Dodaj do ulubionych

Rozpoczął sie skowyt junty

28.08.14, 10:29
jak bylo do przewidzenia, kiedy zaczna dostawac baty, powstancy w mig zamienia sie w regularne wojska rosyjskie.Gda walcza platni najemnicy lub "dobrowolcy" np polscy czy kanadyjscy po stronie ukrainskie wszystko jest OK, gdy to samo widzimy po stronie powstancow widzimy niesamowity skowyt, oj podwojne standardy sie klaniaja
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Rozpoczął sie skowyt junty 28.08.14, 10:35
      Robienie z powstancow Rosjan, to dla junty jedyna szansa na wyzebranie jakiejs pomocy u NATO. Bez pomocy to junta bedzie musiala chyba jednak pakowac walizki, najpozniej jesienia/zima gdy gospodarka calkiem gruchnie a wojna bedzie sie przeciagac.

Cala nadzieja we wrzesniowym szczycie NATO, stad teraz ten wrzask o Ruskich.
      • remik.bz Nie licz na to ,że Ruskie cię zostawią w spokoju 28.08.14, 10:47
        eva15 napisała:

> Robienie z powstancow Rosjan, to dla junty jedyna szansa na wyzebranie jakiejs
        > pomocy u NATO. Bez pomocy to junta bedzie musiala chyba jednak pakowac walizki,
        > najpozniej jesienia/zima gdy gospodarka calkiem gruchnie a wojna bedzie sie pr
        > zeciagac.
        >
        > Cala nadzieja we wrzesniowym szczycie NATO, stad teraz ten wrzask o Ruskich.

Eva , nie licz na to , że jak Ruskie po podboju Ukrainy wejda do nas , do Polski , to zostawią Cię w spokoju (bo ich dzis popierasz). Dadzą Ci nieźle "popalic" .
        • brat_ramzesa Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje;) 28.08.14, 10:52
          Nie maja po co wchodzic, chyba ze na zaprosznie naszych pozal sie boze "elyt"
          • gringo68 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 10:54
            Dobrze, że przyznałeś jakie są wasze rosyjskie "elyty" :)))
            • pimpus18 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:00
              Czytaj ze zrozumieniem, przynajmniej się wysil.

Jak nie umiesz, to nic ci nie poradzę.
              • gringo68 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:03
                Wy Rosjanie jesteście mądrzejśi i oświeceni?
                • pimpus18 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:31
                  Nie jestem Rosjaninem. Wyraźnie mnie z kimś mylisz.

Co byś poradził Ruskim?
                  • gringo68 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:38
                    jeśli nie Rosjaninem, to wykazujesz głębokie przywiązanie do rosyjskiego punktu widzenia świata oraz modelu cywilizacyjnego tego kraju i jednoczesną pogardę dla Polski i Polaków.
                    • pimpus18 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:48
                      Zupełnie nietrafnie to oceniasz.

Ale to pewnie w dużej mierze przez tych wszystkich skur...ch kretynów, z którymi nie sposób dyskutować, wymieniać się myślami i w ogóle się porozumieć.

Dla głupców nie mam respektu, nawet jeśli są Polakami.
                      • gringo68 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 11:53
                        A co powiesz o głupich Rosjanach?
                        • pimpus18 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 12:02
                          A co mam powiedzieć?

Nic dobrego.

Jednak upraszczasz bardzo zagadnienie.
                  • adamusb Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 20:41
                    Tym gorzej to świadczy o tobie
          • malkontent6 Re: Ja sie Ruskich nie boje bo w dopie mam naboje 28.08.14, 18:42
            brat_ramzesa napisał:

> Nie maja po co wchodzic,

Przez ostatnie kilkaset lat wchodzili kilka razy.
        • pimpus18 To Ruskie podbiją teraz Pomroczną? 28.08.14, 11:01
          Totalna panika na Titanicu!
          • gringo68 Re: To Ruskie podbiją teraz Pomroczną? 28.08.14, 11:06
            Co to jest "pomroczna"?
          • remik.bz Polska to Pomroczna? 28.08.14, 11:13
            pimpus18 napisał:

> Totalna panika na Titanicu!

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Wytłumacz proszę. Co Polska (o której piszę) ma wspólnego z jakąś "Pomroczną"?
            • pimpus18 Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 11:43
              Niestety jednak ma.

Polska przez ostatnie ponad dwie dekady badzo się zmieniła: w kierunku ciemnogrodu, rosnącej hipokryzji, zaściankowowości, bezideowości, serwilizmu wobec jankesów; w tle z dominującym religijnym irracjonalizmem.

W przenośnym znaczeniu dobrze to oddaje termin Pomroczna.
              • gringo68 Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 11:46
                Jaasne, pamiatem ten kolorowy, tolerancyjny i szczęśliwy kraj w '89...
                • pimpus18 Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 11:56
                  Wtedy byłem antykomuchem. Temperament mi się nie zmienił.

Bardzo lubię i podziwiam Piotra Ikonowicza. Posłuchaj go kiedy.

Pod wieloma względami jest dla mnie niedoścignionym wzorem i idolem.
                  • adamusb Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 20:49
                    Jak na antykomucha, masz wyjątkowo sowiecki sposób myślenia.
                    • malkontent6 Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 22:04
                      adamusb napisał:

> Jak na antykomucha, masz wyjątkowo sowiecki sposób myślenia.

Wielu dawnych komuchów udaje teraz, że w czasach PRL byli przeciwko komunie.

W Niemczech też trudno teraz znaleźć kogoś, kto miał dziadka nazistę. Wszyscy byli "dagegen Hitler"
            • malkontent6 Re: Polska to Pomroczna? 28.08.14, 18:44
              remik.bz napisał:

> Co Polska (o której piszę) ma wspólnego z jakąś "Pomroczną"?

Niektórzy bolszewicy mówią na Polskę - Pomroczna.
    • gringo68 jakiej junty? 28.08.14, 10:48
      junta to rządy armii

--
      "USA włączyło się do wojny w październiku 1944 kiedy losy wojny
      były już przesądzone"
      makabrapolska
      • pimpus18 Re: jakiej junty? 28.08.14, 10:57
        To w krajach Ameryki Łacińskiej - będącej zresztą pod kuratelą największej demokracji jaka kiedykolwiek była: USA.

To pejoratywne określenie czegoś bandyckiego, zbrodniczego, niedemokratycznego, powstałej po takimże przewrocie władzy - czyli to co powstało kilka miesięcy temu na Ukrainie.

• gringo68 Re: jakiej junty? 28.08.14, 11:06
          Czyli taka wasza rosyjska nowomowa?

Bo pojęcia junta używa się do określania militarystycznych rządów na wszystkich kontynentach, ot chociażby w przypadku junty birmańskiej.

Ale trzymając się waszej definicji, rząd rosyjski spełnia wszelkie kryteria.
          • pimpus18 Re: jakiej junty? 28.08.14, 11:22
            No dobra.

A jakbyś określił władzę na Ukrainie?
        • eva15 jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi junta 28.08.14, 11:06
          Przede wszystkim - na Majdanie odbyl sie paramilitarny pucz z pomoca uzbrojonych, agresywnych bojowek Prawego Sektora i spolki.
          Obecnie przedstawiciele tych bojowek zasiadaja w rzadzie.
          To jest klasyczny przyklad rzadow junty.
          • remik.bz Ale pier.....isz ! 28.08.14, 11:17
            eva15 napisała:

> Przede wszystkim - na Majdanie odbyl sie paramilitarny pucz z pomoca uzbrojonyc
            > h, agresywnych bojowek Prawego Sektora i spolki.
            > Obecnie przedstawiciele tych bojowek zasiadaja w rzadzie.
            > To jest klasyczny przyklad rzadow junty.

Nie wiem skąd piszesz , ale w Krakowie takie gadanie określamy : "pier..lisz a nie solisz". I to bardzo dokładnie określa Twoje powyższe słowa.
            • pimpus18 Re: Ale pier.....isz ! 28.08.14, 11:20
              W Krakowie powiadasz.

To bujaj się na lajkoniku!
          • pimpus18 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:18
            No wiesz, Eva, trudno żeby takie procesy zachodziły bez poparcia mocnych argumentów.

Tu te pojęcia znowu konwergują.

Podziwiam te Twoje zacięcie do misjonowania wśród jednak dziedzicznych kretynów.
            • gringo68 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:20
              Funkcjonujesz na forum od lat i od lat mają cię za chama. Własnie za takie wyzwiska i pogardę dla swojego kraju.
              • pimpus18 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:29
                W gruncie rzeczy, to mam subtelną naturę i inni z takimi cechami są dla mnie ujmujący.

Ale te hordy grasujących tu kretynów wymagają jednak zupełnie innego podejścia.
                • gringo68 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:36
                  Niestety z twojej forumowej historii wynika zupełnie inny obraz twojej osoby.

No chyba, że jesteś częstym przypadkiem internetowej schizofrenii, polegającej na konstruowanie zupełnie innej od realiów legendy/osobowości.

Tak czy owak nagminne hejtowanie zwykle dowodzi zaburzeń i frustracji...
                  • pimpus18 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:51
                    No trudno, nic na to nie poradzę.

Nie bierz tego internetu tak poważnie.

Tak, tak, ten wszechogarniający kretynizm jest jednak bardzo frustrujący.
                    • gringo68 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:53
                      Ja się czyta fora, na których bywam dość rzadko, zawsze zdumiewają mnie ci co wypełniają sobie bluzgami, nadmiar czasu i brak zajeć w realu.
                      • pimpus18 Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 28.08.14, 11:58
                        Powiedziałem: kretynizm jest frustrujący.
          • lech.junosza Re: jakiej junty? Kijowskiej, w Kijowie rzadzi ju 30.08.14, 09:48
            eva15 napisała:

> Przede wszystkim - na Majdanie odbyl sie paramilitarny pucz z pomoca uzbrojonyc
            > h, agresywnych bojowek Prawego Sektora i spolki.
            > Obecnie przedstawiciele tych bojowek zasiadaja w rzadzie.
            > To jest klasyczny przyklad rzadow junty.
            Masz rację.
      • lech.junosza Re: jakiej junty? 28.08.14, 11:41
        gringo68 napisał:

> junta to rządy armii
        >
        > --
        Chodziło u o tę bandę z Kijowa która niedemokratycznie dorwała się do koryta.
        • gringo68 Re: jakiej junty? 28.08.14, 11:45
          Znaczy się musimy potępić wszelkie rządy, które "niedemokratycznie" dorwały się do koryta.

Póki co prezydent Ukrainy zostal demokratycznie wybrany, a główne partie poprzez dobrowolne rozwiązanie koalicji umożliwiły wyznaczenie nowych wyborów parlamentarnych.

Zamordyzm i totalitaryzm, że hej...
          • lech.junosza Banderoruina w panice ? Nieźle, nieźle ... . 28.08.14, 11:48
            gringo68 napisał:

> Znaczy się musimy potępić wszelkie rządy, które "niedemokratycznie" dorwały się
            > do koryta.
            >
            > Póki co prezydent Ukrainy zostal demokratycznie wybrany, a główne partie poprze
            > z dobrowolne rozwiązanie koalicji umożliwiły wyznaczenie nowych wyborów parlame
            > ntarnych.
            >
            > Zamordyzm i totalitaryzm, że hej...
            >
            Jesteś zbyt inteligentny na to, aby wierzyć w te bzdety które tu dla jaj tu zamieściłeś.
            • gringo68 Re: Banderoruina w panice ? Nieźle, nieźle ... . 28.08.14, 11:52
              Ty też piszesz na tym forum dla jaj?

czy dla pieniędzy?
              • lech.junosza Re: Banderoruina w panice ? Nieźle, nieźle ... . 28.08.14, 18:34
                Kuriozalny stosunek polskich władz tuszujących i przemilczających zbrodnię ludobójstwa dokonaną przez ukraińskich nacjonalistów wynika z mierności moralnej tych ludzi, głupoty i rusofobii. Przemilczanie, zacieranie śladów po bestialskich mordach na przeszło 100 tysiącach polskich obywateli jest wyjątkową NIKCZEMNOŚCIĄ.
      • lech.junosza Re: jakiej junty? 01.09.14, 16:51
        gringo68 napisał:

> junta to rządy armii
        >
        > --
        Tej hajdamackiej w Kijowie.
    • darekvtb Re: Rozpoczął sie skowyt junty 28.08.14, 19:58
      Dla kumatych po rusku:

- Пaпa, вoйcкa Рoccии y нaших грaниц!!
      - кляты мocкaли!!
      - Нo oни yже перешли грaницy!((
      -..... Слyжy Сoветcкoмy Сoюзy!!
      • brat_ramzesa haha oddaje atmosfere 29.08.14, 08:36

• brat_ramzesa Ukraina zblaznila sie w ONZ 29.08.14, 08:38
      Rosja i zgromadzeni chcieli dowodow najazdu, nie znalezli, za to USA dostalo solidny opie...za wtracanie sie w suwerennosc innych panstw, propaganda mysle ze nie przepusci ej wiadomosci , dalej beda widziec tysiace zolniezy i czolgow rozyjskich
      • remik.bz To czyje tam sa czołgi ? -Eskimosów? 29.08.14, 13:39
        brat_ramzesa napisał:

> Rosja i zgromadzeni chcieli dowodow najazdu, nie znalezli, za to USA dostalo so
        > lidny opie...za wtracanie sie w suwerennosc innych panstw, propaganda mysle ze
        > nie przepusci ej wiadomosci , dalej beda widziec tysiace zolniezy i czolgow roz
        > yjskich

A tak naprawdę to czyje sa te czołgi jesli nie Rosjan? Eskimosów? Indian Dakota?
      • lech.junosza Re: Ukraina zblaznila sie w ONZ 02.09.14, 10:35
        brat_ramzesa napisał:

> Rosja i zgromadzeni chcieli dowodow najazdu, nie znalezli, za to USA dostalo so
        > lidny opie...za wtracanie sie w suwerennosc innych panstw, propaganda mysle ze
        > nie przepusci ej wiadomosci , dalej beda widziec tysiace zolniezy i czolgow roz
        > yjskich
        Fakt.
    • darekvtb Re: Rozpoczął sie skowyt junty 29.08.14, 10:16
      Wczoraj wojska junty uciekly ze Starobieszewa
      Zostawili po sobie kilka transporterow..
      Transporter..
      Jeszcze jeden..
      Samochody Kriwbasa
      Sporo amunicji..
      I jeszcze wiecej amunicji!
      Jutro Wojtus napisze ze to wszystko - dostwy z Rosji :-)))
      A Mareczek - ze Noworosja jutro (najdalej, pojutrze) padnie!
      • lech.junosza Re: Rozpoczął sie skowyt junty 30.08.14, 07:26
        Ukraińskie ryje nie znają honoru i na forum wypisują to co im banderowcy każą.
    • antyk-acap Re: Rozpoczął sie skowyt junty 30.08.14, 11:38
      Spie...j na ruskie fora kacapska gnido!!!
      • lech.junosza Z Poroszenko i jego kolesiami rozprawi sie 01.09.14, 15:47
        ludność Kijowa. Chyba, że zdąży uciec do Rosji, do posiadłości syna Janukowycza któremu sprzedał swoje fabryki czekolady.
    • darekvtb Re: Rozpoczął sie skowyt junty 01.09.14, 18:14

Oto film pokazujacy, skad opolczency maja ciezki sprzet i amunicje:
      Tony, dziesiatki ton amunicji. Dzialo samobiezne 152mm Giacynt. Widocznie zolnierze 26 Brygady sa agentami Putina i dostarczaja powstancom ciezki sprzet i amunicje.
      Wojtusiu, widzisz i nie grzmisz!!???
      • nie-tak Re: Rozpoczął sie skowyt junty 01.09.14, 18:20
        darekvtb napisał:

>
        >
        > Oto film pokazujacy, skad opolczency maja ciezki sprzet i amunicje:
        > Tony, dziesiatki ton amunicji.
        > Dzialo samobiezne 152mm Giacynt. Widocznie zolnierze 26 Brygady sa agentami P
        > utina i dostarczaja powstancom ciezki sprzet i amunicje.
        > Wojtusiu, widzisz i nie grzmisz!!???

----------------------------------------------------
        Nie oklamuj nas wszystkich.
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,153551893,153551893,OBWE_osiadcza_zadnego_dowodu_na_udzial_rosyjskich.html
        Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
        • darekvtb Re: Rozpoczął sie skowyt junty 02.09.14, 06:30
          OBWE - swoje, a forumowy Wojtus - swoje!
    • nie-tak Re: Rozpoczął sie skowyt junty 01.09.14, 18:25
      Tja junta kijowsko-amerykanska musiala lotnisko oddac wojownikom o wolnosc wschodniej Ukrainy.
      deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/09/01/ukraine-luhansk-flughafen-putin/
      Ukrainische Armee muss Flughafen von Lugansk aufgeben

Ukrainische Armee = ukrainska armia
      muss = musi
      Flughafen = lotnisko
      von Lugansk = Luganska
      aufgeben = oddac / zrezygnowac / ..

Widac ze dostaja czadu.
      • lech.junosza Re: Rozpoczął sie skowyt junty 01.09.14, 19:54
        nie-tak napisała:

> Tja junta kijowsko-amerykanska musiala lotnisko oddac wojownikom o wolnosc wsch
        > odniej Ukrainy.
        > deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/09/01/ukraine-luhansk-flughafen-putin/
        > Ukrainische Armee muss Flughafen von Lugansk aufgeben

>
        > Ukrainische Armee = ukrainska armia
        > muss = musi
        > Flughafen = lotnisko
        > von Lugansk = Luganska
        > aufgeben = oddac / zrezygnowac / ..
        >
        > Widac ze dostaja czadu.
        Jakoś tak zawsze byłem po stronie powstańców. I tym razem trzymam kciuki za walczącą o swoją wolność ludność wschodniej Ukrainy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka