Dodaj do ulubionych

A co to ja linkuje caly czas....

17.11.14, 22:02
anglo-jezyczne teksty? Chyba czas nadszedl i na teksty w jezyku rosyjskim,tym bardziej,ze wiekszosc bystrzakow znaja tylko jezyk rosyjski,oprocz ojczystego.

Najpierw pare slow o autorze.
Rostislaw Iszczenko,bardzo wplyywowy politolog z Kijowa.Jest etnicznym Ukraincem.
"Прoект Укрaинa зaвершен".
actualcomment.ru/proekt-ukraina-zavershen.html
Чтo же, зa вcе нaдo плaтить. Зa глyпocть, инфaнтильнocть, печенье oт Нyлaнд, кoнверты oт пocoльcтвa США, зa грaнты и пoездки, зa мнoгoлетнюю лoжь, зa неaдеквaтнocть пoлитичеcкoй элиты и неcпocoбнocть нaрoдa выдвинyть инyю элитy бyдет зaплaченo крoвью, бoльшoй крoвью. США тaк решили. Прoект Укрaинa зaкрыт.
Obserwuj wątek
    • weteramus Re: A co to ja linkuje caly czas.... 17.11.14, 22:50
      To ja się wyłączam. Kiedyś znałem bukwy, ale to było kiedyś.
      • igor-uk4 Wujek google ci pomoze:-) 17.11.14, 23:08
        translate.google.pl/
    • eva15 Re: A co to ja linkuje caly czas.... 17.11.14, 23:17
      Igor, po nocy już nie przeczytam całego artykułu, ale oby autor miał rację, że dla Zachodu/USA "projekt Ukraina" jest skończony. Oceniam tę wypowiedź jako mocno optymistyczną.
      • eva15 Re: A co to ja linkuje caly czas.... 17.11.14, 23:31
        Zajrzałam, artykuł jest ciekawy i mocno odstaje od zwykłego żurnalistycznego bełkotu. Jutro postaram się go dokładnie przeczytać, a jak nie - poproszę Cię o streszczenie:-)
      • eva15 Re: A co to ja linkuje caly czas.... 17.11.14, 23:36
        Sorry, oczywiście wypowiedź nie jest optymistyczna, przeciwnie.
        • igor-uk4 Zgadza sie,Ewa. 18.11.14, 00:43
          Wypowiedz jest bardzo pesymistyczna,a dla mnie wrecz tragiczna.Bo dla mnie Ukraina to nie tylko banderowcy i opolczency,tam sa moi najblizsze mieszkaja.
          Tekst jest wart tego,zeby go przeczytac uwaznie.Strzeszczyc sie nie da,Iszczenko nie uzywa pustych slow,ktore mozno wyrzucic,kazde jego slowo ma znaczenie.
          • darekvtb Re: Zgadza sie,Ewa. 18.11.14, 10:01
            "Wypowiedz jest bardzo pesymistyczna,a dla mnie wrecz tragiczna."

Masz to na mysli?

"В oбщем, чем кoрoче бyдет ликвидaциoнный периoд, тем бoльше жизней yдacтcя coхрaнить, нo тo, чтo cчет трyпoв, yже перевaливший зa 30 тыcяч, пoйдет нa coтни тыcяч — yже прaктичеcки неизбежнo. Рaвнo кaк неизбежны и миллиoн-двa-три эмигрaнтoв в Еврoпy. И этo в лyчшем cлyчaе, в хyдшем Укрaинa мoжет пoтерять дo четверти предвoеннoгo нacеления (и дaлекo не вcе пoтерянные бyдyт эмигрaнтaми)."
            • igor-uk4 Tak,Darek... 18.11.14, 10:28
              Wlasnie to.
    • ramzesa_brat To jedna z wielu wizji 18.11.14, 10:35
      ja ciagle mam nadzieje na przerwanie tego obledu, byc moze bedzie to wymagalo wywalenia silowego banderowcow "za San", nawet wtedy ciagle widze Ukraine w calosci, jednak w luznej federacji, konfederacji
      • igor-uk4 Co raz mniej szans na to,Brat... 18.11.14, 11:08
        Co do przyszlosci Ukrainy,to Iszczenko pisze to samo.Ale on jest pewien tego,ze Stany nie pozwola na to,zeby obeszlo sie bez wielkiej krwi.Ona Stanom jest potrzebna.Ukraincy nie licza sie,liczy sie Rosja i EU.Bo to przeciwko nim rozpetana ta wojna.
        • ramzesa_brat Re: Co raz mniej szans na to,Brat... 18.11.14, 12:17
          To i ja twiedze od poczatku co Iszczenko, jednak nie wierze by konflikt przeciagal sie, oczywiscie USA beda sstaraly sie przeciagac stan chaosu w nieskonczonosc
          • igor_uk4 Chcialbym,Brat... 18.11.14, 16:19
            zeby wszystko uspokoli sie na Ukrainie,jak najszybciej.Na wiosne bedzie 15 rocznica,jak zmarla moja Mama i ja nie wyobrazam sobie tego,zeby ja nie bylem w tym dniu na jej grobie.
            Oczywiscie,to nie jest najwazniejszy powod.
    • johnny-kalesony Sprawa jest bardzo prosta - 18.11.14, 10:57
      Sprawa jest bardzo prosta - Ruskie wyjdą, to będzie spokój. I pokój.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • szwampuch58 Re: Sprawa jest bardzo prosta - 18.11.14, 13:02
        bystrzak,wojny domowe sa proste ???
        Przypominam bystrzakowi ze ta straszna wojna domowa wybucha jak jeden Ukrainiec rzekl chce do Europy a drugi ;Nigdy ,chce do Rosji.
        Teraz brat brata w du... harata a ty twierdzisz ze sprawa jest prosta?
        • igor-uk4 Dla bystrzakow wszystko jest proste. 18.11.14, 15:05
          Na Ukrainie leje sie krew.Etniczne Rosjanie zabijaja etnicznych Rosjan,etniczne Ukraincy zabijaja etnicznych Ukraincow,a dla kaleson jest wszystko proste.

• ubiquitousghost88 Kalesonow-oniniewyjdą,bosąusiebiewdomu... 18.11.14, 13:50
        ...PoprostuwtzwUEkrewsiępoleje.
        AodobiciutejzdegenerowanejUEUSAmarząoddawna.
        Noprzecieżniesąidiotami,żebydoRosjiczyChinzaszurali...
        • igor-uk4 Ubi. 18.11.14, 15:08
          klawisz spacji tobie zepsul sie? Czy to tylko taki pic?Jak to pierwsze,to moge pomoc rada.
          • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 18.11.14, 17:12
            Pomóż!
            • igor_uk4 Re: Ubi. 18.11.14, 17:33
              domyslam sie,ze masz laptop.Jaki model? Czy klawisz jest ruchomy,czy "osiadl"?
              • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 18.11.14, 17:38
                Toshiba,klawiszjestruchomy...
                • igor_uk4 Re: Ubi. 18.11.14, 17:43
                  Czy czujesz jakis opor przy naciskaniu klawisza spacji w roznych miejscach jego długosci? Czy klawisz "odbija" bez zaciec?
                  • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 18.11.14, 17:54
                    Klawiszniezacinasięabsolutnie-funkcjonujenormalnie-alebezefektu...
                    • boavista4 Re: Nowa Chazaria 18.11.14, 18:07
                      ma powstac w miejsce Ukrainy i z tego powodu nalezy zlikwidowac obecna ludnosc. Do tego sluzyl glod, do tego zmierza obecny konflikt.
                    • igor_uk4 Re: Ubi. 18.11.14, 18:11
                      Zalewales klawiature plynem?
                      • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 18.11.14, 18:17
                        Tak,trochęwodywylałemnaklawiaturę.
                        Przysięgam-wody!:-)
                        • igor_uk4 Re: Ubi. 18.11.14, 18:54
                          po tym,jak wylales,klawiatura dzialala normalnie?
                          Jak tak,a zaczela pracowac z czasem gorzej,to znaczy masz sporo roboty.Musisz wyciagnac calosc klawiatury i "narysowac" od nowa drozki na plycie specjalna farba ze srebrem,albo po prostu kup nowa klawiature,ktora nie jest wcale tak droga,w UK to koszt 30 funtow,wraz z wymiana.W Polsce nie powinno byc drozej.
                          A mozesz wziac klawiature od komputera i podlaczyc przez USB.Dzialac bedzie tak samo,chociaz w mobilnosci stracisz.

p.s.Jak chcesz sam naprawic swoja klawiature i czujesz sie na silach,to dalszy instruktarz znajdziesz tu:

www.azbooki.ru/literatura.php?name=4aser.txt
                          • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 18.11.14, 19:44
                            DziękiCiIgorkuzadobrąwolęichęćpomocy.
                            Dopókinieprzejdęnanowylaptop(lubPC)
                            mamzamiarużywaćwgraniunanerwachcenzury
                            botaktoimięsemmogęrzucaćbezkarnie:-)...
                            Apiszęniepodpubliczkę,
                            raczejtraktujęmojewynurzenia
                            jakopotrzebęfizjologiczną-jakkażdąinną:-)
                            Pozdrawiam!
    • eva15 Igorze, przeczytałam uważnie artykuł 18.11.14, 19:29
      Miałam teraz czas, by na spokojnie, uważnie przeczytać artykuł. Trochę nie rozumiem jego głównej tezy:

autor pisze, że w Australii Putin przekonał się ostatecznie, że USA nie dopuszczą do federalizacji Ukrainy, bo to utrzymałoby wpływy rosyjskie na Ukrainie. Autor podaje, że wg niego USA chcą by zapanowała okrutna wojna domowa, podczas której cały naród ukraiński spłynie krwią. A na koniec zdewastowana i wyludniona Ukraina zwróci się ku Rosji.
      Gdzie tu sens? Gdzie korzyść dla USA?
      • igor_uk4 Re: Igorze, przeczytałam uważnie artykuł 18.11.14, 20:01
        To ma zniszczyc Rosje gospodarczo.Bo to Rosja bedzie odbudowywac to wszystko.Ja o tym pisze caly czas.Stany wiedza,ze nie sa wstanie utrzymac Ukraine w obrebie swoich wplywow.Chwilowo,z zaskoczenia,moga przyjac kontrole nad "elytami",ale narod nie potrafia podporzadkowac na dluzej.A czego nie moga miec,moga sprobowac zniszczyc,zeby Rosji to w gardle wstalo.Przeciez to obserwujemy na Donbasie,gdzie ukr.wojaki metodycznie niszcza cywilna infrastrukture i przemysl.Oni wykonuja zadanie Stanow.Wkrotce to moze objac caly kraj i o tym pisze Iszczenko.
        • eva15 Re: Igorze, przeczytałam uważnie artykuł 18.11.14, 20:31
          Nie przesadzajmy. Odbudowa to nie zniszczenie gospodarcze, lecz co najwyżej przejściowe osłabienie w początkowej fazie, gdy wszystko leży w gruzach.
          Ale na dłuższą metę odbudowa to także ogromny zastrzyk dla konjunktury dla budownictwa i przemysłu. Warunkiem jest pokój i spokój. Jak wiadomo z przysłowia : zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
          Ponadto - mamy kapitalizm i Putin może dopuścić do odbudowy zagraniczne koncerny, np. chińskie. Zapewniam Cię, że europejskie firmy szybko by za Chinolami poszły, by ukroić i dla siebie kawałek tortu. Pręczej niszczą Rosję sankcje finasowe, niż miałaby ją niszczyć POKOJOWA odbudowa Ukrainy.

Nie wierzę w to, że celem USA jest podrzucenie Rosji zrujnowanej Ukrainy i pokojowe jej opuszczenie przez Bidenów i innych Kolomojskich.
          Prędzej celem jest robienie z Ukrainy zarzewia ciągłych niekończących się walk i nękania tym i Rosji i EU. Skoro nie da się zapanować nad całą Ukrainą, a najważniejszy dla USA cel strategiczny - Krym jest już i tak stracony, to teraz można już tylko stworzyć wieczne ognisko zapalne kosztujące Rosję i EU mnóstwo kasy i mnóstwo niestabilności.

Bardak kosowski będący na utrzymania EU, to drobny pryszcz w porównaniu z tym, co można zrobić na Ukrainie.
          • ubiquitousghost88 Re: Igorze, przeczytałam uważnie artykuł 18.11.14, 21:19
            Patrzącdługoterminowo
            (abynajmnienienakrótkoUSAzangażowałosięwokółRosji)
            RosjaniemożetolerowaćwrzoduropiejącegonawłasnymcieleibędziezmuszonazaanektowaćUkrainę,przesuwającbanderowskismródnazachód,doPolski.
            Zgodnieztraktatemwersalskimtonie"Ukraina"a"Polska"miałaodegrywaćrolęstrefybuforowejmiędzyWschodeiZachodem-idotegosiępowróci,podobrocialbosiłą.
            Tylkodlatego,anieżadnąswojąwłasnązasługą"Polska"zmartwychwstałapo200latach-bojakośtęstrefębuforowąwielkiesiłymusiałyprzecieżochrzcić.
            CośjakIzraelpotysiącachlat...
            Spójrzcienaorientacje"Polaków"wwyborachsamorządowych(itychdoSejmu)igranicerozbiorowePolski.
            • igor_uk4 Ubi,podaj adres,.. 18.11.14, 22:50
              ja Tobie wyszle klawiature.Wole wydac pare grosze,ale nie meczyc sie,czytajac Twoi posty.

• ubiquitousghost88 Re: Ubi,podaj adres,.. 19.11.14, 14:03
                A-jaka-gwarancja,że-Twoja-sostra-nie-zawita-do-mnie?:-)
                Kochanieńki-Ty-się-trochę-pomęcz!
                (Takijużloscenzorówimoderatorów:-))
                Bezmękipolskiegoniktjeszczenieopanował(Pole-included)...
                Klawiaturędodatkowątojamamalemisięcholerniespodobałowkur.wiaćczytelników...
          • igor_uk4 Ewa. 18.11.14, 22:46
            Przeciez piszemy o tym samym. Stany sa gotowe walczyc o Ukraine do ostatniego Ukrainca,a jak Ukraincow zabraknie,to to co pozostanie sie,bedzie przez nich podrzucono Rosji i Europie.
            • mlody776 Re: Igor 18.11.14, 22:59
              Ewa ma racje. Przecież zniszczona Ukrainę będzie można kupić za prawie darmo. Następnie te prawa własności do Ukrainy będą złożone jako zabezpieczenie kredytowe itd w bankach. Użyją taka sama metodę jak zrobiono np. w Polsce po upadku PRL. Ukraińcy jak i Polacy nie będą sobie zdawać sprawy co im się przydarzy jeszcze przez parę dziesięcioleci wiec nie będą dbali. Głupota/naiwność społeczeństwa (demokracji) niema granic.
              • igor_uk4 Nie,mlody. 18.11.14, 23:24
                Rzadzace Ameryka doskonale zdaja sobie sprawe z tego,ze Rosja nie pozwoli zrobic z Ukrainy przyczulek i o zadnym kupnie za pol darmo,czy nawet za wprawie darmo,mowa nie idzie.
                • mlody776 Re: Nie,mlody. 18.11.14, 23:31
                  Będzie czy nie, to jest drugorzędne. To ze PRÓBUJĄ jest ważne, bo ludzie giną niepotrzebnie.
            • eva15 Re: Ewa. 18.11.14, 23:18
              Nie, nie piszemy o tym samym. USA wg mnie Ukrainy nie porzucą. Zrobią z niej 2. Kosowo albo jakąś Libię.
              Putin to rozumie, on wie już najpóźniej po wizycie w Australii, że pokojowe/federalne rozwiązanie jest dla USA nie do przyjęcia, ale wie też, że USA dobrowolnie stamtąd nie wyjdą. Nawet wtedy dobrowolnie nie wyjdą, gdy Ukraina będzie leżeć w gruzach. To, jak bardzo społeczeństwo będzie cierpieć jest dla USA tak samo ważne, jak bardzo cierpi społeczeństwo Iraku czy Libi...

Powoli wydaje mi się, że jedyną metodą wyproszenia USA z ich starych ukraińskich ziem:-) jest walka opłoczeńców. Tylko zajmowanie następnych terenów może zmienić obecną sytuację. Ale wtedy to nie USA podrzucą upadłą Ukrainę Rosji, tylko Ukraińcy ją sobie razem z Rosjanami krwią wywalczą...
              • igor_uk4 To dawni spor,Ewa. 18.11.14, 23:29
                My ,chyba,nigdy nie pogodzimy sie,co do oceny dzialan USA.Ty uwazasz,ze oni przyszli na Ukraine na zawsze.Ja uwazam,ze ich cela bylo sklocenie Rosji z EU i podrzucenie nam wszystkim tego zgnilego jajka.
                Zauwaz,Ewa,to nic nie kosztuje Stanom,wrecz przeciwnie,oni zyskuja.
                Ja w swoim czasie pisalem,ze testem intencje USA beda ich zobowiazania,wzgledem Ukrainy.Jak dobrze wieemy,zednych zbowiazan Stany na siebie nie wzieli,a to znaczy,ze nie maja w planach siedziec na swoich rdzennych ziemiach (bardzo to mnie podoba sie) dlugo.

• mlody776 Re: To dawni spor,Ewa. 18.11.14, 23:36
                  Polsce tez nic nie dali. Obiecali a Polacy uwierzyli i to pozwoliło, ze sami się wyprzedali za sprawa Balcerowicza. Niema nic lepszego (ironia) jak niewolnik myślący, ze jest wolnym.
                • eva15 To bardzo dawny spór, to fakt 18.11.14, 23:54
                  USA weszły na Ukrainę z 2 przyczyn:

- po to, aby wyrwać Rosji ważny fragment jej serca, tak wg Brzezińskiego i wcześniej Bismarcka Zachód widzi Ukrainę. I widzi słusznie, słusznie czuje, że Ukraina (jej główna część) jest niezbywalną częścią rosyjskiej tożsamości. Nie da się zaatakować bezpośrednio Rosji, ale aby osłabić jej tożsamość należy walczyć o wyrwanie Ukrainy spod jej wpływów.

- po to, by skłócić Rosję z EU i użyć EU do finansowania swej własnej US-awantury. Tu się z Tobą w pełni zgadzam.

Powtórzę link o tym, jak napędzana przez USA junta w Kijowie traktuje Niemców - oni mają stać pokornie pod bramą i dawać kasę na US- przygodę na Ukrainie:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,155565255,155565615,Lepszy_numer_Steinmeier_znow_dostal_kopa_w_Kijowie.html
                  • mlody776 Ewa 19.11.14, 00:04
                    Tak przy okazji. Jak myślisz? Dlaczego RFN i teraz Niemcy osiągnęły najwyższy poziom gospodarczy w Europie po IIWS? Ja wiem, ze stało się tak, bo były krajem granicznym ze komunistycznym wschodem (dlatego Polska tak trzyma się EU ale jak Ukraina będzie z zachodem to się zmieni). Niemcy oczywiście sobie tłumaczą to, ze niby są tacy mądrzy itd.
                    • eva15 Re: Ewa 19.11.14, 00:34
                      Niemcy są narodem pracowitym i świetnie zorganizowanym, ale faktem jest, że to USA pozwoliły im rozwinąć te talenty mimo przegranej wojny. Gdyby USA chciały inaczej, Niemcy powojenne nic by nie mogły zrobić. To USA zdecydowały, że RFN miał się prężnie rozwijać w oparciu o własne zdolności i pracowitość. I to nie tylko zwe względu na walkę z ZSRR ale także dlatego, by Niemcy mieli z czego latami płacić bez końca za wojnę:-))))
                      • mlody776 Re: Ewa 19.11.14, 01:07
                        OK, czy jak na Ukrainie wie się, ze to Stany ich wyciągnęły, to jak sami myślą ze maja takie poparcie, to czy im się nie wydaje, ze mogą sobie grac w kulki z delegacja niemiecka? Czy tez mentalność słowiańska: poniżam innych aby się wywyższyć i pokazać, ze tak bardzo to mi nie zależy?
                  • igor_uk4 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 00:10
                    A ja uwazam,ze oni po prostu probuja zniszczyc ten wazny fragment.
                    Ale to pokaze czas,chociaz ja juz dostrzegaam to,ze Stany wiedza,ze z Ukrainy beda musieli zwijac.
                    Co do tego linku.
                    Ja przeczytalem Twoi slowa i ... mnie brakuje slow opisac to,co czuje.
                    Tak dac sie upodlic moze tylko narod,ktoremu wyrwali jaja.
                    • eva15 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 00:38
                      1) USA się dobrowlnie z Ukrainy nie zwiną. Jak dotąd z nikąd się z wyjątkiem Wietnamu nie zwinęły, a Wietnam to stare dzieje.

2) Merkel upadla Niemcy aż tak, że to chyba powoli zaczyna budzić sprzeciw elit.
                      • eva15 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 00:44
                        eva15 napisała:

> 2) Merkel upadla Niemcy aż tak, że to chyba powoli zaczyna budzić sprzeciw elit

Tu piszę o tym szerzej:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,155565255,155566522,Cos_faktycznie_sie_dzieje_w_niem_elitach_wladzy.html
                        • igor_uk4 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 00:51
                          Ewa,nie przyjmuj moich slow doslownie.Oczywiscie,ze sami Stany nie wyjda,im w tym pomoze Rosja.I wierze w to,ze Putin znajdzie dla nich wyjscie z "twarza".
                          Co do punkta 2.
                          ja z niecierpliwoscia czekam na to,kiedy niemieccy ludzi interesu,ktore traca kase,dadza glos,ktory bedzie zauwazony.
                          • eva15 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 00:55
                            igor_uk4 napisał(a):

> Ewa,nie przyjmuj moich slow doslownie.Oczywiscie,ze sami Stany nie wyjda,im w t
                            > ym pomoze Rosja.I wierze w to,ze Putin znajdzie dla nich wyjscie z "twarza".

Jesteś optymistą, ja nie wierzę w to, że USA mogą kierować się rozsądkiem.
                            • mlody776 Re: To bardzo dawny spór, to fakt 19.11.14, 01:12
                              Ewa, w polityce Stanów niema rozsądku. Wiesz kto nami rządzi. A bankstera nie zależy ilu zginie, byle mogli produkować pieniądze bez pokrycia.
            • eva15 Igorze, coś do gorzkiego śmiechu 18.11.14, 23:23
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,155565255,155565615,Lepszy_numer_Steinmeier_znow_dostal_kopa_w_Kijowie.html
    • mlody776 Igor 18.11.14, 22:38
      Ja już parę razy próbowałem zainstalować tłumacza rosyjskiego angielskiego, ale nigdy mi się to nie udało bez złapania paru komputerowych wirusów. Ma prośbę jak byś miał jakaś bezpieczna stronę, to żebyś ja podpal pod rosyjskim tekstem.
      • igor_uk4 Mlody,korzystaj z tlumacza online. 18.11.14, 22:53
        Najlepiej z rosyjskiego na angielski tlumaczy yandex:
        translate.yandex.ru/
        • mlody776 Re: Mlody,korzystaj z tlumacza online. 18.11.14, 23:01
          Igor, super, Dzięki.
          • igor_uk4 Re: Mlody,korzystaj z tlumacza online. 19.11.14, 00:12
            Zawsze rad kazdemu pomoc.
            • mlody776 Re: Mlody,korzystaj z tlumacza online. 19.11.14, 01:13
              Ja wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka