Dodaj do ulubionych

Co słychać?

28.12.14, 19:40
Wróciłem właśnie ze świątecznego urlopu. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i składam spóźnione życzenie Wesołych Świąt.

Dziwne wrażenia odnisłem na tych Karaibach. Na forum właśnie przeczytałem, że w Hameryce bieda a tam wszystkie hotele były zdominowanie przez Jankesów. Samolot z Miami na wyspę był pełny, ani jednego wolnego miejsca. Prawdopodobnie Amerykanie postanowili na pewiem czas zamienić swoje miasteczka namiotowe na plaże.

Natknęlismy się tam na dwie pary Polaków naszego pokolenia, którzy znudzeni Grecją i Egiptem postanowili moczyć się w morzu na drugiej półkuli. Niestety oni po dwóch dniach wyjechali a szkoda, bo przyjemnie nam się wspominało czasy, gdy urlop w Bułgarii był szczytem marzeń. A teraz the sky is the limit. :)
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Co słychać? 28.12.14, 20:52
      Pozdrowienia malkontent. Polacy już od dawna podróżują po całym świecie, zmieniają się zwyczaje i Święta często spędzają poza domem i poza granicami kraju w różnych zakątkach. Niektórzy moi znajomi również. Ja i moja rodzina z uwagi na moją starą matkę i teściową, spędzamy święta razem z nimi tradycyjnie w domu rodzinnym.
      • malkontent6 Re: Co słychać? 28.12.14, 21:17
        Pozdrowienia dla Rodziny. Spędzaj z matką tak dużo czasu jak możesz.
    • mara571 W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 21:04
      wczesnije bylo dosc wietrzenie. W Polsce tysiace rodzin przez Swieta nie mialy pradu. Wczoraj w Zakopanem spalil sie dach najbardziej luksusowego hotelu i zapewne pare setek tych zamozniejszych bedzie mialo problem z Sylwestrem.
      Dzisiaj bylo wszedzie tak zimno, ze zamarzla woda powstala po sypaniu soli na spadajacy snieg. Wracajac do domu musielismy zrobic ponad 100 km wiecej, bo niemiecka A1 byla zablokowana z powodu oblodzenia na ostatnim odcinku prowadzacym do domu.
      Po drodze widzielismy malo samochodow z brytyjska rejestracja. To smutny sygnal. Rodacy juz nie jada na Boze Narodzenie do rodziny. Ta zapewne jest juz na Wyspach na stale.
      Ci z pracujacy w Niemczech jeszcze jada. Samochody na niemieckich rejestracjach, ale na stacjach bezynowych czy postojach slychac rozmowy po polsku.
      A tak na marginesie: czy ty Malkontencie nie jezdzisz na nartach?
      • malkontent6 Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 21:18
        mara571 napisała:

> czy ty Malkontencie nie jezdzisz na nartach?

Tak, jeszcze się utrzymuję na deskach o własnych siłach. :)
      • ceide_fields Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 21:30
        Dziwne, bo u mnie w mieście "lewostronnych" jak mrówek, a samoloty z Wysp pękają w szwach
        • ceide_fields Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 21:33
          btw...tych " najbardziej luksusowych" w Zakopanem jest co najmniej kilka. Chociażby Nosalowy Dwór, Litwor, Rysy albo Crocus....
          • mara571 Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 23:44
            zieki za info. Nie bylam w Zakopanem od ca 20 lat.
        • mara571 Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 28.12.14, 23:43
          przypominam sobie sytuacje z lat 2006, 2007, kiedy na Warschauer Allee (niemiecka A2) jechalismy lub stalismy pomiedzy "lewostronnymi" z prawej i lewej. Tego zjawiska nie bylo ani w tym ani w zeszlym roku. Poruszalismy sie po terenie woj. slaskiego, bylismy w Krakowie. Lewostronnych jak na lekarstwo.
          Wczoraj WSI24 donosila, ze lotow z Wysp w tym roku jest mniej.
          • 5magna Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 29.12.14, 02:19
            endoftheamericandream.com/archives/the-zombiefication-of-america
            • 5magna Re: W Europie Srodkowej nareszcie zima 29.12.14, 05:17
              Duzo slychac. miedzy innymi ukradli Saudyjczykom ich cale zloto......

www.gold-eagle.com/article/jim-willie-global-trade-dollars-has-decreased-50
    • pijatyka Jak zwykle - zależy... 02.01.15, 16:33
      ...gdzie się ucho przyłoży ;->
    • szwampuch58 Re: Co słychać? 02.01.15, 16:40
      Bystrzaki strasznie nerwowe,niedopite albo z piorunskim kacem startuja w nowy rok 2015-ty .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka