Dodaj do ulubionych

"GW" tubą ptropagandy Izraela

04.04.02, 11:23
Od wielu lat czytam wybiórczą. ta ostatnio stała się tubą propagandy wojennej
izraela. wiem, że to gazeta żydowska, ale przecież ukazująca się w europie.
powinna być cywilizowana a nie podżegać do zbrodni na pelstyńczykach i kryć
morderstwa izraelskich terrorystów. a ta gazeta tylko kłamie i jątrzy. po co to
robicie? czy rzetelnym dzienikarstwem nie jest objektywne informoweanie, a nie
bycie tubą wojny i zła reprezentowanego przez Izrael? dlaczego szerzycie
nienawiść i podżegacie do nienawiści wobec palestyńczyków? narodu okupowanego i
mordowanego na oczach całego świata przez szarona? czy nie macie chociaż cienia
przyzwoitości? najwyraźnie nie. czy pan panie michnik moze sobie spoglądać w
twarz, kiedy kryje pan mordercę szarona? to ma pan ręce umocxzone w ludzkiej
krwi, ludzi mordowanych pzrze izrealskich terrorystów.
Obserwuj wątek
    • sentex Re: 04.04.02, 21:18
      elke1 napisał(a):

> Od wielu lat czytam wybiórczą. ta ostatnio stała się tubą propagandy wojennej
      > izraela. wiem, że to gazeta żydowska, ale przecież ukazująca się w europie.
      > powinna być cywilizowana a nie podżegać do zbrodni na pelstyńczykach i kryć
      > morderstwa izraelskich terrorystów. a ta gazeta tylko kłamie i jątrzy. po co to
      >
      > robicie? czy rzetelnym dzienikarstwem nie jest objektywne informoweanie, a nie
      > bycie tubą wojny i zła reprezentowanego przez Izrael? dlaczego szerzycie
      > nienawiść i podżegacie do nienawiści wobec palestyńczyków? narodu okupowanego i
      >
      > mordowanego na oczach całego świata przez szarona? czy nie macie chociaż cienia
      >
      > przyzwoitości? najwyraźnie nie. czy pan panie michnik moze sobie spoglądać w
      > twarz, kiedy kryje pan mordercę szarona? to ma pan ręce umocxzone w ludzkiej
      > krwi, ludzi mordowanych pzrze izrealskich terrorystów.

Droga elke, "GW" to gazeta, która ma powiązania żydowskie. Nic w tym złego, ani
      nadzwyczajnego. Dla mnie jest pismem polsko-żydowskim. I od samego początku
      popiera Izrael, a umiejętnie steruje nichęć wobec Palestyńczyków. Tego nie da się
      ukryć. Ale z drugiej strony - rozsądny człowiek wie o tym ,że chcąc cokolwiek
      wiedzieć o wojnie izraelsko-palestyńskiej nie zdaje się tylko na "GW". Ta gazeta
      popiera tylko Izrael. Ale ma do tego pełne prawo. Każda redakcja w wolnym kraju
      może obrać opcje jaką chce. A "GW" ze względu na różne powiązania wybrała
      poparcie Izrela kosztem Palestyńczyków. Dlatego polecam ci czytanie innych gazet
      takick jak: "Rzeczpospolita", "Życie", czy "Politykę". Dopiero na podstawie
      różnych źródeł można wyrobić sobie swój własny pogląd. Trochę nie rozumiem
      twojego zdziwienia, przecież to żadna tajemnica, że "GW" popiera Izrael, czyni to
      od zawsze. Skąd tak nagłe zdziwienie? Jak będziesz miała trochę czasu to
      odpowiedz.

• Gość: andzela Re: IP: 192.168.6.* 04.04.02, 21:21
        sentex napisał(a):

> elke1 napisał(a):
        >
        > > Od wielu lat czytam wybiórczą. ta ostatnio stała się tubą propagandy wojen
        > nej
        > > izraela. wiem, że to gazeta żydowska, ale przecież ukazująca się w europie
        > .
        > > powinna być cywilizowana a nie podżegać do zbrodni na pelstyńczykach i kry
        > ć
        > > morderstwa izraelskich terrorystów. a ta gazeta tylko kłamie i jątrzy. po
        > co to
        > >
        > > robicie? czy rzetelnym dzienikarstwem nie jest objektywne informoweanie, a
        > nie
        > > bycie tubą wojny i zła reprezentowanego przez Izrael? dlaczego szerzycie
        > > nienawiść i podżegacie do nienawiści wobec palestyńczyków? narodu okupowan
        > ego i
        > >
        > > mordowanego na oczach całego świata przez szarona? czy nie macie chociaż c
        > ienia
        > >
        > > przyzwoitości? najwyraźnie nie. czy pan panie michnik moze sobie spoglądać
        > w
        > > twarz, kiedy kryje pan mordercę szarona? to ma pan ręce umocxzone w ludzki
        > ej
        > > krwi, ludzi mordowanych pzrze izrealskich terrorystów.
        >
        > Droga elke, "GW" to gazeta, która ma powiązania żydowskie. Nic w tym złego, ani
        >
        > nadzwyczajnego. Dla mnie jest pismem polsko-żydowskim. I od samego początku
        > popiera Izrael, a umiejętnie steruje nichęć wobec Palestyńczyków. Tego nie da s
        > ię
        > ukryć. Ale z drugiej strony - rozsądny człowiek wie o tym ,że chcąc cokolwiek
        > wiedzieć o wojnie izraelsko-palestyńskiej nie zdaje się tylko na "GW". Ta gazet
        > a
        > popiera tylko Izrael. Ale ma do tego pełne prawo. Każda redakcja w wolnym kraju
        >
        > może obrać opcje jaką chce. A "GW" ze względu na różne powiązania wybrała
        > poparcie Izrela kosztem Palestyńczyków. Dlatego polecam ci czytanie innych gaze
        > t
        > takick jak: "Rzeczpospolita", "Życie", czy "Politykę". Dopiero na podstawie
        > różnych źródeł można wyrobić sobie swój własny pogląd. Trochę nie rozumiem
        > twojego zdziwienia, przecież to żadna tajemnica, że "GW" popiera Izrael, czyni
        > to
        > od zawsze. Skąd tak nagłe zdziwienie? Jak będziesz miała trochę czasu to
        > odpowiedz.
        >
        tak zgadzam sie z wami,bardzo ciekawe bezstronne artykuły sa w najnowszym
        Nesweeku polecam
    • Gość: literat Re: IP: 155.139.68.* 04.04.02, 21:26
      Cos mi tu nie gra. Jezeli jest taka prozydowska gazeta ,to dlaczego pozwala na
      te czesto bardzo niewybredne ataki na Izrael i Zydow jakie maja miejsce na tym
      forum. Masochizm? A po drugie - jezli jest to taka "zydowska" ,to dlaczego ja
      ci sami panowie (panie) w ogole czytaja i korzystaja z jej forum?
      • Gość: an Re: IP: 192.168.6.* 04.04.02, 21:51
        Gość portalu: literat napisał(a):

> Cos mi tu nie gra. Jezeli jest taka prozydowska gazeta ,to dlaczego pozwala na
        > te czesto bardzo niewybredne ataki na Izrael i Zydow jakie maja miejsce na tym
        > forum. Masochizm? A po drugie - jezli jest to taka "zydowska" ,to dlaczego ja
        > ci sami panowie (panie) w ogole czytaja i korzystaja z jej forum?

trzeba czytac i słuchac wielu stron nie jednej
      • demaskator Re: 04.04.02, 21:56
        Gość portalu: literat napisał(a):

> Cos mi tu nie gra. Jezeli jest taka prozydowska gazeta ,to dlaczego pozwala na
        > te czesto bardzo niewybredne ataki na Izrael i Zydow jakie maja miejsce na tym
        > forum. Masochizm? A po drugie - jezli jest to taka "zydowska" ,to dlaczego ja
        > ci sami panowie (panie) w ogole czytaja i korzystaja z jej forum?

a co ty uważasz, że jest obiktywna i bezstronna? to gratuluję dobrego
        samopoczucia. a widać ,że Izraelczycy i Żydzi bardzo przywiązani są do
        wypędzania. Wypędzają z domu i pozbawiają własności arabów - to chcieliby i
        wyganiać z forum - wsyzstkich, którzy ich za to nie chwalą. Coś mi się wydaje, że
        z forum publicznego. Tak pisze w regulaminie. Tak adwersażom trzeba zaknąc usta,
        wprowadzić cenzurę. To twoja taktyka panie literat?
    • demaskator Re: 04.04.02, 21:51
      to prawda co mówisz w dużej części - ale to smutne. trochę emocjonalnie do
      sprawy podchodzisz, ale w znacznej części masz rację. nie dziwi mnie
      popracie "GW" dla Izraela. Gazeta nigdy nie była i nie jest obiektywna. Z tego
      co widać, to chyba jest najbardziej jednostronną. Dziwi mnie tylko to, że "GW"
      podsyca nienawiść do Palestyńczyków.
    • Gość: Egon o wszystim decyduja pieniadze... IP: 206.55.157.* 05.04.02, 06:21
      Dlatego tez, powinnismy zbojkotowac "wybiorcza".
      Przestanmy ja kupowac, ograniczajac sie tylko do wersji
      internetowej (tu wznosze w gore palec srodkowy - dla
      administratora tego forum ;-)). Moze wtedy, w co
      zreszta watpie, Michnik skruszeje?
      Tak, tak, oglosmy ogolnoposki bojkot "wybiorczej"!!!!
    • Gość: mirmat Chce sie wysadzic, co mam robic drogi(a) elke1 IP: *.dialup.eol.ca 05.04.02, 07:16
      Twoja emocjonalnosc jest nadchnieniem elke 1. Na pewno wiec natchnieniem dla
      ciebie i innych innych bedzie Profesor Doktor Pani Umayma Ahmad Al-Jalahma z
      Uniwersytetu Krola Faysala w Arabii Saudyjskiej.
      W swoim naukowym esseju opublikowanym w glownym organie rzadowym Al-Riyadh ta
      uczona Doktor Professor opisala jak to perfidne zydostwo przyprawia swoja
      pastre na zydowskie swieto Purim z krwi niewinnych muzulmanow. Warto zacytowac
      ta uczona wypowiedz:
      "Na te swieta ofiara musi byc dorosla, i oczywiscie nie zydowska - to znaczy
      chrzescijanin lub muzulmanin. Jego krew jest sciagana i wysuszana na granulki.
      Zydowscy klerycy mieszaja te granulki z ciastem pastry; moga one byc rowniez
      zachowane do nastepnych swiat. W odroznieniu, na swieto Paschy zazyna sie, o
      czym mam zamiar napisac pewnego dnia, dzieci chrzescijanskie lub muzulmanskie
      ponizej lat 10-ciu, i kleryk moze mieszac krew przed lub po wysuszeniu...
      Zobaczmy teraz jak krew ofiary jest pozyskiwana. Do tego beczka z kolcami jest
      uzywana, tego rodzaju beczka rozmiaru ludzkiego ciala, z ostrymi iglami w
      srodku na wszystkie kierunki. Te igly przekluwaja cialo ofiary od momentu kiedy
      ofiara jest wsadzona do beczki. Te igly speniaja swoja role, i krew ofiary
      wolno scieka na dol. Tak wiec ofiara przechodzi niesamowite cierpienia -
      cierpienia, ktore daja zydowskim wampira przyjemnosc, kiedy uwaznie obserwuja
      kazdy detal tej operacji z rozkosza i miloscia trudna do zrozumienia".
      (Angielska wersje tej naukowej rozprawy mozna znalesc w www.memri.com)

Po przeczytaniu tego wziela mnie niesamowita ochota na to by sie wysadzic w
      powietrze w jakiej zydowskiej dyskotece. Zrobilbym to tym chetniej wiedzac ze,
      po zabiciu zydow Mohamed obiecal 72 dziewic w raju, juz nie mowiec o $25 000
      jakie by moja rodzina otrzymala od kochanego wujka Sadama Hussejna.

MEMRI zajmuje sie, tlumaczeniem z Arabskiego na angielski wielu bardzo uczonych
      tekstow. Nie ma tam zadnego komentarza ale teksty mowia same za siebie. Czy
      wyobrazasz sobie elke 1, ze az 55 czolowych osobistosci z elit intelektualnych
      i politycznych swiata Islamu wyrazilo swiete przekonanie, ze to wlasnie ten
      okrutny Mossad z Izraela przyczynil sie do masakry 11 wrzesnia 2001 w Nowym
      Jorku. Moj kolega powiedzial mi, ze niejaki Bin Laden kilkakrotnie sie
      przyznawal to tej zbrodni ale ja raczej bym wierzyl elicie muzulmanskiegio
      swiata szczegolnie ze te tak swietnie udokumentowane na www.memri.org
      oswiadczenia dotycza czolowych dziennikarzy, klerykow islamskich czy politykow -
      to nie, ze ktos tam namazal cos na scianie ubikacji. Juz za ten mord w Nowym
      Jorku powinno sie postawic Zydom nowy Oswiecim!!!

No i te jakze autorytatywne informacje o tym co sie dzieje na Zachodnim Brzegu
      o czym tak dobrze wiedza dyplomaci Arafata rozsiani po calym swiecie. Tak to
      desperacja. Czy wyobrazasz sobie elke 1, ze ci perfidni Zydzi stawiaja
      ochrone i nie pozwalaja teraz wysadzac sie tym zdesperowanym mlodym muzulmanom
      w Zydowskich restauracjach wiec biedny chlopak musial sie wysadzic w Arabskim
      barze w Hajfie? Ale czy zabicie innych Arabow da mu swiadectwo meczennika?
      Chyba tak bo o ile mi wiadomo ten arabski wlasciciel byl chrzescijaninem. I
      dobrze mu tak. Na ponad 50 MECZENNIKOW, ktorzy wysadzili sie dla sprawy nie
      znajdziesz jednego arabskiego chrzescijana. Pewnie oni nie sa tak zdesperowani.

Nie wiem jak pomoc Arafatowi. Elke 1, Moze wiesz o jakiej synagodze do
      spalenia bo tak jestem zdesperowany. Tak nie mozna. Trzeba mowic glosno o
      Zydach wampirach, o Mossadzie w Nowym Jorku inaczej wszystko bedzie stracone i
      Allah nigdy nie zatriumfuje.

• demaskator mirmat wysadź się! 05.04.02, 09:08
        mirmat wysadź się! to zrobisz coś pożytecznego dla ludzkości. Uwolnisz świat od
        swojej głupoty i małostkowości. tylko zrób to gdzieś na uboczu, żebyś nikomu
        krzywdy nie zrobił. Twoim zdaniem pewnie twój przygłupawy tekst był śmieszny?
        Tak ośmieszał ciebie. Albo w ogóle na temat tego postu? Błaznuj dalej tylko
        niekoniecznie musisz tu.

do elke1: nie martw się takie pacanny zawsze się znajdą. które już chorobliwie
        atakują wszystkich, którzy wychodzą z jakąkolwiek krytyką. Ich stara ale
        głupawa taktyka to wyśmiewanie i "polowanie na antysemitów" itd. Wiesz widzą
        ich jak inni napoleonów, antysemita tu, antysemicki tekst tam. OTWIERA TSAKI
        SZAFĘ I CO WIDZI: ANTYSEMITKĘ. Nie martw się elke1. Odpisz na mój post.
        Trzytmaj się ciepło.
        • Gość: mirmat Demaskator cenzuruje forum Gazety Wyborczej IP: *.dialup.eol.ca 05.04.02, 17:13
          Demaskator napisal: "Twoim zdaniem pewnie twój przygłupawy tekst był śmieszny?
          Tak ośmieszał ciebie. Albo w ogóle na temat tego postu? Błaznuj dalej tylko
          niekoniecznie musisz tu."

A to ci dopiero, chyba sie nauczyles tego demaskowania u Moczara. Czat
          opluwajacy Gazete Wyborcza na forum Gazety Wyborczej nie znosi krytyki. Skoro
          twoja "inteligencja" przynajmniej oswiecila cie na to, ze tekst byl satyra na
          antysemicka ciemnote, a ciemniacy nie znosza humoru to idz i spal jakas
          synagoge, ktorej hitlerowcy nie zdazyli zlikwidowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka