczym innym tego wytlumaczyc nie mozna.
        > No coz ludzie pija aby celebrowac albo zeby smutek utopic...
        > Ale do Poniedzialku wytrzezwiejecie mam nadzieje?
        E tam, hajdamacka dzicz pije do ztracenia.
    • zgred-zisko A ja mam problem. 10.08.14, 04:08
      W Polsce nie wolno pić alkoholu w miejscach publicznych. A co będzie jeśli będę sobie na ławeczce pociągał jabola. Przyjdzie strażnik miejski a ja mu powiem, że nie piję, tylko demonstruję. Może powinienem rozwinąć jakiś transparent?
      • 1.igor.uk To zaden problem. 10.08.14, 09:27
        I pomysl z transparentem jest bardzo dobry.Wystarczy na nim napisac: "Pije jabola nazlosc Putinu!".
    • aby Polskie jabłka i pomidory - jakie są 10.08.14, 05:08
      Kupiłem kilka polskich jabłek w dużym sklepie. Niestety, niezbyt soczyste, bez smaku, i prawie bez zapachu (tzn. z cieniem zapachu jakby gumy).

Wniosek: jabłek nie warto kupować teraz, lepiej poczekać do nowych zbiorów. I podstawowy test - muszą mieć wyrazisty zapach jabłkowy.
      Podobnie rzecz się ma z pomidorami. Te dobre pachną jak należy, większość, przyprawiana chemią, niestety bez zapachu, smak marny.
      • 1.igor.uk To juz nie sa polskie jablka i pomidory. 10.08.14, 11:36
        To wprawie sztuczne rosliny,ktora zachowuje wyglad przez wiele miesiecy,ale smaku i zapachu w tych gatunkach nie uswiadczysz.
    • 1.igor.uk Albo wszysci skromni, 10.08.14, 12:47
      albo agentami Putina:-)
    • walter622 "Taka piękna katastrofa..." 10.08.14, 14:55
      "przyjaciele" i wojtusie nic nie piszą bo zajęci są wielką wyżerką.
      Europejski rynek hurtowy pada na pysk. Np. w Grecji w hurcie kilogram
      brzoskwiń klasy eksportowej kosztuje obecnie ca. 0,07-0,10 euro (do embarga
      cena zaczynała się od 0,25 euro za kilogram). Podobnie jest z innymi owocami
      i jarzynami - ceny spadły o ca, 60-70% ( i nadal brak zainteresowania, czyli
      ceny nadal będą padać). W plecy dostali rolnicy (szacuje się, że 20-25 tyś.
      gospodarstw ogłosi bankructwo) , pośrednicy i przewoźnicy.
      Na dodatek nieźle oberwał grecki system bankowy (kredyty trzeba będzie
      z czegoś spłacać, no chyba, że Merkelowa się zlituje i coś podrzuci).
      Rząd grecki w obliczu katastrofy wysłał do Rosji rozpaczliwe pismo, błagając o litość i zrozumienie -:)))

Natomiast Turcy zacierają ręce i pierwsze partie tureckich towarów już jadą w kierunku
      Rosji, by z półek sklepowych powymiatać produkcję grecką, hiszpańską, włoską...

Ot, taka sobie "piękna katastrofa..."

Tak więc wojtuś jak już ponadgryza jabłka to ma szansę, za friko, ponadgryzać greckie brzoskwinie, holenderskie sery, hiszpańskie winogrona, francuskie małże ....

www.youtube.com/watch?v=4UV6HVMRmdk
      • 1.igor.uk Jak dobry moment wybral Putin. 10.08.14, 15:44
        Owoce dojrzali,juz mieli byc wyslane,wiele juz bylo w drodze,a tu sankcje.Jak na komende od razu odezwali sie ci wszysci,z ktorymi Putin przeprowadzil troche wczesniej rozmowy,i zapewnili,ze dostarcza Rosji wszystko,co jest jej niezbedne.Jak ktos mi powie,ze to wszystko tylko przypadek,ja w to nie uwierze.Putin znow ogral Zachod,wyprzedzajac jego posuniecie.Sankcje zachodu zaczna odczuwac sie przez Rosjan,minimum za polroku,uderzenie Putina przynioslo skutki natychmiastowe.
        • walter622 force majeure 10.08.14, 16:33
          1.igor.uk napisał(a):

> Owoce dojrzali,juz mieli byc wyslane,wiele juz bylo w drodze,a tu sankcje.

Dana sytuacja, w ramach warunków umownych (warunki "force majeure") zwalnia kontrahentów z odpowiedzialności za ewentualne straty. Umowy w większości stanowiły
          podstawę ubiegania się przez producentów o krótkoterminowe kredyty. Tak więc
          robi się niezły pasztet.
          Nie wyeksportowany towar "osiada" na wewnętrznym rynku, całkowicie demolując
          strukturę cenową wszystkich towarów, nawet tych, nie będących przedmiotem eksportu (zasada "domina"). Prócz producentów w plecy dostaje cała masa innych,
          w ten czy inny sposób związanych z eksportem (chociażby producenci opakowań).

Na dodatek rozwala się całą dotychczasową robotę - wybudowanie pozycji eksportera
          wymaga sporo czasu i wydatków. W zaistniałej sytuacji konkurencja ( np. Turcy, czy Azerowie - Alijew już dyżuruje w Moskwie) cały ten kramik dostaje za friko. No, a Grekom odzyskanie swojej pozycji na rosyjskim rynku zajmie z jakieś 6-8 lat - rzecz jasna, jeżeli Turcy na to się zgodzą -:)))

www.youtube.com/watch?v=kNmLWXFF1RI
          TURAN YAK!!!
          • 1.igor.uk Re: force majeure 10.08.14, 16:45
            Mam nadzieje,ze Grecy nie ucierpia . Oni sa bardzo prorosyjskie i nie moga cierpiec przez Amerykanow.
            • walter622 Re: force majeure 10.08.14, 16:56
              1.igor.uk napisał(a):

> Mam nadzieje,ze Grecy nie ucierpia .
              Tja, już widzę jutrzejsze notowania - brzoskwinie klasy eksport po 0,05 euro za
              kilogram i żadnej oferty kupna -;)))

> Oni sa bardzo prorosyjskie

Znajdź tekst ich oficjalnego pisma, o którym wcześniej pisałem : "my nie chcieli, ale
              nas zmusili zrobić laskę. Zlitujcie się i kupcie nasze brzoskwinie".
              • 1.igor.uk Re: force majeure 10.08.14, 17:01
                Zawsze mozno cos wymyslic.Jest blisko prawoslawna Serbia,ktora powiedziala,ze pod zadnymi pozorami do sankcje przeciw Rosji nie dolaczy sie.
            • nie-tak Re: force majeure 10.08.14, 16:58
              1.igor.uk napisał(a):

> Mam nadzieje,ze Grecy nie ucierpia . Oni sa bardzo prorosyjskie i nie moga cier
              > piec przez Amerykanow.
              ------------------------------
              Grecja mimo unijnego embarga wypowiedziala sie za eksportem swoich produktow rolnych do Rosji. Wyslali juz swoich ekspertow do Moskwy. Tak samo jest z Wegrami i paru innymi.
              Dla Grecji zakaz eksportu bylby ciosem smiertelnym a tym samym tez dla unii gdzie sie wszedzie pali i wali i idzie w ruine.

O takiej unii nie snilismy nawet w najkoszmarniejszych snach jaka nam stworzyla wybrana elita w Europie, te same stwierdzenie slyszalam dzis od moich francuskich przyjaciol.
              • walter622 Re: force majeure 10.08.14, 17:16
                nie-tak napisała:

> Grecja mimo unijnego embarga wypowiedziala sie za eksportem swoich produktow ro
                > lnych do Rosji. Wyslali juz swoich ekspertow do Moskwy.

To nie UE wprowadziła zakaz eksportu, tak więc Grecy nie mają nic do gadania.
                Ich brzoskwinie, winogrona czy oliwki z powodzeniem zastąpią tureckie lub azerskie.
                Sprawa w sumie już definitywnie przesądzona. Grekom pozostało tylko podsumować straty i wystawić stosowny rachunek Brukseli.

Tak na marginesie - wczoraj na morzu Karskim amerykańskie firmy ostentacyjnie
                olały sankcje i Obamę. Szkoda, ze polskojęzyczne media o tym nie doniosły wojtusiom - by ich krew zalała.
                www.youtube.com/watch?v=74dJEfZddw8
                TURAN YAK111
                • 1.igor.uk Re: force majeure 10.08.14, 17:26
                  Walter,na "ExxonMobil" Obama ma za krotki raczki .Chcialbym zobaczyc,jak on wzywa na dywanik Rockefeller'a :-)

• walter622 Re: force majeure 10.08.14, 17:34
                    1.igor.uk napisał(a):
                    > na "ExxonMobil" Obama ma za krotki raczki

Ale przyznasz, że widowisko zafundowali przednie - takie olewanie -:)))
                    A medialne bydełko nic o tym nie wie - kompletna cisza.
                    • 1.igor.uk Walter. 10.08.14, 17:47
                      Ja tak sadze,ze ludzi takiego formatu nawet nie sledza tego,co tam gada sie u Bambo w Bailym Domu i chyba zadnej demonstracji nie bylo,po prostu odbyla sie uroiczystosc,ktora byla zaplanowana wczesniej,i zaden Bambo jej nie ma prawo zaklocic.
                      Ale faktem jest,ze bydelko o tym nie musi wiedziec.Bo lud musi zrec jablka,pic cydr i robic laske.
                      • walter622 Owszem 10.08.14, 18:00
                        1.igor.uk napisał(a):
                        > żaden Bambo jej nie ma prawo zakłócić.

Podobnie swego czasu wypowiedział się publicznie szef Forda na Rosję.

>Bo lud musi zrec jablka,pic cydr i robic laske.

Najważniejsze, ze ma te wszystkie "przyjemności" za friko. Więc powinien się cieszyć.
                        Lecz swoją drogą, robić laskę zagryzając jabłkiem to chyba jakaś perwersja.
                        • 1.igor.uk Re: Owszem 10.08.14, 18:04
                          Jak wypic wiecej jabola,to wszystko ujdzie :-)
                • nie-tak Re: force majeure 10.08.14, 18:09
                  @Walter
                  Jeszcze dzis rano (wczoraj go czytalam) byl artykul w niemieckich mediach (DWN) na ten temat wylamywania sie Grecji z rosyjskiego embarga, byl tez osobny artykul (w DWN) ze Putin bedzie przychylny dla kazdej zachodniej firmy ktora bedzie chciala prowadzic kooperacje z Rosja i co sie stalo z tymi artykaulami? Znikly bez sladu, najprawdopodobniej na rozkaz unijnej agentury. Tu widzi sie dokladnie czego agentura sie boi.

_______________________________________________________________
                  16 oznak zbliżającej sie reformy walutowej
                  www.wallstreet-online.de/nachricht/6708556-16-anzeichen-bevorstehende-waehrungsreform
                  www.youtube.com/watch?v=5_c2-Yg5spU#t=297
                  • walter622 Re: force majeure 10.08.14, 18:40
                    nie-tak napisała:
                    > na ten temat wylamywania sie Grecji z rosyjskiego embarga,

Odnośnie Greków, to spawa jest przesądzona. Rzecz jasna ich szkoda, ale sprawa jest
                    już "pozamiatana". Rosyjska delegacja siedzi w Istambule, a do Aten nikt się nie kwapi.
                    Po za tym specyfika rynku - on jest w dużej części pod kontrolą Azerów, którym znacznie bliżej do Turków niż Greków.

>bedzie przychylny dla kazdej zachodniej firmy ktora bedzie chciala prowadzic
                    > kooperacje z Rosja

Po przystąpieniu Rosji do WTO okazało się, że "piętą achillesową" nie jest produkcja
                    (tu mają spore rezerwy) lecz w skupie płodów rolnych, ich przetwórstwie, dystrybucji i organizacji systemu wzajemnych rozliczeń. Znam to z własnego doświadczenia, bo firemka od grudnia dłubie przy jednym takim sporawym projekcie. Np. w efekcie mają obecnie nadwyżkę mleka, z którym kompletnie nie wiadomo co robić. Podobnie z jabłkami - ich produkują sporo, ale jak wspomniałem brakuje pozostałych elementów, decydujących o powodzeniu. Wzięli obecnie "time aut" i w tym czasie to uporządkują.

Owszem, firmy zachodnie są mile widziane, zwłaszcza gdy przychodzą z doświadczeniem.
                    Mogą nawet uzyskać preferencje podatkowe (np. zwolnienie od podatku dochodowego na 10-20 lat) i preferencyjny kredyt inwestycyjny.
    • br0f Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 10.08.14, 18:01
      news.yahoo.com/poland-asks-us-import-apples-banned-russia-135221139.html
      • br0f Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 10.08.14, 18:07
        vineyardsaker.blogspot.com.br/2014/08/you-wanna-be-uncle-sams-bitch-pay-price.html
    • pradinozaur Jem jabłka dla zdrowia! 10.08.14, 18:09
      Zawierają bardzo dużo witamin, usprawniają pracę jelit, stanowią niezłą odtrutkę na toksyny i to jest wystarczający powód dla, którego należy zjadać co najmniej dwa jabłka dziennie,
      niekoniecznie robiąc komukolwiek na złość. Grunt to zdrowie. W zdrowym ciele zdrowy duch.
      • 1.igor.uk Re: Jem jabłka dla zdrowia! 10.08.14, 18:13
        To bardzo niepatriotyczna postawa.Grunt to nie zdrowie,a dokopac ruskim :-)
        • walter622 Re: Jem jabłka dla zdrowia! 10.08.14, 18:46
          1.igor.uk napisał(a):
          > Grunt to nie zdrowie,a dokopac ruskim :-)

Rzekłbym lepiej - grunt to dokopać ruskim, obowiązkowo tracąc przy tym zdrowie.
          Taki 'inwalida" za słuszną sprawę, natychmiast może się zgłosić do ZBoWiD (czy jak go zwał) po zaświadczenie, medale i zniżki w transporcie miejskim.

Tak na marginesie - zjadłem 2 jabłka - Pu. prawdopodobnie szlag trafił -:)))
          • 1.igor.uk Walter. 10.08.14, 21:22
            Przeciez to jest oczywiste,ze kopanie ruskiego zawsze konczy sie utrata zdrowia,jak bedziesz miec szczescie :-)
            • walter622 Tayyip 10.08.14, 22:12
              Z innej beczki - Tayyip wygrał w pierwszej turze (ca. 52%).

www.youtube.com/watch?v=wNj6n9Nv_J8
              TURAN YAK !!!
              • 1.igor.uk Wiem o tym. 10.08.14, 23:32
                Za wczesnie oglosili go trupem politycznym.
                • walter622 Re: Wiem o tym. 10.08.14, 23:39
                  1.igor.uk napisał(a):

> Za wczesnie oglosili go trupem politycznym.

Ci co go ogłosili trupem będą mieli z nim niezły kłopot.
                  Ciekawe kto zostanie premierem - A. Gül ???

"Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"
                  • 1.igor.uk Re: Wiem o tym. 10.08.14, 23:44
                    Byc moze,chociaz,powiem Tobie szczerze,nie zbyt mnie to interesuje.W tej chwile Turcja odeszla na 3 plan.
                    • walter622 Re: Wiem o tym. 10.08.14, 23:58
                      1.igor.uk napisał(a):
                      > Turcja odeszla na 3 plan.

Owszem, ale sporo się robi by i tam sprowokować wojnę i chaos.

www.youtube.com/watch?v=YuXdfxRx0ws
                      TURAN YAK!!!
                      • nie-tak Re: Wiem o tym. 11.08.14, 00:04
                        walter622 napisał:

> 1.igor.uk napisał(a):
                        > > Turcja odeszla na 3 plan.
                        >
                        > Owszem, ale sporo się robi by i tam sprowokować wojnę i chaos.
                        >
                        > www.youtube.com/watch?v=YuXdfxRx0ws
                        > TURAN YAK!!!
                        ------------------------
                        Turcje chcieli ustawic wedlug swich zyczen i wlasnego podobienstwa ale maja pecha w Turcji nie przywozi sie jeszcze szefow w teczkach jak to zwyklo juz powoli w uniii
                        _______________________________________________________________
                        16 oznak zbliżającej sie reformy walutowej
                        www.wallstreet-online.de/nachricht/6708556-16-anzeichen-bevorstehende-waehrungsreform
                        www.youtube.com/watch?v=5_c2-Yg5spU#t=297
      • lech.junosza Re: Jem jabłka dla zdrowia! 14.08.14, 11:39
        pradinozaur napisał:

> Zawierają bardzo dużo witamin, usprawniają pracę jelit, stanowią niezłą odtrutk
        > ę na toksyny i to jest wystarczający powód dla, którego należy zjadać co najmni
        > ej dwa jabłka dziennie,
        > niekoniecznie robiąc komukolwiek na złość. Grunt to zdrowie. W zdrowym ciele z
        > drowy duch.
        Są opryskiwane taką chemią, że Mendelejew by się załamał. Smacznego.
    • nie-tak Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 10.08.14, 23:42
      Zglaszam sie dobrowolnie, nie zjadlam zadnego jablka pochodzacego z Polski, ani nie wypilam jednego mililitra tak propagowanego przez gazete polskiego Cydru (jabola) i nie jestem pijana jak juz obsteplowala nas za pijakow a szczegolnie mnie nasza "ukochana" formuowa Mara571
      Jestem i bylam zawsze trzezwa, Mara571 przyjelas do wiadomosci?
      • 1.igor.uk Coz,nie-tak. 10.08.14, 23:45
        Z tego wynika ,ze nie zaslugujez byc "pole realis".
        • nie-tak Re: Coz,nie-tak. 11.08.14, 00:01
          1.igor.uk napisał(a):

> Z tego wynika ,ze nie zaslugujez byc "pole realis".
          -------------------
          Mam pecha :-((((
          :-)))
          • 1.igor.uk Nie martw sie,nie-tak. 11.08.14, 00:08
            Chyba jestes wsrod wiekszosci,sadzac po temu,ze jeszcze nikt nie pochwalil sie swoimi osiagnieciami w walce z Putinym.
    • swiblowo Re: Ja dziś,nazłość Putinu,zjadłem.... 11.08.14, 00:52
      Bardzo ciekawe.
      Poniewaz do fanow UE sie nie zaliczam, chyba otworze podobny watek ile argentynskiego sera udalo mi sie zjesc w Moskwie.
      • 1.igor.uk Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 01:03
        Bo zaden pole realis nie chwali sie tym,ile jablek zjadl,czy ile litrow cydru wypil.Tylko Sikorski chwali sie robieniem laski,a i to nie w tym watku.
        • swiblowo Re: Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 01:11
          Wielka szkoda. Moze watek o serze bedzie ciekawszy. Bardzo mnie interesuje smak argentynskiego sera.
          • 1.igor.uk Re: Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 01:24
            Mysle,ze nie jest gorszy od estonskiego.Jutro pojde do sklepu i kupie troche na probe.Zaloz watek,a ja w nim opisze,jak ser argentynski smakuje.
            • swiblowo Re: Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 02:09
              Moze i nie gorszy. A moze nawet to beda delicje. Rownie atrakcyjne jak malpa w zoo i jak ekologiczne plyny do mycia kibli z Kanady.
              To jest nie smieszne. To jest smutne.
              • 1.igor.uk Re: Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 02:13
                Co w tym smutnego?
                • swiblowo Re: Nic ciekawego nie ma,swiblowo. 11.08.14, 02:26
                  Ze teoretycznie przez rok moze nie byc towarow, bo jakies h@je sobie polityna wojenke ustroily, wczesniej pie@dolac nam na ucho, ze jest wolny rynek. To oburza moje podniebienie. Raz. A dwa, dobrze wiesz, ze jak pan prezydent Rosji nie wezmie za morde panow ministrow, to ceny wzleca. A zanim wezmie, to jak pokazuje praktyka troche wody w Woldze uplynie.
                  • 1.igor.uk To co Rosja miala zrobic? 11.08.14, 02:33
                    Nadstawic drugi policzek,pochylic glowe,przeprosic,przy okazji przynac swoja wine w zestrzeleniu malezyjskiego Boeinga,na wszelki wypadek rowniez za WTC,jak i zabojstwo Kennedy? Wiesz dobrze,to nie Rosja rozpoczela ta wojne.
                    • swiblowo Re: To co Rosja miala zrobic? 11.08.14, 02:44
                      Generalnie, to to jest ekstra posuniecie. Danie po ryju mahrowym, poza tym, Rosja jest przygotowana do takiej wojny, nie ma sie co oszukiwac, ze jest odwrotnie, ale nie lekcewaze zdania felusiaka, ze uderza to w zwyklego zjadacza chleba. I paradoksalnie kase na tym zbija a'piac mahrowi.
                      • 1.igor.uk Re: To co Rosja miala zrobic? 11.08.14, 08:33
                        Posuniecie ekstra,zgadzam sie.Ale czemu a'piac mahrowi musza zarobic?
                        • jk2007 nie jest aż tak zle 11.08.14, 09:48
                          Окaзывaетcя, мoжнo: прoдyкты, избежaвшие caнкций
                          www.vedomosti.ru/lifestyle/photogallery/247031/neozhidannye-kulinarnye-vozmozhnosti
                          • lech.junosza Re: nie jest aż tak zle 12.08.14, 08:25
                            jk2007 napisał:

> Окaзывaетcя, мoж
                            > 085;o: прoдyкты, избk
                            > 7;жaвшие caнкций
                            > www.vedomosti.ru/lifestyle/photogallery/247031/neozhidannye-kulinarnye-vozmozhnosti
                            Ale co tu jest napisane?
                    • widz102 Re: To co Rosja miala zrobic? 14.08.14, 07:50
                      Biedna Rosja.. Zawsze znajdzie się jakiś Fin, Rumun, Polak czy Ukrainiec rusofob, przez którego Rosjanie muszą sie poświęcać, ratować mir wo wsiem mirie i przez to nadal siedzieć na tych swoich drzewach. Wot sud'ba!
    • jk2007 komu bije dzwon 11.08.14, 09:13
      Who is hit hardest by Russia's trade ban?
      rt.com/business/178888-russia-trade-ban-who-hurts/
      • lech.junosza Nałość Putinowi popijam jabłka mlekiem i 11.08.14, 10:59
        żrę surowe mięso. To co wydalam podczas gwałtownych biegunek ofiaruję jako relikwię banderowskiej sieciowej brygadzie. borrat i arkaf do kolejki!!!
        • 1.igor.uk Lechu,co ty wyprawiasz?:-) 11.08.14, 11:41
          Przeciez oni tego swojego maja ponad miare i ciagle z tym przychodza tutaj.Chcesz ,zeby oni jeszcze bardziej zasierali forum?
          • 1.igor.uk Patrioty musza ujawnic sie.... 11.08.14, 21:13
            I tylko dla tego mowie UP !
            • 1.igor.uk Patrioty musza ujawnic sie?.... 11.08.14, 21:59
              Czy moze bardziej prawidlowo bedzie po polsku:Patrioci musza ujawnic sie ...

Czy moze mnie ktos wytlumaczyc,jak bedzie prawidlowo? :-)
              • lech.junosza Re: Patrioty musza ujawnic sie?.... 12.08.14, 07:39
                1.igor.uk napisał(a):

> Czy moze bardziej prawidlowo bedzie po polsku:Patrioci musza ujawnic sie ...
                >
                > Czy moze mnie ktos wytlumaczyc,jak bedzie prawidlowo? :-)
                Tak jest o'key.
                • 1.igor.uk Dzieki,Lechu. 12.08.14, 10:48
                  Caly czas szlifuje swoj polski.

• lech.junosza Re: Dzieki,Lechu. 12.08.14, 10:57
                    1.igor.uk napisał(a):

> Caly czas szlifuje swoj polski.
                    >
                    Końcówki. Zwracaj uwagę na końcówki i odmianę.
    • 1-igor.uk Pole realis , czas na chwalenie sie . 12.08.14, 23:41
      Nie badzcie skromnymi i pochwalcie sie tym,kto ile zjadl jablek i wypil cydru .Oczywiscie mozecie chwalic sie i zrobionymi laskami,jak i wylizanymi rowkami,ale to nie jest obowiazkowe:-)
      • lech.junosza Re: Pole realis , czas na chwalenie sie . 13.08.14, 09:16
        1-igor.uk napisał(a):

> Nie badzcie skromnymi i pochwalcie sie tym,kto ile zjadl jablek i wypil cydru .
        > Oczywiscie mozecie chwalic sie i zrobionymi laskami,jak i wylizanymi rowkami,a
        > le to nie jest obowiazkowe:-)
        Radek to nawet dostał anginy od robienia loda. A Jarek Wypierdek ma taką sraczkę, że od wcoraj nie wychodzi z klopa. Smacznego!
        • 1-igor.uk Re: Pole realis , czas na chwalenie sie . 13.08.14, 09:41
          Wszystko trzeba robic z umiarem.Taki z tego wniosek mozno wyciagnac.
    • jk2007 gwałtowny wzrost cen mięsa i ryb 13.08.14, 10:53
      www.kommersant.ru/doc/2543911
      Rosjanie w szoku
      • 1-igor.uk Z wklejonego artykulu wynika... 13.08.14, 11:14

Ze ,nie ma na razie zadnego gwaltowneo wzrostu cen i nic nie pisze sie o tym,ze Rosjanie w szoku.

• jk2007 byłem dziś rano w sklepach na zakupach 13.08.14, 11:33
          wzrost cen mięsa, ryb, warzyw i owoców ponad 50%
          • lech.junosza Re: byłem dziś rano w sklepach na zakupach 13.08.14, 12:46
            jk2007 napisał:

> wzrost cen mięsa, ryb, warzyw i owoców ponad 50%
            E tam. O 2000%. Wódka tylko w kazmatach stadionu Dynama. Putin słania się z głodu.
            • jk2007 wódka też droższa 13.08.14, 12:55
              w efekcie podwyżki akcyzy
      • jk2007 interesujaca prognoza 13.08.14, 13:42
        Сoкрaщение accoртиментa cырoв и рыбы нa 80% и рocт нa их ocтaтки нa 30-50%. Дефицит фрyктoв c декaбря пo мaрт.
        ttolk.ru/?p=21312
    • jk2007 dobra wiadomosc 13.08.14, 12:26
      RUSSIAN AGRIMINISTER FYODOROV SAYS ROUGHLY 100 NEW BRAZILIAN FOOD MAKERS GOT PERMISSION TO EXPORT TO RUSSIAN MARKET OVER PAST WEEK
      af.reuters.com/article/commoditiesNews/idAFL6N0QI35S20140812
      • jk2007 dobra wiadomosc 13.08.14, 12:32
        Brazil beef exports to Russia soar
        www.channelnewsasia.com/news/business/brazil-beef-exports-to/1309012.html
        • lech.junosza Re: dobra wiadomosc 13.08.14, 12:40
          jk2007 nie świruj tylko wkałmuczaj pięknie opryskane jabłka!!!
          • jk2007 Re: dobra wiadomosc 13.08.14, 12:56
            preferuje tambowskie jabłka
            • lech.junosza Re: dobra wiadomosc 13.08.14, 13:17
              jk2007 napisał:

> preferuje tambowskie jabłka
              Pytonga błaszczysz?
              • 1-igor.uk Lechu. 13.08.14, 13:44
                Moze nie zdajesz sobie sprawe z tego,ze dyskutujesz z klamca i trollem.
                • jk2007 igorka, 13.08.14, 13:55
                  sytuacja jest krytyczna
                  Пocтaвщики еды прocят их бoльше не беcпoкoить
                  cook.livejournal.com/269658.html
                  • 1-igor.uk Jeszcze nigdy nie napisales prawde... 13.08.14, 14:00
                    I nigdy nie zalinkowales tego,co byloby prawda.
                    Jeden z komentarze pod tym gniotem:
                    "А Кения c кaких пoр Еврoпoй cтaлa? Тaм, в caмoм нaчaле cпиcк,a прoдyкты из Кении. Дa и дрyгих прoдyктoв из Не-ЕврoАмерики пoлнo. Еcли тaк тщaтельнo диccертaциями зaнялиcь, чтo приветcтвyю, тo бyдьте щепетильны дo кoнцa. Инaче здеcь oпoзoритеcь, и вcе тo, чтo хoрoшегo cделaли рaньше, пoд coмнение пocтaвите. И нyжнoе делo прoвaлите."

Radze tobie sprawdzac co wklejasz,bo osmieszasz sie.
                    • jk2007 igorka, 13.08.14, 14:23
                      produkty z Kenii eksportowane do Rosji przez holenderskie firmy
    • widz102 Igor, no co ty,tobie wolno tylko sok z kartoszki! 13.08.14, 14:41
      Niedobrze, Igor. Dobrze wiesz, a już Czapajew to udowodnił, że wam jabłek, mleka, sera i takich tam zapadnich fidrygałek strogo zaprieszczieno! Przecież wasz układ pokarmowy od paru pokoleń trawi sok wyłącznie z surowych kartofli. Mogłeś się zatruć!
      • 1-igor.uk Ty nie wyjezdzaj tu z Czapajewym, 13.08.14, 17:45
        a chwal sie tym,ile zezrales jablek i ile wypiles cydru.O zrobionych laskach i wylizanych rowkach mozesz pisac,ale nie musisz.
        • widz102 Re: Ty nie wyjezdzaj tu z Czapajewym, 13.08.14, 18:01
          Nie, nie tu, igorku. Na dywan w gościach się nie s.r.a.. Nawet gdy się - jak ty- wtargnęło do cudzego domu bez zaproszenia. I spróbuj proszę korzystać z toalety nie stając na muszli i nie załatwiając się do bidetu. A, jeszcze jedno: miejsce wody po goleniu pana domu jest nadal na półeczce, a nie w twojej kieszeni. Nie wypijaj, żeby ci ładnie pachniało z ust wystarczy gdy użyjesz tej pasty. Nie, to się nie nazywa rusofobia. Nie, nie atakujemy wściekle twojej wspaniałej rosyjskiej kultury i misji dziejowej.
          Rany boskie, zostaw ten papier, jego się spuszcza tym przyciskiem a nie wrzuca do umywalki!
          Tyle pierwszej lekcji Europy.
          Drugą otrzymasz gdy przyswoisz pierwszą.
          A tak na marginesie: naprawdę nie opłacają cię wrogowie Rosji? Nie? Dziwne...
          • 1-igor.uk Ha,ha. 13.08.14, 19:31
            Alez podnieciles sie payatzyk.Widac,ze dopiero od dwoch dni zapoznales sie z spluczka.
            • widz102 Re: Ha,ha. 14.08.14, 01:12
              No i widzisz, jacyście prymitywni?.
    • jk2007 drastyczne skutki rosyjskiego embarga 14.08.14, 10:42
      Приплыли: эмбaргo мoжет пoмешaть рaзведению крacнoй рыбы в Рoccии
      www.forbes.ru/sobytiya/biznes/265165-priplyli-embargo-mozhet-pomeshat-razvedeniyu-krasnoi-ryby-v-rossii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka