vladexpat 15.12.14, 13:55 Obstawiałem na koniec roku parę USDRUB na 60. A okazało się, że moment ten nastąpił 2 tygodnie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrka 100 za euro jeszcze w tym roku ? 15.12.14, 14:00 Tak chce sie pogadac z czekistami... Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 obstawiam na koniec roku parę USDRUB na 100 15.12.14, 14:06 trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Rosjanie płacą za marzenia Putina 15.12.14, 14:07 ale jakby co to "krim nasz", he he he... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:12 kolejny dzień zjazdu rubla, tempo jest szalone i ... niewytłumaczalne, na ten moment 61 za USD i prawie 76 za €..... Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:29 alez jak najbardziej wytłumaczalne. otóż w grudniu sam rosnieft ma do spłacenia kilkadziesiąt mld $ długów. W grudniu też tak sie złożyło że dużą ratę spłaty długów ma sama Rosja jako państwo więc nic dziwnego że popyt na waluty w tym czasie jest ogromny. Czas kupowac rubla bo w styczniu będzie można zarobić na wzroście wartości. Krótkotrwałym, ale zawsze te pare rubli dolar stanieje. I to wszystko dzieje się obecnie przy lekko zwyżkującej ropie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:32 kupować ruble? słaba zima i w każdym momencie w donbasie może wybuchnąć wojna, a to wiąże się z nowymi sankcjami. ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:33 tacx napisał: > Czas kupowac rubla bo w styczniu będzie można zarobić na wzr > oście wartości. Krótkotrwałym, ale zawsze te pare rubli dolar stanieje. > I to wszystko dzieje się obecnie przy lekko zwyżkującej ropie. To się nazywa w języku spekulantów łapaniem spadających noży i rzadko się dobrze kończy. Szczególnie, że prawdziwa panika zapewne dopiero przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:36 ci co mogą, kupują nieruchomości za granicą. chcesz uratować kapitał to uciekaj z tamtego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 16.12.14, 08:07 No cóż... spodziewałem się wszystkiego, ale nie tego że już dzis na spadających nozach można świetnei zarobić. dolar po 58,9r. Widać ze rublem rządzi rynek spekulacyjny i kremlowscy złodzieje. W normalnym kraju za taki numer prezes banku centralnego zostałby już dziś rano skrócony o głowę. ktoś kto miał informacje o planach banku i skorzystał na nich mając potęzne fundusze zarobił w tym momencie krocie. Ina pewno nie jest to człowiek z ulicy. A durny wowan jeszcze nawołuje bank centralny do walki ze spekuła... tyle ze on i jego towarzystwo jest najprawdopodobniej największym spekulantem na rublu. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 16.12.14, 09:38 tacx napisał: > No cóż... spodziewałem się wszystkiego, ale nie tego że już dzis na spadających > nozach można świetnei zarobić. dolar po 58,9r. Widać ze rublem rządzi rynek s > pekulacyjny i kremlowscy złodzieje. W normalnym kraju za taki numer prezes ban > ku centralnego zostałby już dziś rano skrócony o głowę. ktoś kto miał informacj > e o planach banku i skorzystał na nich mając potęzne fundusze zarobił w tym mo > mencie krocie. Ina pewno nie jest to człowiek z ulicy. A durny wowan jeszcze na > wołuje bank centralny do walki ze spekuła... tyle ze on i jego towarzystwo jest > najprawdopodobniej największym spekulantem na rublu. Tym razem Bank Rosji podjął słuszną decyzję, choć może zbyt mało odważną. Rubel znów leci na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: moim zdaniem bardzo wyłumaczalne 15.12.14, 14:20 To się nazywa głosowanie nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: moim zdaniem bardzo wyłumaczalne 15.12.14, 14:28 antyk-acap napisał: > To się nazywa głosowanie nogami... Nie nogami a kasą, czyli tym, co się naprawdę liczy. Poparcie imperialnych idei swoją drogą, a o chleb powszedni trzeba zadbać samemu. Rosjanie doskonale o tym wiedzą. Co nie zmienia faktu, że kochają Putina. Ot taki sobie paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: moim zdaniem bardzo wyłumaczalne 15.12.14, 14:34 niewiele czasu było, aby z wojennej wścieklizny rosjanie przemienili się w kwestionujących tę całą ruchawkę. jeszcze trochę i zobaczą, że jest gorzej niż za jelcyna. co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 14:46 www.investmenttools.com/futures/bdi_baltic_dry_index.htm www.shadowstats.com/ www.shadowstats.com/alternate_data jimrickardspredictions.com/?gclid=CIbYu6uXyMICFciEfgoddVAA9A Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: aukcja 3-letnich pożyczek w Rosji 15.12.14, 15:10 a gdzie komentarze igora i jego bandy? zatoneli razem z wrublem? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik armageddon 15.12.14, 15:37 rosjanie ratujcie swe oszczędności! RATUJCIE DOROBEK CAŁEGO ŻYCIA!!! szukajcie cinkciarza...gdzie on jest???...dolary dolary...nie weźmie rubli, dajcie mu radio-magnetofon, akordeon, bałałajkę i matrioszki, oddajcie mu córkę! dolary albo bruk! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 15:42 Ja przewidywałem 1$ = 100 wrubli na koniec roku. Chyba się nie spełni, ale uciągi wrubla są imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: aukcja 3-letnich pożyczek w Rosji 15.12.14, 15:46 > wygląda na to, że stoją w kolejce do kantoru ;) i kupują hrywny. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 15.12.14, 15:51 A ciekawe co się dzieje z tym słynnym Moskiewskim Centrum Finansowym, który łącznie z zapowiadanym wejściem w życie światowej waluty - rubel, miał przyciągnąć kapitał i finanse z całego świata. To centrum miało powalić londyńskie City. Ale jakoś tak cicho się zrobiło, . . . . . . .! Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Chyba zaczyna się panika. 15.12.14, 16:34 Takiego nurkowania na rublu dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 panika,jak dziewczyna ratownika,znika, jak monika. 15.12.14, 16:59 www.youtube.com/watch?v=D_iY0A7czq4 kolejny z tego samego ula... po polsku brzmi lepiej... Takiego nurkowania rubla dawno nie było. vladexpat napisał: > Takiego nurkowania na rublu dawno nie było. > Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 publicznie, czy prywatnie....? 15.12.14, 16:51 na forum, czy poza ....? bo jezeli tutaj, to prosze o link... to, tak zeby cie ukoronowac jasnowidzem tego forum na 2014..! vladexpat napisał: > Obstawiałem na koniec roku parę USDRUB na 60.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: publicznie, czy prywatnie....? 15.12.14, 17:08 gobo2 napisał(a): > na forum, czy poza ....? > bo jezeli tutaj, to prosze o link... to, tak zeby cie ukoronowac jasnowidzem te > go forum na 2014..! > > vladexpat napisał: > > > Obstawiałem na koniec roku parę USDRUB na 60.(...) ------------------------------------ Żebyś nie musiał szukać i pamiętać. Masz tu moje 100 wrubli za zielony papier. forum.gazeta.pl/forum/w,50,155803724,155806238,Re_Pentagon_z_podziwem_o_Putinie_finansiscie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: publicznie, czy prywatnie....? 15.12.14, 17:13 forum.gazeta.pl/forum/w,50,155706204,155711581,kiedy_1_100_rubli_.html Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: publicznie, czy prywatnie....? 15.12.14, 17:10 gobo2 napisał(a): > na forum, czy poza ....? > bo jezeli tutaj, to prosze o link... to, tak zeby cie ukoronowac jasnowidzem te > go forum na 2014..! > > vladexpat napisał: > > > Obstawiałem na koniec roku parę USDRUB na 60.(...) Jakiś miesiąc temu o tym pisałem Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 jestes, jasnowidzem, tego forum, na ten rok... :)! 15.12.14, 17:25 gratuluje..... :)! vladexpat 06.11.14, 12:26 A co powiesz o 50 w przyszłym tygodniu albo 60 przed końcem roku? vladexpat napisał: Obstawiałem na koniec roku parę USDRUB na 60.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: jestes, jasnowidzem, tego forum, na ten rok.. 15.12.14, 17:29 gobo2 napisał(a): > gratuluje..... :)! > vladexpat 06.11.14, 12:26 > A co powiesz o 50 w przyszłym tygodniu albo 60 przed końcem roku? ------------------------------------------- Masz poczucie humoru. Już hrywna okazuje się lepszą walutą. Chyba powieszą krasnala na Placu Czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Moja przepowiednia się nie sprawdziła. 16.12.14, 08:54 czemu Putin nie zrobi z tym porządku? powinien wydać odpowiedni dekret rublowi żeby już nie taniał bo się ludzie z mocarstwa śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś